- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.933
- 798
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
daha önce de hep söyledim,kürtaja karşıyım daha doğrusu benim asla yaptıramayacağım birşey (zorunlu haller dışında tabii ki)..ancak günlerdir de şunu anlamaya çalışıyorum bir kadının bedeni üzerinde o kadın hariç ne çok kişi söz sahibi böyle! vicdani ve dini sorumluluğu kişiye ait olan bir durum bu.eğer günahsa cezasını çekecek olan o,eğer vicdan azabıysa vicdanı rahatsız olacak yine o..ayrıca daha önce de shçekler deki durumdan bahsetmiştim,bu yüzden doğursun biz bakarız mantığını aklım almıyor.bu çok korkunç bir cümle.kimseyi zorla ANNE yapamazsınız,annelik yasalarla sağlanacak bir durum değil,yasalarla belirlenecek bir kriteri yok.zorla anne yapılanların çocukları ne durumda hepimiz görüyoruz!
düşünceleriniz, fikriniz vs. vs. her şey bir yana ama ben şu cümlenize çok takıldım. dünyaya getirmeme hakkı ne demektir ya???
kimin keyfi olarak böyle bir hakkı var. ( keyfi diyince şimdi eğitimini geleceğini vs. sağlayamamak için ben anlatamadım galiba şeklinde bir cevapla karşılaşmak istemem. bunların da keyfiyet olduğunu düşünüyorum. çünkü kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir.) okuduğumdan beri yazıp yazıp siliyorum aklım almıyor dünyaya getirmeme hakkı nedir yaa.elim ayağım çekiliyor şuan. şok oldum açıkcası,
şu cümlenizi görmeseydim, herkes kendisi bilir der, son noktada sesszi kalırdım ama kusura bakmayın ama Yaradanın dışında hiç kimsenin ama hiç kimsenin dünyaya getirme hakkı olmadığı gibi buna da (dünyaya getirmeme) hakkı da yok.
tüm yorumları okumadım. değinen olmuştur mutlaka ama bir kez daha bir de şu pencereden bakmaya davet ediyorum okuyanları:
(siyasi olarak bakmayıp, objektif düşünün lütfen)
17 - 18 yaşında ÇOCUKLAR hamile kalıp kürtajı sıradan görmeye başladılar. bu sitede okuduklarımız bunun en basit kanıtı. bunun önüne geçmek için elbette bir yaptırım ya da yasak olmalı.
bir diğer durum da kadının hakkını koruyan bir durum dolaylı olarak. doğuda (bırakın doğuyu eğitimli mantıklı bir batılının bile yaptığı bir durum)
cinsiyet belli olup da kız olduğu öğrenilince aldırma oranlarından bahsetmiyorum bile. ben bir nebze de olsa bunun da önüne geçileceğine inanıyorum. demeyin ki 10 hafta cinsiyet nerde filan. bunu maalesef bir çok dr. yapıyor.
anne sağlığının ya da bebek sağlığının tehlikede olduğu durumlarda elbette bu konuşulur. yapılır, uygulanır vs. ama keyfiyet , dünyaya getirmeme hakkı vs. aklım almıyor
hele ki şu an anne olmayı deli gibi isterken, bir annenin bebeğini severken hatta bir hayvanın yavrusunu severken bile gözyaşlarım sicim gibi akarken dünyaya getirmeme hakkını aklım almıyor.
durmadan ayetler konuyor,dinimizde kürtaj yok deniyor. bu ülkede müslüman olmayanlarda var. neden zorluyorsunuz bu kadar?
ben söyleyip görevi mi yapayımda... diyorlar. bu görev sana kim tarafından ne zaman verildi, sen neden bu misyonu üstlendin?
amacım asla tartışmak değil. 3 gündür tüm yazılanları okuyorum. tartışma çıkmadan paylaşmamız çok güzel
Tabiki müslüman olmayanlarda vardir.
Kimse kimsenin inancina karisamaz. Ayrica burada ben mesela neden kürtaja karsi oldugumu belirtmek icin yazdim ayet. Baska bir inanca sahip olanda kürtaji destekledigini ve neden destekledigini yazar bu kimseyi rahatsiz etmemeli.
Bu görev size kim tarafindan verildi diye sormussunuz bu sorunuza cevap vermek icin yaziyorum. ( Benimde yazinizda gecen bir cümlem var önceki yorumlarimda bu sebeple)
Böyle bir görev vardir burada dini konu konusulmasi yasak oldugu icin yazamiyorum, ayrica yazmakta istemiyorum ama özelden yazabilirim yada ufak bir arastirma ile bulabilirsiniz.
islam eğer hoş görü diniyse, bu yapılan ne? beni yaratıcım yargılar... evet belirli kurallar var,ona uyup uymamakta bana kalmıış
işte anlaşamadığımız nokta bu.... dini kuralllarla devlet yönetilmez. kimse kalkıp ee ama din bu günah diyemez
insan hakkı her şeyin üstündedir çünkü
Elbette ki dini kurallarla devlet yönetilmiyor.
Suan dini kurallarla devlet yönetilse, cok cok farkli olurdu.
Demokrasi ile yönetiliyor.
Nedir demokrasi? Cogunlugun seciminin uygulandigi durumdur.
Sorarsin halka?
Ona göre koyarsin kanununu.
Bazi durumlar vardirki, azinligin hakkinin korunmasi icinde kanun konur.
Bazende kanun koyucu kendi arastirma, sorusturma ve toplanti sonucunda, halka sormaya gitmeden koyar kanunu.
Bu durumda yapilan nedir bilemem.
Ben burda devlet söyle yönetilsin, böyle yönetilsin demedim ki?
Iyice oyukun KENDI fikrimi yazdim.
Nedeni ile birlikte.
Sizde kendi fikrinizi söylersiniz ama kanun koyucu kanunu yinede koyar.
Neden?
Cünkü o yetki ona verilmistir.
Kim tarafindan, onu secen tarafindan.
Bunu istemiyenler ne yapacak?
Birdaha ki secimde secim hakkini kullanacak.
işaretlediğim yerlerin cevaplarını herkes biliyor. bize sorulmadan, bizim bedenimizle ilgili kararlar veriliyor. haklarımız elimizden
alınıyor. işte kanun koyucu çoğunlukla halka sormadan koyuyor kanunu
bunun da adı demokrasi oluyor. ilerisinden hemde
ben seçimlerde cevabımı verdim, hiçbir zamanda değişmeyecek bu, sonucun değişmediği gibi
her neyse, bu konu hakkında artık konuşmak istemiyorum
düşünceleriniz, fikriniz vs. vs. her şey bir yana ama ben şu cümlenize çok takıldım. dünyaya getirmeme hakkı ne demektir ya???
kimin keyfi olarak böyle bir hakkı var. ( keyfi diyince şimdi eğitimini geleceğini vs. sağlayamamak için ben anlatamadım galiba şeklinde bir cevapla karşılaşmak istemem. bunların da keyfiyet olduğunu düşünüyorum. çünkü kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir.) okuduğumdan beri yazıp yazıp siliyorum aklım almıyor dünyaya getirmeme hakkı nedir yaa.elim ayağım çekiliyor şuan. şok oldum açıkcası,
şu cümlenizi görmeseydim, herkes kendisi bilir der, son noktada sesszi kalırdım ama kusura bakmayın ama Yaradanın dışında hiç kimsenin ama hiç kimsenin dünyaya getirme hakkı olmadığı gibi buna da (dünyaya getirmeme) hakkı da yok.
tüm yorumları okumadım. değinen olmuştur mutlaka ama bir kez daha bir de şu pencereden bakmaya davet ediyorum okuyanları:
(siyasi olarak bakmayıp, objektif düşünün lütfen)
17 - 18 yaşında ÇOCUKLAR hamile kalıp kürtajı sıradan görmeye başladılar. bu sitede okuduklarımız bunun en basit kanıtı. bunun önüne geçmek için elbette bir yaptırım ya da yasak olmalı.
bir diğer durum da kadının hakkını koruyan bir durum dolaylı olarak. doğuda (bırakın doğuyu eğitimli mantıklı bir batılının bile yaptığı bir durum)
cinsiyet belli olup da kız olduğu öğrenilince aldırma oranlarından bahsetmiyorum bile. ben bir nebze de olsa bunun da önüne geçileceğine inanıyorum. demeyin ki 10 hafta cinsiyet nerde filan. bunu maalesef bir çok dr. yapıyor.
anne sağlığının ya da bebek sağlığının tehlikede olduğu durumlarda elbette bu konuşulur. yapılır, uygulanır vs. ama keyfiyet , dünyaya getirmeme hakkı vs. aklım almıyor
hele ki şu an anne olmayı deli gibi isterken, bir annenin bebeğini severken hatta bir hayvanın yavrusunu severken bile gözyaşlarım sicim gibi akarken dünyaya getirmeme hakkını aklım almıyor.
Iste secimlerde o kanun koyucuya, tekrar size sormadan kanun koyma yetkisinide veriyorsunuz.
Yani isterse takrar birdaha sorar ( Referandumla) istersede sormadan koyar.
Secimlerde demokratik ortamda yapildigi icin bu yönetim demokraik oluyor.
Söyle anlatayim. almanyada secimi kazanan Merkel hartz 4 diye bir kanun tasarisi hazirlatmaya basladi.
Herkes ayaklandi, itiraz etti ama yapacak birsey yok. Koydu kanununu.
Ona o yetkiyi secimlerde vermis halk.
Koyar kanununu ve evet demokrasidir bu.
Cünkü secimlerle gelmistir.
Neyse bosverin.
[/QUOTE
Kürtaj insanin kendi cocuguna kiymasidir. (embriyosunada diyebiliriz)
Orada da acikca belirtiyorki cocuklarinizi öldürmeyin diye.
Cahiliye devrinde insanlar kiz cocuklarini, dogdugu anda kiz oldukalari icin öldürüyorlardi. Dogdugu ani bekliyorlardi cünkü daha önce ögrenme imkanlari yoktu.
Eger cocuk daha anne karnindayken bunu ögrenebilme imkani olsaydi, o zamanda aynen simdi oldugu gibi ( hani erkek isteyen kadin doktora soruyor, doktor " kiz deyince aldiriyor ya) erkek olmadigini ögrendikleri anda öldürteceklerdi. Nasil? Aldirarak.
Demek ki zaman icinde yöntemler, uygulamak icin gerekli olan zaman degisebilir ama emir degismez.
Eminim dini egitiminizin olduguna ama benim egitimim nedir bu konuda, bilebilmeniz imkansiz onun icin konuyu uzatmak istemiyorum.
Ayrica, kisilerin fikirlerine saygo duymak inandigim dinin esnekliginden degildir.
Herkesin amel defteri ayridir ben tebligimi yaparim ve gerisine karismam dedigim icindir.
Yani benim iananan olarak tek görevim tebligdir, gerisi beni ilgilendirmez.
Bu esneklik degildir.
Ayrica iyi niyetliyim diyorsunuz. Bende sizin sözünüze inaniyorum.
Cünkü benim icin sizin sözünüz esastir.
Lütfen bu kadarla kalsin, cünkü bu platfor bana bazi sartlar komussa zorlamak ve kimseyi zorda birakmak istemem.
Iyi günler.
Hartz 4 düzenlemesi,ekonomiyle alakalı bir karardır.Kürtaj yasağı ile kıyaslanamaz.
Almanya tarihinde kürtaj yasağının Hitler döneminde olduğunu düşünürsek,demokrasi ile alakası olmadığı açıkça görülür.
Arkadaşa da yazdım ,yeniliyorum,
Ülkemizde bebek cinsiyeti en erken 15-16 haftalıkken belli oluyor,ve bu büyüklükte bebeği almak zaten yasak.
Bunu yapan birilerini tanıyorsanız lütfen şikayet edin,
Zaten yasak olan birşeyin yanlış olduğunu savunmanız niye? bende bunu anlamadım.
Tamam biliyorum, anlattiklariniz karsidakinin anladigi kadardir.
Ama burada baska türlü anlayacak bir sey yok ki.
Alintiladiginiz yorumumdaa bahsedilen nedir?
KAnun koyucunun, nasil kanun koydugu.
Hartz 4 buna bir örnektir sadece.
Yani burada ki örnegi alip Kürtajla bagdastirmaniz cok garip.
Örnek kanun koyucunun kanun koyma hakki ve nasil hareket ettigini anlatmak icin anlatabildim mi?
Kanun koyucu ister yeme icme olsun ister spor olsun ister ekonomi olsun ister kürtaj olsun ne olursa olsun.
Koymak istedigi kanunu koyma hakki var.
Isvecte kanun koyucu sokakta, disarda icki icmeyi yasaklamistir.
Bu özgürlük kisitlamasi midir? Evet. Ama kanun koyucu, sakincali oldugunu düsünüp yasaklayabiliyor?
Anlatabiliyomuyum.?
Konu kanun koyucunun nasil kanun koydugu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?