- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
Yani her şeye de bir cevap buluyorsunuz, maşallah.
Önceki konuda kürtajdan bahsedip konuya siyaset karıştıktan sonra, "Ben yurtdışında yaşıyorum, Türkiye gündemini takip etmiyorum, bu konuyu da insanları bilinçlendirmek için açtım." diyen siz miydiniz? Eğer öyleyse, lütfen her şeye bir cevabınız olmasın. Hele sınava 2 hafta kala yapılan haksız bir değişikliğe hiç olmasın. Başarının cezalandırıldığı bir ülkede yaşıyoruz biz.
Kürtaja karşı olduğunuzu da anladık. Her mesajınızda "kendi fikrimi söylüyorum" diyerek aynı şeyleri tekrarlamanız bunu daha fazla anlamamızı sağlamayacak. Zaten farkındaysanız burada tartışılan şey kürtaj değil, kürtaj yasağı.
Çok özel olmazsa size sormak istiyorum.
Lütfen affedin.
Dogum şekliniz nasıldı?
maalesef siyasileri korumak adına bazı insanların yapamayacağı şey yok.Yok aslında o öyle demediydi de böyle dediydi.Sanki o şekilde anlaşılsa bile söylenilen çok doğru birşeymiş gibi.Ayrıca bakanın dediği tecavüze uğrayan da doğuracak sözünü es geçiveriyorlar.Defalarca yazdım ama yine yazıcam ben yorulmam.Bir kişi kendine saygısı olan ,onurlu bir kişi bu yazdıklarımızdan birşeyler kapsa yeter.
Dinimize göre 40-120 gün sonra bilime göre 6 ay sonra canlı olduğu kabul edilebilen fetüsden bahsediliyor.Bir çocuktan veya bir canlıdan değil.
Eğer benim vicdanıma göre o canlıdır diyebiliyorsan o zaman bu kararı herkesin kendi vicdanına göre verebileceğini düşünüyorsun demektir.
Ayrıca BAZILARI HAZMEDEMESE DE BURASI LAİK BİR DEVLET.DİNE GÖRE YASA YAPILMAZ.
İnsanlar inançlarına göre yaşarlar eğer ki inancına göre bunu yapmak günahsa yapmaz.Bunun günahının kendine ait olduğunu bilir.Bir başkası yaparsa da onun günahının da ona ait olduğunu bilir.
kelimeler farklı kullanılınca ne kadar da kolay başka tarafa çekilebiliyor.o belediye başkanın sözü şu.kadın biriyle yatıyor (tecavüzü kastetmiyor) sonra ben hata yaptım çocuğumu öldüreyim diyor.e hata yapan çocuk mu ki onu öldüyorsun diyor.eğer oratada ölümcül bir hata varsa vebal hatayı yapanın boynunda olmalı değil mi günahsiz bir bebeğin değil.
bugün o kürtaj yasaklanmasın diye pankart açan kadınları gördüm de tv de."benim çocuğumu öldürmeye hakkım var bunu engelleyemezsiniz diye bağırıyorlardı" aslında.
herkes ilişki yaşamayı biliyor ama kimse korunmayı bilmiyor bu nasıl iş anlamadım.bekar biri gidip birileriyle yatıyorsa korunsun korunmasın bir de ertesi gün hapı atıversin bir zahmet çok mu zor?herşey zor,bir kürtaj kolay.
Üstteki mesajı beğenenlerden biri de benim.
Beğendim çünkü ben de sizin daha 2 gün önce,yasadan haberim bile yok dediğinizi hatırlıyorum.
Hatta Türkiye gündemini nasıl olur da bilmezsiniz diye sorulmuştu.
Oysa siz aselsan'dan tutun,eğitim sistemine kadar herşeyden haberdarsınız.
Yasayı da herkesten çok savunur durumdasınız.
Konuya arada bakıyorum da,inanın neredeyse yasayı sizin çıkaracağınız hissine kapılıyorum.
Arkadaş size cevap verme dememiş zaten.
Sadece kürtaj hakkında bilinçlendirmek istediğinizi söylemiştiniz,eğer öyleyse lütfen herşeye bir cevabınız olmasın diyor.
Yani siz bir konuyu savunurken arastirmiyormusunuz?
Aselsani burda okudum ve arastirdim.
Siz yapmazmisiniz?
Bir konuyu duydugumda hemen arastiran bir insanimdir ve bu yönümü cok severim!!
Yasayida arastirdim evet savunuyorum. Savunamazmiyim yokmu bu hakkim?
Tacevüze, cinsiyet yüzünden öldürülen bebeklere vb seylere care olacagini umuyorum. Bebek istemyen insanlarada kürtaj hakkinin taninmasi icin sinirin 6 haftaya indirilecegini umut ediyorum!!!
Arkadasin ne dedigini de cok iyi anladim ben.
NOT: Bu yazacagim meleknaz arkadasa degildir.
Bazi arkadaslar benim hakkimda yorum yapiyor ama sunu söylemeliyim, bir insan fikir alisverisini, konusmayi, tartismayi, hakaret etmek saniyorsa ben o insanla birdaha muhattab olmam.
Komplike gelişen bir durum sonucu sezeryan oldum. Neden sordun?
gerçekten bunun tartışılabildiğine inanmıyorum.herkesin derdi hayatı kendisini bağlar,size ne!!
kürtaj cinayetmiş yasa çıksın..yahu seni enterese eder mi,senden mi istiyoruz kürtaj parasını,günahı senin mi boynuna sanane?bu nasıl bir cahilliktir bağnazlıktır örümcek kafalılıktır..sen kimsin ki buna karışabiliyorsun,karşı çıkabiliyorsun,bu kadının kendisini bağlar.
bir çoğumuz yaramazlık yapan çocuğa annesi sahip çıkmıyor diyoruz,bu örnekteki gibi bir çocuğun başına gelebilecek herşeyden annesi sorumlu,sen değil,bakarken sana sormuyor doğururken mi sana soracakk?
kürtaj cinayetmiş..allah allah o zaman bana göre de televizyon izlemek tembelliktir ülkedeki televizyonları toplatalım?aa çok kötü di mi sizin için televizyon olmaması..ne de olsa bunları aklınıza sokan hep o.allah kabul ettiğiniz insanlar çıkar saçmalar orada,biliçaltınızda sempati beslersiniz o insanlara,oyuncağı olursunuz.
mesele kürtaj değil,sen kürtaja karşı çıktığın kadar,hükümetin hataları yüzünden ölen askerlerin haklarını savundun mu?kürtaj yapan analara sayıp sövüyorsunuz oğlu şehit olan analardan haberiniz var mı?kürtaj cinayetse,başımızdaki insanların eli daha yeni kalem bırakmış insanlara silah verip dağa yollaması,insan öldürmeye zorlanması,kime hizmet ettiğini bilmeden ölmesi cinayet değil mi?sakın bana ülke için hizmet ediliyor demeyinkomik olursunuz.. ülke içten elden gidiyor hala ne vatan borcundan söz ediyorsunuz?sen kürtajı konuşurken aselsan israile satıldı haberin var mı?ve gündem kürtajla değişirken çaktırmadan neler çevirdiler haklın arkasından araştırdın mı?
senin o allah bildiğin adamlar kürtajı konuşacağına,tecavüzü nasıl engelleriz nasıl azaltırız,tecavüz edilen kadınları nasıl hayata döndürürüz diye düşünüyor mu sence?
borcunu ödeyemiyor diye intihar eden adamların çocuklarını gördüğünde utanıyor mu sence?
ya da hadi genel bi örnek vereyim,hani tecavüz edilen kadınlar 'kendi hataları yüzünden' çocuğu öldürmesin,çocuğu doğursun devlete versin kendi ölsün diyolar ya,yetimhanelerin durumu nasıl acaba bi düşündün mü? çocukların orda ne rezil şartlarda büyüdüğünden haberin var mı?
delirrdimmm kızlar sakinleşmem lazım daha fazla yazamicam siz kimleri kasdettiğimi anladınız
maalesef siyasileri korumak adına bazı insanların yapamayacağı şey yok.Yok aslında o öyle demediydi de böyle dediydi.Sanki o şekilde anlaşılsa bile söylenilen çok doğru birşeymiş gibi.Ayrıca bakanın dediği tecavüze uğrayan da doğuracak sözünü es geçiveriyorlar.Defalarca yazdım ama yine yazıcam ben yorulmam.Bir kişi kendine saygısı olan ,onurlu bir kişi bu yazdıklarımızdan birşeyler kapsa yeter.
Dinimize göre 40-120 gün sonra bilime göre 6 ay sonra canlı olduğu kabul edilebilen fetüsden bahsediliyor.Bir çocuktan veya bir canlıdan değil.
Eğer benim vicdanıma göre o canlıdır diyebiliyorsan o zaman bu kararı herkesin kendi vicdanına göre verebileceğini düşünüyorsun demektir.
Ayrıca BAZILARI HAZMEDEMESE DE BURASI LAİK BİR DEVLET.DİNE GÖRE YASA YAPILMAZ.
İnsanlar inançlarına göre yaşarlar eğer ki inancına göre bunu yapmak günahsa yapmaz.Bunun günahının kendine ait olduğunu bilir.Bir başkası yaparsa da onun günahının da ona ait olduğunu bilir.
Google a yazıp araştırmakla gerçek hayatı bağdaştıramazsın,
Kaldı ki TÜRKİYEDEKİ KÜRTAJ ORANI YÜZDE ELLİ DİYEN DE SENDİN.
ARKADAŞLARIN ASELSANI YANLIŞ DUYMUŞ OLDUĞU GİBİ SENDE YANLIŞ ŞEYLER ARAŞTIRABİLİYORSUN DEMEKKİ.
Anlatmak istediğimiz ve senin anlamamakta ısrar ettiğin şey,
Biz senin kürtaja karşı olduğunu anladık,bizde değiliz,döndürüp,dolaştırp aynı cümleleri yazman biraz rahatsız edici.
Teşekkür ederim cevapladıgınız için.
Öylesine sormuştum...
Aslında öylesine de degildi sadece merak etmiştim
kadına şiddet yapılıyor diye haykıranlar bebeklere şiddeti birak bebekleri katletmeyi nasıl olurda savunurlar
islamdan once cahiliye doneminde nasıl istenmeyen kız çoçuklarını canlı canlı gomuyor duysalar şimdi bunlarda cahiliye donemi gibi istenmeyen çoçukları katletmeyi destekliyorlar ..
sadece aradaki fark şimdi teknoloji gelişti keserek katletmek istiyorlar..
özel durumları hariç kürtaj olması bir suçdur.şuan bir insanı öldürmek suçsa anne karnındaki canlıyı'da öldürmesi suçdur.
yasaklanmalı kesinlikle yasaklanmalı.
yok merdiven altı gizli aldırır sonra canından olur.
canından olmak istemiyorsa oralara da başvurmayacak bi zahmet.
kadına şiddet yapılıyor diye haykıranlar bebeklere şiddeti birak bebekleri katletmeyi nasıl olurda savunurlar
islamdan once cahiliye doneminde nasıl istenmeyen kız çoçuklarını canlı canlı gomuyor duysalar şimdi bunlarda cahiliye donemi gibi istenmeyen çoçukları katletmeyi destekliyorlar ..
sadece aradaki fark şimdi teknoloji gelişti keserek katletmek istiyorlar..
özel durumları hariç kürtaj olması bir suçdur.şuan bir insanı öldürmek suçsa anne karnındaki canlıyı'da öldürmesi suçdur.
yasaklanmalı kesinlikle yasaklanmalı.
yok merdiven altı gizli aldırır sonra canından olur.
canından olmak istemiyorsa oralara da başvurmayacak bi zahmet.
bu arada aselsanı ortaya atan bendim.yanlış olabilir tabi ki ama orda yazdıklarımı cımbızla ayıklamanız bana pek mantıklı gelmedi.
devletin israil konusunda ne düşündüğü ortada.bunun canlı örneğini yaşadık -filistine yardım etmek için giden gemilerde,türkler öldürüldü,devlet ne yaptı?
ayrıca mesele aselsan değil akla mantığa sığmayan bir çok şeyi yaptılar zaten.
aselsan israile satılsa kimse şaşırmaz emin olun -ki ben aselsan dahil hiç bir devlete ülkeye hizmet eden monopol şirketin devlet tekelinde olduğunu düşünmüyorum.türk telekom buna örnek.
türk telekomun satılması da bu şekilde yedirilmişti.zarar etmiş sattık oh ne zengin oldu ülkemiz.
devlet tiyatroları zarar etti kapatılsın.camilerin tiyatronun 10 katı kadar zarar edip hiç bir kar sağlamadığı söylenmiyor ama.hatta insanlar öyle bastırılmış ki ülkede,camiye değil okula ihtiyaç olduğu bile yüksek sesle söylenmiyor.
bu arada telekomun satılması ne demek biliyor musunuz?bir savaş durumunda ülkenin tüm telekomünikasyonunun dış güçlere bağlı olduğunu düşünsenize.tüm savunmanız çöker,baştan yeniksinizdir,daha iletişiminiz yok -ki 70 milyonu seferber edeceksiniz.
Zorla kabul ettirilmeye çalışılan yasaların bir de kılıfı var diymi,VİCDAN.
Sizler vicdanlısınız,bizlerde katiliz size göre.
Siz kürtaj olmayın ,olanlardan size ne ,onların günahı da mı size yazılıyor.
Türkiyede ki yüzbinlerce aç,açıkta olan çocuğa üzülmeyin siz ,onlara yenilerinin katılmasını destekleyin,bunada VİCDAN deyin.,
DEDİM YA SİZ VİCDANLISINIZ,BİZ DEĞİL.
bu arada aselsanı ortaya atan bendim.yanlış olabilir tabi ki ama orda yazdıklarımı cımbızla ayıklamanız bana pek mantıklı gelmedi.
devletin israil konusunda ne düşündüğü ortada.bunun canlı örneğini yaşadık -filistine yardım etmek için giden gemilerde,türkler öldürüldü,devlet ne yaptı?
ayrıca mesele aselsan değil akla mantığa sığmayan bir çok şeyi yaptılar zaten.
aselsan israile satılsa kimse şaşırmaz emin olun -ki ben aselsan dahil hiç bir devlete ülkeye hizmet eden monopol şirketin devlet tekelinde olduğunu düşünmüyorum.türk telekom buna örnek.
türk telekomun satılması da bu şekilde yedirilmişti.zarar etmiş sattık oh ne zengin oldu ülkemiz.
devlet tiyatroları zarar etti kapatılsın.camilerin tiyatronun 10 katı kadar zarar edip hiç bir kar sağlamadığı söylenmiyor ama.hatta insanlar öyle bastırılmış ki ülkede,camiye değil okula ihtiyaç olduğu bile yüksek sesle söylenmiyor.
bu arada telekomun satılması ne demek biliyor musunuz?bir savaş durumunda ülkenin tüm telekomünikasyonunun dış güçlere bağlı olduğunu düşünsenize.tüm savunmanız çöker,baştan yeniksinizdir,daha iletişiminiz yok -ki 70 milyonu seferber edeceksiniz.
güzelim günahına hiç girmiyorum zaten, bir insanı öldürmek bu ülkede suçmu!!
anne karnındaki canlıyı'da öldürmek bir o kadar SUÇ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?