- 9 Nisan 2011
- 544
- 522
- 323
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
hani kocanız size karışmazdı ? hani mükemmel bir evliliğinz vardı ?
hani eşiniz isteklerinize karışmazdı ?bi dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor ?
Uzun zamandır bu kadar sinirlenmemiştim ya. Hayret birşey yaaa.. Ne bir partiyi savundum, ne yasayı savundum, sadece kürtaja karşı çıkma sebeplerimi sıraladım. Beni tanımayan hakkımda en ufak bişey bilmeyen insanlar saf, salak, AKP yanlısı, tv başından kalkmayan, hayvan haklarıyla ilgilenmeyen, başını kuma gömmüş yaratık yapıp çıkarttılar. Yeter herkes haddini bilsin. Açılan konu hakkında fikriniz varsa konuşun yoksa kimseye hakaret edemezsiniz. Böyle tipler reel hayatta karşıma geçip tek laf edemez zaten. Klavye delikanlığına gerek yok. Laf salatasına da gerek yok. Konuyla ilgili derdin varsa paylaş sıkıntını yoksa defol git. Amma terbiyesiz insanlar var ya. Hayatta aklıma gelmezdi böyle saçma salak birşey için sinirlenebileceğim.
Uzun zamandır bu kadar sinirlenmemiştim ya. Hayret birşey yaaa.. Ne bir partiyi savundum, ne yasayı savundum, sadece kürtaja karşı çıkma sebeplerimi sıraladım. Beni tanımayan hakkımda en ufak bişey bilmeyen insanlar saf, salak, AKP yanlısı, tv başından kalkmayan, hayvan haklarıyla ilgilenmeyen, başını kuma gömmüş yaratık yapıp çıkarttılar. Yeter herkes haddini bilsin. Açılan konu hakkında fikriniz varsa konuşun yoksa kimseye hakaret edemezsiniz. Böyle tipler reel hayatta karşıma geçip tek laf edemez zaten. Klavye delikanlığına gerek yok. Laf salatasına da gerek yok. Konuyla ilgili derdin varsa paylaş sıkıntını yoksa defol git. Amma terbiyesiz insanlar var ya. Hayatta aklıma gelmezdi böyle saçma salak birşey için sinirlenebileceğim.
Ben suclu budur, sudur diyye ayirmiyorum, toplumsal yara var ortada bende bu toplumun ferdi olarak üzülüyorum, engellensin diyorum ama bunu kanunla yaparlar ama tesvikle yaparlar bilemem.Hakkınız tabiki saklı, ama bildiğim kadarıyla kürtajın yasal sınırı, bir bebeğin cinsiyetinin belli olması için gereken minimum sürenin altında. Erkek değil diye sonlandırılan gebeliklerin suçunu değiştirilmek istenen yasaya değil de topluma ve ataerkil sisteme atmak lazım bana göre.
Hakkınız tabiki saklı, ama bildiğim kadarıyla kürtajın yasal sınırı, bir bebeğin cinsiyetinin belli olması için gereken minimum sürenin altında. Erkek değil diye sonlandırılan gebeliklerin suçunu değiştirilmek istenen yasaya değil de topluma ve ataerkil sisteme atmak lazım bana göre.
Hanımefendi , bir kez daha konuyu kişiselleştirip konu sahibine olmadık sorular yöneltiyorsunuz.
Bir önceki mesajınızda olduğu gibi , yazar yine toplumsal bir gerçeği örneklendiriyor. Konu sahibinin evliliği bu konuda bizi hiç ilgilendirmez.
Ben suclu budur, sudur diyye ayirmiyorum, toplumsal yara var ortada bende bu toplumun ferdi olarak üzülüyorum, engellensin diyorum ama bunu kanunla yaparlar ama tesvikle yaparlar bilemem.
Ben bir kadinim, esim, en önemlisi anneyim. Baska bir bedende de olsa bir bebegin sirf erkek degil diye aldirilmasi icimi yakiyor ( sürekli erkek bebegi söylüyorum cünkü en cok icimi yakan bu, sanki kiz kendi kiz olmak istedi, kiz oldu diye cezalandiriliyor) bunun icinde karsiyim, engel olunsun diyorum.
farklı düşünüyorsunuz diye size saygısızlık yapıp hakaret edenleri şahsınız üzerinden bende kınıyorum.
lütfen siz sakin olun bakın bende sizin tam tersini savunuyorum ama saygı çercevesinde
Teşekkür ediyorum size. İnsanlar her zaman aynı düşünemez. Farklı düşünceler olmazsa kendimizi geliştiremeyiz zaten. Her düşüncenin muhalefeti de olmalı. Konuşmalıyız, tartışmalıyız, anlaşmalıyız. Bunları kavga etmek için değil çözüm bulmak için yapmalıyız. Ben hep terbiye çerçevesinde yazdım bu foruma ama yeter yani her insanın bir sabrı var. Haberleri bile çoğu zaman netten okurum tv kumandasını kolay kolay elime almam. Muhteşem yüzyıl gibi dizilerden tiksinen insanken hakkımda bilip bilmeden bir sürü şey dendi. Ayıptır, yazıktır. Bu şekilde ülke kaosa sürüklenir. Kimsenin kimseyi anlamaya çalışmaması yüzünden bu ülke bu halde. Neyse herkese hayırlı akşamlar diliyorum. tek kötü alışkanlığım var arada bir sigara içerim. Gidip sakinleşmek üzere sigara içeceğim işte o derece sinir sistemim bozuldu
Ya bunda anlaşılmayacak bir şey mi var WEİSS? . .
Tamam biz de aynı şeye üzülüyoruz zatennnn... Yine aynı şekilde çok üzülüyorum içimi yakıyor diyorsun! Engellensin diyorum diyorsun.
Tamam engellensinnn, ama bunun yolu KÜRTAJA YASAK KOYMAK DEĞİL. Bunun da farkında olmanı diliyorum, bunun YOLU , ERKEĞİ EĞİTMEK. ERKEĞİN KADINA DEĞER VERDİĞİ BİR SİSTEM YARATMAK. ERKEĞİ KADINDAN ÜSTÜN GÖREN ATAERKİL YAPIYI KIRMAK.
Bununla mücadeleye katılın o zaman, kürtajı yasaklamaya değil.
Sinirlenmene gerek yok. AKP yanlisi degil miydin:)
Neden akp yanlısı olduğumu düşündünüz? Kürtajı savunmadığım için mi? Dinimi sevmek için AKP'ye, Atatürk'ümü sevmek için CHP'ye, Ülkemi sevmek için MHP'ye ihtiyacım yok. En kutsal değerlerimizi sömüren insanları savunacak değilim. CHP zihniyetini sevmem mesele ama adamlar engelliler konusunda çok çalışma yaptırlar, çookk takdir ettim. Şimdi CHP'li mi oldum? AKP nin yaptığı iyi çalışmalar var takdir ettiğim, AKP li mi oldum? Ben öz annemi bile körü körüne savunmam. Hiç kimsenin yanlısı değilim. Tarafsızım. Doğru doğrudur, yanlış yanlıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?