- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
Cevap vermek bile istemiyorum . Siz tecavüz edilen bir bayanin psikolojisini bilirmisiniz ? Tecavüze ugramis bir cok bayanla görüstüm.
onlar kimse bilmesin ister. Cünkü kendilerini suclu bulurlar hep, kendilerini degersiz bulurlar.Simdi ortaya cikip bu yapti diyecek kadar bile yürekleri yoktur. Birakin ki onlari sikayet edecek. Ailesinden destek görmezler cünkü artik namusu kirlenmistir..... Ortaya cikanlara da ceza ne kadar ceza verdiklerini gördük izliyoruz. Yasal sürecte karsilastiklari sorunlar ve streslere karsi psikolojileri bozuktur. Birakin bir de desifre olmayi.....
Simdi böyle bir bayani düsünün , böyle havadan laf sallamak kolay, cok klasik olacak ama klavye artistligi yapmayin lütfen................
imamlar resmi nikah olmadan nikah kıymıyorlar canım umarım farkındasınsır ..
canım öyle de bir kıyıyorlardı
etrafımda çok daha resmi nikahı olmadan imam nikahı kıyan
daha bugün erkek arkadaşım nişandan sonra hemen imam nikahı kıydıralım dedi bende gerek yok canım resmi nikahımız olmadan bi gün önce yaparız zaten yasak biliyorsun dedim
erkek arkadaşımda yaa tanıdık imam çok o sorun değil dedi gerçekten de öyle
evet yasak ama yapılıyor kürtajda aynen böyle olacak yasaklanırsa
yasak dahi olsa yapılacak yani
Dikkat edersen ben yasakla ilgili filan yorum yapmadim. Kurtaj cinayet midir? evet cinayettir. Bu yasak bazi bilincsiz kadinlarin aklini basina getirebilir. Bir kadin alacagi ayakkabiyi bile bir gun alisverise cikar, sonra alir. Hangi komsusu nerde ne yapmis, ne almis onu konusur ama dogacak ya da dogmayacak bir bebegin hakkini bu kadar dusunmez. Onu da bir zahmet dusunuversin.
bu gibi yasakların olduğu ülkelerde 2 katına çıktığını anlasaydın sende yasaklanmasın derdin.madem bu kadar karşıtsın araştır istersen...
evet isterim yine böylece gençlerimiz daha daha dikkatli olurlar
böylece tecavüzcüler azalır azalmayanda açığa çıkar cezasını bulur
yine söylüyorum ben tüm kürtaj yasağına karşıyım önceki yazılarımı okursanız anlarsınız kadınların benim bedenim benim bebeğim ister aldırırım ister doğururum mantığı, muhalafet oluş şekli yanlış geliyor bana.
Burda bahsi gecen ülke hangi ülke cok merak ettim yaa..İlk önce istedikleri yasaları seve seve,hiic kimseyi takmadan meclisten gecirdiklerini söylerken arkasından da günaydın demek istiyorum :))) ay ya cok güldüm..KAmuoyu olustururmus, sen carsıya alısverise giderken yanına iki kisi bul o yeter.Kamuoyu olusturabiliyorsanız rica etsek de icerde aylarca yatan gazeteciler icin bir kamuoyu olustursanız? Birilerinin canını sıkıyor diye isinden olan köse yazarları icin, kadın cinayetleri icin, töre cinayetleri icin veya hayvanlara uygulanan zulümler icin kamuoyu niye olusturmadınız? o sırada Muhtesem yüzyıl mı oynuyordu televizyonda ? Sizin gibi bir aktivistin bile haberi olmadan cıkarıvermis yasaları haylazlar :))))) ayy ya, vekiller de o mailleri görüp okuyor, emin ol.
Aziz Nesin ne kadar da haklıymıs..Verdigi aptallık oranı da ne kadar iyimser bir oranmıs...Bu yasayı bile savunan sizin gibi koyunlar oldugu sürece basınıza gelenlerin hepsi müstehak..Ama iste sizin yanınızda biz de yanıyoruz.
Cevap vermek bile istemiyorum . Siz tecavüz edilen bir bayanin psikolojisini bilirmisiniz ? Tecavüze ugramis bir cok bayanla görüstüm.
onlar kimse bilmesin ister. Cünkü kendilerini suclu bulurlar hep, kendilerini degersiz bulurlar.Simdi ortaya cikip bu yapti diyecek kadar bile yürekleri yoktur. Birakin ki onlari sikayet edecek. Ailesinden destek görmezler cünkü artik namusu kirlenmistir..... Ortaya cikanlara da ceza ne kadar ceza verdiklerini gördük izliyoruz. Yasal sürecte karsilastiklari sorunlar ve streslere karsi psikolojileri bozuktur. Birakin bir de desifre olmayi.....
Simdi böyle bir bayani düsünün , böyle havadan laf sallamak kolay, cok klasik olacak ama klavye artistligi yapmayin lütfen................
Size yabancı bir kaynaktan İRANLI kadın ile yapılan bir röportajı anlatayım.
İran'da kadının biri BAŞ ÖRTÜSÜ TAKMAK İSTEMEDİĞİ İÇİN UYARILIYOR. Kadın, hayır ben baş örtüsü takmak istemiyorum diyor. Sonra POLİSLER kadını tutukluyorlar, daha sonra Sürekli TECAVÜZ EDİYORLAR...ÇÜNKÜ BAŞ ÖRTÜSÜ TAKMAK İSTEMEYEN KADIN BİR OBJE GİBİ GÖRÜLÜYOR O DİN BEKÇİSİ ERKEKLERİN GÖZÜNDE.
Daha sonra, kadının ceza olarak bacağı kesiliyor.
Video'da kadın bacağını açıyor ve BACAĞIMDAKİ PROTEZ BENİ HAYATTAN KOPARMIYOR AMA TECAVÜZÜN İZLERİNİ HATIRLATIYOR DİYOR. Neler yaşadığını anlatıyor ve ağlıyor....Ben ekran karşısında o kadının anlattıklarını dinledikçe SARSILDIM, HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADIM.
Tecavüzün ne demek olduğunu bilmeyenler ve tecavüze rağmen ÇOCUK DOĞMALI diyen MANTIKTAKİLER, isterseniz arayıp bulup LİNKİNİ size atayım!
Belki olur da ağlarsınız, belki olur da " O BİR CAN" demekten önce, KADININ PSİKOLOJİSİNİ DÜŞÜNÜRSÜNÜZ.
Ama yok büyük ihitmalle, kapatsaymış kafasını da tecavüze uğramasaymış diyeceksiniz değil mi?
eğer önceki cevapları okumuş olsaydınız siyaseti kimler konuşmuş anlardınız efendim
ayrıca bu konu sadece sizi ve eşinizi ilgilendirmiyor
kızınız varsa anlarsınız üniversite öğrencisiyim kürtaja sırtını dayayıp umarsızca yaşayanlar o kadar çokki, en yakın arkadaşımda bile yaşadık bu olayı
bu ülkede ekonomi işsizlik her zaman sorundu ne yani 90 yıl boyunca bu ülkede ekonomi dışında hiçbir şeyin yasası yapılmayacak mı (not hukuk öğrencisiyim)
Size yabancı bir kaynaktan İRANLI kadın ile yapılan bir röportajı anlatayım.
İran'da kadının biri BAŞ ÖRTÜSÜ TAKMAK İSTEMEDİĞİ İÇİN UYARILIYOR. Kadın, hayır ben baş örtüsü takmak istemiyorum diyor. Sonra POLİSLER kadını tutukluyorlar, daha sonra Sürekli TECAVÜZ EDİYORLAR...ÇÜNKÜ BAŞ ÖRTÜSÜ TAKMAK İSTEMEYEN KADIN BİR OBJE GİBİ GÖRÜLÜYOR O DİN BEKÇİSİ ERKEKLERİN GÖZÜNDE.
Daha sonra, kadının ceza olarak bacağı kesiliyor.
Video'da kadın bacağını açıyor ve BACAĞIMDAKİ PROTEZ BENİ HAYATTAN KOPARMIYOR AMA TECAVÜZÜN İZLERİNİ HATIRLATIYOR DİYOR. Neler yaşadığını anlatıyor ve ağlıyor....Ben ekran karşısında o kadının anlattıklarını dinledikçe SARSILDIM, HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADIM.
Tecavüzün ne demek olduğunu bilmeyenler ve tecavüze rağmen ÇOCUK DOĞMALI diyen MANTIKTAKİLER, isterseniz arayıp bulup LİNKİNİ size atayım!
Belki olur da ağlarsınız, belki olur da " O BİR CAN" demekten önce, KADININ PSİKOLOJİSİNİ DÜŞÜNÜRSÜNÜZ.
Ama yok büyük ihitmalle, kapatsaymış kafasını da tecavüze uğramasaymış diyeceksiniz değil mi?
ne güzel öğrenciymişsin hemde hukuk ...hayırlısıyla bitirirsin inş.
tabiki yasalar olacak,sen eğitimini alıyorsun daha iyi bilirsin yasalar insanların haklarını ellerinden almak için değildir.tersine haklarını korumak içindir.diceksinde o da can onun hakkı nolcak?bende diyorum ki şartlarım müsaitse tmm onun hakkını ben korurum zaten anne olacak benim benden başkası değil.ama ya hiç bir şekilde hazır değilsem.korunduysam ama olduysa ki olabilir bu.doğmamış sadece embriyo olanın hakkı mı yoksa yaşan bir birey olarak benim hakkım mı önemli.
bu bir vicdani sorumluluksa kimi ilgilendiriyo benden başka.
tekrar söylüyorum yaptırmadım ve başıma gelmemesi için de önlemimi alıyorum ama kadınım ben ve sessiz kalmıcam.benim gibi düşünmediği için kimsenin hakkının elinden alınmasına sessiz kalamam.
canım öğrencisin sen ilerde anne olursan bu tarz bi karar vermenin bir anne adayı için ne kadar travmatik bir durum olduğunu anlarsın ama şartlar bazen ne yazık ki bizi istemediğimiz şeyleri yapmaya zorlayabilir değil mi.
benim kızdıgım sey kürtaj yasakmıs değilmiş değil, sonucta bu iş merdiven altına dusecek heryerde yapılacak, ama koyun yerine koyulmak agırıma gidiyor
keşke öyle olsaydı tattlım ama malesef yasaklar caydırıcı değil.bilakis bu yasakların olduğu yerlerde oran hep artmış.
savunduğum şey tekrar söylüyorum,inan tüm samimiyetimle.
her nekadar embriyo halindeyken bile olsa ona kıymak acı bi olay.rabbim beni böyle bir kararla başbaşa bırakmasın ama bu zor kararı korunduğu halde yaşayan,ya da ne bileyim yaşamak durumunda kalan kadınlar var ve onlara bunun karar hakkıı benim senin değil demek çok yanlış ve ben bunu kadınlara yapılan haksızlık olarak algılıyorum.
bunun yerine insanlar bilinçlendirilse,eğitim verilse,maddi durumları düzeltilse,hiç bir anne doğurduğum zaman bebeğim ne yer ne içer düşünmese.babası nerde,bebeğimi benim kadar sever kollar mı acaba die endişe duymasa.herşey bi anda güllük gülistanlık olmazda bi çaba olsa en azından daha iyi değilmi.o zaman aklıyla vicdanı arasında kalan o anneler sevinçle bebeklerini kucağına almak istemezlermi.
çok rica ediyorum farkındayım ki aslında bir çok kadınla aynı dileğimiz.evlatlarımızı huzurlu büyütebilmek.farklı pencerelerden bakıyor da olsak aynı taraftayız bizler.bunun farkına varalım ne olur.
beşer-şaşar bir allah ötesi yarın kimin neyi yapmak zorunda kalacağı bellimi.empati yapalım saygı duyalım sadece
buna cevabımı önceden de yazdım. %100 korunma
1-prezertatif kullan,
2- yırtık mı diye sonunda kontrol et. (çok basit az aşağı doğru sıkarsan sızma yapar.)
3-yırtık değilse risk yok
4-yırtıksa ertesi gün hapı
çılgınlar gibi sevişmeyen insanın da prezervatifi yılda 1 bilemedin 2 yırtılır. bizimki hiç yırtılmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?