Annenizin size verdiği öğüt nedir?

ne koçişi hayatta babana bile güvenme der:)

oku çalış kimsenin eline bakma derdi.bu dünyada kimseye güvenme derdi annem ölüp babam evlenince ne demek istediğini daha iyi anladım.

:asigim:melekelif güvenme kız annenin sözünü dinle
ilktuğcum yıkılmadık ayaktayız değili canım.
gizli bahcem o taşa kimsenin gücü yetmez ağır taş olduysan ne mutlu sana.
kakule söz gümüşse sukut altındır demeye getirmiş annacım,ama tabiki haksızlığa susma kıııız.
yares teyzecim zamanı var demekki,ama fazla ezdirme kız kendini sona ezme diye yerler valla aman yavrusu güçlü ol.
tatoş kaynananın kulağını cekelim yaa ne dersin.
adaylaarda amin canım amin inşallah ardayıda adayıda kucağına verir rabbim,

hepimizin dualarını dileklerini allahım kabul eder inşallah.analarımızın sözlerinide es geçmeyelim,cennet anaların ayağının altındadır derler büyüklerimiz,bu cennetimizi üzmeyelim değilmi canlarım.

Evlenmeden önce:

"5-10 yıl sonra yanında olup olmayacağı belli olmayan insanlar için kendinden ödün verip, kendini harcama"

"Fevri davranma, sadece köşeyi dönünceye kadar olan kısmı değil, yolun tamamını ve diğer köşe başlarını düşün"

"Arkanı döndüğün zaman aklının ucunda soru işaretleri uyandıran insanlardan uzak dur"

"Dinle ama çok konuşma"

Evlendikten sonra da...

"Kocanla aranda geçen her kötü şeyi gelip anneye anlatma. Sen barışır unutursun ama ana yüreği asla unutmaz, düşman olur..."

"Kayınvalidenden çok şey bekleme, saygını eksik etme. Nahoş birşey olsa da onu öz annen gibi düşün öyle hareket et. Çok şey bekleme, sana zaten eşini vermiş..."

derdi annecim...

Annem bize her zaman "Evlenecegin insani iyi sec, sana karsi olan en ufak hareketini bile incele,fikrini zikrini tart bic,böyle bir insanla bir ömür boyu yasayabilir misin onu düsün.." der.. Kendisinin yalnis bir evliligin kurbani oldugunu düsündügü icin bizim öyle bir hataya düsmemizden cok korkar..

ahh limoni annenin gözü fena korkmuş canım benim yaa,dilerim senin için korktuğu şey başına gelmez.

benim annemin ögüdü.kizim gözünün önüne bak kafanin tikine gitme ekonomik durumun olsun elin para tutsun koca parasina güvenme ( annem calisip emekli olan bir insan onun gibi olmamizi ister) tutumlu ol bugun buldugunu bugun yeme yarini düsün ( genclikde cektigi zorluklardan dolayi tutumlu olmayi sever ilerisi icin planlar yapar).herseyi iyi düsün ki iyi olsun.asla kibirli olma kocanla kavga edip küssen bile yemegini yap yapki ocagin sönmesin evin bereketi gitmesin.kocanla kavga edip konusmasan bile ayni sofrada kocanla birlikde yemegini ye kocana küs ama sofraya asla küsme.buna benzer daha coookkkk varr

anneminde bana çok öğütü vardır

ben kendimi bildim bileli annem bana çorapsız gezme derdi bende yaz kış çorapsız gezerdim 1 ay önce ne demek işstediğini anladım bağsur oldum ve ameliyat oldum doktorumda bin kere tembih etti çorapsız gezme diye annemde bak benim sözümü dinlemedin gördün mü der

şimdi nişanlıyım ufacık bişeyde hemen suratım bozulur nişanlımın ailesinin yanında da annem hep tembih eder surat asma diye

bide ben çok dırdır yaparım annem hep şu çeneni tut biras der dayanırlar dayanırlar bigün patlarlar der

bide küçüklüğümden beri şu dolabını toplu tut der ama hala toplu tutamam

:Roflol: koptum ben koptum ayni benim annem de bunlari söylerdi hep corapsiz gezme olayini ve de dolabini toplu tut bütün anneler ayni sanrim

benim canımıniçi annem de kızım bak evini temiz düzenli tut.gelen parmağını ısırsın der...

annecim için rahat olsun tüm misafirlerim parmaksız kaldı..naniknanik

CANIM ANNEM ARAMIZA MESAAFELER GİRSE DE SENİ ÇOK SEVİYO VE ÖZLÜYORUMsenağlama

parmaksız kaldılar demek ayy ne çok güldüm.:Roflol::Roflol:

canım benim temiz olmak iyidir.ne demişler temizlik imandan gelir
dilerim annecine tez zamanda özlemin gider.:teselli:

parmaksız kaldılar demek ayy ne çok güldüm.:Roflol::Roflol:

canım benim temiz olmak iyidir.ne demişler temizlik imandan gelir
dilerim annecine tez zamanda özlemin gider.:teselli:

sağol canımcım.geç gördüm kusura bakma...
haftaya gidicim iiinnnnnnnnnşallah...
yuppi de yuppi yuuppi :dance::dance::dance:

figenncim anneni dinlemişindir inşallah,yabana atılacak hiç bişey söylememiş,hayatımız için gerekli şeyler bunlar.şansın acık olsun.a.s.

Annem daima "Sevgi dolu olun ama kendinizi ezdirmeyin" derdi Kardeşimle bana

Bir de " Verilen değer kadar değer verin" derdi.

Ne kadar doğruyu söylermiş meğer. Hep haklı çıktı, onu utandırmadık.

1Koca parasına guvenme,senın de altın bır bılezıgın(ısın) olsun.
2Kendını asla ezdırme
3Kocanla baskasının onunde tartısma ya da ıddıalasma
4Kendıne denk bırını bul

oros.......kta olsa öğren duvar delığıne sok gun gelır lazım olur

her doğru her yerde soylenmez

düşmanım yok deme kardeşın var (dıkkatlı ol guvenme ınsanlara)

9 gunluk ömru 10 gunluk yıyecek ıster

boşver kızım sen genede hiç kendini bozma dürüst ol iyi niyetini koru Allah kalbine göre verir.
Kocanla sakın zıtlaşma ailesine saygısızlık etme kazanan sen olursun
kendini başkalarına ezdirme.
Müsrif olma kocanı sıkıntıya sokma.
yemek ye kızım ye ye ye ye yemiyon hiç ye ye ye ye hergün duyarım bunukaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
canım annem o benim hayatta ki en iyi arkadaşım sırdaşım
ve ben onun tek kızıyımmmm
evin şımarık ama mütevaziliğini koruyan tek kızı ve en küçük çocuk.
ne dersem yaptı hala da öyledir canım benim.

Kizim herzaman temiz ol...pis olma..Bu gelinde pismis dedirtme sakin..!

Tencerelerimin diblerini sürterken hep bu bu sözü gelir annemin..zemuszemus

Corapsiz/Terliksiz gezme..yumurtaliklarini üsütürsün der...!

Dünürler ile iyi gecin, "Ne iyi gelinmis" desinler der benim anacugum...!

Heee, birde "Namazini kil kizim, evin bereketlenir...Huzurun artar" der...!

:asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…