anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
ay bayılacağıım tecavüze kadının hatası olamayacağına göre diyorum.aaaaaaahh yüzümü yıkayacağım.
Cümle tam olarak şu:
"Anası olacak kişinin yaptığı hatadan dolayı çocuk neden ölüyor? Anası çeksin.Anası ölsün. Var mı buna hakkı?"
Bunu tecavüz sorusuna cevap verirken soruyor.
Siz de yanlış anladığımızı ifade ediyorsunuz.
O yüzden size sordum.
Konuyla ilgili aynı düşünüyoruz.
Sanırım siz konuşmayla ilgili ayrıntı kaçırıyorsunuz.

yani tecavüze "kadının yaptığı hata" diyor öyle mi bu dediğiniz hiç bir akla ve vicdana sığamaz.

Günümüz Türk toplumu hem aşırı uçlarda hem de bu aşırı uçların biraradalığında sürüp giden toplumsal bir yaşam örneği sergilemekte gerek Batı, gerekse Doğu etkilenmeleriyle bu gün de sürdürdüğü farklı yapının farklı yaşam biçimlerini ortaya getirmesi kaçınılmaz. Konumuza dönecek olursak bir taraf nikahsız berberliği çok normal gibi görürken diğer taraf bunun normal olmadığını savunuyor.Bir taraf için kürtaj normal gelirken diğer taraf için tranva sebebi. Bir taraf şiddetli doğum sancısını çekip doğanın dengesine boyun eyerken diğer taraf ameliyattan korkmuyor. Ne diyelim herkesin fikri zikri özgürlük modernlik anlayışına karışamayız.

Ama ne kadar çağdaşlaşırsak çağdaşlaşalım Bir toplumun diniyle diliyle kültürüyle bayrağıyla kuralları var. Nikahsız berberlikleri savunan arkadaşlarımız bir baktım konu parklarda sokaklarda öpüşüp koklaşanları görünce hemfikir olmuşla.Evet son derece çirkin bir görüntü.bencede ee hani çağdaştık 75 sayfadır ne oldu.Ben çok sıkıldım artık işimize gelince çağdaşız işimize gelmeyince muhafazakarız işimize gelince dindarız

Sokakta kedilerin köpeklerin bile cinselliklerini görmek nasıl içimi bulandırıyorsa , evli olsun olmasın bir çiftin ortalık yerde bu çirkin görüntüsünü görmek benide rahatsız ediyor.Nikahsız berberliklerden sıkıldım tecavüz haberlerini artık okuyamıyorum. Kız evladım için ne kadar endişeleniyorsam erkek evladım içinde endişelerim sayısız. (Ama hayvanlar bile çevrede insan olduğunu farkedince hemen kaçıyorlar bu haldeyken)

Eskiden bize öğretilen herkese iyiylik yap. Çocuklarıma tembih ediyorum İhtiyar birini karşıdan karşıya geçirme neden vijdansızmıyım hayır. Çnki duydumki bir genç kızın yüzüne ihtiyar bir kadın tarafından sprey sıkılarak kaçırıldı.Oğluma diyorumki erkek arkadaşlarınla dahi samimiyetin bir yere kadar olacak çünki duydumki erkek çocuk diğer erkeğe okulda tecavüz etmiş. Öğretmenlerinizle çok samimi olmayın medyada daha geçen hafta işlendi 14 yaşındaki kızı öğretmni kaçırmış.Sokaklarda bir bakıyorum babası yaşında annesi yaşındaki insanlarla sevgililer el elde. Reelde sanalda eşlerini aldatanlar yıkılan yuvallar dağılan parçalanan aileler.12 yaşındaki kız internette tanıştığı adama kaçtı.. Lezbiyenler sübyanlar travestiler vs vs. eeee herkesin kendi fikridir yaşama tarzıdır saygı duyalım.Ben artık saygı duya duyada yoruldum.

”17 - 18 yaşlarında lise öğrencilerinin kürtaj için başvuruyor. Batı’da ergenlik yaşı 16 - 17′ den 11 - 12′ ye geriledi.Amerika’da10 yaşa kadar düştü. Genç kızlar annelerinden çok daha erken adet görüyor artık…Bunun, iklimden beslenmeye kadar pek çok nedeni olabilir ama en önemli nedenlerinden biri ” psiko - seksüel uyarımın artması “…Yani, okulda, çevrede ve özellikle de medyada cinsel teşhirin yaygınlaşması…aştan çıkarıcı klipler, uyarıcı filmler, cinsellik yüklü diziler, çıplaklığa çağıran reklamlar, beyinde ergenliği erken uyandırıyor, cinselliğin keşfini hızlandırıyor. Estetik kliniklerine gidin bakın daha ergenliğe yeni girmiş kızlar estetik peişnde yağ alma peşinde.Erkek çocuklar lazermiş epilasyonmuş.vs vssPeki kimi suçlayalım bu tablolar kimin eseri. neye saygı duyalım.

Anneleri Babalarmı ? Onlar da çocuklarının pantolonları tişörtleriyle genç olma peşindeler.Gençler büyümek büyükler küçülmek için uğraşıp duruyor.

Ben Sokağa çıkınca çantamı kontrol etmekten yoruldum. Ben insan sarrafı oldum sanıyordum ama hiç birşey olamamışım. Kimseye güvenemiyorum .Eskiden filmlerde görürdük ilaçlı gazozları.Şimdi heryer ilaçlı gazozlarla dolu. Menfaat çıkar sapıklıklar bize ne oluyor.Sözü uzatmaya gerek yok.

Toplum medeniyeti yakalamaya çalışırken aslında eski kültürlere gerilediğinin farkında değil....müslümanların avrupalıya öğrettiği gerçek medeniyeti,avrupalı işine gelir şekilde yorumladı rezalete dönüştürdü ve biz de rezil olmak için onların peşinden koşuyoruz ki bunu da beceremeyip yüzümüze gözümüze bulaştırıyoruz....Önceki yazılarda demişlerdiki sizin kızınızın başına gelse. Benim kızım diye birşey yok.Benim endişelerim sadece kendi evlatlarım için değilki. Kafasını çalıştıranların kafasını koparırken, kalçasını çalıştıranları baş tacı eden bir toplumda nasıl kendi çocuğuma öğüt verebilirimki

Bırakın gögüslerimiz gerekiyorsa sarksın ama emzirmenin tadına varalım.Sabrımızı ve dayanıklılığımızı zorlayabilir ama 1 kaç saat sonra günlük hayatımıza dönebiliriz.Canlı canlı bebeğimize sahip olmanın ilk saniyelerini görmenin tadına varalım.Başından beri söylüyorum kürtajada sezeryanada karşı değilim ama imkan varsa neden önce doğal olanı seçmiyoruz. Tv nin karşısında obez bir kadın yiyip yiyip olacak 90_100 kilo sonra ben normal doğuramam sezerya. e yeme kardeşim.Nikahsız berberiz çocuk doğarsa çöpemi atıyım kürtajmı yaptırıyım. eee başından niye düşünmedin.Bir canlıyı doğurunca çöpe atmak ürkütücü peki kürtaj yaptırınca o cenin çöpe atılmıyormu.
Saygı duyduğum tek şey mağdur ve zaruri olan hallerde kürtaj olmaları ama bu magduriyeti işimize geldiği şekilde yorumlayıp uygulamak değil.

Görüldüğü üzere konumuz kürtaj ve sezeyan Ama asıl konumuz ANNELİğmiz babalığımız asıl konumuz insanlığımız.Ama cidden bir hesaplaşmaya ihtiyacımız var Herkes kendini sorgulayıp hatayı biraz da kendi armalı. O zaman sorunlar çözüme çok daha kolay ulaşacaktır.

Son düzenleme:
yani tecavüze "kadının yaptığı hata" diyor öyle mi bu dediğiniz hiç bir akla ve vicdana sığamaz.

Evet aynen öyle söylüyor.
O yüzden size tekrar izlemeniz tavsiye edilmişti.
Ve evet kesinlikle vicdansızlık, size katılıyorum.
Kızdığımız, tepki gösterdiğimiz şeylerden birisi bu yapılan hadsizlik zaten

çok güzel özetlenmiş bence eline sağlık

videoyu bulamadım ama 10 tane haber sitesinden okudum haberi. kimse de tecavüzü kastediyor dememiş.zaten mantığa uymaz öyle olsa.belki önyargıdan böyle anlamıştır bazı arkadaşlar.

Melih Gökçek'ten kürtaj yorumu

Korunmanın birçok yolu olduğunu kaydeden Gökçek, "Beden sana ait, can Allah'a ait. Sen kalkıp kürtaj yaparsan bunun adı cinayet olur" dedi.

Tecavüz sonucu hamile kalınması ile ilgili soruyu, "Tecavüz edeni getir, cezasını ver. Ama karındaki çocuğun suçu ne? Onu da devlet alır, büyütür çocuğun haberi bile olmaz. Çocuğun yaşama hakkını nasıl alırsınız elinden" şeklinde yanıtlayan Gökçek, "zina" sonucu gebelikle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Zina yapınca çocuğun kabahati ne? Anası olacak kişinin kabahatinden çocuğun suçu ne? Anası çeksin, anası kendisini öldürsün. Eğer biri ölecekse niye çocuğu öldürtüyor cinayet bu... Acılar olabilir ama acılar bu işi meşru hale getirmez."

işte herşey ortada KABAHAT derken ZİNA kasdediliyor TECAVÜZ DEĞİL.

ne güzel anlatmışsınız GERÇEK sorunları...işte bunun için isyanım uğraşacak çooook daha önemli şeyler varken sebepleri ortadan kaldırmaya çalışmak varken sonuçla uğraşmak kimseyi biryere ulaştırmaz, yasaklamak bunların hiç birisini çözmez, sorunların temelini unutturur...bunun için bas bas bağırıyorum akıllı olmalı diye...

alıntılamak istedim, kaçırmışım...işin özeti aslında bu cümle ötesi söylediğiniz gibi çamur savaşı

benim size tavsiyem ise lütfen bu kadar önyargılı olmayın.önyargılarınız izlediğiniz şeyi bile farklı algılayacak boyuta taşımış malesef sizi.
yani olayı "açık giyindi tecavüz edildi kadın hatalı,kendini öldürsün"boyutuna taşımaya çalışmışsınız,ama böyle bir şey kastetmediği açıkça ortada.bu kadar çarpıtmayın.zaten bu belediye başkanın eşi de açık ve son derece modern bir bayan.

universiteli kizlardan (egitimli kadinlar)
7 kere kurtaj olanlari bilirim

egitim almamis kadinlarin sayisiz kurtaj oldugunuda bilirim
gordukleri ruyada yada adini hoca koyduklari bir soytarinin
hisleriyle "kiz" olacak dedikleri icin

iki ucu boklu degnek
para cezasi olsun istisna durumlar haricinde embriyo dedikleri
mucizeleri aldirmak isteyenlere

tecavuz edeni getir cezasını ver karnındaki cocugun sucu ne peki kadının sucu ne!! sor bakalım kadın tecavuzcusunden olma cocugu doguracakmı devletin bakıp bakmamasıyla alakası yok ya bunun hangi kadın tecavuzcusunden olma cocugu dogurmayı ister annelik duygusunu bu sekilde tatmak ister sorun bu yani biz bunu soyluyoruz burda zaten.. kadına sorulmuyor fikri dogurmak istermisin diye..

öyle tipler o kadar çok ki...hayatta işlenebilecek en büyük günahı güle oynaya yapan o kadar çok kişi var ki...hani kimse güle oynaya yapmaz deniyor ya...birgün arkadaşıma gitmiştim oraya da bir hanım geldi.kürtajdan çıkıp gelmiş.ne bir vicdan azabı ne zerre kadar umur.aynı kişi nişanlıyken de çocuk aldırmış ve bir oğlu vardı.bu daha küçük diye aldırmış.bizimle oturup çay içip kahkalar attı.şimdi böyle insanlara çok iyi olacak bu yasa.ya adam gibi korunacaklar ya da paşa paşa bakacaklar.ha merdiven altında ölürse de bu tipler hiiiç acımam.böyle sorumsuz vicdansızlara acıyacağıma o meleklere acırım ben.

istemiyorsa tecavüzden sonra bunun çaresine bakabilir.tecavüze uğradığının farkındadır herhalde o kişi değil mi?4 haftalık sürede aldırabilir.hani evli kadın hamile olduğunu anlamıyabilir ama tecavüz için bu söz konusu değil ki.tecavüzden sonra test yaptıracaktır herhalde.

birincisi tecavuzun kadın psikolojisi uzerindeki etkisini yasamadan bilmemiz imkansız ama dusuncesi bile bu kadar korkuncken olayı yasayan icin cok cok kotudur kadın tecavuze ugradım dur hap alıyımda hamile kalmıyım diye dusunebilcekmi o anda bakalım bu kadar kolaymı travma yasıyor yahu tecavuz bu basitmi bu kadar..ikincisi zaten deniliyorki kadın tecavuze ugruyor dogursun devlet bakar aldırma falan gecmiyor cumlede farkındaysanız bizde ona gore yorum yapıyoruz ya zaten bebegi aldırabilir dese tecavuz olayları suan burda gundeme gelmiycekti..

Son düzenleme:
herkes bık bık bık konuşuyor ama hiç bir şey söylemiyor

kadına da gene kadın saygısızlık ediyor

doğurup doğurup sokağa atılsın ama kürtaj yapılmasın

kürtaj yapanlar katil dimi... senin hiç düşünmeden ben buna bakabilir miyim demeden doğurmuş olmak için doğurup sonra çocuğun hayatını cehenneme çevirirsin ama o katil ben bu bebeğe bakamam kendimi biliyorum çocuğa da yazık edemem bu da günahtır der ! sadece aldırmak değil.sen annelik yapmazsan o da günah değil mi ? gerçi sizler daha iyi bilirsiniz günahı sevabı din uzmanısınız çok dindarsınız

kendi bedenimiz kendi kararımız ama bilincimizinde olması gerek. toplum bilinçlenmeli bu konuda.. korunmak ne onu bilmiyorlar

ve de kimse büyük konuşmasın..hayatın ne getireceği hiç belli değil...bugün saydırıp saydırıp yarın aynısını yapmak var...yada yapmak zorunda olmak var

ama asıl konu kürtaj değil.. asıl konu kadının üretim makinası olarak görülmesi değersiz sayılması..bugün kürtaj hakkı gider yarın seçme seçilme öbürsü gün artık yaşama hakkı...

O konuşmanın satır araları kadını aşağılar.
Bu lafı etmiş veya zina eden kadınların ölmesi gerektiğini söylemiş. fark etmiyor. Bu her şekilde kadın bedeninin kadına ait olmadığının bir kez daha söylenmesi.
En iyi ihtimalle zina yapan kadın ölsün diyor zat-ı muhterem.
Benim için bu da kabul edilemez.
Bu da hadsizlik.

Allah size böyle durumu yaşatmasın, ben de yaşamadım çok şükür, ama bu nasıl bir psikoloji siz bilebileceğinizi mi sanıyorsunuz? aaa tecavüze uğradım koşa koşa test yaptırayım mı diyecek kadın, son adet tarihini hesaplayacak psikolojiye sahip mi olacak sanıyorsunuz?

ayrıca uğur dündarın kalemine sağlık

Kürtajın yasaklanması durumunda iktidarın aslında en büyük kötülüğü kendisine oy veren kesime yapmış olacağını ileri süren Uğur Dündar, "Ama farkında değil. Neden en büyük kötülüğü o kesime yapıyor? Bakın tuzu kuru olanlar, ekonomik gücü yerinde olanlar Türkiye'de yasaklarsanız, gider İspanya'da, Kıbrıs'ta olur. ya peki ekonomik gücü yerinde olmayanlar. Onlar ne yapacaklar? Onlar da gidecekler böbreklerine ağır tahribat yaptıran ve daha sonra hayatlarını kaybetmelerine sebebiyet veren o geleneksel kocakarı yöntemlerini deneyecekler" diye konuştu.(alıntıdır)

öyle tipler o kadar çok ki...hayatta işlenebilecek en büyük günahı güle oynaya yapan o kadar çok kişi var ki. Şu ana kadar verilen cevaplardan en güzelini vermişsiniz walla alkışlıyorum. Tepkilerimiz işte bunlara zaten .

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…