Annenizle araniz nasıl size yardım eder mi

Benim annem yıllar evvel öldü
Öldükten sonra evini arardım belki ölmemiştir telefonu açar diye. Telefonun ucunda olduğunu hissetmek için. Bu yetsin sana da olur mu.
Allah rahmet eylesin. Öyle bir yazmissin ki okur okumaz gözlerim doldu. Alllah sabır versin.

Valla canım annem her istediğimizi hemen yapar. Evime gelir 2 dk oturmaz. Zorla oturturum.

temizliğe filan neden gelsin ki? iki kişisiniz, ev ne kadar pis olabilir? yavaş yavaş yaparsın. eşin de hafta sonu yapar.
ben hamile olsam anneme gel evi temizle diyemem yani ayıp bi şey. benim ablam da hamile kaldı doğurdu ama annemin gidip evini temizlediğini hatırlamıyorum. ben bile sadece evlenirken temizlemiştim evini, o kadar. insanlardaki bu temizlik beklentisi beni çok şaşırtıyor ya bir tek bizim millette var galiba.

yemek konusuna bi şey diyemem benimki arada yapar gönderir.

ama kadının huyu buymuş, sen zaten biliyorsun. ara konuş, muhabbet et. fiziksel bi beklenti içine girme.

lahanayi kendinizde sarabilirsiniz neden illa biri sarsin ki?
annemi aradigimda gelirdi ama ben is icin falan cagirmazdim temizlik yapacagim ayagim falan kayar diye korkar sadece yanimda biri olsun diye cagirirdim
hamilelik hastalik degil dusuk riskiniz bir rahatsizliginiz olmadigi surece her isinizi kendiniz yapabilirsiniz

Bana iğneli iğneli konuşmasın da varsın lahana sarması mantısı şöyle dursun.
Çünkü hiç tat alamiyorum.
Siz düşünüyorsunuz ki annem bıraktı gitti anneannemiz büyüttü diye böyle soğuk size.
Birlikte aynı evde olsak daha sıcak bir anne kız ilişkisi olurdu diye düşünüyorsunuz.
Olmuyor ama olmayınca olmuyor.
Bu tamamen karakterle ilgili bir durum.

Benim annem de çağırmadan yardıma gelmez ama doğum olduğunda gelirdi ben kendimi toplayana kadar sanırım birkaç gün. Canım bir şey çektiyse de yapardı. Kayınvalidesi yapsın demesi biraz garip olmuş.
Bu arada benim annem de ikinci evliliğini yaptığında hep onunlaydı. Ben de ananemde yaşadım bir süre. Evden kovulduğum da olmuştur üveybabam tarafından, ayrı evde yaşadığım da... Ama yinede annem canımdır ne yapabilirim ki.. Bu tarz şeyler beklemem ondan, belli bir yaştan sonra kırgınlığım da kalmadı. Jenerasyon farkı var, bizim gibi düşünemiyorlar bazı konularda. Canınızı sıkmayın.

Ev işlerinde annemden yardım beklemem. Ben gider orada yardım ederim. Anneme gittiğimde caydi bulaşık ti derken yorulur gelirim. Bundan şikayetçi değilim. Siz de oyle cok bsy beklemeyin. Eşiniz yardım etsin. Canım bsy istediğinde kendim yaparım. Hatta annemlere de tatlı vs kendim götürürüm veya orada yaparım. Çocuk değiliz artık yetişkiniz.

Benim annem çok değişik bir insan.. annemle en son 11 aralıkta konuştum düşünün.. aylar geçti aramadı beni hiç. ben arardım hep beklemezdim ama başımıza bi sürü şey geldi ben aramama rağmen noldu demedi telefona gelmedi. bende daha aramadım. kendide küsmüş aramamış.. güya annem.. zaten uzağız .. babamda aynı şekilde bu arada kız kardeşlerimle konuşuyorum sadece.. çok acı ama gerçek..

Canım annem elim ayağım benim. Her iki bebeğimin doğmadan her ihtiyacını aldı, sadece benim değil diğer yegenlerime de yaptı. Hamile olduğumda da şuanda da arar sana geliyorum diye gelir elleri kolları dolu etinden sütüne alır. Etrafta gözüne çarpan şeyler olursa toparlar. Ben demem yapma derim hatta ama duramıyor cani sagolasica.Sizin anneniz ile ilişkiniz farklı ama başından beri kopukmussunuz, üzülmeyin lütfen. Siz anneniz gibi bir anne olmayın yeter. Sağlıcakla kalın

Hiç annem de gelip evime yardım etsin diye düşünmedim, eşim var ben yapamıyorsam o yapsın.
yemek yapar yemeğinizi yer gidersiniz der. ev taşıdığım zaman ablamla ikisi gelip yardım etmişlerdi.

annem gelip evime temizlik yapsa ben üzülürüm. şuan bende hamileyim Allah nasip eder de sağlıkla doğurabilirsem annem bakacak ama ben çalışmaya başladığım zaman annemin yanına bir yardımcı tutarım diye düşünüyorum kadın 60 yaşına geldi yazık değil mi benim sıpam yüzünden yorulacak?

Annem kimseye yardim etmez. Başkasının evinde ve düzeninde is yapmayı hiş sevmez.

Ben de öyleyim. O sebeple annemi anlıyorum ve hak veriyorum.

Ben büyüdüm artık. Elimden geldiğince anneme yardim etmeyi isterim.

Ev işlerimi anneme yaptirmam. Yapmak istese de olmaz. Eşim yapar.

Eşimin ve benim kirlettigim evi annemin temizlemesi çok Çok anormal bir şey olurdu zira.

Ama mesela sarma istesem yapar. Ya da lahana yemeği severim. Onu da yapar
.

Ama sık sık da ben yapar çağırırım annemi evime.

Hamile olsam da annem ekstra bi sey yapmaz.

Kendini helak edene kadar yardım eder.
İnanın bu da ayrı problem, anlatsam uzun sürer.
İkinci çocuğuma hamileyim, ne hastalığımı duyurdum, ne temizlik için yardım istedim.
Çocuk doğunca da Allah bana güç versin, onu çok yormak istemiyorum.

Ama ilgilenmese ona da bozulurdum, haklısınız.
Düşünülmek istiyor insan.
Yine de pratikte sağlık sorunu olmadıkça herkes kendi işini yapsın.

Onlar da yoruluyor hak vermek lazım.
benim annem 65 yaşında, sağolsun iş yapmaz, ben yaptırmam ama her gün uğrar bi kahvemi içmeye. Torunuyla oynarken işimi yapıyorum o bile büyük nimet diyorum.
aksine ben onun evine yardıma gidiyorum.
Hamilelikte de ben hiç canım çekti diye talepte bulunmadım. Can çekmesi yaşamadım ama yaşasaydım da annemden değil eşimden beklerdim açıkçası.
Bana yaşlandılar onlar değil biz yardım edelim kafasındayım.

İlk hamileliğimde hicbirsey yapmadi, doğum yaptığım gece bile yanımda kalmadı.
Sonrasında gel yemekler yapacağım dedi çağırdı, ertesi gün işe gitti, kendi işiydi belirteyim
Sonra ben sana hiç bakamadım, bir daha hamile kalirsan çok güzel bakacağım derdi..
Sonuç pek değişmedi.
İki ablam daha var, onlara koşar.
Bana gelince ahlar, vahlar.

Bu arada ben hamileliklerimi çok zor resmen muhtaç derece de zor geçiririm.
Naz niyaz değildir yani, bildiğin yemek olmazsa açım, temizleyen olmazsa pisliğin içindeyim

İstersem, talep edersem bazen yapar, bazen de eşime topu atar
Bende istemem.
Sonra da senin annen gibi gerekli gereksiz arar, çok ilgiliymis gibi canım birşey ister mi diye sorar..
He şunu yap desem yapacak sanki

Aman böyle bir ilişki işte..
Benim asıl üzüldüğüm niye diğer çocuklarına farklı, bana farklı olduğu..
Niye ben daha degersizim bilmiyorum.

Ha ama oğlumu çok sever, ilgilenir, yedirir, icirir, hastalığında koşar.
Hakkını da yemeyim bu konularda.
Kısacası neye göre yanımda olup olmamaya karar veriyor bende bilmiyorum

Neyse, canı sağolsun yine de..
Zorlamayla olmaz bunlar,içinden bu kadar geliyorsa yapacak bişey yok...

Bir de etrafa karşı aşırı ilgiliymis gibi anlatır kendini

Annemle aram cok kotu.
30 yasinda kadinim hala milletin icinde gelir elini sırtıma sokar kuşum terlemişin der
evime gelir elestirir duzensiz daginiksin der (yalan!)
kendine bakamiyorsun bir de anne olmak istiyorsun der
surekli esimi elestirir
ne bileyim ben ne derdi var
hayir yani artik bana kizmayinca bana niye kizmadin diye ben ona soruyorum tuhafima gidiyor
sen varken kayinvalideye ihtiyac yok diyorum

Çoook yardım etti. Hamileyken de lohusaykende elimi işe sürdürmedi. Bebeğime de baktı. Yaşasaydı daha da yapardı. Ama artık yok.  4 ay önce vefat etti. Çoook yalnızım. Tek dayanağım kızım. Babam da yok.

Senin ki yine arıyormuş, benimki diyor ki ablanı abini aradım, seni de sonra ararım dedim, yani ben taa 1 hafta 10 gün falan aramıycam da öyle arayacak, napalm, sağlık olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…