anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Sevgili parkon arkadasim;

Bakin ben queenofthenight nickli arkadasa

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/533053-anneyiz-once-kadiniz-61.html

Bu sayfada , itiraz edebilecegini, bu yolda ki cabalarinin bosuna olmadigini söyledim zaten.
Yani elbette ki itiraziniz varsa edrsiniz, bu en dogal hakkiniz.
Ben size susup kabullenin demiyorum ki.
Ben demek ki hali hazirda ki yasa yetersiz ki hala cevreden cinsiyeti yüzünden aldirilan bebekler duyuyoruz, bunun icin yapilacak her türlü engelemenin arkasindayim diyorum.
Söyle düsünerek te bu yasanin bunu engelleyecegini düsünüyorum.
Simdi ki yasada 10 haftalik diyor ama denetimsiz yapiliyor.
Yani cinsiyet belli olduktan sonrada aldiran aldiriyor denetim olmadigi icin.
Belki bu yasa ile 5-6 haftasi sonrasinda aldiranlara ( bazi durumlar haric) büyük yaptirimlar gelir, denetim artarda caydirici olabilir umudundayim.
Anlatabiliyor muyum?

Son düzenleme:

Ben secmedim, benim hakkim ne olacak? diyemeyiz cünkü demoktasi böyle birsey cocunluk ne derse o olur.

çok yanlış arkadaşım. bu demokrasi değildir. 1950 lerden beri demokrasiyi çoğunluğun koşulsuz egemenliği zannediyoruz..oysa demokrasi "çoğunluk" değil çoğunluk ve "ÇOĞULCULUK"tur ki bu kavramın ne olduğunu kimse bilmez. çoğulculuk çeşitliliktir. çoğulculuk seni seçmeyenin de hakkını gözetmektir. gerçek demokrasilerde yasa koyucular üşke halkının kendisini seçmiş ya da seçmemiş hakkını korumakla yükümlüdür. yasalar ona göre çıkar sizin varsayımınız gibi çoğunluk ne derse o olur diğerleri ona uyar değildir. çoğunluğun seçtiği yasa koyucu kendisini seçmeyenin de hakkını korur yok saymaz ama maalesef demokrasinin esası olan "çoğulculuk" es geçiliyor yasa koyucuların bir çoğunun bilmediğine de eminim...

gerçek demokrasilerde halklardır esas olan. yasa koyucular halka hizmet eder. ama maalesef -dünyada da bir çok ülkede böyledir -halklar yasa koyucuların hizmetinde çalışıyor.demokrasilerde esas biziz tek hakkımız seçmek değildir. bunu farkkında olmak için de çokça okumak araştırmak gerekir. körü körüne inanmamak gerekir. eğitim gerekir (öğretim değil) en büyük dileğimdir "gerçek demokrasi" ile yönetilmek bunu için de halkların uyanık olması gerekir hakkını aramayı bilmesi gerekir.

Bakin tekrar yaziyorum, süphelenmeye basladim aceba Türkcem kendimi ifade edemeyecek kadar zayifladi mi diye, oysa ki ben kendimi ifade ettigimden eminim.
Bu hükümet demokratik bir ortamda secildi mi? Ve cogunluk bunu secti mi?
O zaman istisnasiz herkes saygi duymak zorunda.
Peki bu hükümet yasa koyucu mu?
O zaman toplum yararina oldugunu düsündügü konularda yasasini koyar.
Itirazi olan eder ama yasa gecmisse yine herkes saygi göstermek zorunadir.
10 haftalik ve tam denetimsiz kürtaj yasasinda, bazi istismarlar, toplum vicdanini yaralayici eylemler oldugunu görürse.
10 hafta olan süreyi mesela 6 ya indirir ve denetmi SIKLASTIRIR.
Böylece sacede kiz oldugu icin aldirilan ( 10 hafta diyorsunuz ama denetimsiz ve ben sahsen cok duyuyorum kiz diye aldirilan bebek) bebegin hakki korunur.
Ayni zamanda diger insanlarin cocuk istememe durumunda, o cocugu aldirmak icin firsatta verilir.
Bazi istisnalar icinde ek fikra ve bend konur.
Böylece herkes gözetilmeye calisilir.
Yani isin özü ben demokratik ortamdaki secilmise saygidan bahsettim.

peki denetimi yapmak yani işini düzgün bir şekilde yapmak yeni yasa çıkarmaktan daha kolay değil mi? peki bu çıkacak yasayı denetleyecek olan kim? aynı merciler değil mi? yeni çıkan yasanın denetleneceğinden nasıl emin olacağız bugün denetlemeyi yapanlar aynı kişiler..denetlenmeyen bir sürü yasak. bu yasak caydırıcı olacağına 5-6 haftayı geçtiği için illegal yöntemleri artırmasın sakın.

bu yasanın tek amacı doktorlara getirilen performans yasasının bütçeye getirdiği başedilemeyen yüktür.

kendi adima kurtaja sick bakmiyorum.eger evlilik disi iliski yasiyorsan,yada evli olsan bile cocuk istemiyorsan,o kadar odun kopuyorsa hamile kalacagim diye bir degil 2 tane korunma yontemi uygularsin..sadece bizim dinimizde degil yahudilikte,hristiyanlikta da kurtaj yasak.ozelikle katolikler asiri sert bu konuda..sadece islam yasakliyormus gibide lanse etmeyin lutfen...bizim dinimizde elhamdulillah muslumanim deyip hic birsey yapmayan insanlar milyonlarca oldugu gibi diger dinlerde de oyleleri cok cok fazla.herkes dininin gerektirdigini yapmiyor..neyse bu tarafi benim kurtajla ilgili dusuncelerimdi.ben cinayet oldugunu dusunuyorum..

kanun kismina gelince cok yanlis buluyorum...
evet kurtaja karsiyim
ama cocuk ve anne saglikli oldugu takdirde..birde tecavuzcuden hamile kalmadigi surece..diger turlu asla onaylamam
annenin sagligi tehlikedeyse illa doguracaksin denilmez
tecavuzcuden hamileyse zorlayamazsin doguracaksin diye
bide sen bunu resmi olarak yasakladin diye bu is bitmez
gayri resmi sekilde gayette bir suru yapan bulunur.
kac kisinin hayati tehlikeye girer,kac kadin hastalik kapar orasini Allah bilir artik...

bence zaten boyle bi kanun cikmayacak,sadece ortami karistirmak mesele..

Ben de buna değinecektim. Çok güzel anlatmışsınız. Demokrasi çoğunluğa dayandırıldığı zaman 'çoğunluğun tiranlığı'na dönüşebilir. (Tocqueville ' in görüşü)
Azınlık hakları daima gözetilmelidir. Söz gelimi , Almanya'da meclis 'Bütün camiler kapatılcaktır.' şeklinde bir karar alsa , -bakın bu da çoğunluğun kararı- bu çoğulculukla , demokrasiyle bağdaşır mı ?

Son düzenleme:

saygı duymak susup oturmak mıdır? bu söylediğinizi denetlenemeyen yasa nasıl yapacak. şu an denetlemeyen kürtaj süresi kısaltılınca denetlemeyi nasıl artıracak. yeni yasa koydum denetleyeyim diye mi? siz böyle olacağına gerçekten inanıyor musunuz

Bu ülkede yaşamadığınız için sanırım, konulara pek hakim olmadığınızı düşünüyorum.

Bugünlerde çıkartılan yasaların tamamının kadını susturmak,sindirmek ve eve kapatmak olduğu ortadayken nasıl olur da bu yasaların kadın destekçileri olur bunu anlamakta zorluk çekiyorum.

1-Eğitim sistemi 4+4+4 oldu,okula başlama yaşı 5 e çekildi.NİYE?
Çünkü kız çocukları 9 yaşında ilköğretimin ilk kısmını bitirsin,ikinci kısmına gönderilmesin,onlara göre bir kız çocuğu 9 yaşında örtünmeli ve yanlızca dini eğitim alıp evde oturmalı.

2-LYS sınvında Fen liseleri ve Anadolu lisesine giden çocukların hakkı yendi.NİYE?
Çünkü çocuklarımızın iyi eğitim alması ,birşeylerin farkında olması hoşlarına gitmiyor.Hakları yenmesin diye çocuklarımızı iyi eğitim veren okullara göndermiyelim ki ,onlarda çocuklarımıza kendi istedikleri eğitimi versinler.

3-Kürtaj yasaklanıcak.NİYE?
Çünkü günümüz Türkiyesinin kadınları artık bir birey olduğunu kabul etti,kariyer yapıp söz sahibi oldu.Ne gerek var kadının dışarda çalışmasına,fikrini söylemesine.Kürtaj yasak olsun ki kadınlar doğurup,doğurup ancak evde çocuk baksınlar.

ŞİMDİ SIRADA NE VAR BEN SİZE SÖYLİYEYİM ,

En geç 2 yıl içinde yasal evlenme yaşı olan 18 yaş 15 e çekilecek.Ve bugün kürtajı savunan kadınlarımız ,yarın o yasayı da savunacak....

Bunu nasil söyleyebilirsiniz ki?
Kürtaj yarim saat icinde yapilabilecek bir eylem.
Ama bir insanin kürtaj yaptirmamasi ve 9 ay o cocugu karninda tasiyip, her ay kontrole gitmesi ve dogum yapmasi, kürtajdan daha masraflidir.
Ayrica denetim yapsa dahi. 10. haftada bebegin cinsiyetini bilmek mümkün. Sadece özel kontrol gerekli.

Keşke sadece gerçek anlamda işi iyileştirmek için yapılsa. Umarım istismarları düzeltecek ama kimseyi de mağdur etmeyecek şekilde yapılır.

onu bunu bilmem de bu haberler çıktığından beri içim iyice sıkılıyor gece dön dön zor uyuyorum

onu bunu bilmem de bu haberler çıktığından beri içim iyice sıkılıyor gece dön dön zor uyuyorum

aynen..sinirlerim çok bozuluyor artık,rüyamda bile gördüm geçen gece..burada bu konu,biz okulda da öğretmen arkadaşlara bu konuyu tartışıyoruz,evde de eşimle konuşuyoruz iyice beynimize yer etti.gündem ne güzel değişiyor değil mi?

şunu da merak ediyorum.bu yasa gelirse.şu hamilelik testleri(2 testler 3lüler)kalkacak mı?eğer aldırılamayacaksa bu testlere ne gerek var?

Hayır bunun olacagını sanmıyorum.

Çünkü gelirse de zorunlu haller dışında yasaklanacak.

Yani testler sonucunda engelli olacagı belli olan bir bebegi anne istemiyorsa dogurması için zorlanamaz.
Bu çok zor bir karar...

Aslında 2003'de yine böyle bir olay gündeme geldi.
O zaman çıkarılacak olan yasa taslagında, bebegin 12. haftadan sonra engelli oldugu tespit edilse de aldıralamayacaktı.

Tepkilerden dolayı yasa çıkmadı.

Umarım yeni yasa çıkarsa bunu da gözardı etmezler...

Bununla ilgili yasa tasarısında bulunan madde şu şekilde yer alıyordu.

İnşallah yeni yasada böyle bir madde yer almaz

"Yaşama hakkının kutsallığı ve dokunulmazlığı temelinde özürlü doğma ihtimali gerekçesiyle kürtaja cevaz verilemez.
Yeni doğacak ve doğmuş olanlarda tespiti mümkün olan özür ve hastalıklarla ilgili taramaların yapılması esastır."

Son düzenleme:

Bu konulari, dünya geneline bakarak ve inceleyerek baktiginiz, daha baska görebilirsiniz nedenini.

Mesela;

1. Almanyada yasiyorum egitim 4+5+4 ( bu sodaki dört degisebiliyor istege bagli, gidecegi yöne bagli).
Bu durumda Almanya da kizlar sindirilmis durumda ( ayni mantikla bakarsak) demeliyiz. Ama hic alakasi yok. Ayrica Almanyada da 5.5 yasinda olan cocuk okula alinabiliyor.
Ben 4+4+4 egitimi zorunlu egitim olarak biliyorum. Yani ilk 4 ten sonra göndermeme gibi bir durum yok. Zorunlu.

2.Bunu birde söyle düsünün. Fen ve Anadolu lisesine giden cocuklar zaten iyi bir egitim aldiklari icin LYS de sanslari yüksek. Diger cocuklar, daha cok kücük yaslarda bu okullara gitmeyi hak kazanamadiklari icin maddi durumu yetersizse zaten yetersiz egitim alacak birde üstüne, Fen ve Anadolu liselerine imtiyaz taninirsa, diger cocuklara yazik degil mi?

3.Bir kadin kariyer yapmak istiyorsa, diyelim ki hamile kaldi ve dogurmayacak, kariyer yapacak, yasada sinir 5-6 hafta olursa gider aldirir o cocugu. Sonucta kürtaj toptan yasak olmayacak ki.
Süre ise belli degil 4 hatfa olacak söylemleri sadece tahmin.

Kizlarin evlenme yasi 15 e mi inecek:)
Bakalim belki 25 e cikar yasal sinir:) Bakin siz zanninizi 15 ten yana kullandiniz ben 25 ten:)

Son düzenleme:
Demokrasi çoğunluğun isteklerinin yapılması değil, çoğunluğun dayatmalarına karşı azınlık haklarını korumaktır.
Yok saymak, görmezden gelmek, kulak tıkamak değil aksine çoğunluğa rağmen azınlığın da sesini duyurabilmesidir.
Hamiş: Çok güzel bir gün, güzel bir eylemdi.

biri çıkar tecavüz bebeğini doğur biz bakarız

biri der tecavüze uğrayan anne kendını öldürsün çocuğun ne günahı var

biri çıkar tecavüze uğrayan tecavüzcüsünü öldürsün

bu arada tecavüzcüyle ilgili tek bir söz geçmiyor

Allahım korusun yemin ediyorum başıma birşey gelse ihtimalini düşünüp korkuyorum sokağa çıkmaktan bile korkuyorum

bunu duyan sapıklar cesaretlenmeyecek mi bu ne yaa

ne çocuk doğurmalı ne sokağa çıkmalı ne sevişmeli saksıya dikelim kendimizi fotosentezle devam edelim geri kalan hayatımıza...

Bu kirmizi ile isaretledigim seyleri söyleyen insanlari kiniyorum.

kendim için değil ama çocuklarımın geleceği için endişeleniyorum artık..bence fotosentez yapmalarına bile izin verilmeyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…