- 24 Mart 2012
- 247
- 478
- 323
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
ağzına sağlık canım.. kürtaja karşımıyım ''kısmen evet'' zorunlu olmadıkça alınmasına yani bebeğin ana rahminden parça parça çıkarılmasına kesinlikle karşıyım. kadınlar ayaklanmış way efendim kürtaj serbest olsun arkadaşım ne kadar meraklı varmış bebek öldürmeye yaa inanamıyorum o kadınlar çıkmış benim bedenim benim hakkım !!.. oardon nedir senin hakkın olan allah ın verdiği canı aldırmak mı nasıl yanii kimsenin öyle bir hakkı yok dinimize göre tabiki. ama dediğim gibi istisnalar olabilir ama onun dışında sevgilinle gez eğlen 2 dk. zevkine gebe kal senin hatanın bedeli o bebeğin canı olsun .. sonrada bu benim hakkım olsun wayyy bee ne hale gelmişiz Allah sonumuzu hayır etsin
tam 1 asırdır bu ülkede "dinimize göre" diye başlayan yorum yapılamaz canım. dinimize göre ancak devletin imkan verdiği ölçüde yaşayabiliriz. şimdi kürtajın yasaklanma ihtimaline karşı olanlar "ya tecavüze uğrayan kadınlarımız yazık değil mi onlara onlar ne olacak" diye sözde düşünceli ve vicdanlı bir tavır sergilerken çok değil daha bi kaç ay öncesine kadar da tecavüzcülerin hadım edilmesi fikrine de aynı şiddetle karşı çıkmıştı.. şimdi der miyiz bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. 26 yaşındayım ve bu yaşıma kadar gördüm ki bu ülkede olaylar vicdan ve insanlıktan çok daha farklı kriterlere göre değerlendirliyor.ağzına sağlık canım.. kürtaja karşımıyım ''kısmen evet'' zorunlu olmadıkça alınmasına yani bebeğin ana rahminden parça parça çıkarılmasına kesinlikle karşıyım. kadınlar ayaklanmış way efendim kürtaj serbest olsun arkadaşım ne kadar meraklı varmış bebek öldürmeye yaa inanamıyorum o kadınlar çıkmış benim bedenim benim hakkım !!.. oardon nedir senin hakkın olan allah ın verdiği canı aldırmak mı nasıl yanii kimsenin öyle bir hakkı yok dinimize göre tabiki. ama dediğim gibi istisnalar olabilir ama onun dışında sevgilinle gez eğlen 2 dk. zevkine gebe kal senin hatanın bedeli o bebeğin canı olsun .. sonrada bu benim hakkım olsun wayyy bee ne hale gelmişiz Allah sonumuzu hayır etsin
ne güzel yazmışsın cnm yaa eski günleri hatırladım şu an çok hüzünlüyüm
hani hep derler ya EĞİTİM ŞART!!! diye
işte ben de başörtüsü yasağı sebebiyle EĞİTİM hakkı elinden alınmış biriyim
o zamanlar eğitim şart değildi herhal
Biraz daha dikkatli olabilirsiniz yorum yazarken. Bebek öldürmeye meraklı ne demek? Ne kadar ayıp. Dünden beri burada bir şeyler anlatmaya çalışıyor insanlar. "Ben bebek öldürmeye meraklıyım o yüzden kürtajı yasaklamayın." diyen yok. Hepimiz aynı tarafta olmamız gerekirken sizin bir kadın olarak dediğiniz şu şeyleri insanın aklı almıyor.
KÜRTAJ YASAĞINA KARŞI ÇIKANLAR KÜRTAJIN GÜZEL BİR ŞEY OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYOR, SÜREKLİ KÜRTAJ YAPTIRIP DURMUYOR, BEYNİNİZE SOKUN ARTIK ŞUNU. KADINLARIN HAKLARININ ELİNDEN ALINMASINA KARŞIYIZ.
Ayrıca bu ülkede Allah'a inanmayan insanlar var, müslüman olmayan insanlar var.
Yukarıda arkaşın paylaştığı dünya haritasına bakın. Gittikçe turunculaşıyoruz. Bence de Allah sonumuzu hayır etsin.
tam 1 asırdır bu ülkede "dinimize göre" diye başlayan yorum yapılamaz canım. dinimize göre ancak devletin imkan verdiği ölçüde yaşayabiliriz. şimdi kürtajın yasaklanma ihtimaline karşı olanlar "ya tecavüze uğrayan kadınlarımız yazık değil mi onlara onlar ne olacak" diye sözde düşünceli ve vicdanlı bir tavır sergilerken çok değil daha bi kaç ay öncesine kadar da tecavüzcülerin hadım edilmesi fikrine de aynı şiddetle karşı çıkmıştı.. şimdi der miyiz bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. 26 yaşındayım ve bu yaşıma kadar gördüm ki bu ülkede olaylar vicdan ve insanlıktan çok daha farklı kriterlere göre değerlendirliyor.
hala eğitim şart değil eğitim almış doktoru öğretmeni hakimi hala başı kapalı diye çalışma imkanından eğitim imkanından men ediliyor.. çok bişey değişmiş değil. değişim için çok şey gerekli.. başta israil ve amerika çekmeli ellerini üstümüzden.. gerçi onlar ayarı çok iyi verirler..
ben düşüncelerimi paylaştım kürtaj demek bebek öldürmek demektir. allah ın verdiği canı kimse alma hakkına sahip değildir. benim annemde bebek aldırdı ama karnında ölmek üzereydi bebek alınması gerekiyordu. maddi imkanım yok bakamam yada benim zaten 2 çocuğum var 3. yü istemem gibi söylemlerle bebek aldırılmaz günah. bir evladın başında anası babası durursa o bebek zaten açlıktan ölmez.
evet kadınların , insanların hakları elinden alınmasa güzel olur ama hakları ellerine verilince herşey serbest edilince cılkını çıkarıyolar sevgilisyle birlikteyeken gebe kalmaktan korkmuyor kız neden? '' aldırırız '' düşüncesi rahatlıkla yanlışlar gayri- meşru lara sevk ediyor. yasaklanması biraz olsun gayri meşru ilişkleri azaltacaktır..
bakın bir bayan arkadaş örnek vermişti başörtülü kızlar ünv. kapısından sürüklenerek çıkarılırken ankaradaki o kadınlar yine eylem yaptılar mı??? açmıyosa başını evinde otursun istikrar senin neyine deniliyordu. o da onun geleceği kurtarma eğitim hakkıydı. lütfen kadın olarak ya hep ya hiç sadece işimize gelen kısımları savunmayalım lütfen
kadınların hakları elinden alınmasa demişken aslında bir canlıya kıymak hak değildir.. burda görüyoruz hamilelik cetvelinde daha bi kaç ayda bebeğin herşeyi nasıl da belli oluyor herşeyi oluşuyor.. gerçekten bu bebeğe kıymaktır.
bi buçuk yıldır çocuk istememe rağmen çocuğum olmuyor ortada bi sorun da yok, ve çoğu arkadaşım da pat diye hamile kalmadı 3-5-7 ay ya da daha sonra hamile kaldılar.. inanın çok merak ediyorum nokta atışı tecavüzle kaç insanın hamile kaldığını.(tabiki Allah kimsenin başına vermesin).
kürtaja gidenlerin % 90 ı gayri meşru düzenli ilişkiden, en fazla % 10 u da evli ama bebek istemeyen çiftlerin vakasıdır.iki grup da korunur ama evli olanlar bi şekilde hamile kaldıktan sonra bebeğinin canına da kıymaz.
Allah'ım ya şu düşünceye bakar mısınız?
İnşallah ileride evlendiğiniz vakit evlat hasreti çekmezsiniz
Kapı kapı çocuk aramazsınız ne diyeyim size
Bu arada Türkiye Sadece İstanbul'dan ibaret değil.
Yok nişan flört kısmına değil keyfiyet zorunluluk kısımlarına değindim. Bu platformda size en sağlıklı kontrol nedir bunu anlatacak kadar ne uzmanım nede doktor.Ama ne kadar korunursan korun kadın ve erkeğinde dikkatli olması gerekir.Bu konuda bilgilenmek isterseniz gidersiniz bir anasağlık merkezine bir hastane yada uzmana bilgi alırsınız.
hayatta kimsenin kimseye hesap sorma hakkı yok. siz istenmeyen gebelikleri eşi tarafından erkek çocuk doğurmaya koşullanan kadınları biliyor musunuz? yani herkes kürtaj yaptırmıyor. ama yaptırmak isteyen birini hiç bir yasa korkutamaz. evet türkiye istanbuldan ibaret değil. siz diğer coğrafi bölgelerimize illerimize bakın. ne rezaletler göreceksiniz. berdeller, töreler, daha neler neler. herkes biliyor ki krtajın yasak olması kürtaj çözüm değil. kim ne derse desin diyorum tekrar. karşı olduğunu söyleyenlerin kürtaj yaptırmak istedikleri bir an olabilir. lütfen büyük konuşmayın arkadaşlar.
neden sürekli lafı anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz? size yasadıgınız devletin değer vermemesi, haklarınızı elinizden alması, kendi bedeninize ambargo koymaso hosunuzamı gidiyor, ben çocuga asla karsı değilim, ayrıca benim tek yumutam da over torsiyon sebebiyle alındı, tek şehir ist değil ama neden hergecen gün istanbula göç ediyor insanlar, şimdi ben yalan mı söylüyorum? göç var istanbula ...bir metrobüse zar zor biniyoruz
tecavuzu engellemek icin kurtaj yasası cıkarmı hic yahu tecavuz etmek isteyen adam ters ilişkiye girer kadına gene tecavuz eder tecavuzu engellemek icin baska seyler yapılır kurtaj yasasının ne alakası var bunla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?