anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

yahu biz zaten simdiki yasalardan bahsetmiyoruzki bunca zamandır kimse bu konuda konusmadı bile ne zaman kurtaj yasasından bahsedildi ve tecavuze ugrayanda dogurur devlet bakar dendi insanlarda buna tepki gosterdi

10 haftalık gebelik için test yaptırmaya gerek yok büyük oranda anlaşılır zaten..belki de halihazırdaki yasalar da bunu düşünerek kürtaj sınırını 10 hafta olarak belirlemiştir...

ha bu arada 6 aylık bebeğe kürtaj yapılamaz artık çünkü yaşama ihtimali vardır...ona kürtaj değil erken doğum denir...onu da ne yasal olarak ne vicdani olarak kimse yapmaz kimse de yapılmasını savunmaz zaten konuyu çarpıtmaya gerek yok....

Bence işte bu kadar....anket sonuçlarıda her şeyi anlatıyor zaten.Kadınlarımızın düşüncesi belli,çeksinler ellerini artık kadınlardan.Buna sadece ve sadece biz kadınlar dur diyebilriz,izin vermeyin bedeniziniz üzerinden ego tatminlerine..Kime ne benim kürtajımdan,gebeliğimden,doğumumdan..ancak ben yardım istersem bana yardım etsinler,geri çevirmesinler.Kapılarından elim boş dönmesin,geleceğime umut olsunlar,karartmasınlar dünyamı ışık olsunlar.

Ne olur tecavüzü hafife almayalım , mağdurları aşağılamayalım. Bizler de birer tecavüz mağduru adayıyız. Dünya tehlikelerle dolu bir yer.
Kişisel görüşüme gelirsek , 10 haftalık süreç makuldür , çünkü 10 haftalık bir gebeliğin belirtileriyle 4 haftalık bir gebeliğin belirtileri bir değildir , hepimizin bildiği gibi.
Elbette 6 aylık bir gebeliğin sonlandırılmasını onaylamıyoruz. Zaten 6 aylık bir gebelik açıkça anlaşılır.

yani bu varsıyalan tecavüz mağduru hastaneye gidiyor orada işlemleri hallediyor ve kürtajını oluyor,hepsini beceriyor ama eczaneden 2 liralık bir test alıp yapamıyor.nedense o anda travma yaşıyor.onu düşünemiyor ama kürtajı aklediyor.çok ilginç.

elektraya galiba çelikten yapılmış sinirlerin var.Ama az önce bir arkadaşın dediği gibi hiçbirimiz ben hayatımın sonuna kadar tecavüze uğramayacağım diyemeyiz.Umraım sen de dahil hiç kimse böyle bir şeyi yaşayarak öğrenmez.Empati kuramıyoruz çünkü.İstersen tecavüze uğrayan da şöyle yapıversin buna aklı çalışmıyor mu onu yapıyor da niye bunu yapmıyor gibi sözlerle bu kadınları daha fazla aşağılama.

bunların aşağılamakla ne alakası var.ben kürtajcıların,tecavüz mağdurlarını kullandıklarını düşünüyorum.çünkü kendilerini haklı gösterebilecekleri tek sebep bu olabilir.1000 tane kürtaj varsa bunun ancak bir tanesi tecavüz sonrasıdır.bunun üzerinden konuşmak yanlış.asıl amaç bekar kürtajcıların önünü açmak.

elektraya kusura bakmada sen anlamakmı istemiyorsun yazılanları..tecavuzu bu kadar basitmi goruyorsun anlayamıyorum tecavuze ugrayan kadının yasadıgı travma yıllarca gecmiyor tedavi oluyorlar omru boyunca bunu tasıyor ne kadar kolay soyluyorsun ya bir kadın olarak hemde inanması zor cidden..
tecavuz magduru hamile oldugunu anlayana kadar 1-2 ay gecse suanki yasaya gore cocugu aldırabilir evet ama biz yeni cıkacak yasada olabilcek kısıtlamadan bahsediyoruz! 6 aya kadar zaten herkes anlar hamile oldugunu ama 1 ay gibi bir surede anlamayabilir veya o anda bunu dusunmez aklına gelmez o anda psikolojik rahatsızlıkların insanların hayatlarını nasıl etkiledigini gormuyormusun cinnet gecirip karısını cocugunu kesecek kadar suurunu kaybeden insanlar var cok basit birsey degil insan psikolojisi kimsede tecavuz magdurlarını kurtaj icin kullanmaz biz evli bekar herkesin buna hakkı oldugunu soyluyoruz zaten ama tecavuze ugrayan insanların elinden bu hakkı hicbir sekilde alınmamalı aman konu nerelere geldi ey Allahım ya

ben de hakkında hiç birşey bilmedikleri, hissetmedikleribir konu hakkında ahkam kesmelerini "aman ne olacak canım devlet bakar" demelerini az çok anlayabiliyorum...ama olayı birebir yaşama ihtimali olan, karşısındakinin duygularını anlaması gereken hemcinslerimin tepkilerini anlayamıyorum...

bebek hakları koruyucuları sebepsiz yaşayan belki de dünyaya, belki de bir gün sizin hayatınıza değer katan insanlar öldürülürken nerdesiniz?? neden o zaman kimselerin sesi çıkamıyor...31 yaşında gencecik bir insan belki de ileride kendilerine de faydası olacak bir hak için çabalarken ÖLDÜRÜLDÜ hani kimsenin sesi çıkmadı...olay bir iki haberde yayınlandı geçti gitti...o insanın hesabını kim verecek?? kimi öldürüp aşağılayıp nefret edeceğiz o insan için...ha belki de oda haketmiştir ??? bu sadece bir örnektir daha onlarcası yüzlercesi...çıkıp yaşayanın hakkını savunun...duygusallıksa vicdansa gerçekten olması gerektiği zaman gösterin...

bu tarz cevaplardan nefret ederim kusura bakmayın ama sizinle konuşmamı hiç hoşlanmadığım bir şekilde sonlandıracağım çünkü kısır bir döngü içinde gidiyor....benim başıma gelse ben akıl edemem sanırım...hamile kaldığımı anladığımda büyük ihtimalle kurtulmak isterim...Allah korusun sizin başınıza gelirse eczaneden gidip o 2 liralık testi alıp öğrenirsiniz sonra ne yaparsanız yaparsınız....

Burada çıkacak olan yasayı tartışıyoruz ve bu yasayı yapmaya yetkili kişiler kadın tecavüze uğrasa da doğuracak diyorlar.Kimse uydurmuyor, adamlar kendileri söylüyorlar.Ve yine umarım ki tecavüz sonrası kürtaj yaptırmak isteyecek o 1 kişi sen ya da bir tanıdığın da olmaz.

Bir tane dahi olsa konuşulmalı.
Bir insanın hayatı bile olsa tepki gösterilmeli.
Asıl kullanılan kadınların gereksiz duygusallıklarıdır.

Bir arkadaşımız bana haddimi bildirdikten sonra kendime söz vermiştim alıntı yapmamak için, ancak isteyen benim için istediği yakıştırmayı yapabilir , okul müdiresi geri döndü.
Ayrıca alıntı yapıyorum , çünkü neye dayanarak yorum yaptığımın açıkça anlaşılabilmesini istiyorum.

Sevgili arkadaşım , 'kürtajcılar' kimlerdir ? Ben kürtaj hakkını savunuyorum , ancak hiç kürtaj yapmadım ve yaptırmadım. Tecavüz mağdurlarını da kullandığımı sanmıyorum , nasıl ki sizin haklarınız için gücüm yettiğince mücadele edeceksem , onların haklarının da korunması için elimden geleni yapıyorum.
Burası halka açık bir tartışma ortamı , ne olur hepimiz sözlerimize dikkat edelim.
Biz kadınlar tecavüz mağdurlarına şefkat , acıma ve empatiyle yaklaşamıyorsak , dünya nasıl iyi bir yer haline gelebilir ?
Siz tecavüz kurbanlarını aşağılamamış olsanız bile , bu durumu oldukça hafife aldığınızı düşünmekten kendimi alamıyorum.
Bu istatistiği objektif bir kaynaktan mı aldınız ? Merak ettim , öyleyse kaynak belirtebilir misiniz ? Bir de bunların resmi rakamlar olduğunu da unutmayalım.

Son düzenleme:
BURADA TECAVÜZE UĞRAYIP KÜRTAJ YAPTIRANLARA KIZAN İNSANLARA LAFIM..........

bir ay önce tanıdığımız bir kişiyi gece işten kız çıktığında yanında da iki arkadaşı ve arkadaşının babası var...

43 yaşında adam ve dört arkadaşı önlerini kesiyor... bıçak çekerek kızı arsaya götürüp tecavüz ediyorlar çırılçıplak soyup sandalyeye bağlayıp öylece bırakıyorlar..

şuan anlatırken tüylerim diken deiken oluyor...bu kız dininde bir kız namazını kılan bir kız tecavüzden sonra bile eve gelip banyo yapıp namaz kılan bir kız psikolojik tedavi görüyor

ve babasına tek söylediği kelime BENİ ASTANEDE BIRAKIN KENDİMİ ÖLDÜREYİM..

bu kız hamile kaldım mı kalmadım mı die düşünebilir mi birde bunun azabını yaşayabilir mi saçma bi kanun herkez kürtaja karşıdır.. ama dünyamız o kadar kötü ki yaptırmak zorunda kalabiliriz

Bekarım ,hiç kürtaj yaptırmadım ,yaptırmak da istemezdim.Şimdi burada kürtaj hakkını savunuyorum diye,devletin yapması gerekenin kürtajı yasaklamak yerine ,çok çocuk yapın demek değil korunma yöntemlerinin desteklenmesi olduğunu,tecavüzleri önlemek için tecavüzcülerin cezalarının ağırlaştırılması gerektiğini ,her kadının kendi bedeni üzerinde tek hak sahibi olduğunu savunduğum için ne oldum biliyormusunuz?

BEKAR KÜRTAJCIIIII!!!!!VURUN KAHPEYE .GİTSİN ÖLSÜN MERDİVEN ALTLARINDAAAA!!!

Valla ömrüm boyunca bu düşünce yapısıyla mücadele ettim ,hala da ediyorum ve hiçbir zaman için yılmayacağım.Altı boş temelsiz düşüncelerle sırf yine kadınların duygusallığını ,namusunu kullanarak yapılan bu saldırılar artık geçersiz.Kadınlar gözünü açtı artık.Aman bana da ahlaksız demesinler ,aman benim namusuma da söz söylemesinler en iyisi gerçeğin doğrunun yanında olmak yerine susup bi kenarda sıramı bekleyeyim diyen kadınlar yok artık.Ha tabi vardır ama sayıları azalıyor.

''Bu olayi sadece sekse baglayip, tecavuzden, kadinliktan bi haber, kurtaj yasagina karsi cikanlari fahiselikle suclayan zavallilara aciyorum.''

önce sosyal güvenlik konusunda deli gibi yasalar çıkardılar.....işsizlerden ek verdi alınıyor(şaka gibi)....kıdem tazminatının kalkmasının sonuçlarını da kimse düşünmek istemiyor...deli gibi çocuk istiyorum ....eğitimliyim şuyum buyum paramı kazanıyorum(ortalamanın üstünde).....çocuğu geçtim inanın bana kendim için çok korkuyorum....
kürtaj yasağını bir bütün olarak değerlendirip erkeklerin de(toplum olarak)artık ciddi tepkiler göstermesi gerekiyor

kadın üzerinden siyaset yapanlardan nefret ediyorum ,çekin kıllı ellerinizi üzerimizden ,aklı olan ne gerekiyorsa onu yapacaktır !!!!!!

aslında ikimiz de farklı yerlerden aynı yerlere bakıyoruz.. ama ben kendini bile bile mağdur eden kızlara daha fazla kızıyorum.. elbette bi kız kendini sevdi diye onunla ilişkiye giren hele ki tecavüz eden erkek hepten suçlu ve aşağılıktır ama kızların da kendilerine daha fazla dikkat etmeleri gerekn bi dönemde yaşıyoruz.. maalesef ki bazı erkekler bu isteklerini sınırlandıramıyor ve onlar şüphesiz ki iyi yetiştirilmemiş erkekler.. ama bi bakın topluma 14 yaşındaki kız gidip sevgilisyle birlikte oluyor sonra bana tecavüz ettiler diyip ortaya atıyor kendini..ne kızlarda ne de erkeklerde yani insanlığımızda ar, edep, namus kavramı kalmadı..ben kürtaja karşıyım ama gerçekten tecavüze uğrayıp da sesini çıkaramayan çok masum kadın var. onların kürtaj yaptırması konusunda ne düşündüğümü bilmiyorum ama..

bana göre konunun özeti;

Allah kimseyi kürtaj yaptırmak zorunda bırakmasın.....................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…