anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Bu konuda çok haklısınız.
Aslında basit bir örnekle anlatırsam , 'Ben kürtaj yaptırmam , çünkü dinim gereği günah olduğunu düşünüyorum.' demekte hiçbir sorun yoktur , buna herkes saygıyla yaklaşır. Ancak 'Kürtaj kesinlikle yasaklanmalı , çünkü dinimizce günah olduğu belirtilmiştir , yaptıranlar da günahkardır.' şeklinde düşündüğümüz ve beyanda bulunduğumuz zaman bir tıkanma yaşanır.
Bu arada , bunu kesinlikle sizin için söylemedim , sözlerinizi desteklemek için ve bahsettiğiniz durumdan kaçınmanın basit bir yolunu ortaya koymak için yazdım.

ben aslında baştan beri bunu bu şekilde ifade etmeye çalışıyorum
ama saptırmaya çalışıyorlar bu canımı sıkıyor

illede anlamaz bunlar..................
gibi cümleler kuranlara çok kızıyorum

eğer derine girersek çıkamayız
sizler ve bizler diye ayırırsak
işin sonunda olacak olan kin ve nefretten başka bişey değil

canım neden şaşırdın ki.Günümüz insanını özetleyen tablo bu işte.

İşte inanmak istemiyorum sanırım ben ülkenin %22sının bir insanın taşlanarak öldürülmesini doğru bulduğuna. Diğer seçeneklerde aynı derecede vahim, bir de ben bu nefretin eğitimsizlikten filan kaynaklandığını düşünmüyorum artık, garip bir kin var toplumun bazı kesimlerinde,hem biz bu güne kadar ezildik, şu oldu, bu oldu şimdi sıra sizde gibi bir anlayış var, hem de bir yandan hala bir kendini mağdur hissetme hali var, çok garip bir durum, gerçekten değiştirmek için ne yapılabilir bilmiyorum.

NOT: Kazenin son mesaından sonra bir dikenüstü oldum yahu, yazmak istediğim çok şey var, hepsi de aslında toplumla ilgili şeyler ama kelime oyunu yapıp siyasi söylem çıkartmakla, haddimi bilmemekle vs. suçlanmaktan korkuyorum.

arkadaşlar

yukarıda bir tablo verilmişya

resmen karala adına yapılmış bir tablo

şimdi açııııııııııık açık yazarsam

bazıları beni recm etmek isteyecek burda

orada yazılanların benim bildiğim bir kısmı İSLAM dininin gerekleridir

örnek : kadınlar el yüz ve aykları dışındaki kısımları kapatmak durumundadırlar
rencide olmamak adına böyle bir emir vardır

(din tartışmasına girmeyelim dedim ama tabloyu görünce cevap hakkı doğdu)

Son düzenleme:

Şahsen ne demek istediğinizi anlayamadım , birinci öncül hakkında bir fikrim olmamakla birlikte , bildiğim kadarıyla , diğer öncüller İslam ' ın gerekleriyle örtüşüyor.

e şimdi yine bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Tamam da biz şeriat ile yönetilmiyoruz, herkesin inancı kendini bağlar. Şimdi n'apıcaz?

Karalama adına değil kesinlikle.
Hani en başından beri diyoruz ya farklı inanışlar, farklı düşünceler diye...
Toplumun bakış açısından kısa bir kesit.
Herkesin müslüman olduğunu düşünmek, bu dinin emirlerini herkes yerine getirmeli demek, toplumda böyle bir kanı oluşması hoş olmaz tabi.
Ben müslüman değilim ama sırf T.C vatandaşıyım diye beni müslüman sananlar var.
İşte genellemelerin hep yanlış çıkma sebepleri de bu.
Ne yazık ki istisnaları önemsiz kabul etmek gibi bir anlayışımız var.
Kaldı ki o sorular çok kişisel, doğrudan kadını ilgilendiren şeyler aslında.
Sebep ne olursa olsun, ister dini, ister tercihi, ister merakı bu kararlar kadına ait olmalı.
Çalışıp çalışmayacağı, nasıl giyineceği kadının tasarrufunda olmalı.
Ancak her zamanki gibi erkekler adımıza karar vermekten geri durmuyor.
Bu başlık altında en baştan beri söylemek istediğimiz nokta bu zaten.

O fotoğrafları ekledim çünkü buraya yazılanlar bana bu kareleri anımsattı.
Kurulan cümleler aslında üstü kapalı da olsa çok açık bir şekilde bu fotoğrafları anlatıyor bana...

Ben müslümanım ama bende dini emirlerin devlet tarafından bana dikte edilmesini istemem,hele hele diğer insanlar tarafından bunun yapılmasını kesinlikle kabul etmem.Tepkim de çok sert olur.

evet konu kapanmasın. din çerçevesine değinebiliriz, din tartışmıyoruz. tartışırsak da kendi inançlarımızı tartışıyoruz. hakaret yok

Aslında "siz, biz, öteki" durumlarından hiç hoşlanmam.
Vaktiyle baş örtüsü yasağına nasıl karşı çıkıp size ne diye bağırdıysam (Müslüman olmama rağmen), bugün de kürtaj için size ne diye bağırıyorum (kürtaj olmayı istemediğim halde).
Benim için ikisi de hak ihlalidir.
Ama en çok neye üzülüyorum biliyor musun; dün yanlarında onlar için bağırdığım insanlar bugün bir hak ihlalini sırf yaşayışlarına uymuyor diye destekliyorlar.
"Size ne" diyemedikleri gibi beni ötekileştiriyor, cani, vicdansız diyorlar.
Kızmıyorum, üzülüyorum, yarın hakları ihlal edilirse onlarla birlikte olurum yine.
Ama bugün onların yaşantısına uymuyor diye susacak değilim.
Bir kişi için bile olsa, bu hak ihlalidir...Ötesi yok!

Son düzenleme:
o embriyo yu bile isteye,maddi ve manevi hazır olduğum,geleceğini planladığım an kendi isteğimle dünyaya getirdim :)

O embriyoyu siz mi getirdiniz meydana ?

Ahh ahh , siz anne veya kadın olabilirsiniz ama önce insan olduğunuzu da unutmayın.

" bile isteye,maddi ve manevi hazır olduğu,geleceğini planladığı an kendi isteğiyle dahi dünyaya çocuk getiremeyenlerden " mi olmalıydınız anlamanız için ?

Allah aşkına siz gerçekten kürtajın ne demek olduğunu biliyor musunuz ?

Peki siz "kürtaj yasağının karşısında olmak" ile "kürtajı savunmak" arasındaki dağlar kadar farkı biliyor musunuz?

Peki siz "kürtaj yasağının karşısında olmak" ile "kürtajı savunmak" arasındaki dağlar kadar farkı biliyor musunuz?

pratikteki farklarını anlatabilir misiniz?
laf sokma amacıyla sormuyorum gerçekten düşüncelerinizi merak ediyorum

yani ben hakarete karşıyım kendim de hakaret etmem
ama hakaretin yasak olmasını istemiyorum insanlar dilediği gibi hakaret edebilmeli dersem
bunun hakaretin kendisini desteklemekle ne gibi farkları var pratik olarak

gerçekten meraktan soruyorum

Son düzenleme:
pratikteki farklarını anlatabilir misiniz?
laf sokma amacıyla sormuyorum gerçekten düşüncelerinizi merak ediyorum

Elbette.

Şuradan başlayalım, kürtaj kelimesi bana ürperti veriyor, hiç yaşamadım, kimsenin de yaşamaya güle oynaya gideceğine inanmak istemiyorum. Yakın vadede bebek sahibi olmayı planlamıyorum, ve "istenmeyen" diye bile nitelendirmekten rahatsızlık duyacağım, "beklenmedik" bir gebelik yaşamayayım diye iki doğum kontrol yöntemi ile birden korunuyorum. Yine de olursa aldırmayı düşünmem, maddi manevi sorumluluğunu alabilirim çünkü.

Ama her şey böyle gelişmeyebilir, yarın iş çıkışı otoparkta arabama binerken kaçırılıp tecavüze uğrayabilirim, hamile kalabilirim. Kim, hangi gerekçeyle beni tecavüzcümün bir parçasını içimde büyütüp dünyaya getirmek zorunda bırakabilir? Ciddi zekâ geriliği yaşayacak bir çocuğa gebe olduğum teşhis edilebilir, benden başka kimsenin varlığına tahammül edemeyeceği, hayatının her ânında bana muhtaç olacak ve benden sonrası muamma olacak bir bebeği dünyaya getirip getirmemek benden başka kimin inisiyatifinde olabilir? Neye karar verebileceğimi şu anki kafamla ben bile bilemezken, kimin benim adıma önceden karar verebilir?

Bizim demek istediğimiz, bu dayatmalar yanlış. Kimse kürtajın iyi bir şey olduğunu savunmuyor, ama hayat bazen gerçekten bunu gerektirebiliyor. O karar hakkımızı istiyoruz sadece, bırakın, senede birkaç kez hamile kalıp tıbbi atık üretelim demiyoruz.

hadi bakalım dön başa...

bununla ilgili uzun uzuun yazmıştım...konuyu inceleyip bulun lütfen...

düzmantık deniyor sanırım bu düşünce şekline...

ben de şunu söylüyorum; hırsızlıkta kötü bişeydir kendim de hırsızlık yapmam ama hırsızlık yasak olsun diyorum..
kürtaj kötü bişeydir kendim de kürtaj yaptırmam ama kürtajın yasak olmasını istemiyorum kararın çocuğu taşıma sorumluluğu verilen kadına bırakılmasını istiyorum...

iki düşünce arasındaki tutarsızlığın (!) nedenini bulunuz ipucu: konu içerisinde gerilerde var merak eden araştırıp bulabilir...

Düzeltme: Kırmızıyla işaretlediğim bölüm müslüman olmamama rağmen olacaktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…