anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Bir sey söylemimize gerek yok . arkadasimiz ikili polemikleri cok seviyor özellikle oradan sunu bunu cekip kisisellestiriyor. Yorumlari kisisellestrip daha sonra insanin uslubuna her zaman bir laf sokup ve lütfen benim yorumlarimi da editlemeyin diyor.
Acilan her konuya objektiv bakmak gibi bir sey söz konusu degil. Ben böyle düsünüyorum öyle olmasi lazim gibi bir düsüncedeler. Bir diger insanin görüsünü korumakta yatar objektiv bakmak.

Acikca söyliyeyim bende kürtaja karsiyim ama baskasida yaparsa beni baglamaz. Bu benim hayatim degil diger insanlarin hayati . Kimsenin hayatina yorum yapmak bana yakismaz. Zamani geldiginde de bir digerinin ya da hem cinslerimin hakkini korumayi da bilirim. Keske hem cinslerimizde bir digerini koruma cesaretinde bulunsa....

Sekülarizim ve laiklik kavramlarını da vikipedi'den zaman ayırıp alıntıladım ama kim okuyacak ki çok uzun:)

Televizyonda gördüğünüz kadınların söylemek istedikleri şeyi siz nerden biliyorsunuz?

İçlerinden kaç tanesini tanıyorsunuz?

Onlar kürtajı sizin gibi''' ben yaptırmıyorum,yasaklansın''' diye görmüyorlar,

Toplumun tamamını ilgilendiren bir konuyu kadınlara sormadan nasıl yasaklarlar diyorlar.

BAKMAK ÇOK KOLAYDA ,GÖRMEK ZOR OLANI.

Yani siz bir konuyu savunurken arastirmiyormusunuz?
Aselsani burda okudum ve arastirdim.
Siz yapmazmisiniz?
Bir konuyu duydugumda hemen arastiran bir insanimdir ve bu yönümü cok severim!!
Yasayida arastirdim evet savunuyorum. Savunamazmiyim yokmu bu hakkim?
Tacevüze, cinsiyet yüzünden öldürülen bebeklere vb seylere care olacagini umuyorum. Bebek istemyen insanlarada kürtaj hakkinin taninmasi icin sinirin 6 haftaya indirilecegini umut ediyorum!!!
Arkadasin ne dedigini de cok iyi anladim ben.

NOT: Bu yazacagim meleknaz arkadasa degildir.
Bazi arkadaslar benim hakkimda yorum yapiyor ama sunu söylemeliyim, bir insan fikir alisverisini, konusmayi, tartismayi, hakaret etmek saniyorsa ben o insanla birdaha muhattab olmam.

Google a yazıp araştırmakla gerçek hayatı bağdaştıramazsın,

Kaldı ki TÜRKİYEDEKİ KÜRTAJ ORANI YÜZDE ELLİ DİYEN DE SENDİN.

ARKADAŞLARIN ASELSANI YANLIŞ DUYMUŞ OLDUĞU GİBİ SENDE YANLIŞ ŞEYLER ARAŞTIRABİLİYORSUN DEMEKKİ.

Anlatmak istediğimiz ve senin anlamamakta ısrar ettiğin şey,

Biz senin kürtaja karşı olduğunu anladık,bizde değiliz,döndürüp,dolaştırp aynı cümleleri yazman biraz rahatsız edici.

kadına şiddet yapılıyor diye haykıranlar bebeklere şiddeti birak bebekleri katletmeyi nasıl olurda savunurlar
islamdan once cahiliye doneminde nasıl istenmeyen kız çoçuklarını canlı canlı gomuyor duysalar şimdi bunlarda cahiliye donemi gibi istenmeyen çoçukları katletmeyi destekliyorlar ..
sadece aradaki fark şimdi teknoloji gelişti keserek katletmek istiyorlar..
özel durumları hariç kürtaj olması bir suçdur.şuan bir insanı öldürmek suçsa anne karnındaki canlıyı'da öldürmesi suçdur.
yasaklanmalı kesinlikle yasaklanmalı.
yok merdiven altı gizli aldırır sonra canından olur.
canından olmak istemiyorsa oralara da başvurmayacak bi zahmet.

çok güzel yazmışsın dine göre yasa konulmaz haklısın.ben deyukardaki yazımda aynen senin dediğini demek istedim,ama bazı insanlar tarafından -'haşaa allah gibi gördüğünüz insan' demişsin hakaret bu- gibi tepkilerle karşılaştım.

asıl burada siyasileri ölümüne korumak,onların asla hata yapmadığını düşünüp her hatalarına kılıf uydurmak bana kalırsa allahla bir tutmak.

hani bazı filmlerde bir karakteri kötü belleriz,ama o karakter çook sonradan iyi şeyler yapar ya şaşırtır bizi -ya da tam tersi durum- ben de hayatı öyle görüyorum.kendim dışında kimseyi savunamam çünkü biri iyi veya kötü bişey söylerken aklından geçenleri bilemem.kendimden başka kimseyi körü körüne savunamam.aynı şey atatürk için de geçerli.lise sona kadar atatürkü sevdim sadece,hiç bir zaman propagandasını yapmadım,ne zaman ki geldim üniversiteye,gerçekten ülkemiz için her daim ileriye dönük katkılar yaptığını gördüm,işte o zaman sempati besledim bir kemalist oldum.

ne zaman 'x adam şunu dedi bu laikliğe aykırı böyle olcak bence amaçlanan bu' diye bir ortamda konuştuğumda hep bana muhalefet olanlar çıkıyor,ucundan kıyısından kıvırıyolar 'aslında şunu amaçlıyor,aslında şunu demek istedi,sen öyle diyosun ama o kişi şu iyi işleri yaptı' gibi gibi.

unutmayın bir insanı eleştirmek,onun daha iyi daha başarılı olmasını sağlar.ve bir yurttaş olarak derdi tasası bitmeyen bu ülkede,hükümeti eleştirmeyeceğiz de kimi eleştireceğiz?bugün milli geliri refah düzeyi çok yüksek,çok medeni ülkelerde bile başbakanın yaptığı en ufak hareket gazetelerde eleştiri bombardımanına tutuluyor,o kişi ise yaptıklarını telafi ediyor,daha iyi olmaya çalışıyor,hatta yaptıklarından utanıp intihar edenler oluyor ( Koreliler, intihar eden devlet başkanını saygı ile anıyor - SON GELİŞMELER )

bizde ise devlet başındakiler gazetecileri yandaş yapmak için elinden geleni yapıyor (hapse atılan gazetecileri bir düşünün)
kendisini çizen karikatür dergilerine dava açıyorlar
kendisi hakkında sanal ortamda yazan insanlara dava açıyorlar (ekşi sözlük)

Son düzenleyen: Moderatör:

Madem anlasildi kimin neyi savundugu, neden sürekli cevaplarimiz alinti yapilip, baska kadinlari düsünmemekle suclaniyoruz?
Tamam herkes fikrini yazar gider olur biter ama sanki hükümeti basa kürtaja karsi olanlar getirmis, sonrada bu yasayi cikarttirmis gibi davraniliyor.
Sonucta Buraya gelip Aselsan yazanlar heralde bu haberi bakanlar kurulundan duymadi.
Herkes interneti kullaniyor arastirma, haber alma vb seyler icin ama görüldügü gibi kimi asparagas haberlere bile inaniyor, kimide arastiriyor.
Ayrica geriyede dönün bakin benim baskasina yazdigim bir mesaj, baskasi tarafindan kopyalaniyor ve sürekli birseyler yaziliyor, eee dogal olarak cevap hakki doguyor. Ve bizde bu cevap hakkimizi kullaniyoruz. ama rahatsiz olunuyor.
Neysee iyi geceler size.

Son düzenleme:

Zorla kabul ettirilmeye çalışılan yasaların bir de kılıfı var diymi,VİCDAN.

Sizler vicdanlısınız,bizlerde katiliz size göre.

Siz kürtaj olmayın ,olanlardan size ne ,onların günahı da mı size yazılıyor.

Türkiyede ki yüzbinlerce aç,açıkta olan çocuğa üzülmeyin siz ,onlara yenilerinin katılmasını destekleyin,bunada VİCDAN deyin.,

DEDİM YA SİZ VİCDANLISINIZ,BİZ DEĞİL.

Ortalık gerilmiş yine, ayrıntıları tartışmanın neden bireysel olarak kürtaj karşıtı veya destekçisi olduğumuzu daha fazla irdelemenin bir anlamı yok diye düşünüyorum. Asıl olan, bu ülkedeki herhangi bir kadının hazır hissetmeden anne olmak istememesine duyulan saygı olmalı. Buna inanan bir grup dün Kadıköydeydi, sıcak nedeniyle tamamına katılamasam da, müzikli, danslı, renkli güzel bir gösteriydi.Türk kadınını görünmez kılmaya çalışanlara inat, her yaştan kadın, ıslıkları, sözleri ve rengarenk pankartlarıyla oradaydılar.

Orada olamayıp da ortamın havasını solumak isteyenler varsa, size 165lik boyum ve eşsiz(!) kamera kullanma yeteneklerimle çektiğim şu kısa videoyu önerebilirim. Alanın küçük bir kısmının küçük bir zaman dilimindeki kesiti ama yine de kesiti işte [video=youtube_share;PVZ-Ocgu9Dw]http://youtu.be/PVZ-Ocgu9Dw[/video]

Vallahi ne güzel ya, dönüp dolaşıp aynı yerlerde yazışıp duralım.

Arkadaşlar, tartışmanın bir üslübu olduğu gibi bir anlamı da vardır. Nedir bu anlam, bir yerlerden başlayıp bir yerlere varabilmek. Aynı yere varmak zorunda değiliz yanlış anlaşılmasın.

Bakın o kadar yazıyoruz yazıyoruz yazıyoruz..

Sonuç ne?

Kadın haklarını savunanlar kadına şiddeti savunanlar nasıl olur da bebek katletmeyi savunurlar? Canından olmak istemiyorsa oralarada başvurmayacak bir zahmet..

Biz bu kısmı çoktan geçtik, bu tarz yorumlar karşışıklı konuşuldu tartışıldı.

Lütfen arkadaşlar,

Geçmiş konuları okumadan, pat diye yorum yapmayalım.

Okuyup da bu sonuca varabiliyorsanız da ne diyebilirim ki, bu yasa neden çıkmıştı biliyor musunuz diye haydi bir kez daha hatırlatayım.. O dönemde kadın ölümleri çok fazlaydı, cahillik had safhadaydı buna engel olunmak istendi... kadınlar KUŞ TÜYÜ yardımı ile çocuk düşürmeye çalışıyorlamış.

Toplum kavramı o kadar komplex bir kavramdır ki, yapmacaklar o zaman bir zahmet diyerek, ne yazık ki ülke yönetilemiyor hanım efendi. Devletin görevini de tekrardan yazmama gerek yok sanıyorum. Devlet , akıllı olun olmazsanız ÖLÜN diyemeyeceğine göre, çözüm bulmak zorundadır, bu çözüm de bulunmuştur, kadınların ellerine HAK vermek.
Şimdi bu kadınların bunu neden yaptığını da bilmek istiyorsanız, sosyolojik bir kitap bularak işe başlayabilirsiniz...

bu arada aselsanı ortaya atan bendim.yanlış olabilir tabi ki ama orda yazdıklarımı cımbızla ayıklamanız bana pek mantıklı gelmedi.

devletin israil konusunda ne düşündüğü ortada.bunun canlı örneğini yaşadık -filistine yardım etmek için giden gemilerde,türkler öldürüldü,devlet ne yaptı?

ayrıca mesele aselsan değil akla mantığa sığmayan bir çok şeyi yaptılar zaten.
aselsan israile satılsa kimse şaşırmaz emin olun -ki ben aselsan dahil hiç bir devlete ülkeye hizmet eden monopol şirketin devlet tekelinde olduğunu düşünmüyorum.türk telekom buna örnek.

türk telekomun satılması da bu şekilde yedirilmişti.zarar etmiş sattık oh ne zengin oldu ülkemiz.
devlet tiyatroları zarar etti kapatılsın.camilerin tiyatronun 10 katı kadar zarar edip hiç bir kar sağlamadığı söylenmiyor ama.hatta insanlar öyle bastırılmış ki ülkede,camiye değil okula ihtiyaç olduğu bile yüksek sesle söylenmiyor.

bu arada telekomun satılması ne demek biliyor musunuz?bir savaş durumunda ülkenin tüm telekomünikasyonunun dış güçlere bağlı olduğunu düşünsenize.tüm savunmanız çöker,baştan yeniksinizdir,daha iletişiminiz yok -ki 70 milyonu seferber edeceksiniz.

Ya arkadasim ben anlatamiyormuyum?
Devlet sunu satmistir, devlet bunu satmistir olabilir.
Burada siz ( siz yazdim dediginiz icin siz diyorum) böyle birsey var diye yazarsaniz ve ben bilirsem bu haber asparagas.
" Ya aradasim bu haber yalan" deme hakkim yokmu. Bildigimi paylasmayayim mi?
Neden cimbizla almak oluyor. Yazdiklarinizin icinde bu yalan haberse bunu yazacagim mecburen, bu cimbizlamak mi?
Neyse tamam yoruldum.

güzelim günahına hiç girmiyorum zaten, bir insanı öldürmek bu ülkede suçmu!!
anne karnındaki canlıyı'da öldürmek bir o kadar SUÇ..

Arkadaş dün Türkiyedeki kürtaj oranının yüzde elli olduğunu araştırdığını yazıp üzerine baya analizler yapmıştı.Yanlış araştırdığını söyleyince çok bozuldu.Ondan sardırdı Aselsan olayına.

selam,

bu konuya bir daha yazmayı düşünmüyordum ama az önce okuduğum bir yazıyı sizlerin de okumasını istedim.

tecavüz sonucu doğan çocuklar yaşamak ister mi

tarihin lekeli sayfalarında yolculuğa çıkaracak soru.

1992-1995'teki bosna katliamını bilir misiniz? okudunuz mu veya?

tarihin en büyük katliamlarından biridir ve hatta bunu tüm dünya izlemiştir.

savaşın başlama süreci, gelişimi konusuna hiç girmeyeceğim, ilk belgeli soykırımdır, merak eden araştırsın.

sırplar tarafından tam 30 bin bosnalı kadına etnik yapılarını bozmak için sistematik bir şekilde tecavüz edildi, binlercesi hamile kaldı, kürtaj olmaları engellendi, yüzlerce kadın bu utanç yüzünden intihar etti, gebe kadınlar 6.ve7. aylarına kadar tutsak edilip, bu aylardan sonra trene doldurulup gönderildiler. binlerce tecavüz çocuğu doğdu, yetimhaneler doldu taştı, kimisi doğurduklarını öldürdü, çok az bir kısmı bu çocukları kabullenebildi. kabul edilen çocukların bir kısmı babalarının katliamda ölen bosnalılar olduğu yalanıyla yaşadı, diğer bir kısmı tecavüz sonucu doğduğunu öğrendi.
öğrendiklerinde verdikleri tepki şuydu; 'ben bosnalı bir çocuğum, nasıl olurda bir sırp çocuğu olurum ve nasıl olurda anneme bunu yapan 100lerce sırp askerinin çocuğu olurum?' kendinden nefret, annesine acıma ve hiç var olmamış duygusuyla karışık bir hissiyatla, biyolojik olarak, o ırka mensup babasını cezalandırma isteğini harladılar.

bu yazdıklarıma ne tarihçiler yalandır diyebilir nede psikologlar, annelerin ve çocukların hissiyatlarının böyle olmadığını söyleyebilir.

yaşama hakkı diyorsunuz ya hani, siz bir tecavüz sonucu çocuğu olsaydınız yaşamak ister miydiniz?

olayları en kötüsünden başlayarak irdelemek gerekiyor, bizlerin başına böyle bir şey gelmez değil mi? şuan mutluyuz, sağlam işimiz, geleceğimiz ve rahatımız var.

hadi bireyselleştirelim durumu;

bu ülkede saplantılı aşkına cevap vermediği için öldürülen kaç kadın var biliyor musunuz? son 5 yılda 423 kadın. ki öldürmek en zorudur işin.

bu bir çoğunun abartıldığını düşündüğü hatta onayladığı kürtaj yasası sonucunda hiç aklınıza geldi mi, saplantılı aşıkların, sevdikleri kadınlara tecavüz girişiminde bulunarak onları o leş yaşamlarına katıştıracaklarını ve kadınların buna mecbur kalacağını?

hangi kadının hayatında saplantılı bir manyak aşığı olmamıştır ki? düşünün nasıl bir fırsat yakalamış olacaklar ve siz erkekler düşünün hadi, sevdiğiniz kadının, saplantılı bir manyak tarafından tecavüze uğradığını ve evlenmek zorunda kaldığını.

ya ölmek isteyecekler ya da öldürmek.

savunanlara, kabul buyuranlara, destekleyenlere, olayın derinine inmeyenlere, aymazlara, budalalara, bakar körlere.

mevlana'nın kelamıyla ses vermek isterim;

'ey gafil! sen kendi şehvetine aşk adını koymuşsun. şu halinle o namusu ekberi soymuşsun. aşkın asıl manasının altını oymuşsun. bir bilebilsen küstahlığa nasıl doymuşsun.
'

Son düzenleme:
güzelim günahına hiç girmiyorum zaten, bir insanı öldürmek bu ülkede suçmu!!
anne karnındaki canlıyı'da öldürmek bir o kadar SUÇ..

Mümkünse geriye doğru dönüp konunun eski mesajlarını okuyun, sperm, embriyo, fetüs ve insan arasındaki fark gayet güzel şekilde açıklanmış daha önceki sayfalarda, tekrara düşürmeyelim kendimizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…