- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
Lütfen beni yanlış anlamayın , Eğer ölümden sonraki hayata inanıyorsak Allahın koyduğu kurallarla hayatımızı idame ettirmek durumundayız. Kürtaj meselesi anneye zarar verdiği durumlarda yanlış bilmiyorsam zaten mubah hale geliyor. Tecavüze uğrayan zavallı kızcağızın içinde bulunduğu durumu da kapsadığını düşünüyorum psikolojik olarak çökmek demek bu ap ayrı bir konu lakin aile olmuş yuva kurmuş ya da kendi zevkleri adına illegal şeyler yaşamış insanlar için söylüyorum ki bu bir cinayettir.Biraz daha duyarlı olalım , kendi evlatlarımızı daha da ötesi Yüce yaratıcının iradesine isyanla karşılık vermeyelim kardeşlerim...
İnan çok üzüldüm senin için , başın sağolsun canım..acın acımdır. söylediklerinin çoğuna katılıyorum ben de ancak doğmuş bir evladı öldürmek ne ise anne karnındaki zavallı masumu da öldürmek aynıdır , suçtur.. Ancak dediğin gibi iyileştirmeler yapılabilir , yardımlar yapılabilir , ya da teşvikler... Bu arada inşallah Allah sana yeniden sağlıklı hayırlı bir evlat verir , gerçekten çok üzüldüm...canım bak sen ne güzel uyarıyorsun mesela ama uyarmakla egitim vermek anlatmakla yasak aynı şey degildir.insanlar zaten bu yüzden tepkiler tecavüz olayıda üzerine tuz biber oldu ve patladı olaylar.
yasak bu diyemezler kimseye dinimizde bile zorlama yokken kimseyi zorlayamazsın.
ben daha bir ay önce kürtaj oldum 2. gebeligimdi ve ikisininde kalbi durdugu için aldırmak zorunda kaldım ki inan bana bir umut bekledim belki acaba diye zehirlenmek ugruna 1 hafta.
kürtaj zaten bazı durumlarda yasak 10 haftadan büyük bi bebegi aldırmak yasak bekar bi kızın gidipte tek başına kürtaj olması yasak ee sen bunları denetleyebiliyormusun tabikide hayır.zira evlilik dışı hamile kalıp bebegini aldıranda 4 aylık çocugunu aldıranda var etrafta.
ama evli bi kadının es kaza olduda hamile kaldı ve bakamayacak yada istemiyor kendini hazır hissetmiyor ne bileyim birsürü şey o kadına hayır kardeşim sen bunu doguracaksın diyemez kimse.din konusundan bakınca o kadına o adama günah yazılıyor tabiki ama bu kimseyi ilgilendirmezki.
bak ben kürtaja girerken bi kadın daha girdi eşi hasta kendi hasta kimse çalışamıyor evde 2 evladı var kazayla hamile kalmış çünkü korunmak ne bilmiyor yada yanlış biliyor aglıyarak girdi kadın kürtaja istemiyorum ama bakamam yapamam kardeşim dedi sana dua edicem rabbim sanada bi evlat nasip etsin dedi utanarak girdi benden( ee şimdi o kadına kim ne diyebilirki agzımı açamadım inan bana hiç bişi ne düşündüm ne söyledim.çünkü yardım eden kimse yok devlet yardım ediyor güya 20 tl veriyor çocuk başına onuda yardımdan sayıyor.
kürtajı yasaklayacaklarına var olan kürtaj yasasına bi baksınlar olmadı ufak degişiklikler yapsınlar ve takip etsinler denetlesinler.
ama ben tecavüze ugrayan kadın çocugunu dogur günah aldırma diyen insanlardan hiç bişey beklemem bekliyemem çünkü bunu diyen insan dul veya tecavüze ugrayan kadına babası belli olmayan çocuga nedediklerini tahmin edebildigim insanlar....
kürtajı yasaklayacaklarına özel egitmenler yetiştirsinler ev ev kapı kapı dolaşsınlar özel okullar açsınlar kadına erkege cinselligin utanılmayacak bişey oldugunu korunma yöntemlerini anlatsınlar inan daha yararlı olur...
İnan çok üzüldüm senin için , başın sağolsun canım..acın acımdır. söylediklerinin çoğuna katılıyorum ben de ancak doğmuş bir evladı öldürmek ne ise anne karnındaki zavallı masumu da öldürmek aynıdır , suçtur.. Ancak dediğin gibi iyileştirmeler yapılabilir , yardımlar yapılabilir , ya da teşvikler... Bu arada inşallah Allah sana yeniden sağlıklı hayırlı bir evlat verir , gerçekten çok üzüldüm...
Politikacılar dünyanın her yerinde aynıdır, nehir olmayan bir yere köprü yapacaklarına söz verirler.
ucuz siyaset ucuz siyasetçilerin tarzıdır....
sözde kadın hakları adı altında KADINI siyasete malzeme edenlere sesleniyorum KADINLAR size 2 beden büyük gelir.... İktidar partisi holiganları da muhalefet partisi holiganları da gidin ucuz söylemlerinizi başka yerlerde yapın.....
Doğmamış bir beden üzerinden nemalanan zavallılar yeter artık bırakın bu söylemleri ....
Siz nereden bileceksiniz bir kadının yaşadıklarını ? Hanginizin partisinde erkek vekil kadar kadın vekil var ! Kadın haklarıymış hadi canım ne hakkı !
bu konudaki son siyasi söylemdir buna ek olarak bu mesajdan sonra ikili polemiğe girenler bakın sizlere ne olacak ....
Politikacılar dünyanın her yerinde aynıdır, nehir olmayan bir yere köprü yapacaklarına söz verirler.
artık bize söz vermeyin ....
Her şeyi bir yana bırakıyorum , bu yasakla tecavüzler nasıl azalır ?
Bana anlatabilir misiniz ? Merak ediyorum.
Uslubunuz öyle yanlış ki ? Benim verdiğim cvp.la sizin benim düşünceme saldırışınız arasında çok fark var. Siz birşeyler yazdınız bende genelleştirip soru mu sordum.walla çocuğu sizinle yapsam sizle beni ilgilendirir derdim ama kocayla yapılan çocuk karı kacocayı ilgilendirir.
saçma soruya bakın ya .burda feministçilik oynamıyorum ben.siz benle dalgamı geçiyorsunuz
arkadaşım okumadan mı yorumluyosun anlamıyorum ben yasaklar olursa doğabilecek durumlardan bahsettim.bunlar olmasın yaşanmasın die.yoksa çok şükür benim eşim son derece saygılı eşine evkadına değer veren biri.herkes benim kadar şanslı değil diyorum bunlara sebebiyet verenler çıkar diyorum.
yoksa ben zaten kimsenin boyunduruğu altına girmem.
çok rica ediyorum 1 defa da anlamıyorsanız 5 defa okuyun 1 defa yorum yapın .
ama anlyarak yoksa resil oluyorsunuz farkında değilsiniz.
siz daha okuduğunuzu anlamazken benim savunduklarımı anlayamazsınız tabi.
rica ediyorum
devlet ve yasalar hakkını savunacak yeterliliğe sahip olmayanlarıda savunmak zorundalar. eğer bir anne karnındaki bebeğin yaşam hakkına sahip çıkmıyorsa evet o bebeğe devlet sahip çıkmalıdır.
doğsa sefalet çekse sokak çocuğu olsa daha mı iyi diye düşünenler olabilir. ama o bebek dile gelse konuşsa tamam doğrayın beni böyle yaşamaktansa doğranmaya razıyım diyeceğinimi düşünüyorsunuz??
ölümcül bir hastalığı olan insan bile bir umutla yaşama tutunmaya çalışıyor sizce o bebek yaşamak istemezmiydi??
yoğun bakım ünitesine bağlı ya da solunum cihazına bağlı iyileşmek için zaman geçmesini beklediğiniz bir insanı o yoğun bakım ünitesinden çıkartırmısınız?? anne karnını da sadece böyle düşünebilirsiniz o sizin yoğun bakım ünitenize bağlı bulunan bir insan, zamanla iyileştiğinde rahminize ihtiyacı kalmayacak.
hastahane yetkilileri nasılki fişi çekip hastayı ölüme terkedemezlerse anneninde bunu yapmaya hakkı yok. yaşam hakkı kutsaldır hayattaki hiçbirşey hiç yaşamamış olmaktan daha kötü değildir.
açıkcası kürtaj yasağının insanları daha dikkatli korunmaya teşvik edeceğini düşünüyorum, hiçbir korunma yöntemi yüzde yüz değildir ama 2 korunma yöntemi birden yüzde yüzdür. kusura bakmayın ama hem prezervatif hem doğum kontrol hapı kullanıp hamile kalanlara kesinlikle inanmıyorum. zamansız hamileliklerde insanlar böyle kılıflar uydurabiliyorlar çok korundum ama oldu gibi.
2 çocuktan fazlasını düşünmüyorsan ve korunma yöntemlerine güvenmiyorsan(ki ben güveniyorum) tüp bağlatma operasyonu olursun, çok extrem bir şekilde ileride iki evladınıda kaybedersen tüpler geri açtırılabiliyor. ayy o kadar sıkıntıya gelemem ben acı çekeceğime çocuğu parçalatırım daha iyi diyorsanda herkes kendi vicdanı kadar insandır ona birşey diyemem.
ülke şartlarımızın berbatlığından bahsedilmiş ama ekonomi yönünden hiçte fena bir ülke değiliz. bunu söyleyenlere gidip balkan ülkelerine bakmalarını söylüyorum afrika değil dikkatinizi çekerim sadece balkan ülkeleri, oradaki bir devlet üniversitesinde öğretim görevlisi olan profesörün maaşı bizim fabrika işçisiyle aynı. yoksa her ülkede fakirler vardır, dev bir ekonomiye sahip amerikada bile her köşe başında bir evsize rastlayabilirsiniz.
tecavüz olayına gelirsek, birincisi bu kürtaj yasağının tecavüzcüleri ortaya çıkarması bakımından da hayırlı bir iş olduğunu düşünüyorum. tecavüz durumunda kadın istemiyorsa doğurması istenemez elbette. tecavüzü şikayet etme hakkını kullanmayan kadın kürtaj hakkınıda kullanmasın, ya da kürtaja aklı eren bir kadın bi zahmet gidip o tecavüzcüleri şikayet etsinki toplumumuzda tecavüzcülerden temizlensin. belkide bunun çığırtkanlığını yapmanız daha mantıklı olurdu sevgili bayanlar. neden sokaklara dökülüp tecavüzcülerini saklayan kadınları bilinçlendirmeye yönelik eylem yapmıyorsunuz??
bu tıpkı şeye benziyor adam öldürmek yasak olmasın çünkü nefsi müdafa etmek durumunda adam öldürmek zorunda olan insanlar var, nasıl kanıtlayacaklar kendini korumak için adam öldürdüğünü?? bunu diyemiyoruz değilmi?
yasalar genelde şöyledir genel bir yasak çıkartılır, örn. adam öldürmek yasaktır gibi, sonra buna şartlar getirilir şu durumda adam öldürmek kaçınılmaz olur ve cezası yoktur diye. kürtaj yasasıda böyle olmalı kürtaj yasaktır çünkü devlet o anne karnındaki canlının yaşam hakkınıda korumak zorundadır ama şu durumda kürtaj yapılabilir diye de düzenleme getirilir. eğer tecavüz sonucu hamile kalanlara da doğurmak zorunluluğu getirilirse gelin o zaman konuşalım, çarşı herşeye karşı mantığıyla sırf baştakilerin kafasını beğenmeyip yaptıkları doğru şeylere de karşı çıkarsanız bir milim ilerleyemeyiz.
devlet yanlış olan bir şeyi sırf insanlar kaçak yollara baçvurur ve sonucu kötü olur diye serbest bırakamaz. o kaçak yollara başvuranlarda bunun neticelerini göze alıp bu işi yapsınlar o zaman. 17 yaş altı evlilik yasak ama birsürü 17 yaş altı evlenip imam nikahlı yaşayan var o zaman ben yasaklasamda bunlar evleniyorlar o zaman serbest bırakayım hemde bunları yasalarla koruyayım diye bakıp çocuk evliliklerede sahip çıkması mantıklı olurdu.
bazı bayanlarda hayvan sevgisine bağlamış olayı. hayvan yavrularına gösterdiğin vicdanı insan yavrusuna gösteremiyorsan ben ona vicdan demem. hayvanlara bile kürtaj iğrenç birşey. bir köpeğe kürtaj yapılsa yavrular parçalansa bu sözde hayvanseverler ortalığı ayağa kaldırır ama öyle birşey yok değil mi nedir hayvanlar kısırlaştırılıyor. o zaman bakamayacak ve keyfine bakmak isteyecek insanda kendini kısırlaştırsın. yoksa herkes 5 tane çocuk doğursun diye bir temennimiz yok maksat masum canlara kıyılmasın.
bu arada ingilterede 6 aya kadar kürtaj yaptırmak serbestmiş, yuhh diyorum artık!!
bir yasak varsa muhtemelen onun cezası da vardır, hükümet bu konuya sanırım büyük önem vermeye başladı, dolayısıyla cezalarda paralelinde ağır olabilme ihtimali yüksek caydırıcı olabileceğini düşünüyorum
bu konu hakkındaki ek bir düşüncemi daha belirtip kürtaj hakkında daha fazla konuşmayacağım bunaltıyor insanı gerçektende
şimdi mesela kadın kocasından ya da birlikte olduğu erkekten adam istemediği halde hamile kaldı ve çocuğu doğuracak. adam baba olmaya hazır değil, maddi yönden imkanı yok, kariyer yapmayı düşünüyor ya da adam karısından ayrılmayı düşünüyor ya da kadın adamı kandırıp bu çocuğa hamile kalıyor. bu durumda madem kadın erkek eşitliğini savunuyorsak babanın izni yoksa kadın çocuğu doğuramasın. özellikle ünlülerden çok var mesela adamı evliliğe mecbur bırakmak için hamile kalan, adam bas bas bağırıyor istemediğini kadın ise çocuğu doğuruyor. kürtajın yasaklanmaması gerektiğini düşünen hanımlar lütfen erkeklerde çocuğu istemediği takdirde kürtaj yaptırtmasına destek çıksınlar. ama benim güzel ülkemde kadınlar " kadın erkek eşitliği" diye bağırırken aslında demek istediği " bana ayrıcalıklı davranacaksın"dır.
bu konu hakkındaki ek bir düşüncemi daha belirtip kürtaj hakkında daha fazla konuşmayacağım bunaltıyor insanı gerçektende
şimdi mesela kadın kocasından ya da birlikte olduğu erkekten adam istemediği halde hamile kaldı ve çocuğu doğuracak. adam baba olmaya hazır değil, maddi yönden imkanı yok, kariyer yapmayı düşünüyor ya da adam karısından ayrılmayı düşünüyor ya da kadın adamı kandırıp bu çocuğa hamile kalıyor. bu durumda madem kadın erkek eşitliğini savunuyorsak babanın izni yoksa kadın çocuğu doğuramasın. özellikle ünlülerden çok var mesela adamı evliliğe mecbur bırakmak için hamile kalan, adam bas bas bağırıyor istemediğini kadın ise çocuğu doğuruyor. kürtajın yasaklanmaması gerektiğini düşünen hanımlar lütfen erkeklerde çocuğu istemediği takdirde kürtaj yaptırtmasına destek çıksınlar. ama benim güzel ülkemde kadınlar " kadın erkek eşitliği" diye bağırırken aslında demek istediği " bana ayrıcalıklı davranacaksın"dır.
devlet ve yasalar hakkını savunacak yeterliliğe sahip olmayanlarıda savunmak zorundalar. eğer bir anne karnındaki bebeğin yaşam hakkına sahip çıkmıyorsa evet o bebeğe devlet sahip çıkmalıdır.
doğsa sefalet çekse sokak çocuğu olsa daha mı iyi diye düşünenler olabilir. ama o bebek dile gelse konuşsa tamam doğrayın beni böyle yaşamaktansa doğranmaya razıyım diyeceğinimi düşünüyorsunuz??
ölümcül bir hastalığı olan insan bile bir umutla yaşama tutunmaya çalışıyor sizce o bebek yaşamak istemezmiydi??
yoğun bakım ünitesine bağlı ya da solunum cihazına bağlı iyileşmek için zaman geçmesini beklediğiniz bir insanı o yoğun bakım ünitesinden çıkartırmısınız?? anne karnını da sadece böyle düşünebilirsiniz o sizin yoğun bakım ünitenize bağlı bulunan bir insan, zamanla iyileştiğinde rahminize ihtiyacı kalmayacak.
hastahane yetkilileri nasılki fişi çekip hastayı ölüme terkedemezlerse anneninde bunu yapmaya hakkı yok. yaşam hakkı kutsaldır hayattaki hiçbirşey hiç yaşamamış olmaktan daha kötü değildir.
açıkcası kürtaj yasağının insanları daha dikkatli korunmaya teşvik edeceğini düşünüyorum, hiçbir korunma yöntemi yüzde yüz değildir ama 2 korunma yöntemi birden yüzde yüzdür. kusura bakmayın ama hem prezervatif hem doğum kontrol hapı kullanıp hamile kalanlara kesinlikle inanmıyorum. zamansız hamileliklerde insanlar böyle kılıflar uydurabiliyorlar çok korundum ama oldu gibi.
2 çocuktan fazlasını düşünmüyorsan ve korunma yöntemlerine güvenmiyorsan(ki ben güveniyorum) tüp bağlatma operasyonu olursun, çok extrem bir şekilde ileride iki evladınıda kaybedersen tüpler geri açtırılabiliyor. ayy o kadar sıkıntıya gelemem ben acı çekeceğime çocuğu parçalatırım daha iyi diyorsanda herkes kendi vicdanı kadar insandır ona birşey diyemem.
ülke şartlarımızın berbatlığından bahsedilmiş ama ekonomi yönünden hiçte fena bir ülke değiliz. bunu söyleyenlere gidip balkan ülkelerine bakmalarını söylüyorum afrika değil dikkatinizi çekerim sadece balkan ülkeleri, oradaki bir devlet üniversitesinde öğretim görevlisi olan profesörün maaşı bizim fabrika işçisiyle aynı. yoksa her ülkede fakirler vardır, dev bir ekonomiye sahip amerikada bile her köşe başında bir evsize rastlayabilirsiniz.
tecavüz olayına gelirsek, birincisi bu kürtaj yasağının tecavüzcüleri ortaya çıkarması bakımından da hayırlı bir iş olduğunu düşünüyorum. tecavüz durumunda kadın istemiyorsa doğurması istenemez elbette. tecavüzü şikayet etme hakkını kullanmayan kadın kürtaj hakkınıda kullanmasın, ya da kürtaja aklı eren bir kadın bi zahmet gidip o tecavüzcüleri şikayet etsinki toplumumuzda tecavüzcülerden temizlensin. belkide bunun çığırtkanlığını yapmanız daha mantıklı olurdu sevgili bayanlar. neden sokaklara dökülüp tecavüzcülerini saklayan kadınları bilinçlendirmeye yönelik eylem yapmıyorsunuz??
bu tıpkı şeye benziyor adam öldürmek yasak olmasın çünkü nefsi müdafa etmek durumunda adam öldürmek zorunda olan insanlar var, nasıl kanıtlayacaklar kendini korumak için adam öldürdüğünü?? bunu diyemiyoruz değilmi?
yasalar genelde şöyledir genel bir yasak çıkartılır, örn. adam öldürmek yasaktır gibi, sonra buna şartlar getirilir şu durumda adam öldürmek kaçınılmaz olur ve cezası yoktur diye. kürtaj yasasıda böyle olmalı kürtaj yasaktır çünkü devlet o anne karnındaki canlının yaşam hakkınıda korumak zorundadır ama şu durumda kürtaj yapılabilir diye de düzenleme getirilir. eğer tecavüz sonucu hamile kalanlara da doğurmak zorunluluğu getirilirse gelin o zaman konuşalım, çarşı herşeye karşı mantığıyla sırf baştakilerin kafasını beğenmeyip yaptıkları doğru şeylere de karşı çıkarsanız bir milim ilerleyemeyiz.devlet yanlış olan bir şeyi sırf insanlar kaçak yollara baçvurur ve sonucu kötü olur diye serbest bırakamaz. o kaçak yollara başvuranlarda bunun neticelerini göze alıp bu işi yapsınlar o zaman. 17 yaş altı evlilik yasak ama birsürü 17 yaş altı evlenip imam nikahlı yaşayan var o zaman ben yasaklasamda bunlar evleniyorlar o zaman serbest bırakayım hemde bunları yasalarla koruyayım diye bakıp çocuk evliliklerede sahip çıkması mantıklı olurdu.
bazı bayanlarda hayvan sevgisine bağlamış olayı. hayvan yavrularına gösterdiğin vicdanı insan yavrusuna gösteremiyorsan ben ona vicdan demem. hayvanlara bile kürtaj iğrenç birşey. bir köpeğe kürtaj yapılsa yavrular parçalansa bu sözde hayvanseverler ortalığı ayağa kaldırır ama öyle birşey yok değil mi nedir hayvanlar kısırlaştırılıyor. o zaman bakamayacak ve keyfine bakmak isteyecek insanda kendini kısırlaştırsın. yoksa herkes 5 tane çocuk doğursun diye bir temennimiz yok maksat masum canlara kıyılmasın.
bu arada ingilterede 6 aya kadar kürtaj yaptırmak serbestmiş, yuhh diyorum artık!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?