anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

iste dogur dogur at kenara ne egitim ne guzel hayat standard lari , zaten bu hayat standard larini turkiyede cok guzel goruyoruz , cogu kesime bisey olmaz yurtdisi var gider yaparsin isini olan sadece alt kisima olcak daha cahiliyet daha cok ölum vakkalari merdiven alti vs .. birazda burda onemli konulari kapatmak icin insalarin agzina yem atmak icin ortaya atilmis yem var

Maddi sorunlardan dolayı aldırmak ister, kocası ile mutsuzdur boşanmak istiyordur aldırmak ister, anne olmaya hazır değildir istemeden hamile kalmıştır aldırmak ister. Bu gibi durumlara hiç kimse müdahale edemez...

bakamıyorum dediğin anda da Allah akıl fikir vermiş herkese doğurmasaydın diye konuşmaya başlarlar...

valla kızlar boşuna tartışıyorsunuz. biz forumlarda tartışırız, yürüyüş yapar coplanırız

neyi istedilerde yapmadılar. bu yasak meclisten takır takır geçecek

sonra sıra d.k yöntemlerine gelecek... karşı çıkanlara eee ama günah denecek, susacağız

olan bizlere olacak yani...

bana göre de yaşladığımda bana bakar mantığı
kardeş yap,hayat bu belli olmaz ona bişey olsa naparsın mantığı
geniş aileyi seviyorum ondan çok doğurmak istiyorum mantığı
illede erkek olsun die direterek hersene doğurma mantığı

uzarda uzar.....

yanii bana göre de bunlar anlamsız ama kimseye çok cahilsin,aa olurmu böyle bişey,kesin bu engellenmeli diye düşünmüyorum.

çünkü hakkım yok
çünkü banane

bazı arkadaşlar diyor ki kimse anne olmaya zorlanamaz
bende diyorum ki kürtaj doğum kontrol yöntemi değildir
aklı başında olan (tecavüz vs dışındakiler) korunmasız ilişkiye giren hamile olabileceğini bilir
demek ki korunacaksın
sanırım zorunlu sebep dışında kürtaj hakkı 1 aya indirilecekmiş
teknoloji zaten ortada, korunmadığında tahlilini yaptırırsın dünyaya getirmiyeceksen aldırırsın (ki karşıyım buna)
tecavüz mü oldu çıksın ortaya bir zahmet kurulla falan
hayati riski mi var e kurul zaten onaylar
kimse kimsenin anneliğine dokunmuyor kısaca
kürtajın ne boyutlara geldiğini anlasaydınız eminim sizde karşı çıkardınız arkadaşlar

Yok canım SEN CANİSİN SEN İNSAN DEĞİLSİN..NEDEN Mİ? Çünkü CANI VEREN SABRINI DA VERİR, bunu bilmen lazım.

Hahaha:)

Günlerdir anlatmaya çalıştığım şeyin özetini yazmışsın. Özet yazdım olmadı, uzun yazdım olmadı, çıldırdım da yazdım olmadı, sakinleştim de yazdım olmadı:)

Ama OLMAZ:)

Olacak olsaydı zaten, biz bu konuyu tartışıyor olmazdık zaten:):):):):):) Bu da işin ayrı boyutu

Burada bir kadin kocamla cok mutsuzum, ayrilmak istiyorum, hamileyim diye konu acsa.
Bütün kadinlarin ilk yazacagi sey " madem mutsuzdun o bebegin günahi neydi" der ama konu kürtaj olunca " aldirmak ister" oluyor.
Bir kadin " hamileyim aldiracagim, annelige hazir degilim " diye konu acsa, cogu üyemiz yine " herkes tam anlami ile hazir olamaz, yazik bebegine, belkide hazir oldugunu düsündügündede sen isteyeceksin ama olmayacak" der ama konu kürtajsa " aldirmak ister" denir.
Yok ben anlayamayacagim.
Neyse bosverin. Sizin düsünceniz odur. Benim düsüncem bu.

Son düzenleme:

Dikkat edersen ben yasakla ilgili filan yorum yapmadim. Kurtaj cinayet midir? evet cinayettir. Bu yasak bazi bilincsiz kadinlarin aklini basina getirebilir. Bir kadin alacagi ayakkabiyi bile bir gun alisverise cikar, sonra alir. Hangi komsusu nerde ne yapmis, ne almis onu konusur ama dogacak ya da dogmayacak bir bebegin hakkini bu kadar dusunmez. Onu da bir zahmet dusunuversin.

İyi de arkadaşım kim 4 haftalıkken hamile oldugunu ögreniyor ki?

Benim 2 evladım var ikisinde de 4+2'de ögrendim.

Aklımdan asla kürtaj geçmedi büyük konuşmayayım şu an hamile kalsam yine geçmez
ama ya düşünürsem?

Bir de oglum planlıydı, kızım korundugumuz halde (!) kazara oldu...

Son düzenleme:

bu gibi yasakların olduğu ülkelerde 2 katına çıktığını anlasaydın sende yasaklanmasın derdin.madem bu kadar karşıtsın araştır istersen...

eğer önceki cevapları okumuş olsaydınız siyaseti kimler konuşmuş anlardınız efendim
ayrıca bu konu sadece sizi ve eşinizi ilgilendirmiyor
kızınız varsa anlarsınız üniversite öğrencisiyim kürtaja sırtını dayayıp umarsızca yaşayanlar o kadar çokki, en yakın arkadaşımda bile yaşadık bu olayı
bu ülkede ekonomi işsizlik her zaman sorundu ne yani 90 yıl boyunca bu ülkede ekonomi dışında hiçbir şeyin yasası yapılmayacak mı (not hukuk öğrencisiyim)

Cevap vermek bile istemiyorum . Siz tecavüz edilen bir bayanin psikolojisini bilirmisiniz ? Tecavüze ugramis bir cok bayanla görüstüm.
onlar kimse bilmesin ister. Cünkü kendilerini suclu bulurlar hep, kendilerini degersiz bulurlar.Simdi ortaya cikip bu yapti diyecek kadar bile yürekleri yoktur. Birakin ki onlari sikayet edecek. Ailesinden destek görmezler cünkü artik namusu kirlenmistir..... Ortaya cikanlara da ceza ne kadar ceza verdiklerini gördük izliyoruz. Yasal sürecte karsilastiklari sorunlar ve streslere karsi psikolojileri bozuktur. Birakin bir de desifre olmayi.....

Simdi böyle bir bayani düsünün , böyle havadan laf sallamak kolay, cok klasik olacak ama klavye artistligi yapmayin lütfen................

cok haklisin cunki postmodern diktatorlul var , ama bu demek degildir sus otur yerine, allah askina bir irana bakin yaaa , ne guzel ulkeydi simdi ne irker bir ulke oldu , ve cogu bilincsiz insanlar bunu anlamiyor cocuk sohbetine girmisler, burda senin kisiligin ozgurlugun gidiyor bi kadain olarak vucutuna el konuluyor , soz hakkin aliniyor cogu kesimde oldugu icin onlari gidiklamiyor cunki onlar baska birsey bilmedikleri icin bu sadece ortaya atilmis bir yem ve atimlari yavasca sesi irana dogru,

Burda bahsi gecen ülke hangi ülke cok merak ettim yaa..İlk önce istedikleri yasaları seve seve,hiic kimseyi takmadan meclisten gecirdiklerini söylerken arkasından da günaydın demek istiyorum :))) ay ya cok güldüm..KAmuoyu olustururmus, sen carsıya alısverise giderken yanına iki kisi bul o yeter.Kamuoyu olusturabiliyorsanız rica etsek de icerde aylarca yatan gazeteciler icin bir kamuoyu olustursanız? Birilerinin canını sıkıyor diye isinden olan köse yazarları icin, kadın cinayetleri icin, töre cinayetleri icin veya hayvanlara uygulanan zulümler icin kamuoyu niye olusturmadınız? o sırada Muhtesem yüzyıl mı oynuyordu televizyonda ? Sizin gibi bir aktivistin bile haberi olmadan cıkarıvermis yasaları haylazlar :))))) ayy ya, vekiller de o mailleri görüp okuyor, emin ol.

Ya bir de bakan dedi ya tecavüze ugrayan dogursun devlet bakar diye.

Peki maddi olarak her şeyi üstlenecek,
Dogumunu, çocugun bakımını vs.

Ya manevi olarak???

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…