Annesi Yüzünden Evlenmekten Vazgeçeceğim Nerdeyse..

LesSia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
137
1
26
Eskişehir
Benim 1,5 yıldır süren ilişkim var. Ailelerimiz biliyor. Erk arkadaşım ekim kasım gibi söz yapmak istiyor (daha sonrasında askerliği var)
Sorun şu ki , erkek arkadaşımın annesi çok inat biri. 15 Yaşında ki bir çocuk bir şeye nasıl diklenirse aynen öyle bir insan. Bi kere mangal yaptık onların bahçesinde . Annesiyle de tartıştık. Aramız bozuldu sevgilimle o zaman. Daha sonra sevgilimle aramı düzelttim ve annesinede alttan alıp özür dilemeye karar verdim. Büyük bi çiçek yaptırdım ve iftara gittim onlara. Annesi bir sürü hazırlık yapmış mmutlu olmuştum fakat iftara yarım saat varken erkek arkadaşımla annesi tartışıyorlardı . Erk arkadaşımın üstüne olan bir ev var .bunun tapusunu kardeşine vermesini istiyormuş, erk arkadaşımda vermiyormuş kavga ediyorlarmış. Benim haberim bile yoktu. İftara doğru iyice kavgaya dönüştü. ve sofraya oturduk ezanı beklerken ,"Ah oğlum seni kim böyle kötü yaptı , ah oğlum sen böyle değildin, seni böyle yapanı bi bileyim onu kötü yapıcam " vs laflar döndü. Hiç sesimi çıkartmadım. Ses çıkartmayınca açık açık ,"ah oğlum sen X ile tanıştıktan sonra böyle oldun , X in annesine babasına söylücem " laflar etti. Sevgilim kalk gidiyoruz dedi , Çünkü bana bakıp yetim hakkı yiyorsunuz dedi annesi. Kardeşinin üstüne tapulanacak bir ev daha var. Yani haksızlık yok ortada. Ben bu konuda zaten aile içi meselelere karışmam , direk beni suçladı. Ayrıca erk. arkadaşımın üstüne tapu olan evden gelir almıyor (babaanne oturuyor). Çok zoruma gitti o gün çekip gittik evden. Erk arkadaşım zamanla arasını düzeltmiş annesiyle . (annesi sonuçta) Ama ben El kızıyım kabullenemiyorum.Bayramda elini öpmeye gitmek istemiyorum. Fakat Evli değilim ki kapımı bacımı ayırayım. isteme , söz nişan bir sürü şey olacak ve hep yüz yüze kalacağız. Erk arkadaşım kesinlikle beni korur ve laf söyletmez. Sizce Bayramda elini öpmeye gideyim mi her şeye rağmen ? Çok canımı sıkıyor kadın. Şimdiden böyleyse düğün alışverişi , takı bilmem ne de bile kavga çıkartır gibime geliyor.(Annesi dul bu arada , kayınpeder yok) Düşüncelerinizi almak istiyorum.

o kadar lafı yiyip bide üstüne el mi öpmeye gideceksin?? Daha neler diyeyim..Ha ayrıca demişsiniz ya 'erkek arkadaşım kesinlikle beni korur laf söyletmez' diye öyle birşey olmayacak, annesinin dul olduğunu kayınpederinizin olmadığını söylemişsiniz , iyice annesine bağlı olacak evlenince

daha şimdiden olaylar nerelere gelmiş, yazık çok yazık :19:
sen bu insandan şimdiden vazgeç bence
çok yıpratır bu kadın seni.

bırak da büyük kimse büyüklük onda kalsın, sende değil.
durduk yere böyle yapan insan asla hatasını anlamaz, her seferinde olan sana olur.

Son düzenleme:
Gitme diyeceğim ama erkek arkadaşın elini öpmeye niye gitmedin diye
laf vurur mutlaka.
Onların anası babası pek kıymetli olur bu durumlarda!
Haklı haksız bakmazlar, o büyük saygı göstermelisin der geçerler..

Ben olsam gitmem. Yüzük yok sorumluluk yok.
Ayrıca annesiyle iyi olmanı istiyorsa ( ki ister mutlaka)
annesi seni aramalı ve en azından halini hatrını sorup seni davet etmeli.
Bunun başka yolu yok.

Ayrıca önerim askere gitmeden söz işine girişmemendir.
Boşuna omuzlarına sorumluluk stres yüklenir.
Erkek arkadaşın da askerdeyken daha zor gelir.
O süreyi kısa tutmak en güzeli.
Bence söz nişan düğüne üç ay kala yapılsa ideal oluyor..

o kadar lafı yiyip bide üstüne el mi öpmeye gideceksin?? Daha neler diyeyim..Ha ayrıca demişsiniz ya 'erkek arkadaşım kesinlikle beni korur laf söyletmez' diye öyle birşey olmayacak, annesinin dul olduğunu kayınpederinizin olmadığını söylemişsiniz , iyice annesine bağlı olacak evlenince

Yıkıcı Değil Yapıcı olmak istiyorum. Annesi iyi biri değil diye erkek arkadaşımdan soğuyamıyorum. Geçmişimiz var ve saygısı sevgisi hep var bana karşı. O gün beni korudu ve annesini çiğneyerek çıkıp gittik evden.
Evlendikten sonra dediğin gibi baba olmadığı için annesini daha çok koruyacak olabilir. Kafam çok karışık. :(

Senle evlendikten sonra o eve sahipleneceginize ve kendisine sahip cikmayacaginiza, birsey kalmiyacagini düsünüyor sanirim.
Ipleri kendi elinde tutmak istiyor, onun yüzünden kardesinin üstüne yapilmasini istiyor, sanirim kardesi bekar ve hala annesiyle ayni evde yasiyordur.
Sevgilin bence kardesinin degilde, annesinin üstüne versin tapuyu, niye cocuklarda dursunki. En azindan annesine birsey olursa miras ikiye bölünür. O sartla kabul edebilir, eger kardesine vermek istemiyorsa, ondan birsey alamam sonra diye korkuyorsa.
Yok kendi hakki varsa evde, kendiside maddi katkilarda bulunduysa evi alirken, ozaman baska.
Peki sen bayramda gidecekmisin? El öpecekmisin?
Valla evlenmek istiyorsan yapacaksin mecbur. Yok kesip atarim öyle aileye gelin gitmem, simdiden basladi bile bile lades yapmam dersen gitme.
Ayrica zaten sözlü degilsen, nisanli degilsen ne isin var onlarin evinde anlamadim, ister bayram olsun ne olursa olsun. Okadar girip cikmaya ne gerek var.

Gitme diyeceğim ama erkek arkadaşın elini öpmeye niye gitmedin diye
laf vurur mutlaka.
Onların anası babası pek kıymetli olur bu durumlarda!
Haklı haksız bakmazlar, o büyük saygı göstermelisin der geçerler..

Ben olsam gitmem. Yüzük yok sorumluluk yok.
Ayrıca annesiyle iyi olmanı istiyorsa ( ki ister mutlaka)
annesi seni aramalı ve en azından halini hatrını sorup seni davet etmeli.
Bunun başka yolu yok.

Ayrıca önerim askere gitmeden söz işine girişmemendir.
Boşuna omuzlarına sorumluluk stres yüklenir.
Erkek arkadaşın da askerdeyken daha zor gelir.
O süreyi kısa tutmak en güzeli.
Bence söz nişan düğüne üç ay kala yapılsa ideal oluyor..

Canım dediğin gibi laf vurduracak. Söz olmadığı için gitme zorunluluğu yok aslında ama sürekli gidip gelirdim. Bayramda elini öpmeye gitmezsem uzar gider ve bir daha asla aram iyi olmaz. Annesi dul olduğu için kendini sürekli acındırıyor. Sence erkek arkadaşıma önceden , annen davet etmezse arayıp gelmeyeceğim desem uygun olur mu ? Kendi kafama göre hiç bir şey yok gibi elini öpmeye gitmek istemiyorum. Ama annesinin benden özür dilemesini istiyorum:43:

Senle evlendikten sonra o eve sahipleneceginize ve kendisine sahip cikmayacaginiza, birsey kalmiyacagini düsünüyor sanirim.
Ipleri kendi elinde tutmak istiyor, onun yüzünden kardesinin üstüne yapilmasini istiyor, sanirim kardesi bekar ve hala annesiyle ayni evde yasiyordur.
Sevgilin bence kardesinin degilde, annesinin üstüne versin tapuyu, niye cocuklarda dursunki. En azindan annesine birsey olursa miras ikiye bölünür. O sartla kabul edebilir, eger kardesine vermek istemiyorsa, ondan birsey alamam sonra diye korkuyorsa.
Yok kendi hakki varsa evde, kendiside maddi katkilarda bulunduysa evi alirken, ozaman baska.
Peki sen bayramda gidecekmisin? El öpecekmisin?
Valla evlenmek istiyorsan yapacaksin mecbur. Yok kesip atarim öyle aileye gelin gitmem, simdiden basladi bile bile lades yapmam dersen gitme.
Ayrica zaten sözlü degilsen, nisanli degilsen ne isin var onlarin evinde anlamadim, ister bayram olsun ne olursa olsun. Okadar girip cikmaya ne gerek var.

Aynen düşündüğün gibi olaylar. Ev babasınındı , babası ölmeden önce bir evi benim erkek arkadaşıma verilmesini istiyor, diğer evi kardeşine verilmesini istiyor. Şuan oturdukları evde var. Yani kimsede eksik ya da fazla yok aslında. Ama annesi bugüne kadar laf etmeyip , iş ciddiye binerken böyle yapması zoruma gidiyor.

Canım dediğin gibi laf vurduracak. Söz olmadığı için gitme zorunluluğu yok aslında ama sürekli gidip gelirdim. Bayramda elini öpmeye gitmezsem uzar gider ve bir daha asla aram iyi olmaz. Annesi dul olduğu için kendini sürekli acındırıyor. Sence erkek arkadaşıma önceden , annen davet etmezse arayıp gelmeyeceğim desem uygun olur mu ? Kendi kafama göre hiç bir şey yok gibi elini öpmeye gitmek istemiyorum. Ama annesinin benden özür dilemesini istiyorum:43:

Sana şu kadar söyleyeyim özür asla dilemez.
Erkek arkadaşın da o büyük der annesini o kadar eğmez.

Ama bence de şimdiden konuşurken söyle bayramda elini öpmeye gelmeyeceğim annenin
o evden nasıl çıktım en son biliyorsun. Haberin olsun boşa beklenti yapma..

O eve tekrar gelmem için annenin arayıp davet etmesi gerekir de.
Ona göre annesiyle konuşsun aratsın.

Eğer bu kadarını bile yapmayıp sırf senin eğilmeni beklerse.
Korkman gerekir. Evlendikten sonra daha beter olur canım.

Sana şu kadar söyleyeyim özür asla dilemez.
Erkek arkadaşın da o büyük der annesini o kadar eğmez.

Ama bence de şimdiden konuşurken söyle bayramda elini öpmeye gelmeyeceğim annenin
o evden nasıl çıktım en son biliyorsun. Haberin olsun boşa beklenti yapma..

O eve tekrar gelmem için annenin arayıp davet etmesi gerekir de.
Ona göre annesiyle konuşsun aratsın.

Eğer bu kadarını bile yapmayıp sırf senin eğilmeni beklerse.
Korkman gerekir. Evlendikten sonra daha beter olur canım.

Çok akıllıca ve yerinde düşüncelerin. Teşekkür ederim. Aynen böyle yapacağım.

Yıkıcı Değil Yapıcı olmak istiyorum. Annesi iyi biri değil diye erkek arkadaşımdan soğuyamıyorum. Geçmişimiz var ve saygısı sevgisi hep var bana karşı. O gün beni korudu ve annesini çiğneyerek çıkıp gittik evden.
Evlendikten sonra dediğin gibi baba olmadığı için annesini daha çok koruyacak olabilir. Kafam çok karışık. :(

ben de bunu demek istiyorum, çıkıp gittiğin eve nasıl hiçbişey olmamış gibi gidiceksin? ben kaynananın yerinde olsam o kadar laf söyledim hiç yüz yok bunda hala geliyor derim. Sen böyle yaptıkça kıymete bineceğini , yapıcı mı olduğunu sanıyorsun. Hatasını anlayacak olan o . İlla bir gitme durumu olsun istiyorsan onun seni arayıp davet edip karşılıklı konuşup, kızım o gün şöyle şöyle dedim ama yanlış anladım vs falan demesi lazım, onun yapıcı olması lazım. Ağırlığını koy , sen kendine saygı duyarsan başkası da sana saygı duyar...

El öpmek bir şey değil ama kendini ezdirmemen de lazım, annesi bir adım atsın önce. Ama bu kadar düşüncesiz laflar eden bir kadından doğru hareketi bekleyemiyorum doğrusu.. :19: Allah sabır versin canım ne diyeyim, bunun bi' de o eve girdikten sonrası var.. anladığım kadarıyla nerde ne diyeceğini bilmiyor bu kadın , sen çok gurur yapma ama kendini de ezdirme.:20:

Sana şunun için yorum yapabilirim...

Daha ortada bir şey yokken iç içe olmak cidden insanı kırıyo ne kadar mesafe o kadar iyi her şey erkek arkadaşının istediği gibi olmamalı bu konuda bir çizgi olmalı gelme gitme konusunda...
İkincisi askere gitcek dedin bu sefer karşı tarafın senden beklentileri artıcak aradı aramadı geldi gelmedi vsss sen erkek arkadaşının yokluğuna alışmaya çalışrken bide onun aile sorunu çıkıcak ortaya he diceksin kimse gitmiyo mu gidiyo ama benim erkek arkadaşmda çok istedi sözlenelim falan yok dedim şu an askerde ben gerektiği zaman ailesini arıyorum yani ister ararımm ister aramam,bi kere mesela telefonda hiç gelmedin demişlerdi bende çok sıcak vs diye geçiştirdim demem o ki sözlü olsaydk demekki bizz bunlar hep sorun olcaktı en azndn öyle yükümlülüğün olmuyo yani bu konuda iyi düşün derim ...
Bu arada kaç yaşındasınız sen ve erkek arkadşn ?

arkadaşım sence müstakbel kayınvaliden ilerde nerde yaşıcak, çok ileride gitmiyim siz evlenince uslu uslu kendi evinde oturacak mı dersin

Sana şunun için yorum yapabilirim...

Daha ortada bir şey yokken iç içe olmak cidden insanı kırıyo ne kadar mesafe o kadar iyi her şey erkek arkadaşının istediği gibi olmamalı bu konuda bir çizgi olmalı gelme gitme konusunda...
İkincisi askere gitcek dedin bu sefer karşı tarafın senden beklentileri artıcak aradı aramadı geldi gelmedi vsss sen erkek arkadaşının yokluğuna alışmaya çalışrken bide onun aile sorunu çıkıcak ortaya he diceksin kimse gitmiyo mu gidiyo ama benim erkek arkadaşmda çok istedi sözlenelim falan yok dedim şu an askerde ben gerektiği zaman ailesini arıyorum yani ister ararımm ister aramam,bi kere mesela telefonda hiç gelmedin demişlerdi bende çok sıcak vs diye geçiştirdim demem o ki sözlü olsaydk demekki bizz bunlar hep sorun olcaktı en azndn öyle yükümlülüğün olmuyo yani bu konuda iyi düşün derim ...
Bu arada kaç yaşındasınız sen ve erkek arkadşn ?

Erk arkadaşım 23, ben 20. Söz yapmayı istiyorum. Çünkü ben o gelme gitme meselelerini çok yaptım zamanında. Yani söz olmasa da benden bekleyecek annesi. Sözlenmeden gitmez erk. arkadaşım , çünkü askere aslında daha gitmek istemiyordu. 2yıl sonra kısa dönem olarak gitmek istiyordu , benim isteğim için gidecek, uzun dönem yapacak. Bunun dışında bazı özel sebeplerde var tabi .

Erk arkadaşım 23, ben 20. Söz yapmayı istiyorum. Çünkü ben o gelme gitme meselelerini çok yaptım zamanında. Yani söz olmasa da benden bekleyecek annesi. Sözlenmeden gitmez erk. arkadaşım , çünkü askere aslında daha gitmek istemiyordu. 2yıl sonra kısa dönem olarak gitmek istiyordu , benim isteğim için gidecek, uzun dönem yapacak. Bunun dışında bazı özel sebeplerde var tabi .
o

o zaman erkek arkadaşın yokken gelme gitme sonra arama olaylarına kendini hazırla cnm olağan şeyler beklentiler artıyo ...

Back
X