anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Normal doğuma teşvikle bu şekilde bebekler doğuyorsa yasa çıkarsa bu oranın artmasından korkarım, normal doğum şeklini savunurken sezeryanı niye bu kadar aşağılıyorlar anlamıyorum. İlla bir doğum şeklini savunurken diğerini batırmak mı lazım? yazık o yavrucağa hayatını karartmışlar

Yani her şeye de bir cevap buluyorsunuz, maşallah.

Önceki konuda kürtajdan bahsedip konuya siyaset karıştıktan sonra, "Ben yurtdışında yaşıyorum, Türkiye gündemini takip etmiyorum, bu konuyu da insanları bilinçlendirmek için açtım." diyen siz miydiniz? Eğer öyleyse, lütfen her şeye bir cevabınız olmasın. Hele sınava 2 hafta kala yapılan haksız bir değişikliğe hiç olmasın. Başarının cezalandırıldığı bir ülkede yaşıyoruz biz.

Kürtaja karşı olduğunuzu da anladık. Her mesajınızda "kendi fikrimi söylüyorum" diyerek aynı şeyleri tekrarlamanız bunu daha fazla anlamamızı sağlamayacak. Zaten farkındaysanız burada tartışılan şey kürtaj değil, kürtaj yasağı.

Bu nasil bir mantiktir. Düsüncelerini ifade eden insana " herseye bir cevabin olmasin " deme cüretini gösteren bir insan mi demokrasiden, haktan bahsediyor?
Yazik bu düsünce tarzinda ki insanlarla konusmak dahi istemem.
Ben sinava girecek bir yakinim dolayisi ile o gündemi bilebilirim ama yasa cikacagi söylendigi ilk gün bunu henüz bilmeyede bilirim.
Yasayi arastirip savunada bilirim.
Yoo ama size göre yanliz siz konusmalisiniz degilmi?
Lütfen benim ne mesajimi alintilayin, nede bana yazin.
Cünkü karsida ki insana " cevap verme" diyen insanla konusacak birseyim yoktur benim!!

Not: Arastiran insana da tahammül yok hea:) Arastirmasin, sorusturmasin, benim fikrimin zittini savunacaksa karismasin, konusmasin, susup otursun:) Demokratlara bak!!!
Dilerim, baskasina " herseye cevap verme" deme cüretini göstereni bu kisiyi begenen arkadaslarim, birgün gelip bu kisi ile zit fikirleriniz olmasin. Zira kalkar sizede " cevap verme" der. Baskalarida gelir onu begenir.

Son düzenleme:

daha güzel nasıl açıklanır bilmem..körü körüne inanmamak gerek...öyle bir gün gelecek ki herkese biryerden birşeyler dokunacak...

Çok özel olmazsa size sormak istiyorum.

Lütfen affedin.

Dogum şekliniz nasıldı?

Son düzenleme:

Henüz ortada herkesin okuyup anlayabileceği bir şey yok.Zaten tarzları bu.Bir gecede kapalı kapılar ardında ,bir anda meclisten geçiriverecekler.O yüzden diyorum ya kabul edilirse zaten kadınlar hükmen mağlup olacaklar,ondan sonra herşey için çok geç olacak.
Biz detaylarını siyasilerin ağzından kaçırdıklarından anlayabiliyoruz.Kürtaj tamamen yasaklanacak.Yapan ve yaptıranlar yasalara göre suçlu olacak.
Bir kadın tecavüze uğrayıp hamile kaldığında çocuğu 9 ay karnında taşıyıp doğuracak.(bir bakanın sözü)
Eğer ki kadının psikolojisi bozulursa bunalıma girerse sabretsin çocuğu doğursun sonra kendini öldürebilir(bir büyükşehir belediye başkanının sözü)
Sonuçta bunları biz kafamızdan uydurmuyoruz.Kadına verdikleri değer bu.O yüzden sadece burada değil her ortamda sesinizi çıkarın arkadaşlar.Bunlar kadın veya erkek onurlu hiçbir insanın kaldırabileceği şeyler değil.Size saldıracaklardır yok sen ahlaksızsın onla bunla sevişip hamile kalıp aldıracaksın ,yok sen çok kürtaj oluyosun herhalde falan gibi iğrençleşeceklerdir.Bunlardan sakın korkmayın.Bu sefer sert kayaya çarptıklarını anlasınlar.
Bir şey daha,bazı arkadaşlar demiş ya kadınlar kulübünü mü okuyolar diye,okurlar efendim tüm internet yazdığımız herşey mercek altında.Ama yetmez bulunduğunuz her ortamda sesinizi çıkarmaktan korkmayın.

Hanımefendi , vaktiniz varsa önceki sayfaları okumanızı şiddetle öneririm. Belirttiğiniz düşünce doğru , ancak bu yeterli bir önlem değil.

Son düzenleme:

Lütfen sadece anlamak istemediğinizi anlamayın.
Tamam bu kavramlar var ama bu kavramlardada Allah inancı yok diye bir ateist vicdansız olmak zorunda mı ? Yolda kalana , aç olana , hasta olana kısacası yardıma muhtaç olana yardım etmek için Allah korkusuna ihtiyaç var mı ? Ateist birinin Allah inancı olmadan acıma duygusu olamaz mı ? Bu dünyaya ,öldükten sonra bile güzel şeyler bırakmak , insanların refahı , mutluluğu , iyi bir hayat sürebilmesi için çalışmak ateistin görevi olamaz mı ?Hangi ataist ben ataistim diye çocuğunu sokkağa atıyor. Biz burada sadece müslümanlarınn kürtajındanmı bahesettik bu zamana kadar. Biz bir canlıdan bahsediyoruz. Ben elhamdülillah müslümanım ama hangi dinde ve siyasi görüşde olursam olayım önce ben ANNEYİM.Kurallar kanunlar yaptırımlar için korunmuyorum.Bakabileceğim kadar çocuk yaptım ve onları annesine babasına insanlara vatanıma dünyaya hayırlı evlat olması için mücadele ediyorum. gerekliliğinde kürtajıda onaylıyorum ama başından beri savunduğum önce tedbir tedbir tedbir, sonra mücade diyorum

kelimeler farklı kullanılınca ne kadar da kolay başka tarafa çekilebiliyor.o belediye başkanın sözü şu.kadın biriyle yatıyor (tecavüzü kastetmiyor) sonra ben hata yaptım çocuğumu öldüreyim diyor.e hata yapan çocuk mu ki onu öldüyorsun diyor.eğer oratada ölümcül bir hata varsa vebal hatayı yapanın boynunda olmalı değil mi günahsiz bir bebeğin değil.
bugün o kürtaj yasaklanmasın diye pankart açan kadınları gördüm de tv de."benim çocuğumu öldürmeye hakkım var bunu engelleyemezsiniz diye bağırıyorlardı" aslında.
herkes ilişki yaşamayı biliyor ama kimse korunmayı bilmiyor bu nasıl iş anlamadım.bekar biri gidip birileriyle yatıyorsa korunsun korunmasın bir de ertesi gün hapı atıversin bir zahmet çok mu zor?herşey zor,bir kürtaj kolay.

ya hadi kürtajı anladık da sezaryene ne hakla karışıyorlar arkadaş!kime ne benim nasıl doğurduğumdan!saatlerce hatta günlerce o acıyı çekmek zorunda değilim ki ben.kahramanlığa hiç gerek yok yani.arkadaşlar paylaşmış zaten normal doğumda meydana gelen olayları.hiç birşey olmasa bile normal doğumda bi sürü bebeğin burnu kırılıyor mesela ilerki yaşlarda ortaya çıkan burun kemiği eğriliklerinin sebebi işte.ayrıca yurtdışında da isteğe bağlı sezaryen gayet olan birşey.bizim alman bir tanıdığımız 3 doğum yaptı üçü de sezaryen.üçünü de kendi isteğiyle yaptı.

Öncelikle "her şeye bir cevabın olmasın" demedim, "lütfen her şeye bir cevabınız olmasın." dedim.
Büyük ihtimalle buradaki çoğu insandan küçüğüm, şimdiye kadar üslubumu bozmadan fikirlerimi paylaştım burada. Bilmediğim yerlerde sustum, birkaç kere düşünüp öyle paylaştım düşüncelerimi.

Geçen sene YGS'deki skandallar yüzünden 1 ayımı düzgün çalışmak yerine stres yaparak geçirmek zorunda kaldım. Bu sene de benzer bir şekilde sınava gireceklerin moralini bozacak bir karar veriliyor ve siz burada onun da iyi bir şey olabileceğinden bahsediyorsunuz, üstelik bu kararın verilme sebebi çok belliyken.

"Evlenme yaşı 15'e inecek belki." diyen arkadaşa da "Belki 25 olur." diye bir cevap veriyorsunuz.
Bunlar bu ülkenin ciddi sorunları, farkında mısınız?

Ve şimdi sizin bu yaptığınız "düşüncelerini ifade etmek"mi oluyor? Yani cidden yasal yaş sınırının 25'e çıkabileceğini mi düşündünüz?
Kusura bakmayın da bu dediğim gibi, tam olarak "her şeye bir cevap bulmak"tır.

Mesajınızı alıntılama gibi bir cürette bulunduğum için kusura bakmayın. Kimseyle tartışma niyetinde de değilim. Demokrasi ve haktan söz etmemi de doğru bulmamışsınız ama o konuya hiç girmiyorum bakın, sakin kalmak istiyorum.

Biz burda farklı birşey savunmuyoruz ki,

Tabii ki tedbir,önce korunmayı öğrensin tüm kadınlarımız.

Burda kürtaj yasasına karşı çıktığımız için hepimiz potansiyel kürtajcılar da değiliz.

Ben bu güne kadar kürtaj olmadım,kazara hamile kalsam gene kürtaj olamam,ama büyük konuşmamak lazım,yarın hiçbirimizin tecavüze uğramıyacağının garantisi yok,kaldı ki 45 yaşından sonra hamile kalırsanız ve bir hastalığınız olduğunu öğrenirseniz,bile bile doğurabilirmisiniz o çocuğu.

Bizler burda bireysel kararlarımızı tartışmıyoruz,bu bir toplum sorunu.

Su asagidaki yaziyi yazan sizmisiniz?

Basina lütfen koyunca aceba, baski, diktatörlük kalkiyormu?
Bu yaziyi yazan insanla konusacak birseyim yok!!! Bana baska birsey yazmamanizi rica ediyorum.

Hanımefendi, öyle bir yazmışsınız ki gören de bizi ATEİSTLERE karşı sanacak:) Halbuki onların da bu ülkede yerlerinin olmasını destekleyen bizleriz. Elbetteki Ateist insanların da iki gözü iki kulağı bir kalbi, vicdanı ve duyguları vardır. Konu bu değil ki.

Konu şu: Sürekli birileri KURANDA YAZIYOR BU GÜNAHTIR. DİNİMİZCE KATİYEN GÜNAHTIR diyip duruyor. Buna cevap olarak, bu dinimizce Günah diyerek birşeyleri savunamazsınız çünkü ülkede Ateist insanlar da vardır DEDİK. BUDUR. Umarım bu cevap yeterli olmuştur.

Bunun yanı sıra, bir canlıdan bahsediyoruz evet ve sanki bu yasaya karşı olanların VİCDANLARI yokmuş gibi yorum yapmayın lütfen. Yeter artık sınırlarımı aşıyorum. Kaç kere daha yazmak, kaç kere daha anlatmak gerekiyor? Sizlerin duyguları varsa bizlerin de duyguları var ve aslında duygularımız olduğu için bu yasaya sonuna kadar karşı çıkıyoruz. ( SİZE GÖRE BU VİCDANSIZLIK DA OLABİLİR; BU KISMINI TARTIŞMAYALIM ARTIK LÜTFEN)

Ben olayı önceki sayfalarda iki grupta özetledim. Bakmak isterseniz dönüp bakınız. Dönüp sayfaları tekrar okursanız, bu yasaya karşı çıkmamızın nedenlerini anlar aslında bizim de vicdanımızın bir çok şeyi ANLAYAMADIĞINI anlarsınız.

Ben yazmaktan bıktımmmm ama insanlar pişirip pişirip başka kılıflarla aynı yere dönmekten bıkmadılar...

maalesef siyasileri korumak adına bazı insanların yapamayacağı şey yok.Yok aslında o öyle demediydi de böyle dediydi.Sanki o şekilde anlaşılsa bile söylenilen çok doğru birşeymiş gibi.Ayrıca bakanın dediği tecavüze uğrayan da doğuracak sözünü es geçiveriyorlar.Defalarca yazdım ama yine yazıcam ben yorulmam.Bir kişi kendine saygısı olan ,onurlu bir kişi bu yazdıklarımızdan birşeyler kapsa yeter.
Dinimize göre 40-120 gün sonra bilime göre 6 ay sonra canlı olduğu kabul edilebilen fetüsden bahsediliyor.Bir çocuktan veya bir canlıdan değil.
Eğer benim vicdanıma göre o canlıdır diyebiliyorsan o zaman bu kararı herkesin kendi vicdanına göre verebileceğini düşünüyorsun demektir.

Ayrıca BAZILARI HAZMEDEMESE DE BURASI LAİK BİR DEVLET.DİNE GÖRE YASA YAPILMAZ.
İnsanlar inançlarına göre yaşarlar eğer ki inancına göre bunu yapmak günahsa yapmaz.Bunun günahının kendine ait olduğunu bilir.Bir başkası yaparsa da onun günahının da ona ait olduğunu bilir.

bu arada videoyu bulup izlemenizi tavsiye ederim orada direk tecavüze uğrayan kadınlar, kendi hataları yüzünden cümlesine bağlanıyor farklı birşey kasdedilmiyor.

kaçamak yapıp çocuk doğuranlardansa,doğudaki nüfus patlamasını düşünün bence.dediğiniz gibi 'korunmayı bilmiyorlar' mesela çok sevgili devletimiz doğuda zehirli sütler yerine prezervatifler dağıtsa,halkı korunma konusunda bilinçlendirse,diğer ülkede bu kadar uçuk olmayan ilaç fiyatlarını özellikle ertesi gün hapının fiyatını indirse daha iyi olmaz mı?
hatta daha iyisi din dersi yerine sağlık dersi verilse nasıl olur?

yanlış anlamayın ailecek dinimize bağlıyız eksiksiz oruç tutarız ama ben din dersinin lisede olmaması gerektiğine inanıyorum.sonuçta din ülkeye mal edilemez ve ülkemizde gördüğümüz ders müslümanlık dersi.madem din dersi olacak diğer dinler de objektif biri tarafından,tarih dersi gibi -kimseyi başka dine yönlendirmeden- tanıtılsın ki ülkemizde doğan büyüyen hristiyanların yahudilerin ve diğer dinden çocukların hakkı yenmesin.ben çevremden çok gördüm din dersine katılmak zorunda kalan,anlattıkları kadarıyla kendi dini yeriliyor müslümanlık yüceltiliyordu ki aynısı aleviler için de geçerli.'ama din önemli müslümanlık ne güzel din' vs vs. demeden önce yurtdışında yaşadığınızı ve zorla hristiyanlık dersi aldığınızı bir hayal edin?

sağlık dersinde çocuklara korunma öğretilse bilinçlendirilse kötü sonuçlar azaltılır bence.ülkemizde cinsellik ayıp diye kabul ediliyor ama bence ama sağlıklı cinsellik-üreme için eğitim verilmeli,ben lise 3teyken sağlık dersinde kısmen bunları görmüştük,başka herkes gülüp eğlenmişti kızlar utanmıştı falan ama çok değil 2 hafta sonra hepimiz çok profesyonel karşıladık ve cidden bize katkısı çok oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
nasıl çarpık algılarla bakıyorsunuz olaya şaştım kaldım.evet zaten ertesi gün hapı leblebi gibi yutulacak bir şey hiç zararı yok.ertesi gün hapının kürtajdan pek farkı olmadığını biliyor musunuz?biri gebeliği daha erken sonlandırıyor hepsi bu.orda yürüyüş yapan kadınların da burada kürtaj hakkını savunan kadınlar "biz hamile kalıp kalıp kürtaj olmak istiyoruz" demiyor."bir şekilde hamile kalırsam doğurup doğurmama kararı benimdir" diyor.tabi aradaki farkı anlayabilen ne kadar insan var bilmiyorum.

Evet, tam üstüne bastınız. Ben de tam ateistlerin ne kadar acımasız, pis ve kötü insanlar olduklarına dair bir şey yazmak üzereydim.

Lütfen, bakın lütfen, Allah aşkına, yazdığım şeyden bunları nasıl çıkarabildiğinizi bana açıklayın!

Üstteki mesajı beğenenlerden biri de benim.
Beğendim çünkü ben de sizin daha 2 gün önce,yasadan haberim bile yok dediğinizi hatırlıyorum.
Hatta Türkiye gündemini nasıl olur da bilmezsiniz diye sorulmuştu.
Oysa siz aselsan'dan tutun,eğitim sistemine kadar herşeyden haberdarsınız.
Yasayı da herkesten çok savunur durumdasınız.

Konuya arada bakıyorum da,inanın neredeyse yasayı sizin çıkaracağınız hissine kapılıyorum.

Arkadaş size cevap verme dememiş zaten.
Sadece kürtaj hakkında bilinçlendirmek istediğinizi söylemiştiniz,eğer öyleyse lütfen herşeye bir cevabınız olmasın diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…