Annenizle araniz nasıl size yardım eder mi

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.836
1.746
133
40
Annen izle araniz nasıl? Mesela hamilesiniz gelir herseyinize siz demeden yardım eder mi .. malesef benim annemle bu tür paylasimlarim pek olmuyor annem hamile olduğum halde gelip bir seyime yardım etmez ancak söylersem yardım et diye öyle gelir işte onu da ben demiyorum. Yani ev işi falan zaten desende kıyamam ama oda demez. Canin birşey istiyor mu demez. Mesela lahana sarması istemişti canım kız kardesim de teyzemlerin yanında demiş anneme. Annem ne demiş biliyor musunuz kayınvalidesine dese yapiverirdi demiş. ....yani annem İlgisiz biraz bize çocuklarına. Sadece telefonla arar durur gerekli gereksiz işte. Manevi sıfır. Eklemek istedim ikinci evliliğini yaptı 12 yıl falan önce . Bizle ilgisini kesti resmen iste. Biz ananemlerlr buyuduk. Merak ettim sizin nasıl?

Son düzenleme:
annemle aram çok iyidir arkadaş gibiyiz 60 yaşına geldiğinden ev işlerinde yardım etmez benimde öyle bir beklentim yoktur zaten.ama hamileyken sevdiğim yemekleri yapar gönderirdi bebeklerimin banyosunada yardım etti hep sağolsun ha bunları yapmasada o benim manevi olarak yanımda olsun yeter

Hayır etmez etmek ister ama ben istemem hem edemezde zaten onun kendine göre bir hayatı var yoruluyor .. Hamileliğimiz sizinle aynı annem bana geldiğinde ona hçbrşey yaptrmak istemem sonuçta bu zamana kadar herşeyime koştu yanmdayken otursun bari diyorum. Ama ona giderken sevdiğim yemekleri yapar ondayken bana birşeyy yaptrmaz ben gene kalkar yardm ederim. Diğer türlü herşeyimi kendim yaparım ne annemden ne kayınvalidemden birşey beklemem..

Peki siz hamile olmadan önce gider annenizin herşeyine yardım eder miydiniz???

Telefon edip hal hatır sorması da maneviyat. İlla gelip is yapması maneviyat degıl ki.
Hıc aramayadabılırdı.
Veya gel yardım et dedıgınde, gelip etmeyebilirdi. Geliyormus kadın.
Yok öyle değil canım ya annem ikinci evliliğini yaptı ilgisiz bize biraz detaylı yazmadım. Neyse

Annemi bende seviyorum demekki herkesin böyle merak ettim sadece

Yok öyle değil canım ya annem ikinci evliliğini yaptı ilgisiz bize biraz detaylı yazmadım. Neyse
Detay ekleyin öyleyse. Cunku boyle bakınca arayan soran cagırınca gelen bir anne var konuda.
Evlendıgı adam mı musade etmiyor sence?

Her anne aynı anaçlıkta olacak diye birşey yok. Benim annem de öyle yedirsin içirsin yardım etsin kadını değildir mesela. Torunlarına bayılıyor ama iki gün sonra hakafanlar basıyor gidiyor mesela. Herkesin sevme dozu biçimi ayrı anne olmak da bunu eşitlemiyor. Anneniz de sizi muhakkak seviyordur ama onun dozu biçimi de böyledir hiç içlenmeyin o da böyle işte diye şakaya dalgaya vurun

ben bu tur beklentileri cok ucuk buluyorum. bizim annemle en cok kavga ettigimiz sebeplerden biri budur. bana geldiginde hep bir isimi halletmeye calisir, bende yaptirmak istemem, kac kere tuvalete gidiyorum diye ust kata cikip (ev dubleks) utulerimi hallettigini bilirim.

bende bisey yapmasina izin vermem, o da hep izin vermedigim icin kizar birbirimize gireriz:)

yakin sayiliriz, sevdigimiz yemekleri yaptiginda "aksam is cikisi ugrayin hazirladim size de " diye gonderir bak ona hayir demem bir tek. salatasina kdar servis tabaklarina koyar gonderir sagolsun.

peki sorayim size, siz ne kadar yardim edersiniz annenize? cunku bizde ayni sorun ben ona gittigimde de oluyor. bende onun bir isini yapmaya kalkarim kizar zaten yoruluyorsun uzat ayagini otur ben hallederim der. karsilikli boyle bir birbirimize is yaptirmama kavgasi icerisindeyizdir.

sizi tanimiyorum anne kiz iliskinizi de bilmiyorum ancak cevremde gorduklerimden edindigim izlenim icin soruyorum, cevremde cogunlukla annesi ve kayinvalidesinden bu tur beklentiler icinde olan arkadaslarim var. hatta bir arkadasimin kayinvalidesi cocugunu bakiyordu "bak allah razi olsun kadin kac senedir bakiyor cocuklarina" diyecek oldum da "tabiki bakacak" diye cikisani da gordum.

eger cocuklar ayni hassasiyeti anne/kv karsi gostermiyor cogunlukla beklenti icerisine giriyorsa buyukler bu konuda pek yuzvermek istemiyor genelde.

Hic beklentiye girme derim ve alınma ve bunlardan beslenme. Ben beslendim ve sonuç ailem yok artık.. Yani seni iyi anlıyorum ben de hamileyim ama bazen herkes yerinde mutlu olsun demek lazım..

Torunlar olduktan sonra umrumda değilim.
Hasta olsam gelip çocuklara bakar, bana da ‘kalk kendine bir şey yap ye’ der sağolsun
Ama sağ olsun yeter işte, başka bir şey istemem.

yardım etmez istememde ..
O gelsin bn ona sevdiği yemekleri yaparım onun yapmasına gerek Yok ki ..

Yardım hiç istemem
2 çocuk büyütüyorum eşim 3 Aydır şehir dışında
Büyük kızı okula bırak al küçüğün bakımı hep evin tüm ihtiyaçları bnde
Ve kimsem Yok bir kere dert yanmadım
Anneme gelmek isteyen gelir bakmak isteyen görür değil mi?

Bn güçlü bir anneyim asla pasif değilim
Benim elim ayağım Yok muki annem yapsada yesem diyeyim kırk yılın başı da olsa istemem...

Geçen canım lahana sarma kabak tatlısı istedi hemen aldım yaptım bir kaç gün yedim mesela..
Hiç de söyleme gereği duymadım gelseydi o da yerdi benimle herkes yerinde sağolsun valla bnde olmuşum bir anne o da Kndi hayatına baksın.

İlgisizlik değil de, demek belli bir talepte yanınızda olabilecek türden biri.
Söyleyin yardımına ihtiyacınız olduğunu, bazen görünen köy de kılavuz isteyebiliyor bazıları için.
Benim de ilişkim böyle bir mesafe içerseydi daha mı iyi olurduk acaba diye düşünürdüm bazen; çünkü tarif ettiğiniz "İlgisizliğin" aksine, benim annem de aşırı ilgili(!), müdahil, eleştirel ve hakimdir, bu çoğu kez benim için bunaltıcı ve "Artık bi git" haline gelen tepkili bir duruma dönüşüyordu.

Lohusalıkta, annemleri evden kovdum ben.
Şimdi dışarıdan biri baksa cidden beni "Daha ne istiyorsun be?! Tatminsiz, minnetsiz!" diye suçlayabilir ki ben bu suçlamalara çocukluğumdan beri alışkınım. İstediğim şeyin ise biraz "Bana güvenin, ben bunun üstesinden gelebilirim, gelemediğim noktada sizin yardımınızı talep eder bilginize danışırım" olduğunu hiçbir zaman görmeyen bir annem var.

Evime geldi, yemeğimi yaptı, her yeri temizledi-temizletti; misafirleri ağırladı, bebeğimi uyumam için aldı, yıkanmasına yardım etti vs vs...
Vs... Bana "Çocuk öyle tutulmaz" deyip gösterdi, "Emziremiyorsun" baskısı yaptı, "Çocuğu üşüteceksin" diye 94729 kere tekrarladı, "Bu çocuk doymadığı için ağlıyor, aç!" diye de 93449 kere tekrarladı, "Öyle yapma şöyle yap" diye defalarca her hareketimi düzeltti, "Bunu ayağından, bunu sırtından çıkarma hasta olursun" diye hastalığı defalarca çağırıp türlü türlü hastalıkları telaffuz edip durdu, "Şu süt yapar ye, yemelisin, yiyeceksin" diye önüme yığmadığı ve yemeye zorlamadığı şey kalmadı, "Annesin sen anne oldun, bunalmaya hakkın yok" diye bunalmış hissettiğim her an azarladı, beni her hareketiyle -yetersiz bir anne olduğuma- ikna etti ve tüm yardımları, iyiliklerinin yanı sıra, bilinçsiz olarak beni depresyona iten etkilerden biri olmayı öz annem olarak, o kadar bilgisine karşın, lohusalığımda başardı.

Devamı da geldi tabi ama anlatmayayım, hep benzer şeyler "Öyle giydirme, öyle yedirme, düşecek, uçacak, naptın hasta mı ettin, sen hasta ettin, bu havada dışarı çıkılmaz, yıkama hasta edersin sen, sen uyutmayı bilmiyorsun ondan uyumuyor, öyle olmaz şöyle, bilemedin, yapamadın, senin yüzünden, sen zaten hassassın düşünme onu, sen yapamazsın bırak" ...
Kovdum annemi ve beraberinde herkesi.

Bu olaydan sonra, kendini bir miktar daha fark etmeyi başardı tabi, bunu da ilave edeyim.

Annemi bende seviyorum demekki herkesin böyle merak ettim sadece
Iki dogumuma da geldi hastanede butun gece uyudu ertesi gunde evine gitti.sadece doguma geldi millete karsi.ne yemek pisirdi nede yardimci oldu.ne hamileyken nede dogum sonrasi bisey gormedim.kocasida yok bu arada icinden gelmiyor demekki atlattim cok sukur kocam sagolsun hem beni hem bebegi yikadi yedirdi buyuk kizimada yine esim bakti

Alnindan opuyorum

Hamilesiniz hasta değil. Yardım isteyince ediyormuş normalde yardım istemediginizi düşünüyordur. Eskiden hamileyim annem yardim etsin diye bir şey mi vardı?
Lahana sarması istediyse caniniz alın minik bir lahana ve yapın.
Riskli gebelik olsa anlayacagim ama sirf sevistiniz ve soyunuzu devam ettireceksiniz diye insanların size eskisjnden daha ilgili, daha yardımcı olsun istemeniz çok gereksiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…