anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
Yasama yetkisini ancak meclisin kullanabileceğini anlatıyorsunuz weiss , ama bizler 'Nasılsa yasama yetkisi mecliste , biz ne yapabiliriz ki ?' diye düşünürsek kaybederiz.
Bizler sakıncalı bulduğumuz yasa taslaklarına demokratik yollarla tepki verme hakkına sahibiz. Eğer yasa mecliste kabul edilirse , Anayasa Mahkemesi'ne başvurma hakkına sahibiz. (23 Eylül 2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bireysel başvuru hakkımız var , elbette çeşitli koşullara bağlı.)
Verdiğiniz örnek de özgürlüklerin kısıtlanmasına yönelik de olsa meclisin yasa çıkarabileceğini anlatıyor , anladım. Ancak İsveç'te kimse dışarıda içki içemediği için ölmeyecek. Kürtaj hakkındaki yasadan bu yönüyle de farklı.

Son düzenleme:
gueenofthenight; Ben sizin anliyorum ama anlasilamiyorum.
Simdi sizin itiraz hakkiniz ve Anayasa Mahkemesinin iptal hakki var. Ama bu kanun koyucuyu durdurabilir mi?
Anlatmak istedigim bu.
Siz itiraz edersiniz, Anayasa Mahkemesi degerlendirir, diyelim ki kabul etti o zaman yapacak birsey yok.
Eger Anayasa Mahkemesi iptal ederse yasa koyucu tekrar düzenleme yapar ve tekrar gönderir.
Yani anlatamiyormuyum bilmiyorum.
Kanun koyucuya bu hak verilmis. Secimlerde.
Ama birdaha ki secimlerde özgürce istedigini secme hakki var halkin.

Son düzenleme:

Evet , böylece bir uzlaşım sağlanması olanaklı , hakkınız var.
Bu konuda bir kamuoyu oluşması gerekli yine de , yasamayı meclisin yapıyor oluşu bizim çabalarımızı anlamsızlaştırmaz.

Evet , böylece bir uzlaşım sağlanması olanaklı , hakkınız var.
Bu konuda bir kamuoyu oluşması gerekli yine de , yasamayı meclisin yapıyor oluşu bizim çabalarımızı anlamsızlaştırmaz.

Tabiki, hicbir insanin istedigini dile getirmesi ve bu ugurda cabalamasi anlamsiz olmayacagi gibi bu konudada anlamsiz degildir.
Ama insanlar anlamak istemiyor, yine ayni halkin secimi ile gelen bir hükümet bu.
Yani demokratik ortamda secilmis.
Ben secmedim, benim hakkim ne olacak? diyemeyiz cünkü demoktasi böyle birsey cocunluk ne derse o olur.
Insanlar kalkip sanki kendileri secmemis gibi (Secmeyenlerdir belkide böyle söyleyenler) dikdatör, bak bizi kisitliyor, neleer yapti daha neler yapacak diyor.
Peki yaklasik 10 senedir bu hükümeti secen kendileri degil mi?
Böyle söyyleyincede hemen hakarete basliyorlar ve ben secmedim koyunlar/bidon kafalilar secti deniyor.
Yani uzaktan izleyince cok acayip yasananlar gercekten.

gerçekten bunun tartışılabildiğine inanmıyorum.herkesin derdi hayatı kendisini bağlar,size ne!!

kürtaj cinayetmiş yasa çıksın..yahu seni enterese eder mi,senden mi istiyoruz kürtaj parasını,günahı senin mi boynuna sanane?bu nasıl bir cahilliktir bağnazlıktır örümcek kafalılıktır..sen kimsin ki buna karışabiliyorsun,karşı çıkabiliyorsun,bu kadının kendisini bağlar.

bir çoğumuz yaramazlık yapan çocuğa annesi sahip çıkmıyor diyoruz,bu örnekteki gibi bir çocuğun başına gelebilecek herşeyden annesi sorumlu,sen değil,bakarken sana sormuyor doğururken mi sana soracakk?

kürtaj cinayetmiş..allah allah o zaman bana göre de televizyon izlemek tembelliktir ülkedeki televizyonları toplatalım?aa çok kötü di mi sizin için televizyon olmaması..ne de olsa bunları aklınıza sokan hep o.allah kabul ettiğiniz insanlar çıkar saçmalar orada,biliçaltınızda sempati beslersiniz o insanlara,oyuncağı olursunuz.

mesele kürtaj değil,sen kürtaja karşı çıktığın kadar,hükümetin hataları yüzünden ölen askerlerin haklarını savundun mu?kürtaj yapan analara sayıp sövüyorsunuz oğlu şehit olan analardan haberiniz var mı?kürtaj cinayetse,başımızdaki insanların eli daha yeni kalem bırakmış insanlara silah verip dağa yollaması,insan öldürmeye zorlanması,kime hizmet ettiğini bilmeden ölmesi cinayet değil mi?sakın bana ülke için hizmet ediliyor demeyin komik olursunuz.. ülke içten elden gidiyor hala ne vatan borcundan söz ediyorsunuz?sen kürtajı konuşurken aselsan israile satıldı haberin var mı?ve gündem kürtajla değişirken çaktırmadan neler çevirdiler haklın arkasından araştırdın mı?

senin o allah bildiğin adamlar kürtajı konuşacağına,tecavüzü nasıl engelleriz nasıl azaltırız,tecavüz edilen kadınları nasıl hayata döndürürüz diye düşünüyor mu sence?
borcunu ödeyemiyor diye intihar eden adamların çocuklarını gördüğünde utanıyor mu sence?

ya da hadi genel bi örnek vereyim,hani tecavüz edilen kadınlar 'kendi hataları yüzünden' çocuğu öldürmesin,çocuğu doğursun devlete versin kendi ölsün diyolar ya,yetimhanelerin durumu nasıl acaba bi düşündün mü? çocukların orda ne rezil şartlarda büyüdüğünden haberin var mı?

delirrdimmm kızlar sakinleşmem lazım daha fazla yazamicam siz kimleri kasdettiğimi anladınız

10 senedir seçiliyor da çok şahibeli durumlarda var.....bir önceki anayasa oylamasını hatırlıyor musunuz....türkiye de daha oylama yapılmadan avrupa basınında anayasanın yüzde kaç oyla evet olarak geçeceği noktasına virgülüne kadar yazılmıştı...dikkatinizi çekerim daha türkiyede oylama olmamıştı......
kürtaja karşıyım ama geçirilecek yasanın samimiyetine inanmıyorum

Arkadasim;
Yazmadan gecemeyecegim, ben bu uslubu kimseye yakistiramayacagim gibi sizede yakistirmiyorum.
Bir insana cikip " Tövbe hasa ALLAH bildiginiz insanlar " demeniz sadece sizi kücültür.
Bir insanin fikrini savunmasinin tek yolu hakaret etmek degildir.
Ayrica madem birseyleri savunuyorsunuz, arastirip, ögrenin öyle savunun.
O ASELSAn in israile satildigi haberi internette GIRGIRINA asparagas haber yapan sitenin yalan haberi.
Kendisine aydin diyen pek cok kisi inanmis bu habere ve dün alay konusu olmuslar.
Neyse iyi günler size.

Son düzenleme:

Yazdıklarınız hepimizin bildiği gerçekler,

Benim size özellikle sorduğum soru,şuan yasal olmadan yapılan (10 hafta üzeri gebelikler) kürtajların ,kürtajın yasaklanmasını savunurken ne alakası var.Yazdıklarınızı zenginleştirmeye mi çalışıyorsunuz?

Ülkenin yarısı bu hükümeti seçti diye,diğer yarının yaşama,konuşma ve özgürlük hakkı yok mu bu memlekette?

Aslinda bunu söylemekten biktim, bu konunun 9. , 10. sayfasindan beri ayni seyi soranlara yaziyorum bu cevabi.
Birkezde sizin icin yazayim.
Ben, böylesine kürtaj yapilmasina, yani bebegin sagligi yerindeyken, annenin sagligi yerindeyken, tecavüz vuku bulmamisken yapilan kürtaja karsiyim.
Yani yasanin nasil cikacagini ne diyecegini savunuyor yada savunmuyor degilim.
Ben fikir beyan ediyorum.
Yani bir kadin erkek olmayan cocugunu ister suan yasak olan süre sonunda yaptirsin, ister yasa cikinca yaptirsin ben buna karsiyim anlatabiliyormuyum.
Yazik o bebege tek sucu kiz olmasimi diyorum.
Benim yazdiklarim sadece kendi fikrini belirtmektir.

Bir yukardaki , yorumumu alintiliyarak sordugunuz soruya cevaben;
Kimse secmeyenler bu ülkeyi terketsin demez /demiyor.
Ama demokratik bir ortamda secim yapilmissa,secimle gelene saygi duyulmasi esastir.
Bu kim olursa olsun.
Size biri gelip bu hükümeti sen secmedin, cik bu ülkeden yasam hakkin yok, konusma hakkin yok derse, mahkemeye verin böyle deme hakki yok.

Bu arada dolma yaptim buyrun gelin yiyelim:)
Aksam yemegi vakti burda.
Iyi aksamlar.

Son düzenleme:

Ne siz benim fikrimi benimsemek zorundasınız ,nede ben sizinkini,demokraside bu değilmidir zaten.

Burda yeni çıkacak bir yasayı tartışırken kız olduğu öğrenildiği zaman bebeğin alınmasına karşıyım demeniz,mevcut yasanın buna izin verdiği hissini uyandırır.

Burdan çıkan sonuçta çok net zaten,bu yasa çıktığındada eskiden olduğundan daha fazla merdiven altı operasyonlar ve kocakarı yöntemleriyle kadın sağlığı hiçe sayılacak.

Bu olayı merak ediyorum. Araştırdım bulamıyorum. Yasak derken süresi mi düşecek yoksa komple mi yasak? Anlamıyorum ki, bu hükümetin de onaylamayacağı kadar mantıksız bence? Kadın hamile olduğunu 6-7 haftadan önce nasıl anlayabilir? 6-7 haftadan kısa süreye nasıl iner aklım almıyor. Acaba bu yasa değişikliği yurtdışında kürtaj olmaya engel mi...? En kötüsü de hasta çocuğu doğurmak zorunda kalmak. Kürtaj yasağından kastedilen nedir?

şunu da merak ediyorum.bu yasa gelirse.şu hamilelik testleri(2 testler 3lüler)kalkacak mı?eğer aldırılamayacaksa bu testlere ne gerek var?

Ülkenin yarısı bu hükümeti seçti diye,diğer yarının yaşama,konuşma ve özgürlük hakkı yok mu bu memlekette?

Kimse secmeyenler bu ülkeyi terketsin demez /demiyor.
Ama demokratik bir ortamda secim yapilmissa,secimle gelene saygi duyulmasi esastir.
Bu kim olursa olsun.
Size biri gelip bu hükümeti sen secmedin, cik bu ülkeden yasam hakkin yok, konusma hakkin yok derse, mahkemeye verin böyle deme hakki yok.

Eger bir kiz bebek, sadece kiz oldugu icin aldiriliyorsa yani tek sucu kiz olmaksa buna duyarli bir insan olarak karsi cikarim.
Bunu engellemin yolu yasa cikarmaksa cikarilsin desteklerim, egitim vermekse, verilsin, desteklerim.
Engellemek nasil olacaksa olsun desteklerim.
Not: Bazi durumlar harictir.

Ortada kesinlestirilmis birsey yok.
Bu sorularinizin cevabi ancak yasa tasarisinin aciklanmasindan sonra mümkün.
Simdi herkes zanlar ve tahminler üzerine konusuyor.

Süresi 4 hafta olaccakmış,dediğiniz gibi ben iki hamileliğimi de 5 haftalıkken öğrenmiştim.

Bana kimsenin böyle birşey dediği yok,hükümet yapıyorsa susup oturmamızı salık verdiğiniz için sizeydi cevabım,yapıcağımız birşey var veya yok,en azında kayıtsız şartsız her denileni kabul etmemiz gerekmiyor.

Anlamak istemiyorsunuz sanırım,ülkemizde zaten yasal kürtaj 10 haftaya kadar ve cinsiyet en erken 14 hafta da öğreniliyor.YANİ ZATEN BAHSETTİĞİNİZ YASA VAR.

Son düzenleme:

yasal olarak mümkün müdür böyle bişey...kim bebeği kız olduğu için aldırabilmiş? var mı böyle bişey. buna karşı çıkmak duyarlılık değil insanlık gereğidir buna karşı çıkmak sizi özel ya da duyarlı kılmaz buna herkes karşıdır zaten. herkes ısrarla bunun zaten yasal olmadığını cinsiyetinin öğrenildiği zaman yasal kürtaj süresi zaten dolduğunu söylüyor böyle bir yasa zaten var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…