- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
- #781
Gelmeliydi bence bu konu da bilinçlendirilmeli bekar kızlarımız .Evliyken bazı şeyler daha kolay bekarken öyle değil.Bunun konuşulması kötü bir şey mi sizce?Geçen bir arkadaşımla konuşuyorum evlendikten sonra beklediğimi bulamadım diyor.Bunun için de cinselliği öncesin de yaşamasının da etkisi var malesef.artık konu kürtajı aşmış, bekarların cinselliğine gelmiş yuh ya:)
Gece gece buna çok güldüm ama yabu konuda evet bende katılıyorum.bende annemle geçen sene izmire geldiğinde oğlumu parka götürmüştüm.iki genç geldi genç diorum daha yaşları 18 bile değildi.bi banka oturdular.bizde oğlanın peşinde koşuşturuyoz.benim oğlan sonra bi yere baktı kaldı bende bi baktım öpüşüyolar.anne napıyo onlar dedi.geçiştirdim.annemde vuuuuu kemirdiler birbirlerini die söledi.ama yani sanki kıtlıktan çıkmış gibilerdi hani imkanları olsa orda mercimeği fırına vereceklerdi.sonra ordan geçen biri uyardı güzelce gençle ayıptır çocuklar var dedi ama pişman ettiler.baya rahatlardı.
bu konuda evet bende katılıyorum.bende annemle geçen sene izmire geldiğinde oğlumu parka götürmüştüm.iki genç geldi genç diorum daha yaşları 18 bile değildi.bi banka oturdular.bizde oğlanın peşinde koşuşturuyoz.benim oğlan sonra bi yere baktı kaldı bende bi baktım öpüşüyolar.anne napıyo onlar dedi.geçiştirdim.annemde vuuuuu kemirdiler birbirlerini die söledi.ama yani sanki kıtlıktan çıkmış gibilerdi hani imkanları olsa orda mercimeği fırına vereceklerdi.sonra ordan geçen biri uyardı güzelce gençle ayıptır çocuklar var dedi ama pişman ettiler.baya rahatlardı.
tabi cnm onu bende savunmuyorum yani senin benim ozelimi baskası niye gorsun mecbur degil ha sarılır oturur falan bunlar normaldirde sapur supur opusmek falan heleki herkesin oldugu ortamlarda yanlıs guzel bir sekilde gidip uyarmak lazım neticede tamam ozgurluk ama senin ozgurlugunun bittigi yerde benim ozgurlugum baslar beni rahatsız etmeye hakkı yok..
Bademcik benzetmesine çok güldüm :))) Bir gün eşimle pamuk baba diye börekçiye girdik.Allahım o nasıl bir pamuk baba ismiyle alakası yok. O iş için tasarlanmış gibiydi ortam ciddi rahatsız olup çıkmıştık.ya durduk yere yapıştı çocuğa sanki evdeler hiç kimse yok nasıl biliyor musun tövbe estağfurullah (ben de kaynanalar gibi tövbe ede ede) gördüm kafamı çevirdim sesleri geldi artık. kimsenin keyfi için masa değiştirmek zorunda değilim pislikler annem de diyo ki kız oğlanı taciz ediyo
doğru söylüyosun canım benimyanağından öper sarılır omzuna yatar tamam onda bişey yok aşk bu illaki sarılacak öpecek. ama sarılmakla bademciğini sökmeye çalışmak aynı değil
Gelmeliydi bence bu konu da bilinçlendirilmeli bekar kızlarımız .Evliyken bazı şeyler daha kolay bekarken öyle değil.Bunun konuşulması kötü bir şey mi sizce?Geçen bir arkadaşımla konuşuyorum evlendikten sonra beklediğimi bulamadım diyor.Bunun için de cinselliği öncesin de yaşamasının da etkisi var malesef.
Bademcik benzetmesine çok güldüm :))) Bir gün eşimle pamuk baba diye börekçiye girdik.Allahım o nasıl bir pamuk baba ismiyle alakası yok. O iş için tasarlanmış gibiydi ortam ciddi rahatsız olup çıkmıştık.
Bir kaç şey söylendi ama bana da yakın da bir şeyler olacakmış gibi geliyor bakalım artık..Yazışmaları keyifle okudum
Yonetici kardeslerim supersiniz özgür bir platform
Yurt dısında yaşayan kardeslerim ABD de yaşayan kimse yok mu? Malum bizim yasalar genelDe ordan onaylı çıkıyor iki dakika gidip bı sorsalar konu nedir ne değildir ? Gercek mı gündem mı değişiyor ?
Hayvan çiftliğini sevdin mi? !984 favori kitap listemdedir benim zaten distopyaları sever ve malesef gerçekçi bulurum ama hayvan çiftliğine hiç ısınamadım. Hep Orwel'in hükümet propagandacısı olduğu günlerden kaldığını düşündüm o kitabın.
kaldıramıyorum.
kürtaj yasaklanmasın diyorsun yoksa çok mu kürtaj yaptırdın ya da meyilli misin diye düşünen bağnaz insanlar olabilir.
hiç kürtaj yaptırmadım, yaptırmayacağımı da düşünüyorum.
bilinçliyim, kendim korunurum. ben korunmasam partnerim doktor. o her türlü korunma yöntemini bana öğretir.
benim bir sorunum çıkmaz, açığım da çıkmaz bu noktada.
lakin...
yarın çocuğumun tecavüze uğramayacağının garantisini kimse veremez bana bu ülkede.
bir şehir sustu, siirt'te küçücük kızlara tecavüz edildiğinde.
kız çocukları gönüllüydü dediler, şeker almışlar karşılığında.
siz kadınsınız ya.
yumuşak karnı olması gereken sizsiniz .
bir düşünün,
çocuğunuzu, kardeşinizi ya da alakasız birini değil.
yarın size tecavüz edilse, doğurmak zorunda kalsanız ne dersiniz?
bir tarafta eşiniz var.
eşiniz ne düşünür? nasıl acı çeker?
siz?
tecavüzden sonra normal psikolojinize dönmek bile mümkün değilken, bir de tecavüzcünüzün bebeğinizi 9 ay karnınızda taşıyıp doğuracak mısınız?
anneniz, siz, çocuğunuz, dostunuz. tecavüze uğrasanız doğurur muydunuz, doğur der miydiniz?
kadının düşmanı kadın derler. sahiden öyle sanırım.
kürtajı savunuyor diye damga da yeriz ama dediğim gibi. bana dokunmaz.
Ama bu yasayı destekleyenler kendilerinin ve küçük kızlarının tecavüze uğramayacağından çok eminler nedense.Evet evliyken de kadın tecavüze uğrayabilir sadece kocası tarafından değil başka bir adam tarafından da olabilir.Başka birinin tecavüze ettiği kadınlar sonra o çocuğu doğurup ne yapacaklar hiç düşünmüyorlar.ve tabii ki kocaları da.Tecavüz olayı sadece küçük kızlara yada sadece bekar kadınlara olacak diye birşey yok. Evli olmak da tecavüzcüye engel değil. Her kadın empati kurmalı bu konuda.
bu arada videoyu bulup izlemenizi tavsiye ederim orada direk tecavüze uğrayan kadınlar, kendi hataları yüzünden cümlesine bağlanıyor farklı birşey kasdedilmiyor.
kaçamak yapıp çocuk doğuranlardansa,doğudaki nüfus patlamasını düşünün bence.dediğiniz gibi 'korunmayı bilmiyorlar' mesela çok sevgili devletimiz doğuda zehirli sütler yerine prezervatifler dağıtsa,halkı korunma konusunda bilinçlendirse,diğer ülkede bu kadar uçuk olmayan ilaç fiyatlarını özellikle ertesi gün hapının fiyatını indirse daha iyi olmaz mı?
hatta daha iyisi din dersi yerine sağlık dersi verilse nasıl olur?
yanlış anlamayın ailecek dinimize bağlıyız eksiksiz oruç tutarız ama ben din dersinin lisede olmaması gerektiğine inanıyorum.sonuçta din ülkeye mal edilemez ve ülkemizde gördüğümüz ders müslümanlık dersi.madem din dersi olacak diğer dinler de objektif biri tarafından,tarih dersi gibi -kimseyi başka dine yönlendirmeden- tanıtılsın ki ülkemizde doğan büyüyen hristiyanların yahudilerin ve diğer dinden çocukların hakkı yenmesin.ben çevremden çok gördüm din dersine katılmak zorunda kalan,anlattıkları kadarıyla kendi dini yeriliyor müslümanlık yüceltiliyordu ki aynısı aleviler için de geçerli.'ama din önemli müslümanlık ne güzel din' vs vs. demeden önce yurtdışında yaşadığınızı ve zorla hristiyanlık dersi aldığınızı bir hayal edin?
sağlık dersinde çocuklara korunma öğretilse bilinçlendirilse kötü sonuçlar azaltılır bence.ülkemizde cinsellik ayıp diye kabul ediliyor ama bence ama sağlıklı cinsellik-üreme için eğitim verilmeli,ben lise 3teyken sağlık dersinde kısmen bunları görmüştük,başka herkes gülüp eğlenmişti kızlar utanmıştı falan ama çok değil 2 hafta sonra hepimiz çok profesyonel karşıladık ve cidden bize katkısı çok oldu.
ben o videoyu değil zaten o programı izledim.kimse tecavüze uğrayan kendini öldürsün demez merak etmeyin.
"kendi hatası" demiş işte siz de sölüyorsunuz tecavüzde kadının hatası yoktur sonuçta.
ayrıca devlet prezervatif dağıtsın demişsiniz.benim yengem doğuda ebe hemşire.bedava prezervatif dağıtıyorlar.biz kullanmayız diyene bile zorla veriyormuş."isterse balon yapıp şişirsinler ama ben bunları dağıtmak zorundayım"dediğini çok duydum.
ayrıca kürtajdan girmiş din dersinden çıkmışsınız.%98'i müslüman olan ülkede yüzde %2nin hakkını savunmuşsunuz bravo.zaten Türkiye de hep azınlıkların hakları savunulur,çoğunluğun hakkını kimse önemsemez.%2 incinmesin diye din dersi verilmesin ama %98 de dini öğrenmesin o %2 yüzünden.aslında uygulamasa da o %2lik kısım için de kültür olur ne olacak,öcü değil bu bu kadar korkmayın.
51. 55. sayfaya kadar okudum arkadaşım.
kürtaj dan çok hükümet eleştirilmiş.
akp hükümeti olmasaydı başka bir hükümet bunu çıkarsaydı bu kadar çok eleştiri olmayıp kabul görecekdi sanırım.
ben olaya bu şekilde bakmıyorum.hangi hükümet olursa olsun aynı görüşdeyim.
katılmadığımı kapsamlı olarak yazacak olursak bana Allah ne emretmiş ben onlara uymaya çalışırm.
ALLAH'ın emrettiklerin sual olunmaz.
Kürtaj
6/151 De ki: "Gelin, Rabbinizin size neleri haram ettiğini söyleyeyim: O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya iyi davranın. Yoksulluk korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin; sizi de onları da biz besliyoruz. Büyük günahların açığına da gizlisine de yaklaşmayın ve ALLAH'ın kutsal saydığı cana haksız yere kıymayın.
7/31 Fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Sizi de onları da biz rızıklandırıyoruz. Onları öldürmek, büyük bir suçtur.
Ana karnında canlılık bulmuş bir cenini aldırtmak, onu diri diri toprağa gömmekten farklı bir durum değildir.
en yakınımın hastalık sebepi nedeniyle kürtaj olmak zorunda kaldı.onun neler yaşadını bi ben bilirim.Allah kimseye yaşatmasın o duyguyu.
dediğim gibi ciddi bir hastalık üç doktor ve üç fetva veren hoca nın onayını aldıkdan sonra bebeğini aldırmak zorunda kaldı.hatta diyanetden rapor alınmışdı.
çok hassas ve önemli bir husus iyice araştırmak gerek.lütfen herkez araştırsın ordan burdan kulakdan dolma bilgilere inanmasın.
sekiz senedir evliyim güzel korundukdan sonra kesinlikle hamile kalmak imkansız.
kazayla hamile kalanları anlamış değilim.biran zevk uğruna bi kereden bişey olmaz. olmazı yok bunun oldumu oluyor işte.
insan bilinçlenmeli öğrenmeli.
bir insan çocuk istemiyorsa korunucak yaa. bunun çaresi buu kürtaj değil..
Tecavüze uğrayan kadının hatası nedir mesela?
O konuşmada tecavüze uğrayan kadının suçlu, hatalı olduğu söyleniyor satır aralarında.
Cidden merak ettiğim için soruyorum.
ayrıca kürtajdan girmiş din dersinden çıkmışsınız.%98'i müslüman olan ülkede yüzde %2nin hakkını savunmuşsunuz bravo.zaten Türkiye de hep azınlıkların hakları savunulur,çoğunluğun hakkını kimse önemsemez.%2 incinmesin diye din dersi verilmesin ama %98 de dini öğrenmesin o %2 yüzünden.aslında uygulamasa da o %2lik kısım için de kültür olur ne olacak,öcü değil bu bu kadar korkmayın.
Tecavüze uğrayan kadının hatası nedir mesela?
O konuşmada tecavüze uğrayan kadının suçlu, hatalı olduğu söyleniyor satır aralarında.
Cidden merak ettiğim için soruyorum.
Sizin bu söylediğiniz demokrasi değil,mahalle baskısı oluyor.
Buraya yazdığım ilk mesajda belirttim:
Kimse kimse gibi yaşamak, inanmak, düşünmek, giyinmek zorunda değil.
Çoğunluğun istiyor olması azınlığın hayatını etkilemeyi haklı çıkarmaz.
%98 (sizin deyiminizle) müslüman olan ülkede insanlar kendinden sorumlu olduğunu bilmeli.
Ben müslüman değilim, vergimi veriyorum, bu ülkenin vatandaşıyım. Haliyle haklarımı da savunurum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?