- 23 Aralık 2017
- 625
- 728
- 23
- Konu Sahibi gelecekvizyon
-
Hayır asla. Ben istesem zaten bugün iş bulurum başvurularıma döndüler bi çok okul. Benim tek derdim atanmak. Çalışmaksa iş bulunur. Ben bu tarz zihniyete karşıyım sadece.Evlenmeden once annesi bu durumla ilgili fikir beyan edebilir. Kadin ogluna ayaklari saglam yere basan bir es istiyor olabilir. Size yansitmadan bunu ogluyla paylasabilir. Bence siz calismasaniz da evlenebilirsiniz. Oyle bir hava sezdim.Yaniliyor da olabilirim. Evlendikten sonra daha zor olur , oncesinde isi garantilemek lazim.
Ben tabiki bir bir söyledim. Özellikle iş meselesi konusunda çok bozulduğumu söyledim. Annesi konu açmak icin öyle konuştum aslında öyle demek istemedim demiş falan filan. Erkek arkadasım sen onu takma lütfen özür dilerim onun adına dediMerhaba.
Kirilmakta cok haklisiniz. Ne kadar cirkin konusmus. Eger evlenirseniz kayinvalidenizle cok cetrefilli surec yasayacaksiniz burdan bunu anladiniz.
Erkek arkadasiniz icin butun bu zorluklari cekmeye deger mi ?
Mesela siz bunlara bozuldugunuzda bu konu hakkinda daha sonra bir sey soyledi mi ?
Zaten bi evin bi oğlu baskısını fazlasıyla üzerimde hissettimKlasik, "Canım Oğlum,Benim Oğlum" sendromu.
Muhtemelen kv adayınız oğluşunun parasını çatır çatır yiyeceğinizden korkmuş.
Maalesef, ileride de sizi üzer bu kadın.
İyi düşünün.Sevgiliniz her ne kadar dengeyi sağlamaya çalışsa da pek çok şeyin ucu size dokunacak.
Sevgilim anne ne diyorsun dedi sonrada hadi kalkalım dedi kalktık zaten sonra söylediğimde iste annesi konu açmak icin konuşmuş öyle demek istememiş sen onun laflarını takma özür dilerim onun adına dediSevgiliniz ne dedi? Burada onemli olan onun tepki gosterip gostermemesi bence.
Ben tabiki bir bir söyledim. Özellikle iş meselesi konusunda çok bozulduğumu söyledim. Annesi konu açmak icin öyle konuştum aslında öyle demek istemedim demiş falan filan. Erkek arkadasım sen onu takma lütfen özür dilerim onun adına dedi
Şimdilik ses çıkarmayın, anneler bazen böyle çok bilmişlik yapıyor.Sevgilim anne ne diyorsun dedi sonrada hadi kalkalım dedi kalktık zaten sonra söylediğimde iste annesi konu açmak icin konuşmuş öyle demek istememiş sen onun laflarını takma özür dilerim onun adına dedi
Anlıyorum.Zaten bi evin bi oğlu baskısını fazlasıyla üzerimde hissettim
Kızlar ben atama bekleyen bir öğretmenim. Nasip olursa mülakata giricem bu sene. Geçen hafta erkek arkadaşımın annesiyle tanıştım. Gayet pozitif bir şekilde güle oynaya gittim aslında ilk defa başıma böyle bisey geliyor. Heyecandan ölüyordum. Çok detaya girmek istemiyorum iste ama elbiseme karışması, girmemesi gereken konulara girmesi bikac bisey... En son bana iş konusuyla ilgili bastıra bastıra herkes mesleğini bilsin sizi evlendirmem iş olmadan demesi beni kopardı. Ki erkek arkadaşımin yaşı da küçük değil, iyide kazanıyor benden 8 yas büyük.
Ben bu lafa felaket bozuldum. Sanki ben erkek arkadaşımın parasını yicekmisim gibi muamele etti bana. Ben deyim yerindeyse atanayim diye bir yerlerimi yırtıyorum ki aklımdan aman çalışmayayım da kocamin parasını yerim gibi bir düşünce geçmedi bile.
Sevgilimi çok seviyorum ama resmen ondan bile soğuma noktasına geldim. Çok üzüldüm size anlatamam.
Su an hem mülakat hem sınav hem de bu lafın stresinden ağlayacak noktaya geldim. Acaba sevgilimde mi böyle düşünüyor bana mi dürüst davranmadı.
Aklımda daha bir sürü şey var. Yazıp vaktinizi almak istemiyorum. Sadece içimi dökmek istedim. Çok mu duygusal düşünüyorum sizce
Şimdiden teşekkürler
Cok dogru soyluyosun. Kayinvalide tek degil. Gorumce, elti, kp, kayinbirader v.s. herseyden bir sorun cikabilir. Onemli olan es adaylarinin anlasmasi ve bu kisilere siniri cizebilmesi.O zaman erkek arkadasinizin bi sucu yok. Sogumaniz icin neden de yok. Artik mesafeli olursunuz annesine karsi. Bu konuda hassasim siz de anlayisla karsilarsiniz eminim dersiniz kapatirsiniz.
Bunun icin keyfinizi bozmayin cunku uzulerek soyluyorum ki bu isler boyle.
Takmayacaksiniz,nazikce sinirlarinizi cizeceksiniz. Diger turlu kvde normaldir, gorumce cikar, gorumce normaldir,elti cikar. Sonu yok ki, onemli olan sizin durusunuz.
Evlilik bir nevi idare isiymis, ben de nisanlandiktan sonra anladim.
Kendi alaniniza sokmayin, sinirlarinizi nazikce cizin, arada erkek arkadasinizi yipratmayin (cnku sizin yaninizda), mesafeli olun. Diger turlu inanin cogu insan mukemmel bir aileyle karsilasamiyor.
Kesinlikle hayır ben kendimi yamamaya çalışmadım onlara. Bizim durumumuz çok iyi şükürler olsun. Onun biseyine ihtiyacım yok mesele buysa. Dediğim gibi istesem iş bulurum başvurularıma dönüldü ben sadece kendimi gerçekleştirmek adına atanmak istiyorum uni birden beri hedefim buydu. Ben sadece bu zihniyete karşıyım çünkü hiç hoş değil.Evlilik diye baskı yapmışsınız, kadın da kestirip atmış önce atan diye.
Aslında atamayı takması gerekenler siz ve anneniz olmalıydı.
Karşı tarafın iyi kazandığına dikkat ettiyseniz, onlar da sizin gelirinize veya kazanma potansiyelinize dikkat etmiştir.
Artık günümüz dünyası böyle, kadın da haksız sayılmaz sadece yüzünüze söylemesi kötü olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?