anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
hani kocanız size karışmazdı ? hani mükemmel bir evliliğinz vardı ?
hani eşiniz isteklerinize karışmazdı ?bi dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor ?

hani siz akıllıydınız,ondan yorum yapıyordunuz.

arkadaşım konu değişik konulara giriyo çıkıyoo her yorumu okuyup yaptığın yorum bu mu.

merak etmeyin fazlasıyla istikrarlıyım kadınım ve hala hakkımı savunuyorum.

ya siz nesiniz neyi savunuyosunuz

amacım tartışmak değil kimseyle kimsede yazdıklarımı üstüne alınmasın sadece konuyu okudum ve şahsi görüşlerimdir.
.
öncelikle bende kürtaja karşıyım.bebek anne rahminde varolmaya başladığı andan itibaren ona ruh verilir.ha doğan bir bebeği öldürüp çöpe atmışsın ha kürtaj olmuşsun.kürtajda bile sınırlar zorlandı çok bebek kürtaj adı alrında katledildi.kimse nasıl korunuruz daha iyi nasıl önlem alırız die düşünmüyorda kürtaj yasaklanmasın die konuşuyor.bunu facebookta yazılan konulara videolara karşın sölüyoruz.bugun bi resim gördüm bazı kadınlar karınlarına yazmış benim bedenim benim kararım.ama o beden benim diorsun kürtaj olacağında eşinle beraber karar veriyorsun.bazı durumlarda eşlerin imzası dahi alınıyor.beden benim kararım benim die yazmışlar karınlarına ama sanmıyorum böle bi durumda yalnız başlarına karar versinler.ben bilmem beyim bilire gidiyor işler.

bence konu bu kadar uzatılacağına tartışma çıkacağına korunma yöntemleri araştırılmalı.çocuk istenmiyorsa güvenilir yöntemler bulunmaya çalışılmalı çare budur.o et parçası cenin dedikleri şey 9 ayda nasıl insana dönüşebiliyosa hayatının bi anlamı parçası herşeyi oluyosa onmu yok etmekte gerçekten cinayettir.

farklı düşünüyorsunuz diye size saygısızlık yapıp hakaret edenleri şahsınız üzerinden bende kınıyorum.

lütfen siz sakin olun bakın bende sizin tam tersini savunuyorum ama saygı çercevesinde

kürtaj cinayettir diyen arkadaşlar.Bunu tam olarak neye dayanarak söylüyorsunuz.
Dinimize göre yumurta döllendikten 40 gün sonra ruh veriliyor,bazı hadislerde ise bu süre 120 güne kadar çıkıyor.(bana kaynak göster demeyin internette arayın bulun)
Bilimsel olarak ise anneden ayrı yaşayabilecek ise canlı kabul edilir tam emin değilim ama bu süre 6 ay falandır.Bazı ülkelerde bu baz alınarak 6 aya kadar kürtaj yapılabilir.

BEN TECAVÜZ VS GİBİ ZOR BİR DURUM DIŞINDA ASLA KÜRTAJ YAPTIRMAZDIM.BUNA SADECE KADIN KENDİ VİCDANINA GÖRE KARAR VEREBİLİR
KÜRTAJ BİR DOĞUM KONTROL YÖNTEMİ DEĞİLDİR.

Bu yasa ile yapılmaz.Tecavüz sonucu gebeliklerde bile kürtajın yasaklanmasından bahseden siyasetçiler var ortada.evet yasa henüz çıkmadı ama çıktıktan sonra herşey için çok geç olacak.

Tecavüz deyip durmayın diyen arkadaşlar!!!!!,yarın başımıza ne geleceği belli mi.Hepimiz kadınız,hayatta hiçbir zaman tecavüze uğramayacağımızın garantisi var mı.Türkiyede hukuk sisteminin nasıl işlediğinden haberiniz yok mu.Yasada tecavüz hariç gibi bir ibare bile olsa(ki olmayacağından bahsediliyor-bu bile ürkünç) nasıl tecavüz sonucu hamile kaldığınızı ispatlayacaksınız.Açacağınız davalar yıllarca sürecek.Bunun farkında değil misiniz.O süre zarfında çocuk doğar zaten.

Ayrıca doğum kontrolünden bahsden arkadaşlar,insanları ve özellikle 'Erkekleri' bu konuda bilinçlendirmek için böyle bir yasak mı getirilmeli?

Lütfen belli siyasi düşünceyi korumak adına böyle insanlık dışı bir yasayı bu yasa ile ilgili söylenen sözleri aklamaya çalışmayalım.Hani annesiniz ya.Gerçekten canlı olan kızlarınızı düşünün.Onların geleceğini düşünün.Çünkü geriye gitmenin sınırı yok.Buradaki olay belki kürtaj bile değil.Kadınların gittikçe aşağı varlık olarak görülmesi ve varolan haklarının alınması.

Evet yasa henüz çıkmadı ama çıktıktan sonra zaten herşey için çok geç olacak.

Sinirlenmene gerek yok. AKP yanlisi degil miydin:)

Ben suclu budur, sudur diyye ayirmiyorum, toplumsal yara var ortada bende bu toplumun ferdi olarak üzülüyorum, engellensin diyorum ama bunu kanunla yaparlar ama tesvikle yaparlar bilemem.
Ben bir kadinim, esim, en önemlisi anneyim. Baska bir bedende de olsa bir bebegin sirf erkek degil diye aldirilmasi icimi yakiyor ( sürekli erkek bebegi söylüyorum cünkü en cok icimi yakan bu, sanki kiz kendi kiz olmak istedi, kiz oldu diye cezalandiriliyor) bunun icinde karsiyim, engel olunsun diyorum.

Aynı şeyi demişiz:)
Hımm Aklın yolu birdir. Şimdi bunu doğrulamış olduk mu bunu düşüneceğim bir süre:) Sonra da ders çalışacağımm...Yine alamadım kendimi geri...

konuyu o açıp kendi yazdığı şeylerde çeliştiği için soruyu ona yönlendirdim hanımefendi

Ya bunda anlaşılmayacak bir şey mi var WEİSS?

Tamam biz de aynı şeye üzülüyoruz zatennnn... Yine aynı şekilde çok üzülüyorum içimi yakıyor diyorsun! Engellensin diyorum diyorsun.

Tamam engellensinnn, ama bunun yolu KÜRTAJA YASAK KOYMAK DEĞİL. Bunun da farkında olmanı diliyorum, bunun YOLU , ERKEĞİ EĞİTMEK. ERKEĞİN KADINA DEĞER VERDİĞİ BİR SİSTEM YARATMAK. ERKEĞİ KADINDAN ÜSTÜN GÖREN ATAERKİL YAPIYI KIRMAK.

Bununla mücadeleye katılın o zaman, kürtajı yasaklamaya değil.

farklı düşünüyorsunuz diye size saygısızlık yapıp hakaret edenleri şahsınız üzerinden bende kınıyorum.

lütfen siz sakin olun bakın bende sizin tam tersini savunuyorum ama saygı çercevesinde

Teşekkür ediyorum size. İnsanlar her zaman aynı düşünemez. Farklı düşünceler olmazsa kendimizi geliştiremeyiz zaten. Her düşüncenin muhalefeti de olmalı. Konuşmalıyız, tartışmalıyız, anlaşmalıyız. Bunları kavga etmek için değil çözüm bulmak için yapmalıyız. Ben hep terbiye çerçevesinde yazdım bu foruma ama yeter yani her insanın bir sabrı var. Haberleri bile çoğu zaman netten okurum tv kumandasını kolay kolay elime almam. Muhteşem yüzyıl gibi dizilerden tiksinen insanken hakkımda bilip bilmeden bir sürü şey dendi. Ayıptır, yazıktır. Bu şekilde ülke kaosa sürüklenir. Kimsenin kimseyi anlamaya çalışmaması yüzünden bu ülke bu halde. Neyse herkese hayırlı akşamlar diliyorum. tek kötü alışkanlığım var arada bir sigara içerim. Gidip sakinleşmek üzere sigara içeceğim işte o derece sinir sistemim bozuldu

Politikacılar dünyanın her yerinde aynıdır, nehir olmayan bir yere köprü yapacaklarına söz verirler.

ucuz siyaset ucuz siyasetçilerin tarzıdır....

sözde kadın hakları adı altında KADINI siyasete malzeme edenlere sesleniyorum KADINLAR size 2 beden büyük gelir.... İktidar partisi holiganları da muhalefet partisi holiganları da gidin ucuz söylemlerinizi başka yerlerde yapın.....

Doğmamış bir beden üzerinden nemalanan zavallılar yeter artık bırakın bu söylemleri ....

Siz nereden bileceksiniz bir kadının yaşadıklarını ? Hanginizin partisinde erkek vekil kadar kadın vekil var ! Kadın haklarıymış hadi canım ne hakkı !

bu konudaki son siyasi söylemdir buna ek olarak bu mesajdan sonra ikili polemiğe girenler bakın sizlere ne olacak ....

Politikacılar dünyanın her yerinde aynıdır, nehir olmayan bir yere köprü yapacaklarına söz verirler.

artık bize söz vermeyin ....

Kekligi de duz ovada avlarlar sarkisi geldi aklima:)) Sakin olacaksin arkadasim. Sigara filan da icme o da yasaklandi

bir kac gun once baska bir topic te verdigim cevabi kopyalayacagim malum her topicte bir kurtaj konusudur gidiyor

korkunc bir konu

bizleri ne bir adim ileri ne bir adim geri goturecek .. sadece kendi aramizda tüüü kaka cilik oynayacagiz

neden kimse kimsenin dusuncesine saygi duymuyor ve neden insanlar BEN ASLA YAPMAM sözlerini bu kadar kolay sarf ediyor .. onayliyormuyum kurtaji? yok onaylamiyorum ama kimse kimsenin özgürlugunu de kisitlayamaz

neden dini yone cekiliyor konular ? neden insanlar din konusu altinda korkutuluyor.. bir insanin Rabb e olan hesabi kendisi ile Rabb arasindadir.. birakin mahserde o kucucuk beden cennetten annesine sen beni istemedin ben de seni burda istemiyorum desin..

emri bil maruf mu yapmak istiyorsunuz tamam yapin ama bu da bu sekilde olmaz ki ... Allah in verdigi cani elbette Allah alir ama buna vesileler vardir.. trafik kazalari, hastaliklar vs vs

insan yaptiklarinda once kendii vicdani ile hesaplasmali ayrica dini olarak en kolay fetva veren atese en yakin olandir

kuran i kerim de ve hadislerde kurtaj ile ilgili acik acik hic bir ibare yoktur sadece isaretler vardir.. kurtaja izin verilen ve izin verilmeyen durumlari ben uzun uzun anlatabilirim ya da isterseniz (konu yakinda kapanir) fikhi hukumler ya da mevzuatil fikhil islam olarak google de aratir iseniz istediginiz bilgilere ulasirsiniz

yazik ya belki aramizda kürtaj yaptiran ve pismanlik icinde kivranan insanlar vardir.. Rabbim her daim dogru yolda ilerlemeyi nasip etsin vesselam

yasak asla ve asla çözüm olamaz hiçbir konuda hiçbir zaman...yasaklar eğitimsiz, geri kalmış, düşünemeyen toplumların çözüm yoludur..yasaklamak eğitmekten daha kolay ve masrafsızdır çünkü...yasaklamak gerçekleri açıklamak zorunda kalmamaktır...ve bu yasak daha önce düşüncesizce yapılan yanlışları örtmek, düzeltmek için bir kılıftır...ama en iğrenci bunun için iyi niyetli halkımın tüm samimiyeti ve saf duyguları inançları kullanılarak yapılmasıdır...

yapay gündemler yüzünen ne gerek var tartışmaya...10 yıldır nerdeymiş birileri, neden göz yumulmuş cinayetlere bu kadar zaman...sezaryen oranlarının artma sebebi bu süre içerisinde çıkarılan, doktorlara ameliyat, tahlil vs başına para kazanma olanağı sağlayan, fakat şimdi başedilemeyen performans yasası olmasın...kendinizi, inançlarınızı, iyi niyetinizi, haklarınızı kullandırmayın...bişeylere alet ettirmeyin...

ayrıca kürtaj tamamen vicdanla ilgilidir yasaklayarak kimseyi daha inançlı daha vicdanlı yapamazsınız..getirisi sadece kocakarı yöntemleri, terkedilmiş, öldürülmüş bebekler olur...

Yukarda ki yazimi iyice bir okuyun.
Ben yasa yerindedir, iyi olmus böyle, bununla mücadelenin sekli bu yasaydi mi diyorum?
Yasayi desdeklemiyorum, bu yetersizdir ve merdiven altina zemindir diyorum.
Ama engellenmesini istiyorum diyorum.
Tesvikle yapar yasa ile yapar bilemem ama engellenmeli diyorum.
Hali hazirda ki yasa yetersizdir ve kürtaji istiyen yine merdiven altinda yaptiracaktir diye bu konunun 9. 10. sayfasindan beri söylüyorum. Benim bu yazdiklarimda anlasilmayacak ne var ? Ama insanlar yasaya kitlenmis anlamiyor, anlamak istemiyor.

Son düzenleme:
Sinirlenmene gerek yok. AKP yanlisi degil miydin:)

Neden akp yanlısı olduğumu düşündünüz? Kürtajı savunmadığım için mi? Dinimi sevmek için AKP'ye, Atatürk'ümü sevmek için CHP'ye, Ülkemi sevmek için MHP'ye ihtiyacım yok. En kutsal değerlerimizi sömüren insanları savunacak değilim. CHP zihniyetini sevmem mesele ama adamlar engelliler konusunda çok çalışma yaptırlar, çookk takdir ettim. Şimdi CHP'li mi oldum? AKP nin yaptığı iyi çalışmalar var takdir ettiğim, AKP li mi oldum? Ben öz annemi bile körü körüne savunmam. Hiç kimsenin yanlısı değilim. Tarafsızım. Doğru doğrudur, yanlış yanlıştır.

arkadaşlar öncelikle duyarlı davranıp konuya katıldığınız için hepinize çok tşk ediyorum.

karşıt fikirlere sahip olsakda,çözümü başka yollarda görsekde nihayetinde bi noktada birleşiyoruz.

bir takım yorumlarımı örneklendirme yaparak yazıyorum,bir başka sahsı yazamıcağıma göre falanca şunu yapmış,filanca böyle yapmış diye hep kendimden ve eşimden örnekler veriyorum.ben olsam eşim olsa falan die..tabi aralarında olumsuz örneklerde var .ama bazı arkadaşlar konuyu ilk yazdığım birtakım cümlelerden dolayı kıyaslama içine girmiş ve beni bir dediğim bir dediğine tutmayan biri gibi algılamış.

bir kez daha eşime tşk ediyorum bu vesileyle,ve o arkadaşlara durumu açıklayabilmiş olduğumu umuyorum.
tşkler

Ben orda kinaye yaptim. Hani bende kurtaja karsiyim ya. O yuzden hukumeti destekliyor gibi gorunuyorum ya ondan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…