- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
Ne güzel..
Demek ki yasayi savunmaya bilirim ama ayni zamanda keyfi kütrajada karsi olabilirim.
Bir kadinin sirf erkek degil diye cocugunu aldirmasina karsi cikabilirim, bir genc kizin sevgisilini tuzaga düsürmek icin hamile kalip amacina ulasamayinca cocugu aldirmasina karsi cikabilirim. Bir kadinin kocasina sinirlenip, bebegini aldirmasina karsi cikabilirim.
Ama ayni zamanda, yasa yetersizdir. Merdiven alti kürtaja zemin hazirlar diyebilirim.
Insanlarin bilinclenmesini isteyebilirim.
Burda fikir beyan edince, sinirlandirilmak isteniyor insan.
Sanki ya yasaka karsiyim, kürtaji destekliyorum demek zorundayim, yada yasayi destekliyorum kürtaja karsiyim demek zorundayim.
Böyle bir mantik yok.
Bakiyorsun insanlara, baska konularda ki yazdiklarina ve ne kadar mantikli bir insan diyorsun.
Sonra bir bakiyorsun ki, kendi fikri ile zit düsen bir konu olunca degisiyor, baska bir yüzü cikiyor ortaya.[/B]
Ne güzel..
Demek ki yasayi savunmaya bilirim ama ayni zamanda keyfi kütrajada karsi olabilirim.
Bir kadinin sirf erkek degil diye cocugunu aldirmasina karsi cikabilirim, bir genc kizin sevgisilini tuzaga düsürmek icin hamile kalip amacina ulasamayinca cocugu aldirmasina karsi cikabilirim. Bir kadinin kocasina sinirlenip, bebegini aldirmasina karsi cikabilirim.
Ama ayni zamanda, yasa yetersizdir. Merdiven alti kürtaja zemin hazirlar diyebilirim.
Insanlarin bilinclenmesini isteyebilirim.
Burda fikir beyan edince, sinirlandirilmak isteniyor insan.
Sanki ya yasaka karsiyim, kürtaji destekliyorum demek zorundayim, yada yasayi destekliyorum kürtaja karsiyim demek zorundayim.
Böyle bir mantik yok.
Bakiyorsun insanlara, baska konularda ki yazdiklarina ve ne kadar mantikli bir insan diyorsun.
Sonra bir bakiyorsun ki, kendi fikri ile zit düsen bir konu olunca degisiyor, baska bir yüzü cikiyor ortaya.
amacim polemik degil ama kürtaj haksa o karindaki bebeginde yasama hakki yok mu ?
ve kürtaj haksa zorunlu zamanlarda haktir bebegin dogumu anneyi yada bebegi etkiliyorsa ölüme sebebiyet veriyorsa,keyfine kürtajin hak oldugunu dusunmuyorum...
Of arkadaşım yani ben burda çatlayacağım, konu sahibi iyi sabrediyor. Kadın aldırma taraftarı değil ama aldırma hakkının kadınların elinden alınmasına karşı. İdrak etmek çok mu zor anlamıyorum.
bu konuda benzer düşünüyoruz ama sizin konunuzda nasıl ayrı düşündük çözemedim onu diyorum.
Sizi ne ilgilendirir bu durum?Sahsim adina yazayim " hergün bir canliyi öldürüyoruz" cümlesi o kadar ucuk ki benim icin.
Ben örümcekten deli gibi korkarim ama asla onu bile öldürmem, esimi cagaririm, disari attiririm.
Ne demek hergün biir can aliyoruz.
Ayrica, devlet hakkimi aldi, devlet hakkimi aldi deniliyor, arastirdim kanun bile cikmamis, daha ne olacagi bile belli degil.
Kürtaj konusulunca herkes tutturmus bir tecavüzdür gidiyor.
Okuyunca zannediyorum ki Türkiye de hergün binlerce kadina tecavüz ediliyor ve hamile birakiliyor.
Kürtaj oranina ve tecavüz oranina baksan arada daglar var.
Keyfi kürtaja karsiyim.
Nedir keyfi kürtaj?
Evli oldugu halde hamile kalan ve sirf keni rahati icin yada maddiyat bahanesi ile yapilan kürtaj.
17-18 yasinda olup, cinsellik yasamasini bilip, korunmasini bilmeyip hamile kalip aldiranlar.
Tecavüz sonucu olan gebeliklerin, bebegin sakat oldugu anlasilan gebeliklerin, annenin sagligi söz konusu olan gebeliklerin, istege bagli olarak sonlandirilmasi taraftariyim.
Sağolun, teşekkür ederim. Çok şükür kendi haklarımı savunabilecek ehliyete sahibim. Başından beri okursanız ne bir partiye hak vermişim, ne de adaletsizlikten bahsetmişim.
Tartışmaya yönelik değil, çözüm sunmaya yönelik yazmışım hep. Kanun içeriği henüz belli değil, 1 ay sonra belli olacak. Duruma bakalım tamamen yasaklıyorlarsa o zaman haykıralım, bağıralım şu an gereksiz demişim. Ben bir canın kullanım hakkı sırf karnında taşıyor diye anneye ait olamaz, emanet olan cana kıyma hakkı mecburi gerekçeler olmadıkça anneye olamaz dememe rağmen çatışma çıkaracak şekilde düşüncelerime saldırıyor, sizin gibi düşünmeyen herkes aptalmış gibi tavır takınıyorsunuz. Kürtaj yanlısı değilim diyorsunuz ama bangır bangır bağırıyorsunuz o benim bedenim kime ne diye. O beden de o bedenin içinde oluşan yeni beden de bizim değil. Nasıl dünyaya gelmiş bir insanın can sağlığı devletten soruluyorsa, anne karnındaki canlının da hakkını devlet savunmalıdır. Ama adaletlice. Yeni çıkacak yasa bir gelsin, bakalım. Adaletsizlik varsa tüm kadınlar olarak ayağa kalkalım. Yasadan bahsetmiyorsunuz ki siz, resmen bu beden benim öldürürüm size ne diyorsunuz. Hayata bakış açımız çok farklı. Bu tartışmamız asla uzlaşarak sona ermeyeceği için problem çıkmaması adına sohbeti sonlandırıyorum. Her iki taraf için de zaman kaybından başka birşey değil..
olaya bu açıdan bakıldığında tamamen haklısınız. fakat "keyfi" kürtaj nedir. yanlış anlamayın ben herkesi anlamak istiyorum. aksi taktirde bu at gözlüğüyle bakmak olur. 20 yaşında bir kız sevgilisiyle ilişkiye girdi hamile kaldı. ilk aşkı ya sonuçta onu her zaman koruyup kollayacak bir sevgilisi olduğuna inanıyor. sevgilisine hamileyim diyor ve sevgilisi o gün kayıplara karışıyor. kızın yaptığı hata mı? evet tam dayaklık hatta. çocuğu doğurayım dese toplum baskısı var. babası gebeliği öğrenir öğrenmez kızı tanımadığı bir adamla evlendiriyor. adam 45 yaşında. bebek doğuyor babası yaşındaki herif kızı dayak manyağı yapıyor. sonuç kız bebeğini bırakıp kendisini asıyor. demek istediğim "kız çocuğu aldırsaydı bunlar olmazdı" değil. hamile bir kadına kimsenin sahip çıkmaması. türkiyenin böyle sorunları var. bu sayı 1-3-5 değil. binlerce...
gazetede okuduğum yaşanmış bir hikayeyi dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. gayrimeşru yollarla hamile kalan kadın toplumda yaptığı bir hatadan dolayı "o...u" muamelesi görüyor. dışlanıyor. iş sahibi olamıyor. desteği olmadığı için eğitim göremiyor. hayatı mahvoluyor
niye anlamak istemiyorsunuz arkadaşlar? tutturmuşsunuz %100 korunma yöntemi yoktur. tecavüzdür vs.
bakın ilk denemede hamile kaldım demek ki hamile kalmam kolaydı. ancak 2 yıldır neden hamile kalmadım?
ya da konu sahibi 6 yıldır neden hamile kalmamış. koruduğunuz, bize hakaretler saçarak savunduğunuz kişilerin doğru dürüst korunarak mı hamile kaldığını düşünüyorsunuz?
bunlar hep uydurma. %100 korunma yöntemi vardır. kullanana.
kürtajın zararını göz ardı edip ertesi gün hapının zararından bahsedenler hiç cevap vermenize bile lüzum yok.
kürtaj yasağına karşıyım. çünkü önceden de dediğim gibi, kürtajı durdurmaz, sadece yasal kürtajı durdurur bu yasak!
Şu kısmı üzerime alındım .
Ne demek istediniz?
Başka yüz hangi yüz mesela?
şahsi düşüncem istediğiniz fikre sahip olma hakkınızın olduğudur.kürtaja karşı olabilirsiniz evet hakkınız .bende kürtaja karşıyım,keşke bunu yaptırmak zorunda olan kadın olmasaydı.
kürtaja karşıyım evet,ama istemediği bir bebeği doğurmak yerine aldıran bir kadına da saygı duyuyorum ve hakkı olduğunu düşünüyorum.bu o kişinin vicdan meselesi.
keşke kürtaj yerine başka çareler sunulsa caydırıcı.yani doğur ben bakarım demek yerine ,başka çözümler aransa
şimdi siz de benim size saygı duyduğum kadar siz de bana saygı duyabiliyormusunuz.sadece sizinle aynı düşünmediğim için suçlumuyum ben.hangisi?
bakın kadın doğum uzmanı değilsiniz. 6 yıl çocuğu olmadıysa onun başına şanssızlık gelmemiştir. yumurtalıklarımda kist var doğum kontrol hapı kullanıyorum hapın üstünde %98 koruma sağlar diyor. prezervatifler yırtık olabiliyor delik olabiliyor. kutularının üzerinde bile gerekli talimatlar ve uyarılar mevcut
kürtajı desteklemiyor olabilirsiniz illa kimse yaptırmasın diyor olabilirsiniz. ama insanlara yanlış bilgi vermeyin bu konuyu yüzlerce insan okuyor ya.
niye anlamak istemiyorsunuz arkadaşlar? tutturmuşsunuz %100 korunma yöntemi yoktur. tecavüzdür vs.
bakın ilk denemede hamile kaldım demek ki hamile kalmam kolaydı. ancak 2 yıldır neden hamile kalmadım?
ya da konu sahibi 6 yıldır neden hamile kalmamış. koruduğunuz, bize hakaretler saçarak savunduğunuz kişilerin doğru dürüst korunarak mı hamile kaldığını düşünüyorsunuz?
bunlar hep uydurma. %100 korunma yöntemi vardır. kullanana.
kürtajın zararını göz ardı edip ertesi gün hapının zararından bahsedenler hiç cevap vermenize bile lüzum yok.
kürtaj yasağına karşıyım. çünkü önceden de dediğim gibi, kürtajı durdurmaz, sadece yasal kürtajı durdurur bu yasak!
Neyi üzerinize alindiniz?
Insanlarin zit düsüncede olunca baska yüzü ortaya cikiyor yazmami mi?
Neden alindiniz ki üzerinize, siz bende böyle düsünüyorum dediniz.
Yani ayni fikirdeyim dediniz.
Benmi yanlis anladim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?