anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
tabi tabi,kürtaj yasaklansın.
sonra kadınlar,babannemin 50 sene önce yaptığı gibi 'kaz kanadı'nı rahminden içeri sokup bebeğini kendi düşürmeye çalışsın.sonra emekli olmuş ebeler (doktor ya da diğer insanları hiç hesaba katmıyorum) merdiven altlarında ,ilkel yöntemlerle kürtaj yapsın.
daha sonra da kadın milleti mevcut olanlar yetmezmiş gibi ,envai çeşit enfeksiyonla,tanımlanamayan kanser türleriye bilmem nelerle uğraşsın.bize de bu layık zaten!

Kurtajin merdiven altina inecegine inaniyormusunuz yasa kapsaminda bazi muayenehaneler ve drlara yaptirilacak hangi yandasa rant saglanacak kimbilir...

bence merdivenalti olmayacak dedigim gibi birilerinin cebi dolacak helal kurtaj yapilacak yani...

Helal kürtaj yorumuna çok güldüm eğlenceli olmuş, ama o tarz bir yasayı mantığa sığdırmaları imkansız mesela devlet hastanelerinden kürtajı kaldırsalar helal kesim veya değil tüm muayenelerde yapılabilir, ya da ihale gibi kürtaj yapılacak hastaneler şeklinde de devredilecek bir durum değil bu sadece badem bıyıklı doktorlar özel muayenelerinde kürtaj yapabilir tarzı bir yasa hazırlanması lazım ki o kadar saçmalamazlar sanıyorum

Son düzenleme:

Sacmalarlar canim niye olmasin tecavuze ugrayan kadin bebegini oldurecegine kendisi olsun diyenlerlerden herseyi beklerim ben devlet bakarmis

tamam dogurup dogurup devlete verelim ama dogurduklarimiza gemicik fabrikacik falan alacaklarsa yoksa yurtlarda tacizlerle yari ac yasayan cocuk olarak bakacaksa 18 yasina gelince git ne yaparsan yap diyeceklerse cocugum yasayip yasamama kararini bana biraksinlar ne hale geldik ortada

sayın başbakan doğmamış çocuğum üzerinden siyaset yapacağına hayattaki yavruma sunduğu imkanlara bir baksın!

sayın başbakan doğmamış çocuğum üzerinden siyaset yapacağına hayattaki yavruma sunduğu imkanlara bir baksın!

Niye oyle diyosun sekerim 5 yasinda okula gondericez milletvekilleri gibi senelik 2700 tl ceza oder gondermem diyemicez sonra buyuyecek uni mezunu issiz olarak senelerce surunucek erkekse yasi geldiginde dagdaki pisliklerin onune atilacak daha ne olsun bizim evlatlarimizdaki imkan kimde var ki

Bu 'yasa' ya da 'yasağın' desteklenmesini aklım almıyor.sanki her yasağa uyulan,süt liman bir ülkede yaşıyoruz.darp da yasak,taciz de,başkalarını rahatsız etmek de...işte sayamayacağım pek çok şey.bütün kurallara uyuluyor,hayat günlük güneşlik de bir kürtaj kaldı hallolmayan.hükümeti tebrik etmek lazım,uyduruktan gündem yaratma konusunda üstlerine yok.
kendimce evet ben de kürtaja karşıyım.kendime yetecek maddi olanaklarım var,sevdiğim adamla istediğim hayatı yaşıyorum,mutluyum.bir tane daha bebeğimin olması ihtimali beni korkutsa da geliyorum derse başım gözüm üstüne der beklerim.ama herkes istediği hayatı sürmüyor ve müdahale hakkı da bize düşmez.ayrıca günah benim sevap benim kime ne

siz hala tartışın
nasılki sizin fikriniz size göre en iyisiyse herkesin fikirde kendince en iyisidir
kimse kimsenin fikrini değiştiremeyeceğine göre boşu boşuna tartışıyorsunuz
yasayada karşıysanız burda tartışsanızda yasa koyucular kadınlar kulübünü okuyacak değil onların okuyacakları yerlere yazın
burada bazı bayanlar kendileri gibi düşünmedi diye öbür kadınları aşağılama hakkına sahip değil ne koyunluk kaldı ne aptallık
lütfen saygı olsun

kişiye saygı elbet yitirilmemeli,ona diyecek sözüm yok da...
burda da tartışmayacaksak niye var kk?forum sayfalarının mantığı nerde kaldı o zaman?
erkekler kahvede oturup iki dkda devlet kurup yıkarken,biz şuracıkta iki lafın belini kırmışız çok mu

benim demek istediğim saygı çerçevesinde tartışılsın
kimse kimsenin düşüncesi için birbirine koyun aptal cahil demesin
tabikide herkes istediğini yazar istediği meseleyi tartışır

benim demek istediğim saygı çerçevesinde tartışılsın
kimse kimsenin düşüncesi için birbirine koyun aptal cahil demesin
tabikide herkes istediğini yazar istediği meseleyi tartışır

Kimsenin bir birine koyun dedigi yok. Dikkat edersiniz konu kapatilmadi herkes söz hakkina sahip. Kimsenin fikrini degistirmek gibi bir niyetimizde yok. Bastan sona okursaniz bircok yeni bilgi edinmis olursunuz. Bu benim fikrim bu senin ki diye bir sey söz konusu degil...

Evet kimse koyun degil, kimse kimseye koyun diyemez.

Fakatttttttttt şu bir gerçek ki artık kabul edin,

Tüm bunlar, ''Yetmez ama evetçilere'' kapak olsun.

Adamlar kendi agızlarıyla söylüyor.

Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır diyor.

Varın gerisini düşünün.

Bunlar daha çok iyi günlerimiz..

Allah sonumuzu hayır etsin...

Son düzenleme:

var canım 27. sayfada
şimdi üyenin yorumun alıntılasam kendine birşey dediğimi sanacak

İyi de hanımefendi asıl sorun da bu zaten.

Kim 4 haftalıkken ögrenebiliyor ki hamile oldugunu????????

En kızdıgım nokta açıkça yasak demiyorlar da 4 haftaya indiriyorlar.

4 haftaya inmesi ile yasak olması bence aynı şey.

Bu tür ikili söylemlerden nefret ediyorum!!!

Zaten bu 4 rakamında var bir hikmet ya anlamadım ben ne oldugunu.

Memura 4, egitime 4, şimdi de kürtaja 4

Sırada ne var acaba gerçekten çok merak ediyorum!!!

Son düzenleme:

Dini konularin forumda yasak oldugunu sizin kadar biliyorum emin olun.
Burada neden karsi oldugumu anlattim ve karsi olmamin sebebi, inandigim dinimdir dedim ve ve hangi ayetlere dayanarak bunu söyledigimi belirtmek icinde kisaca ayaetleri gösterdim.
Oradaki ayetlerin sadece cahiliye devri icin oldugunu söylemissiniz. Kurani ve kapsamini iyice arastirin dderim.
Kuran zamanlar üstü bir kitaptir. Yani oradaki cocuklarinizi öldürmeyin sadece bir toplumu kapsamaz.
Tipki icki ayetlerininde cahiliye dönemindeki insanlari uyarmak icin inmesi ama bizide kapsamasi gibi.
Ayrica bunlarai burada acik acik yazmak istemiyorum ama mecbur birakiliyorum.
Birseye körü körüne inanacak kadar cahil bir insan degilim.
Dinimi kimsenin agzindanda ögrenmem.
Islamda cogu emir ve yasaklar keskindir.
Zina suc diyorsa suctur esneklik yoktur keskindir.
Cezasida bellidir hapisdir. Ne zaman kadar hapsedilecek, kalpten bir tövbe edene kadar. Hea herkes buna inanmak zorunda midir? Degildir. Inanc özgürlügü vardir.
Beni daha fazla dini konusmak durumunda birakmamaniz dilegi ile.

Not: Tekrar söylüyorum orada neden kürtaja karsi oldugumu belirtmek icin o ayetleri koydum.

Son düzenleme:
bir cocuğu dünyaya getirmeme hakkına bile sahip olmayan ...

düşünceleriniz, fikriniz vs. vs. her şey bir yana ama ben şu cümlenize çok takıldım. dünyaya getirmeme hakkı ne demektir ya???
kimin keyfi olarak böyle bir hakkı var. ( keyfi diyince şimdi eğitimini geleceğini vs. sağlayamamak için ben anlatamadım galiba şeklinde bir cevapla karşılaşmak istemem. bunların da keyfiyet olduğunu düşünüyorum. çünkü kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir.) okuduğumdan beri yazıp yazıp siliyorum aklım almıyor dünyaya getirmeme hakkı nedir yaa.elim ayağım çekiliyor şuan. şok oldum açıkcası,
şu cümlenizi görmeseydim, herkes kendisi bilir der, son noktada sesszi kalırdım ama kusura bakmayın ama Yaradanın dışında hiç kimsenin ama hiç kimsenin dünyaya getirme hakkı olmadığı gibi buna da (dünyaya getirmeme) hakkı da yok.
tüm yorumları okumadım. değinen olmuştur mutlaka ama bir kez daha bir de şu pencereden bakmaya davet ediyorum okuyanları:
(siyasi olarak bakmayıp, objektif düşünün lütfen)
17 - 18 yaşında ÇOCUKLAR hamile kalıp kürtajı sıradan görmeye başladılar. bu sitede okuduklarımız bunun en basit kanıtı. bunun önüne geçmek için elbette bir yaptırım ya da yasak olmalı.
bir diğer durum da kadının hakkını koruyan bir durum dolaylı olarak. doğuda (bırakın doğuyu eğitimli mantıklı bir batılının bile yaptığı bir durum)
cinsiyet belli olup da kız olduğu öğrenilince aldırma oranlarından bahsetmiyorum bile. ben bir nebze de olsa bunun da önüne geçileceğine inanıyorum. demeyin ki 10 hafta cinsiyet nerde filan. bunu maalesef bir çok dr. yapıyor.
anne sağlığının ya da bebek sağlığının tehlikede olduğu durumlarda elbette bu konuşulur. yapılır, uygulanır vs. ama keyfiyet , dünyaya getirmeme hakkı vs. aklım almıyor
hele ki şu an anne olmayı deli gibi isterken, bir annenin bebeğini severken hatta bir hayvanın yavrusunu severken bile gözyaşlarım sicim gibi akarken dünyaya getirmeme hakkını aklım almıyor.

Bencede 1 kaç istisnayı geçersek seviyeli kaliteli fikir alışverişleri yaptık. Genelleme yaparsak bir karıncayı incitmeyecek merhamete sevgiye sahip olan hanımlarımız cenin de olsa yok etmek taraftarı olamaz ama şartlar koşullar bunu gerektiriyorsa ne kanununun ne yasanında durduramayacağı kesin ve net.Benin buradan çıkarttığım sonuç Ateş düştüğü yeri yakar.Sebep ne olursa ollsun başına bu olay geldiğinde yine anne ve çocuk yara alacaktır.Bizi ne devlet ne eşlerimiz nede toplum koruyabiliyor. Öyleyse yine biz hanımlara iş düşüyor. Can ve ruh acısı çekmemek için sorumluluklarımızı bilelim. elimize dilimize belimize namusumuza sahip çıkalım.Kendi zevklerimiz başkalarının canını acıtmasın. Tecavüz taciz vs gibi konularda sessiz kalmayalım hakkımızı aramasını öğrenebilelim.Bakabileceğimiz kadar evlat doğurup son nefesimize kadar yavrularımız için mücadele edelim.

[/QUOTE

Ama arkadasım Kur'an da kürtajın yasaklandığı ayet onlar değil ki ben onu belirtmek istedim bana iyi araştırın yazmışsın ben zaten bunun egitimini alıp su an eğitmenlik yapan biriyim

Ama bu benim her şeyi cok iyi bildigim anlamına gelmez .. Esnek olmak kisilerin fikirlerine saygı duymak ve gercek anlamda görülen bir yanlısı düzeltmeye uğraşmanın iyi niyet göstergesi olduğu kanaatindeyim[/QUOTE]

Kürtaj insanin kendi cocuguna kiymasidir. (embriyosunada diyebiliriz)
Orada da acikca belirtiyorki cocuklarinizi öldürmeyin diye.
Cahiliye devrinde insanlar kiz cocuklarini, dogdugu anda kiz oldukalari icin öldürüyorlardi. Dogdugu ani bekliyorlardi cünkü daha önce ögrenme imkanlari yoktu.
Eger cocuk daha anne karnindayken bunu ögrenebilme imkani olsaydi, o zamanda aynen simdi oldugu gibi ( hani erkek isteyen kadin doktora soruyor, doktor " kiz deyince aldiriyor ya) erkek olmadigini ögrendikleri anda öldürteceklerdi. Nasil? Aldirarak.
Demek ki zaman icinde yöntemler, uygulamak icin gerekli olan zaman degisebilir ama emir degismez.
Eminim dini egitiminizin olduguna ama benim egitimim nedir bu konuda, bilebilmeniz imkansiz onun icin konuyu uzatmak istemiyorum.
Ayrica, kisilerin fikirlerine saygo duymak inandigim dinin esnekliginden degildir.
Herkesin amel defteri ayridir ben tebligimi yaparim ve gerisine karismam dedigim icindir.
Yani benim iananan olarak tek görevim tebligdir, gerisi beni ilgilendirmez.
Bu esneklik degildir.
Ayrica iyi niyetliyim diyorsunuz. Bende sizin sözünüze inaniyorum.
Cünkü benim icin sizin sözünüz esastir.
Lütfen bu kadarla kalsin, cünkü bu platfor bana bazi sartlar komussa zorlamak ve kimseyi zorda birakmak istemem.
Iyi günler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…