- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
yukarda bir arkadas yazmis ya yani sizin varsayima gore erkegin masturbasyon yapmasida ayni seye geliyor,
bunlari kurtajla ayni kefeye koymak kusura bakmayinda bana sacma geldi,
öküz altinda buzag aramak gibi birsey yani...
ruh ne zaman ufleniyor emin degilim ama 40 gun sonra yaziyor simdi baktim ama tam emin degilim...
konuyu dine baglamak istemiyorum,bana gore bebek ana rahmine dustukten kalbi atmaya basladiktan sonra oda bir candir...
Benim icin bir kadinin erkek olmayan bebegi aldirmasi toplumsal yaradir karsi cikma hakkim vardir.
Evli bir ciftin maddiyat bahane ederek sürekli bebek aldirmasi toplumsal yaradir karsi cikarim.
Sevgilisini tuzaga düsürmek isteyen gencin hamile kalmasi ve amacina ulasamayinca aldirmasi toplumsal yaradir karsi cikarim.
Kocasina kizan kadinin gidip karninda ki bebegi aldirmasina karsi cikarim.
Bu uzar gider.
Evet siz bana " sanane " diyerek uslubunuzu bozdunuz.
Ayrica gayet acik cevabim asla politik degil.
Ya arkadaşım vallahi inanılmazsınız ya, cidden artık kaldırılmaz bir boyuta ulaşıyor.
Savunulan düşünceyi anlamıyor musun? anlamak mı istemiyorsun?
Kimse şu tarz bir kadını savunmuyor: eşiyle korunmadan birlikte oluyor AY AMAN OLSUN ALDIRIRIZ DİYOR! Böyle bir tip var mıdır bilmiyorum , VARSA DA SORUNLUDUR ZATEN, İSTİSNALAR KAİDEYİ BOZMAZ.
diyorum ki, KORUNDUĞUN HALDE HAMİLE KALIRSAN KAZARA VE KÜRTAJ HAKKIN OLMAZSA O ZAMAN NE OLCAK?????
Elbetteki öncelikli tercihim, HALKIN AYDINLATILMASI EN AZ ÜÇ ÇOCUK DENMESİ YERİNE, BİLİNÇLİ VE BAKABİLECEĞİNİZ KADAR DOĞURUN DENMESİ! CİNSEL EĞİTİM VERİLMESİ.
BÖYLE OLDUĞUNDA ZATEN KÜRTAJA DİLERİZ Kİ ÇOK GEREK KALMAYACAK.
BU NOKTADAN SONRASINDA,
%100 koruma yöntemi yoktur evet, benim annem spiralle hamile kaldı HEM DE HİÇ OLMADIK BİR ZAMANDA!!!! AĞLAYARAK BEBEĞİNİ KUCAĞINA ALDI HİÇ İSTEMEDİ. AMA ÇOK GEÇ FARK ETMİŞTİ ZATEN. BUNU DİYORUM ANLIYOR MUSUN????
Bir kadın KAZARA HAMİLE KALDIĞINDA, KÜRTAJ OLABİLMELİ!!!!!!
3 KUZENİM DE , biri doğum kontrol hapı ile 2 kere, biri prezervatif yöntemi kullanırken, diğeri de yine SPİRALLE HAMİLE KALDIIIIIIIIIIII
DEMEK Kİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ OLABİLYORRRRRRRRRRRRRRRRR DEĞİL Mİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ???????
Umarım şimdi anlamışsındır, anlamadıysan da daha fazla yazmayacağım zaten, uğraşmaya bile değer bulmuyorum zaten.
elinden alamazsiniz öylemi?? neden sizlere ne oluyor sizi ne ilgilendiriyor ,
hani eşin çok iyiydi seni göklere çıkartıyordu ?kendi kendine çelişiyorsun
Herkesin özeli vardir ve ben bir saglikci olarak. bu özeli ne bilmek isterim ne de fazla desmek. Akilli bir birey IQ su 70 in üzerinde olan bir bayan kendi icin (maddi ve manevi) secimleri yapmakta özgürdür.
Yasalarla hersey daha karisacak. Sadece hamile bayan degil , kürtaji yapan doktorda zan altinda olacak. Gercekten kürtaj mecburiyeti olan ve olmayanda ayirt etmek icin bir kurul karar verecek. Bu da hamile insanin kimliginin aciga cikmasini sagliyor.... Buda diger sorunlari ortaya dökecek. Ailesinden habersiz hamile kalan, tecavüz edilen ve bunu saklamak isteyen bayanlar polise gitmek zorunda kalacak ooooooo daha ne problem olusacak. Simdi soruyorum tekrar bu yasanin ya da böyle bir yasanin cikmasini istermisiniz?
pardon ne demek istedigini anliyamadim ?
simdi anladim evet karnimiza dusmus bir bebegin yasama hakkini elinden alamayiz,
bu cani bize ALLAH verdi ALLAH alir...
cok guluyorum var yurdumun haline , bence bi tasi kaldirinda öyle bakin iran a bakin neydi ne oldu , kuzu kuzu meelemek dedikleri buymus , gerci cogu bilmezki ozgurlugu ilk baba sonra koca , hic hayati olmamisdir , kandirmisdir kendini , amaclari idealleri varmiydi acaba bilmiorum.... buna gercekten inanlarinin akill sagligindan suphe ediyorum ne insanlari ne dunyayi taniyor dort duvar haricinden, amac sadece geri geri adimlar , ses kismalar , simdide konusabiliyorsalar o begenmediklerinin sayesinde yoksa herkes olmustu kole cahil,
İyi ki arkadaş bu örnekleri verdi, sürekli aynı şeyleri tekrarlamanıza gerek yok. Bunlara buradaki herkes karşıdır tabii ki, çok çirkin şeyler. Çevrenizde böyle örnekler gördüğünüz zaman uyarıp görevinizi yaparsınız ama gerisine karışamazsınız.
helal olsun ya çıldırdım şu bilgisayarın karşısında. anlamayacak boşuna uğraşma prezervatifi kontrol ediyormuş eşi hiç bir şey olmazmış %100 koruma diyor hanımefendi :)
ee allah laa benim aramda sana ne oluyor ?? buarada komiksinde
Bence sen anlamadan konuyu acmissin. Bir anne olarak, bir kadin olarak, sonra da insan olarak dusunsen. Sadece yasaga karsi cikmak icin muhalefet olmasan belki biraz da sen anlardin:)
Zorla güzellik olmaz arkadaşlar. Bir kadın, anne olmayı kesinlikle istemiyorsa, yapamayacaksa, onu anne olmaya zorlayamayız.
O Kadının doğumdan sonra yaşayacaklarına, çocuğun bakımına, annenin yaşadığı psikolojik bunalımlara ortak değiliz. Biz kapımızı kapatacağız ve o kadın, o bebekle yalnız kalacak.
Merdiven altı kürtajlarına, tecavüz bebeklerine değinmiyorum bile.
Bazı arkadaşlar "keyfi kürtaj" diye bir durumdan bahsetmişler. Bu insanları anne olmaya zorladığımızda elimize ne geçecek anlamış değilim.
Keyfi kürtaj engellenebilir. Doğum kontrolü hakkında daha iyi bilgilendirme yapılır, maddi yönden sıkıntı çeken anneye devlet çocuk yardımında bulunur, bekarken hamile kalan ve doğurmakla kürtaj arasında gidip gelen kadın, ailesinden zarar görmemesi için devlet korumasına alınır, bu şekilde olur.
Almanya'daki kürtaj pratiğini örnek vereyim: hamile olduğunu ve kürtaj yaptırmayı düşünen kadın, öncelikle adı ve adresi gizli tutularak, bu konuda ihtisaslaşmış psikologlar tarafından görüşmeye alınıyor ve çözüm bulunmaya çalışılıyor. Konu amddiyat mı; kadına devletin sağladığı olanaklar anlatılıyor. Aile korkusu ise, koruma teklif ediliyor.
Bu görüşmeden sonra, üç gün düşünme süresi var kadının. Eğer bu çözümler onun için uygun değilse, o zaman kürtaj yaptırabiliyor.
Gebeliğini sürdürmek istediğinde, devlet yanında oluyor.
Bu iş bu şkilde olur, yasaklayarak değil. Politikacılar, tuzu kuru olduklarından herhalde, her zamanki gibi kolayına kaçıyorlar.
kim ne derse desin ben kürtaja karşı değilim. isteyen aldırabilmeli. kendini anneliğe hazır hissetmeyen nişanlıyken beraber olan ve en önemlisi tecavüzler. kürtaj yaptırmak bu utançla yaşamaktan daha kolay gelir bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?