Çok zor gerçekten, kolaylıklar diliyorum. Ama zaten baba şu anda senden para almıyor, evlenince de beklemez. Küçük yerde geçim sıkıntısı yok demişsin ama sigortsı emekliliği yoksa yaş ilerleyince öyle işlere gidemeyecek. Geçimi nasıl olacak? Baba yaşlanana kadar borçlar biterse destek olursun elbet ama erkek arkadaşınla konuşman lazım. İleride Allah ne gösterir bilmem ama senin ya da benim ailemde farklı bir durum olsa muhtaç olsalar elimizden geleni esirgememeliyiz diye. Kardeşin de okulu bitirir işe girer. Babaanne hayattaysa baba onla yaşayabilir vs. Ya yarının ne olacağı belli değil. Çok varlıklı anne baba bir günde muhtaç duruma düşebilir. Erkek arkadaşının kaygılarını anlıyorum ama baştan iyice konuşman lazım..Merhaba. Bir senelik ilişkim var son sınıf öğrencisiyim. Seneye nasipse düğün yapmayı düşünüyoruz. Annemi kaybettim. Durumumuz kötü. Kız kardeşim var o da okuyor. Babamın bir işi yok. Gündelik işlere gidiyor küçük yerde yaşadığımız için pek fazla para sıkıntısı olmuyor. Kardeşim için ben paraları babannemde biriktiriyorum o sıkışınca ondan alıyor. Babama bu paraları söylemiyorum çünkü varlığını bilirse hiç çalışmaz o paraya güvenir. Özetle aile durumu bu. Erkek arkadaşımla düğünü evi her şeyi beraber yapıcaz çünkü onun da aileden gelecek maddi beklentisi yok. Zaten olsa bile ben ikimiz yapma taraftarıyım. Geçen gün babam yüzünden kavga ettik ben çalışmadığını yakındım. Ondan sonra bana ilerde evliliğimizde sorun çıkabileceğinden bahsetti. Eve gidince sürekli mutsuzsun baban belki okur bana yardım eder diye düşünüyordur keşke ben çok kazansam yardım etsek ama durumumuz belli zaten borçla ev geçindireceğiz ben senin iyiliğini düşünüyorum bişey olur ilerde evliliğimiz sıkıntıya girer falan dedi. Benim babam zaten benden öyle birşey beklemez ki ben istanbulda okuyorum işimde orda olacak kısmetse evlenmeden bile bir evde oturmak kira fatura şu bu zaten elimde yine bişey kalmayacak ki. Evlenmek istiyorum çünkü annem yok başımda allah korusun babam da olmadan bir daha nasıl evlilik kararı alırım ben. Erkek arkadaşımı çok seviyorum hep destek oldu bana bu dedikleri canımı çok sıktı. Zaten durumumuz ortada olacak evlendiğimizde ben nasıl derim eve para yollayacağım diye arada bir olur o da kendi ailesine verir. Evlilik geçim derdi zor biliyorum kendi ailemden. Düşündüğüm tek şey kardeşim sanki ölüme gidicem bir daha hiç göremeyeceğim ama okurken de zaten iki ayda bir geliyorum evliyken de aynısı olacak. Kardeşime okul hayatı boyunca destek olmayı çok istiyorum allahım bana versin bende gücüm yettiğince ona vereyim. Bana bir akıl verin doğru mu yapıyorum? Yanlış mı düşünüyorsum? Anne olmadan evlenmek o kadar zormuş ki( biraz uzun oldu yorucam sizi ama kusura bakmayın )
Merhaba. Bir senelik ilişkim var son sınıf öğrencisiyim. Seneye nasipse düğün yapmayı düşünüyoruz. Annemi kaybettim. Durumumuz kötü. Kız kardeşim var o da okuyor. Babamın bir işi yok. Gündelik işlere gidiyor küçük yerde yaşadığımız için pek fazla para sıkıntısı olmuyor. Kardeşim için ben paraları babannemde biriktiriyorum o sıkışınca ondan alıyor. Babama bu paraları söylemiyorum çünkü varlığını bilirse hiç çalışmaz o paraya güvenir. Özetle aile durumu bu. Erkek arkadaşımla düğünü evi her şeyi beraber yapıcaz çünkü onun da aileden gelecek maddi beklentisi yok. Zaten olsa bile ben ikimiz yapma taraftarıyım. Geçen gün babam yüzünden kavga ettik ben çalışmadığını yakındım. Ondan sonra bana ilerde evliliğimizde sorun çıkabileceğinden bahsetti. Eve gidince sürekli mutsuzsun baban belki okur bana yardım eder diye düşünüyordur keşke ben çok kazansam yardım etsek ama durumumuz belli zaten borçla ev geçindireceğiz ben senin iyiliğini düşünüyorum bişey olur ilerde evliliğimiz sıkıntıya girer falan dedi. Benim babam zaten benden öyle birşey beklemez ki ben istanbulda okuyorum işimde orda olacak kısmetse evlenmeden bile bir evde oturmak kira fatura şu bu zaten elimde yine bişey kalmayacak ki. Evlenmek istiyorum çünkü annem yok başımda allah korusun babam da olmadan bir daha nasıl evlilik kararı alırım ben. Erkek arkadaşımı çok seviyorum hep destek oldu bana bu dedikleri canımı çok sıktı. Zaten durumumuz ortada olacak evlendiğimizde ben nasıl derim eve para yollayacağım diye arada bir olur o da kendi ailesine verir. Evlilik geçim derdi zor biliyorum kendi ailemden. Düşündüğüm tek şey kardeşim sanki ölüme gidicem bir daha hiç göremeyeceğim ama okurken de zaten iki ayda bir geliyorum evliyken de aynısı olacak. Kardeşime okul hayatı boyunca destek olmayı çok istiyorum allahım bana versin bende gücüm yettiğince ona vereyim. Bana bir akıl verin doğru mu yapıyorum? Yanlış mı düşünüyorsum? Anne olmadan evlenmek o kadar zormuş ki( biraz uzun oldu yorucam sizi ama kusura bakmayın )
Kardeşime her zaman destek olacağım zaten. Onun düşüncesi aslında babam hani o sorunları sana yansıtır senin de evine yansır tadımız kaçar ben duygularını abartılı yaşayan bir insanım bu da doğal olarak karşımdakini etkiliyor sanırım. Cevabınız için teşekkür ederim.kusura bakma ama sevgilin simdiden ileride ailene yardim edemezsinin temellerini atiyor. bence hemen evlilik karari alma kardesine destek olmaya calis. bu kisiyle evlilik isini biraz daha dusun
Ya aslında şöyle ben zaten bu zamana kadar babama yardım etmedim ondan da bir kuruş para almadım kendi burslarımla okudum. Ben para göndersem biliyorum ki çalışmaz ona güvenir. Erkek arkadaşım elimde olursa kendi aileme yaparım demedi keşke elimde çok çok olsa da yardım edebilsem dedi. Ben kardeşime maddi manevi her türlü yardımda bulunacağım tabiki ben onun annesiyim artık. Sadece onun bana böyle bir konuyu açması saçma geldi. Cevabınız için teşekkür ederim.Valla, şimdi şöyle. Eğer iki tarafın da ailesi yardım edilmesi gereken insanlarsa, her ay elinizde 50 lira bile kalsa, iki tarafa da gönderilir.
Öyle sizinkilere gönderemeyeceğiz, baban kendini buna hazırlasın, bilmem ne muhabbeti önceden yapılmaz. Ne demekmiş elinde olursa sadece kendi ailesine gönderir?
Madem o konuyu açmış şimdiden, gayet sert bi duruşla şartlarını bildir kendisine, baban olmasa bile kardeşine en azından okulunu bitirene kadar ne koşulda olursa olsun destek olacağını açıkça söyle, haberi olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?