- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
çok tesekkür ederim beni savundugunuz için, aslında bana bu lafı soyleyen bayana cevap bile vermeyecektim çünkü ne desem boş, burada bana olan öfkesi kürtaj hakkı falan değil, sevgiliden hamile kalmak, ben korunma yontemlerinden bahsediyorum o ise ego için hamile kalmaktan bahsediyor bosuna yorulmayın anlamıyorlar işte:
annem erkek arkadasımla evlenmeme müsaade etmiyor, onu ikna etmeye calısıyorum, biz erkek arkadasımla bazı seyleri astık zaten, ya ben hamile kalsam ne yapacagım? anne olmaya hazır değilim ki, bazıları zevk için hamile kalıp aldırmak olarak goruyor kürtajı ama artık sunu kafanıza sokun % 100 korunma diye birsey yok, hapı da prezervatifi de hepsi aynı, hangi ülke de kürtaj yasak ya ? geri kalmıs ülkemiyiz biz? her boka avrupayı taklit etmeye calısıyoruz ama hak yasa konusunda gittikçe kazmalasıyoruz
(
Sanirim illede sizin gibi düsünmek zorunda degilim.
Düsüncemi yazma özgürlügümde var.
Burasida düsüncelerin yazildigi bir platform.
O zaman benim düsüncelerim bu.
zaten mesele bu degilmi siz bizim gibi dusunmek zorunda degilsiniz bizde sizin gibi dusunmek zorunda degiliz peki ne diye benim dusuncelerime saygı duyulmuyor ve benimle ilgili bir karar bana sorulmadan alınıyor..
Yorumların hiçbirini okumadım belki benden önce bunu yazan olmuştur ama,
arkadaşlar kürtaj tamamen yasaklanmadı ki.
Belli bir süre içinde aldırabilirsiniz 4 haftalık olduktan sonra yasak dendi.
Fikrimi sorarsanız;
Maddi ve manevi hiçbir şekilde 2. çocuğa hazır değilim ama evlat katili olmaya hiç hazır değilim.
Dünya Saglik örgütün (WHO) yaptigi bir arastirma 19 Ocak 2012 "The Lancet" yayinlanmis. Arastirmaya göre kürtaji yasaklamak ve ya kürtaj hakkinda yasalar cikartmak kürtaj olma oranini etkilemiyor. Bunun yerine kontrolsüz yapilan (merdivenalti ) kürtaj oranlari artiyor.
Özellikle 3 dünya ülkesi dedigimiz kürtajin yasak oldugu ülkelerde yapilan kontrolsüz kürtajlarin orani yüksek.Bu ülkelerde kontrolsüz kürtajlarin orani su sekilde Afrika da %97 , Latinamerika %95, Asya %40. Avrupa da ise % 9.(bati avrupa 1000 kisiden 12si, dogu avrupada 1000 kadindan 43 )
Arastirma sonucunda kürtaji yasaklamak hic bir etki yapmiyor.
Buyrun sizde okuyun
Ingilizce Induced abortion: incidence and trends worldwide from 1995 to 2008 : The Lancet
almanca Neue Studie: Liberale Gesetze bedeuten weniger Abtreibungen | abtreibung.at
Şu kürtaj olayın da hadi yasakladın diyelim iyi güzel.Herkeze doğum kontrolü de anlattın .Tecavüz sonrası oluşan gebelikler için ne yapacaklar çok merak ediyorum .Evli bir bayanın kazara hamile kalıp bu bebeği doğurmama hakkım var demesini anlayamıyorum.Senin elin kolun değil ki senin rahimin de ap ayrı bir canlı o ,senin onun üzerin de karar verme hakkın yok ki...
Canım herkez anne olur ama herkez anne olamaz.Bir bayan yorum yapmış hiç bir korunma yöntemi % 100 korunma sağlamıyor diye.O zaman gidip kapattır tüplerini.He ben böyle konuşuyorum ama sokakta başı boş dolaşan çocukları da biliyorum.Kürtajı yasaklayacağına sen önce o çocukları toparla.Gerçekten istihdam sağlarsın memleketin de her ailenin gelir düzeyi iyi olur.Olmayanın da yanın da olacağının garantisini verirsin gündeme ondan sonra getirirsin kürtajı.Zamanlaması inanılmaz yanlış.ama onun icinde yasıycak o tasıycak o dogurcak o bakıcak o ''anne'' olucak bu kararı baska kim alabilir peki
acıkca kurtajın cinayetten farkı yok denildi ve kurtaj yasası hazırlanıyor bildigim kadarıyla karara baglandıgını dair bir haber gormedim ben
Canım herkez anne olur ama herkez anne olamaz.Bir bayan yorum yapmış hiç bir korunma yöntemi % 100 korunma sağlamıyor diye.O zaman gidip kapattır tüplerini.He ben böyle konuşuyorum ama sokakta başı boş dolaşan çocukları da biliyorum.Kürtajı yasaklayacağına sen önce o çocukları toparla.Gerçekten istihdam sağlarsın memleketin de her ailenin gelir düzeyi iyi olur.Olmayanın da yanın da olacağının garantisini verirsin gündeme ondan sonra getirirsin kürtajı.Zamanlaması inanılmaz yanlış.
Elbette hepimizin buna hakkı var ama özellikle bir önceki mesajınızda kopyala yapistir yapmadan sadece bildiginizi paylassanizSanirim illede sizin gibi düsünmek zorunda degilim.
Düsüncemi yazma özgürlügümde var.
Burasida düsüncelerin yazildigi bir platform.
O zaman benim düsüncelerim bu.
Yorumların hiçbirini okumadım belki benden önce bunu yazan olmuştur ama,
arkadaşlar kürtaj tamamen yasaklanmadı ki.
Belli bir süre içinde aldırabilirsiniz 4 haftalık olduktan sonra yasak dendi.
Fikrimi sorarsanız;
Maddi ve manevi hiçbir şekilde 2. çocuğa hazır değilim ama evlat katili olmaya hiç hazır değilim.
Burada politika ya da siyaseti tartismiyoruz. Kullandiginiz özensiz kelimelere dikkat ederseniz sevinirim.
Yatmaya gidecektim.
Konuya söyle bir bakayim dedim.
Bugün nette görüp inanamadigim bir haberi arastiriyordum ki, haberin internette yalan haber uyduran ( GIRGIRINA) bir sitenin, yalan haberi ooldugunu ögrendim.
HABER:
ASELSAN ´nin %51 i ISRAIL e satil di. Diye bir haberdi.
Yani haber gercek degilmis, bircok kendisine aydin diyen kisiler bile hemen bu habere inanmis.
Buradada o haberi görünce ve insanlarin gercekmis gibi anlattigini okuyunca yazmak istedim.
Herkese iyi geceler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?