anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

küçük bir gençkız sa eğer yani çocuk yaştaysa şahsen ben yetkililere kopyalardım bu sayfayı.
ergen bir genç hanımsa ,tabiki annelik iç güdüsüyle kızarım önce neden bu hataya düştü die ama yardım edebileceğim ya da yol gösterebileceğim fikirlerimi yazarım tabikii.
bu sayfalarda arsızca yanlış yaptım die itiraf eden ama pişmanlık duymayanları görüyorum,ama hataya düşmüş ve bundan pişmanlık duymuş birine hadi kızım yürü demem .
vicdanım el vermez

Bence ne kadar tartisirsak tartisalim bir noktada bulusamiyoruz.
Yasayi bir kenara biraksak.
Herkes keyfi kürtaja karsiyim diyor. Ama bu seferde keyfiyet sinirlarinda sorun oluyor.
Zaten tecavüz ve saglik sorunlarinda cocunluk hemfikir.
Keyfiyet sinirlarini cizmekte cok cok zor.
Ben bir kadinin vücudum deforme olmasin diye cocuk aldirmasina keyfiyet derim, baskasi tercih hakki der.
Yani sanirim ortada bulusmak en dogrusu ama o orta neresi:)

Son düzenleme:
işte bizim insanımız tartışmayı bile beceremiyor ancak böyle hakaret edebiliyor
bu yorumu kınıyorum
Cok üzüldüm..bana aptal muamelesi yapan insanlar benim tüm haklarım hakkında ahkam keserken de bu kınama merakınız devam ediyor olur umarım.

Bizim agzimiz kapanmaz. Admin gelse de kapatsa:)

"İste ben bilmem beyim bilir" düsüncesinin tohumu

fotoğrafının yanındaki yazıya bayıldım

Tartismak yerine bence anket yapilmali. Herkes kendi fikrini savunuyor sonucta kimsenin degistigi yok:)

Ben fikrini paylaşanların argümanlarından etkileniyorum açıkçası , karşıt ya da değil.
Bu konunun kadınlar tarafından tartışılmasını da oldukça yararlı buluyorum.
Anket de yapılabilir önerdiğiniz gibi , ancak o zaman kuru sonuçlarla karşılaşabiliriz.
Oysa düşüncelerin temellendirilmesini izlemek daha etkili ve düşüncelerin açıkça ortaya koyulması bence daha önemli.

Bunu bir vicdansız yapar ancak ''ne halin var gör'' demeyi..Ben akıldan geçen ilk soruyu, ilk çağrışımı merak etmiştim aldım cevabımı.

Demek ki bedeni kendisininde olsa bu şekilde kullanması insan kalbine,mantığına ağır geliyor.
...

Hani dediniz ya merdiven altınıda bulur..
O bu kadar değerli bizim bedenlerimiz sırf özgürce kullanma hakkına sahibiz diye oralara mı layık sırf eşimiz istiyor diye ?

Ben anlamıyorum bu benim beden cümlesini ?

Ne kadar sig dusunuyorsun. Ortaligi yumusatmak icin yazilmis bir cumleyi bu kadar abartmissin. Benim diger yazdiklarimi okumamissin. Ayrica cumlende cok basit, seni siddetle kiniyorum:)) Dusunmeyen bir beyinden cikmis talihsiz bir cumle oldugu icin fazla da takmiyorum.

Son düzenleme:

Keske söylemeseydiniz ters tepki yapti.....

atladığınız şey hamileliğin sonlandırılması sadece karı ve kocayı alakadar eden bir durumdur die defalarca yazdım.

Defalarca ifade etsenizde idrakım almıyor..Neden karı-kocayı ilgilendir ki ? Bu beden sadece bizim değil mi ? Bu şekilde savunulmuyor mu saatlerdir ?

O zaman neden koca ! eşini zorlayabiliyorsa o bedenin özgürlüğünden söz edilebiliyor ?

bahsedilen kucuk yasta bir genc kız ise ona bunu neden yaptıgından cok bundan sonraki hayatıyla ilgili akıl vermeye calısırım elden geldigince.. bir bebegi dunyaya getirip onun bakımını ustlenip ustlenemeyecegi konusunda dusunmesini saglardım acıkcası ama karar yine ona kalmıs aslında yası kritik olan kızların hamileliklerinde isin ehli kisilerden yardım almaları en guzeli bir psikolog gibi mesela..

öncelikle başınız sağolsun ,çok zor bi durum yaşamasamda acınızı anlayabiliyorum.

çok ama çok haklısınız kürtaj bir doğum kontrol şekli değildir.toplum bilinçli olmalı ve sonuçtan önce sonuca giden yol bilinmeli önlem alınmalı

ben de bu tarz cevaplardan bıktığım için cevap yazmayı kestim

Cok üzüldüm..bana aptal muamelesi yapan insanlar benim tüm haklarım hakkında ahkam keserken de bu kınama merakınız devam ediyor olur umarım.

Su yaptiginiz yoruma bakin.
Ne olursa olsun, secmenin sectigini, sevmeseniz, benimsemeseniz, sizinle zit düsünce ve yasam tarzinada sahip olsa.
Secim yapan insanlara koyunlar demeklemi siz koyun olmadiginizi ispatlamis oluyorsunuz.
Sizi o koyunluktan ayiran tek sey düsünce farkliligimi?
Kalkip sizin düsünceleriniz icinde birileri koyun dese, ne kadar hosunuza gider?
Kendinizden uslubunuzdan, kalp kirici söylemlerinizden utanin!

Bak ne güzel demişsiniz, ben bir kadının vücudum deforme olmasın diye çocuk aldırmasına keyfiyet derim. BEN DEEEE! :) Ama mesela kalkıp da cinayet demem. Bana yanlıştır çok yersiz ve gereksiz de bulurum ve belki hatta annemi arar: Anne ya kadın vücudu deforme olmasın diye çocuğunu aldırmış diye dedikodu bile yaparım keyfim yerindeyseeee..... ama O , KADININ TERCİHİ İSE BUNA DEVLETİN EL ATMASINI MANTIKLI BULMUYORUM. BİZE NE?

AZ ÖNCE BBC NİN SİTESİNDEN AVRUPA'DAKİ KÜRTAJ LİMİTİNE BAKTIM ve AVRUPA İÇİN GENEL OLARAK 12 HAFTA....

Dolayısıyla bence keyfiyet sınırlarını çizmeye gerek yok, bilimsel yapılmış araştırmalara bakılır, 12 hafta mı, 10 hafta mı , neyse onda karar kılınır.

GERİSİ KİŞİLERİN ÖZGÜR TERCİHLERİDİR.

Sen " günah" dersen hiç aldırmazsın,
Ben " korunduğum halde kazara olursa" der aldırırım,
Öteki " vücudum deforme olacak yok istemiyorum" der aldırır.

DOLAYISIYLA BEN A'nin A benimkinin B C'nin düşüncesini beğenmiyor olabilir.

YARGILAMAK DA KİŞİLERE MAHSUSTUR, İSTEDİĞİN KADAR YARGILA VE HATTA DİYORUM YA DEDİKODUSUNU DA YAP İSTERSEN İÇİNDEN ATMAK GELİRSE, AMA " HAK" farklı bir kavramdır, KİMSENİN ELİNDEN ALINAMAZ.

Bunun sınırı da bilim adamlarının doktorların psikologların sosyologların yapacağı araştırmalarla belli olur.

Bu arada" özgürce" baskı altında değil.

arkadaşım okumadan mı yorumluyosun anlamıyorum ben yasaklar olursa doğabilecek durumlardan bahsettim.bunlar olmasın yaşanmasın die.yoksa çok şükür benim eşim son derece saygılı eşine evkadına değer veren biri.herkes benim kadar şanslı değil diyorum bunlara sebebiyet verenler çıkar diyorum.
yoksa ben zaten kimsenin boyunduruğu altına girmem.

çok rica ediyorum 1 defa da anlamıyorsanız 5 defa okuyun 1 defa yorum yapın .
ama anlyarak yoksa resil oluyorsunuz farkında değilsiniz.
siz daha okuduğunuzu anlamazken benim savunduklarımı anlayamazsınız tabi.
rica ediyorum

bu tip konularda insanların birbirine kendi fikirlerinin üstünlüğünü ve haklılığını kabul ettirmeye çalışması açıkçası bana komik geliyor. ilk mesajı yazan arkadaş içinden geçenleri yazmış birileri de dedektif edasıyla cümlelerin arasından kelimeleri cımbızla seçip kendi çapınca arkadaşı sıkıştırmaya çalışıyor. yazılan her mesajdan sonra onu mu demek istedin bunu mu demek istedin google'sınız sanki mübarekler.

ben kürtajın hak olduğuna inananlardanım bir başka dini ya da vicdani sebeplerden ötürü kesinlikle karşıdır saygıyla karşılarım. burda en önemli sorun kürtajı yasaklamaya çalışmak, sana tersse yaptırmazsın başkasına da karışamazsın. ne hakla ne hadle diye sorarlar adama. benim maddi manevi durumumu, o çocuğa verebileceklerimi, ilgilenip ilgilenmeyeceğini sen nerden biliyorsun? bilsen bile kimsin ki buna karışıyorsun el uzatıyorsun dil uzatıyorsun?

yıllar önce bir sözlüğe yazdığımı buraya kopyalayayım çünkü hala aynı düşüncedeyim:

bir doğum kontrol yöntemi olmamakla beraber maddi imkansızlıklar nedeniyle bakılamayacak ya da gayri meşru olduğu için sokağa atılacak bebeğin doğmasından kat kat iyi bir seçenektir. bu çocuğun yaşama hakkını elinden almak onu doğurmaktır. her bebek gibi onun da anne baba sevgisine hakkı vardır. diğer bebekler gibi iyi şartlarda yetiştirilmeli büyütülmelidir. buna karşılayacak gücü olmayan insanların bebeği doğurmaları onun yaşama hakkını elinden almaktır evet.

*** kürtaj bir doğum kontol yöntemi değildir***

bu arada amerikan filmlerindeki dedektif gibi her cümleden soru çıkaranları gördükçe gülüyorum sadece, hakikaten gülünecek durumdasınız yapmayın kendinize bunu Allah aşkınıza.

Bu forumda bu konuda anket yapmak isterdim.

Kürtaj ve yasalar hakkinda neler düsünüyorsunuz

1. yasa ciksin , kürtaj yasaklansin

2. Kürtaja karsiyim ,özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasin, yasalarda bu konuda cikabilir.

3. Birakin kadinlar özgürce karar versin (maddi manevi)

4. Hicbiri..........

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…