- 9 Nisan 2011
- 544
- 522
- 323
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
Defalarca ifade etsenizde idrakım almıyor..Neden karı-kocayı ilgilendir ki ? Bu beden sadece bizim değil mi ? Bu şekilde savunulmuyor mu saatlerdir ?
O zaman neden koca ! eşini zorlayabiliyorsa o bedenin özgürlüğünden söz edilebiliyor ?
Keske söylemeseydiniz ters tepki yapti.....
fotoğrafının yanındaki yazıya bayıldım
Bu forumda bu konuda anket yapmak isterdim.
Kürtaj ve yasalar hakkinda neler düsünüyorsunuz
1. yasa ciksin , kürtaj yasaklansin
2. Kürtaja karsiyim ,özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasin, yasalarda bu konuda cikabilir.
3. Birakin kadinlar özgürce karar versin (maddi manevi)
4. Hicbiri..........
40 günde bir regl olan kadın kendini bilebilir mi bu durumda ?
Yanlış anlamayın , siz düşüncelerinizi belirtiyorsunuz , ben de sorularımı içtenlikle soruyorum.
Amacım size muhalefet etmek değil , yanıtlarınızı öğrenmek istiyorum gerçekten. Size bir sorum daha olmuştu.
2. Kürtaja karsiyim ,özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasin, yasalarda bu konuda cikabilir.
4. Hicbiri..........
evet evladım var 5 yaşında.herşeyim o benim.bebeğimi öğrendiğimde 5 haftalık hamileydim ben.adetlerim düzensizdi ve d.kontrol hapı kullanıyordum bu arada.allahtan yakın zamanda bebek planımız vardı da maddi ve manevi hazırlandık bebişimize.tersi olsaydı belki ben kıyamazdım ama eşimin çocuk konusunda belli kriterleri vardı.ondan önce yapmam olursada aldırırsın diyordu.korunurken ya şartları eşimin istediği duruma getirememiş olsaydık.bende eşimin baskısı nedeniyle kürtaj olmak zorunda olsaydım.böyle kadınlar yok mu.yasak olsa nolurr koca istemedimi o merdiven altını da bulur
2 diyorum ben. Anket nerde goremedim.
Bence sizde iyice bir dikkatli okuyun gelinciksurubu.
HAni savunulurken deniliyor ya " benim bedenim yanliz benim tasarrufumdadir. Kimsenin söz hakki yoktur. Benim bedenime karismasinlar " diye.
Sonra da dediniz ya " ben istemeden hamile olsaydim, kocam maddi olarak hazir degiliz deseydi ve cocugu aldirmak isteseydi. Ben istemsemde aldirmak zorunda kalsaydim. O zaman merdiven altina gidecektim" diye.
Ista madem beden sizin. madem kimse karisamaz, sizin bedendeki bebegi aldirmak istememenize ragmen, esinizin sizi zorla merdiven altina götürmeside sizin bedenize müdahale olmuyor mu?
( Burada ki " siz geneldir. Benden benim diyenlere hitabendir. Sahsiniz kasdedilmemektedir.)
Burda bahsi gecen ülke hangi ülke cok merak ettim yaa..İlk önce istedikleri yasaları seve seve,hiic kimseyi takmadan meclisten gecirdiklerini söylerken arkasından da günaydın demek istiyorum :))) ay ya cok güldüm..KAmuoyu olustururmus, sen carsıya alısverise giderken yanına iki kisi bul o yeter.Kamuoyu olusturabiliyorsanız rica etsek de icerde aylarca yatan gazeteciler icin bir kamuoyu olustursanız? Birilerinin canını sıkıyor diye isinden olan köse yazarları icin, kadın cinayetleri icin, töre cinayetleri icin veya hayvanlara uygulanan zulümler icin kamuoyu niye olusturmadınız? o sırada Muhtesem yüzyıl mı oynuyordu televizyonda ? Sizin gibi bir aktivistin bile haberi olmadan cıkarıvermis yasaları haylazlar :))))) ayy ya, vekiller de o mailleri görüp okuyor, emin ol.
4. Hicbiri..........
Bak ne güzel demişsiniz, ben bir kadının vücudum deforme olmasın diye çocuk aldırmasına keyfiyet derim. BEN DEEEE! :) Ama mesela kalkıp da cinayet demem. Bana yanlıştır çok yersiz ve gereksiz de bulurum ve belki hatta annemi arar: Anne ya kadın vücudu deforme olmasın diye çocuğunu aldırmış diye dedikodu bile yaparım keyfim yerindeyseeee..... ama O , KADININ TERCİHİ İSE BUNA DEVLETİN EL ATMASINI MANTIKLI BULMUYORUM. BİZE NE?
AZ ÖNCE BBC NİN SİTESİNDEN AVRUPA'DAKİ KÜRTAJ LİMİTİNE BAKTIM ve AVRUPA İÇİN GENEL OLARAK 12 HAFTA....
Dolayısıyla bence keyfiyet sınırlarını çizmeye gerek yok, bilimsel yapılmış araştırmalara bakılır, 12 hafta mı, 10 hafta mı , neyse onda karar kılınır.
GERİSİ KİŞİLERİN ÖZGÜR TERCİHLERİDİR.
Sen " günah" dersen hiç aldırmazsın,
Ben " korunduğum halde kazara olursa" der aldırırım,
Öteki " vücudum deforme olacak yok istemiyorum" der aldırır.
DOLAYISIYLA BEN A'nin A benimkinin B C'nin düşüncesini beğenmiyor olabilir.
YARGILAMAK DA KİŞİLERE MAHSUSTUR, İSTEDİĞİN KADAR YARGILA VE HATTA DİYORUM YA DEDİKODUSUNU DA YAP İSTERSEN İÇİNDEN ATMAK GELİRSE, AMA " HAK" farklı bir kavramdır, KİMSENİN ELİNDEN ALINAMAZ.
Bunun sınırı da bilim adamlarının doktorların psikologların sosyologların yapacağı araştırmalarla belli olur.
Bu arada" özgürce" baskı altında değil.
yasalar istisnalardan ve fıkralardan ve bendlerden oluşuyor biliyorsunuz ki
bu durumda yasaya buna göre fıkralar ve bendler eklenebilir
henüz konuya teferrüatlı bilgi sahibi olmadığım için net bir şekilde nasıl ayarlanabilir bilemiyorum
ama böyle bir yasa çıkarsa hukukçular psikologlar ve kadın hastalıkları uzmanı mutlaka ortak payda da buluşup çıkarmalı
böyle olursa çok daha mantıklı demokratik yasa çıkmış olur
tekrar belirtmek istiyorum çıkacak yasayı tam anlamıyla savunmuyorum sadece bir düzenleme gerektiğini düşünüyorum
her ne kadar burdaki arkadaşlar inanmasada keyfi kürtaj zorunlu kürtajdan daha fazla yapılıyor bu ülkede
bunun yanında özellikle doğuda ailelere aile eğitimi verilmeli erkek kız çocuğu ayrımı yapmamak için (doğuda kürtajın büyük sebeplerinden biri)
genç kızlar genç delikanlılar bu konuda bilgilendirilmeli
diye de düşünüyorum
Peki bu durum da, benim vücudum deforme olmasin diye cocuk aldiramaya karsi olma hakkim sakli mi?
Bunu ifade etme hakkim sakli mi?
Yasaya destek cikmama ama bunu toplumsal yara görme hakkim sakli mi?
Erkek evlat olmadigi icin ( sanki dünyada kadina ihtiyac yok) aldirilan cocuga üzülme hakkim sakli mi?.
Engel olunmasini isteme hakkim var mi?
Engel olunmasini istedigimi ifade hakkim var mi?
Bende bu haklarimi kullaniyorum ve erkek olmadigi icin öldürülen kiz cocuguna üzülüyor. Bu toplumsal yaradir. Engel olunsun.
Ama yasa yetersizdir. Merdiven altina zemindir diyorum.
Bence sizde iyice bir dikkatli okuyun gelinciksurubu.
HAni savunulurken deniliyor ya " benim bedenim yanliz benim tasarrufumdadir. Kimsenin söz hakki yoktur. Benim bedenime karismasinlar " diye.
Sonra da dediniz ya " ben istemeden hamile olsaydim, kocam maddi olarak hazir degiliz deseydi ve cocugu aldirmak isteseydi. Ben istemsemde aldirmak zorunda kalsaydim. O zaman merdiven altina gidecektim" diye.
Ista madem beden sizin. madem kimse karisamaz, sizin bedendeki bebegi aldirmak istememenize ragmen, esinizin sizi zorla merdiven altina götürmeside sizin bedenize müdahale olmuyor mu?
( Burada ki " siz geneldir. Benden benim diyenlere hitabendir. Sahsiniz kasdedilmemektedir.)
hani kocanız size karışmazdı ? hani mükemmel bir evliliğinz vardı ?
hani eşiniz isteklerinize karışmazdı ?bi dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor ?
Peki bu durum da, benim vücudum deforme olmasin diye cocuk aldiramaya karsi olma hakkim sakli mi?
Bunu ifade etme hakkim sakli mi?
Yasaya destek cikmama ama bunu toplumsal yara görme hakkim sakli mi?
Erkek evlat olmadigi icin ( sanki dünyada kadina ihtiyac yok) aldirilan cocuga üzülme hakkim sakli mi?.
Engel olunmasini isteme hakkim var mi?
Engel olunmasini istedigimi ifade hakkim var mi?
Bende bu haklarimi kullaniyorum ve erkek olmadigi icin öldürülen kiz cocuguna üzülüyor. Bu toplumsal yaradir. Engel olunsun.
Ama yasa yetersizdir. Merdiven altina zemindir diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?