- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #2.121
Hah, işte biz de bunu demeye çalışıyoruz aslında. Herkesin kendi kararı, ve herkesin kendi ödeyeceği kendi bedeli.
İnanın ben de kürtaja karşıyım, keşke herkesi bilinçlendirebilsek de kimse planlamadığı bir gebelik yaşamasa, kimse gidip ağlaya ağlaya kürtaj olmasa. İstediğiniz jinekoloğa sorun, hiçbir kadın keyfi kürtaj yaptırmaz, hiçkimse kendine bunu yapmak istemez der. Ama biz o kadınların neler yaşadığını veya neler yaşayacağını bilmediğimiz için onun hakkında en fazla atıp tutabiliriz.
Evet, kürtaja karşıyım, ama her şeyi göze alıp o masaya yatan kadına "hayır her şeye rağmen sen onu doğurmak zorundasın" demek isteyen zihniyete daha karşıyım. Böyle bir dayatma olamaz. Bunu anlatmaya çalıştık hep.
Ve dilerim Allah size de bir evlat nasip eder. Üzüldüm.
iyi bir müslüman olup olmadığımı kanıtlamak adına yazmıyorum bu bir arkadaşcımmm
bunu sadece ALLAH cc bilir bu ikiiiiii
zaten ben hiç bir mesajımda kimse kürtaj yaptırmasın demiyorum
illede yasaklansın demiyorum
ayet paylaşmıyorum
çünkü kimseyi kışkırtmak gibi bi niyetimde yok
herkesin bir inanışı var vicdanı var
tek düze bir yasak konmamalı
hatta mümkünse hiç konmamalı diyorum
kimse mağdur edilmemeli diyorum
kimsenin inancınını sorgulamıyorum
yok arkadaşım sen kötüsün mü diyorum
herkes inanmak istediğine inanır
benmi kendimi iyi ifade edemiyorum
sizlermi anlamıyorsunuz yoksa anlamamak için mi uğrasıyorsunuz bende bunu anlamadım ?
neyse sizde bana cevap yazmayınki bu konu uzamasın
bunu art niyetli yazmıyorum
cevap yazarsanız
banada cevap hakkı doğup devam etmesini istemiyorum olur mu?
işte hani sen yukarıda sevmliye yazmışşınya
iki arkadaşız oturuyoruz anlatıyor vs.
anlatırım arkadaşıma
artılarını eksilerini
ama diyelim ki gitti aldırdı
ben ne yapabilirimki
günahıda onun sevabıda
ben bana düşen görevi yaptım
bundan sonnrası için benim elim kolum bağlanır
beni bu açıdan rahatsız eden tek şey vicdanımdan başka bişey olamaz
hafızamdan kolay silemem o kadar
sadece üzülürüm üzülürüm üzülürüm
hem arkadaşıma,arkadaşım olmasa bile bebeğini aldırmak zorunda kalan herhangi bir kadına
hani hep diyorsunuzya güle oynaya gitmez diye
elbette gitmez
aslında hemen hemen aynı şeyi düşünüyoruz
ama neden orta yolu bulamıyoruz
gerçi ben herşeyi bilime bağlayan bir kişi değilim..çünkü bilim bir zamanlar dünyanın tepsi gibi düz insanlarında eskiden maymun olduğunu söylüyordu...
devam etsin istemiyorsan o zaman sen cevap verme :) sanırım sen kendini iyi ifade edememişsin.
bu arada bence insanoğlu bazı şeyleri kendisi bilmeli. her şeyi ALLAH bilir diye diye düşünme ve sorgulama yeteneği kısıtlı varlıklar haline gelmeyelim
hayır yok. bu kısımlar islam alimlerinin farklı görüşlerini içeriyor. kimisi 40 kimisi 120 günlük olana kadar kürtaja olur vermiş.
ha hiç olur vermeyende var. ama bu konuda kuranda açık bir şey bulamadım. ama merak ettim araştıracağım sizlerle de paylaşırım.
ben dinle ilgili her kafama takılanı araştırırım hanımlar ve size de öneririm. bize dinin gereği diye dayatılan ama aslında sadee yorum olan pek çok konu var. mesela erkeğin 4 kadınla evlenme hakkı gibi. araştırın kuranın tercümesini okuyun mutlaka.
amacım yeni tartışma yaratmak değil yanlış anlaşılmasın . ben kuranın ilk emrini öneriyorum herkese "oku"...
okuyun öğrenin tartışın. benim dinim hiç kimseyi ezecek yada kadına zülmedecek bir din değil...
iyi bir müslüman olup olmadığımı kanıtlamak adına yazmıyorum bu bir arkadaşcımmm
bunu sadece ALLAH cc bilir bu ikiiiiii
zaten ben hiç bir mesajımda kimse kürtaj yaptırmasın demiyorum
illede yasaklansın demiyorum
ayet paylaşmıyorum
çünkü kimseyi kışkırtmak gibi bi niyetimde yok
herkesin bir inanışı var vicdanı var
tek düze bir yasak konmamalı
hatta mümkünse hiç konmamalı diyorum
kimse mağdur edilmemeli diyorum
kimsenin inancınını sorgulamıyorum
yok arkadaşım sen kötüsün mü diyorum
herkes inanmak istediğine inanır
benmi kendimi iyi ifade edemiyorum
sizlermi anlamıyorsunuz yoksa anlamamak için mi uğrasıyorsunuz bende bunu anlamadım ?
neyse sizde bana cevap yazmayınki bu konu uzamasın
bunu art niyetli yazmıyorum
cevap yazarsanız
banada cevap hakkı doğup devam etmesini istemiyorum olur mu?
ah carmeli
ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
ahhhhhhhhhhhhhhh
ahhhhhhhhhhhhhhhhhhh
hani ben atlayarak okuyorum çoğunuda internetim yavaşlığından
sen benim yazdıklarımı okusana
ben mahkum olsun diye bir söz yazmışmıyım
kenin kararlarını vermesinler yazmışmıyım
bu kk iyice gıcıklaştı ha
yazıyorum bi bakmışım giriş yapmamışsın diyor
kaç saattir sana yazcam diye uğrasıyorum
yasakcılığa odaklanmalıyız evet
eğerki yasak kesinlikle gelecekse
kimseyi mağdur etmeden
herkesin dini inanışı yaşantısı göz önüne alınarak hazırlanmalı
bide layd bişey sormak istiyorum sana
ki duyduğum için
3-5-7 kez kürtaj yaptıranlarındamı hakları elinden alınmamalı sence?
bunlara bi kısıtlama getirilmemeli mi?
kinaye için yazmıyorum
sadece düşünceni merak ediyorum
çünkü ne yazarsan yaz
sana karşı garip bi güven duygusu var içimde
sanırım herşeyi dine bağladığın ve yasak yerine kürtaj karşıtı konuştuğun için yanlış anlşılıyorsun arkadaşım...bu gibi cümlelerin arada kaynıyor...
sıgarada haramdır
her mesajında tüttürüyosun
al sana din tartışması
Sigara haram ha ?
Kimden öğreniyorsunuz bunları ?
Sigara haram ha ?
Kimden öğreniyorsunuz bunları ?
sen haram olmadığına bu kadar nasıl emin olabiliyorsan
bende haram olduğuna o kadar emin olabileceğim bir yol-yer-kaynak biliyorum
ama sana söylememin bi anlamnı yok
sen haram olmadığına bu kadar nasıl emin olabiliyorsan
bende haram olduğuna o kadar emin olabileceğim bir yol-yer-kaynak biliyorum
ama sana söylememin bi anlamnı yok
mekruh degilmi sigara
ya arkadaş ortam çok gerildiği için öyle bir espri yapmıştı orda.O yüzden çok takılmayın.
'Onlar anlamaz, son derece açıklayıcı ama karşıdakinin alğılamasına bağlı, aşagılık kompeksimi var cinsel hayatları yok kıskanıyorlar imla hatalarına kadar alaycı usluplar, saldırı. Ne oluyoruz Herkes kendini bir şekilde ifade etmeye uğraşırken bu neyin hırsı.'
Cinayet bir insanın yaşam hakkının elinden alınmasıdır. Kürtajda bu tanıma birebir uymaktadır. sepep ne olursa olsun bir canlının yok edilmeye karar verilmesi hiçte kolay bir durum değil. Kimisi 90 yıllık ömür sürer kimisi bebekken ölür kimisi anne karnında.Dünyaya gelmeye hazırlanan ama hiç bir söz hakkı olmayan bir canlının kararını vermek çokta basit olmamalı.
Annenein bedeni annenin kararı demekte sorunu çözüyormu o zamanda babanın hakkı nerede kalıyor. Hiç bir kadına tecavüzcünün çocuğunu doğur diyemeyiz ama bu kadın hem tecavüze uğradığı için hemde çocuğu kaybetmek zorunda olduğu için çekeği üzüntü ikiye katlanır. eşi, sevgilisi, nişanlısı tarafından tecavüze zorlanan kadın soğur, çatışmalar başlar,birbirlerinin yüzüne baktıklarında katlettikleri çocuk gelir akıllarına.Diğer kardeşleride olumsuz etkiler. Benim 1 yaşında kardeşim ölmüş hemen akibetinde ben doğmuşum hep düşünmüşümdür keşke ben ölseydim, o yaşasaydı.Normal ölümde bile ben bu duyguyu yaşıyorsam kürtajdan sonra doğacak çocuğun psikolojisini anlamak hiçte zor değil.Kürtaj kazımak değilmi ? anında enfeksiyon kapma, kısırlık psikolojik vs birçok sağlık riskinide berberinde getiriyor. Dinlerde bir canlıya gelecek zararı engellemek için yasaklar koymuştur.kürtajın zararları saymakla bitmiyor. Zorunluluklardada dindede yasadada toplumdada bilimdede zaten bir şekilde müsade var. Elbette çok başka sebeplerde olabilir ama asıl sebepler genelinde kürtaj iki insanın dikkatsizliğinden, cahilliğinden yahut umursamazlığından kaynaklanıyor..
Bunlara dikkat etsek zaten kürtaj oranları düşecek.Kimse kimsenin yatak odasının derdinde değil kusura bakmayın.Bu konuda hiç birimizde ne din adamıyız ne bilim adamıyız ne psiloloğuz ne devlet erkanıyız.Beni siyasette bağlamaz bugün biri gelir x kanun çıkartılır yarın y beyenmiyorsam tepkimi oyumla veririm.Aklıma yatan bir konu değilse bana düşen bir görev varsa yapmaya çalışırım, Allaha şükürki kimse koyun sürüsü değil gerektiğinde tepkis veriliyor kimsenin endişesi olmasın.Beni ilk önce anneliğim ilgilendirir. Karar vermem gerekse sadece mantığımla hareket edemezdim duygularımda işin içinde olurdu ben tecavüz dışında kürtaj yaptıramazdım doğururdum Bunlar benim düşüncelerim.
Bakın biz hanımlara özel bir site yapılmış her istediğimiz konuyu rahat rahat konuşabiliyoruz fikir alışverişi yapabiliyoruz. Ben daha yeni katılanlardanım ama cevap yazmasamda konuları inceliyorum araştırıyorum kısacası çoook istifade ediyorum. Biz bunun tadını çıkaralım. Lütfen saldırarak bu hakkı almayın elimden çünkü sabrımın bittiği zamanlar oluyor. etkiye tepki vermek zorunda hissediyorum cevap vermek ihtiyacı hissediyorum Karşılıklı kalp kırılıyor buna zorlamayın insanları.
Evet burada şartlar eşit değil bilgisayar kullanımında bile eşit değiliz. Ama malzeme bulmak istedikten sonra çok bak işte şimdide sigarakonusunda alaycıyız. Ama kadın kadına buradayız.Biz önce kendi aramızda uzlaşmayı saygıyı hoşgörüyü beceremiyorzki Bu alaycı kibirli baskın tutumlar neden.Hangimiz bu konuda uzmanız. Ama aklımızın mantığımızın duygu ve düşüncelerimizin psikolojimizin yettiği kadar varız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?