anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Üslubunuza biraz dikkat edebilir misiniz ?
Hiç şöyle düşünmek istediniz mi ? : Belki de siz ve toplum onu dışlayıp namusu hakkında atıp tutacağınız için o çok karşı olduğunuz kürtaja başvurmak zorunda kalıyor. Siz ahlaki değerlerinizi kimseye dayatamayacağınız gibi , şahsıma hakarette de bulunamazsınız. Genç kızlarımız da neyin doğru olduğuna inanıyorlarsa öyle yaşarlar , benim üzerime düşen onlara zarar görmeyecekleri şekilde yaşamayı öğretmektir. Namus bekçiliği yapmak değil.
Biz sizin tercihlerinize saygı duyuyorsak , siz de bizimkilere duymayı öğrenmelisiniz.

Son düzenleme:
bazıları biri bişey yazsada ağzının payını bi versem die sanki konu başında nöbet tutuyor.özgürlüğü hakkı adaleti savunuyor görünselerde başkalarının düşüncesine yazdığına cevap vermeyi hak görüyor.neden tartışılıyor?neden herkes benim düşüncem doğru yönünde gidiyor?burda herkes bir birey ve herkesin birbirinden farklı inançları düşünceleri hakları var.kimse kimseye cevap vermeyi zorunlu görmese asla tartışma çıkmaz.ha bazı konularda tartışmak sonucu bulmak gerekebilir ama böle herkesin farklı düşüneceği bi konuda hemfikir olunamayacağınıda düşünmek gerekir.madem burda hakkı adaleti özgürlüğü konu ediyoruz lütfen herkes sadece düşüncesini yazsın.biri bişey yazınca diğerinin yazdığını yanlış düşünüp kendini okul müdüresi gibi bu doğru die kendini gereksizce paralamasın.burda kimse kimsenin ebeveyni değil.herkes bir birey herkesin kendi doğrusu-eğrisi var.eğer bunu kavrayabilirsek işte herkesin düşünme özgürlüğü kendi doğrusu olur!!

rica ediyorum bu yazdıklarımıda tartışma konusu haline kimse getirmesin.güzelce paylaşımlar yapmak adına nacizane düşüncemdir!!!!

Son düzenleme:
Arkasından gelen cümle de bende böyle düşünüyorum dedim hanım efendi genişlik derken art niyet aramayın lütfen.

Üslubunuza biraz dikkat edebilir misiniz ?
Hiç şöyle düşünmek istediniz mi ? : Belki de siz ve toplum onu dışlayıp namusu hakkında atıp tutacağınız için o çok karşı olduğunuz kürtaja başvurmak zorunda kalıyor. Siz ahlaki değerlerinizi kimseye dayatamayacağınız gibi , şahsıma hakarette de bulunamazsınız. Genç kızlarımız da neyin doğru olduğuna inanıyorlarsa öyle yaşarlar , benim üzerime düşen onlara zarar görmeyecekleri şekilde yaşamayı öğretmektir. Namus bekçiliği yapmak değil.
Biz sizin tercihlerinize saygı duyuyorsak , siz de bizimkilere duymayı öğrenmelisiniz.

Zaten yaptığım bir şey için öneri de bulunmanız yersiz oldu ama önemli değil.Ayrıca şahsınıza hakarette bulunmadım saptırmayın konuyu eğer ettiysem kendime de etmiş sayılırım .Orda sizinle aslın da aynı fikirde olduğumu ama böyle düşünmememiz gerektiğini söyledim. Benim anladığım şu yanlışsam lütfen düzeltin özetin özeti yapıyorum genç bir kız cinselliği yaşayabilir ve gebe kalırsa gidip aldırabilir.Evet buna saygı duyuyorum ama normal asla karşılamıyorum..

Evlenmeden önce cinselliğe karşı olanlara birilerinin geri kafalı diye hitap etmesi nasıl ki yanlış bulunuyorsa, evlenmeden önce birlikteliğe sıcak bakan insanlara da AHLAKSIZ demek o derece yanlıştır.

Ve böylesi bir cümle kullanmak TAHRİK kapsamı içerisinde değerlendirilir.

51. 55. sayfaya kadar okudum arkadaşım.
kürtaj dan çok hükümet eleştirilmiş.
akp hükümeti olmasaydı başka bir hükümet bunu çıkarsaydı bu kadar çok eleştiri olmayıp kabul görecekdi sanırım.
ben olaya bu şekilde bakmıyorum.hangi hükümet olursa olsun aynı görüşdeyim.
katılmadığımı kapsamlı olarak yazacak olursak bana Allah ne emretmiş ben onlara uymaya çalışırm.
ALLAH'ın emrettiklerin sual olunmaz.

Kürtaj

6/151 De ki: "Gelin, Rabbinizin size neleri haram ettiğini söyleyeyim: O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya iyi davranın. Yoksulluk korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin; sizi de onları da biz besliyoruz. Büyük günahların açığına da gizlisine de yaklaşmayın ve ALLAH'ın kutsal saydığı cana haksız yere kıymayın.
7/31 Fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Sizi de onları da biz rızıklandırıyoruz. Onları öldürmek, büyük bir suçtur.

Ana karnında canlılık bulmuş bir cenini aldırtmak, onu diri diri toprağa gömmekten farklı bir durum değildir.

en yakınımın hastalık sebepi nedeniyle kürtaj olmak zorunda kaldı.onun neler yaşadını bi ben bilirim.Allah kimseye yaşatmasın o duyguyu.
dediğim gibi ciddi bir hastalık üç doktor ve üç fetva veren hoca nın onayını aldıkdan sonra bebeğini aldırmak zorunda kaldı.hatta diyanetden rapor alınmışdı.
çok hassas ve önemli bir husus iyice araştırmak gerek.lütfen herkez araştırsın ordan burdan kulakdan dolma bilgilere inanmasın.
sekiz senedir evliyim güzel korundukdan sonra kesinlikle hamile kalmak imkansız.
kazayla hamile kalanları anlamış değilim.biran zevk uğruna bi kereden bişey olmaz. olmazı yok bunun oldumu oluyor işte.
insan bilinçlenmeli öğrenmeli.
bir insan çocuk istemiyorsa korunucak yaa. bunun çaresi buu kürtaj değil..

Son düzenleme:
Değil yani zina falan da olmuyor zaten sevaptır bile belki ben bilmiyorumdur teyy yarabbim ya.

Pekala , o halde sizi kırdıysam özür dilerim. Normal karşılamıyor olabilirsiniz elbette. Sizi anlıyorum. Ama ne olur siz de , ben de daha dikkatli konuşalım , hem konuya bir zarar gelmemesi için , hem de birbirimizden alıntı yapınca diğer arkadaşlarımız rahatsız olabiliyorlarmış.

Bu konuda farklı görüşlerimiz olabilir tabi saygı duyarım size ve tercihlerinize ama saygıda beklerim, ben ahlaksız olduğumu düşünmüyorum şahsen, çünkü topluma herhangi bir zarar vermiyorum, başkalarının huzurunu kaçıracak eylemlerde bulunmuyorum, ne biliyim kendi emeğimle çalışıp üretip kazanabilmek için okuyorum, benim sevişip sevişmememin kimseye bir zararı yok ki, ahlak güzel davranışlarda bulunan kötü davranışlardan kaçınanlara denir, dinle alakası yoktur aslında. Bu açıdan amacı en zengin kocayı bulup ona kapağı atmak olan herhangi bir kızdan daha ahlaklıyım bence.

Aynı şekilde dinine uygun yaşamak isteyen, dinin tüm dediklerini harfi harfine yerine getiren cinselliği de bunun bir parçası olarak gören bir bayanı da takdir edebilirim, ama din tonla şey söyler başkalarının hakkında konuşmayın der, kul hakkına girmeyin der, emeğiniz olmayan mal size haramdır der, komşunuz açken tok yatmayın der, tüm bunları umursamayıp dindarlığı, içki ve domuz eti haramdır, cinsellik en büyük günahtır'a indirgeyen, insanları da kendimden daha az günahkar görmem açıkçası.

Asla benim sizi incitmek gibi bir niyetim olamaz öyle bir şey yaptıysam da hakkınızı helal edin lütfen.Size ahlaksız demedim bunu da belirteyim ben daha çok ortaya konuştum .

Değil yani zina falan da olmuyor zaten sevaptır bile belki ben bilmiyorumdur teyy yarabbim ya.

tabi size gore ahlaksızlık olabilir ama ben bunu ahlaksızlık olarak gormem cunku bu sadece benim ve karsımdaki kisiyle aramda olan bir ilişkidir ben boyle bir durumda kimseye zarar vermem herseyimi 4 duvar arasında yasarım ve kimsede bilmez varsa bir hesabımda Allah ve benim aramda kalır bana gore ahlak kavramı cok farklı geliyor acıkcası hani evlenmeden once beraberlik yasamaz ama yapmadıgı terbiyesizlik yoktur insanlara karsı ne anladım bu isden simdi bu insan ahlaklımı oluyor ahlak sadece cinselligi kapsamıyorki..ama size yinede ahlaksızlık olarak gelebilir bu herkes herseyi dusunmekde ozgur..

Herkese iyi geceler diliyorum.
Amacım kesinlikle kimseyi kırmak değildi. Belki bazen sinirlendiysem bir okul müdiresi gibi davranmış olabilirim. Ancak çok zorunlu görmedikçe müdahale etmemeye çalıştım aslında , açıkça yanlış objektif bir bilgi varsa bilgim doğrultusunda düzeltmek istedim. Bu konuyu gereksizce gerdiysem de herkesten özür dilerim.
Sevgiler.

Sevgili KELEBEK, bakın ben bu çözümlemeye varmıştım zaten, umarım faydalı olur. İyi geceler

canım tabi ki insanlarla güzel geçinmek,hak yememek ,kalp kırmamak gibi güzel hasletler de vardır bu gibi insanlar için güzel ahlakı var deriz sanırım ben şu an iyi ifade edemedim kendimi.Ben şunu da belirteyim bir hikaye vardır duymuşsunuzdur -kadının biri namazını kılıyor aynı zaman da karşısında oturan komşusunun evine giren erkeklerin adedince namaz kılarken yanına taş topluyor nihayetin de terazi kurulduğun da o karşısında ki komşusu kendisinden çok daha iyi bir yere gidiyor-Temsil de hata olmaz derler.Kimsenin namusu kimseyi ilgilendirmez ama bir şeyin daha güzeli daha doğrusu varken,yanlışı da güzel göstermemek gerek.

Akidem bakın hem böyle yazıyorsunuz, saygı duyarım diyorsunuz, hem de AHLAKSIZDIR demeyi kendinize hak görüyorsunuz bu nasıl oluyor anlayamadım.

Neyse,

benim de bedenim kaldırmıyor artık iyi geceler.

ben saygı duyuyorum insanların bu tarz fikirlerine cunku ben size saygı duymazsam sizden de bana saygı duymanızı bekleyemem..siz evlilik oncesi ilişkiyi tasvip etmeyebilirsiniz tabi ama kimisi varki tasvip etmedigi icin baska insanları da rahatsız ediyor onların hayatlarına baskı kurmaya kendi istedikleri gibi yasamasını saglamaya calısıyor bana bu yanlıs geliyor sadece..

Akidem bakın hem böyle yazıyorsunuz, saygı duyarım diyorsunuz, hem de AHLAKSIZDIR demeyi kendinize hak görüyorsunuz bu nasıl oluyor anlayamadım.

Neyse,

benim de bedenim kaldırmıyor artık iyi geceler.
Ben kişisel konuşmuyorum çünkü :) Bir kişiyi o şekil de görsem bile demem.Genel olarak sorsalar ama cevabım bu olur.

Ben genel olarak kötü niyetli olmadığınızı kibar davrandığınızı, amacınızın insanları yargılamaktan çok fikirleri tartışmak olduğunu düşünüyorum, ama günlerdir kendi doğrularını anlatmaya çalışırken sürekli vicdansızlıkla, onunla bununla suçlana suçlana sinirleri gerildi herkesin.

Bir de işte bazı konularda güzelle çirkin iyiyle yanlış kişiden kişiye değişiyor, o konularda da fazla müdahale etmemek gerekiyor sanırım kimseye kendine veya başkalarına zarar vermeye başlamadıkça.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…