• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annesiz evlenmek :( napıcam ben akıl verin

öncelikle o adamdan ayrıl.
annemi kaybettikten çok zaman sonra evlendim..
eşim en az ben kadar alakadardır ailemle.

Konuda anne eskikliginden cok baba eksikligi var bence?

Erk arkadasin annenle ilgili bisey dememis ki?
Yani babanizin maddi durumi iyi olsaydi boyle bir sorun cikmazdi ?

Konuda bilgi eksiklikleri var

Kardesin kac yasinda?
Baban kac yasinda?
Bu yasa kadar nasil gecindi?
Saglik durumu filan nasil?
Babanla araniz nasil?

Sen ve erk arkasin ne is yapacaksiniz?

Islerinizi garanti altina almadan 3 kurus biriktirmeden ne cesaret evlenebiliyorsunz?

Yerinde olsam asla ama asla bu kadat erken evlenmem.
Mezun ol, is bul, babanla kardesinle maddi manevi iliskini yola koy az da olda birikim yap, ondan sonra hala o erke arkadasin yanindaysa evlenirsin.

Yani ne bölüm okuyorsunuz ne iş yapacaksınız çok bilmiyorum ama, yazınızda bir İstanbul'da yaşamak ibaresi gördüm. Hem geçim derdi hem ailenize para göndermek gibi amaçlarınız varsa İstanbul'da yaşamanız çok zor. Daha küçük bir şehir ya da beldede daha sakin ve gideri nispeten düşük olan bir yerde hayatınızı kurmanızı öneririm; burda boşuna mücadeleye girmeyin. İş bulmadan bir düzen oturtmadan da evlilik yükü altına neden giriyorsunuz; yaşınız genç daha. Bu kadar sorumluluk sizi ezer ve hayattan erken bezdirir. Önce ekmeğinizi elinize alın hayat görüşünüz de otursun, sonra gerçekten evlenmek isterseniz (sadece kardeşiniz babanız görsün hayattayken diye değil), içinize çok sinerse o zaman evlilik hesabını ayrıntılı düşünürsünüz.

Çok zor gerçekten, kolaylıklar diliyorum. Ama zaten baba şu anda senden para almıyor, evlenince de beklemez. Küçük yerde geçim sıkıntısı yok demişsin ama sigortsı emekliliği yoksa yaş ilerleyince öyle işlere gidemeyecek. Geçimi nasıl olacak? Baba yaşlanana kadar borçlar biterse destek olursun elbet ama erkek arkadaşınla konuşman lazım. İleride Allah ne gösterir bilmem ama senin ya da benim ailemde farklı bir durum olsa muhtaç olsalar elimizden geleni esirgememeliyiz diye. Kardeşin de okulu bitirir işe girer. Babaanne hayattaysa baba onla yaşayabilir vs. Ya yarının ne olacağı belli değil. Çok varlıklı anne baba bir günde muhtaç duruma düşebilir. Erkek arkadaşının kaygılarını anlıyorum ama baştan iyice konuşman lazım..
Çok teşekkür ediyorum durumu anlayıp güzel bir yanıt vermişsiniz. Aynısını söyledim ilerde senin ailende de bir sıkıntı çıkar ben vicdanım rahat oturamaz diye. Benim babam daha 50 yaşında allah korusun eğer bi hastalığı olmazsa çalışabilir durumda. Bundan 15 20 sene sonra çalışamayacak duruma geldiğinde o zaman zaten yanıma alırım ona bir şey demiyor allah için. Onun sıkıntısı çalışmaz sana güvenir her ay para ister bu da bizi sıkıntıya sokar sen üzülürsün eve yansır gibisinden. Açıkçası babamın rahatlığı çünkü biraz düşüncesiz iki kızı var eline çok güzel imkanlar geçti ama hiç değerlendirmedi bir yatırım yapmadı. Ben oturduğumuz yerde çok sevilen biriyim. Hep yardım ettiler burs ayarladılar başarılı olduğum için. Şimdi artık evliliklerde iki taraf da kendi imkanıyla yapıyor aileden bişey istemiyor ki benim çoğu arkadşım
öyle. Bir de acelen ne gibi yorumlar yapılmış hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil işte ben ölüm korkusunu bir kere yaşadım ve her gece o korkuyla yatıp kalkıyorum allah fecirden versin babam da olmazsa benim en mutlu anımı göremezsem ben ne anladım o günden. Bu belki de tamamen psikolojik bir durum. Bir de küçük yerdeyiz çoğu insan görüştüğüm biri olduğunu biliyor bayramda tanıimana gelecekler. Ben mezun olduktan sonra iş bulup tek başıma yaşasam burda bin tane laf olur o zaman da babamın başı önüne eğilir. Erkek arkadaşının da yaşı 26 bide anne tarafım çok dindar bir kızın yaşını geçirmeden evlenmesi gerektiğini düşünüyorlar. Ben çok iyi bir iş bulamadıktan sonra evlenmesem de yardım etmem çok zor ki. Alınan maaş belli kira belli yol parası fatura her şey belli. Devlet yardım ediyor babama her ay kardeşime zaten birikim yapıyorum hep bursumdan artırıp lise dönemi için para biriktirdim. O okulu bitirse bundan 4 5 sene sonra ne olacağımız belli değil ki. Ben de aileden hiç destek almadan okudum burslarla ona da ayarlarım diye düşündüm olmadı benim şehrimi yazar daha da iyi olur. O zaman da babam yalnız kalacak diye üzülüyorum. Tek çıkış noktası ben ömrümün sonuna kadar evlenmeyeceğim ama seviyorum allah öyle muhtaç olduğum bir anda çıkardı ki kaderim bu benim dedim. Bilmiyorum çok karamsarım sanırım.
gelecekler.

Çok teşekkür ediyorum durumu anlayıp güzel bir yanıt vermişsiniz. Aynısını söyledim ilerde senin ailende de bir sıkıntı çıkar ben vicdanım rahat oturamaz diye. Benim babam daha 50 yaşında allah korusun eğer bi hastalığı olmazsa çalışabilir durumda. Bundan 15 20 sene sonra çalışamayacak duruma geldiğinde o zaman zaten yanıma alırım ona bir şey demiyor allah için. Onun sıkıntısı çalışmaz sana güvenir her ay para ister bu da bizi sıkıntıya sokar sen üzülürsün eve yansır gibisinden. Açıkçası babamın rahatlığı çünkü biraz düşüncesiz iki kızı var eline çok güzel imkanlar geçti ama hiç değerlendirmedi bir yatırım yapmadı. Ben oturduğumuz yerde çok sevilen biriyim. Hep yardım ettiler burs ayarladılar başarılı olduğum için. Şimdi artık evliliklerde iki taraf da kendi imkanıyla yapıyor aileden bişey istemiyor ki benim çoğu arkadşım
öyle. Bir de acelen ne gibi yorumlar yapılmış hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil işte ben ölüm korkusunu bir kere yaşadım ve her gece o korkuyla yatıp kalkıyorum allah fecirden versin babam da olmazsa benim en mutlu anımı göremezsem ben ne anladım o günden. Bu belki de tamamen psikolojik bir durum. Bir de küçük yerdeyiz çoğu insan görüştüğüm biri olduğunu biliyor bayramda tanıimana gelecekler. Ben mezun olduktan sonra iş bulup tek başıma yaşasam burda bin tane laf olur o zaman da babamın başı önüne eğilir. Erkek arkadaşının da yaşı 26 bide anne tarafım çok dindar bir kızın yaşını geçirmeden evlenmesi gerektiğini düşünüyorlar. Ben çok iyi bir iş bulamadıktan sonra evlenmesem de yardım etmem çok zor ki. Alınan maaş belli kira belli yol parası fatura her şey belli. Devlet yardım ediyor babama her ay kardeşime zaten birikim yapıyorum hep bursumdan artırıp lise dönemi için para biriktirdim. O okulu bitirse bundan 4 5 sene sonra ne olacağımız belli değil ki. Ben de aileden hiç destek almadan okudum burslarla ona da ayarlarım diye düşündüm olmadı benim şehrimi yazar daha da iyi olur. O zaman da babam yalnız kalacak diye üzülüyorum. Tek çıkış noktası ben ömrümün sonuna kadar evlenmeyeceğim ama seviyorum allah öyle muhtaç olduğum bir anda çıkardı ki kaderim bu benim dedim. Bilmiyorum çok karamsarım sanırım.
gelecekler.
Yo erken değil ya da evlenmemeye mahkum değilsin. Bu noktaları öngörüp düşünmen bencil olmadığını gösterir. bir yandan babaya da baba ben borç içinde olacağım para gönderemem sen yalnız kalacaksın, kardeşim var ne düşünüyorsun diye sorabilirsiniz. O da muhakkak önlem alacaktır en azından yaşamak için. Hastalık sağlık durumunda erkek arkadaşın kabulleniyorsa sağlığı yerindeyken baba da çalışıyorsa kısmet de. Allah yardım eder, hem her şeyi ince hesaplarsan ohoo. Bilmediğin ne kapılar açılacak önüne belki bilemiyorsun ki. Hakkında hayırlısı..

bende arkadaşlar gibi çok acele ettiğinizi düşünüyorum
bilemiyorum bende annesiz evlendim tabi ki büyük bir eksiklik
yine de acele etmemelisiniz..

kaç yaşındasınız sen ve sevgilin
ne kadardır berabersiniz
bir de bölümleriniz nedir??

ona göre yorum yapıcam

Back
X