anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Biraz daha dikkatli olabilirsiniz yorum yazarken. Bebek öldürmeye meraklı ne demek? Ne kadar ayıp. Dünden beri burada bir şeyler anlatmaya çalışıyor insanlar. "Ben bebek öldürmeye meraklıyım o yüzden kürtajı yasaklamayın." diyen yok. Hepimiz aynı tarafta olmamız gerekirken sizin bir kadın olarak dediğiniz şu şeyleri insanın aklı almıyor.

KÜRTAJ YASAĞINA KARŞI ÇIKANLAR KÜRTAJIN GÜZEL BİR ŞEY OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYOR, SÜREKLİ KÜRTAJ YAPTIRIP DURMUYOR, BEYNİNİZE SOKUN ARTIK ŞUNU. KADINLARIN HAKLARININ ELİNDEN ALINMASINA KARŞIYIZ.

Ayrıca bu ülkede Allah'a inanmayan insanlar var, müslüman olmayan insanlar var.

Yukarıda arkaşın paylaştığı dünya haritasına bakın. Gittikçe turunculaşıyoruz. Bence de Allah sonumuzu hayır etsin.

tam 1 asırdır bu ülkede "dinimize göre" diye başlayan yorum yapılamaz canım. dinimize göre ancak devletin imkan verdiği ölçüde yaşayabiliriz. şimdi kürtajın yasaklanma ihtimaline karşı olanlar "ya tecavüze uğrayan kadınlarımız yazık değil mi onlara onlar ne olacak" diye sözde düşünceli ve vicdanlı bir tavır sergilerken çok değil daha bi kaç ay öncesine kadar da tecavüzcülerin hadım edilmesi fikrine de aynı şiddetle karşı çıkmıştı.. şimdi der miyiz bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. 26 yaşındayım ve bu yaşıma kadar gördüm ki bu ülkede olaylar vicdan ve insanlıktan çok daha farklı kriterlere göre değerlendirliyor.

hala eğitim şart değil eğitim almış doktoru öğretmeni hakimi hala başı kapalı diye çalışma imkanından eğitim imkanından men ediliyor.. çok bişey değişmiş değil. değişim için çok şey gerekli.. başta israil ve amerika çekmeli ellerini üstümüzden.. gerçi onlar ayarı çok iyi verirler..

ben düşüncelerimi paylaştım kürtaj demek bebek öldürmek demektir. allah ın verdiği canı kimse alma hakkına sahip değildir. benim annemde bebek aldırdı ama karnında ölmek üzereydi bebek alınması gerekiyordu. maddi imkanım yok bakamam yada benim zaten 2 çocuğum var 3. yü istemem gibi söylemlerle bebek aldırılmaz günah. bir evladın başında anası babası durursa o bebek zaten açlıktan ölmez.
evet kadınların , insanların hakları elinden alınmasa güzel olur ama hakları ellerine verilince herşey serbest edilince cılkını çıkarıyolar sevgilisyle birlikteyeken gebe kalmaktan korkmuyor kız neden? '' aldırırız '' düşüncesi rahatlıkla yanlışlar gayri- meşru lara sevk ediyor. yasaklanması biraz olsun gayri meşru ilişkleri azaltacaktır..

bakın bir bayan arkadaş örnek vermişti başörtülü kızlar ünv. kapısından sürüklenerek çıkarılırken ankaradaki o kadınlar yine eylem yaptılar mı??? açmıyosa başını evinde otursun istikrar senin neyine deniliyordu. o da onun geleceği kurtarma eğitim hakkıydı. lütfen kadın olarak ya hep ya hiç sadece işimize gelen kısımları savunmayalım lütfen

Tam doğumda ölen kadın sayısında istenilen sayıya yaklaşmaktayken yeri miydi böyle bir yasanın???
zaten her gazetede en az üç kadın cinayeti okuyoruz bir günde,çay getirmedi diye yirmi yıl koynunda uyuduğu kadını bıçaklayan öldüren adam namussuzluk (?) yapan kızını mı öldürmeyecek?
Bu yasayla kadın cinayetlerine davetiye çıkartılıyor resmen!..

Bi kadın doğurmasına imkan yoksa o çocuğu doğurmamak için elinden geleni yapar zaten.
Yapmıştır bir cahillik ,kanmıştır bir şerefsize,aldığı cevap 'benden olduğu ne malum' olmuştur.Ne yapacak o kız??
o çaresizlikle kendini ordan oraya atarak bebeği düşürmeye çalışacak-hem kendine hem doğarsa çocuğa zarar verecek.Ya da vajinasına şiş sokacak onu yapacak bunu yapacak...bebeği öldüremedi mi?O zaman bekleyecek ki aileden birisi onu öldürsün,ya da o kadar ileriye gitmeselerde yıllarca damga yiyecek,çocuğu o iğrenç sıfatla doğacak...
İstenmeyen gebelikler büyük bir vicdan azabıyla ama steril bir ortamda sonlandırılıyor,annenin ileride ANNE olabilmesine imkan tanınıyor,ama merdivenaltı kürtajıyla belki de rahminde büyük bir hasar olacak ve o bi anlık şeyin,ya da belki de tecavüz vahşetinin bedelini bir ömür vicdana azabıyla,bebek hasretiyle ödeyecek
yazıktır ve günahtır
türkiyede yaşıyoruz,insan yapısını hepimiz az çok biliyoruz,en basitinden daha demin bir arkadaşın 'ocakta okulu bırakıp evlendim,temmuzda erken doğumla bebeğim oldu' cümlesini okudum,ona bile hemen imalı imalı yorumlar gelmiş.Ne yazıkki biz böyle bir ülkeyiz ve böyle bir ülkede sen kadına kürtajı yasaklarsan evlilikdışı çocuk yapan o kadını da ailesini de toplumdan sittin sene soyutlamış olursun!!!!

evet canım onu unutmuşum devletimize uygunsa herşey mübahtı değil mi laik bir ülkede yaşıyoruz biz zatende laik bir ülkede yaşamak için gönderildik !!..
haklısın arkadaşım çok haklısın malesef durum bu...

kadınların hakları elinden alınmasa demişken aslında bir canlıya kıymak hak değildir.. burda görüyoruz hamilelik cetvelinde daha bi kaç ayda bebeğin herşeyi nasıl da belli oluyor herşeyi oluşuyor.. gerçekten bu bebeğe kıymaktır.
bi buçuk yıldır çocuk istememe rağmen çocuğum olmuyor ortada ciddi bi sorun da yok, ve çoğu arkadaşım da pat diye hamile kalmadı 3-5-7 ay ya da daha sonra hamile kaldılar.. inanın çok merak ediyorum nokta atışı tecavüzle kaç insanın hamile kaldığını.(tabiki Allah kimsenin başına vermesin).
kürtaja gidenlerin % 90 ı gayri meşru düzenli ilişkiden, en fazla % 10 u da evli ama bebek istemeyen çiftlerin vakasıdır.iki grup da korunur ama evli olanlar bi şekilde hamile kaldıktan sonra bebeğinin canına da kıymaz.

Son düzenleme:

evet canım çok güzel anlatmışsın kürtaj yasası çıktı herkes ya tecavüzcülere nolcak dedi
benim bedenim benim hakkım diyolar o hakkı kim verdi merak ediyorum ya devletimiz zinaların gayri meşruların azalması için bu yasayı çıkarıyor ama bunu istemeyenler ne kadar fazlaymış ya şaşırıyorum walla

tecavüz olayları için daha çok bilgilendirilmeli insanlar.. anneler kızlarıyla konuşmalı. bunun kendi suçu olmadığını ve böyle bir olayda ilk annelerine başvurması gerektiği öğretilmeli gerekirse bu bilgiler seminerler halinde hem annelere hem genç kızlara verilmeli. sanırım ertesi gün hapları gebeliği sonlandırmıyor direk döllenmenin oluşacağı ortama olumsuz yönde etki ediyor.
kız meslek lisesinde öğretmenim. bu konulara kızlarımızı eğitmekle başlanabilir..

yasağın kadınları yasal olmayan yollara yöneltip kadın ölümlerini artıracağı kesin.bu yönü tabi ki endişeye yol açıyor. ama şu yönü de düşünmek lazım belki de bu yasak sayesinde kızlar daha dikkatli olacaklar.ilişkiye girmeden önce daha çok düşünecekler. elbette kimse kimsenin namus bekçisi değil ama o ilişkiden meydana gelen de bir canlı. henüz doğmamış olsa bile bir insan ve hakları var. kimsenin de onun yaşama hakkını engellemeye hakkı yok. kısacası karmaşık bir durum. yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal misali :))

neden sürekli lafı anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz? size yasadıgınız devletin değer vermemesi, haklarınızı elinizden alması, kendi bedeninize ambargo koymaso hosunuzamı gidiyor, ben çocuga asla karsı değilim, ayrıca benim tek yumutam da over torsiyon sebebiyle alındı, tek şehir ist değil ama neden hergecen gün istanbula göç ediyor insanlar, şimdi ben yalan mı söylüyorum? göç var istanbula ...bir metrobüse zar zor biniyoruz

Daha onceki kurtaj konularindada yazdim evet karsiyim ama yasaklanmamali kurtaj bu vicdani bir sorumluluktur
dini ortaya koyamayiz dinde vicdan ozgurlugudur musluman olan herkes namaz kiliyor mu icki icmem gunah mi diyor herkesin kendi icinde verecegi sorumlulugunu kendi tasiyacagi bir olay kurtajda kurtaj yaptiranlari aforoz mu edelim yani

banane kurtaj olmussa karsimdaki gunahi onundur...

ne kadar korunursanız korunun %100 korunma henüz yok bende bunu anlatıyorum, cahil değilim üni okuyorum

''TECAVÜZ GEBELİĞİNİ ÖNLEMEK MÜMKÜN

Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy tecavüz gebeliğinin nasıl önleneceğine dair şunları söyledi.

"Tecavüzün yol açtığı gebeliği önlemek mümkün. Nitekim bir çok ülke, mağdurun olaydan hemen sonra başvurduğu sağlık biriminde önce gebelik testi yaparak, saldırı sırasında zaten gebe olup olmadığını saptıyor. Ardından gerek mülakat gerekse farklı testlerle ovülasyon döngüsünün neresinde olduğunu, böylelikle tecavüzden gebe kalma riskini hesaplıyor. Eğer bu ihtimal söz konusuysa ’acil doğum kontrol’ ilaçları vererek gebe kalmasını önlüyor.

Bu ilaçlar embriyo ya da fetüsü etkilemez. Bu ilaçlar yumurtlamayı geciktirir. Döllenmeyi engeller. Gebelik, döllenmiş bir yumurtanın rahim çeperine tutunmasıyla başlar. Bu ilaçlar, rahim çeperine tutunmuş döllenmiş yumurtaya zarar vermez. Dolayısıyla ’acil doğum kontrol ilaçları’ kesinlikle ’kürtaj ilaçları’ değildir. Kürtaj ilaçlarının içinde başka kimyasallar bulunur. Ayrıca ’acil doğum kontrol ilaçları’ tecavüz öncesi var olan gebelik sonunda kusurlu bebeklerin doğmasına yol açmaz.

SOSYAL DEVLET BÖYLE OLUR

Özetle, saldırı sırasında gebe olmadığı değişik testlerle saptanan ve adet döneminde bulunmayan, böylelikle tecavüz sırasında gebe kalamayacağı anlaşılan kadınlara "acil doğum kontrol ilaçları" verilerek yumurtlaması önlenebilir, spermin yumurtaya ulaşması durdurulur, böylelikle tecavüzle gebeliği önlenir. İşte sosyal devlet budur.
''prof.dr.Sevil Atasoy(alıntı)

bu yazının sahibi adli tıp uzmanı.bir kadın tecavüze uğradıysa yukarıdaki yazıdan da anlaşılacağı gibi gebelik engellenir.yani tecavüze uğrayanlar vakit kaybetmeden zamanında uzmanlara başvurduklarrında olası bir gebelik henüz oluşmadan engellenebiliyor.
kürtaj bir hak değildir.bunu kadının hakkı olarak görenler,henüz dünyaya gelmemiş bir canın yaşam hakkını nasıl görmezden geliyor anlamak mümkün değil.5 haftalık bir bebeğin görüntüsü yetişkin bir bireye benzemese de kalbi bir yetişkininkiyle nerdeyse aynı ritmde atıyor.o henüz gelişimi tamamlamamış bir insan,bir can.12 haftalık bir bebeğin ultrason görüntüsü dünyaya gelmişş bir bebeğinkinden farksız.

özel durumlar belirlenerek annenin ve bebeğin sağlığını tehdit eden bir durum olamdığı sürece kürtaj sınırlandırılmalı.çünkü bazen kürtaj anne sağlığı açısından zorunlu bir müdahale olabiliyor.mesela bebeğin anne karnında kalbi durabiliyor.bu durumda zorunlu kürtaj gerekiyor.bu ve benzeri özel durumlarda kürtaj bir haktır.bunun dışında doğum kontrol yöntemi olarak görülmemeli.
özel durumlar hariç kürtaj cinayettir.

tecavuzu engellemek icin kurtaj yasası cıkarmı hic yahu tecavuz etmek isteyen adam ters ilişkiye girer kadına gene tecavuz eder tecavuzu engellemek icin baska seyler yapılır kurtaj yasasının ne alakası var bunla..

Son düzenleme:

Bu saydıklarının hepsini biliyorum bir doğulu olarak
Malesef bu tür sorunlar var
Burada kimse büyük felan konuşmuyor
Herkes sadece fikrini söylüyor
Berdelle Küretajın ne alakası var
Ama gerçekten aklım almıyor Keyfi küretaj yapanlara
Bir kadın olarak nasıl desem
İnsanın içi nasıl el verir kıyamamki yavruma...

zorunlu olmadıkça kürtaj yasaklanmalı diyorsunuz, maddi zorluk ceken karı koca korundular ama yine de kadın hamile kaldı, bu bebeği aldırmak zorunda cocuk kısmetiyle gelir diye birsey de soz konusu değil, şimdi bu kadın ne yapacak , aldıramıyorda cocugu , devlet maddiyatı zorunlu kürtaj cercevesinde saymıyor, hastaneye gittiğinde ssk daki doktor ne kadar ilgilenecek bebeğiyle? yada anne ben babie bebek istiyorum araba isityorum dediğinde anne alamayacak, ve içi acıyacak, o biliyordu böyle olacagını, ama devlet izin vermedi, ve bu bebeğe bakmak zorunda ebeveynleri şimdi? soylermisiniz? boyle bir durumda nasıl kürtaj yasaklanmalı diyorsunuz? siz kürtaja yasak diyenler kocasıyla sevişip dikkat etmeyip, bebek yapıp, ertesi gun bebeği aldırmak olarak goruyorsunuz kürtajı,%100 korunma diye birsey yoktur, etrafımda spiralle, doğum kontrol hapıyla hamile kalanlar var,
ama size ambargo koyulması nasıll hosunuza gidiyorsa devam edin desteklemeye bunu...

"Özetle, saldırı sırasında gebe olmadığı değişik testlerle saptanan ve adet döneminde bulunmayan, böylelikle tecavüz sırasında gebe kalamayacağı anlaşılan kadınlara "acil doğum kontrol ilaçları" verilerek yumurtlaması önlenebilir, spermin yumurtaya ulaşması durdurulur, böylelikle tecavüzle gebeliği önlenir. İşte sosyal devlet budur."

ne kadar doğru ama bizde tecavüze uğrayan kadınlar bırakın bunu gerekli yerlere bildirmeyi ailelerinden bile saklıyorlar..çünkü kendilerinin suçlu görüleceğini ve dışlanacaklarını düşünüyorlar.nedeni işte bu sosyal devlet anlayışının yerleştirlememiş olması.keşke "tecavüze uğrayan bayanın bebeğine sahip çıkarız" demek yerine bu açıklamaları yapsalar daha güven verici olurdu...

Konun başlığı İstanbul'a Göç mü? Ben mi yanlış okudum ne alakasI VAR
Konuyu siz çarpıtıyorsunuz.Hah bu kelimede FIX oldu bir kaç gündür
Benim bedenim bu kimse ambargo koyamaz...
Ahh Vicdan lazım Vicdan

tecavuzu engellemek icin kurtaj yasası cıkarmı hic yahu tecavuz etmek isteyen adam ters ilişkiye girer kadına gene tecavuz eder tecavuzu engellemek icin baska seyler yapılır kurtaj yasasının ne alakası var bunla..

Tecavuzculer icin idam yasasini geri getiricez desinler kolaysa...

bunun sozunu versinler o zaman kurtaj yasasinin en bas destekcisi olurum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…