- 24 Mart 2012
- 247
- 478
- 323
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
Bunu nasil söyleyebilirsiniz ki?
Kürtaj yarim saat icinde yapilabilecek bir eylem.
Ama bir insanin kürtaj yaptirmamasi ve 9 ay o cocugu karninda tasiyip, her ay kontrole gitmesi ve dogum yapmasi, kürtajdan daha masraflidir.
Ayrica denetim yapsa dahi. 10. haftada bebegin cinsiyetini bilmek mümkün. Sadece özel kontrol gerekli.
ben bana verdiğiniz cevabın benim söylediklerimle ilgisini anlayamadım kusura bakmayın..söylediğim şey devlet doktorlara ameliyat tahlil vsvs başına para kazanma imkanı getirmiştir (performans yasası deniyor buna) ve şimdi doktorların çoğu para kazanmak için normal doğum değil sezaryene yönendiriyor hastalarını (bu arada hükümetimiz sezaryeni de kürtajla aynı kefeye koyuyor ama kimse bundan bahsetmiyor çünkü çoğu insan acısız olduğunu düşünüp sezaryeni tercih ediyor oysa kürtaj cinayettir demen daha dramatik) sezaryene de kısıtlama getireceklerini söyediler. ama insanları hassas yerinden vurup kürtaj öne çıkarıldı ki haklılıkları tescillensin...
Siz sezeryandan bahsederek para yükünden kurtulmak istiyor dediniz sanirim.?
Bakin Almaya dada bir kadin normal dogum yapabilecek durumdaysa, hicbir doktor sezeryan yapamaz.
Yapan doktor olursa hakkiinda kanuni islem yapilir.
Yani bu sadece Türkiye ye özgü birsey degil ki.
Ben 3 cocuk dogum yaptim.
Hastaneye gittim, ilk önce sancilara dayanamam zannettim ve " sezeryan olabilirmi dayanamazsam " dedim.
Doktor " kesinlikle hayir, siz normal dogum yapabilirsiniz, sorun yok" dedi.
Bana nasil dogum yapmak istedigimi sordular ( suda, oturarak, yatarak,).
Suda dedim ve yaptim dogumumu.
Tabi doktor inceler ve normal dogum olamaz derse ( bebek terse, kadinin catisi darsa, acilma olmuyorsa v.b) doktor sezeryan yapar.
Neden Türkiye dede ayni yasa olmasin.
Nerelere gitmişsiniz inanamadım.
2 doğum yaptım ikisinin de cinsiyeti 16 haftalıkken belli oldu.
Ben hiç cinsiyeti kız diye aldırılan bebek görmedim,zaten 15-16 haftalık bebeği aldırmak şu andada yasak.
Eğer siz şahit olup ta şikayet etmediyseniz o çok karşı olduğunuz suça ortak olmuşsunuz.
Böyle bir konunun yasalarla yasaklanmasını gerektirecek olan şey ne ben onu anlayamıyorum. Sanki şu an kadınlar keyiften ve hiç üzülmeden mi kürtaj yaptırıyor? Ailele korkusu, belki dayak yedikleri alkolik kocaları, belki toz pembe evlilik hayalleri kurdukları sevgilileri, belki de isteklerini karşılayamadığı için içi sızladığı diğer evlatlarının durumu mecbur bırakıyor? Asgari ücretin 800 lira olduğu bir ülkeden bahsediyoruz, milyonlarca işsizden ve de en önemlisi töre cinayetlerinin olduğu ülkeden... Annelik nasıl bir duygu bilmiyorum ama çocukları için yaşayan nice fedakar melek gibi anneler tanıyorum ve hiç birinin bilerek ve isteyerek, vicdan muhasebesini yapmadan kürtaj yaptıracak kadar cani ve katil insanlar olduğunu düşünmüyorum.
Kürtajın yasaklanmasını isteyenler için konuşuyorum. İleride her gün çöp tenekelerine atılan, cami avlusuna bırakılan bebek haberlerini okuduğunuzda o bebekler için üzülecek ve annesini suçlayıp beddualar edeceksiniz değil mi? Ya da hamile kaldığı için öldürülen, evli olmayan kadınları okuduğunuz da da haketmiş diyeceksiniz sanırım?
Tamam kürtaj yasaklandı diyelim. Gözünüzden sakındığınız, geleceği ile ilgili hayaller kurduğunuz, asla evlenmeden cinsel ilişki yaşamayacağına inandığınız kızınızın hamile olduğunu öğrendiniz? Kızına anne ve baba olarak "Tamam kızım bir hata yapmışsın olabilir, ama o 4 haftalık bebeği öldürmen yasalarca yasak, doğurmak zorundasın biz de sana yardımcı oluruz" diyeceksiniz dimi?? Mahalleli, hısım, akraba da normal karşılayacak. Ya da o hamile bırakan çocuğu bulup hemen evlendireceksiniz. Çok mutlu bir ailede çok mutlu bir çocukluk geçirsin diye. Ama hayır asla sizin başınıza böyle bir şey gelmez. Sizin kızınız, ablanız, kardeşiniz ve siz asla ama alsa böyle bir şey yapmazsınız. Bırakın bunu yapacak kadar kötü olan insanlar düşünsün, nasılsa hakettiler... Ya da belki bir bakmışsınız,kocanız işsiz, siz işsizsiniz, başınızda size destek olacak bir tek aile büyüğünüz yok, gerçekten bir dilim ekmeğe muhtaç haldesiniz ve hamilesiniz. Ama ne yapar eder siz bir çaresini bulursunuz değil mi? Gazetelerde okuduğumuz, çocuklarını isitamadığı için kendisi asan annelerin hikayeleri gerçek değil ya da nasıl olsa sizin başınıza gelmez değil mi?
Umarım sizin dünyanız hep sizin düşündüğünüz kadar toz pembe kalır.
Bu konulari, dünya geneline bakarak ve inceleyerek baktiginiz, daha baska görebilirsiniz nedenini.
Mesela;
1. Almanyada yasiyorum egitim 4+5+4 ( bu sodaki dört degisebiliyor istege bagli, gidecegi yöne bagli).
Bu durumda Almanya da kizlar sindirilmis durumda ( ayni mantikla bakarsak) demeliyiz. Ama hic alakasi yok. Ayrica Almanyada da 5.5 yasinda olan cocuk okula alinabiliyor.
Ben 4+4+4 egitimi zorunlu egitim olarak biliyorum. Yani ilk 4 ten sonra göndermeme gibi bir durum yok. Zorunlu.
2.Bunu birde söyle düsünün. Fen ve Anadolu lisesine giden cocuklar zaten iyi bir egitim aldiklari icin LYS de sanslari yüksek. Diger cocuklar, daha cok kücük yaslarda bu okullara gitmeyi hak kazanamadiklari icin maddi durumu yetersizse zaten yetersiz egitim alacak birde üstüne, Fen ve Anadolu liselerine imtiyaz taninirsa, diger cocuklara yazik degil mi?
3.Bir kadin kariyer yapmak istiyorsa, diyelim ki hamile kaldi ve dogurmayacak, kariyer yapacak, yasada sinir 5-6 hafta olursa gider aldirir o cocugu. Sonucta kürtaj toptan yasak olmayacak ki.
Süre ise belli degil 4 hatfa olacak söylemleri sadece tahmin.
Kizlarin evlenme yasi 15 e mi inecek:)
Bakalim belki 25 e cikar yasal sinir:) Bakin siz zanninizi 15 ten yana kullandiniz ben 25 ten:)
sizin görmemeniz bu gerçeğin olmadığı anlamına gelmiyor, keşke öyle olsa idi....
ayrıca tepkim olmadığını nereden biliyorsunuz da bu kadar kesin bir dille ortak olmuşsunuz diyebiliyorsunuz.
her neyse yazımı ilk alıntılayan arkadaşın da dediği gibi herkes at gözlüğüyle bakıp aynı yerde kalmış hakikaten iki ileri bir geri
Neden mi olmasın?
Sizin konunuzda bunun nedenlerini açıkça belirtmiştim.
Hatta yurtdışındaki bu tutumdan dolayı bir arkadaşımın cpli çocuk sahibi oldugunu ve daha pek çok şeyi...
Fakat şu haber yeterince anlatır sanırım.
Doğduğuna pişman ettiler 02 Haziran 2012 Cumartesi 23:18
haberin tarihine bakın çok degil daha dün((((
Siz sezeryandan bahsederek para yükünden kurtulmak istiyor dediniz sanirim.?
Bakin Almaya dada bir kadin normal dogum yapabilecek durumdaysa, hicbir doktor sezeryan yapamaz.
Yapan doktor olursa hakkiinda kanuni islem yapilir.
Yani bu sadece Türkiye ye özgü birsey degil ki.
Ben 3 cocuk dogum yaptim.
Hastaneye gittim, ilk önce sancilara dayanamam zannettim ve " sezeryan olabilirmi dayanamazsam " dedim.
Doktor " kesinlikle hayir, siz normal dogum yapabilirsiniz, sorun yok" dedi.
Bana nasil dogum yapmak istedigimi sordular ( suda, oturarak, yatarak,).
Suda dedim ve yaptim dogumumu.
Tabi doktor inceler ve normal dogum olamaz derse ( bebek terse, kadinin catisi darsa, acilma olmuyorsa v.b) doktor sezeryan yapar.
Neden Türkiye dede ayni yasa olmasin.
Cagladan, ben özel mesaj gönderemiyorum, bir sınır varmış galiba. Paylaştığın yazı çok bilgilendiriciydi ama fark edilmedi, haklısın. Teşekkürler.
Bu arada, "dini karıştırmayın, herkes müslüman değil" deyince diğer dinleri örnek gösteren arkadaşlara söylüyorum; dünyada deizm ve ateizm denen kavramlar da var.
evet söylemek istediğim bu çıkardıkları yasayla başedemiyorlar ve şimdi insanların inançlarını, duygularını sömürerek buna çözüm bulmaya çalışıyorlar.
sezaryenin önünü kendileri açtılar şimdi şirin görünerek kapatmaya çalışıyorlar. sorarım size 10 yıldır kürtaj yapılıyor 10 yıldır cinayet işleniyor madem yeni mi akıllarına geldi bunu engellemek. ya da neden 10 yıl gibi bir süre beklendi. 10 yıldır mecliste gerekli çoğunluk var. madem cinayetti referandumda neden hiç bahsedilip halkın düşünceleri alınmadı? neden ŞİMDİ diye sorası geliyor insanın. bir gece uyurken bir anda akıllarına geldi de mi böyle bir anda ortaya çıktı bu kürtaj meselesi. iyi niyetli gerçek düşüncesi hak korumak olan bir yönetim neden 10 yıl beklesin. olanları yaşananları gördükçe insanın aklına daha binbir türlü soru geliyor.
ha bu arada bir dip not ; referandum zamanı 12 eylülün, darbelerin intikamını alacağız diye bas bas bağıranlar 12 eylül darbecilerine af yasası hazırlamışlar. bu insanlara nasıl güveneyim ben. yaptıkları her işte nasıl çıkar aramayayım?
evet söylemek istediğim bu çıkardıkları yasayla başedemiyorlar ve şimdi insanların inançlarını, duygularını sömürerek buna çözüm bulmaya çalışıyorlar.
sezaryenin önünü kendileri açtılar şimdi şirin görünerek kapatmaya çalışıyorlar. sorarım size 10 yıldır kürtaj yapılıyor 10 yıldır cinayet işleniyor madem yeni mi akıllarına geldi bunu engellemek. ya da neden 10 yıl gibi bir süre beklendi. 10 yıldır mecliste gerekli çoğunluk var. madem cinayetti referandumda neden hiç bahsedilip halkın düşünceleri alınmadı? neden ŞİMDİ diye sorası geliyor insanın. bir gece uyurken bir anda akıllarına geldi de mi böyle bir anda ortaya çıktı bu kürtaj meselesi. iyi niyetli gerçek düşüncesi hak korumak olan bir yönetim neden 10 yıl beklesin. olanları yaşananları gördükçe insanın aklına daha binbir türlü soru geliyor.
ha bu arada bir dip not ; referandum zamanı 12 eylülün, darbelerin intikamını alacağız diye bas bas bağıranlar 12 eylül darbecilerine af yasası hazırlamışlar. bu insanlara nasıl güveneyim ben. yaptıkları her işte nasıl çıkar aramayayım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?