anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Size yabancı bir kaynaktan İRANLI kadın ile yapılan bir röportajı anlatayım.

İran'da kadının biri BAŞ ÖRTÜSÜ TAKMAK İSTEMEDİĞİ İÇİN UYARILIYOR. Kadın, hayır ben baş örtüsü takmak istemiyorum diyor. Sonra POLİSLER kadını tutukluyorlar, daha sonra Sürekli TECAVÜZ EDİYORLAR...ÇÜNKÜ BAŞ ÖRTÜSÜ TAKMAK İSTEMEYEN KADIN BİR OBJE GİBİ GÖRÜLÜYOR O DİN BEKÇİSİ ERKEKLERİN GÖZÜNDE.

Daha sonra, kadının ceza olarak bacağı kesiliyor.

Video'da kadın bacağını açıyor ve BACAĞIMDAKİ PROTEZ BENİ HAYATTAN KOPARMIYOR AMA TECAVÜZÜN İZLERİNİ HATIRLATIYOR DİYOR. Neler yaşadığını anlatıyor ve ağlıyor....Ben ekran karşısında o kadının anlattıklarını dinledikçe SARSILDIM, HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADIM.

Tecavüzün ne demek olduğunu bilmeyenler ve tecavüze rağmen ÇOCUK DOĞMALI diyen MANTIKTAKİLER, isterseniz arayıp bulup LİNKİNİ size atayım!

Belki olur da ağlarsınız, belki olur da " O BİR CAN" demekten önce, KADININ PSİKOLOJİSİNİ DÜŞÜNÜRSÜNÜZ.

Ama yok büyük ihitmalle, kapatsaymış kafasını da tecavüze uğramasaymış diyeceksiniz değil mi?

keşke öyle olsaydı tattlım ama malesef yasaklar caydırıcı değil.bilakis bu yasakların olduğu yerlerde oran hep artmış.
savunduğum şey tekrar söylüyorum,inan tüm samimiyetimle.
her nekadar embriyo halindeyken bile olsa ona kıymak acı bi olay.rabbim beni böyle bir kararla başbaşa bırakmasın ama bu zor kararı korunduğu halde yaşayan,ya da ne bileyim yaşamak durumunda kalan kadınlar var ve onlara bunun karar hakkıı benim senin değil demek çok yanlış ve ben bunu kadınlara yapılan haksızlık olarak algılıyorum.

bunun yerine insanlar bilinçlendirilse,eğitim verilse,maddi durumları düzeltilse,hiç bir anne doğurduğum zaman bebeğim ne yer ne içer düşünmese.babası nerde,bebeğimi benim kadar sever kollar mı acaba die endişe duymasa.herşey bi anda güllük gülistanlık olmazda bi çaba olsa en azından daha iyi değilmi.o zaman aklıyla vicdanı arasında kalan o anneler sevinçle bebeklerini kucağına almak istemezlermi.

çok rica ediyorum farkındayım ki aslında bir çok kadınla aynı dileğimiz.evlatlarımızı huzurlu büyütebilmek.farklı pencerelerden bakıyor da olsak aynı taraftayız bizler.bunun farkına varalım ne olur.
beşer-şaşar bir allah ötesi yarın kimin neyi yapmak zorunda kalacağı bellimi.empati yapalım saygı duyalım sadece

bu gibi yasakların olduğu ülkelerde 2 katına çıktığını anlasaydın sende yasaklanmasın derdin.madem bu kadar karşıtsın araştır istersen...

emin olun araştırmacı ruhum vardır istatistiğe de fazlasıyla meraklıyımdır ama bu konu etkiye tepki oluşturacak bir konu değildir
aaa yasak geldi ahdi sevişelim sonra kürtaj olurum indadına diyen biri olursa aklına şaşmak gerekir

bu konunun riski merdiven altı kürtajlarıdır
oda hali hazırda zaten küçük yaştaki kızlar ve eşinden gizli aldırmak isteyenler için var

Her şeyi bir yana bırakıyorum , bu yasakla tecavüzler nasıl azalır ?
Bana anlatabilir misiniz ? Merak ediyorum.

Aziz Nesin ne kadar da haklıymıs..Verdigi aptallık oranı da ne kadar iyimser bir oranmıs...Bu yasayı bile savunan sizin gibi koyunlar oldugu sürece basınıza gelenlerin hepsi müstehak..Ama iste sizin yanınızda biz de yanıyoruz.

allah kahretmesin ya çok sinirlerim bozuldu tecavüze ugra sonra o çocugu dogurmak zorunda kal, nasıl o bebeği kendi cocugun gibi benimseyeceksin ki? ben sahsen bunu basaramazdım...

süperdi :) ..............................

benim kızdıgım sey kürtaj yasakmıs değilmiş değil, sonucta bu iş merdiven altına dusecek heryerde yapılacak, ama koyun yerine koyulmak agırıma gidiyor

işte bizim insanımız tartışmayı bile beceremiyor ancak böyle hakaret edebiliyor
bu yorumu kınıyorum

Son düzenleme:

ben bölümüm gereği psikoloji dersi alıp gerekli yerlerde stajımıda yaptığım için az çok biliyorum o duyguları
ben buraya 1 senedir üyeyim toplasanız 150 mesajı geçmezdi yazdıklarım
ama bu konuya bu akşamımı özel olarak ayırmak istedim
sebepleri önceki mesajımda da var
ben çıkması muhtemel yasanın hükümlerini savunmuyorum
böyle bir düzenlemenin gerekliliğini savunuyorum tekrar söylüyorum
kürtaj doğum kontrol yöntemi değildir
kürtajdan sonra kadının psikolojik halinide biliyorum intihar edenide biliyorum pişman olduğu için
aynı cinsten insanlarız

Kürtaj , kadın hakkı, yasa, din vs. hepsini bir tarafa bırakalım.
Kürtaj olanlar bu vicdanı yükü nasıl kaldırabiliyorlar merak ediyorum.
Benim annemim 8 yıl çocuğu olmamış sonra 4 tane olmuş.
Ben çocuktum 5. yi aldırdı.Maddi durum yüzünden.
Aradan 20 yı geçti ve hala unutabilmiş değil.
Hala rüyalarına giriyor ve çok pişman.
Bence çok zor bir durum. İyi düşünmek lazım.

Inan artik yüregim kaldirmiyor. Psikiyatri bölümünde bir cok hastayla karsilastim. Erkek psikiyatere sorunlarini aciklamaktan bile korkuyorlardi. o dönemde ögrenciydim ve eve her geldigimde o kadinlarin anlattiklariyla oturup aglardim. Kanun ciksa ne olacak yapan yine yapacak. Insanlarin özgürlükleri kisitlandirildikca ona buna saldiracaklar. Bunun basinda ilk kadinlar........

ne güzel öğrenciymişsin hemde hukuk ...hayırlısıyla bitirirsin inş.
tabiki yasalar olacak,sen eğitimini alıyorsun daha iyi bilirsin yasalar insanların haklarını ellerinden almak için değildir.tersine haklarını korumak içindir.diceksinde o da can onun hakkı nolcak?bende diyorum ki şartlarım müsaitse tmm onun hakkını ben korurum zaten anne olacak benim benden başkası değil.ama ya hiç bir şekilde hazır değilsem.korunduysam ama olduysa ki olabilir bu.doğmamış sadece embriyo olanın hakkı mı yoksa yaşan bir birey olarak benim hakkım mı önemli.
bu bir vicdani sorumluluksa kimi ilgilendiriyo benden başka.
tekrar söylüyorum yaptırmadım ve başıma gelmemesi için de önlemimi alıyorum ama kadınım ben ve sessiz kalmıcam.benim gibi düşünmediği için kimsenin hakkının elinden alınmasına sessiz kalamam.

canım öğrencisin sen ilerde anne olursan bu tarz bi karar vermenin bir anne adayı için ne kadar travmatik bir durum olduğunu anlarsın ama şartlar bazen ne yazık ki bizi istemediğimiz şeyleri yapmaya zorlayabilir değil mi.

iranli arkadasim var anlatmisti basortu takma degil bir teli gorunse ona ozel sabitlar gelip suratina kessap atma izinleri var ve yapiyorlarmis, yani kadin bir esyadan varki yok dini katip pasalar yasiyipb kadinlarsa kole gibi ...

teşekkür ederim evladınız varsa darısı başına inşallah
elbette zorlayabilir ama kadın kendini bilir değil mi artık 10 hafta değil 4 haftaya kadar izin olacak sanırım
ben burdaki arkadaşlara bunu anlatmaya çalışıyorum

benim kızdıgım sey kürtaj yasakmıs değilmiş değil, sonucta bu iş merdiven altına dusecek heryerde yapılacak, ama koyun yerine koyulmak agırıma gidiyor

Ya daha bugün gazetelerdeydi o dönemin önemli şahıslarından birisi ile röportaj vardı ve adam diyor ki: ( tam cümleleri hatırlamıyorum ama genel anlamda)

Çok kötü olaylar yaşanıyordu, kadınlar KUŞ TÜYÜ ile çocuk düşürmeye çalışırken, üzerine mikrop kapıp hayatlarını yitiriyorlardı.
Akla hayale gelmeyecek yöntemlerle çocuk düşüreyim derken, ölen kadın sayısı bir hayli fazla idi, biz de buna bir DUR DEMEK İSTEDİK.

Bak arkadasim kiz lisede gidiyor, iliskiye giriyor, sonunu dusunmuyor. Kadin evli maddi gucu var ama korunmuyor. Kadin evli ama maddi gucu yok yine korunmuyor. Sonra neymis efendim, ben hazir degilim. Hadi kurtaj. Ben yine de yasagi konusmuyorum. Insanlar biraz dusunmeli; eger bir kopruden dusme ihtimali varsa o kopruye cikmamali. Kimse birsey dusunmuyor. Sonra da burda yaziyor ben bebegi aldiricam ya da bebegini gidip copluge birakiyor. Cocuklari huzurlu buyutmek icin bir toplumun ahlaki degerleri korunmali. Kizlar iyi yetismeli kendini kullandirmamali. Ne isteyip, ne istemedigini bilmeli. Yasak veya degil benim onaylamadigim birsey kurtaj. Bu bir ahlaki degerdir. Kisiden kisiye degisir.

herkes prezevatifle korunmuyor ki, koca korunmayı reddedebilir. spiral ve doğum kontrol hapı da birer korunma yöntemi ve bunlarla hamile kalan kadınlar var.

KÜRTAJLA İLGİLİ İBRETLİK BİR YAZI...

Dr. Bernard N. Natonson kürtajın uygulanış safhalarını bir filme çektirip yorumladı:

''Kürtajın yapılma safhaları hassas aletler ve ultrasonla filme çekildi.

Kürtajı yapan evli olmayan genç bir doktordu. İki ayrı kürtaj kliniğinde çalışıyordu ve 10.000 'e yakın kürtaj yapmıştı. Kendisinden filmin editörü olmasını istedik, kabul etti. Filmi seyretti, editör oldu ama odadan çıktıktan sonra bir daha kürtaj yapmadı.

Kamerayla çekim yapacak kadın da özel olarak seçilmişti. Bu kadın kürtajı şiddetle savunan bir feministti. Ancak, kendi eliyle görüntülediği filmi seyrettikten sonra kürtajla ilgili konularda hiçbir tartışmaya katılmadı.

Filmde, önce bebek ana rahminde rahatça hareket ederken görüntüleniyor. Kürtajı yapan kişi rahme müdahale ettiği zaman, çocuk bir an dona kalıyor. Müdahalenin aksi istikametine, rahmin diğer tarafına doğru kaçmaya çalışıyor.

Kalp atışları 140'tan 200'e çıkıyor. Kürtaj yapan kişi çocuğu ararken, çocuğun dehşetle ağzını açtığını görüyorsunuz.

Sonra kürtaj yapan el ona doğru uzanıyor! Çocuğun ağzı öylesine açılıyor ki, çığlık atışını filmde görebiliyorsunuz. Kürtaj yapan kişi onu başından tutuyor ve başını vücudundan ayırıyor. 12 haftalık bebekten geriye birkaç doku artığı kalıyor.

Bu, kürtaj çeşitlerinden sadece birisidir. Kürtaj yapanlar anestezi uzmanı arasında gizli bir dil vardır. Baş bir numara olmak üzere, çocuğun vücudu numaralandırılıyor. Anestezi uzmanı kürtajı yapana soruyor:
- 1 numara çıktı mı? Bitirdik mi?

Kürtajı yapan ya da olmayı kabul eden insanlar acaba bir hayatı katlettiklerinin farkındalar mı?

Kürtajı hikayesinin satırlarını bile okurken insan ürperdiği halde nasıl olur da hissettiği, yaşadığı bir şeyden dehşete kapılmıyor ve korkmuyor?

Aslında iş bununla da kalmıyor, insanoğlu vahşetini bir kürtajdan arta kalan ceninlerin kullanımıyla sergiliyor.

Nitekim kozmetik firmalarının ürünlerine kürtajla alınmış bebeklerin ceninleri kullanılıyor. Başta Fransa'da kullanılmak üzere birçok 3. dünya ülkesinden getirilen kürtajla alınmış bebeklerin kozmetik firmalarına satıldığı bildiriliyor. Bunun delili olarak da ABD ve Avrupa'da kamyonlar dolusu ceninin ele geçirilmesi gösteriliyor.

Kozmetik sanayinin imparatoriçesi yahudi asıllı Helena Rubinstein'in ürünlerinin reklamlarında "cildin gen ve yaşayan hücrelerle" güzelleştiği belirtiliyor.

Gelin görün ki , bu ürünlerin yapımında kullanılan COLLOGEN adlı maddenin ceninden elde edildiği ya bilinmiyor ya da bilinmezlikten geliniyor ve zavallı güzellik düşkünü insanlarda ciltlerinin güzelliği için kullandıkları kozmetik ürünlerinin mayasında, katledilen bir hayatın var olduğunun farkında bile değiller. Yoksa aksi olarak ''Vahşetle güzellik olmaz'' düsturundan çok mu uzaklar?

Dünya bu vahşette yüzerken Türkiye geri kalır mı? Araştırmalar, Türkiye'nin gizli cenin cenneti olduğunu ortaya koymuştur. Nitekim Türkiye'nin en büyük doğum hastanesi olan ismi bizde saklı kadın hastanesinde çalışan üst düzey bir yetkili kürtajla alınan ceninlerin kozmetik firmalarına satıldığını söylüyor.

Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, kozmetik firmalarının kürtaj yapılan bütün hastanlere eleman gönderdiğine dikkat çekerek bu elemanların ceninleri satın alma işlemini son derece gizli yürüttüklerini ve bu ticaretten hastanelrden hayli yüklü gelir de elde ettiğini kaydediyor!" UNUTMAKİ ONU VEREN ONUN RIZKINIDA geleceğinide VERECEKTİ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…