anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Aynı duyguları ben de paylaşıyorum seninle...Hani fark ettiysen, daha yazmayacakmış gibi kaç kere yazı paylaştım ama yine buradayım:)
Yorgunum ama sadece yeniden aynı şeyleri tartışmaktan yorgunum...

ve düşünce polisleri, ve anne babasını düşünce polisine ihbar ederek kahraman olan beyinleri yıkanmış çocuklar...

hayvan çiftliğini çok çabuk bitirirsin incecik bir kitap ama inanılmaz..masal gibi zaten ve kitabın son çeviri baskısı "bir peri masalı" diye yapılmış...

bazen okumamak mı gerek acaba diyorum...benim bitirme tezim de 20. yy absürd tiyatro yazarlarından harold pinterin bir oyunuydu ve o tezi hazırladığımdan beri var bende bu kendini güvende hissedememe duygusu ve yaşananlar üzerine tuz biber ekiyor...matrix, V for vendetta bunları da izleyince insan söylenene olana gördüğüne güvenini kaybediyor, hep bi acaba ile yaşıyorsun...ZOLA nın Nana sını okumuştum germinal lasikler arasında var ama okumadım..fırsat bulduğumda bakarım...

Hayvan çiftliğini sevdin mi? !984 favori kitap listemdedir benim zaten distopyaları sever ve malesef gerçekçi bulurum ama hayvan çiftliğine hiç ısınamadım. Hep Orwel'in hükümet propagandacısı olduğu günlerden kaldığını düşündüm o kitabın.

hala kurtajı dogum kontrol yontemi olarak kullanmasınlar deniliyor Allahınısı seversiniz bunu hangi kadın yapıyor hala aynı seyler donup duruyor yahu..kurtajı dogum kontrol yontemi olarak kullanan bu zihniyette olabilen bir kadına siz birde cocugu dogur ona bakmı diyorsunuz vay be ne diyeyim ben buna..istenmeyen gebelikler icin kurtaja basvurur insanlar ''istenmeyen'' isteyerek degil yani..mantıgım almıyor cidden ya hamilesin istemiyorsun dogurmak ve karsıdaki dogurmanız icin baskı yapıyorki ki bu insanlar sizin hayatınızın hicbir parcası degil ne hayatınızı bilir nede yasadıklarınızı alamadıgım cevaplar var hala kadın istemedigi bebegi dogursa kurtaja hayır diyen alıp bakıcakmı..yada bakmayıda gectim kadın anne olmaya hazır degilse eger sorumlulugu alabilcegini dusunmuyorsa ne yapabilirsin kardesim soyleyin bana bunu ya..hazır olmadıgını bile bile dogursa sonra o cocuga yeterli sekilde bakamasa ozaman o kadını nasıl suclayacaklar merak ediyorum cunku kadın hazır degilmis dogurmaya ama mecbur bırakılmıs..bide hep aynı laflar donuyor kurtaja yasak gelsin.. soyluyorsun anlatıyorsun kisisel bir karar bu bebegi tasıyacak kadın bunun kararını verebilir diyorsun hala kurtaj yasaklansın tamam sen olma kurtajda sanane benim dogurup dogurmamamdan ya sanki zor gunumde sıkıntımda yanımda olucakmıssın gibi..

Siz duymak istediğinizi duymuş olabilirsiniz. Böyle bir yanıt yazıyorum , çünkü orada bulunan kadınlardan biri de bendim. Ve kesinlikle 'Benim çocuğumu öldürmeye hakkım var bunu engelleyemezsiniz.' diye bağırdığımı hatırlamıyorum. Siz böyle yorumlamış olabilirsiniz , ancak insanların gerçekten ne demek istediklerine kulak vermediğiniz sürece , hiçbir şeyi gerçekliğiyle algılayamazsınız , korkarım.
Biz demek istedik ki : 'Bir kadın istemediği halde anne olmaya zorlanamaz. Tecavüze uğramış bir kadın hiç zorlanamaz.' Daha neler neler demek istedik aslında , ama siz böylece basite indirgeyebiliyorsunuz. Açıkçası , bu beni biraz üzdü.
Kürtaj kolay değil elbette , ama anlaşılan siz çaresizliği hiç tatmamışsınız. Elbette tatmamanızı dilerim. Ancak ülkemizin sosyolojik durumunu incelemiş olursanız , kürtajı farklı boyutlardan değerlendirme şansı yakalayabilirsiniz.
Bu arada bilgilendirmek isterim , 'bekar biri' de cinsel ilişkide bulunma hakkına sahiptir. Ertesi gün hapları bir regl döngüsü içinde yalnızca bir kez kullanıldığında başarılı olabilir , yılda 2 defadan fazla kullanılması oldukça tehlikelidir. İlk 12 saat içinde alındığında bile koruma oranı %95'tir.
Elbette etkin korunma yaygınlaştırılmalıdır , kürtaj en son başvurulacak yöntemdir. Ancak sizin sözünü ettiğiniz kadar basit olduğunu sanmıyorum.
Ben sizin savlarınızı düşünüyor , kendimce değerlendiriyorum. Sizi anlamaya çalışıyorum. Sizden de aynı davranışı beklerim.
Hiçbirimiz aynı dini ve vicdani kanaatleri paylaşmak zorunda değiliz , kendimizinkileri de başkalarına dayatamayız. Biz sizin gibi düşünenleri hiçbir şeye zorlamıyorken , sizin davranışınız biraz ölçüsüz olmuyor mu ? Siz bir dinin gereklerine göre yaşıyor olabilirsiniz , ama aynı zamanda ben sizin inandığınız dinin gereklerine göre yaşamıyor , yaşamak da istemiyor olabilirim. Ne olur , biraz empati hiçbirimize zarar vermez.
Bu iletiyi yazdım , çünkü beni zan altında bıraktınız , beni hayal kırıklığına uğrattınız. Amacım sizinle polemiğe girmek değil kesinlikle.

Son düzenleme:
Arkadaş benim anlamadığım bir şey daha var.Cinselliği yaşayacak kadar öğreniyorlar ama korunmayı beceremiyorlar . İnsan nasıl kazara hamile kalır çok da inandırıcı gelmiyor gebe kalıp kürtaj yaptıranların hamile kalması çoğu zaman bir seferden bir şey olmazdan oluyordur .İğnesi var ,hapı var, spirali var ,kondomu var,geri çekilmesi var,hatta hatta kadın kondomları bile çıktı.Bre arkadaş herkez mi korunurken hamile kalıyor.:44:
İstisnai durumlar hariç bunun altın da biraz da umursamamazlık var.İşte benim onaylamadığım kısım bu kısım.

Muhalefet olmak için sormuyorum merak ettim sadece cinsellik böyle evlilik olmadan yaşanacaksa insanlar neden evlilik gibi bir sorumluluğun altına girsin ki?Ben neden evlendim ki geniş geniş yaşardım cinsel hayatımı gebe de kalırdım gider aldırırdım da..

Evliliğin tek sebebi cinselliğini yaşamak mıdır? Bana göre ortak bir gelecek kurmak, beraber aile olabilmek için evlenirsiniz. Cinselliğin tek amacına da çocuk yapıp aile kurmak olarak bakmıyorsak evlenmememiz normal.

Çünkü insanlar bunu tercih edebilirler , siz evlenmeyi doğru bulduğunuz için evlenmişsiniz. Yani evlenmenin en önemli amacı cinsel ilişkiye girmek olmadığı gibi , insanlar çeşitli nedenlerden dolayı evlenmemeyi tercih ediyor olabilirler. Biz buna nasıl karışırız ? Belki 1 ay , belki 5 yıl sonra evleneceklerdir. Belki hiç evlenmeyeceklerdir. Bu herkesin kendi tercihidir. Siz bunu tercih etmişsiniz , 'geniş geniş' yaşamamışsınız , biz buna da karışamayız.

Son düzenleme:
bence devlet kurtaji, cocuk sayini, cocuk nasil yapilir gibi bel alti konulari birakip yerine dogmus, dunyaya gelmis cocuklara; nasil sistemli bir egitim verilir, saglik sistemi nasil duzeltilir, sosyal bir devlet olup cocuklarin gelisimine nasil katkida bulunabilir ( cocuk parasi+ebebeynlerin kontrolu vs.) cocuklarin oynayabilcegi yesil alanlar nasil saglanir, cocuklarin saglikli gelisimi icin sosyal aktiviteler nasil duzenlenir...... gibi konulara el atsin, cikarcaksa bu ve buna benzer konular icin yasa cikarsin. Geri kalmis ulkeler gibi boyle gereksiz konularla ugrasmasin. Sonucda kurtaj olup olmamak kisinin vicdanina kalmis bi durum, kisinin kendisinden ve esinden baska kimseyi ilgilendirmez...

Canım bu sorunun geliceğini biliyordum :) Ayrıca diğer cevapları da biliyorum peki bunun için de düzgün bir cinsel hayat yok mu ?Benim merak ettiğim bu.Cinselliği yaşamak sorumluluk ister bu çay ,kola içmek değildir.

Cİnselliği yaşamak sorumluluk ister evet ama bu sorumluluk evliler ve bekarlar olarak ayrılmaz ki, örneğin sadece cinsellik yaşamak için evlenen ama çocuk sahibi olmak istemeyen bir çiftte aynı sorumluluğu göstermek zorundadır, yani istenmeyen bir durumda evlenmemiş bir çiftten daha masum sayılmazlar bana göre

Son düzenleme:

Sizin cinselliği algılayışınızla herkesinki bir olmayabilir. Sizin nasıl algıladığınız beni , benim nasıl algıladığım da sizi ilgilendirmez aslında.
Cinsellik elbette sorumluluk ister , ancak gelin biz cinselliği şu ya da bu nedenlerden ötürü sizin deyişinizle 'sorumsuzca' yaşamış insanları toplumdan dışlayıp , ötekileştirip , suçlu ilan etmek yerine onları anlamaya çalışalım , onlara korunma bilincini insanlığa yakışır bir yolla aşılayalım. Dayatmalar , yasaklar olmadan toplumumuzu ve ülkemizi güzelleştirmeye çabalayalım.

Son düzenleme:
her şeyden geçtim.... bu konuya tepki gösteren kadınlara el uzatan güvenlik görevlileri, polisler evdeki karılarının analarının yüzüne nasıl bakabiliyor?... kadının bir hakkını elinden almaya çalışırken öte yandan kadına her fırsatta devlet elinden şiddet uygulanıyor....
kadın bedeni üzerinden hiç kimse siyaset yapmaya kalkışmasın çünkü ne kadar uyutursanız uyutun bu memleketin anaları, kızları size pabuç bırakmaz!!!

bir haber okudum kurtaja baglı ölüm ve saglık olayları kurtajın yasak oldugu ulkelerde daha yuksekmis yani sonuc olarak kurtaj yasası kurtajı engellemiyor daha cok ölüm getiriyor yani siz bir tarafdan bebek ölümlerine karsısınız herseyden once ne diyorsunuz bir insan canlı ölmesini istemiyoruz ama boyle oluncada ölüm oranları daha artıcak neden bunlar onemsenmiyor..yaptırmak isteyen kadın yaptıracak hem bebek hemde anne ölücek iki can birden gidicek insana verilen deger bumudur

Son düzenleme:
Evet aynı nokta da birleştik sorumluluk ! Ayrıca bekar kimselerin cinselliği yaşaması bana göre ahlaksızlık .Canım farkında mısın bazı şeyler bizlere ne kadar normal gelmeye başladı.Şu an kürtaj için konuşmuyorum bekar birinin cinselliği yaşayama hakkı var diyebiliyoruz genişçe.Aynı şekil de bende düşünüyorum ama aslın da normal değil bu durum evliliğin amaçlarından biride korkusuzca cinselliği yaşayıp olabilecek tehlikeleri bitirmektir. (Bu cümleyi kuran hanım amacım tartışmak değil fikrimi belirtiyorum sadece ) Şöyle düşünüyorum bekar bir hanım gebe kalsa toplum nazarın da o çocuğu doğurması mümkün değil (Bu durum da genel de kürtaj ortaya çıkıyor,evli olsa belki yanaşmayacak bile) demek ki evlenmeden önce cinselliği yaşaması normal değil.Lütfen genç kızlarımız da var burda artık bazı konular da dikkatli yazmalıyız.

ayrıca burada cinselliğin sorumluluğunu tartışacağımıza devletin etkin "aile planlaması" kampanyaları yapmamasını tartışmalıyız... aile bakanlığından "kadın"ın adını sildiler!!!! sağlık bakanlığının görevleri arasından aile planlaması çıkarıldı. ücretsiz koruma imkanı yok. hormon tedavilerinde de kullanılan pek çok doğum kontrol ilacını devlet ödemiyor.... kadın bu ilaca erişebilse bile koca baskısıyla kullanamaz, başka yöntemler denese kısır damgası yer... lütfen bu konuyu vicdanlı bir şekilde her yönüyle düşünün... kimse yavrusuna kıymak istemez ama bu tamamen onun şartlarına ve imkanlarına bağlıdır... eğer ülkemizde manevi huzur sağlanamıyorsa, maddi destek verilemiyorsa, geleceği garanti altına alınmamışsa, 4+4+4 lerle eğitim deneme tahtasıysa bu devletin sözcüleri nasıl bize 3 çocuk dikte edip, kürtaj yasaklamaya kalkar?...
evli değilim, deli gibi çocuk istiyorum... ama çocuklarıma bırakacak gemiciklerim yok... bakamayacağım bir çocuğun günahına asla girmem... çocuğumuzun ailesi zorluk çekmiştir, büyüyüp adam olmak için onların neler çektiğini bir düşünün...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…