- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.184
- 823
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
güzelim günahına hiç girmiyorum zaten, bir insanı öldürmek bu ülkede suçmu!!
anne karnındaki canlıyı'da öldürmek bir o kadar SUÇ..
Arkadaş dün Türkiyedeki kürtaj oranının yüzde elli olduğunu araştırdığını yazıp üzerine baya analizler yapmıştı.Yanlış araştırdığını söyleyince çok bozuldu.Ondan sardırdı Aselsan olayına.
Arkadasim;
Yazmadan gecemeyecegim, ben bu uslubu kimseye yakistiramayacagim gibi sizede yakistirmiyorum.
Bir insana cikip " Tövbe hasa ALLAH bildiginiz insanlar " demeniz sadece sizi kücültür.
Bir insanin fikrini savunmasinin tek yolu hakaret etmek degildir.
Ayrica madem birseyleri savunuyorsunuz, arastirip, ögrenin öyle savunun.
O ASELSAn in israile satildigi haberi internette GIRGIRINA asparagas haber yapan sitenin yalan haberi.
Kendisine aydin diyen pek cok kisi inanmis bu habere ve dün alay konusu olmuslar.
Neyse iyi günler size.
Ya arkadasim ben anlatamiyormuyum?
Devlet sunu satmistir, devlet bunu satmistir olabilir.
Burada siz ( siz yazdim dediginiz icin siz diyorum) böyle birsey var diye yazarsaniz ve ben bilirsem bu haber asparagas.
" Ya aradasim bu haber yalan" deme hakkim yokmu. Bildigimi paylasmayayim mi?
Neden cimbizla almak oluyor. Yazdiklarinizin icinde bu yalan haberse bunu yazacagim mecburen, bu cimbizlamak mi?
Neyse tamam yoruldum.
Vallahi ne güzel ya, dönüp dolaşıp aynı yerlerde yazışıp duralım.
Arkadaşlar, tartışmanın bir üslübu olduğu gibi bir anlamı da vardır. Nedir bu anlam, bir yerlerden başlayıp bir yerlere varabilmek. Aynı yere varmak zorunda değiliz yanlış anlaşılmasın.
Bakın o kadar yazıyoruz yazıyoruz yazıyoruz..
Sonuç ne?
Kadın haklarını savunanlar kadına şiddeti savunanlar nasıl olur da bebek katletmeyi savunurlar? Canından olmak istemiyorsa oralarada başvurmayacak bir zahmet..
Biz bu kısmı çoktan geçtik, bu tarz yorumlar karşışıklı konuşuldu tartışıldı.
Lütfen arkadaşlar,
Geçmiş konuları okumadan, pat diye yorum yapmayalım.
Okuyup da bu sonuca varabiliyorsanız da ne diyebilirim ki, bu yasa neden çıkmıştı biliyor musunuz diye haydi bir kez daha hatırlatayım.. O dönemde kadın ölümleri çok fazlaydı, cahillik had safhadaydı buna engel olunmak istendi... kadınlar KUŞ TÜYÜ yardımı ile çocuk düşürmeye çalışıyorlamış.
Toplum kavramı o kadar komplex bir kavramdır ki, yapmacaklar o zaman bir zahmet diyerek, ne yazık ki ülke yönetilemiyor hanım efendi. Devletin görevini de tekrardan yazmama gerek yok sanıyorum. Devlet , akıllı olun olmazsanız ÖLÜN diyemeyeceğine göre, çözüm bulmak zorundadır, bu çözüm de bulunmuştur, kadınların ellerine HAK vermek.
Şimdi bu kadınların bunu neden yaptığını da bilmek istiyorsanız, sosyolojik bir kitap bularak işe başlayabilirsiniz...
devletin israil konusunda ne düşündüğü ortada.bunun canlı örneğini yaşadık -filistine yardım etmek için giden gemilerde,türkler öldürüldü,devlet ne yaptı?
ayrıca mesele aselsan değil akla mantığa sığmayan bir çok şeyi yaptılar zaten.
aselsan israile satılsa kimse şaşırmaz emin olun -ki ben aselsan dahil hiç bir devlete ülkeye hizmet eden monopol şirketin devlet tekelinde olduğunu düşünmüyorum.türk telekom buna örnek.
türk telekomun satılması da bu şekilde yedirilmişti.zarar etmiş sattık oh ne zengin oldu ülkemiz.
devlet tiyatroları zarar etti kapatılsın.camilerin tiyatronun 10 katı kadar zarar edip hiç bir kar sağlamadığı söylenmiyor ama.hatta insanlar öyle bastırılmış ki ülkede,camiye değil okula ihtiyaç olduğu bile yüksek sesle söylenmiyor.
bu arada telekomun satılması ne demek biliyor musunuz?bir savaş durumunda ülkenin tüm telekomünikasyonunun dış güçlere bağlı olduğunu düşünsenize.tüm savunmanız çöker,baştan yeniksinizdir,daha iletişiminiz yok -ki 70 milyonu seferber edeceksiniz.
Arkadaş dün Türkiyedeki kürtaj oranının yüzde elli olduğunu araştırdığını yazıp üzerine baya analizler yapmıştı.Yanlış araştırdığını söyleyince çok bozuldu.Ondan sardırdı Aselsan olayına.
Sardirmamda ama saldirdi gibi basit bir kelime yazmadiginiza sevindim. Cünkü seviyenize inanmistim, hayalkirikligi yasadim biran.SALDIRDI değil canım SARDIRDI.
Herkesin günahı kendine arkadaşım,başkasının olduğu kürtaj size cennet kapılarını mı kapatacak anlamadım.
Senin vicdanın kürtajı kabul etmiyor,
Benim vicdanım sokak çocuklarını.
Herkes aynı şeye doğru diyemez,neden herkesin hür iradesine karışılmalı????
hanımefendi korunma yöntemi kürtaj olamaz ..
egitilmeli öğretilmeli ama kürtajla değil
o kadar korunma çeşitleri varken kürtaj koruma yöntemi olamaz!!
vallahi yazını beğen buttonu ile beğendim ama ayrıca alkışlamak istiyorum
Özellikle son paragraf hani milleti uyutuyorlar ya nüfusumuz artsın daha güçlü olalım gibilerinden.Sen istersen 150 milyon ol bir savaş sırasında iletişimin olmadıktan sonra neye yarayacak.Bir de birkaç sene önce izlanda kendini satışa çıkarıyor diye çarşaf çarşaf haber yapmıştı gazeteler.Biz zaten adamların başladığı işi yıllarca yapmışız.Devlete ait olması gereken hiçbir kurum devletin değil.Bir de yunanistanda işçiler yollara dökülüyor baş kaldırıyorlar.Bizimkiler aaa yunanistana bak biz ne kadar iyiyiz diyorlar.E iyi de o yunanlıların karşı çıktığı şey bizim işçilerimize çoktan zorla dayattırıldı ,kabul edildi zaten.
Ülkenin hali meydanda.Ekonomi büyüyormuş.Yalana bak yalana, ülkede tamamen yabancıların sıcak parası dolaşıyor.Yarın öbür gün hepsi parasını çekse dımdızlak kalıvereceğiz.Gerçi vatandaş zaten o durumda yaşıyor ya o da ayrı konu.
Yani bütün bunlar varken siyasilerimiz derdi kadının vajinası.Tecavüze uğrayan bir kadının doğurması gerekliliği.Yani kadınları 2. sınıf vatandaş yapmak.Ama bu istedikleri olmayacak.Bizlere bunu kabul ettiremiyecekler.Bugünkü mitingdeki kadınlara ve özellikle erkeklere binlerce kez teşekkür.İnsanlık onurunu ayaklar altına aldırmadıkları için.
üstüne basarak günahına hiç girmediğimi vurguladım yine tekrarlıyorum.
korkuyorum nesilden gelecek olan nesilden sokaktaki aç çocuklarıda yok edeceklerinden.
Ya arkadaşım Allah aşkına gidip bir eski konuları okursan, bu konular konuşulduuuu tartışıldııııııı cevaplandıııı sorulduuuuuu... üzerinden sayfalar geçtiiiiii.....
Ama amacın polemik yaratmaksa, ona da ben yokum.
teşekkür ederim canım,benim bilmediğim konularda aydınlattın araştırıcam bunları.
gerçekten yunan halkını hakkını arama konusunda çok saygı duyuyorum keşke biz de öyle olabilsek.
son cümlemle zamanında çok dalga geçildi,'ahaha haklısın mydecember zaten savaş olsa telefondan arkadaşımızı arayıp hadi kalk mahallede dövüşelim' diycez gibi komik yorumlar.zaman bana haklı olduğumu gösterdi ama,mısır halkı bildiğin facebook,youtube gibi yerlerden destek alarak ayaklandı,örgütlendi,sonuçları ortada.
kimse bu ülkede yapılan şeylerin sonucunu düşünmüyor,'devlet bunu yapmış,bize para katmış'dan ziyade devlet savunmamız,ordumuz,milli bütünlüğümüz birliğimiz beraberliğimiz,eğitimimiz için ne yapmış onu sorgulamak gerek önce -ki bunlar emin olun aylık maaşınızın artmasından daha önemli şeyler- uzun vadede.bugün maaşınız artar,yarın bir savaş olur kıtlık olur hiçbir şeyiniz kalmaz elinizde.
bu arada milli beraberlik bütünlük derken alevi-sünni kürt-türk müslüman-gayrimüslüman başı açık-başı kapalı gibi ülkeyi kutuplaştıran kavramları,hükümetimizin son 10 yılda iyi malzeme yaptığını hatırlatırım.bu da niyetlerini açıklıyor sanırım.
polemik yaratmak istemiyorum arkadaşım bende herkez gibi fikrimi yazıyorum
kürtaj özel durumlar harici yasaklanmalı diyorum suç mu!!
eğitilmeli öğretilmeli anlatılmalı
nasıl korunmalı ama korunma yolu olarak kürtaj seçeneği olmamalı..
polemik yaratmak istemiyorum arkadaşım bende herkez gibi fikrimi yazıyorum
kürtaj özel durumlar harici yasaklanmalı diyorum suç mu!!
eğitilmeli öğretilmeli anlatılmalı
nasıl korunmalı ama korunma yolu olarak kürtaj seçeneği olmamalı..
konuyla çok ilgili değil ama okumayı seven insanlar var konuda söylemeden geçemedim
okumadıysanız eğer George Orwell'in "Bin dokuz yüz seksen dört" ve Hayvan Çiftliği" ni mutlaka okuyun. 1940 larda yazılmış ikisi de ama anlattığı şeyler fazlasıyla evrensel...ya Orwell fazla ileri görüşlüymüş ya da dünya hep aynıymış...
Ya arkadaşım Allah aşkına gidip bir eski konuları okursan, bu konular konuşulduuuu tartışıldııııııı cevaplandıııı sorulduuuuuu... üzerinden sayfalar geçtiiiiii.....
Ama amacın polemik yaratmaksa, ona da ben yokum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?