- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
niye anlamak istemiyorsunuz arkadaşlar? tutturmuşsunuz %100 korunma yöntemi yoktur. tecavüzdür vs.
bakın ilk denemede hamile kaldım demek ki hamile kalmam kolaydı. ancak 2 yıldır neden hamile kalmadım?
ya da konu sahibi 6 yıldır neden hamile kalmamış. koruduğunuz, bize hakaretler saçarak savunduğunuz kişilerin doğru dürüst korunarak mı hamile kaldığını düşünüyorsunuz?
bunlar hep uydurma. %100 korunma yöntemi vardır. kullanana.
kürtajın zararını göz ardı edip ertesi gün hapının zararından bahsedenler hiç cevap vermenize bile lüzum yok.
kürtaj yasağına karşıyım. çünkü önceden de dediğim gibi, kürtajı durdurmaz, sadece yasal kürtajı durdurur bu yasak!
Ben sizinle nasıl dikkatlice konuşuyorum , siz benimle nasıl bir üslupla konuşuyorsunuz ? Olayı kişiselleştirmek istemiyorum kesinlikle , belki eleştiriler sizi sinirlendiriyor ,bunu anlarım ama lütfen siz de dikkatli olun.
Bu konuda bir uzman gibi konuşmamalısınız , eğer değilseniz.
Oldukça politik bir yanıt bu! Ben size toplumsal konular sizi ilgilendirmez demedim ki! Bireyin kendi hayatı ile ilgili verdiği bu önemli karar sizi ilgilendirmez dedim. BUnlar çok farklı şeyler öyle değil mi?Ne demek sizi ne ilgilendirir.
Sanane, babane, kimene düsünceleridir toplumu cökerten. Duyarsizlasan toplum cöken toplumdur.
Surda rüsvet alan olsa " alan razi veren razi banane, sanane?" mi diyeceksiniz.
Yada ben toplusal bir yara oldugunu düsündügüm konuya neden karsi oldugumu dile getiremeyim.
Bir kadinin sirf erkek degil diye aldirdigi kiz cocugu icin neden aci cekmeyeyim, neden karsi gelemyeyim.
Ayrica fikirlerinizi daha usturuplu, daha saygili dile getirin.
O zaman bende size kalkip, benim neye karsi oldugumda sanane? derim bu böyle sürüp gider.
güzel yöntemmiş.sizde şanslısınız ki eşiniz ilişki sonrası size kontrol etme fırsatı veriyo duyarlı yani...buna cevabımı önceden de yazdım. %100 korunma
1-prezertatif kullan,
2- yırtık mı diye sonunda kontrol et. (çok basit az aşağı doğru sıkarsan sızma yapar.)
3-yırtık değilse risk yok
4-yırtıksa ertesi gün hapı
çılgınlar gibi sevişmeyen insanın da prezervatifi yılda 1 bilemedin 2 yırtılır. bizimki hiç yırtılmadı.
Gelinciksurubu,
Güzel düşüncelerin için ve bıkmadan usanmadan açıklamaya çalıştığın için birşeyleri sana teşekkür ediyorum. İki gün önce bu konu yine burada gündemdeydi ve sonunda konu kapatıldı. Ben de olur ya belki insanlar anlar diye, bir sürü örnek verdim, bir sürü açıklama yaptım ama yok.
Yani eğer bir insan 800 lira maaş aldığı halde 5 çocuğa baktığı halde ve 6.çocuk kazara geldiğinde olsun, bu canı veren sabrını da desteğini de esirgemez diye bakıyorsa olaya, o çocuğa gerekli sosyal şartları hazırlamak, gerekli bakımı sunmak, kişilik gelişimini sağlaması için elinden gelen herşeyi yapmak zorunda hissetmiyorsa kendini ve karnı doysun yeter, hepimiz nasıl büyüdük mantığında bakıyorsa , sen daha ne anlatabilirsin ki?
Çünkü bakış açısı arasında 1km değil, dağlar var!
Bana en komik gelen nedir biliyor musun? Hani bizler çocuklarımıza yeterli sevgiyi ilgiyi sosyal ortamı sağlayabilme kaygısı taşırken, birileri aman canım hepimiz sarayda mı doğduk mantığında bakıyor ya olaya?! Ne diyeyim ki...
Ben de zor şartlardan geçtim, ekonomik sıkıntılarımız tavan yaptı, kıt kanaat geçindiğimiz zamanlar uzun oldu.
Ya insan bunu bildiği halde, bu evreleri yaşadığı halde, nasıl olurda OLSUN BİZ BÖYLE BÜYÜDÜK BİZİM Kİ DE ÖYLE BÜYÜR diye bakar olaya?
Bence asıl bu BENCİLLİKTİR. İNSANCIL BİR YANI YOKTUR, ANNE OLMAK ÇOCUĞUNU DÜŞÜNMEKTİR.
Ve ben çocuğumu düşündüğüm için, istemediğim ve mutlu olmadığım kendime dahi yetemediğim bir zamanda onun dünyaya gelmesini İSTEMİYORUM.
Kimse KÜRTAJ ÇOK ACAYİP GÜZEL BİR ŞEY! HERKES KULLANSIN DEMİYOR Kİ???????!!!!!
Ama korunduğun halde %100 her koruma yöntemi korumadığına göre ve KAZARA HAMİLE KALDIĞIN NOKTADA, EĞER SEN O ÇOCUĞA " İNSANCA YAŞAMA HAKKI" SUNAMAYACAKSAN, niye doğuruyorsun?
Ama işte burada ne kadar nefes tüketirsen tüket, insanların bakış açıları birbirinden farklı, sen çocuğunun geleceğini düşünürken, sen bu kadar duygusal yaklaşırken aslında olaya BUNU BAHANE OLARAK GÖREN düşünce sistemleri de var etrafımızda.
O yüzden sinir katsayıların yükselmeden önce sana bunu yazmak istedim, kendini yorma dileklerimle , iyi akşamlar!
baslamadan bitirmek baska,baslamis birseyi bitirmek bambaska birsey...
din adamlarının bebeğe tam hatırlamıyorum ama ruh üflenmediğini söylüyorlar.
ben de doğma olasılığı olan bir canlı dedim zaten. oluşup oluşmucağını kimse bilemez ki.
bu %100 korunma yöntemi olmadığını değil, uygulanmadığını gösterir.
ben eşime söylemiyorum. o herseferinde atmadan önce kontrol ediyor. erkeğin de bilinçli olması şart.
Hakları elden almak öyle kolay değildir. Sandığınız gibi küçümsediğiniz insanlar olarak cahil, bilgisiz, eğitimsiz kadınlar değiliz. Adamın alnını karışlamayı da biliriz. Yasa tak diye meclisten geçmez. Önce meclise yasa tasarısı sunulur. Karşı olduğum konularda tasarı meclise sunulduğu anda kamuoyu oluşturup, düzgün açıklayıcı metinlerle milletvekillerine tek tek mail atıyorum. Büyük bir kalabalık topladıktan sonra tek tek vekillere mail atarak ya da sokaklara insanları teşvik edip bangır bangır bağırarak hak hukuk aradığım çok olmuştur. Asla pc başından,facebook'dan anca forward paylaşımlarla boş yere çene çalmadım. İçeriğini bilmediğim konuda kaos çıkartmam önce oturur beklerim.
Ya arkadaşım vallahi inanılmazsınız ya, cidden artık kaldırılmaz bir boyuta ulaşıyor.
Savunulan düşünceyi anlamıyor musun? anlamak mı istemiyorsun?
Kimse şu tarz bir kadını savunmuyor: eşiyle korunmadan birlikte oluyor AY AMAN OLSUN ALDIRIRIZ DİYOR! Böyle bir tip var mıdır bilmiyorum , VARSA DA SORUNLUDUR ZATEN, İSTİSNALAR KAİDEYİ BOZMAZ.
diyorum ki, KORUNDUĞUN HALDE HAMİLE KALIRSAN KAZARA VE KÜRTAJ HAKKIN OLMAZSA O ZAMAN NE OLCAK?????
Elbetteki öncelikli tercihim, HALKIN AYDINLATILMASI EN AZ ÜÇ ÇOCUK DENMESİ YERİNE, BİLİNÇLİ VE BAKABİLECEĞİNİZ KADAR DOĞURUN DENMESİ! CİNSEL EĞİTİM VERİLMESİ.
BÖYLE OLDUĞUNDA ZATEN KÜRTAJA DİLERİZ Kİ ÇOK GEREK KALMAYACAK.
BU NOKTADAN SONRASINDA,
%100 koruma yöntemi yoktur evet, benim annem spiralle hamile kaldı HEM DE HİÇ OLMADIK BİR ZAMANDA!!!! AĞLAYARAK BEBEĞİNİ KUCAĞINA ALDI HİÇ İSTEMEDİ. AMA ÇOK GEÇ FARK ETMİŞTİ ZATEN. BUNU DİYORUM ANLIYOR MUSUN????
Bir kadın KAZARA HAMİLE KALDIĞINDA, KÜRTAJ OLABİLMELİ!!!!!!
3 KUZENİM DE , biri doğum kontrol hapı ile 2 kere, biri prezervatif yöntemi kullanırken, diğeri de yine SPİRALLE HAMİLE KALDIIIIIIIIIIII
DEMEK Kİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ OLABİLYORRRRRRRRRRRRRRRRR DEĞİL Mİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ???????
Umarım şimdi anlamışsındır, anlamadıysan da daha fazla yazmayacağım zaten, uğraşmaya bile değer bulmuyorum zaten.
ya tamam kürtaj yasak olsun ama şuan 12 haftalık olana kadar aldırabiliyorsunuz değil mi yasal süreyi kısaltsınlar 1 aydan sonra aldırmak yasak olsun ama sonucta dünyanın 1000 türlü hali var, ulan sen çocuk mu doğurdun nereden biliyorsun da karar veriyorsun hıyar, sanki türkiye de her iş bitti de sıra kürtaja geldi...
ya tamam kürtaj yasak olsun ama şuan 12 haftalık olana kadar aldırabiliyorsunuz değil mi yasal süreyi kısaltsınlar 1 aydan sonra aldırmak yasak olsun ama sonucta dünyanın 1000 türlü hali var, ulan sen çocuk mu doğurdun nereden biliyorsun da karar veriyorsun hıyar, sanki türkiye de her iş bitti de sıra kürtaja geldi...
kocası bilinçsiz olanın vahh haline desenize.zaten adam duyarsız,kadının da ne istediği öenli değil,doğursunda dursun yeterki vicdanlar sussun.sonrası mühim değil haberleri izleyip ağlasak da olur.vicdanlıyız ya dayanamayız acı olaylara.
zaten o şekilde yapmak istiyorlar, yasal sınır olan 10 haftayı 4 haftaya çekmek.
ama kadın adetinin geciktiğini anca anlayacak zaten, 1 ay sonra yani...
güzel yöntemmiş.sizde şanslısınız ki eşiniz ilişki sonrası size kontrol etme fırsatı veriyo duyarlı yani...
tıpkı ülkemizdeki bir çok erkek gibi değil mi?
----hayatım bakiyimm bi yırtık falan olmuşmu sakın atma tamm mı?
----hadi git işine s.....ma yırtığına zıbar git...
bu ve benzeri sahneler sadece komedi filmlerinde olur zaten.bizim beylerin hepsi centilmen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?