anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
spiralle dahi hamile kalma olasılıgı var kadın sprialim var diye rahat olucak ama bir bakıcak hamile en guzeli cinsel ilişkide yasaklansın kafamız rahat olur en azından

allah kahretmesin ya çok sinirlerim bozuldu tecavüze ugra sonra o çocugu dogurmak zorunda kal, nasıl o bebeği kendi cocugun gibi benimseyeceksin ki? ben sahsen bunu basaramazdım...

Biraz onuru gururu olan herkes sizin gibi düsünür ve hisseder zaten. Ama insan kendini kulucka makinası gibi görüp baska da bir becerisi olmayınca, hayatta baska yapabildigi birsey de yoksa iste gecmis sayfalarda yazdıgı gibi hastalıklı düsünceler cıkıyor ortaya. Tüm disiler dogurabiliyor, cok ekstra bir beceri gerektirmiyor, bende su an hamileyim, yapılacaklar belli :) İste bunlar daha sonra halk arasına karısıp bebek arabalarını üstüne üstüne süren, bir cocuk dogurdu diye sıra beklemeyi bile kendine yediremeyen,iki gazete bir haber okumayan tipler. Bir topluluk iste ancak bu sekilde sindirilir. Yapmak istedikleri sey cok acık, sen otur ve cocuk dogur ve baska hicbir ise karısacak hatta düsünecek vaktin bile olmasın.

40 günde bir regl olan kadın kendini bilebilir mi bu durumda ?
Yanlış anlamayın , siz düşüncelerinizi belirtiyorsunuz , ben de sorularımı içtenlikle soruyorum.
Amacım size muhalefet etmek değil , yanıtlarınızı öğrenmek istiyorum gerçekten. Size bir sorum daha olmuştu.

ee kimsede yasak yok nasılsa sevişelim de hamile kalırsak aldırırız die koştura koştura yatmıo o masaya.
demek ki lazım gelioki yaptırıyo.
herkes uçkur polisi kesildi yaa.
yasaklardan dolayı gayrı meşru kürtajlarda ölen kadınları haberlerde izlerken ohh olsun sevişmeseydin doğursaydın da başına bu gelmeseydi diee çekirdek eşliğinde izlersiniz artık.
vicdan v,icdan diyosunuzda sizin vicdanınız sizin gibi düşünenler için sızlıyo sadece galiba.
way efendim önlem alsaymış,vay efendim o yaştaki kızın ne işi vardı böyle işle,vay efendim o kadında 5 dk lık zevke gelmeseymiş.
herşeye bi açıklamanız var ama kendinizce,empati yapayım neden bu duruma geldi demek yok.vicdanlar tek yöne çalışmasın arkadaşlar.

iranli arkadasim var anlatmisti basortu takma degil bir teli gorunse ona ozel sabitlar gelip suratina kessap atma izinleri var ve yapiyorlarmis, yani kadin bir esyadan varki yok dini katip pasalar yasiyipb kadinlarsa kole gibi ...

Evet kezzap olayını ben de okumuştum çok kere. Hayır benim anlamadığım, dinen günah diyorsa bir kadın kürtaja, o zaman İran'da kadınlara tecavüz edenler de zaten o sistemin dindar bekçileri değil mi? Burdan bile açılmıyor ki gözleri..
İkincisi sanki Türkiye'de olmuyor böyle olaylar, karakollarda tecavüze uğrayan kadınların haberlerini okuma gereği duymazlar ama..Ya da görmezler..

"Kadının bir anlamı yok, bir önemi yok. Erkek her zaman egemen. Ve en kötüsü bu sistemlerde eğer bir suç varsa direk kadının sırtına bindiriliyor" Ama işte BEN BİLMEM BEYİM BİLİR:)

evet evladım var 5 yaşında.herşeyim o benim.bebeğimi öğrendiğimde 5 haftalık hamileydim ben.adetlerim düzensizdi ve d.kontrol hapı kullanıyordum bu arada.allahtan yakın zamanda bebek planımız vardı da maddi ve manevi hazırlandık bebişimize.tersi olsaydı belki ben kıyamazdım ama eşimin çocuk konusunda belli kriterleri vardı.ondan önce yapmam olursada aldırırsın diyordu.korunurken ya şartları eşimin istediği duruma getirememiş olsaydık.bende eşimin baskısı nedeniyle kürtaj olmak zorunda olsaydım.böyle kadınlar yok mu.yasak olsa nolurr koca istemedimi o merdiven altını da bulur

Bir konu açılsa burada, küçük bir genç kız sevgilimle birlikte olduk hamileyim ne yapmalıyım diye bir soru sorsa,
bizlerin ilk tepkisi ''o senin bedenin sen kullandın, sen karar ver ? '' mi olur yoksa neden bu yaşta böyle bir hayat tercih ediyorsun diye mi olur, ya da buna benzer bir soru işte herneyse ?

Zihinlerimizde ilk oluşan hangi soru olur ?

Saygılı bir şekilde tartışmak, istişarede bulunmak, farklı fikir çatışmaları bunlar güzel şeyler.

Tartismayi severim 1sen arkadasim, hele seninle tartismak baska güzel :)
Bu gün cok yoruldum ama baska konularda saygili bir sekikde tartismamiz dilegiyle
hayirli ve güzel geceler. (ben ciddiyim bunu yalnis anlama)

Seviye korundugu muddetce bizim icin sakincasi yoktur bende dusuncelerimi yazacagim .....

Koca istemeyince o beden sizin beden olmuyor mu ? Bu da bir müdahale değil mi ?

Böyle bir evlilik ne kadar sağlıklı olur ki zaten ?

Benim de yüreğim kaldırmıyor, zaten kaldırsa şimdi buraya ANLAŞILMAYACAĞINI bile bile yazmaya devam etmezdim Ama işte sonra biz CANİ oluyoruz, düşüncelerimizden dolayı.

Zaten azcık okuyup araştırsalar, geçmişte kadınların ne zoruklar yaşadıklarını hatırlarlar ancak işte.. İstemiyorlar..Ne gerek var ki hatırlamaya...

Beni en çok üzen, kadınların da buna destek verebilmeleri...

Birileri birşey söyleyince niye hemen inanıyoruz?

İnsanlara tek önerim, gelişmiş ülkelerin sistemlerini incelemeleri...

Ne güzel bugün sakinleşmiş ortalık, herkes düzgünce fikrini belirtiyor, ortalarda dolaşıp ilkokul öğretmeni gibi uyarılar yapmak, konular kapatmak zorunda kalan editörler yok, kalkıp kendi fikirlerini açıklamak yerine insanlara sen çok kürtaj yaptırdın galiba diyen tipler yok, güzel bir platform olmuş burası

Benimde iki düşüğüm var,ahirette cennette bekleyen iki meleğim var.
İkisinin de kalp seslerini duydum aman Allahım o ses neydi anne bak dinlee ben burdayim bir atın hizlı koşma ayak sesleri gibi hiç bir zaman kulaklarımdan gitmeyecek silinmeyecek.
Sonra gelişimleri durdu doktor bekleyelim kendiliğinde düşebilir düşmezse kürtaj.
Kürtaja gerek kalmadan rahim birakdi meleklerimi
Biliyorum'ki meleklerim beni ahirette bekliyor, annelerinin biricik şefaatçileri onlar.
Lütfen ama lütfen kürtajı bir doğum kontrolu olarak lanse etmeyelim.

kaç çocuk yapacağına
çocuğu doğurup doğurmayacağına
erkek egemenliği karar verdi
kadın gerizekalıdır düşünemez yerine düşünelim yeter artık ya
önce dünyaya gelen çocuklara adam gibi hayat verilsin ,ülkemde en ucuz< şey insan canı doğsa ne olur doğmasa ne olur
ama biz ,ama siz bunları tartışırken aselsan özelleştirilir ...
uyusun ülkem uyusun da büyüsün kürtaj tartışsın 1920 nin irlandası gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…