- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
o zaman size üzülerek söylüyorum tecavüze uğrayan kadın şimdiki yasalara göre de bir hesap yapıp 10 haftadan önce bebeği aldırmak zorunda.son adet tarihini hatırlamasa da olur kan tesitinde çıkar.o zaman bıraksalar 6 aylık bebeği de aldırtacaksınız demek ki e tecavüz mağduru anca kendini toplar çünkü.
zina yapan kadın yaptığının arkasında dursun o zaman.bunu hata olarak görmesin.korunmadan habersiz sadece yatmayı bilmesin.madem bu bu kadar ölümcül bir hata kendi hatasının bedelini kendi ödesin başkası değil.
Bunun yolu korunma yöntemlerinin yaygınlaştırılmalıdır, kürtajı yasaklamak değil.
Oldu da hamile kaldı, kişi istemiyorsa doğurmaz. Bu onun bileceği iştir. Kendi kararıdır.
Vicdanı, günahı, sevabı onundur.
Doğurmak isteyene nasıl ki kimse bir şey demiyor, kararına bırakıyorsa; doğurmak istemeyene de baskı uygulanamaz.
Can gitmesin vs. diye getirilen bu uygulamalar hem annenin hem de korunmaya çalışılan bebeğin canına mal olacak.
Kimse yatak odalarının kapısını aralayıp bu kadar şahsi konularda cümle kuramaz.
Hele devlet...
olma ihtimali olan ya da annesi tarafından bu ihtimal yok edilen
10 haftalık gebelik için test yaptırmaya gerek yok büyük oranda anlaşılır zaten..belki de halihazırdaki yasalar da bunu düşünerek kürtaj sınırını 10 hafta olarak belirlemiştir...
ha bu arada 6 aylık bebeğe kürtaj yapılamaz artık çünkü yaşama ihtimali vardır...ona kürtaj değil erken doğum denir...onu da ne yasal olarak ne vicdani olarak kimse yapmaz kimse de yapılmasını savunmaz zaten konuyu çarpıtmaya gerek yok....
yani bu varsıyalan tecavüz mağduru hastaneye gidiyor orada işlemleri hallediyor ve kürtajını oluyor,hepsini beceriyor ama eczaneden 2 liralık bir test alıp yapamıyor.nedense o anda travma yaşıyor.onu düşünemiyor ama kürtajı aklediyor.çok ilginç.
elektraya galiba çelikten yapılmış sinirlerin var.Ama az önce bir arkadaşın dediği gibi hiçbirimiz ben hayatımın sonuna kadar tecavüze uğramayacağım diyemeyiz.Umraım sen de dahil hiç kimse böyle bir şeyi yaşayarak öğrenmez.Empati kuramıyoruz çünkü.İstersen tecavüze uğrayan da şöyle yapıversin buna aklı çalışmıyor mu onu yapıyor da niye bunu yapmıyor gibi sözlerle bu kadınları daha fazla aşağılama.
yani bu varsıyalan tecavüz mağduru hastaneye gidiyor orada işlemleri hallediyor ve kürtajını oluyor,hepsini beceriyor ama eczaneden 2 liralık bir test alıp yapamıyor.nedense o anda travma yaşıyor.onu düşünemiyor ama kürtajı aklediyor.çok ilginç.
bunların aşağılamakla ne alakası var.ben kürtajcıların,tecavüz mağdurlarını kullandıklarını düşünüyorum.çünkü kendilerini haklı gösterebilecekleri tek sebep bu olabilir.1000 tane kürtaj varsa bunun ancak bir tanesi tecavüz sonrasıdır.bunun üzerinden konuşmak yanlış.asıl amaç bekar kürtajcıların önünü açmak.
bunların aşağılamakla ne alakası var.ben kürtajcıların,tecavüz mağdurlarını kullandıklarını düşünüyorum.çünkü kendilerini haklı gösterebilecekleri tek sebep bu olabilir.1000 tane kürtaj varsa bunun ancak bir tanesi tecavüz sonrasıdır.bunun üzerinden konuşmak yanlış.asıl amaç bekar kürtajcıların önünü açmak.
Yapmayın lütfen.
Tecavüzün tek sebebi vardır, kadını mal gibi gören erkek zihniyeti.
Oğullarımızı, kızlarımızı insana saygılı yetiştirmek daha iyi bir çözüm değil mi?
O kızın illa ki erkek arkadaşı olacak, ama gizli ama açık.
Çünkü hormonlar çalışır, ergen kendinin karşı cinsin farkına varır.
Bizim yapacağımız şey evlatlarımıza hormonlara göre değil, akla ve mantığa göre hareket etmeyi öğretmektir.
O 6 erkek mantar gibi yerden bitmedi.
Erkeksin sen yaparsın nidaları ve telkinleriyle büyüdü, kendine hak gördü.
Geçende bir haber vardı: Hakim soruyor " Neden tecavüz ettin karına" el cevap" e biz evliyiz"
Mesele bu!
Benimle nasıl yaşayacağına, nasıl ilişki kuracağına, nasıl konuşacağına, nasıl ne zaman sevişeceğine erkek karar veremez.
Anne olan bizleriz, önce ;aslan oğlum, hanım kızım laflarını bırakmalıyız.
Sonra da "kız istemek, gelin almak" gibi bizi elma armut yerine koyan kelimelerle vedalaşmalıyız.
Malum, kelimeler bilinç altına köprü kurar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?