anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485
bu konuda konuşan erkekleri belki bi derece yadsımıyorum, onların umrunda olmayabilir, ama en özelimize devletin müdahalesini elleri patlayana kadar alkışlayan hemcinslerimi hiçbir zaman anlayamayacağım. istemeyen zaten aldırmıyor, devletin müdahalesi neden??

Son düzenleme:

Kadın yanlızca doğurmaya yarar zaten.

Günümüz Türkiyesinde kadının bilinçlenmesi,okuması,kendi değerinin farkına varması rahatsız etti birilerini.

Dediğiniz gibi amaç yanlızca kürtaj değil,zamanla daha neler çıkacak karşımıza,ne yasalar çıkartılıp kadın bir asır önceki gibi evde hizmetçi muamelesi görecek.

Demekki bizler gözünü korkuttuk bazılarının,bilinçli,karşı çıkan kadınlar istemiyorlar.

doğru diyorsunuz

ama kusura bakılmasında kadınlar da kendi değerini bilip ezdirmeseydi ..kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ya.. ne hakkı olduğunu bilmeyen erkeklerden aşağı olduğunu düşünen kadınlar her şeye kanıp saçma sapan şeyleri alkışlıyorlarsa yarın bir gün de bizi ezdiler demesinler..bugün kürtajı yasakklıyoruz diyenlere allah sizden razı olsun artık bebekler ölmeyecek diye alkış tutanlar yarın kürtaj yaptırmak zorunda olurlarsa napacaklar acaba((allah düşürmesin ) devletimiz bakacağını söylüyor doğurayım mı diyecek yoksa başka ülkeye kürtaj olmaya mı gidecek :)

ben bir sey merak ettim, aklima baska bi sey geldi

basbakan uc cocuk sevdasina girmisti
simdide kurtaj sorunu cikti ortalik karisti

Turkiye nüfusunu artirmak icin olmasin bu yasak?
diye dusunuyorum acizane

ne kadar olağan bişey gibi söylemişsiniz...."tecavüzden sonra test yaptıracaktır herhalde"...:26:

diye dusunuyorum acizane

Evet , ben de böyle değerlendiriyorum. Çünkü 'En az 3 çocuk' derken , 'Doğum kontrol oyunlarına gelmeyin.' de demişti kendisi.
Amaç niteliksiz bir iş gücü yaratmak olabilir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
bir arkadaşın da dediği gibi gerçekten 2 ucu b..lu değnek bu mesele.. ve herkesin kendi vicdani sorumlulu bu diye düşünüyorum.. kendi istek ve rızasıyla ilişki girip daha sonra 4-5- saniyelik bir zevk için hamile kalan, evlilik dışı olduğu ve ailesinden korkyuğu için bebeği aldırmak isteyenler ve sırf cinsiyetinden dolayı bebeğini aldırmayı düşünenleri onaylamıyorum.. bugüne kadar buraya da onlarca konu açıldı evli değilim hamileyim ne yapayım diye.. karşıdakine kızmamak elde değil...

ama iş tecavüze gelince olayın boyutu çok değişiyor... arkadaşlar ne olur bana kızmayın ve yazdıklarımı yadırgamayın...türkiye de tecavüz suçlarının çoğunu kızların kendi elleriyle hazırladıklarını düşünüyorum.. hani o saatte dışarda ne işi var ya da açık saçık giyinmeseydi gibi bir maksatla düşünmüyorum onu belirteyim.. ama küçük yaşta erkek arkadaş bulma merakı yüzünden ya da uygunsuz ortamlara girerek tecavüz denilen iğrençliğe maruz kalıyorlar maalesef... 8. sınıf kızı evden kaçıyor erkek arkadaşının evine gidiyor ordaki 6 erkek tecavüz ediyor.. yani ortada yanlış giden bişeyler var.. ha ne olursa olsun tecavüzde suçlu erkektir ama insanlık olarak çok büyük bi ahlaki yozlaşmanın içerisindeyiz.işte bu grubunda karınlarındaki bebeğin canına kıyma hakkı olduğunu düşünmüyorum.. böyle bi hakları olmamalı.

kendi kuyularını kazan bu grubun dışında maalesef bi de töre denilen saçmalıklar yüzünden tecavüze uğrayan ve bence asıl mağdur olan bi grup var ki işte Allah onların yardımcısı olsun..

diye dusunuyorum acizane

tabiii işin bir de bu boyutu var.Ama daha çok türkiye nüfusu değil de kendi destekçilerinin nüfusunu arttırmak için olabilir.Burada bazı arkadaşlar korunma yöntemi falan demişler de zaten bazı kesimler korunmayı da günah kabul edip korunmuyorlar.Allah bereketini verir mi ne şu anda cümlenin tamamı aklıma gelmedi öyle bir düşünceleri var ya.O yüzden maddi durumu bile olmasa ,tecavüz bile olsa bunu kabul ederler.Ama aklı başında kesim aman bi çocuğum daha olmasın bakamam diye korunuyor zaten.
Ya bu adamların son düşündüğü şey kadınlar.Bazı kadınları anlamak mümkün değil ,doğru.Ama baştan inanmışlar kendilerinin güçsüz varlıklar olduğuna.Onlar için yapılacak pek bişey yok.
Ben yine de umutluyum.Çünkü çoktan ülkemin kadınlarından ümidi kesmiştim.Ama bu konu hala insanlık,kadınlık onurunu içinde taşıyan kadınlarımız olduğunu gösterdi.Umut her zaman varmış.

Evet , ben de böyle değerlendiriyorum. Çünkü 'En az 3 çocuk' derken , 'Doğum kontrol oyunlarına gelmeyin' de demişti.
Amaç niteliksiz bir iş gücü yaratmak olabilir diye düşünüyorum.

tamamda yani bir cift evliligi boyunca sadece cocuk yapmak icin birlesmiyorki ben 2 cocuk yapıcaksam esimle sadece evliligim boyunca iki keremi ilişkiye giricem yok artık insanlar tabiki deniycek dogum kontrol yontemlerini..

önce kendine değer vermeyi öğrenecek insan sonra başkasına...doğmamış bebeğe empati yaptığını zannedip "kürtaj yaptıran merdiven altında ölsün umurumda olmaz" diyen zihniyetin insana verdiği değeri sorgulamak gerek...o bebeğe hangi insani duygularıyla değer veriyor sormak gerek...

değer vermeyi bilmeyen insan hangi göstermelik değer yargılarını kullanıp da kendi değerini bilecek???

arkadaşlar son tartışma konusu galiba tecavüz sonrası test yaptırma meselesi..durumu şöyle değerlendirmek daha mantıklı bence..eğer tecavüz hemen ortaya çıkıyor ve kadın hemen hastaneye gidiyorsa zaten doktorlar kontrol edip önlemini aldırıyorlardır.. hani ertesi gün hapı gibi tedbirlerle ama abisi, amcası, komşusu hatta babası tarafında tecavüze uğrayıp da kimseye söyleyemeyen ve bunu önleme ihtimali olmayanlar da var...

Yapmayın lütfen.
Tecavüzün tek sebebi vardır, kadını mal gibi gören erkek zihniyeti.
Oğullarımızı, kızlarımızı insana saygılı yetiştirmek daha iyi bir çözüm değil mi?
O kızın illa ki erkek arkadaşı olacak, ama gizli ama açık.
Çünkü hormonlar çalışır, ergen kendinin karşı cinsin farkına varır.
Bizim yapacağımız şey evlatlarımıza hormonlara göre değil, akla ve mantığa göre hareket etmeyi öğretmektir.
O 6 erkek mantar gibi yerden bitmedi.
Erkeksin sen yaparsın nidaları ve telkinleriyle büyüdü, kendine hak gördü.
Geçende bir haber vardı: Hakim soruyor " Neden tecavüz ettin karına" el cevap" e biz evliyiz"
Mesele bu!
Benimle nasıl yaşayacağına, nasıl ilişki kuracağına, nasıl konuşacağına, nasıl ne zaman sevişeceğine erkek karar veremez.
Anne olan bizleriz, önce ;aslan oğlum, hanım kızım laflarını bırakmalıyız.
Sonra da "kız istemek, gelin almak" gibi bizi elma armut yerine koyan kelimelerle vedalaşmalıyız.
Malum, kelimeler bilinç altına köprü kurar.

tamamda yani bir cift evliligi boyunca sadece cocuk yapmak icin birlesmiyorki ben 2 cocuk yapıcaksam esimle sadece evliligim boyunca iki keremi ilişkiye giricem yok artık insanlar tabiki deniycek dogum kontrol yontemlerini..

İnanın ben de anlayamıyorum bu bakış açısını , nüfusun yalnızca niceliğinin artması iyi sonuçlanabilir mi bir ülke için ? Bilemiyorum. Nitelik için de elle tutulur bir çaba göstermeli , yaşam koşullarını iyileştirmeliyiz. Doğum kontrol yöntemlerinin yaygınlaştırılması gerekirken , böyle talihsiz bir açıklama da yapılabiliyor.

zina yapan kadın yaptığının arkasında dursun o zaman.bunu hata olarak görmesin.korunmadan habersiz sadece yatmayı bilmesin.madem bu bu kadar ölümcül bir hata kendi hatasının bedelini kendi ödesin başkası değil.

tecavuz bildigin sapıklık ya bizimde erkek arkadaslarımız var yeri geliyor yalnız ortamlarda bulunuyoruz oyle olsa hepimizi tecavuze ugramıs olurduk yani yok boyle birsey erkegin kisilik bozuklugu sapkınlıgı sapıklıgı pisligi artık ne kadar kotu benzetme varsa hepsidir bunu yapan erkek ufacık cocuklara tecavuz ediliyor yani bunun zeminini o cocuklarmı hazırlıyor yok yani tecavuzun zeminini kimse hazırlamaz zaten tecavuz denilen sey zorla yapılan bir eylemdir burda suclu olanda herzaman tecavuz eden veya yeltenen kisidir bir taraflarına hakim olamayan erkekler burda bile kadınlara sucu atmaya calısmaktadır..

o zaman size üzülerek söylüyorum tecavüze uğrayan kadın şimdiki yasalara göre de bir hesap yapıp 10 haftadan önce bebeği aldırmak zorunda.son adet tarihini hatırlamasa da olur kan tesitinde çıkar.o zaman bıraksalar 6 aylık bebeği de aldırtacaksınız demek ki e tecavüz mağduru anca kendini toplar çünkü.

olma ihtimali olan için, halihazırda var olanı nasıl bu kadar kolay harcıyorsunuz...?? bebek doğsun annesi öldürsün kendini siz mi bakacaksınız o çocuklara...

Bunun yolu korunma yöntemlerinin yaygınlaştırmakır, kürtajı yasaklamak değil.
Oldu da hamile kaldı, kişi istemiyorsa doğurmaz. Bu onun bileceği iştir. Kendi kararıdır.
Vicdanı, günahı, sevabı onundur.
Doğurmak isteyene nasıl ki kimse bir şey demiyor, kararına bırakıyorsa; doğurmak istemeyene de baskı uygulanamaz.
Can gitmesin vs. diye getirilen bu uygulamalar hem annenin hem de korunmaya çalışılan bebeğin canına mal olacak.
Kimse yatak odalarının kapısını aralayıp bu kadar şahsi konularda cümle kuramaz.
Hele devlet...

Son düzenleme:
özgür bir ülkede yaşıyoruz ve kararlarımız yasalarla sınırlanırsa hürriyetimizi kaybederiz. Kürtaj bazen gereklilik olabilir bebeğin veya annenin sağlık problemlerinin olması, düşük yaşanması, cinsel istismara uğramak ve benzeri durumlar. Ancak kürtaja şu durumlarda bende karşıyım hazır değilim, kaza oldu beden bana ait kararı bana bırakın. Allah aşkına beden evet senin özgürsün ama bu nasıl bir vicdansızlık hazır değilsen neden korunmuyorsun da kürtajı korunma yöntemi olarak kullanıyorsun. O kadar çok korunma yöntemi var ki, yumurtaların çok çalışkansa 2-3 korunma yöntemini birden kullan. İnsanlar zevklerinden ödün vermemek için geri çekilme yöntemlerini veya yumurta takibi yöntemlerini kullanıyorlar ve bence bunlar korunma yöntemleri değildir sonra da kazayla oldu deyip işin işinden çıkmaya çalışıyorlar. Daha geçenlerde bir tanıdığımın evli kızının daha çok gezip tozmak adı altında bebeğini aldırdığını duydum ve kanım dondu. Ülkemizde mecburi nedenlerle kürtaj olanların sayısından daha fazla keyfiyeten kürtaj olan var. Hoş bebeğini önemsemeyen (sözüm zorunlu kürtaj olanların dışında) kadın çocuğunu dünyaya getirse ona ne verebilir ki o da ayrı bir konu. Burda kadınların çoğu yasalar çıkarsa özgürlüklerinin haklarının kısıtlandığını düşünüyor evet buna katılıyorum çözüm yolu bu olmamalı ama toplumumuzu bilinçlendirmek o kadar zor ki insanlar gerçekten sabit fikirli öğrenmek yerine kendilerini haklı göstermenin peşine düşmüşler. Bu konuda hükümet biraz daha çalışmalı yanlış bir çıkış yaptı eğer ki bir yasa çıkarmak isteniyorsa bu para cezası şeklinde kürtajı korunma yöntemi olarak kullanan kişiler üzerinde uygulanabilir. Para vermemek için belki adam akıllı öğrenirler ve uygularlar korunma yöntemlerini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…