anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

bir istanbulun nüfusuyla , baska bir sehrin nüfusü bir değil bunu anlatmak isityorum, ayrıca ben kürtaja karsıyım, ama kürtaj hakkı elimizden alınamaz, bu benim vicdanım benim günahım kimseyi ilgilendirmez, haddiniz olmayan seylere karısmayın herkesin kendi vicdanı günahı kendisini ilgilendirir,

e o ananın günahı ne peki diye sormamış mı kimse? dur tahmin edeyim kadın olmak mı yoksa? daha iyisini yapsınlar o zaman bebek erkekse kürtaj yasaklansın, kızsa aldırılabilsin. nasılsa kadınların yaşamaya bile hakkı yok. tecavüze uğrarsa ölmesi gerekiyor.

BU ALINTIYI YAPARKEN BAŞINI EKLEMEYİ UNUTMUŞSUNUZ:

"Bir kadının başına gelebilecek en kötü şey tecavüze uğramak" diyen Prof. Dr. Sevil Atasoy'un devamında..

"Daha da kötüsü tecavüzcüden gebe kalmaktır. Hiç kimse bu kadından, 9 ay boyunca her gün, her saat, her dakika giderek büyüyen karnıyla yaşamasını üzerine çullanan karanlığı bedeninde ve ruhunda onarılmaz yaralar açan o iğrenç eylemi hatırlamasını isteyemez. Hiç kimse ona, kurbanı olduğu korkunç insanlık suçunun bedelini ödetemez, doğum sancılarını çektirtemez. Bu yüzden, 'tecavüze uğrayan kadının bile kürtaj yaptırmaması gerekir' demeye kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum. Çünkü önemli olan çocuğa bakmaktan öte, onun çok öncesindekileri yaşatmamaktır."

Kadının söylediklerini böyle yorumlamak mümkün tabi neden olmasın.

Evet tecavüze uğrayan kadın, hiç vakit kaybetmeden kalksın gitsin hemencecik kontrol olsun , gebe kalmasın.

Sanki Prof.Dr. Sevil Atasoy'un demek istediği bu imiş gibi. Başını eklemeyince röportajın sonundan böylesi yorum çıkarmak kolay oluyor.

Bazen insan kavramını ne de güzel es geçebiliyoruz...Tecavüze uğrayan bir küçük kız ya da kadın...Acaba bunun tramvasını nasıl atlatacak? Sanki bu ülkede kızlarımız tecavüze uğradı mı hemen gidip, anne az önce tecavüze uğradım diyebiliyor hemen...

Sevil Atasoy'un orda demek istediği, bunun mümkün oluduğu ve sosyal devletin kadına yardım eli uzatması gerektiğidir. Tecavüze uğrayan kadın doğursun biz devlet olarak bakarız DEĞİLDİR DEMEK İSTEMİŞ KENDİSİ. SOSYAL DEVLET ANLAYIŞININ NE OLMASI GEREKTİĞİNİ AÇIKLAMIŞ.

Tecavüze uğrayan kadın anında gitsin hastaneye gebe kalmasın, oh mis gibi hayatına devam etsin değil.

unutmadım efendim.yazının başına da sonuna da katılıyorum.sadece tecavüz mağdurları ne olacak diyenlere yanıt olabilecek kısmını alıntıladım.

Öyle kadınlarımız var ki kendilerini değerli görmüyorlar,'bu beden benim bedenim benim yerime karar vermeyin' diyen hemcinslerini bile eleştiriyorlar.
İşte bu halde maalesef kadınlarımızın bir kısmı.
Kendilerine saygıları yok.
Onlara başkası niye saygı göstersin ki.
"anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün, günahı ne? anası ölsün öyleyse" diyen varlık ,kadının kendi kendine hamile kaldığını düşünüyor galiba.Aslında öyle düşünmüyor da öyle düşündürtmek istiyor.Hem de kadınlara... Ama yemezler diyeceğim ama yiyenler var maalesef.
Eğer birisi tamam ben ölmeyi öldürülmeyi kabul ediyorum diyorsa ona Allah rahmet eylesin den başka diyebileceğim bir şey yok.
Ama benim gibi düşünen kendine değer veren değerli kadınlara bu düşüncelerini her yerde korkmadan- özellikle heee sen çok kürtaj oldun herhalde,ya da sürekli onla bunla sevişmek istiyosun değil miii falan gibi gerzekçe saldırılardan korkmadan fikirlerini rahatça söyleyebilmelerini ,2. sınıf insan muamelesini kabul etmemelerini istiyorum

İnsanlar keyfi kürtaj yapmazlar. Yapmak zorunda oldukları zaman ise kimse onları durduramaz. Kimse de hesap sormamalı. Kadın olmamız sömrülmemiz anlamına gelmiyor. Biliyorum ki -kesinlikle- kürtajın yasaklanmasıyla yapılmayacağı anlamına gelmiyor. Kimse taahhüt edemez kürtaj yasak kimse kürtaj yaptırmayacak diye. En kötüsü tecavüzcünün çocuğunu doğurmak. Hesap sorma yetkisi yok kimsenin. Kiminle beraber olduğumdan. O zaman olay merdiven altına inecek. İşin uzmanı olamaynlar tarafından daha bilinçsiz ve sağlıksız koşullarda yapılacak. Anne ölümleri artacak. İnsan değil çocuğuna nelere kıyıyor hayatta. Kaç yıllık evliliğini tek celsede bitiriyor. Kürtaj keyfi bir durum olmadığına inanıyor bu hakkın bizlerden alınmamasını istiyorum.

bizim hemcinsler olarak birbirimize destek olması gerekirken, kedi köpek gibi birbirimizi yiyoruz burada , erkekler de bu yok işte onlar hep birbirine destek oluyorlar, benim tek savundugum burası demokrasi ülkesi, herkes, istediğini yapmakta özgüdür, kürtaj hakkı da öyle, isteyen mecbur kaldıkca yapar, istemeyen yapmaz, bana yada baskasına kimse karısamaz, baskası ne beni, yada beni baskası ilgilendirmez!

unutmadım efendim.yazının başına da sonuna da katılıyorum.sadece tecavüz mağdurları ne olacak diyenlere yanıt olabilecek kısmını alıntıladım.

Başını da alıntılasaydınız en azından, tecavüzü kolay bir işmiş gibi agılayanlar bilinçlenmiş olurdu. Ve alıntıladığınız yer de " sadece tecavüz mağdurları ne olacak diyenlere yanıt" olmazdı. Çünkü Prof un orada demek istediği aslında çok farklı birşey.

Sosyal Devlet anlayışının eksik oluşundan bahsetmiş. Yani aslında tecavüz mağdurlarına bu durumun sağlanmadığını ifade etmek istemiş. Çünkü devlet büyüklerimiz bu konuya değinme gereği duymadan direk, çocuk doğsun biz bakarız, tecavüz de olsa doğurulmalıdır, o zaman anası ölsün" şeklinde açıklamalar yapmışlardır.

Kıssadan hisse bu alıntı, tecavüz mağdurlarının sorununu çözmüyor çünkü bir EKSİKLİK vurgulanmak üzere . İŞTE SOSYAL DEVLET BUDUR denmiş.

İkincisi bu durum sadece kadının üzerindeki sosyal baskı azaltıldığı taktirde ve tecavüz edilen kadının kendini devlet desteği ile çabucak toplaması halinde söz konusu olabilecektir. YANİ SOSYAL DEVLET ANLAYIŞININ GEREKTİRDİKLERİ YERİNE GETİRİLDİĞİNDE. Yani eğer baştakiler çocuk doğsun biz bakarız, o zaman anası ölsün, tecavüz de olasa bu bir cinayettir derse, KADIN DEVLET DESTEĞİNİ HİSSETMEYECEKTİR.

Bunun yerine kadınlarımızı desteklemeli , psikolojik servisleri artırmalı, kız çocuklarını bilinçlendirmeliyiz, erkeklerimizi eğitmeliyiz onlara kadının kullanılacak bir obje olmadığını anlatmalıyız demelidir devlet ki sayın prof un dediği yönteme daha kolay yoldan ulaşılsın...

Bu da benim şahsi görüşüm.

İnsanlar elbetteki okuyup nasıl yorumlayacaklarına kendileri karar vereceklerdir. Paylaşım için teşekkürler.

ne güzel söylemiş..SOSYAL DEVLET kavramının ne olduğunu bilen çok azdır arkadaşım özellikle bu platformda..maalesef...ve evet ne güzel söylenmiş hayattakinin haklarını durumunu hiçe sayıp daha cenin olmamış embriyonun (kürtaj bebeğe artık cenin adı verilen 10. haftadan itibaren zaten yasal değil) haklarından bahsediyor sosyal (!) devletimiz...hakkı düşünülecek onca hayatta insan varken, fakirden aldığını zengine kepçeyle, fakire çay kaşığıyla dağıtırken...konuşulması gereken onca ciddi şey varken minicik bir taşa atıldı kuyuya çıkar çıkarabilirsen...günlerdir ülkenin tek gündemi ha bu arada bu hengame içinde yine çaktırmadan kaktırılan bir sürü saçma yasa....niyet belli amaç belli; bizim yapacak önemli işlerimiz var alın siz şu topları gidin kum havuzunda oynayın kavga edin tartışın ne yaparsanız yapın bizi rahatsız etmeyin...

aslında ne kadın kimsenin umurunda ne de doğmamış bebek akıllı olup bu tür oyunlara gelmeyip kullandırmamak gerek kendimizi...

Sormaya ne hacet?
Ben sayayım hemen birkaç tane:
Kim bilir nasıl giyinmiştir?
O saatte orada ne işi vardır?
Kesin kuyruk sallamıştır.
Yüksek sesle gülmüş, topuklu ayakkabı giymiştir.
.
.
.
Gözünün üstünde kaşı vardır.
Kadındır başka ne olsun?

kesinlikle katılıyorum...
ayrıca günah ve vicdan diyenler benim günahıma ve vicdanıma ortak değilsin... Yüce Allah ım şirk i en büyük günah saymıştır bunuda unutmayalım.. bunun dinle falan alakasının olmadığını ve kişinin kendi açısından olaya bakıp yorumladığını düşünüyorum.... hiçbir kadının böyle bir kararı kolayca verdiğine asla ihtimal bile vermiyorum...... her kadın için alınması en zor kararlardan biri ve kadın biraz olsun umut varsa içinde emin olun bakabilirm der yani ben hiçbir kadının böyle bir olayı gelişi güzel karar verdiğini iyice düşünmeden karar verdiğine ihtimal bile vermiyorum.....

13-14 yaşında falansa 10 erkekle kendi rızasıyla ilişkiye girmiş olabilir ülkemin yasalarına göre.
Bir de hamile kalmışsa tecavüzcülerine madalya bile verilebilir ,aferin koçlarım spermlerinizi boşa harcamamışsınız diye.
Kız da doğurursa anne olur ve ayaklarının altı öpülür.
Ama ben bu çocuğu istemiyorum falan derse de öldürülür.
bunu erkekler yapar.Ve kenarda da sevgi pıtırcığı kadınlarımız alkışlar artık tecavüzcüleri ve katilleri.

Hiçbir kadın kürtaj olmak istemez.
Kimse nasılsa aldırırım,birşey olmaz demez.

Korunmayan kadına en büyük ceza zaten kürtajın kendisidir.
Kürtaja rağmen korunmuyorsa,daha da korunmaz artık.

Kimse kimseye madem korunmadın,doğuracaksın diyemez.
Korunmayan kadınlar var,korunmayı bilmeyen var,eşi korunmaya yanaşmayan,korunduğu halde hamile kalan...
Hatta hayatında jinekoloğa gitmemiş bir sürü kadın var.Hem de doğurduğu halde !

Kişilerin kaç çocuk sahibi olacağına,kendileri karar verir.
Çok çocuk sahibi olup bakmayan-eğitmeyen ailelere,artık bebek yapmayın diyemiyoruz.
Az çocuk isteyenlere de..hayır mecbursun,yapacaksın diyemeyiz.

Sadece tecavüz istisna olacaksa,evlenmeden hamile kalan kızların durumu ne olacak ?
Madem öyle,ilişkiye girme,madem öyle korun...Girdiyse ve korunamadıysa ne olacak ? Ceza olarak doğuracak mı ?
Kürtaj olabilmek için,tecavüz etti diyerek sevgilisini ihbar mı edecek ?

Korkarım ortalık istenmeyen ve gayrımeşru çocuklarla dolacak.Aile birliği açısından,hiç de içaçıcı sonuçlar doğmayacak.

Kürtajdan yana değilim.Ama kimseye yaptır diyemeyeceğim gibi,yaptırma da diyemem.

Sizi "kadın" kelimesini kullandığınız için kınıyorum.
Malum artık "anne" kelimesi kullanılıyor.
O da bugün dikkatimi çekti.Adamlar kadın yerine anne diyor."Tecavüze uğrayan anne " demiş mesela sayın başkan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…