anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

sadece bizim toplumumuzda değil bütün toplumlarda gücü elinde bulunduran güçsüz olanı ezmeye çalışır, beyazlar zencileri, amerikalılar kızılderilileri, israilliler filistinlileri, büyükler çocukları, erkekler kadınları, insanlar hayvanları vs.. vs.. diye gider bu.

olayı insan hakları ya da insan eşitliği diye değilde kadın erkek eşitliiği olarak ifade edenler bence asıl ayrımcılığı ve eşitsizliği yapıyorlar. bu maddenin ek fıkraları bu bağlamda oldukça gereksiz göründü gözüme zaten maddenin aslında cinsiyet ibareside kullanılmış. ayrıca belirtmekle bence kadın ve erkeklerin özünde eşit görülmeyen varlıklar olduğuna vurgu yapıyor.

bütün sıkıntıları kadın çekmezki mesela erkek içinde evlilik dışı çocuk sahibi olmak utandırıcı, sonra o çocuğun büyüyene kadar nafakasını ödemek zorunda kalmakta var.ayrıca neden hep tecavüz üzerinden ilerliyor bu konu anlamışta değilim o zaman tecavüz edilen hanımlar haricinde kürtaj olmasın deyin geçin, bende aynısını söylüyorum zaten. belkide insanların kürtaj hakkını savunmaktan önce tecavüz edilen kadının bu utanma ve toplum tarafından dışlanma olayına karşı bir hareket geliştirmeleri gerekli. ben tecavüze uğradım ve bu bebeği aldırmak istiyorum diye davacı olmak, hayatını mahveden kişinin elini kolunu sallayıp hayata devam etmesini görmek ve içine atıp kimseye söyleyememek üstüne birde bebeğini aldırmaktan daha berbat birşey değildir bence. hem bu sayede tecavüzcüler ortaya çıkacaksa da hayırlı bir işe vesile olmuş olur bu yasa.

daha fazla bu konuya cvp yazmak istemiyordum ama çok seviyeli bir insan olduğunuz için geçemedim iyi günler

evet benim babaannem kürtaj yasak oldugunda, tavuk tüyünü bacak arasına sokup tüyü bacagına bağlıyormus ve o şekilde geziyormus az kalsın bir kere kanamadan ölecekmiş...

Hanımlar kediler köpekler tavşanlar doğurduğu yavrularının öleceğini hissederse başka bir kedi zarar vermesin diye yavrusunu yer. Bu bir canilik gibi görünsede temelinde anne içgüdüsü vardır. Annelik yapamayacagını anlayan kadında elbetteki kurtulmak zorundadır bu durumdan. Bakın size bir örnek veriyorum

"Muayenehaneye iki kız, bir oğlan okul formalarıyla geldi. 'Bizim servis saatinden önce kürtaj yaptırmamız lazım.' dediler. Böyle riskli bir müdahaleyi alelacele yaptıracak, servisle eve geç kalmadan gidecek, böylece ailesi bir şey sormayacaktı. Kürtaj yapmadığımı söyledim, gittiler. Birkaç saat sonra dışarıda gördüm. Çağırıp konuştum. İleride bir doktora işlerini hallettirdiklerini söylediler. Ne yazık ki, muayenehane ortamında, yanında velisi olmadan reşit olmamış bir kıza bunu yapacak doktorlar var."

kürtaj toptan yasaklansa ne olacak ki ? o bebeği aldırmayı kafasına koyan kişi onu yasal yoldan yapamazsa illegal yoldan yapar buda merdiven altı polikliniklere yada ebelere iş sahası doğurur.kanunen esrar satılmasıda yasak ama çıkın bir dolaşın bakalım satılıyormu satılmıyormu ?

annem erkek arkadasımla evlenmeme müsaade etmiyor, onu ikna etmeye calısıyorum, biz erkek arkadasımla bazı seyleri astık zaten, ya ben hamile kalsam ne yapacagım? anne olmaya hazır değilim ki, bazıları zevk için hamile kalıp aldırmak olarak goruyor kürtajı ama artık sunu kafanıza sokun % 100 korunma diye birsey yok, hapı da prezervatifi de hepsi aynı, hangi ülke de kürtaj yasak ya ? geri kalmıs ülkemiyiz biz? her boka avrupayı taklit etmeye calısıyoruz ama hak yasa konusunda gittikçe kazmalasıyoruz

Erkek arkadaşınızla bazı şeyleri aştıysanız yasağıda aşarsınız.

Bu verdiğiniz örnek o kadar basite indirgedi ki konuyu, tarifi zor.
''Annem izin vermediği için evlenemiyorum hamile kalsam tabiki kürtaj olunabilir, bu yüzden yasak olmamalı. ''

canım o arkadaşların bu düşüncelerini ben açıkçası bir türlü anlıyamıyorum. kürtaj yasası çıksın tecavüzler azalır devlet bu konuya önem veriyor demekki nedemek ya.gülüyorum sadece....biz kadınken kadınların düşüncelerine önem veremiyorken devletmi önem veriyor yani....
tecavüzcüler yada o sapkın kişiler yasa çıkınca bir anda şöyle diyecekler heralde aaaa bak yasa çıktı ya tamam artık korunarak tecavüz edicez kondom alamayanlar uçkuruna sahip çıksın falanmı yani :)))

burda zaten kimse kürtajın cinayet olmadıgını savunmuyor ki.din açısındanda her koyun kendi bacagından asılır sanane milletin günahından vebalinden.
bizim ülkemizde adını hatırlamıyorum ama izmirdeydi sanırım 2 yaşındaki bir çocuga tecavüz etmişlerdi ki daha niceleri var devlet koruyabildimi o çocugu ??????
17 yaşında sadece erkeklerle konuştu diye diri diri gömülen kızı koruyabildimiii????
nasıl korudu aldı o adamı hapse attı ama bi gün çıkacak düşünceleri degişecekmi tabiki hayır.
hayvan sevgisine bagdaştırmışlar diyor kusura bakmasınlar ama çok din düşkünüler ya o hayvanlarada tecavüz ediliyor onşarın yokmu beyni duyguları düşünceleri onlar rabbimin sessiz kullarıdır.
ben böyle düşünen kadınları anlıyamıyorum (
tekrar söylüyorum kürtaj evet cinayettir bunu yapan aile evladına kıyan anne kesinlikle büyük vebal altına girer ama buna kimse karışamaz ve yargılıyamaz heleki bu devlete hiç düşmez devlet önce dogurulmuş sonrada sokaga atılmış çocuklara polise taş atan çocuklara insanı bıçaklıyan tinercilere ve daha sokakta kalan bi çok çocuga yardım etsin

evet benim babaannem kürtaj yasak oldugunda, tavuk tüyünü bacak arasına sokup tüyü bacagına bağlıyormus ve o şekilde geziyormus az kalsın bir kere kanamadan ölecekmiş...

''Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye temsilcisi Dr. Zahidul Huque, Romanya örneğini vererek, 1966 yılında kürtaj yasaklandığında, septik düşükler nedeniyle anne ölümlerinin üçe katlandığını ve Türkiye’de kadınların büyük çoğunluğunun, kürtajın yasak olduğu 1983 yılından önce, sağlıklı olmayan kürtaj yöntemlerine başvurduklarını hatırlattı.''

Son düzenleme:

bugün hala çocuğunun cinsiyetini belirlemek için sağlıklarına zarar verip vermediğini düşünmeden abuk subuk şeyler deneyen kadınların olduğu bir ülkede neler olur tahmin bile edemiyorum...üstelik doğru bilgiye ulaşmak artık bu kadar kolayken...

yasaklar suçları azaltmaz sadece örter...kimse kürtaj yasak korunalım diye düşünmez, kimsenin nasıl olsa kürtaj olurum diye düşünmediği gibi...nasıl ki kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir yasaklamak da olamaz...kısacası eğitim şart...

Son düzenleme:

evlilik dışı ilişkiye giriyorsanız ki bu beni ilgilendirmez, o zaman hamile kalmamaya da dikkat edeceksiniz. ben evli olduğum halde çocuk düşünmediğim için 5-6 yıl dikkat ettim korundum ve hamile kalmadım.
zevk için yaptığın şeyin sonucu hamile kaldıysan o bebeğin hayatına son vermen, işte burda düşünmek gerekir.
kürtaj yasaklanmasın ama her insan evlenmeden hamile kalıp bebeğimi aldıracağım diye kürtaj olmasın.
beden senin bedenin günah senin günahın.
ama daha dikkatli daha bilinçli olunması lazım.

yukarıda örnek verilmiş. okul formasıyla gidip kürtaj olan çocuklar, bu modernlik değil.
kürtajı yasaklamak yerine toplum daha çok bilinçlendirilmeli.
yasaklamak en kolayı ama bilgilendirmek,eğitim vermek daha zor.
kimse kimsenin bedenine karışamaz ama
okula giden çocukların hamile kalıp sanki grip olup doktora gidip ilaç alır gibi kürtaj olması da düşündürücü.

birde evli olup istemeden hamile kalan insanlara derler ya çocuk kısmetiyle gelir.
çocuğum oldu eşim iyi işe girdi, maaş arttı bilmem ne oldu.
benimde çocuğum oldu ama hayatımda maddi anlamda hiçbirşey değişmedi.
üstelik daha çok maddi zorluk içine girdik.
verilen çocuk yardımı 10 tl.
hani bana destek nerde?
dileğim rabbim kimseyi bu günahı işlemek zorunda bırakmasın.

evlilik dışı ilişkiye giriyorsanız ki bu beni ilgilendirmez, o zaman hamile kalmamaya da dikkat edeceksiniz. ben evli olduğum halde çocuk düşünmediğim için 5-6 yıl dikkat ettim korundum ve hamile kalmadım.
zevk için yaptığın şeyin sonucu hamile kaldıysan o bebeğin hayatına son vermen, işte burda düşünmek gerekir.
kürtaj yasaklanmasın ama her insan evlenmeden hamile kalıp bebeğimi aldıracağım diye kürtaj olmasın.
beden senin bedenin günah senin günahın.
ama daha dikkatli daha bilinçli olunması lazım.

yukarıda örnek verilmiş. okul formasıyla gidip kürtaj olan çocuklar, bu modernlik değil.
kürtajı yasaklamak yerine toplum daha çok bilinçlendirilmeli.
yasaklamak en kolayı ama bilgilendirmek,eğitim vermek daha zor.
kimse kimsenin bedenine karışamaz ama
okula giden çocukların hamile kalıp sanki grip olup doktora gidip ilaç alır gibi kürtaj olması da düşündürücü.

birde evli olup istemeden hamile kalan insanlara derler ya çocuk kısmetiyle gelir.
çocuğum oldu eşim iyi işe girdi, maaş arttı bilmem ne oldu.
benimde çocuğum oldu ama hayatımda maddi anlamda hiçbirşey değişmedi.
üstelik daha çok maddi zorluk içine girdik.
verilen çocuk yardımı 10 tl.
hani bana destek nerde?
dileğim rabbim kimseyi bu günahı işlemek zorunda bırakmasın.

- Kırmızı: Her ne sebeple olursa olsun kürtajın yasak olduğu ülkeler
- Turuncu: Sadece annenin hayatı, fiziksel ve psikolojik sağlığı tehlikede ise yapılabilen ülkeler
- Kahvrengi: Turuncuda belirtilenlere ek olarak tecavüz durumunda da kürtaja izin veren ülkeler
- Sarı: Kahverengiye ek olarak bebekte belirli anomaliler varlığında da kürtaja izin veren ülkeler
- Yeşil: Yukarıdakilere ek olarak sosyoekonomik faktörler nedeniyle de kürtaja izin veren ülkeler
- Mavi: Yukarıdaki bütün nedenlerle kürtaj yapılabilen ve sadece anne isteğine bağlı olarak da kürtajın yasal olduğu ülkeler (Türkiye bu gurupta görünmektedir, 2012 Mayıs)

Ya arkadaşım sen kendindemisin ne saçmalıyosun.Burada ki konuyumu anlayamadın yoksa.İşte sizin gibiler yüzünden çıkıyor çatışmalar. Bizler Ölü gebelik, boş gebelik, üzüm (mol) gebeliği tanısı kondu ise kürtaj zorunludur. Gebe düşük yapıp içerde parça kaldı ise sürekli kanama yapacaktır. Kürtaj zorunlu olur. Bazen doğum sonu bebeğin eşi (plasenta) içerde kalırsa yine hekimler kürtaj yaparlar. Saydığımız tıbbi gerekçeler dışında anne / anne adayı diyelim ki kanser hastası ve kemoterapi ilacı alıyor, ciddi kalp yetmezliği var, kalp ekosunda doktorlar hayati riski var diye bir rapor vermiş, böyle durumlarda da annenin hayati riski olduğu için hekimlerin ortak kararıyla kürtaj yapılabilir. Ayrıca tecavüze uğrayan hanımlar, bakamyıcak sayıda çocuğu olanların
magduriyet giderilsin diye avaz avaz bağırırken sen erkek arkadaşınla yaşadığın fantaziler sonucu hamile kalırsam naparsınımın derdindesin. Pes doğrusu valla pes

nişanlıyken beraber olmayı göze alıyorsa her türlü sorunuda göze almalı

siz hayatınızda hata yapmadınız? birine inanmadınız mı? insan bir anlık hatada bütün hayatı karartabiliyor. Ben böyle durumda doğrup çevreye rezil olcağıma kesin kürtaj yaptırırım. Kim ne derse desin. İnanıyorum ki kürtaja karşıyız diyenler bile öyle durumlarda kürtaj yaptırır.

yahu yakında zaten evleneceğim ailem izin vermese de ama bu sefer ben üni okuyan bir bayanım okul vs olacak yine anne olmaya hazır olmayacağım ben ,yine %100 korunma yontemi yok, eşiyle fantezi düşünüyor mu diyeceksiniz, ben ileride doğacak cocuklarıma daha iyi bir gelecek hazırlamak için ugrasacagım sonucta

evet sonuna kadar destekliyorum nişanlımla sevgilimle birlikte olmam kimseyi alakadar etmez, evet 5dk de hemen ahlaksız sıfatı yapıstırın insanlara bayılıyorsunuz zaten boyle seylere

evet sonuna kadar destekliyorum nişanlımla sevgilimle birlikte olmam kimseyi alakadar etmez, evet 5dk de hemen ahlaksız sıfatı yapıstırın insanlara bayılıyorsunuz zaten boyle seylere

Evet kimseyi ilgilendirmez doğru gelipte anlatma o zaman burada nişanlınla birlikte olduğunu!

ben ailem izin vermesede yakında evlenecegim zaten , ama o zamanda anne olmaya hazır olmayacagım okulum var üni son sınıftayım bunun doktorası var, ve %100 korunma yontemi yok, hamile kaldım mı, hemen hayatım mahvolacak gelecegim kurduğum planlar suya dusecek, ben ileride anne olup daha iyi bir gelecek istiyorum sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…