- 3 Ekim 2007
- 14.718
- 37.163
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
tabi tabi,kürtaj yasaklansın.
sonra kadınlar,babannemin 50 sene önce yaptığı gibi 'kaz kanadı'nı rahminden içeri sokup bebeğini kendi düşürmeye çalışsın.sonra emekli olmuş ebeler (doktor ya da diğer insanları hiç hesaba katmıyorum) merdiven altlarında ,ilkel yöntemlerle kürtaj yapsın.
daha sonra da kadın milleti mevcut olanlar yetmezmiş gibi ,envai çeşit enfeksiyonla,tanımlanamayan kanser türleriye bilmem nelerle uğraşsın.bize de bu layık zaten!
Kurtajin merdiven altina inecegine inaniyormusunuz yasa kapsaminda bazi muayenehaneler ve drlara yaptirilacak hangi yandasa rant saglanacak kimbilir...
bence merdivenalti olmayacak dedigim gibi birilerinin cebi dolacak helal kurtaj yapilacak yani...
Helal kürtaj yorumuna çok güldüm eğlenceli olmuş, ama o tarz bir yasayı mantığa sığdırmaları imkansız mesela devlet hastanelerinden kürtajı kaldırsalar helal kesim veya değil tüm muayenelerde yapılabilir, ya da ihale gibi kürtaj yapılacak hastaneler şeklinde de devredilecek bir durum değil bu sadece badem bıyıklı doktorlar özel muayenelerinde kürtaj yapabilir tarzı bir yasa hazırlanması lazım ki o kadar saçmalamazlar sanıyorum
Sacmalarlar canim niye olmasin tecavuze ugrayan kadin bebegini oldurecegine kendisi olsun diyenlerlerden herseyi beklerim ben devlet bakarmis
tamam dogurup dogurup devlete verelim ama dogurduklarimiza gemicik fabrikacik falan alacaklarsa yoksa yurtlarda tacizlerle yari ac yasayan cocuk olarak bakacaksa 18 yasina gelince git ne yaparsan yap diyeceklerse cocugum yasayip yasamama kararini bana biraksinlar ne hale geldik ortada
sayın başbakan doğmamış çocuğum üzerinden siyaset yapacağına hayattaki yavruma sunduğu imkanlara bir baksın!
siz hala tartışın
nasılki sizin fikriniz size göre en iyisiyse herkesin fikirde kendince en iyisidir
kimse kimsenin fikrini değiştiremeyeceğine göre boşu boşuna tartışıyorsunuz
yasayada karşıysanız burda tartışsanızda yasa koyucular kadınlar kulübünü okuyacak değil onların okuyacakları yerlere yazın
burada bazı bayanlar kendileri gibi düşünmedi diye öbür kadınları aşağılama hakkına sahip değil ne koyunluk kaldı ne aptallık
lütfen saygı olsun
kişiye saygı elbet yitirilmemeli,ona diyecek sözüm yok da...
burda da tartışmayacaksak niye var kk?forum sayfalarının mantığı nerde kaldı o zaman?
erkekler kahvede oturup iki dkda devlet kurup yıkarken,biz şuracıkta iki lafın belini kırmışız çok mu
benim demek istediğim saygı çerçevesinde tartışılsın
kimse kimsenin düşüncesi için birbirine koyun aptal cahil demesin
tabikide herkes istediğini yazar istediği meseleyi tartışır
Kimsenin bir birine koyun dedigi yok. Dikkat edersiniz konu kapatilmadi herkes söz hakkina sahip. Kimsenin fikrini degistirmek gibi bir niyetimizde yok. Bastan sona okursaniz bircok yeni bilgi edinmis olursunuz. Bu benim fikrim bu senin ki diye bir sey söz konusu degil...
Yorumların hiçbirini okumadım belki benden önce bunu yazan olmuştur ama,
arkadaşlar kürtaj tamamen yasaklanmadı ki.
Belli bir süre içinde aldırabilirsiniz 4 haftalık olduktan sonra yasak dendi.
Fikrimi sorarsanız;
Maddi ve manevi hiçbir şekilde 2. çocuğa hazır değilim ama evlat katili olmaya hiç hazır değilim.
var canım 27. sayfada
şimdi üyenin yorumun alıntılasam kendine birşey dediğimi sanacak
Elbette hepimizin buna hakkı var ama özellikle bir önceki mesajınızda kopyala yapistir yapmadan sadece bildiginizi paylassaniz
buna cevap vermek zorunda kalmayacaktım
6/140 diye kopyaladiginiz enam süresi ve 17/31 diye kopyYaladiginiz isra suresinde cahiliyet doneminde kizlarini diri diri topraga gomen insanlar icin nüzul olmuştur
Ayrıca sadece anne ve cocuğun saglıgı değil doğacak cocuk islami şartlar altında yetiştirilmeyecek durumda ise mesela darul harp ya da çocuğunu emziren bir annenin hamile kalıp emzirdigi cocuğu sütun tadı bozulup anneyi emmeyi birakip açlıktan ölme ihtimali olduğu durumlar da kürtaja müsaade veren dUrumlardir
Farkında iseniz konu dini acıdan değerlendirilmemiş eğer dini acıdan değerlendirilse idi haram ve caiz olan kısımlarını açık açık anlatabilirdim
İnanın Müslüman olmak isteyen arkadaslarımın ya da ıslam nedir sorusuna cevap arayan insanların kalkipta böyle keskin yorumları okumaları beni korkutuyor
Dini boyutu bırakalım da fikih alimleri cevaplasın sitede dini konuların açılmasını neden yasakladıklarına açık açık içerliyordum ama hakları var diye düşünüyorum şimdi
Yakında zina yapanı recm ederiz tövbe etmesine izin vermeden
Sakın kürtajı onayladığımı düşünmeyin dini acıdan da konumunun ne durumda olduğunu biliyorum Derdim SADECE ÖZGÜRLÜKLERİN KİSiTLANMASİ
bir cocuğu dünyaya getirmeme hakkına bile sahip olmayan ...
Dini konularin forumda yasak oldugunu sizin kadar biliyorum emin olun.
Burada neden karsi oldugumu anlattim ve karsi olmamin sebebi, inandigim dinimdir dedim ve ve hangi ayetlere dayanarak bunu söyledigimi belirtmek icinde kisaca ayaetleri gösterdim.
Oradaki ayetlerin sadece cahiliye devri icin oldugunu söylemissiniz. Kurani ve kapsamini iyice arastirin dderim.
Kuran zamanlar üstü bir kitaptir. Yani oradaki cocuklarinizi öldürmeyin sadece bir toplumu kapsamaz.
Tipki icki ayetlerininde cahiliye dönemindeki insanlari uyarmak icin inmesi ama bizide kapsamasi gibi.
Ayrica bunlarai burada acik acik yazmak istemiyorum ama mecbur birakiliyorum.
Birseye körü körüne inanacak kadar cahil bir insan degilim.
Dinimi kimsenin agzindanda ögrenmem.
Islamda cogu emir ve yasaklar keskindir.
Zina suc diyorsa suctur esneklik yoktur keskindir.
Cezasida bellidir hapisdir. Ne zaman kadar hapsedilecek, kalpten bir tövbe edene kadar.
Beni daha fazla dini konusmak durumunda birakmamaniz dilegi ile.
Not: Tekrar söylüyorum orada neden kürtaja karsi oldugumu belirtmek icin o ayetleri koydum.
[/QUOTE
Ama arkadasım Kur'an da kürtajın yasaklandığı ayet onlar değil ki ben onu belirtmek istedim bana iyi araştırın yazmışsın ben zaten bunun egitimini alıp su an eğitmenlik yapan biriyim
Ama bu benim her şeyi cok iyi bildigim anlamına gelmez .. Esnek olmak kisilerin fikirlerine saygı duymak ve gercek anlamda görülen bir yanlısı düzeltmeye uğraşmanın iyi niyet göstergesi olduğu kanaatindeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?