- 17 Temmuz 2018
- 4.192
- 19.405
- 208
- Konu Sahibi KahveCekirdegi7
-
Arkadaşlığınızı bitirerek kendinize yatırım yapmışsınız resmen, insanın mik mik beynini yerler, burda da görüldüğü üzere. Ben İrmik 'in de etrafında çok aklı başında insan kaldığını düşünmüyorum hatta düşünmekten öte geçiyorum, bir mesajında anladım diyebilirim. Arkadaşı aramış, kızmış buna ya, çok uyumluydunuz daha iyisini nerden bulacaksın falan diye. Yani, şöyle bakınca doğru, onu biz de diyozAma arkadaşı değiliz işte.
Şu zamanda bu kadar kendinden habersiz gelişmemiş kalmayı başarmakta aklım ermiyor benim. İnanamıyorum ondan.Benim burada boyle bir arkadasim vardi, gecmis zaman kullaniyorum cunku dayanamadigim icin 1 sene once iletisimi kestim. Sozde universiteyi sehirdisinda (ama babasinin aldigi evde, kardesiyle) okumus, yurtdisina staj yapmaya gelmis ama hala daha 10000km otedeki babasinin etkisinden cikamazdi. 30 yasinda koca kadin degilmis gibi ama ben bunu bilmem ki, ama ben tek basima karar veremem ki, benim su ana kadarki butun kararlarimi babam benim adima aldi diye alacagi en ufak karari bile cevresindekilere sorardi. Ya da mesela kendi basina bir karar aldi, yapti, sen olsan ne yapardin dogru mu diye defalarca sorar, kendini onaylatma ihtiyaci hissederdi. Ne yapti, etti burada da babasinin kopyasini buldu, onun himayesi altina soktu kendini. Bir ara destek almaya da basladi ama terapiste de olaylari yanli anlatirsa terapist ne yapsin yani. 30 yasindaki insan dogruyu yanlisi ayirir, ama ben bilmem kiii kilifi altinda yanlis ustune yanlis yapmaya tahammulum yok. Arkadasligimi da bu sebepten bitirdim.
Yaklaşık bir yıl evvel bir aile büyüğümüz vefat etti. 80 yaşındaki karısı dedi ki "Ben artık özgürüm."Yok canım girmiyor şiddete. Her şeye de şiddet der oldular. Onlar şiddet görmemiş. Ninelerimiz ne dayaklar yemiş, gık dememişler, mükafatını da kocaları yaşlanınca dövmeyi bırakarak vermiş. Yeni nesil çok tahammülsüz, yuva muva bırakmadılar.
Girmiyor, evlenin.karışmak şiddete giriyor mubunu bilmiyordum
Sen gerçekten böyle birimisinkarışmak şiddete giriyor mubunu bilmiyordum
Dua etsin metresler ile görüşmüyorum dememişsiniz, intihar ederdi. Bunların başına iyi bir çoban olsun yeter ki, evli bekar yaşlı genç aramıyorlar.Valla benimki de bir ara nisanli adamla sinemaya, tatile gidiyordu. Adam evlendi, buna maddi degeri yuksek bir hediye aldi. Sen napiyorsunnn dedikce, ama arkadasiiiim, ama esi ile de tanistim bulustum kiiii, diyordu. Sen yanlis anliyorsun diyordu. Adamin karisi seni taniyor da beraber tatile gittiginizi biliyor mu diyorum, cevap yok. Benim de en yakin iki arkadasim erkek ama bu normal bir kadin-erkek arkadasligi degil belliydi yani. Hala daha ama o cok iyi bi insaaaan diye diye gorustu, en son karisi hamileyken adamin buna opucuk emojili mesajlarini gordum, herkese atiyor dediYok yani, bu saflik da degil, inanmak istememek. Sonrasini bilmiyorum ben gorusmedim daha fazla, adamin her adini duydugumda tuylerim diken diken oluyordu, bir de tutturdu beni tanistiracakmis. Karisini aldatanlarla gorusmuyorum ben prensip olarak dedim diye uzulup aglamisti
margaret arkadaşına benziyormuşum evet bir süre o şekilde yaşayınca başkası sizin adınıza kararlar verip onları yaptırmaya uğraşınca siz de kendi başınıza kaldığınızda emin olamıyorsunuz çünkü karar veremiyorsunuz doığru mu yaptım diye bocalıyorsunuz bu seferde başkalarının fikirlerine yöneliyorsunuz benim şuan yaptığım gibi. oysaki onunlayken böyle bir derdim yoktu çünkü zaten o karar alır yapardı yaptırırdı. peki neden bu duruma geldik çünkü ben ne zaman kendi fikrimi söylesem öneride bulunsam yada kendi istediğimi yapmak istesem hep bi müdahale baskı laf etme o fikirden uzaklaştırılma yaşadığım için tamam sen yap kafasına girdim. uzun süre böyle yaşayınca sizce çıkmak kolaymı. ben şimdi bir anda son derece net kararları olan ve asla pişmanlık yaşamayan birine mi dönüşeceğimBenim burada boyle bir arkadasim vardi, gecmis zaman kullaniyorum cunku dayanamadigim icin 1 sene once iletisimi kestim. Sozde universiteyi sehirdisinda (ama babasinin aldigi evde, kardesiyle) okumus, yurtdisina staj yapmaya gelmis ama hala daha 10000km otedeki babasinin etkisinden cikamazdi. 30 yasinda koca kadin degilmis gibi ama ben bunu bilmem ki, ama ben tek basima karar veremem ki, benim su ana kadarki butun kararlarimi babam benim adima aldi diye alacagi en ufak karari bile cevresindekilere sorardi. Ya da mesela kendi basina bir karar aldi, yapti, sen olsan ne yapardin dogru mu diye defalarca sorar, kendini onaylatma ihtiyaci hissederdi. Ne yapti, etti burada da babasinin kopyasini buldu, onun himayesi altina soktu kendini. Bir ara destek almaya da basladi ama terapiste de olaylari yanli anlatirsa terapist ne yapsin yani. 30 yasindaki insan dogruyu yanlisi ayirir, ama ben bilmem kiii kilifi altinda yanlis ustune yanlis yapmaya tahammulum yok. Arkadasligimi da bu sebepten bitirdim.
bir psikyatr demiş ki ; bize hiçbir zaman gerçek hastalar gelmez, gerçek hastaların hasta ettikleri gelir.Benim burada boyle bir arkadasim vardi, gecmis zaman kullaniyorum cunku dayanamadigim icin 1 sene once iletisimi kestim. Sozde universiteyi sehirdisinda (ama babasinin aldigi evde, kardesiyle) okumus, yurtdisina staj yapmaya gelmis ama hala daha 10000km otedeki babasinin etkisinden cikamazdi. 30 yasinda koca kadin degilmis gibi ama ben bunu bilmem ki, ama ben tek basima karar veremem ki, benim su ana kadarki butun kararlarimi babam benim adima aldi diye alacagi en ufak karari bile cevresindekilere sorardi. Ya da mesela kendi basina bir karar aldi, yapti, sen olsan ne yapardin dogru mu diye defalarca sorar, kendini onaylatma ihtiyaci hissederdi. Ne yapti, etti burada da babasinin kopyasini buldu, onun himayesi altina soktu kendini. Bir ara destek almaya da basladi ama terapiste de olaylari yanli anlatirsa terapist ne yapsin yani. 30 yasindaki insan dogruyu yanlisi ayirir, ama ben bilmem kiii kilifi altinda yanlis ustune yanlis yapmaya tahammulum yok. Arkadasligimi da bu sebepten bitirdim.
Sana kötü bir haberim var..bir psikyatr demiş ki ; bize hiçbir zaman gerçek hastalar gelmez, gerçek hastaların hasta ettikleri gelir.
söyleSana kötü bir haberim var..
Sen kendi imkanlarınla hastasın. Kimse seni hasta etmedi.
Alt metnine odaklanın. Kıyafetinize karışması “sen bir gerizekalısın, nerede nasıl giyineceğini bilmiyorsun” demektir. Tuvaletinizi nasıl yaptığınıza dahi karışmış yahu. Nasıl şiddet olmasın bu?karışmak şiddete giriyor mubunu bilmiyordum
İyi yapmışsınız, yarın bir gün size asılırdı o herif. Arkadaşı da bunun gibidir diyerekValla benimki de bir ara nisanli adamla sinemaya, tatile gidiyordu. Adam evlendi, buna maddi degeri yuksek bir hediye aldi. Sen napiyorsunnn dedikce, ama arkadasiiiim, ama esi ile de tanistim bulustum kiiii, diyordu. Sen yanlis anliyorsun diyordu. Adamin karisi seni taniyor da beraber tatile gittiginizi biliyor mu diyorum, cevap yok. Benim de en yakin iki arkadasim erkek ama bu normal bir kadin-erkek arkadasligi degil belliydi yani. Hala daha ama o cok iyi bi insaaaan diye diye gorustu, en son karisi hamileyken adamin buna opucuk emojili mesajlarini gordum, herkese atiyor dediYok yani, bu saflik da degil, inanmak istememek. Sonrasini bilmiyorum ben gorusmedim daha fazla, adamin her adini duydugumda tuylerim diken diken oluyordu, bir de tutturdu beni tanistiracakmis. Karisini aldatanlarla gorusmuyorum ben prensip olarak dedim diye uzulup aglamisti
Ben onu nerede nasıl giyineceğini bilmiyorsun olarak değilde benim inancıma göre oranın buranın açılması dar olması vs dikkat çekmesi uygun dğeil demek istiyor veya iş yerinde öğlen bir erkek arkadaşla yemek yiyorsak bizim için normal evet ama dışarıdan görenler aralarında birşey var sanıp etiket yapıştırıyormjşAlt metnine odaklanın. Kıyafetinize karışması “sen bir gerizekalısın, nerede nasıl giyineceğini bilmiyorsun” demektir. Tuvaletinizi nasıl yaptığınıza dahi karışmış yahu. Nasıl şiddet olmasın bu?
06 Haziran 2023İrmik düğün ne zaman ?
Aynı şey işte ablacım. Niye onun inancına göre? Senin kendine göre bir inanç sistemin yok mu?Ben onu nerede nasıl giyineceğini bilmiyorsun olarak değilde benim inancıma göre oranın buranın açılması dar olması vs dikkat çekmesi uygun dğeil demek istiyor veya iş yerinde öğlen bir erkek arkadaşla yemek yiyorsak bizim için normal evet ama dışarıdan görenler aralarında birşey var sanıp etiket yapıştırıyormjş
Dinimiz aynı olduğuna göreAynı şey işte ablacım. Niye onun inancına göre? Senin kendine göre bir inanç sistemin yok mu?
Bizi de hasta ediyor. Böylelikle tezi doğrulanmış oldu.Sen kendi imkanlarınla hastasın. Kimse seni hasta etmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?