anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
güzelim günahına hiç girmiyorum zaten, bir insanı öldürmek bu ülkede suçmu!!
anne karnındaki canlıyı'da öldürmek bir o kadar SUÇ..

Herkesin günahı kendine arkadaşım,başkasının olduğu kürtaj size cennet kapılarını mı kapatacak anlamadım.

Senin vicdanın kürtajı kabul etmiyor,

Benim vicdanım sokak çocuklarını.

Herkes aynı şeye doğru diyemez,neden herkesin hür iradesine karışılmalı????

Hic yakistiramadim " saldirdi" gibi bir basit bir kelimeyi sizden beklemezdim Parkon, sizinle iki kutup kadar farkli düsünceleride savunsak, hep seviyenizden dolayi sizi muhattab almisimdir.
Ama yakistiramadim.
Ben kimseye saldirmam. Ayrica Türkiye de kürtaj oranlarinin söylenenden cok fazla oldugunu, bazi hamileliklerin aciklanmadigi icin kayit disi yapildigini biliyorum.
Neyee gercekten üzüldüm.
Sizin gibi farkli düsüncelerede sahip olsak seviyeli olduguna inandigim bir insandan " saldirdi" gibi oldukca basit bir kelimeyi duydugum icin.

size 'bu haber yalan demeyin' diyen mi oldu ki zaten?herkes burda istediğini deme hakkına sahip ben yorumlarınıza karışamam tabi ki,ama siz yukarda benim de içinde bulunduğum kesim için 'buna inananlar alay konusu oldular' diyebiliyorsanız,ben de 'alay konusu falan olmadık devlet zaten şu şu işi yaptı devlet kendi bizimle alay ediyor bu habere inanmamak elde değil' deme hakkına sahibim.

hanımefendi korunma yöntemi kürtaj olamaz ..
egitilmeli öğretilmeli ama kürtajla değil
o kadar korunma çeşitleri varken kürtaj koruma yöntemi olamaz!!

vallahi yazını beğen buttonu ile beğendim ama ayrıca alkışlamak istiyorum

Özellikle son paragraf hani milleti uyutuyorlar ya nüfusumuz artsın daha güçlü olalım gibilerinden.Sen istersen 150 milyon ol bir savaş sırasında iletişimin olmadıktan sonra neye yarayacak.Bir de birkaç sene önce izlanda kendini satışa çıkarıyor diye çarşaf çarşaf haber yapmıştı gazeteler.Biz zaten adamların başladığı işi yıllarca yapmışız.Devlete ait olması gereken hiçbir kurum devletin değil.Bir de yunanistanda işçiler yollara dökülüyor baş kaldırıyorlar.Bizimkiler aaa yunanistana bak biz ne kadar iyiyiz diyorlar.E iyi de o yunanlıların karşı çıktığı şey bizim işçilerimize çoktan zorla dayattırıldı ,kabul edildi zaten.
Ülkenin hali meydanda.Ekonomi büyüyormuş.Yalana bak yalana, ülkede tamamen yabancıların sıcak parası dolaşıyor.Yarın öbür gün hepsi parasını çekse dımdızlak kalıvereceğiz.Gerçi vatandaş zaten o durumda yaşıyor ya o da ayrı konu.
Yani bütün bunlar varken siyasilerimiz derdi kadının vajinası.Tecavüze uğrayan bir kadının doğurması gerekliliği.Yani kadınları 2. sınıf vatandaş yapmak.Ama bu istedikleri olmayacak.Bizlere bunu kabul ettiremiyecekler.Bugünkü mitingdeki kadınlara ve özellikle erkeklere binlerce kez teşekkür.İnsanlık onurunu ayaklar altına aldırmadıkları için.

SALDIRDI değil canım SARDIRDI.

Vay anasını ya ne kadar tepki çekti bu kürtaj meselesi.Bu konu da çok radikal düşünüyordum işin aslı ama ,istemem ya valla ben de istenmeyen çocuk olarak doğmak istemezdim.Beni büyütürken bunu zamanın da aldırmalıydım şimdi bezini değiştirmek, karnını doyurmak ileri de nasıl yaşayacak diye düşünmek bunun için çabalamak zorun da kalmazdım denmesini istemezdim.Bırakın isteyen istediğini yapsın bırakın.Kadın var kadıncık var.Var da var.

üstüne basarak günahına hiç girmediğimi vurguladım yine tekrarlıyorum.
korkuyorum nesilden gelecek olan nesilden sokaktaki aç çocuklarıda yok edeceklerinden.

hanımefendi korunma yöntemi kürtaj olamaz ..
egitilmeli öğretilmeli ama kürtajla değil
o kadar korunma çeşitleri varken kürtaj koruma yöntemi olamaz!!

Ya arkadaşım Allah aşkına gidip bir eski konuları okursan, bu konular konuşulduuuu tartışıldııııııı cevaplandıııı sorulduuuuuu... üzerinden sayfalar geçtiiiiii.....

Ama amacın polemik yaratmaksa, ona da ben yokum.

teşekkür ederim canım,benim bilmediğim konularda aydınlattın araştırıcam bunları.

gerçekten yunan halkını hakkını arama konusunda çok saygı duyuyorum keşke biz de öyle olabilsek.

son cümlemle zamanında çok dalga geçildi,'ahaha haklısın mydecember zaten savaş olsa telefondan arkadaşımızı arayıp hadi kalk mahallede dövüşelim' diycez gibi komik yorumlar.zaman bana haklı olduğumu gösterdi ama,mısır halkı bildiğin facebook,youtube gibi yerlerden destek alarak ayaklandı,örgütlendi,sonuçları ortada.

kimse bu ülkede yapılan şeylerin sonucunu düşünmüyor,'devlet bunu yapmış,bize para katmış'dan ziyade devlet savunmamız,ordumuz,milli bütünlüğümüz birliğimiz beraberliğimiz,eğitimimiz için ne yapmış onu sorgulamak gerek önce -ki bunlar emin olun aylık maaşınızın artmasından daha önemli şeyler- uzun vadede.bugün maaşınız artar,yarın bir savaş olur kıtlık olur hiçbir şeyiniz kalmaz elinizde.

bu arada milli beraberlik bütünlük derken alevi-sünni kürt-türk müslüman-gayrimüslüman başı açık-başı kapalı gibi ülkeyi kutuplaştıran kavramları,hükümetimizin son 10 yılda iyi malzeme yaptığını hatırlatırım.bu da niyetlerini açıklıyor sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
üstüne basarak günahına hiç girmediğimi vurguladım yine tekrarlıyorum.
korkuyorum nesilden gelecek olan nesilden sokaktaki aç çocuklarıda yok edeceklerinden.

Keske bütün yazilari okuyabilseniz ve cogunu anlasaniz. Kürtaja yasak getirmek kürtaj oranlarini düsürmüyor sadece olayi gizli kapakli hale getiriyor. Merdivenalti dedigimiz güvensiz ortamlarda ve tibbi bilgisi mevcut olmayan insanlarin eline düsüyor kadinlarimiz. Bu konuda yazi yazmistim 53 ve 55. sayfada okursaniz sevinirim.

polemik yaratmak istemiyorum arkadaşım bende herkez gibi fikrimi yazıyorum
kürtaj özel durumlar harici yasaklanmalı diyorum suç mu!!
eğitilmeli öğretilmeli anlatılmalı
nasıl korunmalı ama korunma yolu olarak kürtaj seçeneği olmamalı..

Bu arada o cümlenle dalga geçenler şöyle hakikatli bir KÜRESELLEŞME üzerine bir kitap gönderirsen, hem olayın ekonomik boyutunu hem de sosyal boyutunun idrakına belki varırlar.

bunu hepimiz istiyoruz zaten kimse kürtaj korunma yöntemi olsun demiyor,ama bizi üzen devletin korunma konusunda bilinçlendirmesi gerekirken,kürtaja yasaklar getirip tecavüzcülere cesaret vermesi kadının bireysel hak ve özgürlüklerini çiğnemesi

Fikir beyan etmeniz suç değildir, SUÇ DİYEN OLDU MU BU ARADA?

o zaman sadece fikrinizi beyan ediniz ve bu yasaya karşı olanları VİCDANSIZ sıfatına sokan cümleler kullanmayınız.

Bunun yanı sıra, konu aldı başını gitti, sizin gibi yorumlar yapıldı ve onlara cevap verildi , anlatamıyor muyum?

Tartışmanın bir anlamı var demiştim: İLERLEMEK....

Aynı konulara tekrar tekrar girmek değil.

Geri dönüp okuyun, verdiğimiz cevapları bulun bu cevaplar üzerinden neden katılmadığınızı belirten kapsamlı ve açıklayıcı bir cevap yazın ki, herkes bilgilensin ilerleyelim. Ama geçmişteki konulara ve cevaplara ilaveten birşey ekleyemiyorsanız da o zaman dediğim gibi tartışma anlamından uzaklaşır.

Beğendiğiniz cevapları BEĞEN butonuna basarak da destekleyebilirsiniz mesela.

konuyla çok ilgili değil ama okumayı seven insanlar var konuda söylemeden geçemedim

okumadıysanız eğer George Orwell'in "Bin dokuz yüz seksen dört" ve Hayvan Çiftliği" ni mutlaka okuyun. 1940 larda yazılmış ikisi de ama anlattığı şeyler fazlasıyla evrensel...ya Orwell fazla ileri görüşlüymüş ya da dünya hep aynıymış...

1984'te beni ürperten çok şey olmuştu elbette ama en çok aklımda kalan ve hiç çıkmayan şuydu:

Hani kelimeleri değiştiriyorlar siliyorlar ya..Eşitlik kelimesinin insanların eşitliği olarak algılanması engellenerek, bunun sadece iki nesne arasındaki eşitlik olarak beyinlerde yer etmesi sağlanıyor.

Kitabı okurken kendini güvende hissedememe duygusunun ağırlığı da cabası.

Hayvan Çiftliğini okumamıştım. Elimdeki kitap bitince ona da bakayım. Teşekkürler!

Ben de bir kitap önereyim:) ZOLA-Germinal..

bi arkadaş yazmış tecavüzcülere cesaret verilecek die.madem tecavüze uğrayanda doğuracak kürtaj yasak ozaman tecavüz edenide hadım etsinler!!!!kadınlara böle yasak varsa erkeklerede böle bi caydırıcı yasak koysunlar.üç beş kişi hadım edilirse tecavüz olayları artacakmı bakalım....

İnanın sürekli aynı şeyleri tekrarlamaktan yoruldum. Günlerdir mücadele içindeyim her ortamda , başıma ağrılar giriyor artık. Ama insanlar tek bir yönden bakmaktan vazgeçemiyor. Yılmayacağım , ama artık kendimi yinelemekten usandım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…