anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
Bir de burada sık sık bulunup fikir paylaşanlar, sohbet topiği açalım yahu sizinle. Belliki güzel paylaşımlarımız olucak, ama burada olunca söz dönüp dolaşıp kürtaja geliyor, bir noktadan sonra kabak tadı vermeye başlıyor insana.

Canım yazısız kurallar var neden var niye var bilmem.Parkta otururken 13,14 yaşın da ergenlerin öpüşmesi bana korkunç geliyor şimdi bunların hakkı var desem olmaz ,çocuklar gidip yanlarına uyarsam olmaz.Büyükler de yapıyor bunu ne diyebilirsin hiç bir şey bu olmamalı ya bu şekilde olmamalı bizim toplumumuz.

Canım düşünsene kadınız biz dır dırımızla ünlüyüz birde klavye başına geçince tutamıyoruz kendimizi O yüzden çoğu tartışmayla sonuçlanacak şeylerden elimden geldiğince kaçmaya çalışıyorum 15 yaşın da değilim ki bir kimse ile uzun süre konuşup uzlaşamıyorsam kendim de sorun aramaya başlarım artık.

Son düzenleme:

ya bizim toplumda su vardır genelde 13-14 yasındaki bir kız bir erkegi o durumda gorseler aman yandılar ya yetiskin insanların bile sarılıp bankta oturdugu icin ahlaka aykırı davranıyorlar diye uyarı aldıgı bir toplumdayız ne yazıkki hani yasına ve ortama uygun olmayan hareketler yapan gencleri gorduklerinde tatlı dilli bir tavırla yaklassa insanlar belkide daha farklı bir hal alıcak bu durum..herkesin ortasında coluk cocuk otururken ozelini paylasan insanlara bende karsıyım ama ben cok rastlamıyorum acıkcası bu kadar uc noktalardaki seylere ama olanıda uygun bir dille uyarmak lazım bence bizim millet gider dover ya..

Son düzenleme:
Benim başıma gelmedi değil. Eşimle bankta oturuyoruz başımı eşimin omzuna koydum dedenin biri bastonuyla bir bağırdı bize korkup kaçmıştık

Benim başıma gelmedi değil. Eşimle bankta oturuyoruz başımı eşimin omzuna koydum dedenin biri bastonuyla bir bağırdı bize korkup kaçmıştık

Beni de lisedeyken 2 kız 2 erkek yürüyoruz diye polis durdurmuştu bi defasında, okullarımızın ismini filan almıştı ki öpüşüp koklaşan kimsede yoktu öyle, normal sivil biri gelse belki rahatsız olmıcam o kadar ama yasakmış gibi davranmıştı bi de

var ya boyle insanlarda hep akıl fikir baska yerlerde basını omzuna koymak ne kadar masumca hatta gordugunde insan ayy ne kadar guzel asıklara bak der ama dede kimbilir kafada ne kurdu 2 dakikada

Son düzenleme:

canım sonuna kadar haklısın da polis müdahalesine eleştiride bulunma derim ben. çünkü söylemek istediğinin çok ama çok ötesinde şeyler anlayıp saldıranlar çıkacaktır. saldırıyı kaba tabir olarak algılamayalım tabi sözlü saldırı denen bişey var neydi o kadını ağzını kapayıp iki elini bi eliyle sıkan adamın hali... yakışıyor mu Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenlik gücüne..her koşulda orantılı güçten yanayım. vatandaş naparsa yapsın cezasını hukuk eliyle almalı bi ceza alması gerekirse de. kimsenin kimseyi hırpalamaya hakkı yok. sevgiler canım benımm

ayrıca kadın kendini öldürsün çocuğu öldüreceğine ne demek ya! ben tecavüz edenin çocuğunu nasıl taşırım allah başa vermesin büyük konuşmayayım kuluz sonuçta ama, ne büyük acı çeker o kadın o çocuğa baktıkça

polis o anda senaryoyu yazmıs basrollerde siz simdi bunlar kesin opusup koklasırlar dur ben bunları bi engelliyim bi ara okullarda kızla erkek ogrencinin arasındaki mesafe ile ilgili ölçü vermislerdi ya hani 45 cm miydi neydi

ya ama kimisi de iyice abartıyo arkadaşım yaaa ben kimsenin o kadar kalabalığın içinde,hemen yan masamda çok afedersin öpüşmesini görmek istemem ya 3-4 kez şahit oldum allah var yukarda yemin edebilirim yanı tahammul edilecek gibi değildi. şaşırdım şok oldum en son kalktım masadan annem çok sinir olur hemen söylenir duyurur bide tamam keyif onun ama ben de sahit olmak zorunda değilim

var ya boyle insanlarda hep akıl fikir baska yerlerde basını omzuna koymak ne kadar masumca hatta gordugunde insan ayy ne kadar guzel asıklara bak der ama dede kimbilir kafada ne kurdu 2 dakikada

Yok valla kocamın üstün de ceket falan da yoktu ama bilemedim artık ne senaryo kurdu kafasın da

Son düzenleme:

bu konuda evet bende katılıyorum.bende annemle geçen sene izmire geldiğinde oğlumu parka götürmüştüm.iki genç geldi genç diorum daha yaşları 18 bile değildi.bi banka oturdular.bizde oğlanın peşinde koşuşturuyoz.benim oğlan sonra bi yere baktı kaldı bende bi baktım öpüşüyolar.anne napıyo onlar dedi.geçiştirdim.annemde vuuuuu kemirdiler birbirlerini die söledi. ama yani sanki kıtlıktan çıkmış gibilerdi hani imkanları olsa orda mercimeği fırına vereceklerdi.sonra ordan geçen biri uyardı güzelce gençle ayıptır çocuklar var dedi ama pişman ettiler.baya rahatlardı.

kaldıramıyorum.
kürtaj yasaklanmasın diyorsun yoksa çok mu kürtaj yaptırdın ya da meyilli misin diye düşünen bağnaz insanlar olabilir.
hiç kürtaj yaptırmadım, yaptırmayacağımı da düşünüyorum.
bilinçliyim, kendim korunurum. ben korunmasam partnerim doktor. o her türlü korunma yöntemini bana öğretir.
benim bir sorunum çıkmaz, açığım da çıkmaz bu noktada.

lakin...
yarın çocuğumun tecavüze uğramayacağının garantisini kimse veremez bana bu ülkede.
bir şehir sustu, siirt'te küçücük kızlara tecavüz edildiğinde.
kız çocukları gönüllüydü dediler, şeker almışlar karşılığında.

siz kadınsınız ya.
yumuşak karnı olması gereken sizsiniz .
bir düşünün,
çocuğunuzu, kardeşinizi ya da alakasız birini değil.
yarın size tecavüz edilse, doğurmak zorunda kalsanız ne dersiniz?
bir tarafta eşiniz var.
eşiniz ne düşünür? nasıl acı çeker?
siz?
tecavüzden sonra normal psikolojinize dönmek bile mümkün değilken, bir de tecavüzcünüzün bebeğinizi 9 ay karnınızda taşıyıp doğuracak mısınız?

anneniz, siz, çocuğunuz, dostunuz. tecavüze uğrasanız doğurur muydunuz, doğur der miydiniz?
kadının düşmanı kadın derler. sahiden öyle sanırım.
kürtajı savunuyor diye damga da yeriz ama dediğim gibi. bana dokunmaz.

tabi cnm onu bende savunmuyorum yani senin benim ozelimi baskası niye gorsun mecbur degil ha sarılır oturur falan bunlar normaldirde sapur supur opusmek falan heleki herkesin oldugu ortamlarda yanlıs guzel bir sekilde gidip uyarmak lazım neticede tamam ozgurluk ama senin ozgurlugunun bittigi yerde benim ozgurlugum baslar beni rahatsız etmeye hakkı yok..

L'enfer, c'est les autres. (Kabaca, Cehennem ötekilerdir.)
J. P. Sartre.

Kadınlar için kürtaj hakkı meselesinde "ötekiler" pekala devlet veya erkekler olabilir.

Neden devlet?
Çünkü kadın rahmi devlet için bir sürerlilik arenasıdır.

Neden erkekler?
Bunun cevabını yıllar önce Florynce Kennedy ve Diane Schulder zaten vermiş.
"If men could get pregnant, abortion would be a sacrament." (Erkekler hamile kalabilseydi, kürtaj bir ayin haline gelirdi.)

Peki ya kadınlar?
Simone de Beauvoir veya Stella Browne olun demiyorum kimseye.
Le Manifeste des 343 Salopes sonrası kürtaj olmadığı halde destek olmak amacıyla kendilerini ihbar eden kadınlardan olun da demiyorum.

Bu hak ne yollarla "alınmış" bunun hakkında bir fikriniz olsun.
En azından sonuçlarının kadınlar için bir kazanım olduğunun bilincinde olun.

Kürtaj hakkı kişisel bir mesele değildir.
Bu bir kadın meselesidir.
Olayı birey düzeyine indirgeyip çamur dövüşüne çevirmenin manası yok.

"Ama bebekleri öldürüyorlar!1!11bir!11"
Vay benim sevgi kelebeğim, hümanist neferim, gıdısından öptüğüm...

Kadınlar karnındaki embriyonu aldırmasın.
Vajinasına çer çöp soksun, düşürmeye çalışsın. Kendi de ölsün.
(Kürtajın legal hale geldiği 1983 yılından sonra Türkiye'deki anne ölümleri ciddi bir oranda azalmıştır.
Bunu ben söylemiyorum, TBB söylüyor.)

Ha benim güzelime.
Eee hümanizm de bir yere kadar değil mi?!!
Daha sonra işin içine ahlak giriyor.
Din ve ahlakın aynı şey olmadığını ayırt edemeyen birtakım kişiler inanç sömürüsü yapıyor.
Kürtaj hakkını destekleyenler tü kaka oluyor, ahlaksız oluyor.
Ne âlâ.

"Doğum kontrol yöntemleri %100 çalışıyor, denedim." diyen hatunları gözlerinden öpüyorum.
Canım benim, sen paçanı kurtardın ya tüm kadınlarda da %100 işe yarar bu yöntemler, evet.

Bu bebek doğunca kürtaj karşıtları mı bakacaklar?
Kadınlığı peşkeş çektikleri devlet mi bakacak?

Ütopik düşünmeye gerek yok, fazla uzağa gitmeye de gerek yok.
Yapacağınız tek şey ülkenin durumuna bakmak.
Ötesi değil...

polis o anda senaryoyu yazmıs basrollerde siz simdi bunlar kesin opusup koklasırlar dur ben bunları bi engelliyim bi ara okullarda kızla erkek ogrencinin arasındaki mesafe ile ilgili ölçü vermislerdi ya hani 45 cm miydi neydi

Kesin öyle düşündü, kendi de bir rıza başkomser, bir memoli Anında tepki gösterip namusumuzu korudu sağolsun. O 45cm olayı da ayrı birşey, ben 1. sınıftayken karmalaşmamış liseler vardı hala, bizimde bahçelerimizin ortak olduğu bir kız lisesi vardı, bahçenin kıyı köşe yerlerinde kızlar birbirleriyle öpüşür biz de utanıp kaçardık görünce Yani sanırım hem kızla erkek yanyana gelmesin, hem eşcinselliğe tü kaka diyelim olayı olmuyor, birinden birinden vazgeçiceksin el mecbur

artık konu kürtajı aşmış, bekarların cinselliğine gelmiş yuh ya:)

E ama naapalım, aynı şeyleri dönüp dolaşıp söylemekten sıkıldık, 87 sayfa olmuş, her görüş en az 3-4 defa tekrar edildi, siyasi, dini, tıbbı, toplumsal tüm yönleri tartışıldı kürtajın, rüyalara bile girmeye başladı, bizde bıraktık Hem daha iyi böyle bi ilk bi son sayfayı okuyup sonra aralarda saatlerce tartışılan, çürütülen şeyleri ama bu da böyle diye getirmezler belki önümüze.

belkide gencligini ozlemisdir ben yapamıyorum onlarda yapamasın mantıgıyla hareket etmisdir

Bence de bir nebze kıskançlık var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…