anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Tebrik ederim ,ezberletildiği kadar hak,hukuk vicdan öğrenmişsiniz.

Daha öncede defalarca yazdım,gene yazıyorum,

Türkiyede 90000 çocuk işçi sokakalarda para kazanmaya çalışırken,

Çocuk yuvalarındaki binlerce yavru anne özlemi ve sevgi açlığı içindeyken,

Siz üzülmek ve haklarını savunmak için doğmamış olanları seçiyor ve sokaklardaki çocuklara onbinlercesinin daha katılmasını savunuyorsanız kendi vicdanınızı bir sorgulayın derim ben size.

ne kadar korunursanız korunun %100 korunma henüz yok bende bunu anlatıyorum, cahil değilim üni okuyorum

Size cahilmi diyen oldu Ne güzel Üniversite okumanızada sevindim ancak bilginizi konuşturarak yorum yapmayı başarırsanız hem nezaket kurallarını geçmemiş olursunuz hemde üniveriiteli olduğunuzu belirtmeye gerek kalmaz.Biz toplum olarak hala onur ve namus etik kavramlara değer veren Allahtan korkan vatandaşlarız elbetteki yüzde yüz korunmuş evli bir çift hamile kalmışsa kürtaj yaptırsın.En doğal hakkı.Bu konudaki kadınların haklılıklarını önceki yazılarımdada belirttim zaten. Ama siz sevgilinizle egonuz için hamile kalacaksınız sonrada burada üniversite edebiyatı yapacaksınız. İnsanlık tarihinin belli başlı bilgelerinden olan Sokrates, "Bir şey biliyorum, o da hiç bir şey bilmediğimdir" demiştir.Sevgiyle kalın

Yok ya istersen bin kere yaz ses çıkmıyor. Yine aynı söylemlere devam.

Doğursun kadın devlet bakar dendi diyorum. Bu ülkede bakıma muhtaç binlerce çocuk var diyorum, devlet nerde o zaman? diyorum...

Ses yok...

Ses gelemez de zaten.

Çünkü herkes bu ülkede özellikle doğu'daki çocukların zor şartlar altında yaşadığını biliyor, bu ülkede herkes dilendirilmek zorunda kalan çocukları görüyor, bu ülkede kadın pazarlamacılarının eline düşen gençleri görüyor, bu ülkede yiyecek ekmeği olmayan komşularını herkes görüyor....Bu ülkede elektrik su parasını ödeyemeyip cinnet geçiren çocuklarına bir gelecek sağlayamadığı için kendini öldüren babayı görüyor...

ooo say da bitmez...

Ama iş kürtaja gelince, sanki hiç SOSYAL YARALARIMIZ yokmuş gibi DEVLET BAKAR, hele bir doğsun da hayırlısıyla..

kürtaj konusunda daha doğrusu cinsel eğitim iyi verilmeli çocuklara.Açık net olmalıyız.Bende kürtaja sıcak bakmıyorum.Kadınların bu konudaki özgürlük taleplerini yadırgıyorum.Bunun bir dur noktası olmalı.kürtaja sezeryana sınırlamalar getirilmeli.Ama asıl önemli olan bilinç.
Kadınların bir bölümü belki çoğunluğu bebeğini partneri istemediği için aldırıyor.Burda oturmamış ilşkilerde korunmayı bileceiğiz.Bu sebepten gençlerin bu konudaki empati kurabilme gücü gelişmeli.sonucunu öngörmeli biraz.
Bazı gençler kazara hamile kalıyor.Aldırıyor.Ama aynı genç bu hatayı tekrarlayabiliyor.O zaman benim aklıma yasal sınırlama geliyor.Dinen ve bilimsel olarak hem sakıncalı hemde bir cana son vermektir.
Ya çok tutucu oluyoruz bu çağda yada çok aptalca çılgınlıklar yapıyoruz.Eğitimle bu rakamlar aşağıya düşecek kanısındayım.Belkide bastırılmış cinsel duygularımız var.Bu haldeyiz.Erkeklerin erken boşalması ,beceriksizler.Biz eline el değmeyeni makbul görüyoruz.

Devletin o kimsesiz çocuklara nasıl baktıgını da çok iyi biliyoruz!!!

o kadar şey anlatmak isterdim ki (((

O nedenle beni en çok yaralayan şey bakanın bu sözü oldu

Son düzenleme:
tecavüzcüleri serbest bırakıp, tecavüz çocuğunu doğursunlar ne var ki diyorlar... bunları yapanların/ söyleyenlerin kızları yok mu?

onların başına gelse aynı şeyi söyleyebileecekler mi acaba?

söylemeyecekler, çünkü onların başına gelmez. bi sürü korumayla geziyorlar nasıl gelsin başlarına di mi.?

yakında korunma yöntemleri de elimizden alınacak...

iyice zıvanadan çıktı bu adamlar zaten

tecavüzcüler gibi bunların da hadım edilmesi gerekiyor en kısa zamanda.

Son düzenleme:

ses gelmez tabi ,nasıl gelecek.
Çünkü savundukları şey oldukça dogmatik ve temelsiz bir düşünce.Daha önceki kendi mesajımdan bir alınt yapmak istiyorum.Tekrar tekrar yazıyoruz ama arada kaynayıp gidiyor diğer türlü:

yani canlılığı bile her türlü dini,bilimsel olarak tartışmalı bir ceninin peşine düşüldü.Çünkü bugün o rant getiriyor.Dilendirilen çocuklar,tecavüz edilen çocuklar,kadınlar,töre kurbanları ,intihar eden babalar,açlıktan ölen komşuların bugün için bir getirisi yok.Bugün malum zihniyeti savunmak için tecavüz edilen doğursun,tecavüz edilen doğurduktan sonra eğer yaşayamazsa gitsin kendini öldürsün gibi laflar kadınlar tarafından bile yutulabiliyor.

Eğer biri kalkıp da canlılığı nasıl tartışmalı olsun benim vicdanım aldırmaya el vermez falan derse o zaman ankette 3. şıkkı işaretlesin.Benim de vicdanım normalde kürtaj karşısında rahat etmez o yüzden bu kadının kendi vicdanına kalmıştır diyebiliyorum.

Bu arada kürtaj yasası tartışılırken hava çalışanlarının grev hakları kaldırıldı (köşk onayladı),aselsanın hisseleri İsrail e satıldı.Bunu da araya sıkıştırıvereyim.

Son düzenleme:
Siz KÜRTAJ i konuşurken
3. köprü ihakesi tamamlandı

Kentsel dönüşüm yasası onaylandı

THY içilerinnin grev hakkı kaldırıldı

ASELSAN'ın %51'i İsrail'e satıldı.

İYİ UYKULAR TÜRKİYE'M

alıntıdır...

sevgilisiyle beraber olan kızın kafasına göre ailesinin izni olmadan bebek aldırması yasak zaten kanunlara göre ama bunu denetliyecek olanda o çok savundugunuz yasayı çıkarmaya çalışan devlettir..
aynı zamanda annem bebek aldırdı ama karnında ölecekti mecburen aldırdı demişsin ya madem allahın aldıgı canı ondan başkası alamaz ki bende böyle düşünüyorum o zaman eceliyle ölmesini bekleseydiniz.
başörtülü kadınlarla veya kürtaj yaptıranlarla sınırlı degil bu ülkenin kadınları kusura bakmayın.
siz bunu diyerek açık ve kapalı olarak ayırmışsınız gibi olmuş biraz.

ama konumuz bu degil kadının veya erkegin farketmez birey olarak her insanın kendi özgür düşünceleri olmalı ve bunlar kısıtlanmamalıdır heleki bu asla ve asla devlete kalmış bir olay degildir.
sevgili devletimiz insanların haklarını elinden almayı bıraksın artıkta varolan kanunları denetlesin tecavüze ugrayan kadının çocuguna bakarız diyecegine bunu engellesin

ego icin hamile kalmanin ne demek oldugunu cok merak ediyorum, aciklarsaniz sevinirim. benim bu yazidan anladigim, korundugu halde hamile kalmis evli kadinin kurtaj hakkini savunuyorsunuz, hem de en dogal hakki diyerek savunuyosunuz, fakat sevgilisiyle yuzde yuz korundugu halde hamile kalmis bir kadina kurtaj hakki vermemeniz temelde asil ilgilendiginiz seyin bebegin olmesinin degil de insanlarin yasam tarzlarina olan hazimsizliginiz gibi geldi bana. yaniliyor muyum?

Bu arada nelerin onaylanıp geçtiğini aslında bu konu ile oyalandığımıza bir arkadaş daha değinmişti. Senin de açık açık yazman iyi oldu.

İyi oldu diyorum ama sonuçta bunu okumayanlar ya da okuyup es geçenler, yine es geçecekler.

Çünkü görüldüğü gibi herkesin baktığı nokta farklı. Aslında 100 kere de yazdıklarımızı tekrar kopyalasak, sonuç yine aynı olacak. Ben cidden yoruldum.

Bu arada:

Grev hakkı da neymiş?:) İnsanlar niye haklarını arasınlar ki? Ekmeğini kazandığın yeri...diye başlar cümleler...

ahh ahh cahil okumayan araştırmayan sadece duygularıyla hareket eden insanlar

öncelikle bi okuyun araştırın şu anda kürtajla ilgili ne gibi yasalar var diye
bazıları demişki devletimiz zinayı ortadan kaldırmak için böyle bişey yapıyor :)))
daha 1 ay önce bebegim karnımda öldü kürtaj oldum bebek ölmeine ragmen eşimden izin için imza aldılar düşünün ki normalde bekar olan kişilerin kürtaj yaptırmaları ailelerinden habersiz yasak.
denetlenmiyor sadece hani o zinayı kaldırmak için bu yasayı çıkarıyormuş ya işte denetlemeyen devlette o..
aynı zamanda millet zina yapıyosa sanane banane ya gelip sanadamı teklif ediyolar bize katıl diye insanların işlerine burnunuzu sokmaya ne kadarda meraklısınız...
hayır anlamadıgım dinimizde bile zorlama yok hiçmi bu konuda bilginiz yok zina yapan yada kürtaj olan bi yakınınızı uyarmakla yükümlüsünüzdür ama sanane derse onu zorlayamazsınız.

kürtaj tabiki cinayettir anne karnındaki bi bebege kıymak çok büyük günahtır ama bunu günahı size degil sonuçta aldıran kişiye yazılacaktır.öldügünüzde sorgunuz yapılırkende hiç tanımadıgın insanlar kürtaj yaptırdı neden engel olmadınız demiyecekler dimi.

GÜNAHTA SEVAPTA ALLAHLA KUL ARASINDADIR 3. ŞAHISLARA DEGİL DEVLETE HİÇ DEGİL.......

Fetusun ( bu aşamada teknik olarak bebek diyemeyiz) kalp kasları 4. haftada gelişiyor. Ama kalp kaslarının kasılmaya başlaması, bir hücre topluluğuna 'birey' tanımı kazandırmaya yetmiyor. Beyin ölümü gerçekleşmiş hastaların da kalpleri atıyor, bu nedenle organ naklinde bu vakaları kullanabiliyoruz, beyin aktivitesi durduğu, ancak kalp hücrelere kan yollamaya devam ettiği için.

Kürtaj, aspirasyon yöntemi ile yapılır ve öyle parça parça bebek filan da çıkmaz rahimden. Kanlı ve koyu bir sıvı ve kan pıhtıları çıkar sadece. Kaldı ki fetüsün bazı organlarının şekil almış olması onun sinir sisteminin olgunlaştığının bir göstergesi değil.

Beyine ağrı duygusunu taşıyan sinir hücreleri üzerindeki kılıf yaklaşık 24. haftada olgunlaşıyor. 21. haftada bebekte düzensiz beyin aktivitesi gözlenmeye başlar, düzenli beyin dalgaları ise 28. haftada ortaya çıkar. Yani teknik olarak bebekte 24. haftada ağrı hissi algılayan sinirler olgunlaşır, ancak 28. haftada bu veri beyin tarafından anlamlandırılmaya başlar.

Elbette bunlara rağmen kürtaj hiç bir kadının severek ve isteyerek yaptırdığı bir girişim değil. Ancak, bu konudaki karar hakkı kadının ve erkeğindir. Devletlere, politikacılara bu kadar bireysel bir karara karışmak, hele de bunun için yasa çıkarmak düşmez.
Alıntıdır.

Son düzenleme:
"Daha doğmamış çocukları önemsediğiniz kadar niye kimsesiz çocukları önemsemiyorsunuz?" diye sorulunca ortalığa bir sessizlik hakim oluyor nedense.

Sanki bütün çocukların keyfi yerindeymiş, bütün imkanları karşılanıyormuş gibi, sanki çocuklara tecavüz olayları yaşanmıyormuş, herkes çocuk esirgeme kurumlarını ziyaret ediyormuş ya da lösev'e destek oluyormuş gibi konuşuluyor.

Gündem değiştirme çalışmaları da başarıya ulaşmış sonunda. Ama bu sırada bazı kadınların düşünceleri, cümleleri, tavırları beni korkuttu açıkçası.

Başörtülü kızların okuyamamasından konuya girip, işinize geline savunmayın diyenlere de ne desem boş artık, yoruluyor insan.

Ek olarak da, hala dinen günah, yasak demeyin artık. Dinen yasak olması inananları ilgilendirir, bütün ülkeyi değil.

Ben bazılarının bırakın bir noktadan bakmayı,baktığını bile zannetmiyorum,

Birileri karar veriyor ve buna kayıtsız şartsız uyuluyor.

bu arada bunu da belirtmeden geçemeyeceğim; kendi memurunun hakkını korumayan sosyal haklarını düşünmeye konuşmaya bile gerek duymadan ekonomik istikrar, bütçe vırt zırt gibi aptalca nedenler sıralayarak sadece komik,sadaka gibi bir miktar maaş artışını layık gören hükümetimiz bugün somaliye 1MİLYON DOLAR yardım yapacağını açıkladı...

AHHH AHHH tecavüze ugradaaa bi ardından bırak hemen bi hastaneye gitmeyi bakalım kimseye söyleyebilecek yüzün olacakmıki.
ya siz ne biçim insanlarsınız böyle bi yazıyı yazmanız bile beni insanlıgımdan utandırdı.

dayak yiyen binlerce insan var dimi ülkemizde bu kadınlar bile doktora gidebiliyormu sanıyorsun
yada tecavüze ugrayarak töre için öldürülen kadınlarınki hak degilmi
o 1 yaşındaki izmirli küçük kıza tecavüz ederken üvey babası o ufagın hiçmi hakkı yoktu
sen neyi savundugunun farkındamısın
egitim şart ya cidden şart

sen kadınsın ya başına gelip gelmeyecegini nereden biliyorsun umarım o sapkın insanlar gelir sana tecavüz ederlerde bakalım o zaman ne yapacaksın

yuh artık ya ciddi anlamda yuh size yazıklar olsun ne biçim insanlar egitim verdiki size bu şekilde konuşabiliyorsunuz.

çok nadir insan bu ülkede kürtajı dogum kontrol yöntemi olarak görüyor
ama olduda eskaza hamile kaldı eşinden gider aldırır bu neden seni ve senin gibileri geriyor.

bu ülkede tecavüze ugradı diye öldürülen insanlar var farkındamısınız

o halde "beyin ölümü gerçekleşmiştir" terimini de kaldıralım yasaklayalım, beyin ölümü gerçekleşen insanın organ nakli falan da yasaklansın

"kadının biri kürtaj olmaya kalkmış doktor bebeği alamamış kolunu almış (nasıl olduysa gebelik kesesini delmiş amniyos sıvısı akmamış bak Allahın işine) sonra kadın pişman olmuş vazgeçmiş doğduğunda bebeğin tek kolu yokmuş" olayını ibretlik kıssa olarak anlatan "arkadaşım olur mu öyle şey imkanı var mı inanmayın böyle safsatalara" dediğinde olayın gerçekliğine tamamen inanmış olarak "sen ne diyorsun Allah ol deyince olur" gibi açıklayan bir kitleye hitaben yazıyorsun bunları canım arkadaşım...ama ben umutluyum...böyle süreçlerin yaşanması gerekir... doğruya ulaşmak için çok yanlışlardan geçmeli...özgürlükler haklar gelişme için bedeller ödenmeli...bu toplumlar varolduğundan beri böyle olmuş..insanoğlu acı çekmiş, kavga etmiş, düşünmüş, doğrunun peşine düşmüş hakkını söke söke almış ve aldığı tüm haklar kalıcı olmuş...biz bu evrelerden geçmedik bu günlere gelmek için...araştırmadık, öğrenmedik aklımızı kullanmadık birileri ne derse inandık...bu aşamalardan geçeceğiz, sorgulamayı öğreneceğiz ki inancımız ( her türlü inanç din de dahil) bizim olsun,sağlam olsun...kimse kafamızı karıştıramasın...

bu arada yeniden söylemek istiyorum bizim inancımıza göre tek irade kimdir?? can verip can almaya muktedir kimdir?? biz sadece aracılar değil miyiz?? eğer Yaradan bir bebeğin dünyaya gelmesine karar verilmişse buna hangi aciz kul nasıl engel olabilir??

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…