anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Ya arkadaşım vallahi inanılmazsınız ya, cidden artık kaldırılmaz bir boyuta ulaşıyor.

Savunulan düşünceyi anlamıyor musun? anlamak mı istemiyorsun?

Kimse şu tarz bir kadını savunmuyor: eşiyle korunmadan birlikte oluyor AY AMAN OLSUN ALDIRIRIZ DİYOR! Böyle bir tip var mıdır bilmiyorum , VARSA DA SORUNLUDUR ZATEN, İSTİSNALAR KAİDEYİ BOZMAZ.

diyorum ki, KORUNDUĞUN HALDE HAMİLE KALIRSAN KAZARA VE KÜRTAJ HAKKIN OLMAZSA O ZAMAN NE OLCAK?????

Elbetteki öncelikli tercihim, HALKIN AYDINLATILMASI EN AZ ÜÇ ÇOCUK DENMESİ YERİNE, BİLİNÇLİ VE BAKABİLECEĞİNİZ KADAR DOĞURUN DENMESİ! CİNSEL EĞİTİM VERİLMESİ.

BÖYLE OLDUĞUNDA ZATEN KÜRTAJA DİLERİZ Kİ ÇOK GEREK KALMAYACAK.

BU NOKTADAN SONRASINDA,

%100 koruma yöntemi yoktur evet, benim annem spiralle hamile kaldı HEM DE HİÇ OLMADIK BİR ZAMANDA!!!! AĞLAYARAK BEBEĞİNİ KUCAĞINA ALDI HİÇ İSTEMEDİ. AMA ÇOK GEÇ FARK ETMİŞTİ ZATEN. BUNU DİYORUM ANLIYOR MUSUN????

Bir kadın KAZARA HAMİLE KALDIĞINDA, KÜRTAJ OLABİLMELİ!!!!!!

3 KUZENİM DE , biri doğum kontrol hapı ile 2 kere, biri prezervatif yöntemi kullanırken, diğeri de yine SPİRALLE HAMİLE KALDIIIIIIIIIIII

DEMEK Kİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ OLABİLYORRRRRRRRRRRRRRRRR DEĞİL Mİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ???????

Umarım şimdi anlamışsındır, anlamadıysan da daha fazla yazmayacağım zaten, uğraşmaya bile değer bulmuyorum zaten.

amac bebek memek degil sadece kadin kes sesini otur assaga , sende kimsin , iran biz geliyoruz

Yani benim anlamadıgım sey su, bu kürtaj yasasına karsı cıkan herkese "potansiyel kürtajcı" gibi davranmanın mantıgı nedir? Kafanız hic mi calısmıyor ya? Adamlar gelip elinizden o kadar bireysel bir hakkınızı alıyor ki? Saglık bakanı mı karar vermeli benim anne olmama, basbakan nasıl uygun görürse o sekilde mi doguracagım yani? Ben hayatım boyunca bir kez bile kürtaj yaptırmadım allah da mecbur etmesin, ama bu yasanın sonuna kadar karsısındayım, diktatörlükten baska bisey degil, bazı gerizekalılar cıkıp "kac kisi var ki zaten tecavüz sonucu hamile kalan" diye yazmıs, kadın oldugumdan utanıyorum bunlar yüzünden, bir kisi bile olsa yetmez mi? agzından salyalar akıtan hastalıklı zihniyetin ne kadar cok saksakcısı varmıs? Sizin kızınız yok mu? Onun basına gelse "olsun naapım dogur" mu diyeceksiniz? 4 haftadan sonra kürtajı yasaklamaya kalkıyor adamlar, 4 haftalık hamilelikte kalp bile atmaya baslamıyor, hastamısınız siz yaa?? Bu zihniyet yarın "epidurali yasaklıyorum,isleri ne bagıra cagıra dogursunlar" dese "aa dimi dogru yaa,benim kafam basmaz siyasetciler bilir" mi diyeceksiniz? Mesele zırt pırt kürtaj yaptırmak degil, mesele bireysel haklara saldırı. Ama kendileri cok medeniymis gibi bir de atar yapmıs arkadaslar "sizin gibilerle tartısılmaz" falan diye.Hastalıklı beyinler.İkili,üçlü, dörtlü testi kostura kostura yaptırırsınız o zaman onları niye yaptırıyorsunuz? Adamlar "dawn sendromlu da olsa doguracaksın" diyor, buna kimin hakkı olabilir? Hamileyim ve bir igne yaptırmam gerekiyor, fiyatı 158 lira.Ve devlet bunu karsılamıyor, ama bana dogurmamı dayatabiliyorlar? Dawn sendromlu bir cocuk dünyaya getirdigimde -ki bile bile boyle bir cocugu dogurmaya bir tek ben ve esim karar verebilir- devlet her seyimizi karsılıyor mu? Bu yasayı savunan,kadın olan, ve hatta anne olan insanlara dormak istiyorum; Ne zaman ve hangi kosulllarda beyninizi kullanmayı bıraktınız? Utanıyorum aynı oksijeni soludugumuz icin.

nasıl konuştum, can dedim, gül dedim buna mı alındın. sinirli değilim niye sinirli olayım ki

Oldukça politik bir yanıt bu! Ben size toplumsal konular sizi ilgilendirmez demedim ki! Bireyin kendi hayatı ile ilgili verdiği bu önemli karar sizi ilgilendirmez dedim. BUnlar çok farklı şeyler öyle değil mi?
Ben gayet usturuplu dile getiririm düşündüklerimi hiç merak etmeyin...
Siz sırf erkek değil diye aldırılan kız çocuklarından bahsetmiyorsunuz ki!
Maddiyat vs nedeniyle aldırılan bebeklerden bahsettiniz ek olarak ve evet tekrarlıyorum kadın istemeden hamile kaldıysa ve o çocuğa iyi bir gelecek hazırlayamayacağına kanaat getirdiyse bu ne sizi ne beni ne de toplumu ilgilendirir.... Hele hele mecliste keyif çatan beyzadeleri hiç ilgilendirmez.

güzel yöntemmiş.sizde şanslısınız ki eşiniz ilişki sonrası size kontrol etme fırsatı veriyo duyarlı yani...

tıpkı ülkemizdeki bir çok erkek gibi değil mi?

----hayatım bakiyimm bi yırtık falan olmuşmu sakın atma tamm mı?
----hadi git işine s.....ma yırtığına zıbar git...

bu ve benzeri sahneler sadece komedi filmlerinde olur zaten.bizim beylerin hepsi centilmen..

asıl bencillik maddi korkularla bebeğini aldırmaktır bir bebeği isteyerek doğurduktan sonra kazara hamile kalıp onu aldırmak bencillikitr ilkini neden doğurdun ozaman sırf annelik duygularını tatmin etmek içinmi ?

din adamlarının bebeğe tam hatırlamıyorum ama ruh üflenmediğini söylüyorlar.

ruh ne zaman ufleniyor emin degilim ama 40 gun sonra yaziyor simdi baktim ama tam emin degilim...
konuyu dine baglamak istemiyorum,bana gore bebek ana rahmine dustukten kalbi atmaya basladiktan sonra oda bir candir...

ben de doğma olasılığı olan bir canlı dedim zaten. oluşup oluşmucağını kimse bilemez ki.

yukarda bir arkadas yazmis ya yani sizin varsayima gore erkegin masturbasyon yapmasida ayni seye geliyor,
bunlari kurtajla ayni kefeye koymak kusura bakmayinda bana sacma geldi,
öküz altinda buzag aramak gibi birsey yani...

bu %100 korunma yöntemi olmadığını değil, uygulanmadığını gösterir.
ben eşime söylemiyorum. o herseferinde atmadan önce kontrol ediyor. erkeğin de bilinçli olması şart.

kocası bilinçsiz olanın vahh haline desenize.zaten adam duyarsız,kadının da ne istediği öenli değil,doğursunda dursun yeterki vicdanlar sussun.sonrası mühim değil haberleri izleyip ağlasak da olur.vicdanlıyız ya dayanamayız acı olaylara.

ya tamam kürtaj yasak olsun ama şuan 12 haftalık olana kadar aldırabiliyorsunuz değil mi yasal süreyi kısaltsınlar 1 aydan sonra aldırmak yasak olsun ama sonucta dünyanın 1000 türlü hali var, ulan sen çocuk mu doğurdun nereden biliyorsun da karar veriyorsun hıyar, sanki türkiye de her iş bitti de sıra kürtaja geldi...

Yasa TAK DİYE MECLİSTEN GEÇMEZ Mİ?

Hıı evet:)

helal olsun ya çıldırdım şu bilgisayarın karşısında. anlamayacak boşuna uğraşma prezervatifi kontrol ediyormuş eşi hiç bir şey olmazmış %100 koruma diyor hanımefendi :)

Şu an 10 hafta.........

zaten o şekilde yapmak istiyorlar, yasal sınır olan 10 haftayı 4 haftaya çekmek.

ama kadın adetinin geciktiğini anca anlayacak zaten, 1 ay sonra yani...

Ben ne yazsam anlatamayacağım galiba, ben ne yasak taraftarıyım, ne başbakan yandaşıyım. Ben kürtaj karşıtıyım. Bazı istisnaların kabul edilebilir olduğunu da belirttim.
artık yazmıyorum cevap anlıyan anladı, anlamayan da ya anlamazdan geliyor, ya işine gelmiyor.

hani eşin çok iyiydi seni göklere çıkartıyordu ?kendi kendine çelişiyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…