anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
GÜZEL BİR HAFTA GEÇİRMENİZ DİLEGİYLE HAYIRLI SABAHLAR GÜNÜNÜZ AYDIN OLSUN
Hanımlar

Sussan ayrıı konuşsan ayrı kalite düşmeye başlamış konu dağılıyor saçmalıklar hakaretler kırmalar kovmalar. Biz hanımlar daha kendi aramızda bir uzlaşma yapamamışken başkalarından ne bekliyoruzki.Susumak istiyoruz etkiye tepki meselesi cevap hakkı doğuyor. Konuşsak fikir çatışması.

Aslında bu konuda herkesin kendince söylemek istediği çok şey var ama bir şekilde önümüz kesiliyor. kimse kimsenin hakkına tecavüz etmesin beğenmiyorsa yorum yapmasın, Son derece ciddi ve hepimizi ilgilendiren bir konu ve hepimizn mantığı vijdanı yaşam standartları örfü adeti dini siyasi görüşü ne olursa olsun bir düşüncesi var ve bir şekilde kendini ifade etme hakkı var. konuyu bir toparlayalım önce Hayırrrrrrr, evettttttt peki neden hayır yada evet.

Benim aklıma şöyle bir çözüm geldi. Konuyu başlıklar alltında toplasak nasıl olur??????

1-Sizce kürtaj nedir, kürtaj olma sebepleriniz neler olurdu?
2-Sizce Kürtajın anne psikolojisi üzerindeki etkileri nelerdir?.
3_Sizce kürtaj evliliği, ilişkileri, ileriki hayatı nasıl etkiler
4-Kanunlar sizce kürtaj konusunu çözümleyebilirmi?
5-Din, ahlak, vijdan yönüden kürtajı nasıl değerlendirirsiniz?
6-Toplum yönünden kürtajı nasıl değerlendiriyorsunuz?
7-Engelli bir çocuğa bakabilirmiydiniz?
8-Çocuğunuz olmasa evlat edinirmiydiniz?
9-Sizce çözüm ne olmalıdır?

Şu anda aklıma gelen sorular bunlar ekleme yapabilirsiniz.Yeni öneriler sunabilirsiniz, eleştirebilirsiniz ama lütfenn kimse kimseyi kırmasın.

Son düzenleme:

Hahahahahaha Carmellie, bu cok güzel yaaaa..!!! Sinavlarim var ve o yüzden yazilarinizi bile takip edememeye basladim ama okuduklarima gece sinirlenip hepinizin güzel cevaplari sayesinde sabah huzura kavusuyorum gibi bir durumdayim

iyiki varsiniz..

Hepinize kucak dolusu sevgiler..

GÜNAYDIN HEPINIZE

Taninmis Zaman

zaman seni şimdi tanıdım
her şeyi kaybettikten sonra
zaman seni kullanamadım
kendime tanıyamadım seni
zaman suçumu biliyorum
senin işini yapmaya kalktım
zaman ayrıldım ayrıldım ayrılamadım
zaman ne yaptım ben
ben ne yaptım

Murathan Mungan

Son düzenleme:

Şimdi ilk önce birşeyi çözüme kavuşturmak istiyorum.Burada kimse boks maçı yapmıyor.Siz burada insanları 'hedonist'likle:),zinayla ,vicdansızlıkla(c harfiyle yazabilirsek),canilikle suçladınız.İnsanlar buna karşı çıktı ve kesinlikle sizin söylediğiniz ithamlarda bulunulmadı size.Evet bazı şeyleri yanlış söylediniz,insanlar bunu düzeltti ,siz ise bana hakaret ediliyor ,yok ben cahilim bilemem ne falan dediniz.Yani bu biraz aşağılık duygusu gibi geliyor bana,bundan kurtulmalısınız.
Ben de birkaç soru ekledim.

Günaydın canıııım

Sadece sabır diyorum sabır sabır sabır ya sabır inanmıyorum inanamıyorum. Dersimiz Türkçe imla ve psikolojik analiz.Hanım efendi Türk Dili ve Edebiyatı Ve Gelişim psikolojisi alanında doktoronunuzu nerede yaptınız? yazıklar olsun ya. Şu anda muatabıma sadece gülüyorum.Doktorlarda 7 yıl tıp eğitimi alıyor konularında uzman ama reçete yazılarına bak bilgilerine bak. İki laf fazladan yetiştirecem diye kendini bebe konumuna düşürme.

Son düzenleme:
Hahahahahaha Carmellie, bu cok güzel yaaaa..!!! Sinavlarim var ve o yüzden yazilarinizi bile takip edememeye basladim ama okuduklarima gece sinirlenip hepinizin güzel cevaplari sayesinde sabah huzura kavusuyorum gibi bir durumdayim

yahu cevap veremediğiniz bir şeyle durumu kurtarmak adına dalga geçmek güzel cevap mı ?
en son çocukken yapardık bunu
ısrarla sorulan sorulara yanıt verilmiyor, bir de biz daha önce yazdık deniyor hayır yazmadınız tüm sayfaları okudum

yönetime dört defa mesaj attım üyelik iptali için, sadece bu konuyla ilgili değil hesabıma sanırım başka biri de giriyor bu yüzden. ama hala üyeliğim iptal edilmedi

bir an önce iptal edilse iyi olacak yoksa gerçekten dilimden bir kaza çıkacak hiç hoş olmayacak

Evet dilimden kaza çıkmamak için sınırlarımızı sorluyoruz ama sınırlarımızıda zorluyorlar, ne olur pes etmeyin. Burası herkese açık bir platform. Ancak yönetimden bir uyarı alırsanız kale alın benim gibi 1_2 kişinin çirkin egosu konuyu saptırması ciddiyetten uzaklaştırması seviyeyi düşürmesi sizi yıldırmasın.İşte bu birkaç hanımefendiye 2 kere 2 4 desk ya üç diyecek ya 5 diyecek sebepleri var.Gülüp geçin:)))))

Son düzenleme:
Peki siz "kürtaj yasağının karşısında olmak" ile "kürtajı savunmak" arasındaki dağlar kadar farkı biliyor musunuz?

Onun zaten herkes farkında da, ben asıl "hayır dediğiniz gibi değil de şöyle olacak, böyle olacak" derken neye dayandığınızı sormuştum aslında.

o zaman tepki verdiğiniz yasa ne ? neye tepki veriyorsunuz

tüm diyalog bu

geçekten münazara derslerinde okutulması gerekir bu diyaloğun

hatta sorularla başlayalım: diyalogda aniden terbiye sınırlarını aşanı bulunuz?

ben buldum da siz bulamazsınız malum neye tarafsız yorum yaptınız ki buna yapasanız
bir de güzel cevap diyorsunuz

insan gibi sorduk neye karşısınız diye? bunun cevabı kürtajın tamamen yasaklanacağını duydum buna karşıyımdır, cevap bu kadar basitken bile çamura yatılıyor bir de üzerine yalandan gülünüyor

çocuklar cevap veremeyince çişim geldi der ya onun gibi bişey

Son düzenleme:

Elbette dua ederken bir Müslüman tanrısına ismiyle seslenmeli. Ama tanrı kelimesi Allah'ın ismi yerine kullanılıyormuş gibi bir izlenim oluşuyor insanlarda, halbuki öyle değil.

Yaradan kelimesini de çok kullanırız Allah için. Bakın Allah'ın yerine demiyorum, Allah için diyorum. Çünkü o yaratıcıdır, yaradan kelimesi uygun olur. E tanrı kelimesinin anlamı da yaradan olduğuna göre genel kullanımda bir sakınca olmamalı.
Yani ortada Allah'ın isimlerini tercih etmeyip onun yerine tanrıyı kullanma gibi bir durum yok.

Benim annem müslüman. Bazen 'Ah tanrım' diye iç geçirir, bazen Allahım der, bazen Yarabbim. Sonuçta annemin kime seslendiği belli, yaradan bunu anlamayacak değil ya...

Açıkçası bu konu bana bazı kesimin Türkçe dua okumaya tepki göstermesi kadar abes geliyor. Bir insan Kelime-i Şahadet'ini getirdiyse, farzları yerine getiriyorsa, iman ediyorsa o müslümandır ve tanrısı Allah'tır. Seslenirken tanrıyı da kullansa, Allah'ı veya diğer isimlerini de kullansa kime seslendiği barizdir.

Yalnız yazının içeriğinin kullanılan isimle ne ilgisi var o kısmını anlayamadım.

Katılıyorum size.
Aslında benim din ile bir alıp veremediğim yok. Herkesin dinine/inancına/felsefesine sonsuz saygım var.
Ama buraya gelip, hiç bir fikir belirtmeden, 'kürtaj yasaklanmalı çünkü günah' diyenleri anlayamıyorum. O yüzden bu konuya din ile yaklaşmayın demiştim, konuya daha objektif yaklaşılması gerekiyor.

Son düzenleme:

çocuklar cevap veremeyince çişim geldi der ya onun gibi bişey ay çoook yaşayın sabah sabah güldürdünüz Allah da sizi güldürsünüz.

Yahu biz 200 kusur sayfadir kürtaj yasaklanmamali cunku soyle soyle diye yuzlerce bilimsel ve toplumsal gercek sunduk tum yaptıkları kürtaj günah demek olan insanlar bizi (kürtaj hakkını savunanları) gerekcesizlikle çamura yatmakla suclayamaz, komik olur

Son düzenleme:

Size de günaydın

Eğer hakaret varsa site yönetimine bildirin, ortada gerçekten hakaret varsa onlar müdahale edecektir.

Bu soruları bize mi yöneltiyorsunuz yoksa bu sorular ile yeni bir başlık açmayı mı düşünüyorsunuz?
Eğer soruları bize yöneltiyorsanız cevapları geçmiş sayfalarda bulabilirsiniz.

arkadaşım oluru olmazı bırak olmuş mu ona bak.
evet olmuş çamura yatılmış bu bir vakıadır olamaz demekle geri gelmez
bu başlıkta onlarca mesaj yazdım ve tek birinde dahi günah demedim
tamamen bilimsel ve ilimsel ( hukuk, sosyoloji gibi) şeylerden bahsettim. buna rağmen cevap olarak sürekli cahil, düz mantık vs. dendi
dendi diyorum çünkü dendi. denemez, denmemeli demek olanı değiştirmez
olan oldu, karşıt her türlü fikre tepkiniz bu şekilde ya aşağılama ya çocukça dalga geçme
bunları şimdi yine yapmadık diyeceksiniz işte bu insanı çıldırtan
sen yaptın demiyorum ama tartışmıyorsunuz
biz de onlarca sayfa yazdık bu yazılanlardan tek anladığınız kürtajın günah olması mı? sen sadece bunu mu anladın ya da okudun?
ohoooo onlarca sayfayı boşuna yazmışız o zaman -ironi-
o zaman eleştirdiğiniz şeyi kendiniz yapıyorsunuz, karşı görüşü hiçbir şekilde okumuyorsunuz demek ki.
tüm anladığınız kürtaj günah denmesiyse zaten tartışacak bir şey yok-ironi-

farkındaysanız ben beğendiğim her mesajda beğen butonunu kullanmaktan geri kalmıyorum tek bir tarafı detseklemiyorum
ama siz bir tim oluşturmuşsunuz beğen butonuna bile toplu basıyorsunuz
gerçekten tam bir özgür birey ve düşünce örneği

bir sürü toplumsal durum öne sürüldü
gerçekten güle oynaya kürtaj olan, bunu korunma yöntemi zannden
eşinin , sevgilisinin baskısıyla istememesine rağmen kürtaj olan travma yaşayanlar var dedik
hatta bırakın eşi kaynanasının zoruyla dahi kürtaj olanlar var dedik.
cinsiyeti kız diye kürtaj olanlar var dedik (10 haftayı geçiyor ama kitabına uyduruluyor)
millet kıbrısa gidip yumurtaları dölleyip kız olanları çöpe atıyor dedik !
bunlar toplumsal gerçekler değil mi?
bunlar üzerine niye konuşulmuyor?

hukuksal durumları zaten tekrar yazamayacağım

tutturulmuş bir cahil, yobaz, düz mantık, anlamıyor, kafası almıyordur gidiyor

ps: ipad kelimeleri sürekli çevirip saçma kelimeler çıkarıyor onları düzeltiliyorum bu sebeple çoğu mesajda düzenleme var

Son düzenleme:

İtiraf ediyorum aslında biz suc örgütüyuz hatta sizi kötüleyen arkadaslar su an yanımda bu mesajı birlikte yazıyoruz.
Anladığım sey ne biliyor musun, günah vicdan Allah'a nasıl hesap vereceksiniz ha bir de saçma sapan fotograflar 23 haftalık bebeğe kürtaj yapılmış onun fotografları. Ben gercekten sizi anlamadım anlam veremiyorum. Nasıl olur da sizden baska birinin sizin vücudunuz üzerinde takdir hakkı bulunduğunu savunursunuz iste anlamadığım tek sey bu.
Kendi bedenimde ilgili bir seye karar vermek kadar doğal bir sey olamaz, bunu neden anlamıyor insanlar ben de bunu anlamıyorum.
Yaşayan cocukların ilacını kes onlara zulm et sonra doğmamış cocuklari koruma ayağına yat. Cocuktan geçtim canlı insanlar öluyor ama nerede adalet? Neredesiniz adaletin bekçileri?
Turkiyeye binlerce sporcu yetiştirmiş Aziz yildirim hapiste, Katledilen hrant dinkin kemikleri sızlıyor. Sen ilk once yaşayan bireylerine sahip çık sonra kalbi bile oluşmamış embriyonu korursun!
Bu isyanım sana değil sadece kürtaj yasak olsun diyip de ülkemizdeki insan hakkı ihlallerine karsı susup oturanlara.
Millet doğurup doğurup çöpe atsın bunu mü istiyorsunuz? Kadinlar merdiven alti yerlerde mikrop kapsın ölsün.
Yeter ya ne kadar saçma is donuyorsa benim ülkemde donüyor
Neden aihm turkiyeye aleyhine bu kadar fazla karar veriyor, kürtaj icin değil herhalde.
Ben sana haksızsin söylesin böylesin demiyorum. Söylediklerinin doğruluk gerçeklik mantık payı da var. O zaman sikilastirilsin kontrol mekanizmaları ama keyfine olmak isteyen de olsun kimseyi ilgilendirmez!!!

Bu arada edit: benim bedenim üzerinde baskasının soz sahibi olmasını savunmak yobazliktir. Benim bedenim benim kararım. Sana ne? Size ne? Devlete ne?

Son düzenleme:

arkadaşım açık ve net yazdığım hiçbir mesajı okumamışsın

ve yine aynı üslup biz suç örgütüyüz vs, yine dalga geçerce konuşmalar
tahrike dayalı bir tartışam üslubu
daha önce demiştim dedikleriniz sokakta bunca aç çocuk varken niye hayvanlarla uğraşıyorsunuz diyenlerin söylemlerine benziyor.

yapılan diğer şeylerin yanlış olması bunu doğru mu kılıyor?
ama onlar daha yanlış diye bir savunma olabilir mi?

hasta çocuğun ilacının kesilmesi bir insanlık suçudur ve hemen aihm'e başvurulması gerekir
cinayetten daha ağır olan tek suçtur işkence
hele sistemli ve devlet eliyle yapılıyorsa daha beter.

kısacası siz kızıyorsunuz her mesaj okunmamış diye ama siz de okumamışsınız
koyulaştırdığım yerle alakası yok çünkü dediklerimin

anlamadım sizi diyorsunuz iyi de yazdığımı okumazsanız nasıl anlam vereceksiniz ki zaten ?

şu ana kadar hiç bir üyeye FİKRİ nedeniyle saygısızılık yapmadım
sadece tavırlarını eleştirdim ama gerçekten bazı üyeler sabır zorlamaya çalışıyor
üstünüze alınmayın

Son düzenleme:

Burada bastan beri bu konuda olanlar dısında kim okuyabilir ki her yazdığınızı benim isim gücüm var oturup 208 sayfa yazı mı okuyacağım? Söylediklerin ve seninle aynı görüşü savunanların söylediklerinde doğruluk payi olabilir Olmayabilir de ama benim anlamadığım tek sey su tekrar söylüyorum, nasıl devletin kendi vücudun üzerinde takdir hakkı olması gerektiğini savunursun, bunu çözemiyorum.

Bu arada edit: benim bedenim üzerinde baskasının soz sahibi olmasını savunmak yobazliktir. Benim bedenim benim kararım. Sana ne? Size ne? Devlete ne?

haaa arkadaşım şöyle söyle kurtul

dolandırıp dolandırıp ama o öyle değil ikisi aynı şey değil geçmişi okuyun şu bu deneceğine keşke herkes böyle içindekini söylese
emin olun bu daha yüreklice

sizi kutluyorum çünkü günah, vicdansız, katil diyenler en azından daha yürekliydi
bir arkadaşımız - slamania - sanırım da geri kafalılıktır dedi ona da tepki vermedim kutluyorum onu da çünkü en azından dolandırmadı eteğindeki taşı döktü
ima edip, der gibi yapıp
sonra aaaaa biz öyle demedik demedi

elbette okuyamazsınız tüm mesajları ama o zaman tek bir mesajımı alıntılayarak itham da etmemelisiniz

benim keyfi kürtajın yasaklanmasını istememdeki sebep şu; ben tasarruf edilen şeyin kendi bedenimiz olduğunu düşünmüyorum. bana göre rahme düştüğü andan itibaren bebeğin hak ehliyeti vardır. insan kendi yaşam hakkı üzerinde dahi tasarruf sahibi değilken -ötenazi yasaktır- bir üçücü kişi olan bebeğin de yaşamına keyfi olarak müdahale edememelidir. benim görüşüm bu

bakın normal bir şekilde cevap verdim
ama ben bu cevap yerine
ayyy çünkü iranda yaşamaktan çok hoşlanırım da istiyorum, biz zaten ailece yobazız üç çarşafı üstü üste giymek en büyük eğlencemdir diye cevap versem ne düşünürsünüz

beni ciddiye almazsınız ve sinirlenirsiniz değil mi?

çünkü terbiye sınırları içinde tartışılan bir konuda asla böyle bir cevap vermemem gerekir karşımdakine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…