anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
geçmişi okuyamadım ama kürtaj konusu hakkında bi kadın ve bi anne olarak benim de söyleyeceklerim var

işlenen cinayettir orası su götürmez bir gerçek kürtajın kadın bedenine verdiği zarar da gözardı edilemez
kadın bedeninden elini çek diyerek hükümeti protesto etmelerine bi anlam veremiyorum
asıl kürtaj kadın bedenine zarar veriyor
kürtajdan sonra hamile kalamayan pek çok kadın var

birçok kadın kürtaj olmak istemezken eşi veya birlikte oldugu kişi tarafından zorlanarak kürtaj yaptırmak zorunda kalabiliyor
kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir
kürtaj olmazsa kişiler korunma yollarına daha çok dikkat ederler diye düşünüyorum
bu yönden yasaklanmasını doğru buluyorum

ama yasaklanırsa kaçak göçek yollardan hijyen olmayan ortamlarda bu uygulamaya devam edilecektir bu açıdan baktıgımda da yasaklamanın doğru olmadığını düşünüyorum

inşallah Rabbim tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin
Allahım herkesin gönlüne göre versin
iyi akşamlar

devam etsin istemiyorsan o zaman sen cevap verme :) sanırım sen kendini iyi ifade edememişsin.
bu arada bence insanoğlu bazı şeyleri kendisi bilmeli. her şeyi allah bilir diye diye düşünme ve sorgulama yeteneği kısıtlı varlıklar haline gelmeyelim

Ben bir keresinde o akıl veren arkadaş oldum. Öyle zordu ki.

Ev arkadaşım sevgilisinden hamile kaldı. Ve inanın gerçekten korunurken kaldı, çünkü hamileliğin dünyanın sonu olacağını zaten biliyordu. İlişkisinin ve kararlarının arkasında duran, akıllı bir kızdı ama hamile kaldı elinde olmadan. Öğrenince bir dumur süreci de yaşıyorsunuz, hemen ne yapacağınıza da karar veremiyorsunuz. O süre zarfında destek olup onun felaket olarak gördüğü şeyin diğer yanlarını da göstermeye çalıştım, ailesi ilişkisini biliyordu, ama böyle bir şeyi kabul asla etmeyeceklerdi, kendimi ortaya atıp işte ben anlatırım, yumuşatırım, elimden geleni yaparım falan diye çok dedim ama işe yaramadı. Hayat onundu, okulu bitmemişti, ailesi beklediğimizden çok daha büyük tepki verebilirdi, kendisi daha iyi şartlarda anne olmayı istiyordu, ve en önemlisi bebek eğitimsiz ve kariyer olanakları kısıtlı bir anneden daha fazlasını hak ediyordu, falandı filandı.

Ondan sonraki en büyük yardımım da koluna girip doktora götürmek oldu, çünkü çocuk arkadaşımdan da beterdi, her şeye rağmen zorlukları göze alıp aile olmayı erkene almak istiyor, ama korkuyordu.

Hep beraber çok zor şeyler atlattık. Ben o kadar acı çektysem onlar neler yaşadı hayal bile edemem. Ben olsaydım ne yapardım inanın bilmiyorum, ama o kadar korktum ki, evlendim, hâlâ iki yöntemle birden korunuyorum.

O kız belki bazılarımıza göre "keyfi kürtaj" oldu. Ama kimse o kız değil, kimse bilemez.

Kürtaj yasası öncesi yaşansaydı bunlar, "aa yasak, o zaman doğurayım yapacak başka bir şey yok" da demezdi muhtemelen. O dönemlerde kadınların nasıl akıl almaz yöntemlerle düşük yapmaya çalıştıklarını, doğumhaneler bünyesinde o kadınlar için özel septik şok odalarının bulunduğunu biliyoruz. Yani yasak zaten engel değil. Ama bu şekilde en azından kadınlar kendilerine kalıcı zararlar vermiyorlar, ölmüyorlar.

gerçi ben herşeyi bilime bağlayan bir kişi değilim..çünkü bilim bir zamanlar dünyanın tepsi gibi düz insanlarında eskiden maymun olduğunu söylüyordu...

Demek böyleymiş. Vay be... Bilim de zaten sabit, değişmeyen, elle tutulmayan kanıtı olmayan şeyler hakkında atıp tutan, kendini geliştirmeyen, dogmalarla varolan bir olgu.

Dünyanın düz olduğunu söyleyen de bilim insanlarıydı tabi, yuvarlak olduğunu söyleyen neydi acaba?

İnsanlar da maymunmuş görüyor musun bak... Maymun ne acaba? İnsan ile maymunun ait olduğu takım ne acaba? Aa bak görüyor musun aynı takımdalarmış.

Size tavsiyem acilen gidin bir biyoloji kitabı alın, okuyun. Lise biyoloji ders kitabı bile olabilir, yeter ki okuyun, bilgi sahibi olun.

Neyse.. Belli ki özet pek yeterli olmamış, aslında fazlasıyla açıklayıcı da.. işte karşı tarafın anlayabidiği kadar...

en cok neye uzuluyorum biliyor musunuz bu yazilanlari okurken
biz kadinlari en cok incitenin gene kadinlar olmasi
bebegimi daha bu haftasonu kalbi durdugu icin ve dogal dusuk yasanmadigindan kurtajla zorunlu olarak aldirmak zorunda kaldim.
burda kurtaj yaptiranlari vicdansizlikla suclarken
verilen ornekler icimi acitiyor gercekten
yok kurtaj olan kadinlar bir daha cok zor hamile kalir
kurtaj yapilirken yok bebegin kafasi bacagi koparilir.
elimde olmadigi halde hem oncesinde hem sonrasinda her seyi kitabina uygun bir sekilde yaptigim halde ben bebegimi ne yazik ki yasatamadim
bir yandan bunun vicdan azabi ile bogusurken
bir yandan kendimi katil hisseder oldum burda yazilanlar yuzunden .
Hayirlisi boyleymis veren Allah aldi benden diye kendimi avutmaya calisirken bir kere oldu gene verir Allahim diye teselli ararken kurtaj olanlar bir daha zor cocuk sahibi olur yazilarini okumak icimi acitiyor.
Evet bir suru arkadasimiz var cocuk sahibi olamayan keyfi kurtaja ne kadar karsi olduklarini anlayabiliyorum
ama lutfen bebegini anne karnind kaybedip zorunlu olarak kurtaj olmus bizleri unutmayin , sayimiz cok ve bu yazilanlar bizi cok uzuyor.

Bu arada icim aciyarak kurtaj olmama ragmen farkli nedenlerle hamileligini devam ettirmek istemedigi icin kurtaj olanlara hic bir lafim yok. Cok uzucu bir surec ve kimsenin gulerek kurtaja kostugunu dusunmuyorum.
Dogurduktan sonra bakicak buyutecek onun sorumluluguu alacak kimsedir buna karar vericek olan,
hic de hos bir prosedur degil kurtaj.
Kimsenin kostura kostura kurtaja gittigini ya da aman nolcak of ya korunmayalim olursa kurtaj oluruz diye dusundugunu zannetmiyorum.
Kadinlarimizin saglikli kosullr altinda kurtaj olabilmesi icin bu yasaya karsiyim.
Aldirmak zorunda olan her turlu aldiracaktir. Kadinlarimiz merdiven altinda olmesin .

vermeyecektim ama
amaaaaaaaaaaa:)

kırmızı ile işaretlediğim yer varya

evet eğerki benim bu yaptığım düşünme ve sorgulama yeteneğimin kısıtlı olduğunu gösteriyorsa
evet böyleyim
çok şükür

çünkü bu aklı fikri bana veren ALLAH cc

ve bana verdiği aklı kullnabiliyorum çok şükür
ki ALLAH cc de oku diyor
benim bilmediğim o kadar çok şey varki
ama merak ettiğim şeyi açıyorum okuyorum öğrenmeye çalışıyorum araştırıyorum zaten
eğerki herhangi bir yerde surçi lisan ettiysemde hatamı kabul etmekten rahatsızlık duymuyorum

ha çok karışık düşünüp dolaylı cümleler kuramıyorum
kuranları hakkatten anlamıyorum
kurma gereğide görmüyorum

bu yüzdende belkide kendimi iyi ifade edemiyorum
kendimi niye iyi ifade edemiyorum
olurda birininizin gönlünü kırarım diye

yoksa dilin kemiği yok deyip körü körüne sallamak zor değil burda
sen beni tanımıyosun ben seni

o yüzden anlatmak istediklerimi tam anlatamıyor olabilirim

Son düzenleme:

katılıyorum bir çok şey yorumla değişebiliyor...daha önce bekir çoşkunun bir yazısından alıntılayarak da yazmıştım...1982 de anayasada şu anki yasal kürtaj hükmü için diyanetten fetva alınmış, olur alınmış...demekki diyanetin bile yorumu değişebiliyormuş...

sanırım herşeyi dine bağladığın ve yasak yerine kürtaj karşıtı konuştuğun için yanlış anlşılıyorsun arkadaşım...bu gibi cümlelerin arada kaynıyor...

Son düzenleme:

Hemen cevap vereyim:
Yasağı şu kişiye yasak ona değil diye sınıflandırmam.
Çünkü bahsettiğimiz konu o çocuğa annelik yapacak ya da yapmayacak kadından başkasını ilgilendirmez.
Elbette kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir, olmamalıdır.
Bunu en başından beri söylüyorum.
İstenmeyen bir gebeliği olan kadın (sebebi ne olursa olsun- vücudu, ekonomisi, yaşam şekli, sağlığı vs.-bu onu ilgilendirir.)
O yüzden evet onlara da kısıtlama getirilmemeli.
Bir kadına doğurmayacaksın demekle, doğuracaksın demek aynı şeydir.
İkisi de kadının vereceği karardır.
Zaten bu yasağın kürtajı engellemeyeceğini biliyoruz.
Aksine senin de dediğin gibi garibanların hayatına mal olacak.
Dediğim gibi şimdiye kadar hiçbir yasağa taraf olmadım.
Yasağa değil, insana inanırım.
Şekli değişen, yumuşayan, törpülenen, makyajlanan yasaklar; yasak olmaktan çıkmıyor ki...

sanırım herşeyi dine bağladığın ve yasak yerine kürtaj karşıtı konuştuğun için yanlış anlşılıyorsun arkadaşım...bu gibi cümlelerin arada kaynıyor...

neyse ben yoruldum zaten

bana cevap yazan olursaa

yazarım belki

her ne kadar anlaşılamasamda :)

yoksa bu gidişle istemedende olsa aşağıdaki resmi ben yapmış olacağım

sağlıcakla kalın
herşey gönlünüzce olsun

Eklentiler

• $401827_203282753128398_237971982_n.webp
    3,9 KB · Görüntüleme: 68
sen haram olmadığına bu kadar nasıl emin olabiliyorsan

bende haram olduğuna o kadar emin olabileceğim bir yol-yer-kaynak biliyorum

ama sana söylememin bi anlamnı yok

Benim kaynağım Kuran-ı Kerim ve hadislerdir.

Tefsirlerde meallerde böyle bir şey yok.

Gerisi beni bağlamaz.

Anlamı yok öyle mi ? Söyle de bilelim kaynağı,neden saklıyorsunuz ?

Neyseeee...

Bize ihtiyacı olan yavrucaklar var.

Son düzenleme:
'Onlar anlamaz, son derece açıklayıcı ama karşıdakinin alğılamasına bağlı, aşagılık kompeksimi var cinsel hayatları yok kıskanıyorlar imla hatalarına kadar alaycı usluplar, saldırı. Ne oluyoruz Herkes kendini bir şekilde ifade etmeye uğraşırken bu neyin hırsı.'

Cinayet bir insanın yaşam hakkının elinden alınmasıdır. Kürtajda bu tanıma birebir uymaktadır. sepep ne olursa olsun bir canlının yok edilmeye karar verilmesi hiçte kolay bir durum değil. Kimisi 90 yıllık ömür sürer kimisi bebekken ölür kimisi anne karnında.Dünyaya gelmeye hazırlanan ama hiç bir söz hakkı olmayan bir canlının kararını vermek çokta basit olmamalı.

Annenein bedeni annenin kararı demekte sorunu çözüyormu o zamanda babanın hakkı nerede kalıyor. Hiç bir kadına tecavüzcünün çocuğunu doğur diyemeyiz ama bu kadın hem KÜRTAJ YAPTIRDIĞI için hemde çocuğu kaybetmek zorunda olduğu için çekeği üzüntü ikiye katlanır. Eşi, sevgilisi, nişanlısı tarafından tecavüze zorlanan kadın soğur, çatışmalar başlar,birbirlerinin yüzüne baktıklarında katlettikleri çocuk gelir akıllarına.Diğer kardeşleride olumsuz etkiler. Benim 1 yaşında kardeşim ölmüş hemen akibetinde ben doğmuşum hep düşünmüşümdür keşke ben ölseydim, o yaşasaydı.Normal ölümde bile ben bu duyguyu yaşıyorsam kürtajdan sonra doğacak çocuğun psikolojisini anlamak hiçte zor değil.Kürtaj kazımak değilmi ? anında enfeksiyon kapma, kısırlık psikolojik vs birçok sağlık riskinide berberinde getiriyor. Dinlerde bir canlıya gelecek zararı engellemek için yasaklar koymuştur.kürtajın zararları saymakla bitmiyor. Zorunluluklardada dindede yasadada toplumdada bilimdede zaten bir şekilde müsade var. Elbette çok başka sebeplerde olabilir ama asıl sebepler genelinde kürtaj iki insanın dikkatsizliğinden, cahilliğinden yahut umursamazlığından kaynaklanıyor..

Bunlara dikkat etsek zaten kürtaj oranları düşecek.Kimse kimsenin yatak odasının derdinde değil kusura bakmayın.Bu konuda hiç birimizde ne din adamıyız ne bilim adamıyız ne psiloloğuz ne devlet erkanıyız.Beni siyasette bağlamaz bugün biri gelir x kanun çıkartılır yarın y beyenmiyorsam tepkimi oyumla veririm.Aklıma yatan bir konu değilse bana düşen bir görev varsa yapmaya çalışırım, Allaha şükürki kimse koyun sürüsü değil gerektiğinde tepkis veriliyor kimsenin endişesi olmasın.Beni ilk önce anneliğim ilgilendirir. Karar vermem gerekse sadece mantığımla hareket edemezdim duygularımda işin içinde olurdu ben tecavüz dışında kürtaj yaptıramazdım doğururdum Bunlar benim düşüncelerim.

Bakın biz hanımlara özel bir site yapılmış her istediğimiz konuyu rahat rahat konuşabiliyoruz fikir alışverişi yapabiliyoruz. Ben daha yeni katılanlardanım ama cevap yazmasamda konuları inceliyorum araştırıyorum kısacası çoook istifade ediyorum. Biz bunun tadını çıkaralım. Lütfen saldırarak bu hakkı almayın elimden çünkü sabrımın bittiği zamanlar oluyor. etkiye tepki vermek zorunda hissediyorum cevap vermek ihtiyacı hissediyorum Karşılıklı kalp kırılıyor buna zorlamayın insanları.

Evet burada şartlar eşit değil bilgisayar kullanımında bile eşit değiliz. Ama malzeme bulmak istedikten sonra çok bak işte şimdide sigarakonusunda alaycıyız. Ama kadın kadına buradayız.Biz önce kendi aramızda uzlaşmayı saygıyı hoşgörüyü beceremiyorzki Bu alaycı kibirli baskın tutumlar neden.Hangimiz bu konuda uzmanız. Ama aklımızın mantığımızın duygu ve düşüncelerimizin psikolojimizin yettiği kadar varız.

Son düzenleme:

ben bu kısmı anlamadım tecavuz derken kurtajımı kasdetdiniz acaba

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…