- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
Bu konuda belki bir bakıma haklısınız , ancak tüm bu sorunlar zaten kadının toplumumuzda dezavantajlı olmasından kaynaklanıyor. Farklı bir noktadan bakmışsınız , bu güzel bir şey.
Bir kadın , eşi ya da sevgilisi destek olmayacak olsa bile bu yükü tek başına omuzlayıp bebeğini dünyaya getirebilir , getirme hakkı vardır. Bu da bence kadının inisiyatifinde olmalı , zaten öyle.
Kesinlikle kadın-erkek eşitliğini savunurken 'Bana ayrıcalıklı davranacaksın.' demiyoruz. Ancak tecavüze uğrayıp hamile kaldığı için ailesi tarafından öldürülen de kadın , çocuğunu dünyaya getirirse işini kaybedecek olan da kadın , evlilik dışı bir çocuk dünyaya getirdiğinde çirkin yakıştırmalara maruz kalacak , toplumdan dışlanacak olan da kadın. Açık bir dezavantaj söz konusu. Bakın , anayasamızda da belirtilmiş:
X. Kanun önünde eşitlik
MADDE 10- Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
(Ek fıkra: 7/5/2004-5170/1 md.) Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. (Ek cümle: 12/9/2010-5982/1 md.) Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.
Bu arada anayasa hukukçuları tarafından bu değişiklik , kadınların eşitliğinin yaşama geçirilmesi olarak yorumlanıyor.
Ya daha bugün gazetelerdeydi o dönemin önemli şahıslarından birisi ile röportaj vardı ve adam diyor ki: ( tam cümleleri hatırlamıyorum ama genel anlamda)
Çok kötü olaylar yaşanıyordu, kadınlar KUŞ TÜYÜ ile çocuk düşürmeye çalışırken, üzerine mikrop kapıp hayatlarını yitiriyorlardı.
Akla hayale gelmeyecek yöntemlerle çocuk düşüreyim derken, ölen kadın sayısı bir hayli fazla idi, biz de buna bir DUR DEMEK İSTEDİK.
annem erkek arkadasımla evlenmeme müsaade etmiyor, onu ikna etmeye calısıyorum, biz erkek arkadasımla bazı seyleri astık zaten, ya ben hamile kalsam ne yapacagım? anne olmaya hazır değilim ki, bazıları zevk için hamile kalıp aldırmak olarak goruyor kürtajı ama artık sunu kafanıza sokun % 100 korunma diye birsey yok, hapı da prezervatifi de hepsi aynı, hangi ülke de kürtaj yasak ya ? geri kalmıs ülkemiyiz biz? her boka avrupayı taklit etmeye calısıyoruz ama hak yasa konusunda gittikçe kazmalasıyoruz
Anlayamadım inanın.
Yani tecavüzcü şöyle mi düşünecek : ' Yazık , kıza tecavüz etmeyeyim en iyisi , hamile kalırsa kürtaj olamaz , cezası var , hayatı kararır. Zaten çok iyi kız canım benim. '
Böyle düşünecek biri zaten kimseye tecavüz etmez , şu anda da tecavüz suçunun cezai yaptırımları var , ancak tecavüzler yaşanmıyor mu ?
Tecavüz suçunun cezasının ağırlaştırılmasından söz ediyorsanız haklısınız , belki bir miktar caydırıcı olabilir.
Kişisel kanaatim tecavüz oranlarında büyük bir değişiklik olmayacağı yönünde olsa da.
evet benim babaannem kürtaj yasak oldugunda, tavuk tüyünü bacak arasına sokup tüyü bacagına bağlıyormus ve o şekilde geziyormus az kalsın bir kere kanamadan ölecekmiş...
''Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye temsilcisi Dr. Zahidul Huque, Romanya örneğini vererek, 1966 yılında kürtaj yasaklandığında, septik düşükler nedeniyle anne ölümlerinin üçe katlandığını ve Türkiye’de kadınların büyük çoğunluğunun, kürtajın yasak olduğu 1983 yılından önce, sağlıklı olmayan kürtaj yöntemlerine başvurduklarını hatırlattı.''
annem erkek arkadasımla evlenmeme müsaade etmiyor, onu ikna etmeye calısıyorum, biz erkek arkadasımla bazı seyleri astık zaten, ya ben hamile kalsam ne yapacagım? anne olmaya hazır değilim ki, bazıları zevk için hamile kalıp aldırmak olarak goruyor kürtajı ama artık sunu kafanıza sokun % 100 korunma diye birsey yok, hapı da prezervatifi de hepsi aynı, hangi ülke de kürtaj yasak ya ? geri kalmıs ülkemiyiz biz? her boka avrupayı taklit etmeye calısıyoruz ama hak yasa konusunda gittikçe kazmalasıyoruz
Ya arkadaşım sen kendindemisin ne saçmalıyosun.Burada ki konuyumu anlayamadın yoksa.İşte sizin gibiler yüzünden çıkıyor çatışmalar. Bizler Ölü gebelik, boş gebelik, üzüm (mol) gebeliği tanısı kondu ise kürtaj zorunludur. Gebe düşük yapıp içerde parça kaldı ise sürekli kanama yapacaktır. Kürtaj zorunlu olur. Bazen doğum sonu bebeğin eşi (plasenta) içerde kalırsa yine hekimler kürtaj yaparlar. Saydığımız tıbbi gerekçeler dışında anne / anne adayı diyelim ki kanser hastası ve kemoterapi ilacı alıyor, ciddi kalp yetmezliği var, kalp ekosunda doktorlar hayati riski var diye bir rapor vermiş, böyle durumlarda da annenin hayati riski olduğu için hekimlerin ortak kararıyla kürtaj yapılabilir. Ayrıca tecavüze uğrayan hanımlar, bakamyıcak sayıda çocuğu olanlarınannem erkek arkadasımla evlenmeme müsaade etmiyor, onu ikna etmeye calısıyorum, biz erkek arkadasımla bazı seyleri astık zaten, ya ben hamile kalsam ne yapacagım? anne olmaya hazır değilim ki, bazıları zevk için hamile kalıp aldırmak olarak goruyor kürtajı ama artık sunu kafanıza sokun % 100 korunma diye birsey yok, hapı da prezervatifi de hepsi aynı, hangi ülke de kürtaj yasak ya ? geri kalmıs ülkemiyiz biz? her boka avrupayı taklit etmeye calısıyoruz ama hak yasa konusunda gittikçe kazmalasıyoruz
nişanlıyken beraber olmayı göze alıyorsa her türlü sorunuda göze almalı
Ya arkadaşım sen kendindemisin ne saçmalıyosun.Burada ki konuyumu anlayamadın yoksa.İşte sizin gibiler yüzünden çıkıyor çatışmalar. Bizler Ölü gebelik, boş gebelik, üzüm (mol) gebeliği tanısı kondu ise kürtaj zorunludur. Gebe düşük yapıp içerde parça kaldı ise sürekli kanama yapacaktır. Kürtaj zorunlu olur. Bazen doğum sonu bebeğin eşi (plasenta) içerde kalırsa yine hekimler kürtaj yaparlar. Saydığımız tıbbi gerekçeler dışında anne / anne adayı diyelim ki kanser hastası ve kemoterapi ilacı alıyor, ciddi kalp yetmezliği var, kalp ekosunda doktorlar hayati riski var diye bir rapor vermiş, böyle durumlarda da annenin hayati riski olduğu için hekimlerin ortak kararıyla kürtaj yapılabilir. Ayrıca tecavüze uğrayan hanımlar, bakamyıcak sayıda çocuğu olanların
magduriyet giderilsin diye avaz avaz bağırırken sen erkek arkadaşınla yaşadığın fantaziler sonucu hamile kalırsam naparsınımın derdindesin. Pes doğrusu valla pes
benim kızdıgım sey kürtaj yasakmıs değilmiş değil, sonucta bu iş merdiven altına dusecek heryerde yapılacak, ama koyun yerine koyulmak agırıma gidiyor
siz hayatınızda hata yapmadınız? birine inanmadınız mı? insan bir anlık hatada bütün hayatı karartabiliyor. Ben böyle durumda doğrup çevreye rezil olcağıma kesin kürtaj yaptırırım. Kim ne derse desin. İnanıyorum ki kürtaja karşıyız diyenler bile öyle durumlarda kürtaj yaptırır.
evet sonuna kadar destekliyorum nişanlımla sevgilimle birlikte olmam kimseyi alakadar etmez, evet 5dk de hemen ahlaksız sıfatı yapıstırın insanlara bayılıyorsunuz zaten boyle seylere
Ya arkadaşım sen kendindemisin ne saçmalıyosun.Burada ki konuyumu anlayamadın yoksa.İşte sizin gibiler yüzünden çıkıyor çatışmalar. Bizler Ölü gebelik, boş gebelik, üzüm (mol) gebeliği tanısı kondu ise kürtaj zorunludur. Gebe düşük yapıp içerde parça kaldı ise sürekli kanama yapacaktır. Kürtaj zorunlu olur. Bazen doğum sonu bebeğin eşi (plasenta) içerde kalırsa yine hekimler kürtaj yaparlar. Saydığımız tıbbi gerekçeler dışında anne / anne adayı diyelim ki kanser hastası ve kemoterapi ilacı alıyor, ciddi kalp yetmezliği var, kalp ekosunda doktorlar hayati riski var diye bir rapor vermiş, böyle durumlarda da annenin hayati riski olduğu için hekimlerin ortak kararıyla kürtaj yapılabilir. Ayrıca tecavüze uğrayan hanımlar, bakamyıcak sayıda çocuğu olanların
magduriyet giderilsin diye avaz avaz bağırırken sen erkek arkadaşınla yaşadığın fantaziler sonucu hamile kalırsam naparsınımın derdindesin. Pes doğrusu valla pes
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?