- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
Neden mi olmasın?
Sizin konunuzda bunun nedenlerini açıkça belirtmiştim.
Hatta yurtdışındaki bu tutumdan dolayı bir arkadaşımın cpli çocuk sahibi oldugunu ve daha pek çok şeyi...
Fakat şu haber yeterince anlatır sanırım.
Doğduğuna pişman ettiler 02 Haziran 2012 Cumartesi 23:18
haberin tarihine bakın çok degil daha dün((((
Bu konulari, dünya geneline bakarak ve inceleyerek baktiginiz, daha baska görebilirsiniz nedenini.
Mesela;
1. Almanyada yasiyorum egitim 4+5+4 ( bu sodaki dört degisebiliyor istege bagli, gidecegi yöne bagli).
Bu durumda Almanya da kizlar sindirilmis durumda ( ayni mantikla bakarsak) demeliyiz. Ama hic alakasi yok. Ayrica Almanyada da 5.5 yasinda olan cocuk okula alinabiliyor.
Ben 4+4+4 egitimi zorunlu egitim olarak biliyorum. Yani ilk 4 ten sonra göndermeme gibi bir durum yok. Zorunlu.
2.Bunu birde söyle düsünün. Fen ve Anadolu lisesine giden cocuklar zaten iyi bir egitim aldiklari icin LYS de sanslari yüksek. Diger cocuklar, daha cok kücük yaslarda bu okullara gitmeyi hak kazanamadiklari icin maddi durumu yetersizse zaten yetersiz egitim alacak birde üstüne, Fen ve Anadolu liselerine imtiyaz taninirsa, diger cocuklara yazik degil mi?
3.Bir kadin kariyer yapmak istiyorsa, diyelim ki hamile kaldi ve dogurmayacak, kariyer yapacak, yasada sinir 5-6 hafta olursa gider aldirir o cocugu. Sonucta kürtaj toptan yasak olmayacak ki.
Süre ise belli degil 4 hatfa olacak söylemleri sadece tahmin.
Kizlarin evlenme yasi 15 e mi inecek:)
Bakalim belki 25 e cikar yasal sinir:) Bakin siz zanninizi 15 ten yana kullandiniz ben 25 ten:)
Yani her şeye de bir cevap buluyorsunuz, maşallah.
Önceki konuda kürtajdan bahsedip konuya siyaset karıştıktan sonra, "Ben yurtdışında yaşıyorum, Türkiye gündemini takip etmiyorum, bu konuyu da insanları bilinçlendirmek için açtım." diyen siz miydiniz? Eğer öyleyse, lütfen her şeye bir cevabınız olmasın. Hele sınava 2 hafta kala yapılan haksız bir değişikliğe hiç olmasın. Başarının cezalandırıldığı bir ülkede yaşıyoruz biz.
Kürtaja karşı olduğunuzu da anladık. Her mesajınızda "kendi fikrimi söylüyorum" diyerek aynı şeyleri tekrarlamanız bunu daha fazla anlamamızı sağlamayacak. Zaten farkındaysanız burada tartışılan şey kürtaj değil, kürtaj yasağı.
Ben secmedim, benim hakkim ne olacak? diyemeyiz cünkü demoktasi böyle birsey cocunluk ne derse o olur.
çok yanlış arkadaşım. bu demokrasi değildir. 1950 lerden beri demokrasiyi çoğunluğun koşulsuz egemenliği zannediyoruz..oysa demokrasi "çoğunluk" değil çoğunluk ve "ÇOĞULCULUK"tur ki bu kavramın ne olduğunu kimse bilmez. çoğulculuk çeşitliliktir. çoğulculuk seni seçmeyenin de hakkını gözetmektir. gerçek demokrasilerde yasa koyucular üşke halkının kendisini seçmiş ya da seçmemiş hakkını korumakla yükümlüdür. yasalar ona göre çıkar sizin varsayımınız gibi çoğunluk ne derse o olur diğerleri ona uyar değildir. çoğunluğun seçtiği yasa koyucu kendisini seçmeyenin de hakkını korur yok saymaz ama maalesef demokrasinin esası olan "çoğulculuk" es geçiliyor yasa koyucuların bir çoğunun bilmediğine de eminim...
gerçek demokrasilerde halklardır esas olan. yasa koyucular halka hizmet eder. ama maalesef -dünyada da bir çok ülkede böyledir -halklar yasa koyucuların hizmetinde çalışıyor.demokrasilerde esas biziz tek hakkımız seçmek değildir. bunu farkkında olmak için de çokça okumak araştırmak gerekir. körü körüne inanmamak gerekir. eğitim gerekir (öğretim değil) en büyük dileğimdir "gerçek demokrasi" ile yönetilmek bunu için de halkların uyanık olması gerekir hakkını aramayı bilmesi gerekir.
Normal doğuma teşvikle bu şekilde bebekler doğuyorsa yasa çıkarsa bu oranın artmasından korkarım, normal doğum şeklini savunurken sezeryanı niye bu kadar aşağılıyorlar anlamıyorum. İlla bir doğum şeklini savunurken diğerini batırmak mı lazım? yazık o yavrucağa hayatını karartmışlar
Bu olayı merak ediyorum. Araştırdım bulamıyorum. Yasak derken süresi mi düşecek yoksa komple mi yasak? Anlamıyorum ki, bu hükümetin de onaylamayacağı kadar mantıksız bence? Kadın hamile olduğunu 6-7 haftadan önce nasıl anlayabilir? 6-7 haftadan kısa süreye nasıl iner aklım almıyor. Acaba bu yasa değişikliği yurtdışında kürtaj olmaya engel mi...? En kötüsü de hasta çocuğu doğurmak zorunda kalmak. Kürtaj yasağından kastedilen nedir?
Tecavüze uğrayan kadın hastanede tecavüz teşhisi konduğu anda hamileliği önleyici iğne yapılır. Benim eşim kadın doğumcu anne karnındaki bebekte 10 hafta olan kürtaj süresinin uzun bir süreç olduğunu söyler hükümetin süreci kısaltmasına sıcak bakıyor ama daha makul bir hafta olmalı tamamen yasaklanması mümkün olamaz yasak kürtajlar çok artar eşim yasal sürecin son haftasında olan gebeliğe müdahale etmiyor günah olduğunu düşünüyor. Bu sezeryana yasaklanmadan bir çocuk doğurmam lazım valla bir hemşire olarak sayısız normal doğuma girdim ve korkuyorum soğukkanlı olamıyorum.
Cagladan, ben özel mesaj gönderemiyorum, bir sınır varmış galiba. Paylaştığın yazı çok bilgilendiriciydi ama fark edilmedi, haklısın. Teşekkürler.
Bu arada, "dini karıştırmayın, herkes müslüman değil" deyince diğer dinleri örnek gösteren arkadaşlara söylüyorum; dünyada deizm ve ateizm denen kavramlar da var.
Henüz ortada herkesin okuyup anlayabileceği bir şey yok.Zaten tarzları bu.Bir gecede kapalı kapılar ardında ,bir anda meclisten geçiriverecekler.O yüzden diyorum ya kabul edilirse zaten kadınlar hükmen mağlup olacaklar,ondan sonra herşey için çok geç olacak.
Biz detaylarını siyasilerin ağzından kaçırdıklarından anlayabiliyoruz.Kürtaj tamamen yasaklanacak.Yapan ve yaptıranlar yasalara göre suçlu olacak.
Bir kadın tecavüze uğrayıp hamile kaldığında çocuğu 9 ay karnında taşıyıp doğuracak.(bir bakanın sözü)
Eğer ki kadının psikolojisi bozulursa bunalıma girerse sabretsin çocuğu doğursun sonra kendini öldürebilir(bir büyükşehir belediye başkanının sözü)
Sonuçta bunları biz kafamızdan uydurmuyoruz.Kadına verdikleri değer bu.O yüzden sadece burada değil her ortamda sesinizi çıkarın arkadaşlar.Bunlar kadın veya erkek onurlu hiçbir insanın kaldırabileceği şeyler değil.Size saldıracaklardır yok sen ahlaksızsın onla bunla sevişip hamile kalıp aldıracaksın ,yok sen çok kürtaj oluyosun herhalde falan gibi iğrençleşeceklerdir.Bunlardan sakın korkmayın.Bu sefer sert kayaya çarptıklarını anlasınlar.
Bir şey daha,bazı arkadaşlar demiş ya kadınlar kulübünü mü okuyolar diye,okurlar efendim tüm internet yazdığımız herşey mercek altında.Ama yetmez bulunduğunuz her ortamda sesinizi çıkarmaktan korkmayın.
Bu nasil bir mantiktir. Düsüncelerini ifade eden insana " herseye bir cevabin olmasin " deme cüretini gösteren bir insan mi demokrasiden, haktan bahsediyor?
Yazik bu düsünce tarzinda ki insanlarla konusmak dahi istemem.
Ben sinava girecek bir yakinim dolayisi ile o gündemi bilebilirim ama yasa cikacagi söylendigi ilk gün bunu henüz bilmeyede bilirim.
Yasayi arastirip savunada bilirim.
Yoo ama size göre yanliz siz konusmalisiniz degilmi?
Lütfen benim ne mesajimi alintilayin, nede bana yazin.
Cünkü karsida ki insana " cevap verme" diyen insanla konusacak birseyim yoktur benim!!
Lütfen sadece anlamak istemediğinizi anlamayın.
ama hangi dinde ve siyasi görüşde olursam olayım önce ben ANNEYİM.Kurallar kanunlar yaptırımlar için korunmuyorum.Bakabileceğim kadar çocuk yaptım ve onları annesine babasına insanlara vatanıma dünyaya hayırlı evlat olması için mücadele ediyorum. gerekliliğinde kürtajıda onaylıyorum ama başından beri savunduğum önce tedbir tedbir tedbir, sonra mücade diyorum
Öncelikle "her şeye bir cevabın olmasın" demedim, "lütfen her şeye bir cevabınız olmasın." dedim.
Büyük ihtimalle buradaki çoğu insandan küçüğüm, şimdiye kadar üslubumu bozmadan fikirlerimi paylaştım burada. Bilmediğim yerlerde sustum, birkaç kere düşünüp öyle paylaştım düşüncelerimi.
Geçen sene YGS'deki skandallar yüzünden 1 ayımı düzgün çalışmak yerine stres yaparak geçirmek zorunda kaldım. Bu sene de benzer bir şekilde sınava gireceklerin moralini bozacak bir karar veriliyor ve siz burada onun da iyi bir şey olabileceğinden bahsediyorsunuz, üstelik bu kararın verilme sebebi çok belliyken.
"Evlenme yaşı 15'e inecek belki." diyen arkadaşa da "Belki 25 olur." diye bir cevap veriyorsunuz.
Bunlar bu ülkenin ciddi sorunları, farkında mısınız?
Ve şimdi sizin bu yaptığınız "düşüncelerini ifade etmek"mi oluyor? Yani cidden yasal yaş sınırının 25'e çıkabileceğini mi düşündünüz?
Kusura bakmayın da bu dediğim gibi, tam olarak "her şeye bir cevap bulmak"tır.
Mesajınızı alıntılama gibi bir cürette bulunduğum için kusura bakmayın. Kimseyle tartışma niyetinde de değilim. Demokrasi ve haktan söz etmemi de doğru bulmamışsınız ama o konuya hiç girmiyorum bakın, sakin kalmak istiyorum.
Önceki konuda kürtajdan bahsedip konuya siyaset karıştıktan sonra, "Ben yurtdışında yaşıyorum, Türkiye gündemini takip etmiyorum, bu konuyu da insanları bilinçlendirmek için açtım." diyen siz miydiniz? Eğer öyleyse, lütfen her şeye bir cevabınız olmasın. Hele sınava 2 hafta kala yapılan haksız bir değişikliğe hiç olmasın. Başarının cezalandırıldığı bir ülkede yaşıyoruz biz.
.
Tamam bu kavramlar var ama bu kavramlardada Allah inancı yok diye bir ateist vicdansız olmak zorunda mı ? Yolda kalana , aç olana , hasta olana kısacası yardıma muhtaç olana yardım etmek için Allah korkusuna ihtiyaç var mı ? Ateist birinin Allah inancı olmadan acıma duygusu olamaz mı ? Bu dünyaya ,öldükten sonra bile güzel şeyler bırakmak , insanların refahı , mutluluğu , iyi bir hayat sürebilmesi için çalışmak ateistin görevi olamaz mı ?Hangi ataist ben ataistim diye çocuğunu sokkağa atıyor. Biz burada sadece müslümanlarınn kürtajındanmı bahesettik bu zamana kadar. Biz bir canlıdan bahsediyoruz. Ben elhamdülillah müslümanım ama hangi dinde ve siyasi görüşde olursam olayım önce ben ANNEYİM.Kurallar kanunlar yaptırımlar için korunmuyorum.Bakabileceğim kadar çocuk yaptım ve onları annesine babasına insanlara vatanıma dünyaya hayırlı evlat olması için mücadele ediyorum. gerekliliğinde kürtajıda onaylıyorum ama başından beri savunduğum önce tedbir tedbir tedbir, sonra mücade diyorum
kelimeler farklı kullanılınca ne kadar da kolay başka tarafa çekilebiliyor.o belediye başkanın sözü şu.kadın biriyle yatıyor (tecavüzü kastetmiyor) sonra ben hata yaptım çocuğumu öldüreyim diyor.e hata yapan çocuk mu ki onu öldüyorsun diyor.eğer oratada ölümcül bir hata varsa vebal hatayı yapanın boynunda olmalı değil mi günahsiz bir bebeğin değil.
bugün o kürtaj yasaklanmasın diye pankart açan kadınları gördüm de tv de."benim çocuğumu öldürmeye hakkım var bunu engelleyemezsiniz diye bağırıyorlardı" aslında.
herkes ilişki yaşamayı biliyor ama kimse korunmayı bilmiyor bu nasıl iş anlamadım.bekar biri gidip birileriyle yatıyorsa korunsun korunmasın bir de ertesi gün hapı atıversin bir zahmet çok mu zor?herşey zor,bir kürtaj kolay.
nasıl çarpık algılarla bakıyorsunuz olaya şaştım kaldım.evet zaten ertesi gün hapı leblebi gibi yutulacak bir şey hiç zararı yok.ertesi gün hapının kürtajdan pek farkı olmadığını biliyor musunuz?biri gebeliği daha erken sonlandırıyor hepsi bu.orda yürüyüş yapan kadınların da burada kürtaj hakkını savunan kadınlar "biz hamile kalıp kalıp kürtaj olmak istiyoruz" demiyor."bir şekilde hamile kalırsam doğurup doğurmama kararı benimdir" diyor.tabi aradaki farkı anlayabilen ne kadar insan var bilmiyorum.kelimeler farklı kullanılınca ne kadar da kolay başka tarafa çekilebiliyor.o belediye başkanın sözü şu.kadın biriyle yatıyor (tecavüzü kastetmiyor) sonra ben hata yaptım çocuğumu öldüreyim diyor.e hata yapan çocuk mu ki onu öldüyorsun diyor.eğer oratada ölümcül bir hata varsa vebal hatayı yapanın boynunda olmalı değil mi günahsiz bir bebeğin değil.
bugün o kürtaj yasaklanmasın diye pankart açan kadınları gördüm de tv de."benim çocuğumu öldürmeye hakkım var bunu engelleyemezsiniz diye bağırıyorlardı" aslında.
herkes ilişki yaşamayı biliyor ama kimse korunmayı bilmiyor bu nasıl iş anlamadım.bekar biri gidip birileriyle yatıyorsa korunsun korunmasın bir de ertesi gün hapı atıversin bir zahmet çok mu zor?herşey zor,bir kürtaj kolay.
Tamam bu kavramlar var ama bu kavramlardada Allah inancı yok diye bir ateist vicdansız olmak zorunda mı ? Yolda kalana , aç olana , hasta olana kısacası yardıma muhtaç olana yardım etmek için Allah korkusuna ihtiyaç var mı ? Ateist birinin Allah inancı olmadan acıma duygusu olamaz mı ? Bu dünyaya ,öldükten sonra bile güzel şeyler bırakmak , insanların refahı , mutluluğu , iyi bir hayat sürebilmesi için çalışmak ateistin görevi olamaz mı ?Hangi ataist ben ataistim diye çocuğunu sokkağa atıyor. Biz burada sadece müslümanlarınn kürtajındanmı bahesettik bu zamana kadar. Biz bir canlıdan bahsediyoruz. Ben elhamdülillah müslümanım ama hangi dinde ve siyasi görüşde olursam olayım önce ben ANNEYİM.Kurallar kanunlar yaptırımlar için korunmuyorum.Bakabileceğim kadar çocuk yaptım ve onları annesine babasına insanlara vatanıma dünyaya hayırlı evlat olması için mücadele ediyorum. gerekliliğinde kürtajıda onaylıyorum ama başından beri savunduğum önce tedbir tedbir tedbir, sonra mücade diyorum
Kürtaja karşı olduğunuzu da anladık. Her mesajınızda "kendi fikrimi söylüyorum" diyerek aynı şeyleri tekrarlamanız bunu daha fazla anlamamızı sağlamayacak. Zaten farkındaysanız burada tartışılan şey kürtaj değil, kürtaj yasağı.
Not: Arastiran insana da tahammül yok hea:) Arastirmasin, sorusturmasin, benim fikrimin zittini savunacaksa karismasin, konusmasin, susup otursun:) Demokratlara bak!!!
Dilerim, baskasina " herseye cevap verme" deme cüretini göstereni bu kisiyi begenen arkadaslarim, birgün gelip bu kisi ile zit fikirleriniz olmasin. Zira kalkar sizede " cevap verme" der. Baskalarida gelir onu begenir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?