anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

siz benim bedenim kimse karışamaz diye konu açıp sonra kocam hazır olmadan bebeğim olsaydı aldırmak zorunda kalırdım diyorsunuz ve istikrarrlı oluyorsunuz öylemi ?
bende sadece istenmiyor diye olunan kürtaja karşıyım onu savunuyorum

Sorun şu ki, toplumuzda KADIN'ı iyice sindirmeye çalışıyorlar.

Annelik iç güdüsü-duygusu her kadında olağandır ,yaradılışı böyle.

Birey olarak evet kürtaja karşıyım ama bakamayacağım çocuğu doğurup,doğurmama kararını ben veririm.Siyasi otoriteler değil!!!

Şu an bianetin başlattığı kampanya da ,bu anlatılmaya çalışıyor.

Benim bedenim ,benim kararım!

Konu yine insanin savundugu seyi bir partiye uydurmaya döndü.
Sen sucusun, sen bucusuna.
Sanirim bu konunun tartisilamamasi ve gerilmeler olmasi, siyasetin isin icine girmesi oldu.
Siyasetin bir konuya el atmadan, o konuyu konusmayi, tartismayi düsünebilmek dilegi ile.
Neyse iyi geceler herkese...

bakın size istikrarlı bi şekilde cvp veriyorum ,defalarca yazmama rağmen .

çok değil bir iki sayfa geride bu konuda yazdım
lütfen okuyunn sonra yorum yapın.
bakın yanlış anlıyorsunuz amacım rencide etmek değil ama inanın okumadan yazıyosunuz bana.burda neyi savunursa savunsun yazdıklarımı okuyan herkes sizin okumadan yorumladığınızı anlıyor ve siz amaçsız bi şekilde sadece laf olsun torba dolsun misali kendi çapınızda yaptığınız yorumlardan dolayı küçük düşüyosunuz.

tekrar rica ediyorum okuyun ve yorumlayın çünkü bu sorunuza defalarca açıklama yaptım.

eee bu da can değil mii kaç kere daha yazmam lazım .bana da yazık değilmii.nerde o büyük vicdanınız da bana eziyet ediyosunuz.

Kazen'in yazısından sonra daha yazacak birşey kalmadı zaten.

Son sözüm:

Herkese sağlıklı, bol araştırmalı ,gözlemli ,sorgulamalı ,klişelerden uzak durarak doğruyu aramalı güzel günler diliyorum!

Gelinciksurubu,

Sana tavsiye vereyim derken, tavsiyelik hale geldim:) Yakında sınavım var sadece bakıp siteye çıkacaktım (?) ve şimdi ders çalışmalıyım!

Mutluluğun daim olsun!

İyi geceler!

bide konuya burdan baksak yasaklar her zaman caydırıcı olabilir.belki bu durum azalır belkide olmaz.herkes şimdidki kadar rahat olmaz.çok gelişmişm ülkelerdede yasaklar yokmu?hırsızlık insan öldürmek,dolandırıcılık bunlarda yasak değilmi?bunlar yasak die geri kalmış cahil ülkemi oluyoruz???ha şimdi bu konuyla ne alakası var dieceksiniz ama hepsi yasaklardan ibaret.sonuçta hepsinde bi insana zarar veriliyor.dini yöne çekilmesinin nedeni müslüman bi ülkede yaşıyoruz ve elbette bi problem olduğunda işin dini boyutunuda araştırmak gerekiyor ezbere konuşmak bizi sadece yanıltır.kürtaj yasaklanmasın die diretiliyorya sanki herkez amann nasıl olsa aldırırm fikriylemi yaşıyor?

erkeklerin kadınlara tavrına ve diğer konulara gelince.onlarıda biz kadınlar yetiştiriyoruz.ben etrafımda çok erkek annesi görüyorum erkek o yap oğlum,erkeksin sen ağlama,erkeksin sen vur oğlum vs.ben oğluma hem erkek olmayı hemde bi kadına nasıl davranılması gerektiğini öğretiyorum.örneğin anne su getirmisin dediğinde annecim sende alabilirsin yada masa hazırlarken bana yardım edersen sevinirim gibi.ama bazı anneler aaa erkek o işmi yaptırılır diebiliyor.ee büyüdüğünde nbe oluyor o erkek çocuk önce eziyete evdeki kız kardeşinden annesinden sonra eşinden sonra olursa kız evladından başlıyor.sonrada toplumda devam ediyor.bunun önlemi önce evimizdeki eğitimde.ataerkil toplumu yine biz kadınlar yaratıyoruz.eşlerimizide eğitebiliriz her konuda.bazı istisnalar kaideyi bozmaz ama biz kadınlar istersek başarabiliriz.

Kürtajın keyfiyeti nedirki anlayamıyorum.Hadi ben bi gidiyim doktora operasyon geçireyimmi, zevk için hamile kalayım kurtulayımmı.Hanımlar estetik yaptırmıyoruz lazere gitmiyoruz. Kürtaj bu kürtaj zorunlu olmasa kim giderde yaptırır son çare son adım

Bıraksınlar insanların yatak odalarıyla uğraşmayı,Önce varan olan çocuklara iş aş aş refah eğitim verilsin sonra insanlar karar verir
kaç çocuk doğuracağına.

Hiç kimse kürtaja karar veren anneyi karışamaz karışmamalı canilikle suçlamamalı.Asıl canilik dünyaya getirdikten sonra bakamamaktır Ona imkanlar sunamamaktır. Tecavüze uğrayan kadınlarımız doğursun devlet bakar.Sağolsun devlet bakıyorda siz kaç kez gittiniz çocuk yuvalarına o boynu bükük çocukları gidip 5 dk başlarını okşayıp 2 oyuncak hediye etmekle olmuyor bu işler.Kim anne kadar sevebilir çocuğunu hiçkimse.Siz gecenin karanlığında sokaklarda kaç gece sabahlayabilirsiniz.Biz sıcak evlerimizde şevkatle çocuklarımızı sararken sokakların karanlıklarında kaç çocuk dolaşıyor biliyormusunuz.Çöplerden ekmek toplayan köşe başlarında mendil satan çocukları görünce içiniz sızlıyor peki bu sızı ne kadar sürüyor.Unutuluyor dimi az zamanda.Kızlar erken yaşta evlendiriliyor.Başlık parası kumalık dayak şiddet.Sizin kızınız olsaydı kıyabilirmiydiniz. Tecavüz kaçınılmazsa doğurmak mı gerekir? Tecavüze uğrayan eşiniz kızınız yakınınız olsaydı doğurtururmuydunuz.Gerekirse Devlet bakar devlet kendi işlerine baksın, izin verilsede verilmesede mecbur kalmışsa bir kadın bir şekilde başının çaresine bakar.

Son düzenleme:
artik dayanamiyorum

8 aylik hamile olan kuzenimin caninin doner isteyip alamamasinin sebebi cebinde sadece 2 lirasinin olmasi tabii bu hukumeti ilgilendirmez yeter ki o cocugu dogursun

emekli maasi ile erkek kardesimi evlendirmek icin caba sarf eden babam hukumeti ilgilendirmez ne guzel iste en az 3 cocuk

banka da calisip bir turlu ay sonunu getirmeyen kardesim hukumeti ilgilendirmez hemen evlen cocuk ya yeter ki cocuk yap nisanlinin istekleri onemli degil siz cocuga odaklanin

sabahin körunde kan tahlili yaptirmak icin devlet hastanesinde siraya girip te 70. sirayi alan annem hukumeti ilgilendirmez malum hastane calisani yasasi gibi bir durum soz konusu orada calisanlar numaralari onceden yakinlarina toplamis zaten 3 cocuk dogurdun anne 2 tane daha yapsaydin basina tac konacakti

kizima aldigim yeni yatak odasi takimini kiz kardesime soyleyememem hukumeti ilgilendirmez sadece 2 cocugu var cok calissin cok cocuk yapsin imkani el vermiyorsa cocugu cekyatta yatirsin

uni harclari hukumeti hicc ilgilendirmez neden 3 cocuk yapmayip harc konusuna takiliyorsunuz

ama kurtaj cok onemli bu konu herkesi ilgilendirir

sizler neden internette takiliyorsunuz hadeee cocuk yapmaya en az 3 tane

tşkler arkadaşım allah rahatlık versin.sınavda başarılar

iyi geceler..

bir daha düşünmenizi isterim insanlar sadece yasak olduğu ya da cezası olduğu için mi adam öldürmez...ya da siz yasak olduğu için mi hırsızlık yapmıyorsunuz ?? keşke dünyada yasaklara ihtiyaç duymayacak kadar gelişmiş toplumlar olabilse...

eğitim kısmında yerden göğe haklısınız ama yasaklar kısmını tekrar düşünün lütfen ...

Son düzenleme:
saat çok geç olmuş:))

burdaki bütün arkadaşlar hepinize çok tşk ediyorum öncelikle,ellerinize sağlık,yüreğinize sağlık...........

(farklı düşündüğüm bütün arkadaşlarım da dahil)

yorumlarım kimsenin şahsına değildi,eğer sizlerden birinin kalbini istemeden kırdıysam çok ama çok özür dilerim.

çıkmam lazım artık hakkınızı helal edin arkadaşlar .bende hakkı kalan olduysa da helal olsun.

allah hiç birimizi evlatlarımızın başından ayırmasın,hepinizin nefesi çocuklarınızın üzerinde olsun

iyi geceler,

Bir bebeğin yaşama hakkının cinsiyeti nedeniyle elinden alınması, en az kız diye farklı şartlarda yaşamaya mahkum bırakılması kadar üzücü bir durum haklısınız, ama yasaklarla önüne geçemeyiz bu durumun bunu ifade etmek istiyorum.

Gebeliği sonlandırmak modern zamanlarla ortaya atılan bir kavram değil, en eski çağlardan beri kullanılan çeşitli yöntemler var, o yüzden kanunla bunun önüne geçemeyiz, devlet bir anda gelip muhteşem çözümler uygulayarak toplumsal problemlerimizi kökten çözebilecek bir oluşum değildir çünkü o toplumun içinden çıkan, muhtemelen o yarayı kanıksamış, ataerkilliği benimsemiş insanlardan oluşur. Adı üstünde temsilcilerimizi seçiyoruz. Eğer toplumun genel problemi ataerkillik yüzünden bu haldeysek, temsilcilerimizde de bu problem var.

Bu nedenle devletin birden kestirip attığı çözümler sizin bizim sorunlarımıza çare olmayacak, yavaş yavaş içten bir toplumsal değişim başlamadıkça bir gecede meclisten geçirilen keskin sınırları olan yasaklar bu ülkeye iyi gelmez daha kötü yerlere sürükler diyorum, gündemi takip ediyorsanız bilirsiniz, konu gitgide daha çirkin yerlere çekiliyor, kimse kız çocuklarının yaşam hakkını korumaktan bahsetmiyor, büyük büyük, kelli felli adamlar ordan buradan kendisi gibi düşünmeyenlere ''Çok kürtaj oldunuz galiba'' diye saldırıyor, ben gidişattan korkuyorum açıkçası o yüzden devletin kendi hayat görüşlerini üzerimize uygulamasına engel olalım, istediğimiz kadar çocuğu, istediğimiz şekilde, imkanlarımız el verdiğince yetiştirebilelim ki toplumumuz değişsin istiyorum.

Çünkü toplumu değiştirebilecek olanlar,belki sizin çocuğunuz gibi erkek olmanın bir marifet olmadığı bilinciyle, annesinin ona ayırdığı yeterli sevgi - zamanla yetiştirilecek geleceğin oğlanları, mümkün olduğunca çok çocuk doğurmak amacıyla evlere kapatılmayan eğitimli bilinçli geleceğin kızları. Geri kalanlardan iş işten geçmiş artık, değiştirebilecekse onlar değiştirecek, bizim yapabileceğimiz tek şey, onlara yasaklarla tektipleştirilmeden büyüyebilecekleri bir Dünya hazırlamak.

Son düzenleme:
Ben içinde bulunduğumuz yılları çok önemli görüyorum , umarım yüz yıl sonra bakıldığında dönemimiz kadın hakları mücadelesinin onurlu yılları olarak anılır.
Sizin gibi duyarlı kadınlarla gurur duydum , umarım bizi daha güzel günler bekliyordur.
Kimi zaman kontrolü kaybetsek de düzeyli bir tartışma oldu , oluyor. Bu konu diğerleri gibi silinmediği için çok mutluyum.
Böyle bir konunun tartışılması hangi platformda Kadınlar Kulübü'nde tartışılmasından daha anlamlı olabilir , bilemiyorum.
Herkese teşekkürler ve iyi geceler.

Konuya istek üzerine anket eklenmiştir....

toplumları şekillendiren kadınlardır aslında ve kadınlar ne kadar akıllı, sağduyulu ve bilinçli olursa gelişme ilerleme o kadar hızlı olur...

ben de konunun bu şekilde devam etmesinden çok mutlu oldum ve umutlandım...

İşte konunun en anlamlı mesajı bu

Maalesef türk kadınları olarak sahip olduğumuz haklar için fazla mücadele veremedik.Pek çoğu ve en önemlileri Atatürk zamanında verildi,biz almadık bedava konduk.
Ama bugün bizi hala 2.sınıf insan yerine koymaya çalışan dogmatik bir zihniyetle karşı karşıyayız.Umarım bu sefer kendi benliğimizin ,haklarımızın farkına varan güçlü kadınlar olarak kendimiz bu mücadeleyi verebiliriz.

Benimle bu düşünceyi paylaşan çok sayıda kadını burada görmek beni de mutlu etti.İnşallah bu karanlık günleri el birliğiyle atlatacağız.

birkaç sayfa geriden gelirken daha bu sayfalardaki cevabınızı görmeden yazdım o konuda özür dilerim
laf olsun torba dolsun diye yazmadım bir kaç sayfa geç okudum sadece okur okumaz cevap yazdım

Son düzenleme:
Kapanis konusmasi yapiliyor galiba:) Ben konuya siyasi acidan bakmadim. Etik acidan baktigimda -saglik ve tecavuz disi bir problem olmaksizin- dogabilecek bir bebegin yok olmasi cinayettir dedim. O bunu demis, su sunu demis pekte umrumda degil acikcasi. Insan vicdaniyla basbasa kaldiginda rahat uyuyabilmeli. Gordugum kadariyla seviyeli bir tartisma oldu. Iyi geceler

aynı fikirdeyiz sizinle, kesinlikle haklısınız

buna ek olarak ben sanırım kimsenin aklına gelmeyen birşeyi daha demek istiyorum. şimdi, yeni olacak yasaya göre süre 4 hafta diyor ya, hiç başına gelen ya da duyan var mı, "üstüne görme" diye birşey var (bu yasadan bahseden başbakan nereden bilsin tabi o bammmmbaşka bir konu zaten) üstüne görme demek, hamileyken kadının adetli gibi kanaması olması demek (döllenmiş yumurta rahim iç duvarına yerleşirken bazı kadınlarda bu kanama meydana gelir). bunun sonucunda kadın adetli olduğunu sanıp, farkında olmadan hamileliğini anlayacağı süre uzar. annem bana hamileyken böyle bir durum olmuş. şimdi başına böyle bir şey gelen kadın, çocuğunu doğuramayacak bir durumdaysa ve 4 hafta sonrasında öğrenirse hamileliğini (hatta 8 hafta da diyebiliriz, 2. adet görme zamanında anlayacak hamile olduğunu muhtemelen) ne olacak?

hadi kürtaj doğrudur yanlıştır bir tarafa, yasadaki saçmalığa bakar mısınız? hamileliğini 4 haftadan önce öğrenemeyen kadın ne yapacak bu durumda

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…