anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

En azından hakkında konuştuğumuz şey bilinsin.
Bu siteye sık sık yazılan bir mektup var. Sırf ajitasyon. İnsanların duygularını sömürüyorlar.
Bilakis karışsın kafalar, iyice karışsın.
İyidir karışık kafa. Ben koşulsuz, sorgusuz, istisnasız netlikten çok korkarım.
Ve evet ben de umutluyum,sizin gibi kadınların olduğunu bilmek de mutlu ediyor beni.:)

benim yazdıklarımda birilerini insanlığından utandıracak bişey yok.ama sizinkinde var.söylediğiniz şu çirkin sözlerden dolayı sizi kınıyorum.hakaretlerle dolu...ne demek yaaa senin başına gelsin de gör.
saygınızı takının,yazdıklarınızı düşünerek yazın.yukarıdaki yazdıklarınızdan ne kadar duyarsız olduğunuz ortaya çıkıyor.lütfen benimle polemiğe girmeyin.herkes düşüncesini yazıyor.ben de yazdım. keyfi kürtaja karşıyım dedim.sadece kürtaja karşı olduğumu,tecavüz gibi özel durumlarda bile gebeliğin erkenden engellenebileceğini paylaştım.ben yazımda töre cinayetine değinmedim,ama bu benim töre cinayetine karşı olmadığımı göstermez.elbetteki duyarlı her insan gibi tecavüze,töre cinayetlerine ve cinayetlere karşıyım.elbetteki kimsesiz çocuklara sahip çıkılmasından yanayım.siz nerden nasıl sonuçlar çıkardıysanız artık bilemicem.
merak ediyorum kimsesiz çocuklar için,tecavüz mağdurları için siz birey olarak bugüne kadar ne yaptınız?ben yetiştirme yurdundaki çocukllara bir yıl boyunca haftanın 3-4 akşamı mesai çıkışı giderek branşımla ilgili gönüllü eğitim verdim.bir abla gibi sıkıntılarını paylaşmaya çalıştım.yardımcı olmaya çalıştım.orada tecavüze uğrayan da vardı,annesi tarafından sokağa atılan da.ben kendi adıma hiç olmazsa onlara destek olmak adına maddi manevi destekte bulundum.asıl duyarlılık bilmeden etmeden karşınızdakini suçlayıp fütursuzca beddualar yağdırmak değil,bu sorunun çözümü için sadece konuşmaktan öte bişeyler yapmaktır.

duyarlı bir kişi bu olaylara bu denli üzülen bir kişi asla bir başkasına:''başına gelsin de gör'' demez.sizi sağduyuya,saygıya davet ediyorum.

kesinlikle... ve ben üç gündür kk yı sadece zaman geçirme aracı olarak kullanmadım (geçen gün bir arkadaşa çeviri yaptım işe yaradığımı hissedip çok mutlu oldum) iki gündür de hevesle bu konuyu takip ediyorum ve gereksiz duygusallığa prim verilmiyor farklı görüşler de olsa mantıklı şeyler konuşuluyor...kimse kimseye kaba bir şekilde birşeyler kabullendirmeye fikrini empoze etmeye çalışmıyor, sadece ne biliyorsa ne düşünüyorsa söylüyor...evet kafalar karışsın, benim kafam da karışsın sorgulayayım, farklı fikirler duyayım, herkes birbirinden bir şeyler duyup düşünsün...birisi " ya buda böylemiymiş bir bakayım arayayım bakayım şunu google amcada" desin...ve şiddetle katılıyorum karışık kafa iyidir :)))

siz o yazıyı yazarken empati kurdunuzmuki karşınızdaki kişidende aynı şeyi bekliyorsunuz....
sizin o yorumunuza şu yorumunuzdan sonra sadece gülüyorum cidden egitim şart.
aynı zamanda böbürlenmişsiniz baya şunu yaptım falan diye hatta tecavüze ugrayan bi kadınla konuşmuş birisi olarak siz bu yorumu yapabiliyorsanız eger nediyelimki size aferimm valla helal olsunmu...
anlatma tarzınız çok dogru ya bide beni kınıyosunuz :))

gayet duyarlıyım bu konuda ve bana hiç ama hiç kimse tecavüze ugrayan kadının çocugunu dogurması lazım gibi bir düşünceyi empoze edemez.
he siz bunu yazabildiginize göre kusura bakmayında sizde tecavüze ugrayan kadın korunsun hemen olduda yine hamile kaldı bu sefer dogursun diyen birisiniz yazdıklarınızdan başka hiç bir anlam çıkmıyor.
ve ben sizin gibi düşünen kişilere karşı saygılı olamam kusura bakmayın.
zira tecavüze ugrayan kadına dogum kontrol yöntemlerini anlatan bi kişinin düşüncelerine saygı duyulmaz bence.
çünkü tecavüze ugrayarak agzını açamayan kadınlar kızlar hatta minicik canlar var ülkemizde
töre cinayetlerinin % 90 ı unutmayınki tecavüze ugrayan kızlarımızın cinayetleridir.
madem özel koşullar dışında kürtaja karşısınız bunu burdaki insanlar gibi kürtaj yasaklanmalı ama tecavüze ugrayan kadında dogursun denmemeli şeklinde anlatsaydınızda saygı gösterseydik.ama siz ap açık bir şekilde bu alıntı yazıyı paylaşarak tecavüze ugrayan ugramayan bütün kürtajlar bebegin anne karnında ölmesi dışındakilerin hepsi yasaklanmalı demişsiniz ki burda kime sorsak aynı şeyi anlamışlardır eminim.
şunuda eklemek istiyoruz bende kürtajın günah oldugunu savunanlardanım.dinimizin geregi budur zaten ama buna ne devlet nede 3. şahıslar karışabilir yada yasaklayabilir.kişinin kendi kararıdır dinimizde zorlama yoktur bunuda unutmayalım.günahı vebali bebegine kıyan anne ve babaya kesilecektir.devlete degil......

Al benden de o kadar arada yorulup isyan bayrağını çekip çıkıyorum, ama yine tekrar geri geliyorum. Bu konudan kendimi ben de iki gündür alamadım. Hatta daha önce bir de kapanan konu vardı.
Kafa karışıklığı iyidir!
Herşeye inanmaz!
Seni sorgulamaya iter
Parmakların araştırmaya gider sonra..
Sonra bir bakmışsın kendi fikirlerin oluşmuş.
Sonra bir bakmışsın yanılmışsın
Parmakların tekrar araştırmaya gitmiş
Sonra tekrar oluşmuş fikirlerin...

Bu böyle sürüp gittikçe güzel!:)

lütfen ikili üclü polemiklere girmeyelim birbirmize hakaret etmeyelim. Bu topik bu konuda acilan 5. topic.Malesef digerleri kapandi. Saygi cercevesinde bir cok kisi fikirlerini acikladi sizde öyle yapin.

Son düzenleme:

Güzel bir paylaşım , tecavüz gebeliğinin önlenebilmesi de çok güzel.
Ancak tecavüze uğrayan her kadın bunu yetkili makamlara bildiremiyor sosyal faktörler nedeniyle ülkemizde.

bu konunun kapanmaması beni hem sevindiriyor hem şaşırtıyor...din var siyaset var içinde ama seviyeli olunca kimse fetva vermeye kalkmayınca herşey konuşulabiliyormuş demekki :))

Son düzenleme:
bu konunun kapanmaması beni hem sevindiriyor hem şaşırtıyor...din var siyaset var içinde ama seviyeli olunca herşey konuşulabiliyormuş demekki :))

Aynen öyle ben de şaşkınım:)

Düşünceleri açıklamak ve eleştiri hakkını kullanmak ile saygı sınırını aşmak arasında ince bir çizgi olduğundan olsa gerek:)

tecavüze uğrayan kadın doğursun demişmiyim.dönün yazdıklarımı bir daha okuyun.olay kürtaj boyutuna gelmeden önlem alınmasından bahsettim.kaldı ki benim alıntı yaptığım yazının diğer kısımları da paylaşıldı.ve ben tamamına katıldığımı yani bu olayların kürtaj noktasına gelmeden çözülmesi gereken diğer problemlerin olduğunu,bu konuda sosyal devlet anlayışının ne olduğu ile ilgili bir hocamızın yazısının tamamına katıldığımı açıkladım.yazının tamamı geçmiş sayfalarda mevcut.tecavüze uğrayanlara doğum yöntemleri de anlatmadım burada.yeniden diyorum yazdıklarımı bir daha okuyun.kendi çıkarımlarınızla beni yargılamaktan vazgeçin ve konuyu da tartışmaya dönüştürmeyin.saygı duymayacağınızı belirtmişsiniz gerçi ama ben yine de sizi saygıya davet ediyorum.

Son düzenleme:

Bende kürtajın biyolojik yönüyle, nasıl yapıldığıyla vs. ilgili bir yazı yazmak istiyordum şu ''anne karnında parça parça sökülürken çığlık atan bebekler'' temalı kürtaj karşıtı acıtasyon dolu alıntı yazılarını her okuduğumda, ama kürtaj konusundaki teknik bilgim yetersiz olduğu için hiç bulaşmıyor, birinin bu tarz bir yazıyla açıklama getirmesini bekliyordum, bayağı işe yarar bir alıntı olmuş bence bu.

Ne konuda nasil yapildigiyla ilgili yazmak istiyorsan google yazip ya da yabanci dilin varsa Abortion - Wikipedia, the free encyclopedia okuyabilirsin.

Ben de niye Türkçe kaynak göstermedi ki sumuzz deyip Vikipedi'ye baktım meğerse Türkçe kısmında neredeyse doğru düzgün bir açıklama yokmuş :) Enteresan değil mi:)
:) türkçe kısmına biri bir ceninin günlüğü yazısını yazar yakında, vikipedia çalışanları artık ne yaparlar bilemiyorum.Ama sağlam bir dumur yaşarlar.Tabi ilgili başlıklarda da bir spermin babasına mektubu da yazılabilir.

Ben de niye Türkçe kaynak göstermedi ki sumuzz deyip Vikipedi'ye baktım meğerse Türkçe kısmında neredeyse doğru düzgün bir açıklama yokmuş :) Enteresan değil mi:)

Evet malesef türkce sayfasinda cok az bilgi vardi o yüzden ingilizce verdim. Internet türkiyede cok gec yaygin hale geldi. Bunun da bir etkisi oldugunu düsünüyorum.

Evet malesef türkce sayfasinda cok az bilgi vardi o yüzden ingilizce verdim. Internet türkiyede cok gec yaygin hale geldi. Bunun da bir etkisi oldugunu düsünüyorum.

Bu dediğine katlmıyorum türkiye internetin en fazla kullanıldığı ülkelerden biri,o kadar saf ve masumuz ki google da en çok sex arayan milletiz.Ayrıca google arama ekranına bir kelime yazdığınızda o kelimeyle başlayan en fazla aranan cümle gelir.Sadece why yazın ve bakın ne geliyor.
Yani söyleceğimin özü Türkiye 'de insanlar interneti bilgi paylaşımı olarak değil eğlence olarak görüyor.

kurtaj konusu kapansında sıra sezaryene gelsin sonra sanırım dogum kontrol yontemlerimiz ortadan kalkar malum buda olabilcek cocugu engellemek bir nevi kurtaj degilmi neticede spermin döllenmesini engelliyoruz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…