anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
Cagladan, ben özel mesaj gönderemiyorum, bir sınır varmış galiba. Paylaştığın yazı çok bilgilendiriciydi ama fark edilmedi, haklısın. Teşekkürler.

Bu arada, "dini karıştırmayın, herkes müslüman değil" deyince diğer dinleri örnek gösteren arkadaşlara söylüyorum; dünyada deizm ve ateizm denen kavramlar da var.

ben bana verdiğiniz cevabın benim söylediklerimle ilgisini anlayamadım kusura bakmayın..söylediğim şey devlet doktorlara ameliyat tahlil vsvs başına para kazanma imkanı getirmiştir (performans yasası deniyor buna) ve şimdi doktorların çoğu para kazanmak için normal doğum değil sezaryene yönendiriyor hastalarını (bu arada hükümetimiz sezaryeni de kürtajla aynı kefeye koyuyor ama kimse bundan bahsetmiyor çünkü çoğu insan acısız olduğunu düşünüp sezaryeni tercih ediyor işine geliyor yani oysa kürtaj cinayettir demek daha dramatik) sezaryene de kısıtlama getireceklerini söyediler. ama insanları hassas yerinden vurup kürtaj öne çıkarıldı ki haklılıkları tescillensin...

ha bu arada almanyayı bilmem ama bizde 10. haftada cinsiyet tespit eden teknoloji henüz yok..olsa olsa tahmin % verir tahminle de kimse bebeğine kıymaz..kıyarsa da normal bir insan değildir çocuk yetiştirmesin zaten. kaldı ki 6. 7. ayda bile "aaa yanılmışım kız değilmiş" diyen doktorlar var. kimse tahmine dayanarak çocuk aldırmaz endişelenmeyin

Son düzenleme:
ben burada meselenın başka kısmını düşünüyorum

bu kısıtlamalar yasaklar sadece kürtajla sınırlı mı kalır yoksa daha başka alanlarda devamı gelir mi benım merak ettiğim bu

biz kadınları birbirimize mi düşürmek istiyorlar? ya bizim gibi düşün ya da git mi demeye getirecekler asıl korkunç olan bu bence...

Siz sezeryandan bahsederek para yükünden kurtulmak istiyor dediniz sanirim.?
Bakin Almaya dada bir kadin normal dogum yapabilecek durumdaysa, hicbir doktor sezeryan yapamaz.
Yapan doktor olursa hakkiinda kanuni islem yapilir.
Yani bu sadece Türkiye ye özgü birsey degil ki.
Ben 3 cocuk dogum yaptim.
Hastaneye gittim, ilk önce sancilara dayanamam zannettim ve " sezeryan olabilirmi dayanamazsam " dedim.
Doktor " kesinlikle hayir, siz normal dogum yapabilirsiniz, sorun yok" dedi.
Bana nasil dogum yapmak istedigimi sordular ( suda, oturarak, yatarak,).
Suda dedim ve yaptim dogumumu.
Tabi doktor inceler ve normal dogum olamaz derse ( bebek terse, kadinin catisi darsa, acilma olmuyorsa v.b) doktor sezeryan yapar.
Neden Türkiye dede ayni yasa olmasin.

özel eğitim okulunda çalışan bir öğretmen olarak normal doğumda oluşan hatalar sonucu yavruların ne hale geldiğini hergün gören biri olarak sormak istiyorum neden normal doğumun ciddi risklerinden de bahsetmiyor kimse? bıraksınlarda nasıl doğuracağıma bari ben karar vereyim!

Neden mi olmasın?

Sizin konunuzda bunun nedenlerini açıkça belirtmiştim.
Hatta yurtdışındaki bu tutumdan dolayı bir arkadaşımın cpli çocuk sahibi oldugunu ve daha pek çok şeyi...

Fakat şu haber yeterince anlatır sanırım.

Doğduğuna pişman ettiler 02 Haziran 2012 Cumartesi 23:18

haberin tarihine bakın çok degil daha dün ((((

Son düzenleme:

sizin görmemeniz bu gerçeğin olmadığı anlamına gelmiyor, keşke öyle olsa idi....
ayrıca tepkim olmadığını nereden biliyorsunuz da bu kadar kesin bir dille ortak olmuşsunuz diyebiliyorsunuz.
her neyse yazımı ilk alıntılayan arkadaşın da dediği gibi herkes at gözlüğüyle bakıp aynı yerde kalmış hakikaten iki ileri bir geri

hay agzını öpeyim inanılmaz güzel anlatmışsın onların başına gelmez canım neden gelsinki :))

Şu yazdıklarınıza kadar kürtaja karşı olmanızın sebebini anlamaya çalışıyordum ama,niyetiniz anlaşıldı.

Etrafınızı görmeye çalıştığınız o gözlükleri birgün çıkartırsanız konuşabiliriz belki.Size son kez cevap yazayım.

1-Almanyada ilköğretimin ikinci kısmında kız çocuklarını okula göndermeyen kaç aile var?
Ortada olmayan ,sadece duyumlarla iddia ettiğiniz cinsiyet ayrımına karşı çıkmadan önce yaşayan,okuma hakkı elinden alınan,12 yaşında evlendirilen 14 yaşında anne olan kız çocuklarımıza üzülün biraz.Burda çıkartılan 4+4+4 ün sonucu varolan bu gerçeği daha da arttıracak.

2-Fen lisesindeki çocuk haketmiş orayı kazanmış,ordaki eğitimle çok zorlanmış ve çocuk bütün derslerini 5 getirememişse onu cezalandırmaktır bu.

3-Kürtajda yasal sınır 4 hafta olacak dendi.Olma ihtimali yüksek bir tahmin.

25 tahmininizden sonrada Türkiyede hiç yaşamamış olduğunuzu veya hayal dünyasında yaşadığınızı düşünüyorum.

İyi geceler.

Madem şuanki yasaktan haberiniz var,tepkiniz de oldu,o zaman neyi tartışıyorsunuz?

Doktor demisse normal dogum olabilir. Demek ki olabilir. Ve yasadigim ülkede de öyle. Doktor diyorsa normal dogum olabilir. Oluyor.

Iyide sezeryanda komplikasyonlr olusmuyor mu?
iste sezeryanda olusa komplikasyonlar.

Sezeryanda Bebeği Etkileyebilecek Riskler;

• Solunum Problemleri : Sezeryan ile doğan bebeklerde doğum sonrası ilk günlerde anormal derece hızlı nefes alma verme sebebiyle solunum problemleri gelişebilir. 38 haftadan önce isteğe bağlı veya bebeğin ciğerlerinin geliştiğinden emin olunmadan yapılan sezeryanlar solunum problemi ve solunum güçlüğü sendromu riskini arttırır.
  • Fetal Yaralanma : Çok nadir olsa da, operasyon esnasında bebeğin cildinde ufak çentikler oluşabilir.
Sizi Etkileyebilecek Riskler;

• Rahmi Çevreleyen Zarda İltihap ve Enfeksiyon : Endometrit olarak bilinen bu durum ateş, üşüme, sırt ağrısı, kokulu vajinal akıntı ve rahimde ağrıya sebep olur. Genellikle damar içi verilen antibiyotiklerle tedavi edilir.
  • Kanama : Normal doğuma göre sezeryanda daha fazla kan kaybedilir. Yine de, kan nakline nadiren ihtiyaç duyulur.
  • İdrar Yolu Enfeksiyonu : İdrar kesesi veya böbreklerde idrar yolu enfeksiyonu gelişebilir.
  • Azalan Bağırsak Fonksiyonu : Karından yapılan herhangi bir operasyon bağırsak faaliyetlerinin azalmasına sebep olabilir.
  • Anesteziye Karşı Reaksiyon : Bölgesel anesteziden sonra bazı kadınlar baş ağrısı yaşayabilir.
  • Kan Pıhtısı : Bacaklarda veya pelvik organlardaki damarlarda pıhtı olma riski normal doğuma göre 4 kat fazladır. Eğer bu oluşan pıhtı ciğerlere doğru yol alırsa, hasar yaşamı tehdit eden boyutlara ulaşabilir. Operasyon sonrasında sık sık yürüyerek kan pıhtısı oluşma ihtimalini azaltabilirsiniz.
  • Yara Enfeksiyonları : Kesi yerinde veya çevresinde enfeksiyon gelişebilir ve iltihaplanabilir.
  • Ekstra Operasyonlar : Sezeryan esnasında yakın çevredeki organlara zarar gelirse, ekstra operasyonlara ihtiyaç duyulabilir.
  • Gelecek Hamileliklerde Artmış Riskler : Sezeryandan sonra kanama, plasenta previa, anormal fetal pozisyon, rahim yırtılması gibi ciddi komplikasyonlarla karşılaşma riski daha yüksektir.

evet söylemek istediğim bu çıkardıkları yasayla başedemiyorlar ve şimdi insanların inançlarını, duygularını sömürerek buna çözüm bulmaya çalışıyorlar.

sezaryenin önünü kendileri açtılar şimdi şirin görünerek kapatmaya çalışıyorlar. sorarım size 10 yıldır kürtaj yapılıyor 10 yıldır cinayet işleniyor madem yeni mi akıllarına geldi bunu engellemek. ya da neden 10 yıl gibi bir süre beklendi. 10 yıldır mecliste gerekli çoğunluk var. madem cinayetti referandumda neden hiç bahsedilip halkın düşünceleri alınmadı? neden ŞİMDİ diye sorası geliyor insanın. bir gece uyurken bir anda akıllarına geldi de mi böyle bir anda ortaya çıktı bu kürtaj meselesi. iyi niyetli gerçek düşüncesi hak korumak olan bir yönetim neden 10 yıl beklesin. olanları yaşananları gördükçe insanın aklına daha binbir türlü soru geliyor.

ha bu arada bir dip not ; referandum zamanı 12 eylülün, darbelerin intikamını alacağız diye bas bas bağıranlar 12 eylül darbecilerine af yasası hazırlamışlar. bu insanlara nasıl güveneyim ben. yaptıkları her işte nasıl çıkar aramayayım?

Evet sonra ben de fark ettim ki mesaj sayın 100 un altında. Mesaj sayın 100 olmadan özelden paylaşım yapamıyorsun.
Tekrar teşekkür ederim sana.
İşte benim cevabım da tam üstüne bastığın gibi onaydı.

İkincisi diğer dinleri gösterirken Katolikler'de de yasak denmiş. Mesela ben şu an Avusturya'da yaşıyorum ve burada çoğunluk Katoliktir ( Merkez Avrupa denen bölge Katolik olarak bilinir) ancak sekülerizm kavramını özümseyen insanlar dini devlet işlerine bulaştırmamakta ve 12 haftalık yasal sınır koymaktadır kürtaja.

Normal dogum komplikasyonlarının bıraktıgı kalıcı hasar düşünüldüğünde, sezeryanınkiler devede kulak kalıyor gibi...

Doktor demişse olabilir, evet oluyor da peki bebege bir şey oldugunda sorumluluk kabul ediliyor mu?

Edilmiyor, tereyagından kıl çeker gibi işin içinden sıyrılıveriyorlar!!!

E o zaman bunun hesabını kim verecek.

Engelli çocuk anneleriyle bir konuşun bakalım %90'ı normal dogum sırasındaki doktor hatasından,
bebegin oksijensiz kalmasından bahsediyor...

ha sezaryen konusunda kimsenin (doktorlar da dahil) kolay görüneni seçmemesinden yanayım. herşeyin doğalının en iyisi olduğunu düşünürüm. doğum için de tercihim herzaman aksi bir durum yoksa normal doğumdur.

ben hep normalin iyi olduğu düşüncesindeyim ama 3 düşükten sonra aşılama ile hamile kalan bir arkadaşıma da ebe bir arkadaşı seninki değerli gebelik bence normal doğum komplikasyonlarını göze alma demiş...ikisininde farklı riskleri var demek ki

Son düzenleme:

Aslında şimdi gelmiyor akıllarına...
Biraz önce yazdım

2003'den bu yana ortaya atıp da gerçekleştiremedikleri şeyleri
milletin güvenini kazadıktan sonra yani ancak şimdi gerçekleştirmeye cesaret ediyorlar...

Son düzenleme:

Tamamda sezeryana para icin yasak getiriyor devlet dediniz siz.

Bende diyorum ki.
O zaman

Almaya dada bir kadin normal dogum yapabilecek durumdaysa, hicbir doktor sezeryan yapamaz.
Yapan doktor olursa hakkiinda kanuni islem yapilir.
Yani bu sadece Türkiye ye özgü birsey degil ki.
Ben 3 cocuk dogum yaptim.
Hastaneye gittim, ilk önce sancilara dayanamam zannettim ve " sezeryan olabilirmi dayanamazsam " dedim.
doktor " kesinlikle hayir, siz normal dogum yapabilirsiniz, sorun yok" dedi.
Bana nasil dogum yapmak istedigimi sordular ( suda, oturarak, yatarak,).
Suda dedim ve yaptim dogumumu.
Tabi doktor inceler ve normal dogum olamaz derse ( bebek terse, kadinin catisi darsa, acilma olmuyorsa v.b) doktor sezeryan yapar.
Neden Türkiye dede ayni yasa olmasin.

10 yildir neden yapmadiklarini bilemem. Onlara sormak gerek.

Tecavüze uğrayan kadın hastanede tecavüz teşhisi konduğu anda hamileliği önleyici iğne yapılır. Benim eşim kadın doğumcu anne karnındaki bebekte 10 hafta olan kürtaj süresinin uzun bir süreç olduğunu söyler hükümetin süreci kısaltmasına sıcak bakıyor ama daha makul bir hafta olmalı tamamen yasaklanması mümkün olamaz yasak kürtajlar çok artar eşim yasal sürecin son haftasında olan gebeliğe müdahale etmiyor günah olduğunu düşünüyor. Bu sezeryana yasaklanmadan bir çocuk doğurmam lazım valla bir hemşire olarak sayısız normal doğuma girdim ve korkuyorum soğukkanlı olamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…