anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
artık konu kürtajı aşmış, bekarların cinselliğine gelmiş yuh ya:)
Gelmeliydi bence bu konu da bilinçlendirilmeli bekar kızlarımız .Evliyken bazı şeyler daha kolay bekarken öyle değil.Bunun konuşulması kötü bir şey mi sizce?Geçen bir arkadaşımla konuşuyorum evlendikten sonra beklediğimi bulamadım diyor.Bunun için de cinselliği öncesin de yaşamasının da etkisi var malesef.

Gece gece buna çok güldüm ama ya

ya durduk yere yapıştı çocuğa sanki evdeler hiç kimse yok nasıl biliyor musun tövbe estağfurullah (ben de kaynanalar gibi tövbe ede ede ) gördüm kafamı çevirdim sesleri geldi artık. kimsenin keyfi için masa değiştirmek zorunda değilim pislikler annem de diyo ki kız oğlanı taciz ediyo

doğru söylüyosun canım benim yanağından öper sarılır omzuna yatar tamam onda bişey yok aşk bu illaki sarılacak öpecek. ama sarılmakla bademciğini sökmeye çalışmak aynı değil

Bademcik benzetmesine çok güldüm :))) Bir gün eşimle pamuk baba diye börekçiye girdik.Allahım o nasıl bir pamuk baba ismiyle alakası yok. O iş için tasarlanmış gibiydi ortam ciddi rahatsız olup çıkmıştık.

güzel güzel konusalım anlatıyım size fikrimi, bende evli değilim ve evlenmeden cinselliği yasadım, bunu ahlaksızlık olarak görmüşsünüz daha onceki yazınızda, ama ben bunu 4 duvar arasında yasadım, onun bunun yanında değil, ayrıca toplumun bu konudaki düsüncelerini bildiğim için yolda asla sevgilimle opüş kokuş gezmem , evet bazı seyler cok zor hamile kalma korkusu vs , sorumluluk ister bekarken cinselliği yasamak, o konuda haklısınız,yukarıda arkadasınız evlilikten beklediğini bulamamıs, cinselliği onceden yasadıgı için, oysa ben tam tersini düşünüyorum, kız ailesi tarafından ,asla elini oraya sürme ayıp, erkekle birlikte olma namussuz olursun vs diye korkarak yetiştiriliyor, ve evlendiği gece ne orgazmı duymus ne birseyi, ne hissedecegini bile bilmiyor o zaman da evlilikten beklediğini bulamıyor ne yazık ki

yazarken ben de güldüm adında bi tuhaflık varmış ama oranın

Yazışmaları keyifle okudum

Yonetici kardeslerim supersiniz özgür bir platform

Yurt dısında yaşayan kardeslerim ABD de yaşayan kimse yok mu? Malum bizim yasalar genelDe ordan onaylı çıkıyor iki dakika gidip bı sorsalar konu nedir ne değildir ? Gercek mı gündem mı değişiyor ?

Son düzenleme:
Bir kaç şey söylendi ama bana da yakın da bir şeyler olacakmış gibi geliyor bakalım artık..

Kurtaj yasasi zaten var, makul bir yasa, 10 haftaya kadardi sanirim. Bu cikan 4 haftaya kadar yasasi bence cok sacma, 4 haftada hamilelik bile ortaya cikmaz. Denildigi gibi yasaklaniyor. Aslinda birilerine rant kapisi aciliyor. Kurtaj yaptiracak olan yasak masak dinlemez, parasi varsa verir parayi gizlice yaptirir. Duymadigimiz, bilmedigimiz birsey degil.. Haa, ne olur? bugun diyelim 100e yaptiriyorsa 500 e yaptirir, vergisiz kazanc birilerinin cebine gider. Parasi olmayan da kocakari yontemleriyle isini halleder, ya olur, ya kalir. Ucuncu sayfalarda bolca okuruz bundan sonra. Yeni yasanin getirecegi bunlar.. Siz hala din-vicdan olayindasiniz, geciniz bunlari..

hayvan çiftliği bakış açısına bağlı... kitabı nasıl okuduğunla ilgili aslında...hiçbir şey düşünmeden (yani herhangi bir sistem, ideoloji politika) insanoğlunun içinde varolan bazı gerçeklikleri çok basit bir öykü ve dille anlatmış...aslında her dönem okunup yeniden değerlendirilebilecek bir kitap...ve hayvan çiftliği Orwellin gerçekten de kendi yandaşları ve karşıt görüşte olanlar tarafından dışlanmasına sebep olmuştur ...kitapta anlatılanlar sadece o günün şartları düşünülerek değerlendirilmediğinde bugün için de çok şey anlatır...ben kitapla ilgili hiç bir bilgi edinmeden okudum ve eleştirileri sonra okudum...belki o yüzden benim için ifade ettiği şeyler farklıdır ve önemli kitaplardan birisidir...

Orwellin ne anlatmak istediği üzerinde düşünmedim okurken önemli olan bana ne ifade ettiğiydi ve bence kitabın gerçek değerini okuyucular belirler...okuyucuya verdiği esastır..en azından ben öyle okurum

Son düzenleme:
Tecavüz olayı sadece küçük kızlara yada sadece bekar kadınlara olacak diye birşey yok. Evli olmak da tecavüzcüye engel değil. Her kadın empati kurmalı bu konuda.

Helal olsun,bu ülkede sizin gibi kadınların,annelerin olduğunu bilmek çok güzel.
Bazılarının burada istenilenin kürtaj olmak değil kürtaj olma hakkı olduğunu anlayıp anlamaması anlamazdan gelmesi önemli değil.
Özellikle o sen ahlaksızsın sen çok kürtaj oldun galiba lafları her kadına sökmez.Bu sefer sert kayaya çarptıklarını anlayacaklar.
Daha önce de demiştim badem bıyıklıların arkasından koşan 1000 tane kadındansa kendine saygısı olan onurlu 10 kadın daha güçlüdür.
Hepinize selamlar arkadaşlar.

Tecavüz olayı sadece küçük kızlara yada sadece bekar kadınlara olacak diye birşey yok. Evli olmak da tecavüzcüye engel değil. Her kadın empati kurmalı bu konuda.
Ama bu yasayı destekleyenler kendilerinin ve küçük kızlarının tecavüze uğramayacağından çok eminler nedense.Evet evliyken de kadın tecavüze uğrayabilir sadece kocası tarafından değil başka bir adam tarafından da olabilir.Başka birinin tecavüze ettiği kadınlar sonra o çocuğu doğurup ne yapacaklar hiç düşünmüyorlar.ve tabii ki kocaları da.

ben o videoyu değil zaten o programı izledim.kimse tecavüze uğrayan kendini öldürsün demez merak etmeyin.
"kendi hatası" demiş işte siz de sölüyorsunuz tecavüzde kadının hatası yoktur sonuçta.

ayrıca devlet prezervatif dağıtsın demişsiniz.benim yengem doğuda ebe hemşire.bedava prezervatif dağıtıyorlar.biz kullanmayız diyene bile zorla veriyormuş."isterse balon yapıp şişirsinler ama ben bunları dağıtmak zorundayım"dediğini çok duydum.

ayrıca kürtajdan girmiş din dersinden çıkmışsınız.%98'i müslüman olan ülkede yüzde %2nin hakkını savunmuşsunuz bravo.zaten Türkiye de hep azınlıkların hakları savunulur,çoğunluğun hakkını kimse önemsemez.%2 incinmesin diye din dersi verilmesin ama %98 de dini öğrenmesin o %2 yüzünden.aslında uygulamasa da o %2lik kısım için de kültür olur ne olacak,öcü değil bu bu kadar korkmayın.

Tecavüze uğrayan kadının hatası nedir mesela?
O konuşmada tecavüze uğrayan kadının suçlu, hatalı olduğu söyleniyor satır aralarında.
Cidden merak ettiğim için soruyorum.

Son düzenleme:

canım arkadaşım kimse bir hükümet ya da parti adı dillendirmedi ki ...A partisi B partisi ne farkeder...aynı sebepleri gerekçe göstererek aynı yasa üzerinde konuşulsa parti ya da görüş düşünmeden burda tepki gösteren herkesin aynı şekilde tepki göstereceğine eminim çünkü yanlış olduğu düşünülen bir şey var...kimin söylediği çok da önemli değil...ön yargıyla yaklaşıldığını düşünürken aynı şeyi yapıyorsunuz sanırım...

ayeti de yazıp ardından hemen açıklama gereği duymuşsunuz...dini bilgim o konuda yorum yapmaya fetva vermeye yeterli değil ama okuduğundan anlayan bir insan olarak benim aklıma kürtaj gelmedi gelmezdi de hiç açıkçası...

O konuşmada tecavüze uğrayan kadının suçlu, hatalı olduğu söyleniyor satır aralarında.

ay bayılacağıım tecavüze kadının hatası olamayacağına göre diyorum.aaaaaaahh yüzümü yıkayacağım.

Sizin bu söylediğiniz demokrasi değil,mahalle baskısı oluyor.
Buraya yazdığım ilk mesajda belirttim:
Kimse kimse gibi yaşamak, inanmak, düşünmek, giyinmek zorunda değil.
Çoğunluğun istiyor olması azınlığın hayatını etkilemeyi haklı çıkarmaz.
%98 (sizin deyiminizle) müslüman olan ülkede insanlar kendinden sorumlu olduğunu bilmeli.
Ben müslüman değilim, vergimi veriyorum, bu ülkenin vatandaşıyım. Haliyle haklarımı da savunurum.

Ben cevap vereyim sana canım ,askılı bluz falan giyinmiş olabilir.Birkaç sene önce başımızdan geçen bir olayı anlatayım.Arkadaşımla yolda yürüyorduk ve biri askıntı olmaya başladı tesadüfe bak ki yolda polise denk geldik.Askıntı olan kroyu şikayet ederken polisin söylediği söz:E siz de niye böyle giyindiniz .Bu ülkenin polisi ya.Kalkıp bize bunu söylüyo.
Bazı arkadaşlar galiba burada yaşamıyorlar 13 yaşındaki kız 8-10 kişi tarafından tecavüze uğradı denmiyor bu ülkede kendi rızasıyla birlikte olmuştur deniliyor.5 yaşındaki çocuklara tecavüz edilip bir de öldürüldükten sonra bu konuyu araştırmak isteyenlere kimse bizim ilçemizin huzurunu bozmasın deniliyor(bkz: Siirt Pervari) Tecavüz edenler tutuksuz yargılanıyor en fazla 2 sene yatıp çıkıyorlar.

doğru canım sen kendi haklarını savun.ama müslümanların da kendi haklarını savunmaya hakları olsun değil mi?bu ülkede en zor şey çoğunluk olmak , hakkını savundurtmazlar sana.ha bu arada din dersleri seçmeli olacak.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…