- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #2.061
Üç ayda bir hamile kalıp, kürtaj yaptırıp ceninle beslenmek istiyorum. Fruit Chan'in bir filminde görmüştüm (gaau ji), cenin yiyen kadınlar inanılmaz güzelleşiyorlardı, benim ne eksiğim var, ben de güzel olmak istiyorum. Benim bedenim, benim ceninim, kime ne? Bu hakkımı elimden alamazlar, buna tepki veriyorum.
Oldu mu?
Günaydın Hanımlar sussan ayrıı konuşsan ayrı kalite düşmeye başlamış konu dağılıyor saçmalıklar hakaretler kırmalar kovmalar. Biz hanımlar daha kendi aramızda bir uzlaşma yapamamışken başkalarından ne bekliyoruzki.Susumak istiyoruz etkiye tepki meselesi cevap hakkı doğuyor. Konuşsak fikir çatışması.
Aslında bu konuda herkesin kendince söylemek istediği çok şey var kimse kimsenin hakkına tecavüz etmesin beğenmiyorsa yorum yapmasın, sonuçta boks maçı yapmıyoruz kim enn fazla yumruğu vurarsa rauntu kazanacak. Son derece ciddi ve hepimizi ilgilendiren bir konu.Kimse kimsenin fikrini beğenmek yada kabul etmek zorunda değil, peki konuyu şöyle toparlasak. Hayırrrrrrr, evettttttt peki neden hayır yada evet.
1-Sizce kürtaj nedir, kürtaj olma sebepleriniz neler olurdu?.........................................................................
2-Sizce Kürtajın anne psikolojisi üzerindeki etkileri nelerdir?.......................................................................
3_Sizce kürtaj evliliği, ilişkileri, ileriki hayatı nasıl etkiler ?........................................................................
4-Kanunlar sizce kürtaj konusunu çözümleyebilirmi?.................................................................................
5-Din, ahlak, vicdan yönüden kürtajı nasıl değerlendirirsiniz?..............................................................................
6-Toplum yönünden kürtajı nasıl değerlendiriyorsunuz?....................................................................................
7-Engelli bir çocuğa bakabilirmiydiniz?...........................................................................................................
8-Çocuğunuz olmasa evlat edinirmiydiniz?.......................................................................................................
9-Sizce çözüm ne olmalıdır?........................................................................................................................
10-Tecavüz gibi durumlarda kürtajın serbest bırakılabileceğine ve tecavüze uğramış bir kadına kanuni süre içinde kürtaj yapılabileceğine inanıyor musunuz?.......................................................................................................................................
11-kimsesiz çocuklara bakış açınız nedir,hiç çocuk esirgeme kurumunu ziyaret ettiniz mi?....................................................................
12-evlilik dışı dünyaya gelmiş bir çocuğa bakış açınız nedir.KEndi çocuğunuzla arkadaş olmasını ister misiniz?...................................................................
13-Devletin sizin bedeniniz üzerinde söz hakkı olabileceğine inanıyor musunuz?...........................................................................................................................
14-Herkesin düşüncesine saygı duyarmısınız?..........................................................................
15-İnsanların kendi vicdanlarına göre karar almalarını destekler misiniz?......................................................
16-İnsanların yatak odalırına karışma hakkını kendinizde görüyor musunuz?....................................
Şu anda aklıma gelen sorular bunlar ekleme yapabilirsiniz.Kısa kısa cevaplarla gitsek nasıl olur?????? Benimki sadece bir öneri.
Hahahahahaha Carmellie, bu cok güzel yaaaa..!!! Sinavlarim var ve o yüzden yazilarinizi bile takip edememeye basladim ama okuduklarima gece sinirlenip hepinizin güzel cevaplari sayesinde sabah huzura kavusuyorum gibi bir durumdayim
iyiki varsiniz..
Hepinize kucak dolusu sevgiler..
GÜNAYDIN HEPINIZE
Taninmis Zaman
zaman seni şimdi tanıdım
her şeyi kaybettikten sonra
zaman seni kullanamadım
kendime tanıyamadım seni
zaman suçumu biliyorum
senin işini yapmaya kalktım
zaman ayrıldım ayrıldım ayrılamadım
zaman ne yaptım ben
ben ne yaptım
Murathan Mungan
Şimdi ilk önce birşeyi çözüme kavuşturmak istiyorum.Burada kimse boks maçı yapmıyor.Siz burada insanları 'hedonist'likle:),zinayla ,vicdansızlıkla(c harfiyle yazabilirsek),canilikle suçladınız.İnsanlar buna karşı çıktı ve kesinlikle sizin söylediğiniz ithamlarda bulunulmadı size.Evet bazı şeyleri yanlış söylediniz,insanlar bunu düzeltti ,siz ise bana hakaret ediliyor ,yok ben cahilim bilemem ne falan dediniz.Yani bu biraz aşağılık duygusu gibi geliyor bana,bundan kurtulmalısınız.
Ben de birkaç soru ekledim.
Hahahahahaha Carmellie, bu cok güzel yaaaa..!!! Sinavlarim var ve o yüzden yazilarinizi bile takip edememeye basladim ama okuduklarima gece sinirlenip hepinizin güzel cevaplari sayesinde sabah huzura kavusuyorum gibi bir durumdayim
yahu cevap veremediğiniz bir şeyle durumu kurtarmak adına dalga geçmek güzel cevap mı ?
en son çocukken yapardık bunu
ısrarla sorulan sorulara yanıt verilmiyor, bir de biz daha önce yazdık deniyor hayır yazmadınız tüm sayfaları okudum
yönetime dört defa mesaj attım üyelik iptali için, sadece bu konuyla ilgili değil hesabıma sanırım başka biri de giriyor bu yüzden. ama hala üyeliğim iptal edilmedi
bir an önce iptal edilse iyi olacak yoksa gerçekten dilimden bir kaza çıkacak hiç hoş olmayacak
Peki siz "kürtaj yasağının karşısında olmak" ile "kürtajı savunmak" arasındaki dağlar kadar farkı biliyor musunuz?
pratikteki farklarını anlatabilir misiniz?
laf sokma amacıyla sormuyorum gerçekten düşüncelerinizi merak ediyorum
yani ben hakarete karşıyım kendim de hakaret etmem
ama hakaretin yasak olmasını istemiyorum insanlar dilediği gibi hakaret edebilmeli dersem
bunun hakaretin kendisini desteklemekle ne gibi farkları var pratik olarak
gerçekten meraktan soruyorum
Elbette.
Şuradan başlayalım, kürtaj kelimesi bana ürperti veriyor, hiç yaşamadım, kimsenin de yaşamaya güle oynaya gideceğine inanmak istemiyorum. Yakın vadede bebek sahibi olmayı planlamıyorum, ve "istenmeyen" diye bile nitelendirmekten rahatsızlık duyacağım, "beklenmedik" bir gebelik yaşamayayım diye iki doğum kontrol yöntemi ile birden korunuyorum. Yine de olursa aldırmayı düşünmem, maddi manevi sorumluluğunu alabilirim çünkü.
Ama her şey böyle gelişmeyebilir, yarın iş çıkışı otoparkta arabama binerken kaçırılıp tecavüze uğrayabilirim, hamile kalabilirim. Kim, hangi gerekçeyle beni tecavüzcümün bir parçasını içimde büyütüp dünyaya getirmek zorunda bırakabilir? Ciddi zekâ geriliği yaşayacak bir çocuğa gebe olduğum teşhis edilebilir, benden başka kimsenin varlığına tahammül edemeyeceği, hayatının her ânında bana muhtaç olacak ve benden sonrası muamma olacak bir bebeği dünyaya getirip getirmemek benden başka kimin inisiyatifinde olabilir? Neye karar verebileceğimi şu anki kafamla ben bile bilemezken, kimin benim adıma önceden karar verebilir?
Bizim demek istediğimiz, bu dayatmalar yanlış. Kimse kürtajın iyi bir şey olduğunu savunmuyor, ama hayat bazen gerçekten bunu gerektirebiliyor. O karar hakkımızı istiyoruz sadece, bırakın, senede birkaç kez hamile kalıp tıbbi atık üretelim demiyoruz.
yasak zaten tecavüz gibi durumlarla ilgili değil, bakanların kendi şahsi açıklamalarını dikkate almayın , bakanların yasa yapma gibi yetkileri yoktur
yasaları meclis çıkarır
zaten gereksiz durumlarda kürtajın yapılmasının suç sayılması gündemde
tecavüz, zeka geriliği ya da bebeğin annenin vücut ya da ruh sağlığına etki edeceği durumlarda kürtaj yine gerçekleştirilecek
yani zorunlu durumlarda da doğurun demiyor kimse
bir de bu zorunluluklar yoksa eğer 5. haftaya kadar yine kürtaj yapılabilecek
hamileliğin 4. haftada öğrenildiği düşünülürse geçerli bir nedeniniz yoksa bile yine kürtaj yaptırabileceksiniz
ben bu yasaya karşı olan tepkinin, yasa yapma yetkisi olmayan kişilerin saçma yorumlarından kaynaklandığını düşünüyorum
4 hafta meselesi hariç, ideal olandan bahsediyorsunuz, güzel diyorsunuz da 26 kişinin tecavüzüne uğrayıp sandalyede oturabilecek duruma gelebilmesi için bir dizi ameliyat geçirmek durumunda kalan N.Ç. adlı 13 yaşındaki kız çocuğu için "ruh sağlığı bozulmamıştır, kendi rızası vardır" diyenler mi benim ruh ve beden sağlığımı gözetecek? Yine iş birilerinin inisiyatifine kalacak, ve ben onlardan korkuyorum. Çünkü mesele benim karnımdaki çocuk değil, kendi kendini yok eden bir sağlıkta dönüşüm politikası, ve bu noktadan sonra neye dönüşeceğini bilmiyorum.
Ayrıca size böyle olacağı teminatını kim verdi onu da merak ettim. Lütfen siz de bunu yanlış anlamayın, gerçekten merak ettim, kaynak belirtirseniz hepsini okumak ve bilgi sahibi olmak istiyorum.
Her kadının regl periyodunun 28 gün olmadığı, bazı kadınların dört haftada gebeliğini teşhis etmesinin neredeyse imkânsız olduğu daha evvel defalarca yazıldı çizildi, son olarak bunu hatırlatmakta fayda görüyorum.
öncelikle bu konu açılmışken belirteyim ruh ve beden sağlığının bozulması konusunda büyük bir yanlış anlama var
şöyle anlatayım atıyorum birini yaralamanın cezası 4 yıldır ama eğer yaralama fiili sonucu kemik kırılmışsa ceza artar
tecavüz fiilinin yine atıyorum cezası 10 yıldır ve bu fiil sonrası kişide kalıcı ruhsal ( üzüntü acı ızdırap değil bunlar zaten teczvüzün normal sonuçları ve 10 yılıln verilme sebei zaten kişinin yaşadığı bu üzüntü ve acı) anksiyete, panik atak gibi bir sorun oluşursa ya da bedeninde kalıcı bir sakatlık olşursa ceza artar, bunlar bir arttırım nedenidir ağırlaştıcıdır. adli tıp kişide anksiyete ya da panik atak gibi durumların gelişmediğini düşünürse ceza arttırılmaz
hukuk tekniği açısından bir sorun yok
diğer söylediğinizle ilgili olarak daha ortada bir yasa tasarısı yok ve bu kanunu yapmaya yetkisi olmayan kişilerin sırf gündem yaratmak amaçlı saçma söylemlerde bulunduklarını düşünüyorum.
maksat bölmek, ortalık karıştırmak
Onun zaten herkes farkında da, ben asıl "hayır dediğiniz gibi değil de şöyle olacak, böyle olacak" derken neye dayandığınızı sormuştum aslında.
maalesef yeterli olmamakla birlikte siz aksini söylerken neye dayanıyorsanız ona dayanıyorum
yani ikimizin de bu konuyla ilgili bildiği medyada çıkan haberlerden fazla değil. ben de yazdığım şeyleri medyada duydum .şu an linkini bulamadım ama bir hukuk sitesinde tasarının bu şekilde olabileceğiyle ilgili bir haber vardı linki bulabilirsem hemen ekleyeceğim
Ben aksini söylememiştim ki, "şöyle şöyle bir durumda kalırsam, o bebeği doğurup doğurmama kararı benden başka kimin inisiyatifinde olabilir, ben bile şimdiden o durumda ne karar verebileceğimi bilemezken kim benim adıma önceden karar verebilir, bu kimin yararını gözetir" falan diye retorik sorular sormuştum fikirlerimi ifade edebilmek için.
o zaman tepki verdiğiniz yasa ne ? neye tepki veriyorsunuz
Üç ayda bir hamile kalıp, kürtaj yaptırıp ceninle beslenmek istiyorum. Fruit Chan'in bir filminde görmüştüm (gaau ji), cenin yiyen kadınlar inanılmaz güzelleşiyorlardı, benim ne eksiğim var, ben de güzel olmak istiyorum. Benim bedenim, benim ceninim, kime ne? Bu hakkımı elimden alamazlar, buna tepki veriyorum.
Oldu mu?
zaten yazının içeriğinden ötürü takıldım TANRI kelimesine
genel olarak tanrı deniliyor (muş) çevirilerde
diyelimki yanlış ifade ettim genel olarak öyle deniyorsa tamamdır
ben burada hatamı kabul ederim
ancak benim dinimde ALLAH cc ya dua edilirken
Tanrım demem
yada Kurandan bi ayet okurken Tanrı şöyle buyurmuş demem
yani bu ikisi arasında keskin bir fark var
şimdi ben buraya baktığım araştırdığım kadarıyla
kopyala yapıştırda yaparım
ama yapmıcam
dediğim gibi saptırmaya meraklı arkadaşımız çok
ha merak edenler Tanrının anlamı diye değilde
ALLAH a Tanrı denirmi diye baksınlar
olur mu?
birde ricam olacak arkadaşlar
konuyu din tartışmalarına çevirmeyelim yada bırakalım
hepimizin bi inancı var
burada kimsenin inancını sorgulamak kimseye düşmez
öğrenmek isteyenler goggleden istediği dini araştırır öğrenmek isterse öğrenir
inanmak istediğine kalbinin mu'main olduğuna inanır
inançlar araya girince hoş olmayan cümleler söyleniyor
ben eğerki herhangi birinizi üzdüysem
bu konuda özürdilerim
kul hakknızı helal edin
tüm diyalog bu
geçekten münazara derslerinde okutulması gerekir bu diyaloğun
hatta sorularla başlayalım: diyalogda aniden terbiye sınırlarını aşanı bulunuz?
ben buldum da siz bulamazsınız malum neye tarafsız yorum yaptınız ki buna yapasanız
bir de güzel cevap diyorsunuz
insan gibi sorduk neye karşısınız diye? bunun cevabı kürtajın tamamen yasaklanacağını duydum buna karşıyımdır, cevap bu kadar basitken bile çamura yatılıyor bir de üzerine yalandan gülünüyor
çocuklar cevap veremeyince çişim geldi der ya onun gibi bişey
GÜZEL BİR HAFTA GEÇİRMENİZ DİLEGİYLE HAYIRLI SABAHLAR GÜNÜNÜZ AYDIN OLSUN
Hanımlar
Sussan ayrıı konuşsan ayrı kalite düşmeye başlamış konu dağılıyor saçmalıklar hakaretler kırmalar kovmalar. Biz hanımlar daha kendi aramızda bir uzlaşma yapamamışken başkalarından ne bekliyoruzki.Susumak istiyoruz etkiye tepki meselesi cevap hakkı doğuyor. Konuşsak fikir çatışması.
Aslında bu konuda herkesin kendince söylemek istediği çok şey var ama bir şekilde önümüz kesiliyor. kimse kimsenin hakkına tecavüz etmesin beğenmiyorsa yorum yapmasın, Son derece ciddi ve hepimizi ilgilendiren bir konu ve hepimizn mantığı vijdanı yaşam standartları örfü adeti dini siyasi görüşü ne olursa olsun bir düşüncesi var ve bir şekilde kendini ifade etme hakkı var. konuyu bir toparlayalım önce Hayırrrrrrr, evettttttt peki neden hayır yada evet.
Benim aklıma şöyle bir çözüm geldi. Konuyu başlıklar alltında toplasak nasıl olur??????
1-Sizce kürtaj nedir, kürtaj olma sebepleriniz neler olurdu?
2-Sizce Kürtajın anne psikolojisi üzerindeki etkileri nelerdir?.
3_Sizce kürtaj evliliği, ilişkileri, ileriki hayatı nasıl etkiler
4-Kanunlar sizce kürtaj konusunu çözümleyebilirmi?
5-Din, ahlak, vijdan yönüden kürtajı nasıl değerlendirirsiniz?
6-Toplum yönünden kürtajı nasıl değerlendiriyorsunuz?
7-Engelli bir çocuğa bakabilirmiydiniz?
8-Çocuğunuz olmasa evlat edinirmiydiniz?
9-Sizce çözüm ne olmalıdır?
Şu anda aklıma gelen sorular bunlar ekleme yapabilirsiniz.Yeni öneriler sunabilirsiniz, eleştirebilirsiniz ama lütfenn kimse kimseyi kırmasın.
Yahu biz 200 kusur sayfadir kürtaj yasaklanmamali cunku soyle soyle diye yuzlerce bilimsel ve toplumsal gercek sunduk tum yaptıkları kürtaj günah demek olan insanlar bizi (kürtaj hakkını savunanları) gerekcesizlikle çamura yatmakla suclayamaz, komik olur
arkadaşım oluru olmazı bırak olmuş mu ona bak.
evet olmuş çamura yatılmış bu bir vakıadır olamaz demekle geri gelmez
bu başlıkta onlarca mesaj yazdım ve tek birinde dahi günah demedim
tamamen bilimsel ve ilimsel ( hukuk, sosyoloji gibi) şeylerden bahsettim. buna rağmen cevap olarak sürekli cahil, düz mantık vs. dendi
dendi diyorum çünkü dendi. denemez, denmemeli demek olanı değiştirmez
olan oldu, karşıt her türlü fikre tepkiniz bu şekilde ya aşağılama ya çocukça dalga geçme
bunları şimdi yine yapmadık diyeceksiniz işte bu insanı çıldırtan
sen yaptın demiyorum ama tartışmıyorsunuz
biz de onlarca sayfa yazdık bu yazılanlardan tek anladığınız kürtajın günah olması mı? sen sadece bunu mu anladın ya da okudun?
ohoooo onlarca sayfayı boşuna yazmışız o zaman -ironi-
o zaman eleştirdiğiniz şeyi kendiniz yapıyorsunuz, karşı görüşü hiçbir şekilde okumuyorsunuz demek ki.
tüm anladığınız kürtaj günah denmesiyse zaten tartışacak bir şey yok-ironi-
farkındaysanız ben beğendiğim her mesajda beğen butonunu kullanmaktan geri kalmıyorum tek bir tarafı detseklemiyorum
ama siz bir tim oluşturmuşsunuz beğen butonuna bile toplu basıyorsunuz
gerçekten tam bir özgür birey ve düşünce örneği
ps: ipad kelimeleri sürekli çevirip saçma kelimeler çıkarıyor onları düzeltiliyorum bu sebeple çoğu mesajda düzenleme var
İtiraf ediyorum aslında biz suc örgütüyuz hatta sizi kötüleyen arkadaslar su an yanımda bu mesajı birlikte yazıyoruz.
Anladığım sey ne biliyor musun, günah vicdan Allah'a nasıl hesap vereceksiniz ha bir de saçma sapan fotograflar 23 haftalık bebeğe kürtaj yapılmış onun fotografları. Ben gercekten sizi anlamadım anlam veremiyorum. Nasıl olur da sizden baska birinin sizin vücudunuz üzerinde takdir hakkı bulunduğunu savunursunuz iste anlamadığım tek sey bu.
Kendi bedenimde ilgili bir seye karar vermek kadar doğal bir sey olamaz, bunu neden anlamıyor insanlar ben de bunu anlamıyorum.
Yaşayan cocukların ilacını kes onlara zulm et sonra doğmamış cocuklari koruma ayağına yat. Cocuktan geçtim canlı insanlar öluyor ama nerede adalet? Neredesiniz adaletin bekçileri?
Turkiyeye binlerce sporcu yetiştirmiş Aziz yildirim hapiste, Katledilen hrant dinkin kemikleri sızlıyor. Sen ilk once yaşayan bireylerine sahip çık sonra kalbi bile oluşmamış embriyonu korursun!
Bu isyanım sana değil sadece kürtaj yasak olsun diyip de ülkemizdeki insan hakkı ihlallerine karsı susup oturanlara.
Millet doğurup doğurup çöpe atsın bunu mü istiyorsunuz? Kadinlar merdiven alti yerlerde mikrop kapsın ölsün.
Yeter ya ne kadar saçma is donuyorsa benim ülkemde donüyor
Neden aihm turkiyeye aleyhine bu kadar fazla karar veriyor, kürtaj icin değil herhalde.
arkadaşım açık ve net yazdığım hiçbir mesajı okumamışsın
ve yine aynı üslup biz suç örgütüyüz vs, yine dalga geçerce konuşmalar
tahrike dayalı bir tartışam üslubu
daha önce demiştim dedikleriniz sokakta bunca aç çocuk varken niye hayvanlarla uğraşıyorsunuz diyenlerin söylemlerine benziyor.
yapılan diğer şeylerin yanlış olması bunu doğru mu kılıyor?
ama onlar daha yanlış diye bir savunma olabilir mi?
hasta çocuğun ilacının kesilmesi bir insanlık suçudur ve hemen aihm'e başvurulması gerekir
cinayetten daha ağır olan tek suçtur işkence
hele sistemli ve devlet eliyle yapılıyorsa daha beter.
kısacası siz kızıyorsunuz her mesaj okunmamış diye ama siz de okumamışsınız
koyulaştırdığım yerle alakası yok çünkü dediklerimin
Bu arada edit: benim bedenim üzerinde baskasının soz sahibi olmasını savunmak yobazliktir. Benim bedenim benim kararım. Sana ne? Size ne? Devlete ne?
Burada bastan beri bu konuda olanlar dısında kim okuyabilir ki her yazdığınızı benim isim gücüm var oturup 208 sayfa yazı mı okuyacağım? Söylediklerin ve seninle aynı görüşü savunanların söylediklerinde doğruluk payi olabilir Olmayabilir de ama benim anlamadığım tek sey su tekrar söylüyorum, nasıl devletin kendi vücudun üzerinde takdir hakkı olması gerektiğini savunursun, bunu çözemiyorum.
Slamania kim? :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?