- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
İnanın sürekli aynı şeyleri tekrarlamaktan yoruldum. Günlerdir mücadele içindeyim her ortamda , başıma ağrılar giriyor artık. Ama insanlar tek bir yönden bakmaktan vazgeçemiyor. Yılmayacağım , ama artık kendimi yinelemekten usandım.
1984'te beni ürperten çok şey olmuştu elbette ama en çok aklımda kalan ve hiç çıkmayan şuydu:
Hani kelimeleri değiştiriyorlar siliyorlar ya..Eşitlik kelimesinin insanların eşitliği olarak algılanması engellenerek, bunun sadece iki nesne arasındaki eşitlik olarak beyinlerde yer etmesi sağlanıyor.
Kitabı okurken kendini güvende hissedememe duygusunun ağırlığı da cabası.
Hayvan Çiftliğini okumamıştım. Elimdeki kitap bitince ona da bakayım. Teşekkürler!
Ben de bir kitap önereyim:) ZOLA-Germinal..
ve düşünce polisleri, ve anne babasını düşünce polisine ihbar ederek kahraman olan beyinleri yıkanmış çocuklar...
hayvan çiftliğini çok çabuk bitirirsin incecik bir kitap ama inanılmaz..masal gibi zaten ve kitabın son çeviri baskısı "bir peri masalı" diye yapılmış...
bazen okumamak mı gerek acaba diyorum...benim bitirme tezim de 20. yy absürd tiyatro yazarlarından harold pinterin bir oyunuydu ve o tezi hazırladığımdan beri var bende bu kendini güvende hissedememe duygusu ve yaşananlar üzerine tuz biber ekiyor...matrix, V for vendetta bunları da izleyince insan söylenene olana gördüğüne güvenini kaybediyor, hep bi acaba ile yaşıyorsun...ZOLA nın Nana sını okumuştum germinal lasikler arasında var ama okumadım..fırsat bulduğumda bakarım...
Cagladan arkadasim özel posta kutundaki mesajlari silmen mümkün mü ? Mesaj gönderemiyorum.
kelimeler farklı kullanılınca ne kadar da kolay başka tarafa çekilebiliyor.o belediye başkanın sözü şu.kadın biriyle yatıyor (tecavüzü kastetmiyor) sonra ben hata yaptım çocuğumu öldüreyim diyor.e hata yapan çocuk mu ki onu öldüyorsun diyor.eğer oratada ölümcül bir hata varsa vebal hatayı yapanın boynunda olmalı değil mi günahsiz bir bebeğin değil.
bugün o kürtaj yasaklanmasın diye pankart açan kadınları gördüm de tv de."benim çocuğumu öldürmeye hakkım var bunu engelleyemezsiniz diye bağırıyorlardı" aslında.
herkes ilişki yaşamayı biliyor ama kimse korunmayı bilmiyor bu nasıl iş anlamadım.bekar biri gidip birileriyle yatıyorsa korunsun korunmasın bir de ertesi gün hapı atıversin bir zahmet çok mu zor?herşey zor,bir kürtaj kolay.
Cagladan arkadasim özel posta kutundaki mesajlari silmen mümkün mü ? Mesaj gönderemiyorum.
Muhalefet olmak için sormuyorum merak ettim sadece cinsellik böyle evlilik olmadan yaşanacaksa insanlar neden evlilik gibi bir sorumluluğun altına girsin ki?Ben neden evlendim ki geniş geniş yaşardım cinsel hayatımı gebe de kalırdım gider aldırırdım da..Siz duymak istediğinizi duymuş olabilirsiniz. Böyle bir yanıt yazıyorum , çünkü orada bulunan kadınlardan biri de bendim. Ve kesinlikle 'Benim çocuğumu öldürmeye hakkım var bunu engelleyemezsiniz.' diye bağırdığımı hatırlamıyorum. Siz böyle yorumlamış olabilirsiniz , ancak insanların gerçekten ne demek istediklerine kulak vermediğiniz sürece , hiçbir şeyi gerçekliğiyle algılayamazsınız , korkarım.
Biz demek istedik ki : 'Bir kadın istemediği halde anne olmaya zorlanamaz. Tecavüze uğramış bir kadın hiç zorlanamaz.' Daha neler neler demek istedik aslında , ama siz böylece basite indirgeyebiliyorsunuz. Açıkçası , bu beni biraz üzdü.
Kürtaj kolay değil elbette , ama anlaşılan siz çaresizliği hiç tatmamışsınız. Elbette tatmamanızı dilerim. Ancak ülkemizin sosyolojik durumunu incelemiş olursanız , kürtajı farklı boyutlardan değerlendirme şansı yakalayabilirsiniz.
Bu arada bilgilendirmek isterim , 'bekar biri' de cinsel ilişkide bulunma hakkına sahiptir. Ertesi gün hapları bir regl döngüsü içinde yalnızca bir kez kullanıldığında başarılı olabilir , yılda 2 defadan fazla kullanılması oldukça tehlikelidir. İlk 12 saat içinde alındığında bile koruma oranı %95'tir.
Elbette etkin korunma yaygınlaştırılmalıdır , kürtaj en son başvurulacak şeydir. Ancak sizin söz ettiğiniz kadar basit olduğunu sanmıyorum.
Ben sizin savlarınızı düşünüyor , kendimce değerlendiriyorum. Sizi anlamaya çalışıyorum. Sizden de aynı davranışı beklerim.
Hiçbirimiz aynı dini ve vicdani kanaatleri paylaşmak zorunda değiliz , kendimizinkileri başkalarına dayatamayız. Biz sizin gibi düşünenleri hiçbir şeye zorlamıyorken , sizin davranışınız biraz ölçüsüz olmuyor mu ? Siz bir dinin gereklerine göre yaşıyor olabilirsiniz , ama aynı zamanda ben sizin inandığınız dinin gereklerine göre yaşamıyor , yaşamak da istemiyor olabilirim. Ne olur , biraz empati hiçbirimize zarar vermez.
Bu iletiyi yazdım , çünkü beni zan altında bıraktınız , beni hayal kırıklığına uğrattınız. Amacım sizinle polemiğe girmek değil kesinlikle.
Muhalefet olmak için sormuyorum merak ettim sadece cinsellik böyle evlilik olmadan yaşanacaksa insanlar neden evlilik gibi bir sorumluluğun altına girsin ki?Ben neden evlendim ki geniş geniş yaşardım cinsel hayatımı gebe de kalırdım gider aldırırdım da..
Muhalefet olmak için sormuyorum merak ettim sadece cinsellik böyle evlilik olmadan yaşanacaksa insanlar neden evlilik gibi bir sorumluluğun altına girsin ki?Ben neden evlendim ki geniş geniş yaşardım cinsel hayatımı gebe de kalırdım gider aldırırdım da..
Evliliğin tek sebebi cinselliğini yaşamak mıdır? Bana göre ortak bir gelecek kurmak, beraber aile olabilmek için evlenirsiniz. Cinselliğin tek amacına da çocuk yapıp aile kurmak olarak bakmıyorsak evlenmememiz normal.
Canım bu sorunun geliceğini biliyordum :) Ayrıca diğer cevapları da biliyorum peki bunun için de düzgün bir cinsel hayat yok mu ?Benim merak ettiğim bu.Cinselliği yaşamak sorumluluk ister bu çay ,kola içmek değildir.
Canım bu sorunun geliceğini biliyordum :) Ayrıca diğer cevapları da biliyorum peki bunun için de düzgün bir cinsel hayat yok mu ?Benim merak ettiğim bu.Cinselliği yaşamak sorumluluk ister bu çay ,kola içmek değildir.
Evet aynı nokta da birleştik sorumluluk ! Ayrıca bekar kimselerin cinselliği yaşaması bana göre ahlaksızlık .Canım farkında mısın bazı şeyler bizlere ne kadar normal gelmeye başladı.Şu an kürtaj için konuşmuyorum bekar birinin cinselliği yaşayama hakkı var diyebiliyoruz genişçe.Aynı şekil de bende düşünüyorum ama aslın da normal değil bu durum evliliğin amaçlarından biride korkusuzca cinselliği yaşayıp olabilecek tehlikeleri bitirmektir. (Bu cümleyi kuran hanım amacım tartışmak değil fikrimi belirtiyorum sadece ) Şöyle düşünüyorum bekar bir hanım gebe kalsa toplum nazarın da o çocuğu doğurması mümkün değil (Bu durum da genel de kürtaj ortaya çıkıyor,evli olsa belki yanaşmayacak bile) demek ki evlenmeden önce cinselliği yaşaması normal değil.Lütfen genç kızlarımız da var burda artık bazı konular da dikkatli yazmalıyız.Cİnselliği yaşamak sorumluluk ister evet ama bu sorumluluk evliler ve bekarlar olarak ayrılmaz ki, örneğin sadece cinsellik yaşamak için evlenen ama çocuk sahibi olmak istemeyen bir çiftte aynı sorumluluğu göstermek zorundadır, yani istenmeyen bir durumda evlenmemiş bir çiftten daha masum sayılmazlar bana göre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?