anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
yukarda bir arkadas yazmis ya yani sizin varsayima gore erkegin masturbasyon yapmasida ayni seye geliyor,
bunlari kurtajla ayni kefeye koymak kusura bakmayinda bana sacma geldi,
öküz altinda buzag aramak gibi birsey yani...

kürtajla tabiki aynı kefeye koymuyorum alakası yokkk. bunu yazdığım kişi yorumlarında giderek kendi içinde çelişiyor o yüzden böyle bir şey yazdım. tabiki saçma. zaten yorumu yazarken aklıma o yazdığınız söz geldi.

Kürtaj saglik ve tecavüz disinda cinayettir ve karsiyim diyen arkadaslarimiza yaziyorum.

Bu dünya da büyük konusmamak lazim. Herkesin kizi , kardesi , yigeni var. Hayatin bizi nereye sürükleyecegini kimse bilemez. Bu cocugunu toplum baskisi ,anne baba baskisindan doguramayan bayanlarin cogunun annesi , babasi yukarida belirttigim arkadaslarimiz gibi düsünen insanlar.

Burada dininde bir engel oldugunu düsünmüyorum. Hastanede calistigim sürede kürtaj icin gelen bayanlarin bir cogu da kapaliydi. Istemeyerekte olsa sartlari el vermedigi icin aldirmak zorunda kalmislardi.

Böyle insanlari kinamayalim, yarin bir gün siz de böyle bir durumla karsilasabilirsiniz...

Benim icin bir kadinin erkek olmayan bebegi aldirmasi toplumsal yaradir karsi cikma hakkim vardir.
Evli bir ciftin maddiyat bahane ederek sürekli bebek aldirmasi toplumsal yaradir karsi cikarim.
Sevgilisini tuzaga düsürmek isteyen gencin hamile kalmasi ve amacina ulasamayinca aldirmasi toplumsal yaradir karsi cikarim.
Kocasina kizan kadinin gidip karninda ki bebegi aldirmasina karsi cikarim.
Bu uzar gider.
Evet siz bana " sanane " diyerek uslubunuzu bozdunuz.
Ayrica gayet acik cevabim asla politik degil.

ruh ne zaman ufleniyor emin degilim ama 40 gun sonra yaziyor simdi baktim ama tam emin degilim...
konuyu dine baglamak istemiyorum,bana gore bebek ana rahmine dustukten kalbi atmaya basladiktan sonra oda bir candir...

kim ne derse desin ben kürtaja karşı değilim. isteyen aldırabilmeli. kendini anneliğe hazır hissetmeyen nişanlıyken beraber olan ve en önemlisi tecavüzler. kürtaj yaptırmak bu utançla yaşamaktan daha kolay gelir bana.

İyi ki arkadaş bu örnekleri verdi, sürekli aynı şeyleri tekrarlamanıza gerek yok. Bunlara buradaki herkes karşıdır tabii ki, çok çirkin şeyler. Çevrenizde böyle örnekler gördüğünüz zaman uyarıp görevinizi yaparsınız ama gerisine karışamazsınız.

cok guluyorum var yurdumun haline , bence bi tasi kaldirinda öyle bakin iran a bakin neydi ne oldu , kuzu kuzu meelemek dedikleri buymus , gerci cogu bilmezki ozgurlugu ilk baba sonra koca , hic hayati olmamisdir , kandirmisdir kendini , amaclari idealleri varmiydi acaba bilmiorum.... buna gercekten inanlarinin akill sagligindan suphe ediyorum ne insanlari ne dunyayi taniyor dort duvar haricinden, amac sadece geri geri adimlar , ses kismalar , simdide konusabiliyorsalar o begenmediklerinin sayesinde yoksa herkes olmustu kole cahil,

hadi kürtaj oldu yine hamile kalırsa yinemi kürtaj çözüm bumu ?

elinden alamazsiniz öylemi?? neden sizlere ne oluyor sizi ne ilgilendiriyor ,

pardon ne demek istedigini anliyamadim ?
simdi anladim evet karnimiza dusmus bir bebegin yasama hakkini elinden alamayiz,
bu cani bize ALLAH verdi ALLAH alir...

evet beni ilgilendirir bende dahil bircok kisi anne olmak isteyipte olamiyorsa,kolay yoldan hamile kalip sonrada bakamam diyip aldiriyorsa beni ilgilendirir...

Son düzenleme:

evet isterim yine böylece gençlerimiz daha daha dikkatli olurlar
böylece tecavüzcüler azalır azalmayanda açığa çıkar cezasını bulur
yine söylüyorum ben tüm kürtaj yasağına karşıyım önceki yazılarımı okursanız anlarsınız kadınların benim bedenim benim bebeğim ister aldırırım ister doğururum mantığı, muhalafet oluş şekli yanlış geliyor bana.

Zorla güzellik olmaz arkadaşlar. Bir kadın, anne olmayı kesinlikle istemiyorsa, yapamayacaksa, onu anne olmaya zorlayamayız.
O Kadının doğumdan sonra yaşayacaklarına, çocuğun bakımına, annenin yaşadığı psikolojik bunalımlara ortak değiliz. Biz kapımızı kapatacağız ve o kadın, o bebekle yalnız kalacak.
Merdiven altı kürtajlarına, tecavüz bebeklerine değinmiyorum bile.
Bazı arkadaşlar "keyfi kürtaj" diye bir durumdan bahsetmişler. Bu insanları anne olmaya zorladığımızda elimize ne geçecek anlamış değilim.
Keyfi kürtaj engellenebilir. Doğum kontrolü hakkında daha iyi bilgilendirme yapılır, maddi yönden sıkıntı çeken anneye devlet çocuk yardımında bulunur, bekarken hamile kalan ve doğurmakla kürtaj arasında gidip gelen kadın, ailesinden zarar görmemesi için devlet korumasına alınır, bu şekilde olur.
Almanya'daki kürtaj pratiğini örnek vereyim: hamile olduğunu ve kürtaj yaptırmayı düşünen kadın, öncelikle adı ve adresi gizli tutularak, bu konuda ihtisaslaşmış psikologlar tarafından görüşmeye alınıyor ve çözüm bulunmaya çalışılıyor. Konu amddiyat mı; kadına devletin sağladığı olanaklar anlatılıyor. Aile korkusu ise, koruma teklif ediliyor.
Bu görüşmeden sonra, üç gün düşünme süresi var kadının. Eğer bu çözümler onun için uygun değilse, o zaman kürtaj yaptırabiliyor.
Gebeliğini sürdürmek istediğinde, devlet yanında oluyor.
Bu iş bu şkilde olur, yasaklayarak değil. Politikacılar, tuzu kuru olduklarından herhalde, her zamanki gibi kolayına kaçıyorlar.

Geçen buna benzer bir konu olmuştu. "Kadın çocuk doğurma makinası değildir, önce bireydir, kişisel amaçları olmalı." demiştim. Başka biri de buna karşılık; "Kişisel amaç ne demek? Ben birey değil miyim, senin annen birey değil mi?" tarzında cevap vermişti. Çok zor bir şeyleri anlatmak.

Sadece bu örneklerlemi sinirli?
Bir kadinin vucudum sarkacak diye aldirmasi.
Evli ciftin rahatimiz bozulacak diye aldirmasi.
Bir ciftin bakamam diye aldirmasi, 3 ay sonra yine hamile olmasi ve onuda aldirmasi.
Daha yüzlerce örnek verebilirim.
Hepsini tek tek ziyaret edip uyaracak vaktim yok.
Bu sebeple toplumsal yara olarak görüyor ve keyfi kürtaja karsiyim diyorum.
Düzeltilmesi icin adim atilsin istiyorum ama bunun kürtaj yasagi olmadiginida biliyorum.
Belki cok az sayida korunmayi cidddiye alinmasini saglar kürtaj yasagi ama yapan yine yapar.
Bu kadar basit.

Son düzenleme:
helal olsun ya çıldırdım şu bilgisayarın karşısında. anlamayacak boşuna uğraşma prezervatifi kontrol ediyormuş eşi hiç bir şey olmazmış %100 koruma diyor hanımefendi :)

Arkadaşı JİNEKOLOGA SEVK ETMEK GEREK.

PREZERVATİFİN HANGİ MARKASINI ALIRSANIZ ALIN %100 KORUMA YAZMAZ, %95-%99 arası markaya göre değişen yüzdeler bulunabilir:)

Bunun yanı sıra, ben yeni evliyim JİNEKOLOĞA GİTTİM ve dedim ki, hangi yöntem en güvenlisi? Ben kazara mazara çocuk sahibi olmak istemiyorum çünkü hala eğitimimi sürdürüyorum yapacak bir ton işim var.
Kadın da dedi ki: Canım benim sana şunu seç derim, başına bir iş gelir benden bilirsin. %100 koruma yoktur. Bünyeden bünyeye de değişir, şu yönetmi kullan da diyemem, DENEYİP EN İYİSİNİ SANA VE BÜNYENE UYACAK OLANI KENDİN BULMAN GEREKİR.

ve kadın cidden hiç bir yöntem önermedi, hepsini anlattı, hiçbiri %100 değil dedi.

He sonra anneminkine değineyim.

Annem spirali taktırıyor hemencecik hamile kalıyor. NEDEN?

Çünkü parası olmadığından, AVRUPAİSİNİ alamamış, ve ÖZEL DOKTORA GİDEMEMİŞ, SAĞLIK OCAĞINDA YAPTIRMIŞ. HEMŞİRE SAĞ OLSUN HARİKA TAKMIŞ Kİ ANNEM HAMİLE KALMIŞ.

Sonra DAHA PAHALISINI TAKTIRINCA 15 yıl sorun yaşamadı.

Ama işte anlamayınca insan, ne anlatsan çare değil.

Arkadaşın anlayamadığı şu, bizler de bilinçli cinselliği savunuyoruz elbette fakat olabilecek her türlü aksilik sonucu insanların ELLERİNDE BİR HAKLARININ OLMASI ÇOK KOMİK BİR MENTALİTE.

Sen insanlara hakkı verirsin, ama eğitimini de verirsen, zaten YASAKLAMAK ZORUNDA KALMAZSIN.

O BİR CAN, KIYMAYIN DİYE SÖMÜRÜ YAPMAZSIN. ÇÜNKÜ GEREK KALMAZ.

SONRA, KİMSENİN HAYATINA SENİN DEDİĞİN DOĞRU ZANNETTİĞİN İÇİN DE KİLİT VURAMAZSIN.

Bence sen anlamadan konuyu acmissin. Bir anne olarak, bir kadin olarak, sonra da insan olarak dusunsen. Sadece yasaga karsi cikmak icin muhalefet olmasan belki biraz da sen anlardin:)

yasağa karşı çıkamamdan neden gocunuyosunuz anlamadım.
tabikii yasağa karşı çıkıcam bu benim vatandaşlık hakkım.aynı düşünceye sahip olmasam bile saygı duyuyorum insanlara.ben gerek duymadım ama gerek duyan varsa da naparsa yapsın demiyorum,duyarsız değilim ben.
bugün ben etkilenmiyorum belki ama yarın için endişeleniyorum çünkü anneyim.bu vatana bir evlat yetiştiriyorum,haklıya hakkını vermesini haksızlara göğüs germesini aşılıyorum.saygıyı hak etmek için saygılı olması gerektiğini,toplum olaylara duyarlı olmasını,biresel konularda adil düşünmesini tavsiye ediyorum.

ben çocuğuma yarın birgün bir başka annenin evladına zarar vermemesi adına öğretiyorum bunları.tabiiki önce benden görecek evladım.yoksa yedirmişim içirmişim çok mu mühim.
lütfen arkadaşlar adil olalım karşıt düşüncelere saygı duyalım.birbirimizi en iyi bizler anlarız değil mi.hep art niyetli kadınlar örnek veriliyo.unutmayın onlar istisna.ülkemizde eli öpülesi anne çoğunlukta.herkes keyfi bunu yaptırmıyo,mecburiyetler vardır.mecburiyetleri somut şeylerle ölçüt yapamayız.soyut durumlarda vardır.
karşı olduğum kararı bana ait olabilecek bir durumdan üzerine vaz,fe çıkaranlar

karşı olduğum biz kadınları hiçe sayıp,senin yerine doğruyu ben seçerim diyenler

Arkadaşlar neyi tartışıyoruz ki?

Yapacak olan yine yapar.

Para karşılıgı yapacak onca insan var bence bu yasa yaptırım olamaz.

Şayet bir yasa çıkıyorsa ve keyfiyeti önlemek amaçlıysa o zaman

insanların sosyo-ekonomik düzeyini iyileştireceksin,
annenin dogum öncesi, sonrası iznini arttıracaksın, çocuk parasını arttıracaksın,

Bir takım teşvikler yap ki insanlar çıkardıgın yasayı dogru bulsun.

Son düzenleme:

aynen benimde zaten anlamadıgım bu baskı neden kurtaja karsıyım iyi ama ben bu cocugu istemiyorum ama sen katilsin sen canisin sen soylesin boylesin iyi tamam cocugu dogurdum bakamıyorum yardım edin kimse yok meydanda hep boyle olmuyormu zaten

nişanlıyken beraber olmayı göze alıyorsa her türlü sorunuda göze almalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…