anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
acaba (cok ozur dilerim) istemeden ensest iliskiye zorlanan, ya da akli dengesi yerinde olmayip abisinden, babasindan, dayisindan hamile kalip dogum yapan kadinlara ne gibi bir cozum sunuluyor..

bu sekilde dogan cocuklari kendileri evlad mi edinecek, bu konuda bir hazirlik yapmislar mi?

amac gundemi degistirmek diye dusunuyorum..biz kadinlarda yerinde olarak sinirleniyoruz...

"anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün, günahı ne? anası ölsün öyleyse" demiş İ.Melih Gökçek.
Verilen değer bu işte.
Bu yasayla yapılan yasakçılıktır ve savunulamaz.
Ne olursa olsun, ister keyfi, ister tecavüz sonucu... Kürtaj yaptırmak isteyen kadın o bebeği istemiyor demektir.
Bu kimseyi ilgilendirmez.
Günahı vebali neyse kişinin sorunudur.
Kimse kimseyi kendi yaşadığı gibi yaşamaya zorlayamaz.
Kimse kimse gibi giyinmek, görünmek, yaşamak,inanmak, düşünmek zorunda değildir.
Konu aslında kürtajı savunmak değil, daha önce de söylemiştim başka konularda.
Konu kadının değersizleştirilmesi, devletin had bilmezliğidir.
Kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir.
Burada savunduğum şey kürtaj değil, kürtaj yaptırma hakkıdır.

siz şans eseri hamile kalmamıssınız, benim teyzem spiralle hamile kaldı, doğum kontrol hapıyla hamile kalanlar var, %100 korunma yontemi yok ben onu anlatmaya calısıyorum korunmadan hamile kalıp cocuk aldırmaktan bahsetmiyorum tabiki de o vicdansızlık sınıfına girer

ayrıca bu beden benim bedenim istediğimi yaparım deme hakkı da yok mus kadınların bunu da ekledi sayın gökçek

ayrıca bu beden benim bedenim istediğimi yaparım deme hakkı da yok mus kadınların bunu da ekledi sayın gökçek

Bütün bunlar kadının kullanılacak mal olduğu mesajını verir topluma.
Tecavüzle ilgili kaç açıklama yaptılar, hiçbiri önlemeye yönelik değil.
Sokak ortasında boğazlanıyor ülkemin kadınları.
Şiddet normal, cinayet namus.
Şu başlık altında bile birbirimize düşmüşüz.
Kadınlığımızı ne seviyelere indirmişler haberimiz yok.
Kürtaj yaptırsın yaptırmasın bu yasaya bütün kadınlar karşı çıkmalıydı.
Size ne, işinize bakın demeliydi...
Çok üzücü çok...

Hayatımda belki çok hata yapmışımdır ama 25 yıllık evliliğimde bile böyle hata yapmadım dikkat ettim kendime saygım evlatlarıma saygım olduğu için 2 çocuktan fazlasına bakacak maddi manevi psikolojik fizyolojik gücüm olmadığı için hata yapmadım.EEE herşeyin bir bedeli var kariyer düşünüyorsan toplumdan kurallardan çekiniyorsan nişanlıyken veya flörtken ilişkiye girmiyver sende.Kim zorluyorki seni yok buna kimse karışmasın diyorsan o zaman hamama giden terler CATELEYA kardeşim

Son düzenleme:

kadının adı yok

peki yakında evleneceğim, o zaman ne olacak bana akıl veririmisin? eşim olacak adamın yuzune bakmam o zaman annem spiralle hamile kaldı yengem dogum kontrol hapıyla, ama siz altını cızdıklerime değil, hemen nişanlı ve flort kısmına değinmişsiniz

damızlık ineğiz biz sonuçta cırt cırt doğuralım, ya birde türkiyenin nüfusu az olsa , tamam vatandasa ihtiyacı var şu ülkenin deriz karar karsı gelmeyiz, zaten istanbula zor sıgıyoruz cocuk cocuk cocuk herkeste 5 10 cocuk, artık 150 milyon oluruz yakında

Benim bedenim, benim kararım' tepkisine "Feminist kesim bunun propagandasını yapıyor" Son zamanlardaki başlık, kürtaj ve sezaryen olayı. Burada iki yaklaşım tarzı var. Diyorlar ki, bu vücut benimdir, tercih hakkımı kullanırım. Bunun daha çok feminist kesim propagandasını yapıyor. Bunun yanında yaşam hakkı var. Biz yaşam hakkından hareket ediyoruz. Bir vücutta cenin öldürüldüğünde ha yaşam halinde öldürülen ha orada. Bizim için aynıdır. Bunu öldürme hakkına kimse sahip değil. Bu tür olaylar insan sağlığını tehdit eden yollardır, bu oyunu da bozacağız. Niye kadın demiyorsunuz da anne diyorsunuz? Bu kesimin mantığı bu. Evet biz anne diyoruz. Annenin ayaklarının altı öpülür. Gerekli adımı atacağız diyerek yanıt verilmiş hanımlar

ben 44 yasindayim , 17 yasinda bir oglum var.korundugumuz halde simdi hamile kalsam ve dogursam , bebek 1 yasinda oldugunda ben 46 oglum 19 yasinda olacak.biz kesinlikle 2. cocuk istemedikve yillardir korunduk. hic kimse bu sartlar da bana cocugu dogur diyemez.beden benim, karar benim kimseyi ilgilendirmez. yasak olursa gider yurt disinda aldiririm.
zaten amac kurtajdi, sezeryandi diyerek kadinin sesinin kisilmasi ,eve hapsedilmesi.bakanin biri de cikmis tecavuze ugrayanda hamile kalirsa dogursun demis. cok merak ediyorum kendi kizina yada karisina tecavuz edilse dusuncesi ne olur?

Allah'ım ya şu düşünceye bakar mısınız?
İnşallah ileride evlendiğiniz vakit evlat hasreti çekmezsiniz
Kapı kapı çocuk aramazsınız ne diyeyim size
Bu arada Türkiye Sadece İstanbul'dan ibaret değil.

senelerce bu ülkede kadının bedenine hükmedildi hala da ediliyor. kimsenin umrunda değil zorla başı açılan kızlar.. ama o medeniyet adına çağdaşlık adınaydı. eğer işin içinde çağdaşlık adına dine aykırı bir şeyler yapılıyorsa kimsenin kadın haklarını savunuculuğu tutmuyor. zorla yaka paça sürüklenen başörtülü öğrenciler götürülürken o kadın değildi onun bedenine saçına hükmetmiyordu yasalar(!)
ne denildi "başörtülü olacaksa oturusun evinde okumasın çalışmasın!!!" densin mi şimdi "kürtaj olması gerekecekse sevgilisiyle ilişkiye girmesin"
bırakın Allah aşkına kürtaj yasaklanacakmış!
bu ülkede ne doğru ki o düzelecek.!

Yok nişan flört kısmına değil keyfiyet zorunluluk kısımlarına değindim. Bu platformda size en sağlıklı kontrol nedir bunu anlatacak kadar ne uzmanım nede doktor.Ama ne kadar korunursan korun kadın ve erkeğinde dikkatli olması gerekir.Bu konuda bilgilenmek isterseniz gidersiniz bir anasağlık merkezine bir hastane yada uzmana bilgi alırsınız.

Allah'ım kimseyi ne EVLADIYLA ne de EVLATSILIKLA sınamasın!!!

hayatta kimsenin kimseye hesap sorma hakkı yok. siz istenmeyen gebelikleri eşi tarafından erkek çocuk doğurmaya koşullanan kadınları biliyor musunuz? yani herkes kürtaj yaptırmıyor. ama yaptırmak isteyen birini hiç bir yasa korkutamaz. evet türkiye istanbuldan ibaret değil. siz diğer coğrafi bölgelerimize illerimize bakın. ne rezaletler göreceksiniz. berdeller, töreler, daha neler neler. herkes biliyor ki krtajın yasak olması kürtaj çözüm değil. kim ne derse desin diyorum tekrar. karşı olduğunu söyleyenlerin kürtaj yaptırmak istedikleri bir an olabilir. lütfen büyük konuşmayın arkadaşlar.

ağzına sağlık canım.. kürtaja karşımıyım ''kısmen evet'' zorunlu olmadıkça alınmasına yani bebeğin ana rahminden parça parça çıkarılmasına kesinlikle karşıyım. kadınlar ayaklanmış way efendim kürtaj serbest olsun arkadaşım ne kadar meraklı varmış bebek öldürmeye yaa inanamıyorum o kadınlar çıkmış benim bedenim benim hakkım !!.. oardon nedir senin hakkın olan allah ın verdiği canı aldırmak mı nasıl yanii kimsenin öyle bir hakkı yok dinimize göre tabiki. ama dediğim gibi istisnalar olabilir ama onun dışında sevgilinle gez eğlen 2 dk. zevkine gebe kal senin hatanın bedeli o bebeğin canı olsun .. sonrada bu benim hakkım olsun wayyy bee ne hale gelmişiz Allah sonumuzu hayır etsin

Dün ben de okudum bunu..
Ne kadar tuhaf bir anlayış değil mi? çöz çözebilirsen..Henüz doğmamış organları gelişmemiş ki tecavüz varsa daha erken tespit edilir bebek diye tahmin ediyorum. Yani bu cenin KADINDAN daha önemli, kadının psikolojisinden de, kadının varlığından da daha önemli..

Bu nasıl bir anlayıştır? Bu nasıl bir mantıktır?

Sonra devlet bebeğe bakar, siz doğurun biz bakarız, BAKIMA MUHTAÇ MİLYONLARCA ÇOCUK VAR BU ÜLKEDE HEY GİDİ HEY!!!!!

Kadınların bu lafa tepkisiz kalması en korkutucu yanı durumun...Ne demek ya tecavüz edilsin çocuk doğrulsun olmuyorsa kadın kendini öldürsün...!

Ama aslında şaşırmamak gerekir, tecavüzcüsü ile kızlarını evlendiren aileler var bu toplumda NEYMİŞ " namusu aklansın"
Tecavüzcülerin ceza almadan kurtuldukları bir ülke burası çünkü tecavüz edilen kızlar sonrasında ya akıl hastası ya psikopat..
Daha ilerisi de var " KENDİ RIZASI İLE BİRLİKTE OLDU" küçücük yaşta kendi rızası ile birlikte oldu dedirtilen kızlar da var...

Bunları gazetelerde okur birileri ama ağzlarını açmadan okuyup geçerler ...Ama iş kürtaja gelince, DEVLET BAKAR. O BİR CAN TECAVÜZ DE OLSA DOĞRULMALI dendi mi var güçleriyle desteklerler...Hatta evet kadın ölsün cenin niye doğma hakkından mahrum kalsın ki diyenler de az değildir bu ülkede.

ne güzel yazmışsın cnm yaa eski günleri hatırladım şu an çok hüzünlüyüm
hani hep derler ya EĞİTİM ŞART!!! diye
işte ben de başörtüsü yasağı sebebiyle EĞİTİM hakkı elinden alınmış biriyim
o zamanlar eğitim şart değildi herhal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…