anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
şimdilik son bişeyler söyleyip gideceğim...

konuşalım, tartışalım kim neden yasak olsun diyor kim neden yasak olmasın diyor...gerekçelerimizle, bildiklerimizle, düşündüklerimizle burda paylaşalım birbirimize bişeyler katalım...ama lütfen siyasilerin oyunlarına gelmeyelim...tüm bu tartışmaların ve niyetli (hem de hiç iyi olmayan niyetlerle) olarak ortaya atıldığını unutmayalım....konunun başından beri söylüyorum, iyi niyetlerimizi ve inançlarımızı kimseye kullandırmayalım...

Bir aksilik çıkmazsa ben gitmeyi düşünüyorum.

Biz de üniversite grubu olarak katılacağız.

inşallah ben de

Ne kadar ses getirir bilmiyorum ama bende katılacağım yarın, benim çok tesadüfi haberim oldu İstanbulda birşeyler yapılacak mı diye düşünürken, o yüzden belki sırf klayve dışında da destek vermek isteyenler olur diye buradan da söyleyeyim istedim.

Son düzenleme:

Ben bugün taksimde bir gruba denk geldim,az kişi vardı ama problem değil.Badem bıyıkların peşine düşen 1000 kadın olacağına kendine saygısı olan 10 kadın olsun daha iyi.Umut her zaman vardır.Yarınki miting oldukça kalabalık olacak umarım.

çok tesekkür ederim beni savundugunuz için, aslında bana bu lafı soyleyen bayana cevap bile vermeyecektim çünkü ne desem boş, burada bana olan öfkesi kürtaj hakkı falan değil, sevgiliden hamile kalmak, ben korunma yontemlerinden bahsediyorum o ise ego için hamile kalmaktan bahsediyor bosuna yorulmayın anlamıyorlar işte

Dünya saglik örgütü (WHO) her yil istenemeyen gebelikle yaklasik 42 milyonu kürtaj oldugunu bunlardan 20 milyonu kontrolsüz sekilde (merdivenalti kürtaj) gerceklestigini bildirdi.

Kontrolsüz gerceklesen kürtajlarda her yil yaklasik 68.000 kadin hayatini kaybetmekte, 2 ile 7 milyon arasinda kadin ise uzun vadeli rahatsizliklar görülmekte . Bunlar tamamlanmamis düsük ,enfeksiyon (sepsis), kanama ,yaralanma ,delinme veya rahim yırtılması ya da ic organlarda hasar vs.

Kürtajin yasak oldugu ülkelerde yaklasik %45 kürtajlar güvenli hastane ortaminda %55 ise kontrolsüz ortamda gerceklesmekte. Dünyada toplam olarak yapilan kürtajlarin %48 kontrolsüz gerceklesmekte. Ilk 8 anne ölüm nedeni arasinda kontrolsüz kürtajlarda yer almakta.

Son düzenleme:
amaç bu zaten daha millet yürüyüşe falan gitsin.

bu kadar mal, gerizekalı, kafasızca (umarım ban yemem) laflar eden bir hükümeti de daha savunan varsa ne diyeyim....

kürtaja karşıyım o ayrı.

Ülkemden kilometrelerce uzakta olmasaydım ben de gelmek isterdim..!

Ses getirmese de ses getirene kadar uğraş vermek gerekiyor aslında..Yoksa değişmeyecek gibi görünüyor birşeyler daha uzun yıllar..
Kimi yazarak kimi çizerek kimi sesi çıktığınca kimi gücü yettiğince...Bir şekilde destek vermeliyiz nihayetinde!

amaç bu zaten daha millet yürüyüşe falan gitsin.

bu kadar mal, gerizekalı, kafasızca (umarım ban yemem) laflar eden bir hükümeti de daha savunan varsa ne diyeyim....

kürtaja karşıyım o ayrı.

Burada politika ya da siyaseti tartismiyoruz. Kullandiginiz özensiz kelimelere dikkat ederseniz sevinirim.

Canım şurada yazdıkların bile çok değerli yazdığımız mesajlarla bir kişinin bile kadınlık gururunu uyandırabiliyorsak ne mutlu bize.
Ayrıca zaten başımıza ne gelirse amaaan ne gerek var dan geliyor:
miting mi yapılacak amaaan ne gerek var kim gidecek oralara,boşuna uğraşıyorsunuz
itiraz mı edilecek amaaan kim uğraşacak
seçim mi var amaan kim tatili kesip de sandık başına gidecek nasıl olsa sonucu belli
arkadaş bir işin ucundan da tutun be.
Bunun adı öğrenilmiş çaresizlik.
Bu millet bir olduğunda yedi düvele haddini bildirdi,ama unutturulmaya çalışılıyor tabi.

Bu arada kürtaja karşı olan hamile arkadaşlar 2li 3lü testleri yaptırmıyorlar o zaman değil mi ,doğru anlıyorum.

Burada anket sonuclara dayanarak , bir cok bayanin hemen hemen ayni düsüncelere sahip olmasi benide yüreklendiriyor. suan istanbulda degilim ama cok katilmak isterim.

Teşekkür ederim. Hepimiz aslında bunun için burada zaman harcamıyor muyuz? Aslında zaman harcamak diye de ifade etmek yanlış oluyor bir bakıma. Çünkü bir amaç var ortada. Diliyorum ki, hepimizin yazdıklarından hiç olmadı bir kişi düşünmeye sevk edilmiş olsun...En azından bir kişi, bu insanlar sürekli aynı mesajlarını tekrar kopyalaya kopyalaya gecenin bir yarısında kadar hala ısrarla yazıyor, belki bildiklerim tamamen klişelerden ibarettir, bir de şu açıdan bakayım diyorsa ne mutlu bize öyle değil mi!:)

Ve gerçekten de sanıyorum biz en uç noktaya dek itilmeyene kadar kılımızı kıpırdatmıyoruz. Bu millet bir olduğunda yedi düvele haddini bildirdi gerçekten de önemli olan nedenini ve nasılını düşünmek ama ona da fırsat vermiyorlar, sağ olsunlar. Zaten anlamış olsaydık bugün böyle olmazdı ve bizler "dinsizlikle, bir acayip feminist kadın olmakla ve hatta böyle kadın mı olur? larla suçlanmazdık.

Ancak ben de umudunu yitirmeyenlerdenim. Baskılar beraberinde güneşli günleri doğuracaktır. Orantısız ve gereksiz yasaklar elbet bir gün sebep olanları bulacaktır.

Yatmaya gidecektim.
Konuya söyle bir bakayim dedim.
Bugün nette görüp inanamadigim bir haberi arastiriyordum ki, haberin internette yalan haber uyduran ( GIRGIRINA) bir sitenin, yalan haberi ooldugunu ögrendim.
HABER:
ASELSAN ´nin %51 i ISRAIL e satil di. Diye bir haberdi.
Yani haber gercek degilmis, bircok kendisine aydin diyen kisiler bile hemen bu habere inanmis.
Buradada o haberi görünce ve insanlarin gercekmis gibi anlattigini okuyunca yazmak istedim.

Herkese iyi geceler....

aslında ankette cıkan sonucun ne oldugu bile onemli degil boyle bir konuda bir kisi dahi kurtaj hakkının elinden alınmasını istemiyorsa buna hakkı vardır bu bireysel alınabilcek bir karar benim yerime bir baskası veremez bunun kararını bunu kavramak lazım ben kurtaja karsıyım hayır sen kendin icin kurtaja karsı olabilirsin benim icin olamazsın cunku hayat benim hayatım senin degil ben yasıyorum ve dunyaya bir canlı getirip getirmemekde beni ilgilendirir seni degil bir kadının zoraki 9 ay boyunca karnında bebek tasıması psikolojisini nasıl etkileyecek acaba bende kurtaja cok guzel birseymis gozuyle bakmıyorum ama her kadın hayatında bir kerede bu durumu yasamak zorunda kalabilir maddi manevi kosullar sebebiyle farketmez hepimizin basına gelebilir..

Geçim sıkıntısı nedeniyle kürtaj yaptıranları ayıplayanlar hangi dünyada yaşıyor merak ediyorum.Ben size söyleyeyim bacılar bu ülkede aç da var açıkta olan da var.Bırakın çocuğuna çikolata almayı ekmek alacak parası olmayan insanlar var.Trafikte arabanızın camına yapışıp silmeye çalışan çocuklar,sokaklarda dilenen çocuklar,tiner çekenler ağaç kovuğundan çıkmadı.Hepsi maddi manevi çocuk bakmaya imkanı olmayan ailelerin çocukları(belki çoğunun ailesi bile yok.)Bu çocukların kaç tanesi okuyup yetişip kendini o hayattan kurtarabiliyor?Kaç tanesine devlet sahip çıkıyor?Peki o çocuklar büyüyünce ne oluyor dersiniz?Dua edin ki o yasaklanmasını istediğiniz kürtajdan doğan çocuklar ilerde hırsız uğursuz olup sizin o çok isteyerek dünyaya getirdiğiniz binbir emekle yetiştirdiğiniz evlatlarınıza ya da size zarar vermesin.

Bir insanın bakamayacağı çocuğu doğurmak istememesinden daha normal bir şey yok.Sadece maddi değil manevi yönden de çocuk yetiştirmeye hazır olmayan bir insan çocuk doğurmamalı.Kazayla hamile kalırsa da kürtaj yaptırmak en doğal hakkı olmalı.Zaten bir kadın hamile kalıp da o çocuğu doğurmak istemiyorsa mutlaka kendince haklı bir sebebi vardır yoksa hiçbir kadın hormonlarımızın bize dayattığı "çocuk doğur" mesajına kolay kolay karşı koyamaz.

"Kadın kocasından hamile kaldıysa kürtaj olabilir ama sevgilisinden hamile kalan o haltı yemeden önce düşünecekti" diyenlere gelince size ne desem az ama burda söyleyip ban yemek istemiyorum

Kürtaja neden karsi oldugumuda yazayim öyle cikayim dedim bir kez daha.

KURAN-I KERIM de

Çocuklarını hiçbir bilgiye dayanmaksızın akılsızca öldürenler, gerçekten şaşırıp sapmışlardır ve doğru yolu bulamamışlardır(6/140)

Bir de geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, onlara da, size de rızkı biz veririz. Şüphesiz ki onları öldürmek, çok büyük bir suçtur. (17/31)

Bu iki ayet mevcut, bende inanip iman etmis bir insanim. Bu sebeple kürtaja karsi cikmak benim inancimin geregidir.

NOT: bebegin sagligi, annenin sagligi vb gibi zorunlu olanlar haric.

Son düzenleyen: Moderatör:

annenin saglıgı evet annenin psikolojik saglıgıda onemli degilmi bizde bundan bahsediyoruz illa cocugu dogurursa ölüm tehlikesi var diye degil psikolojisi bir bebege hazır degil istemiyor diyede aldırabilir..herseyi gectim olayın dini vicdani boyutu zaten kisinin kendini baglar o yuzden siz kurtaj yasaklansın yerine ben kurtaj yaptırmam diyebilirsiniz ancak benim gunahım benim vebalim kimseyi alakadar etmez..hani deniyorya bir can ben tasıycam o canı iste konunun özüde bu ben tasıycaksam eger istemiyorsam napabilirim yani bunun zorlanması neden niye.. acıkca ben kendimi dusunerek yorum yapıyorum ben istemedigim bir hamilelik yasıyorsam o cocugu dogurunca o cocuga birsey verememki istemiyorum cunku omur boyu kadının sorumlulugu olucak hayatını etkileyecek

Herkes inanmak zorunda değil.İnanan da günahını kabullenip öyle yaptırıyor.Üstelik kürtaj işin vicdani boyutu bir yana bilimsel olarak baktığımızda yasal olarak izin verilen süre içinde yapıldığında kürtaj yapılan "çocuk" değil embriyo yani ertesi gün hapı kullandığınızda adet kanıyla atılan döllenmiş yumurtanın bölünüp çoğalmış ve biraz daha büyümüş ve hala insan özelliklerine kavuşmamış hali.Özetle kişinin kendi bedeni kendi vicdanı kimsenin yasaklamaya hakkı yok

Sanirim illede sizin gibi düsünmek zorunda degilim.
Düsüncemi yazma özgürlügümde var.
Burasida düsüncelerin yazildigi bir platform.
O zaman benim düsüncelerim bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…