- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.671
- 498
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
Cümle tam olarak şu:ay bayılacağıım tecavüze kadının hatası olamayacağına göre diyorum.aaaaaaahh yüzümü yıkayacağım.
Cümle tam olarak şu:
"Anası olacak kişinin yaptığı hatadan dolayı çocuk neden ölüyor? Anası çeksin.Anası ölsün. Var mı buna hakkı?"
Bunu tecavüz sorusuna cevap verirken soruyor.
Siz de yanlış anladığımızı ifade ediyorsunuz.
O yüzden size sordum.
Konuyla ilgili aynı düşünüyoruz.
Sanırım siz konuşmayla ilgili ayrıntı kaçırıyorsunuz.
yani tecavüze "kadının yaptığı hata" diyor öyle mi bu dediğiniz hiç bir akla ve vicdana sığamaz.
kaldıramıyorum.
kürtaj yasaklanmasın diyorsun yoksa çok mu kürtaj yaptırdın ya da meyilli misin diye düşünen bağnaz insanlar olabilir.
hiç kürtaj yaptırmadım, yaptırmayacağımı da düşünüyorum.
bilinçliyim, kendim korunurum. ben korunmasam partnerim doktor. o her türlü korunma yöntemini bana öğretir.
benim bir sorunum çıkmaz, açığım da çıkmaz bu noktada.
lakin...
yarın çocuğumun tecavüze uğramayacağının garantisini kimse veremez bana bu ülkede.
bir şehir sustu, siirt'te küçücük kızlara tecavüz edildiğinde.
kız çocukları gönüllüydü dediler, şeker almışlar karşılığında.
siz kadınsınız ya.
yumuşak karnı olması gereken sizsiniz .
bir düşünün,
çocuğunuzu, kardeşinizi ya da alakasız birini değil.
yarın size tecavüz edilse, doğurmak zorunda kalsanız ne dersiniz?
bir tarafta eşiniz var.
eşiniz ne düşünür? nasıl acı çeker?
siz?
tecavüzden sonra normal psikolojinize dönmek bile mümkün değilken, bir de tecavüzcünüzün bebeğinizi 9 ay karnınızda taşıyıp doğuracak mısınız?
anneniz, siz, çocuğunuz, dostunuz. tecavüze uğrasanız doğurur muydunuz, doğur der miydiniz?
kadının düşmanı kadın derler. sahiden öyle sanırım.
kürtajı savunuyor diye damga da yeriz
Günümüz Türk toplumu hem aşırı uçlarda hem de bu aşırı uçların biraradalığında sürüp giden toplumsal bir yaşam örneği sergilemekte gerek Batı, gerekse Doğu etkilenmeleriyle bu gün de sürdürdüğü farklı yapının farklı yaşam biçimlerini ortaya getirmesi kaçınılmaz. Konumuza dönecek olursak bir taraf nikahsız berberliği çok normal gibi görürken diğer taraf bunun normal olmadığını savunuyor.Bir taraf için kürtaj normal gelirken diğer taraf için tranva sebebi. Bir taraf şiddetli doğum sancısını çekip doğanın dengesine boyun eyerken diğer taraf ameliyattan korkmuyor. Ne diyelim herkesin fikri zikri özgürlük modernlik anlayışına karışamayız.
Ama ne kadar çağdaşlaşırsak çağdaşlaşalım Bir toplumun diniyle diliyle kültürüyle bayrağıyla kuralları var. Nikahsız berberlikleri savunan arkadaşlarımız bir baktım konu parklarda sokaklarda öpüşüp koklaşanları görünce hemfikir olmuşla.Evet son derece çirkin bir görüntü.bencede ee hani çağdaştık 75 sayfadır ne oldu.Ben çok sıkıldım artık işimize gelince çağdaşız işimize gelmeyince muhafazakarız işimize gelince dindarız
Sokakta kedilerin köpeklerin bile cinselliklerini görmek nasıl içimi bulandırıyorsa , evli olsun olmasın bir çiftin ortalık yerde bu çirkin görüntüsünü görmek benide rahatsız ediyor.Nikahsız berberliklerden sıkıldım tecavüz haberlerini artık okuyamıyorum. Kız evladım için ne kadar endişeleniyorsam erkek evladım içinde endişelerim sayısız. (Ama hayvanlar bile çevrede insan olduğunu farkedince hemen kaçıyorlar bu haldeyken)
Eskiden bize öğretilen herkese iyiylik yap. Çocuklarıma tembih ediyorum İhtiyar birini karşıdan karşıya geçirme neden vijdansızmıyım hayır. Çnki duydumki bir genç kızın yüzüne ihtiyar bir kadın tarafından sprey sıkılarak kaçırıldı.Oğluma diyorumki erkek arkadaşlarınla dahi samimiyetin bir yere kadar olacak çünki duydumki erkek çocuk diğer erkeğe okulda tecavüz etmiş. Öğretmenlerinizle çok samimi olmayın medyada daha geçen hafta işlendi 14 yaşındaki kızı öğretmni kaçırmış.Sokaklarda bir bakıyorum babası yaşında annesi yaşındaki insanlarla sevgililer el elde. Reelde sanalda eşlerini aldatanlar yıkılan yuvallar dağılan parçalanan aileler.12 yaşındaki kız internette tanıştığı adama kaçtı.. Lezbiyenler sübyanlar travestiler vs vs. eeee herkesin kendi fikridir yaşama tarzıdır saygı duyalım.Ben artık saygı duya duyada yoruldum.
”17 - 18 yaşlarında lise öğrencilerinin kürtaj için başvuruyor. Batı’da ergenlik yaşı 16 - 17′ den 11 - 12′ ye geriledi.Amerika’da10 yaşa kadar düştü. Genç kızlar annelerinden çok daha erken adet görüyor artık…Bunun, iklimden beslenmeye kadar pek çok nedeni olabilir ama en önemli nedenlerinden biri ” psiko - seksüel uyarımın artması “…Yani, okulda, çevrede ve özellikle de medyada cinsel teşhirin yaygınlaşması…aştan çıkarıcı klipler, uyarıcı filmler, cinsellik yüklü diziler, çıplaklığa çağıran reklamlar, beyinde ergenliği erken uyandırıyor, cinselliğin keşfini hızlandırıyor. Estetik kliniklerine gidin bakın daha ergenliğe yeni girmiş kızlar estetik peişnde yağ alma peşinde.Erkek çocuklar lazermiş epilasyonmuş.vs vssPeki kimi suçlayalım bu tablolar kimin eseri. neye saygı duyalım.
Anneleri Babalarmı ? Onlar da çocuklarının pantolonları tişörtleriyle genç olma peşindeler.Gençler büyümek büyükler küçülmek için uğraşıp duruyor.
Ben Sokağa çıkınca çantamı kontrol etmekten yoruldum. Ben insan sarrafı oldum sanıyordum ama hiç birşey olamamışım. Kimseye güvenemiyorum .Eskiden filmlerde görürdük ilaçlı gazozları.Şimdi heryer ilaçlı gazozlarla dolu. Menfaat çıkar sapıklıklar bize ne oluyor.Sözü uzatmaya gerek yok.
Toplum medeniyeti yakalamaya çalışırken aslında eski kültürlere gerilediğinin farkında değil....müslümanların avrupalıya öğrettiği gerçek medeniyeti,avrupalı işine gelir şekilde yorumladı rezalete dönüştürdü ve biz de rezil olmak için onların peşinden koşuyoruz ki bunu da beceremeyip yüzümüze gözümüze bulaştırıyoruz....Önceki yazılarda demişlerdiki sizin kızınızın başına gelse. Benim kızım diye birşey yok.Benim endişelerim sadece kendi evlatlarım için değilki. Kafasını çalıştıranların kafasını koparırken, kalçasını çalıştıranları baş tacı eden bir toplumda nasıl kendi çocuğuma öğüt verebilirimki.
Görüldüğü üzere konumuz kürtaj ve sezeyan Ama asıl konumuz ANNELİğmiz babalığımız asıl konumuz insanlığımız.Ama cidden bir hesaplaşmaya ihtiyacımız var Herkes kendini sorgulayıp hatayı biraz da kendi armalı. O zaman sorunlar çözüme çok daha kolay ulaşacaktır.
L'enfer, c'est les autres. (Kabaca, Cehennem ötekilerdir.)
J. P. Sartre.
Kadınlar için kürtaj hakkı meselesinde "ötekiler" pekala devlet veya erkekler olabilir.
Neden devlet?
Çünkü kadın rahmi devlet için bir sürerlilik arenasıdır.
Neden erkekler?
Bunun cevabını yıllar önce Florynce Kennedy ve Diane Schulder zaten vermiş.
"If men could get pregnant, abortion would be a sacrament." (Erkekler hamile kalabilseydi, kürtaj bir ayin haline gelirdi.)
Peki ya kadınlar?
Simone de Beauvoir veya Stella Browne olun demiyorum kimseye.
Le Manifeste des 343 Salopes sonrası kürtaj olmadığı halde destek olmak amacıyla kendilerini ihbar eden kadınlardan olun da demiyorum.
Bu hak ne yollarla "alınmış" bunun hakkında bir fikriniz olsun.
En azından sonuçlarının kadınlar için bir kazanım olduğunun bilincinde olun.
Kürtaj hakkı kişisel bir mesele değildir.
Bu bir kadın meselesidir.
Olayı birey düzeyine indirgeyip çamur dövüşüne çevirmenin manası yok.
"Ama bebekleri öldürüyorlar!1!11bir!11"
Vay benim sevgi kelebeğim, hümanist neferim, gıdısından öptüğüm...
Kadınlar karnındaki embriyonu aldırmasın.
Vajinasına çer çöp soksun, düşürmeye çalışsın. Kendi de ölsün.
(Kürtajın legal hale geldiği 1983 yılından sonra Türkiye'deki anne ölümleri ciddi bir oranda azalmıştır.
Bunu ben söylemiyorum, TBB söylüyor.)
Ha benim güzelime.
Eee hümanizm de bir yere kadar değil mi?!!
Daha sonra işin içine ahlak giriyor.
Din ve ahlakın aynı şey olmadığını ayırt edemeyen birtakım kişiler inanç sömürüsü yapıyor.
Kürtaj hakkını destekleyenler tü kaka oluyor, ahlaksız oluyor.
Ne âlâ.
"Doğum kontrol yöntemleri %100 çalışıyor, denedim." diyen hatunları gözlerinden öpüyorum.
Canım benim, sen paçanı kurtardın ya tüm kadınlarda da %100 işe yarar bu yöntemler, evet.
Bu bebek doğunca kürtaj karşıtları mı bakacaklar?
Kadınlığı peşkeş çektikleri devlet mi bakacak?
Ütopik düşünmeye gerek yok, fazla uzağa gitmeye de gerek yok.
Yapacağınız tek şey ülkenin durumuna bakmak.
Ötesi değil...
Evet aynen öyle söylüyor.
O yüzden size tekrar izlemeniz tavsiye edilmişti.
Ve evet kesinlikle vicdansızlık, size katılıyorum.
Kızdığımız, tepki gösterdiğimiz şeylerden birisi bu yapılan hadsizlik zaten
Melih Gökçek'ten kürtaj yorumu
Korunmanın birçok yolu olduğunu kaydeden Gökçek, "Beden sana ait, can Allah'a ait. Sen kalkıp kürtaj yaparsan bunun adı cinayet olur" dedi.
Tecavüz sonucu hamile kalınması ile ilgili soruyu, "Tecavüz edeni getir, cezasını ver. Ama karındaki çocuğun suçu ne? Onu da devlet alır, büyütür çocuğun haberi bile olmaz. Çocuğun yaşama hakkını nasıl alırsınız elinden" şeklinde yanıtlayan Gökçek, "zina" sonucu gebelikle ilgili olarak da şunları söyledi:
"Zina yapınca çocuğun kabahati ne? Anası olacak kişinin kabahatinden çocuğun suçu ne? Anası çeksin, anası kendisini öldürsün. Eğer biri ölecekse niye çocuğu öldürtüyor cinayet bu... Acılar olabilir ama acılar bu işi meşru hale getirmez."
işte herşey ortada KABAHAT derken ZİNA kasdediliyor TECAVÜZ DEĞİL.
universiteli kizlardan (egitimli kadinlar)
7 kere kurtaj olanlari bilirim
egitim almamis kadinlarin sayisiz kurtaj oldugunuda bilirim
gordukleri ruyada yada adini hoca koyduklari bir soytarinin
hisleriyle "kiz" olacak dedikleri icin
iki ucu boklu degnek
para cezasi olsun istisna durumlar haricinde embriyo dedikleri
mucizeleri aldirmak isteyenlere
tecavuz edeni getir cezasını ver karnındaki cocugun sucu ne peki kadının sucu ne!! sor bakalım kadın tecavuzcusunden olma cocugu doguracakmı devletin bakıp bakmamasıyla alakası yok ya bunun hangi kadın tecavuzcusunden olma cocugu dogurmayı ister annelik duygusunu bu sekilde tatmak ister sorun bu yani biz bunu soyluyoruz burda zaten.. kadına sorulmuyor fikri dogurmak istermisin diye..
istemiyorsa tecavüzden sonra bunun çaresine bakabilir.tecavüze uğradığının farkındadır herhalde o kişi değil mi?4 haftalık sürede aldırabilir.hani evli kadın hamile olduğunu anlamıyabilir ama tecavüz için bu söz konusu değil ki.tecavüzden sonra test yaptıracaktır herhalde.
benim size tavsiyem ise lütfen bu kadar önyargılı olmayın.önyargılarınız izlediğiniz şeyi bile farklı algılayacak boyuta taşımış malesef sizi.
yani olayı "açık giyindi tecavüz edildi kadın hatalı,kendini öldürsün"boyutuna taşımaya çalışmışsınız,ama böyle bir şey kastetmediği açıkça ortada.bu kadar çarpıtmayın.zaten bu belediye başkanın eşi de açık ve son derece modern bir bayan.
istemiyorsa tecavüzden sonra bunun çaresine bakabilir.tecavüze uğradığının farkındadır herhalde o kişi değil mi?4 haftalık sürede aldırabilir.hani evli kadın hamile olduğunu anlamıyabilir ama tecavüz için bu söz konusu değil ki.tecavüzden sonra test yaptıracaktır herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?