- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
hani siz akıllıydınız,ondan yorum yapıyordunuz.
arkadaşım konu değişik konulara giriyo çıkıyoo her yorumu okuyup yaptığın yorum bu mu.
merak etmeyin fazlasıyla istikrarlıyım kadınım ve hala hakkımı savunuyorum.
ya siz nesiniz neyi savunuyosunuz
siz benim bedenim kimse karışamaz diye konu açıp sonra kocam hazır olmadan bebeğim olsaydı aldırmak zorunda kalırdım diyorsunuz ve istikrarrlı oluyorsunuz öylemi ?
bende sadece istenmiyor diye olunan kürtaja karşıyım onu savunuyorum
Kazen'in yazısından sonra daha yazacak birşey kalmadı zaten.
Son sözüm:
Herkese sağlıklı, bol araştırmalı ,gözlemli ,sorgulamalı ,klişelerden uzak durarak doğruyu aramalı güzel günler diliyorum!
Gelinciksurubu,
Sana tavsiye vereyim derken, tavsiyelik hale geldim:) Yakında sınavım var sadece bakıp siteye çıkacaktım (?) ve şimdi ders çalışmalıyım!
Mutluluğun daim olsun!
İyi geceler!
Kekligi de duz ovada avlarlar sarkisi geldi aklima:)) Sakin olacaksin arkadasim. Sigara filan da icme o da yasaklandi
bide konuya burdan baksak yasaklar her zaman caydırıcı olabilir.belki bu durum azalır belkide olmaz.herkes şimdidki kadar rahat olmaz.çok gelişmişm ülkelerdede yasaklar yokmu?hırsızlık insan öldürmek,dolandırıcılık bunlarda yasak değilmi?bunlar yasak die geri kalmış cahil ülkemi oluyoruz???ha şimdi bu konuyla ne alakası var dieceksiniz ama hepsi yasaklardan ibaret.sonuçta hepsinde bi insana zarar veriliyor.dini yöne çekilmesinin nedeni müslüman bi ülkede yaşıyoruz ve elbette bi problem olduğunda işin dini boyutunuda araştırmak gerekiyor ezbere konuşmak bizi sadece yanıltır.kürtaj yasaklanmasın die diretiliyorya sanki herkez amann nasıl olsa aldırırm fikriylemi yaşıyor?
erkeklerin kadınlara tavrına ve diğer konulara gelince.onlarıda biz kadınlar yetiştiriyoruz.ben etrafımda çok erkek annesi görüyorum erkek o yap oğlum,erkeksin sen ağlama,erkeksin sen vur oğlum vs.ben oğluma hem erkek olmayı hemde bi kadına nasıl davranılması gerektiğini öğretiyorum.örneğin anne su getirmisin dediğinde annecim sende alabilirsin yada masa hazırlarken bana yardım edersen sevinirim gibi.ama bazı anneler aaa erkek o işmi yaptırılır diebiliyor.ee büyüdüğünde nbe oluyor o erkek çocuk önce eziyete evdeki kız kardeşinden annesinden sonra eşinden sonra olursa kız evladından başlıyor.sonrada toplumda devam ediyor.bunun önlemi önce evimizdeki eğitimde.ataerkil toplumu yine biz kadınlar yaratıyoruz.eşlerimizide eğitebiliriz her konuda.bazı istisnalar kaideyi bozmaz ama biz kadınlar istersek başarabiliriz.
Ben suclu budur, sudur diyye ayirmiyorum, toplumsal yara var ortada bende bu toplumun ferdi olarak üzülüyorum, engellensin diyorum ama bunu kanunla yaparlar ama tesvikle yaparlar bilemem.
Ben bir kadinim, esim, en önemlisi anneyim. Baska bir bedende de olsa bir bebegin sirf erkek degil diye aldirilmasi icimi yakiyor ( sürekli erkek bebegi söylüyorum cünkü en cok icimi yakan bu, sanki kiz kendi kiz olmak istedi, kiz oldu diye cezalandiriliyor) bunun icinde karsiyim, engel olunsun diyorum.
Ben içinde bulunduğumuz yılları çok önemli görüyorum , umarım yüz yıl sonra bakıldığında dönemimiz kadın hakları mücadelesinin onurlu yılları olarak anılır.
Sizin gibi duyarlı kadınlarla gurur duydum , umarım bizi daha güzel günler bekliyordur.
Kimi zaman kontrolü kaybetsek de düzeyli bir tartışma oldu , oluyor. Bu konu diğerleri gibi silinmediği için çok mutluyum.
Böyle bir konunun tartışılması hangi platformda Kadınlar Kulübü'nde tartışılmasından daha anlamlı olabilir , bilemiyorum.
Herkese teşekkürler ve iyi geceler.
bakın size istikrarlı bi şekilde cvp veriyorum ,defalarca yazmama rağmen .
çok değil bir iki sayfa geride bu konuda yazdım
lütfen okuyunn sonra yorum yapın.
bakın yanlış anlıyorsunuz amacım rencide etmek değil ama inanın okumadan yazıyosunuz bana.burda neyi savunursa savunsun yazdıklarımı okuyan herkes sizin okumadan yorumladığınızı anlıyor ve siz amaçsız bi şekilde sadece laf olsun torba dolsun misali kendi çapınızda yaptığınız yorumlardan dolayı küçük düşüyosunuz.
tekrar rica ediyorum okuyun ve yorumlayın çünkü bu sorunuza defalarca açıklama yaptım.
eee bu da can değil mii kaç kere daha yazmam lazım .bana da yazık değilmii.nerde o büyük vicdanınız da bana eziyet ediyosunuz.
Yani benim anlamadıgım sey su, bu kürtaj yasasına karsı cıkan herkese "potansiyel kürtajcı" gibi davranmanın mantıgı nedir? Kafanız hic mi calısmıyor ya? Adamlar gelip elinizden o kadar bireysel bir hakkınızı alıyor ki? Saglık bakanı mı karar vermeli benim anne olmama, basbakan nasıl uygun görürse o sekilde mi doguracagım yani? Ben hayatım boyunca bir kez bile kürtaj yaptırmadım allah da mecbur etmesin, ama bu yasanın sonuna kadar karsısındayım, diktatörlükten baska bisey degil, bazı gerizekalılar cıkıp "kac kisi var ki zaten tecavüz sonucu hamile kalan" diye yazmıs, kadın oldugumdan utanıyorum bunlar yüzünden, bir kisi bile olsa yetmez mi? agzından salyalar akıtan hastalıklı zihniyetin ne kadar cok saksakcısı varmıs? Sizin kızınız yok mu? Onun basına gelse "olsun naapım dogur" mu diyeceksiniz? 4 haftadan sonra kürtajı yasaklamaya kalkıyor adamlar, 4 haftalık hamilelikte kalp bile atmaya baslamıyor, hastamısınız siz yaa?? Bu zihniyet yarın "epidurali yasaklıyorum,isleri ne bagıra cagıra dogursunlar" dese "aa dimi dogru yaa,benim kafam basmaz siyasetciler bilir" mi diyeceksiniz? Mesele zırt pırt kürtaj yaptırmak degil, mesele bireysel haklara saldırı. Ama kendileri cok medeniymis gibi bir de atar yapmıs arkadaslar "sizin gibilerle tartısılmaz" falan diye.Hastalıklı beyinler.İkili,üçlü, dörtlü testi kostura kostura yaptırırsınız o zaman onları niye yaptırıyorsunuz? Adamlar "dawn sendromlu da olsa doguracaksın" diyor, buna kimin hakkı olabilir? Hamileyim ve bir igne yaptırmam gerekiyor, fiyatı 158 lira.Ve devlet bunu karsılamıyor, ama bana dogurmamı dayatabiliyorlar? Dawn sendromlu bir cocuk dünyaya getirdigimde -ki bile bile boyle bir cocugu dogurmaya bir tek ben ve esim karar verebilir- devlet her seyimizi karsılıyor mu? Bu yasayı savunan,kadın olan, ve hatta anne olan insanlara dormak istiyorum; Ne zaman ve hangi kosulllarda beyninizi kullanmayı bıraktınız? Utanıyorum aynı oksijeni soludugumuz icin.
ya tamam kürtaj yasak olsun ama şuan 12 haftalık olana kadar aldırabiliyorsunuz değil mi yasal süreyi kısaltsınlar 1 aydan sonra aldırmak yasak olsun ama sonucta dünyanın 1000 türlü hali var, ulan sen çocuk mu doğurdun nereden biliyorsun da karar veriyorsun hıyar, sanki türkiye de her iş bitti de sıra kürtaja geldi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?