anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

walla çocuğu sizinle yapsam sizle beni ilgilendirir derdim ama kocayla yapılan çocuk karı kacocayı ilgilendirir.

saçma soruya bakın ya .burda feministçilik oynamıyorum ben.siz benle dalgamı geçiyorsunuz

Keske söylemeseydiniz ters tepki yapti.....

Nazar değdirdim galiba

fotoğrafının yanındaki yazıya bayıldım

Fatih Altaylı'nın sözü aslında. Kürtaj cinayetse mastürbasyon soykırımdır, meseleye sadece canlı olma, canlı kalma hakkı olarak bakarsak, bunu da baz almamız gerek bence de :) Ama Dünya'ya gelecek her bir bireyin sadece canlılık hakkını değil, insanca şartlarda yaşama, sağlıklı bir ailede sağlıklı bir psikolojiyle büyüme, bedensel ve ruhsal, maddi ve manevi en temel ihtiyaçlarını karşılayabilme hakkını da gözetmemiz gerek ve malesef ülkemizde bu şartları makul düzeyde karşılayamayacak bir çok kadın hamile kalabiliyor ve sırf korunmayı beceremiyorlar diye - ki hiçbir doğum kontrol yöntemi %100 güvenli değil - diğer şartları iyileştirmeden onları doğuma zorlamak, sadece kadına değil, doğacak o bireye de zulüm bana göre.

Son düzenleme:
Bence sizde iyice bir dikkatli okuyun gelinciksurubu.
HAni savunulurken deniliyor ya " benim bedenim yanliz benim tasarrufumdadir. Kimsenin söz hakki yoktur. Benim bedenime karismasinlar " diye.
Sonra da dediniz ya " ben istemeden hamile olsaydim, kocam maddi olarak hazir degiliz deseydi ve cocugu aldirmak isteseydi. Ben istemsemde aldirmak zorunda kalsaydim. O zaman merdiven altina gidecektim" diye.
Ista madem beden sizin. madem kimse karisamaz, sizin bedendeki bebegi aldirmak istememenize ragmen, esinizin sizi zorla merdiven altina götürmeside sizin bedenize müdahale olmuyor mu?

( Burada ki " siz geneldir. Beden benim diyenlere hitabendir. Sahsiniz kasdedilmemektedir.)

Son düzenleme:

2.numara

yasalar istisnalardan ve fıkralardan ve bendlerden oluşuyor biliyorsunuz ki
bu durumda yasaya buna göre fıkralar ve bendler eklenebilir
henüz konuya teferrüatlı bilgi sahibi olmadığım için net bir şekilde nasıl ayarlanabilir bilemiyorum
ama böyle bir yasa çıkarsa hukukçular psikologlar ve kadın hastalıkları uzmanı mutlaka ortak payda da buluşup çıkarmalı
böyle olursa çok daha mantıklı demokratik yasa çıkmış olur

tekrar belirtmek istiyorum çıkacak yasayı tam anlamıyla savunmuyorum sadece bir düzenleme gerektiğini düşünüyorum
her ne kadar burdaki arkadaşlar inanmasada keyfi kürtaj zorunlu kürtajdan daha fazla yapılıyor bu ülkede
bunun yanında özellikle doğuda ailelere aile eğitimi verilmeli erkek kız çocuğu ayrımı yapmamak için (doğuda kürtajın büyük sebeplerinden biri)
genç kızlar genç delikanlılar bu konuda bilgilendirilmeli
diye de düşünüyorum

2 diyorum ben. Anket nerde goremedim.

hani kocanız size karışmazdı ? hani mükemmel bir evliliğinz vardı ?
hani eşiniz isteklerinize karışmazdı ?bi dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor ?

'Bize kimse karışamaz' - bu ideal , ulaşılmak istenen nokta. (Bu görüşü paylaşanlar açısından)
Kocasının bir kadını kürtaja zorlamasıysa ülkemizde sıkça karşılaştığımız içler acısı bir tablo.
Yani bu görüşü savunanlar her iki duruma da , kürtaja zorlanmaya ve bunun devletçe yasaklanmasına karşı.
Bir anlaşmazlık olmuş görüyorum ki.

Son düzenleme:
Kurtaj bir haktir, bu benim bedenim soylemleri cok itici gelmeye basladi bana.

Sorumsuzca hamile kalip bebegini oldurenlere sonuna kadar karsiyim.

Kurtaji tamamen yasaklamak cozum degil ama mutlaka sinirlari cizilmeli. Her isteyen her doktora yaptiramamali. Liseli kizlarimiz kurtaja gider olmus ne kadar aci bir sey bu. Korunma saglayamayanlar aldir gitsin diyebiliyor, yazik degil mi o cana, once onlemini al.

Egitimini, masraflarini dusunup cocuk oldurmek ise bence akillara zarar. Iflas edip bes parasiz kalinca, borca batinca ben bu cocuga istedigim sartlari veremem deyip cocuklari da oldurmek gerek bu mantiga gore.

Tartisalim ama fikirlerimizi beyan ederken duygu somurusu yapmayalim. Konu sahibine kizdim bu yuzden.Hamile degilken sanki su an hamile de hakki elinden alinmis ve zor durumdaymis gibi yazmis. Konuya dikkat cekmek icin yapmis belli ki ama bence fazla olmus.

Kurtaj yasaklansa da merdiven alti devam edecektir. O yuzden devletin bunu tamamen yasaklamasina karsiyim. Ama sinirsiz birakmamali. Yani 6-7 aylik hamile bir kadin kalkip da `esimle kavga ettim bu cocuga bakamayacagim, onun cocugunu dogurmayacagim, bu beden benim` diyememeli.

Kurtaj konusunda tecavuze ugrayanlarin on plana cikarilmasi da bence yanlis. Anne sagliginin tehlikede oldugu durumlar cok daha onemli bence. Bir kadin olarak bunun on plana cikarilmasi gerektigini dusunuyorum.

Bu yasa bizim icin cikiyor. Erkek kadin her biray tartismali, fikrini beyan etmeli. Ama kirmadan, fikirlere inanclara saldirmadan

Siz benim o saydığınız konularda aktivizm göstermediğimi de nereden çıkarttınız? Demek ki benim kadar sesi çıkan yokmuş ki meclis çoğunluğunu oluşturacak partiye oy veriyorlar. Siz neredesiniz kuzum? Ayrıca benim tv izlediğimi nereden çıkarttınız? Haber programları hariç tv ile meşgul olduğum da yoktur. Bayılıyorum sizin gibilerin zihniyetine. Sizin gibi düşünmeyince hemen cahil, tv başından kalkmayan saf oluyoruz. Yok yaaaa?? Evet vekiller birçok konuda geri dönüş yaptılar. Bir çok partiden geri dönüş aldım. Arkadaşlarım da aldı. He kaale almayan da çoktu. Ben hepsi kaale alır maille hallederiz de demedim. Hepimiz bu şekilde haraket edersek hallederiz diyorum. İnsanlar bilinçlenir, en azından kimlere oy vereceğini bilir. İnsanlar neden AKP ye oy veriyor biliyor musunuz? Çünkü aşağılanıyorlar. Düşüncelerinden ötürü kör, saf, dizi izleyen aptal ilan ediliyorlar, Allah'ın kitabına göre haraket edince denilmeyen kalmıyor. E tabi niye AKP ye vermesinler? Kendilerini küçük gören, aşağılayan insanlara niye versinler? Benim söylediklerimi siyasete çekerek sizin de onlardan bir farkınızın olmadığını görüyorum. Madem siz çok mükemmel aydın insansınız benim yaptığımın birazını yapın anca böyle sanal alemde insanları küçümsersiniz.

2. seçeneğin sınırları yine tekrar başkalarının sınır anlayışı ile belirleneceğinden

NUMARA 3 diyorum!:)

Nasılsa DEDİKODU BEDAVA:) İstemediklerinizi çekiştirebilirsiniz hanımlar!:)

Bırakın herkesin terchi kendine kalsın!:)

Peki bu durum da, benim vücudum deforme olmasin diye cocuk aldiramaya karsi olma hakkim sakli mi?

Bunu ifade etme hakkim sakli mi?

Yasaya destek cikmama ama bunu toplumsal yara görme hakkim sakli mi?

Erkek evlat olmadigi icin ( sanki dünyada kadina ihtiyac yok) aldirilan cocuga üzülme hakkim sakli mi?.

Engel olunmasini isteme hakkim var mi?

Engel olunmasini istedigimi ifade hakkim var mi?
Bende bu haklarimi kullaniyorum ve erkek olmadigi icin öldürülen kiz cocuguna üzülüyor. Bu toplumsal yaradir. Engel olunsun.
Ama yasa yetersizdir. Merdiven altina zemindir diyorum.

Elbette biliyorum , ben de hukuk dersleri aldım.
Ve bu durumun yetkin kişilerce değerlendirilmesi gerektiği görüşünüze katılıyorum.
Her adet döngüsüne özel bir düzenleme yapılamayacağını göz önünde bulundurursak böyle bir sonuç çıkıyor.
Haklısınız , ülkemizde eğitim yaygınlaşmalı ve bu süreçte niteliği de artmalı. Kürtajın gerekçeleriyle mücadele edilmeli , kürtajla değil.
Diğer soruma da yanıt verebilir miydiniz vaktiniz varsa ?

Hakkınız tabiki saklı, ama bildiğim kadarıyla kürtajın yasal sınırı, bir bebeğin cinsiyetinin belli olması için gereken minimum sürenin altında. Erkek değil diye sonlandırılan gebeliklerin suçunu değiştirilmek istenen yasaya değil de topluma ve ataerkil sisteme atmak lazım bana göre.

Son düzenleme:
ya asıl olay yasaklar aslında bir kadının bedeniyle ilgili kendisine sorulmadan yapılan yasaklar bunun sonrasında sezaryende yasaklanırsa ki bildigim kadarıyla sadece saglık degil keyfi olarakda kadınlar sezaryeni tercih edebiliyor bende karsıyım sezaryena ama bu kararı ancak ben verebilirim benim adıma bir baskası veremez baska bir kadın cıkıpda derki ben acı cekmek istemiyorum sezaryen yaptırmak istiyorum bu onun tercihi bu hakkını onun elinden almaya hakkınız varmı..

keyfi kurtaj soyle oluyor sanırım hadi bebek yapalım istiyorum ardından hayır ben vazgectim istemiyorum aldıralım bu psikolojiye sahip olan kisi bencede cocuk sahibi olmasın ..kimsenin kurtajı dogum kontrol yontemi olarak kullanacagını sanmıyorum oyle olsa devamlı kurtaj olmak zorunda kalırlardı sanırım hangi kadın dayanır buna..kurtajın keyfi bir sebebide olamaz aslına bakılırsa istenmeyen gebeligi sonlandırmakdı kurtaj degilmi ortada '' istenmeyen'' bir bebek varsa ne kadar karsı dursanızda farkedermi bebegi istemeyen kisinin onu tasıyacagı bakıcagı gercegini dusunursek eger bizim karsı olmamız ne anlam ifade ediyor meraktayım..

bakın yorumlar o kadr iç içe girdi ki bu şekilde algılamanız normal.şöyle izah edeyim.

hamilelik durumunda bebeğin istenip istenmediği ebeveyn olarak anne ve babanın tasavvufudur,sanırız hemfikiriz değilmi.
böyle bir durumda gebeliğin sonlandırılması konusunda karı koca ortak bir karar veriyor,birileride yok artık biz yasakladık diyebiliyorsa orda ben beden benim bedenim kime ne derim.sanırım izah edebildim.

ayrıca şahsıma örneklendirmediğiniz için tşk ediyorum,benimde çoğu örneklerim ben yada eşim die geçiyor.arkadaşların yanlış anlamasını istemem .ben kürtaj yaptırmadım,hamile de değilim.benim duruşum sadece kadın hakları vicdani karaların sadece bireye ait olması gerektiği.
tekrar tşkler

hani kocanız size karışmazdı ? hani mükemmel bir evliliğinz vardı ?
hani eşiniz isteklerinize karışmazdı ?bi dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor ?

Hanımefendi , bir kez daha konuyu kişiselleştirip konu sahibine olmadık sorular yöneltiyorsunuz.
Bir önceki mesajınızda olduğu gibi , yazar yine toplumsal bir gerçeği örneklendiriyor. Konu sahibinin evliliği bu konuda bizi hiç ilgilendirmez.

Uzun zamandır bu kadar sinirlenmemiştim ya. Hayret birşey yaaa.. Ne bir partiyi savundum, ne yasayı savundum, sadece kürtaja karşı çıkma sebeplerimi sıraladım. Beni tanımayan hakkımda en ufak bişey bilmeyen insanlar saf, salak, AKP yanlısı, tv başından kalkmayan, hayvan haklarıyla ilgilenmeyen, başını kuma gömmüş yaratık yapıp çıkarttılar. Yeter herkes haddini bilsin. Açılan konu hakkında fikriniz varsa konuşun yoksa kimseye hakaret edemezsiniz. Böyle tipler reel hayatta karşıma geçip tek laf edemez zaten. Klavye delikanlığına gerek yok. Laf salatasına da gerek yok. Konuyla ilgili derdin varsa paylaş sıkıntını yoksa defol git. Amma terbiyesiz insanlar var ya. Hayatta aklıma gelmezdi böyle saçma salak birşey için sinirlenebileceğim.

Ama canım tamam buna ben de katılıyorum ERKEK DOĞMAYAN ÇOCUĞUN ALDIRILMASINA BEN DE KARŞI ÇIKARIM, AMA BUNUN YOLU KÜRTAJI YASAKLAMA DEĞİLDİR Kİ???

İNSANINI EĞİTECEKSİN, ATAERKİL TOPLUM YAPISINDA BÜYÜMÜŞ ERKEĞİNE ÇEKİ DÜZEN VERECEKSİN.....Bu kadar basit.

HAK DİYORSUNUZ,

BEN DE DİYORUM Kİ "HAKKIN" sınırları vardır, HERKESİ KAPSAMAK ZORUNDADIR. BELİRLİ TARİHİ SOSYOLOJİK PSİKOLOJİK VS etkenlere dayandırılarak üzerinde düşünülerek hesaba alınmalıdır.

Yani sizin hakkınız yerine gelecek diye, ben korunduğum halde kazara HAMİLE KALIRSAM ve çocuğumu aldırmak istersem ne olacak????? Bunu soruyorum!

Dolayısıyla KİŞİYE ÖZEL HAK ÇIKARILAMAYACAĞI İÇİN, GENEL BİR KURAL ÜZERİNDE UZLAŞILMALIDIR ve bu dünya üzerinde genelde 12 haftaysa 12 haftadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…