- 7 Şubat 2012
- 1.186
- 677
- 133
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
Geçen buna benzer bir konu olmuştu. "Kadın çocuk doğurma makinası değildir, önce bireydir, kişisel amaçları olmalı." demiştim. Başka biri de buna karşılık; "Kişisel amaç ne demek? Ben birey değil miyim, senin annen birey değil mi?" tarzında cevap vermişti. Çok zor bir şeyleri anlatmak.
Maddi sorunlardan dolayı aldırmak ister, kocası ile mutsuzdur boşanmak istiyordur aldırmak ister, anne olmaya hazır değildir istemeden hamile kalmıştır aldırmak ister. Bu gibi durumlara hiç kimse müdahale edemez...Benim icin bir kadinin erkek olmayan bebegi aldirmasi toplumsal yaradir karsi cikma hakkim vardir.
Evli bir ciftin maddiyat bahane ederek sürekli bebek aldirmasi toplumsal yaradir karsi cikarim.
Sevgilisini tuzaga düsürmek isteyen gencin hamile kalmasi ve amacina ulasamayinca aldirmasi toplumsal yaradir karsi cikarim.
Kocasina kizan kadinin gidip karninda ki bebegi aldirmasina karsi cikarim.
Bu uzar gider.
Evet siz bana " sanane " diyerek uslubunuzu bozdunuz.
Ayrica gayet acik cevabim asla politik degil.
bakamıyorum dediğin anda da Allah akıl fikir vermiş herkese doğurmasaydın diye konuşmaya başlarlar...aynen benimde zaten anlamadıgım bu baskı neden kurtaja karsıyım iyi ama ben bu cocugu istemiyorum ama sen katilsin sen canisin sen soylesin boylesin iyi tamam cocugu dogurdum bakamıyorum yardım edin kimse yok meydanda hep boyle olmuyormu zaten
nişanlıyken beraber olmayı göze alıyorsa her türlü sorunuda göze almalı[/QUOTE
ve bu çocuk, bu "kötü kadına" verilmiş bir ceza olarak dünyaya gelecek öyle mi...
aynen benimde zaten anlamadıgım bu baskı neden kurtaja karsıyım iyi ama ben bu cocugu istemiyorum ama sen katilsin sen canisin sen soylesin boylesin iyi tamam cocugu dogurdum bakamıyorum yardım edin kimse yok meydanda hep boyle olmuyormu zaten
Burada bir kadin kocamla cok mutsuzum, ayrilmak istiyorum, hamileyim diye konu acsa.Maddi sorunlardan dolayı aldırmak ister, kocası ile mutsuzdur boşanmak istiyordur aldırmak ister, anne olmaya hazır değildir istemeden hamile kalmıştır aldırmak ister. Bu gibi durumlara hiç kimse müdahale edemez...
yasağa karşı çıkamamdan neden gocunuyosunuz anlamadım.
tabikii yasağa karşı çıkıcam bu benim vatandaşlık hakkım.aynı düşünceye sahip olmasam bile saygı duyuyorum insanlara.ben gerek duymadım ama gerek duyan varsa da naparsa yapsın demiyorum,duyarsız değilim ben.
bugün ben etkilenmiyorum belki ama yarın için endişeleniyorum çünkü anneyim.bu vatana bir evlat yetiştiriyorum,haklıya hakkını vermesini haksızlara göğüs germesini aşılıyorum.saygıyı hak etmek için saygılı olması gerektiğini,toplum olaylara duyarlı olmasını,biresel konularda adil düşünmesini tavsiye ediyorum.
ben çocuğuma yarın birgün bir başka annenin evladına zarar vermemesi adına öğretiyorum bunları.tabiiki önce benden görecek evladım.yoksa yedirmişim içirmişim çok mu mühim.
lütfen arkadaşlar adil olalım karşıt düşüncelere saygı duyalım.birbirimizi en iyi bizler anlarız değil mi.hep art niyetli kadınlar örnek veriliyo.unutmayın onlar istisna.ülkemizde eli öpülesi anne çoğunlukta.herkes keyfi bunu yaptırmıyo,mecburiyetler vardır.mecburiyetleri somut şeylerle ölçüt yapamayız.soyut durumlarda vardır.
karşı olduğum kararı bana ait olabilecek bir durumdan üzerine vaz,fe çıkaranlar
karşı olduğum biz kadınları hiçe sayıp,senin yerine doğruyu ben seçerim diyenler
bazı arkadaşlar diyor ki kimse anne olmaya zorlanamaz
bende diyorum ki kürtaj doğum kontrol yöntemi değildir
aklı başında olan (tecavüz vs dışındakiler) korunmasız ilişkiye giren hamile olabileceğini bilir
demek ki korunacaksın
sanırım zorunlu sebep dışında kürtaj hakkı 1 aya indirilecekmiş
teknoloji zaten ortada, korunmadığında tahlilini yaptırırsın dünyaya getirmiyeceksen aldırırsın (ki karşıyım buna)
tecavüz mü oldu çıksın ortaya bir zahmet kurulla falan
hayati riski mi var e kurul zaten onaylar
kimse kimsenin anneliğine dokunmuyor kısaca
kürtajın ne boyutlara geldiğini anlasaydınız eminim sizde karşı çıkardınız arkadaşlar
bazı arkadaşlar diyor ki kimse anne olmaya zorlanamaz
bende diyorum ki kürtaj doğum kontrol yöntemi değildir
aklı başında olan (tecavüz vs dışındakiler) korunmasız ilişkiye giren hamile olabileceğini bilir
demek ki korunacaksın
sanırım zorunlu sebep dışında kürtaj hakkı 1 aya indirilecekmiş
teknoloji zaten ortada, korunmadığında tahlilini yaptırırsın dünyaya getirmiyeceksen aldırırsın (ki karşıyım buna)
tecavüz mü oldu çıksın ortaya bir zahmet kurulla falan
hayati riski mi var e kurul zaten onaylar
kimse kimsenin anneliğine dokunmuyor kısaca
kürtajın ne boyutlara geldiğini anlasaydınız eminim sizde karşı çıkardınız arkadaşlar
kusura bakmayında siyaseti diline dolayan sizsiniz.
kaldıki açlıktan eğitimden taikii bahsetcez.ne diyelim açlık dururken,eğitim sorunları dururken ne iyi yapıyorsunuzda sadece beni ve eşimi işlgilendiren bir konu hakkında yerime karar verin tab...
durumun tam tersi olduğunu düşünün birde..empati yapın nüfusumuz çok fazla ve 1-2 den fazla çocuk yapmak yasak.hamile kalan aldırmak zorunda mecburi yani yasayla.
bizler nüfus fazla işsizlik var ekonomi yetmiyoo evet aldırın diye bu işin olumlu yanlarını sıralayıp,tıpkı sizler gibi kadın olduğumuzu unutup doğurmak isteyenlere karşı mı olalım...
evet isterim yine böylece gençlerimiz daha daha dikkatli olurlar
böylece tecavüzcüler azalır azalmayanda açığa çıkar cezasını bulur
yine söylüyorum ben tüm kürtaj yasağına karşıyım önceki yazılarımı okursanız anlarsınız kadınların benim bedenim benim bebeğim ister aldırırım ister doğururum mantığı, muhalafet oluş şekli yanlış geliyor bana.
ve bu çocuk, bu "kötü kadına" verilmiş bir ceza olarak dünyaya gelecek öyle mi...
Evet, evlenmeden birlikte olursan çünkü sen " kadınlık" sıfatını kaybediyorsun bu mantıktakilere.
Sevimli7880'e sormak istiyorum, imam nikahlı olursa ve resmi nikahı olmadan birlikte olursa, bu durumda sizin gözünüzde TEMİZ KADIN MIDIR?
siz ayırıp yazmışsınız nişanlıyken beraber olanlar kürtaj yaptırabilir diye
demekki nişanlılık durum farkı oluyor o zaman herşeyi göze almalı
ya düğününü bekleyecek bir taraflarını tutacak yada sonucuna katlanacak
valla kızlar boşuna tartışıyorsunuz. biz forumlarda tartışırız, yürüyüş yapar coplanırız
neyi istedilerde yapmadılar. bu yasak meclisten takır takır geçecek
sonra sıra d.k yöntemlerine gelecek... karşı çıkanlara eee ama günah denecek, susacağız
olan bizlere olacak yani...
Evet, evlenmeden birlikte olursan çünkü sen " kadınlık" sıfatını kaybediyorsun bu mantıktakilere.
Sevimli7880'e sormak istiyorum, imam nikahlı olursa ve resmi nikahı olmadan birlikte olursa, bu durumda sizin gözünüzde TEMİZ KADIN MIDIR?
imamlar resmi nikah olmadan nikah kıymıyorlar canım umarım farkındasınsır ..
Hakları elden almak öyle kolay değildir. Sandığınız gibi küçümsediğiniz insanlar olarak cahil, bilgisiz, eğitimsiz kadınlar değiliz. Adamın alnını karışlamayı da biliriz. Yasa tak diye meclisten geçmez. Önce meclise yasa tasarısı sunulur. Karşı olduğum konularda tasarı meclise sunulduğu anda kamuoyu oluşturup, düzgün açıklayıcı metinlerle milletvekillerine tek tek mail atıyorum. Büyük bir kalabalık topladıktan sonra tek tek vekillere mail atarak ya da sokaklara insanları teşvik edip bangır bangır bağırarak hak hukuk aradığım çok olmuştur. Asla pc başından,facebook'dan anca forward paylaşımlarla boş yere çene çalmadım. İçeriğini bilmediğim konuda kaos çıkartmam önce oturur beklerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?