Annesi gizli gizli eşimin yemeklerine ilaç koyuyor.

Merhabalar. Konu biraz uzun ama fikirlerinize ihtiyacım var . 3 aylık evliyim, eşimin annesi ve abisiyle birlikte yaşıyoruz. Evliliğimin 3. Haftasında bir gece eşim aşırı alkollü şekilde eve geldi. Evde abisiyle büyük bir tartışma yaşadı. Ertesi sabah ben eşime kahve yaparken annesi mutfağa geldi ve peçeteye sarılı bir toz çıkartıp "kahveye biraz bundan koy" dedi. Ben de onun ne olduğunu sorduğumda eşimin sakinleşmesi için ilaç verdiğini söyledi. Çok şaşırdım ve ilacın ne olduğunu bilmediğim için koymak istemedim ama kendisi zorla koydu ve yıllardır kullandığını, zararsız olduğunu söyledi. Eşim kahveyi içtikten sonra benim içime sinmediği için eşime durumu anlattım ve o da "ilacı öğren neymis hemen al ondan ilacı " dedi. Ertesi gün ısrarlarımla ilacı bana gösterdi annesi"Antabus" diye bir ilaç, internetten araştırdım kişinin bilgisi dahilinde olmak koşuluyla alkol tedavisinde kullanılıyor ve ölüm dahil olmak üzere pek çok yan etkisi var ilacın. İlacı komşu tavsiyesi üzerine kullanmaya başladığını ve 8 senedir gizli gizli yemeklerine kattığını itiraf etti annesi. Ben de ilaçlara el koydum, zararlarından bahsettim ve çöpe atacağımı söyledim. Eşimin annesi atmamı istemedi ama çok da üsteleyemedi oğluna söylemeyeyim diye. Aynı aksam ilaçları eşime verdim ve kendi elleriyle tuvalete döktü. Birdaha da evde hiçbirşey yemedi. Tabi annesi eşimle durumu paylaşmış olmamdan şüpheleniyordu ama söylemiş olsam tartışırlar diye düşündüğü için birşey soramadı bana. Birkaç haftadır da annesi sürekli bana gelip eşimle ilgili "evde yemek yemiyo, abisiyle benim yüzüme bakmıyo, böyle olcaksa gidin bu evden" tarzı konuşmalar yapıyordu. Son 2 seferinde kendisini bu konuyu oğluyla konusması gerektiği konusunda uyardım ama ısrarla benim üstüme gelince dün aksam eşimle durumu paylaştım. eşimle annesi arasında tartışma çıktı ve eşim tartışma esnasında annesinin yemeklerine ilaç koyduğunu bildiğini bu yüzden de evde yemek yemediğini söyledi. Ben arada kalmak istemiyorum, sonuçta aynı evde yaşıyoruz ve maddi durumumuz toparlanana kadar da yüzyüze bakmak mecburiyetindeyiz. bundan sonraki süreçte ne yapmalıyım?
Evet kafaya gore ilac verme olayina siddetler karsiyim katiyen yapmam. Ama soyle birsey var bazi kadinlar bikmis artik. Illllahlahh. Bazi manyaklar ne doktora gider ne psikaytre gider ne psikologa gider evdeki fertlere cok cektirir. Bu tur pislikler evdende gitmez. Enistem boyleydi neler cektirdi teyzeme. Cocuklari vardi evdende gidemiyodu bosanmaya kalkti tehditler dayaklar havada uctu.boyle adamlardan kanunlarda bikmis artik. Teyzem en son psikiyatrnin verdigi ilackari hrgun enistemin yemegne katti bi guzel. 2 senede adamin yuzune nur gelmis. Yemegini yiyor agirlik geliyor etrafa saldiramiyor adam hep uykulu. Suam herkes rahat vallahi haraketleride huylarida hep duzelmis. Teyzem diyo daha kimseye satasamiyor.ilac vermesemde iyi artik diyo.

Durum şöyle ki; babası annesini terketmiş. Eiiö ve annesi birlikte yaşıyordu. Daha sonra abisi boşandı ve eve döndü. Eşim kirayı ödüyor, abisi de fatura ve mutfak masraflarını karşılıyor. Ayrı eve çıksak biz geçiniriz ama onlar kiralarını ödeyemez o yüzden eşim bugüne kadar "ben annemi bırakamam" yaklaşımı sergiliyordu.
Bence senin yaptığın pek hoş değil Kv ninde yaptığı hoş değil

Adam alkol aldığını bilmiyor muydun nişanlılıkta yada daha önce yeni evlisin sen eve alkolle gelmek nedir. Evlendin kendine çeki düzen vermen lazım. Bence alkol bir sorun insanlar bu yuzden boşanıyorlr.. Alkol sorununu çözmeden evlenmezdim ben mesela..

Annenin kötü bi niyetini oldugunu düşünmüyorum ama sen yıllardır uğraşmışsın işe yaramıyor demekki hala ilaç mıdır neyse ondan denemek nedir. Olmuyor demekki ..

Bence eşinizin tedavi olması gerek bu konuda ciddi ciddi konusun kendisiyle . Bence bu bir sorun Eşinizde de hata var..

Ayrı eve çıksaydınız keşke ne bileyim oturur soğan yerdiniz ama en azından kafanız daha rahat olurdu..

niye korunmuyormuydun , bak sende kocana güvenmiyorsun ,
Korunduğum halde beklenmeyen bir durumdu.kocama güvenmemekten öte hem henüz 3 aylık evliyiz hem de belirttiğim gibi şartlar çocuk için hiç uygun değil şuanda..
bir gün gelecek ilaçları kocana söylediğine pişman olacaksıın ,

herkes dogurdugu çocugu bilmez mi , hiçbir anne ne kadar kötü olursa olsun zarar vermez veremez ,

ama kadının canına nasıl tak ettiyse artık böyle bir çözüm bulmuş ,
Bulduğu çözüm değil gizli gizli oğlunu zehirleyerek öldürmek.. belki alkol yüzünden sorun yaşarız ama yine de pişman olmam söylediğime.. tedawi için ikna etmeye calısırım olmuyorsa başedemezsem de boşanırım bu kadar basit. Ben wermedim ki canını ben alayım

Her ne olursa olsun kabul edilemez böyle bir şey. Yargıya taşısanız suç teşkil eder. Niyeti iyi falan geç onları. Kimse kimseye bilgisi dışında ilaç veremez. O zaman sizde kv'ye sakinleştirici verin. Abisine uyku hapı koyun çayına uyusun. Abisi sizin yemeğe doğum kontrol hapı atsın falan , olabilir mi böyle bir şey?

Eşine söylemekle doğru yapmışsın. Kvde kusura bakmasın laf söyleyip üste çıkamaz. Her türlü eşin haklı bu konuda. Ben senin yerinde olsam bu olayı aleyhime kullanır kendi evime çıkmaya çalışırım. Söyle eşine bak neler neler yapıyor sen onlara vicdan yaptıkça diye. Hayatınızı kuruncada ağlar sızlar tatlı kadınlık yapar gönderirsin psikoloğa içki konusunda. Böyle yaşanır mı ya?

Merhabalar. Konu biraz uzun ama fikirlerinize ihtiyacım var . 3 aylık evliyim, eşimin annesi ve abisiyle birlikte yaşıyoruz. Evliliğimin 3. Haftasında bir gece eşim aşırı alkollü şekilde eve geldi. Evde abisiyle büyük bir tartışma yaşadı. Ertesi sabah ben eşime kahve yaparken annesi mutfağa geldi ve peçeteye sarılı bir toz çıkartıp "kahveye biraz bundan koy" dedi. Ben de onun ne olduğunu sorduğumda eşimin sakinleşmesi için ilaç verdiğini söyledi. Çok şaşırdım ve ilacın ne olduğunu bilmediğim için koymak istemedim ama kendisi zorla koydu ve yıllardır kullandığını, zararsız olduğunu söyledi. Eşim kahveyi içtikten sonra benim içime sinmediği için eşime durumu anlattım ve o da "ilacı öğren neymis hemen al ondan ilacı " dedi. Ertesi gün ısrarlarımla ilacı bana gösterdi annesi"Antabus" diye bir ilaç, internetten araştırdım kişinin bilgisi dahilinde olmak koşuluyla alkol tedavisinde kullanılıyor ve ölüm dahil olmak üzere pek çok yan etkisi var ilacın. İlacı komşu tavsiyesi üzerine kullanmaya başladığını ve 8 senedir gizli gizli yemeklerine kattığını itiraf etti annesi. Ben de ilaçlara el koydum, zararlarından bahsettim ve çöpe atacağımı söyledim. Eşimin annesi atmamı istemedi ama çok da üsteleyemedi oğluna söylemeyeyim diye. Aynı aksam ilaçları eşime verdim ve kendi elleriyle tuvalete döktü. Birdaha da evde hiçbirşey yemedi. Tabi annesi eşimle durumu paylaşmış olmamdan şüpheleniyordu ama söylemiş olsam tartışırlar diye düşündüğü için birşey soramadı bana. Birkaç haftadır da annesi sürekli bana gelip eşimle ilgili "evde yemek yemiyo, abisiyle benim yüzüme bakmıyo, böyle olcaksa gidin bu evden" tarzı konuşmalar yapıyordu. Son 2 seferinde kendisini bu konuyu oğluyla konusması gerektiği konusunda uyardım ama ısrarla benim üstüme gelince dün aksam eşimle durumu paylaştım. eşimle annesi arasında tartışma çıktı ve eşim tartışma esnasında annesinin yemeklerine ilaç koyduğunu bildiğini bu yüzden de evde yemek yemediğini söyledi. Ben arada kalmak istemiyorum, sonuçta aynı evde yaşıyoruz ve maddi durumumuz toparlanana kadar da yüzyüze bakmak mecburiyetindeyiz. bundan sonraki süreçte ne yapmalıyım?
Keşke başkasına muhtaç haldeyken evlenmeseydiniz. Şimdi yaşadığınız şeylere bakın

Ben vitamini bile doktora sormadan alamazken, yan etkisi ölüm olabilen bir ilacı 8 yıldır komşu tavsiyesi üzerine gizli gizli. Ne desem bilemedim.

Bunları baştan bilerek evliliği kabul ettiyseniz şu anda tepki verme hakkınız da kalmıyor ne yazık ki. Bir sorun çıkması durumunu göz önüne alarak herşeyi planlamalıydınız. Bir nevi bu duruma kendiniz düşmüşsünüz.
Ben ailesiyle yaşamaktan şikayetçi değilim ki sadece kendi aralarındaki meseleyi kendileri halletsin. Kadının benle konusması beni ortaya koyması eşimle aramı açmaktan başka hiçbişeyin çözümü değil. Annesinin ilaç verdiğini bilemezdim öğrendiğimde de bunu eşimden saklayamazdım. Çünkü sağlık bu ve ucunda ölüm var. Bilsin, ona göre ya yemek yemesin ya alkol almasın. Ayrıca bugün oğlunun yemeğine ilaç koyan biri yarın öbür gün bnm yemeklerime ne koyar acaba? Bnm de ciddi bi sağlık problemim var, beynimde tümör war. Ben bile tedirgin oldum öğrendiğimden beri yemek yiyemiyorum evde. Yemeğe ilaç koymak neresinden bakarsan bak akıllıca ve iyi niyetli bir yaklaşım değil.

Keşke başkasına muhtaç haldeyken evlenmeseydiniz. Şimdi yaşadığınız şeylere bakın
Haklısın ama insanın aklına gelmeyeceği şeyler başına geliyormus. Ben bugüne kadar bir annenin oğlunun yemeğine ilaç koyduğunu görmedim duymadım bilmedim. Aile içinde başka çarpıklıklar da war ama bu en uç noktası we maalesef içine girmeden yaşamadan bilemiosun :(

Anneyi bi tebrik etmediğiniz kalmış.
Habersiz ilaç koymak nedir yahu? Ya kalp krizi geçirse ne olacak ? Kim alacak sorumlulugu. Anne hanım o zaman ben ilaç koydum diyebilecek mi polise ? Madem oğlundan rahatsızdıysa koyaydı kapının önüne.

Konu sahibi eşinize söylemekle iyi yapmışsınız. Bizim bir tanıdığımız alkollüylen 2 tane agrı kesici içtiği için kalp krizi geçirip vefat etti.

Bu konuya yorumum yaramıyorsa içmeyin işte, sağa sola salça oluyorsan, ota boka saldırıyorsan içme. Keyif verici adı üstünde cehennemi yaşatıyorsan içme. G*tünle içiyorsan içme. Kederliysen derdini yaşa, keyifliysen eğlen. Onun dışında içme. Ağzınla içemiyorsan içme.

Ben ailesiyle yaşamaktan şikayetçi değilim ki sadece kendi aralarındaki meseleyi kendileri halletsin. Kadının benle konusması beni ortaya koyması eşimle aramı açmaktan başka hiçbişeyin çözümü değil. Annesinin ilaç verdiğini bilemezdim öğrendiğimde de bunu eşimden saklayamazdım. Çünkü sağlık bu ve ucunda ölüm var. Bilsin, ona göre ya yemek yemesin ya alkol almasın. Ayrıca bugün oğlunun yemeğine ilaç koyan biri yarın öbür gün bnm yemeklerime ne koyar acaba? Bnm de ciddi bi sağlık problemim var, beynimde tümör war. Ben bile tedirgin oldum öğrendiğimden beri yemek yiyemiyorum evde. Yemeğe ilaç koymak neresinden bakarsan bak akıllıca ve iyi niyetli bir yaklaşım değil.
İlaç konusunda sonuna dek haklı olduğunuzu ifade etmiştim. Ancak bu tip sorunlar varken ailesiyle yaşamaktan şikayetçi olmadığınızı söyleyemezsiniz. Nereye kadar evde yemeyeceksiniz mesela? Nasıl hallediyordunuz yemek olayını?

Korunduğum halde beklenmeyen bir durumdu.kocama güvenmemekten öte hem henüz 3 aylık evliyiz hem de belirttiğim gibi şartlar çocuk için hiç uygun değil şuanda..

Bulduğu çözüm değil gizli gizli oğlunu zehirleyerek öldürmek.. belki alkol yüzünden sorun yaşarız ama yine de pişman olmam söylediğime.. tedawi için ikna etmeye calısırım olmuyorsa başedemezsem de boşanırım bu kadar basit. Ben wermedim ki canını ben alayım
Aynı şey aldırdığın bebeğin içinde geçerliydi..sen vermemiştin canını ama sen aldın..kayınvalideni çok kınıyorsun ama önce kendini bir elestir ben ne yapıyorum diye.

Çok yanlış ve çirkin bir bakış açısı. Evlenmiş olmak için evlenen bir kadın sarfeder ancak bu sözleri..

Durum şöyle ki; babası annesini terketmiş. Eiiö ve annesi birlikte yaşıyordu. Daha sonra abisi boşandı ve eve döndü. Eşim kirayı ödüyor, abisi de fatura ve mutfak masraflarını karşılıyor. Ayrı eve çıksak biz geçiniriz ama onlar kiralarını ödeyemez o yüzden eşim bugüne kadar "ben annemi bırakamam" yaklaşımı sergiliyordu.

O halde hiç annesi birakmaz. Bu tarafini nasil düsünmezsin? Kadin normal ise girebilir, abiside kirayi karsilayabilir. Nerden tutsan konu elinde kaliyor. Evcilik oynaniyor, kv'de cahil. Yaslar kaç?

Kayınvalidenizin yaptığını doğru bulmuyorum tabi ki ama siz daha 3 aylık evlisiniz aynı çatı altında yaşamaya yeni başlamışsınız. Hiç bir anne evladından yana çok sıkıntı çekmemişse böyle bir şey yapmaz. Flört , nişanlılık vs bunlarla aynı evde yaşamayı kıyaslamayın. Benim fikrim alkol alınca saldırganlaşıyor eşiniz size henüz bu durumu göstermemiş olabilir ki 3 aydır evlisiniz. Kadının üstüne gitmeyin bence güzellikle söyleyin gerekirse beraber alın eşinizi doktora götürün ama aralarının bozulmasına sebep olmayın. İnşallah ileri de aynı şeyi yapmak zorunda kalmazsınız inşallah eşiniz tedavi görür kendi evinize taşınır güzel bir yuvanız olur.

Çok yanlış ve çirkin bir bakış açısı. Evlenmiş olmak için evlenen bir kadın sarfeder ancak bu sözleri.
Aynı yerden bakmadığımız çok belli evet ama yanlış ve çirkin değil bir çocuk dünyaya getiriyorsun mevcut koşullarımızda sağlıklı bir ruhsal gelişimi bile olamaz. Dolayısıyla o ewde doğacak bir çocuğa daha ancak ve ancak yazık olur diğerleri gibi...

Back
X