anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

:))) düzmantığın hakaret olabileceğini hiç düşünmemiştim bazen doğruya ulaştırdığı bile görülmüştür... ama size nasıl geliyorsa

Onun zaten herkes farkında da, ben asıl "hayır dediğiniz gibi değil de şöyle olacak, böyle olacak" derken neye dayandığınızı sormuştum aslında.

maalesef yeterli olmamakla birlikte siz aksini söylerken neye dayanıyorsanız ona dayanıyorum
yani ikimizin de bu konuyla ilgili bildiği medyada çıkan haberlerden fazla değil. ben de yazdığım şeyleri medyada duydum .şu an linkini bulamadım ama bir hukuk sitesinde tasarının bu şekilde olabileceğiyle ilgili bir haber vardı linki bulabilirsem hemen ekleyeceğim

Ayakta alkışlıyor ve âcizane bir şeyler de ben eklemek istiyorum.

Ülke çapında çok çeşitli fikirler tartışılıyor, ve evet, nihai sonucun ne olacağıyla beraber, bu sürecin nasıl geliştiği de önemli. Eğer ülke iradesiyle o ülkenin başında önemli konumlara gelebilmiş insanlar tecavüzcüsünün bebeğine hamile kalan kadın varsayımıyla ilgili "kürtaj yaptıracağına kendini öldürsün bence" "hayır, tecavüzcüsünü öldürsün bence." "Bosnalı tecavüz mağdurları doğurdular, o da doğursun bence" "kürtaj kürtaj diye eylem yapacağına tecavüz cezası için eylem yapsın bence" diye konuşabiliyorlarsa, ortada ciddi sorun vardır, ve bu da tartışılmalıdır. Biz bu seviyesizliğe ve ciddiyetsizliğe de tepkiliyiz. Resmen sabrımız sınanıyor, tahammülümüzü son sınırına getirecek, sonra ölümü gösterip sıtmaya razı edecekler galiba. Bunu hak etmemek için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.

Son düzenleme:
"Bu eylemleri tecavüze verilen cezaların fazlalaştırılması için yapın" dedi bakan.
Ne utanç verici bir cümle.
Artırın o zaman.
Eylem yapılmasını neden bekliyorsunuz?
Daha 3 gün önce mahkemede kravat takıp sakin sakin oturdular diye tahliye oldu adamlar.
Bütün söylemlerde hafife alma, dalga geçme var.
Çünkü ataerkil toplum halen kadının aklı kısa yargısını atamadı.

Ben aksini söylememiştim ki, "şöyle şöyle bir durumda kalırsam, o bebeği doğurup doğurmama kararı benden başka kimin inisiyatifinde olabilir, ben bile şimdiden o durumda ne karar verebileceğimi bilemezken kim benim adıma önceden karar verebilir, bu kimin yararını gözetir" falan diye retorik sorular sormuştum fikirlerimi ifade edebilmek için.

o zaman tepki verdiğiniz yasa ne ? neye tepki veriyorsunuz

bu başlığa bir daha girmemeyi umud ediyorum
ama sanırım dayanamayıp giriyorum en iyisi modlardan üyelik iptali talep etmek yoksa cevap hakkı doğdukça kendimi tutamıyorum

neyse arkadaşlar herkese iyi geceler

özgür düşünceden ve kalbinizin sesinden ayrılmayacağınız günler dilerim

o zaman tepki verdiğiniz yasa ne ? neye tepki veriyorsunuz

Üç ayda bir hamile kalıp, kürtaj yaptırıp ceninle beslenmek istiyorum. Fruit Chan'in bir filminde görmüştüm (gaau ji), cenin yiyen kadınlar inanılmaz güzelleşiyorlardı, benim ne eksiğim var, ben de güzel olmak istiyorum. Benim bedenim, benim ceninim, kime ne? Bu hakkımı elimden alamazlar, buna tepki veriyorum.

Oldu mu?

''şakşakladığım'' arkadaş oldukça açıklayıcı yazmış halbuki ''NE''sini anlamadın

Valla ben o arkadaşın alıntıladığı yazının, amacını, ne anlatmaya çalıştığını ve neden bu kadar nefret dolu olduğunu anlamadım. Bir ihtimal yazı, birbirinden kopuk paragrafları birleştirip araya bir kaç süslü Arapça kelime, birkaç anlamı bile bilinmeden kullanılmış bilimsel tanım sıkıştırılmış anlamsız bir metin olduğundan olabilir, bir diğer ihtimal benim algılamamda bir problem olabilir, siz oldukça açıklayıcı bulduğunuza göre bana da özet geçersiniz umarım.

Araya giriyorum ama "üç sıradışı"ydı yanılmıyorsam, güzel seriydi.
Alakasız oldu başlıkla, arkadaşlardan özür dilerim.

Araya giriyorum ama "üç sıradışı"ydı yanılmıyorsam, güzel seriydi.
Alakasız oldu başlıkla, arkadaşlardan özür dilerim.

Evet, uzakdoğu sinemasının güzel üçlemelerinden biriydi. Ama sanırım fazla etkisinde kalmışım, çok da saklamaya çalıştım, ama arkadaşlar malesef tepkilerimin ardındaki karanlık emelleri ortaya dökmek zorunda bıraktılar beni. Ooof ki ne of yani...

E hepimizin bir karşı çıkış nedeni var.
Ben kürtaj olmaktan zevk alıyorum, siz de güzelleşmek istiyorsunuz.
Bunlardan bizi mahrum etmeye ne hakları var?

üyelik iptal talebim inşallah bir an öce işleme koyulur yoksa dilimden bir kaza çıkacak

güzel kardeşim diyorum ki madem aksini düşünmüyorsun
yani tecavüze uğransa bile her koşulda zorla doğurlucak şeklinde bir yasa çıkacağını söylemiyorsun
o zaman söylediğin nedir sana bunu soruyorum? insanca soru sorduk !
gerçekten türkçe yazmıyor muyum
이해하지 못하겠어요

Son düzenleme:

İnsanca cevap verebilmeyi gerçekten dilerdim, ama biliyorsunuz yamyamım. Aşk olsun, hem köşeye sıkıştırıp itiraf ettiriyorsunuz, hem de insanlıktan bahsedip en zayıf damarıma basıyorsunuz, yapmayın. Birbirimizi anlayacağımız kadar anladık sanıyorum.

İyi geceler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…