anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

Böyle hissetmenizi sağlayanda yine hemcinlerimiz..nerede birlik beraberlik,nerede dayanışma.Durum bu kadar vahimken o eller üzerimizde daha çok dolanır.

Böyle hissetmenizi sağlayanda yine hemcinlerimiz..nerede birlik beraberlik,nerede dayanışma.Durum bu kadar vahimken o eller üzerimizde daha çok dolanır.

Evet çok haklısınız,biz burda 4 gündür kendi hemcinslerimizle anlaşamadıkki bu konuda,erkeklere karşı çıkalım hepberaber.

arkadaşlar olayı tecavüze uğrayanlar ne yapsına getirmişşiniz

sayfaların çoğunuda okumadım

ben şahsi fikrimi söyleyim böyle bi adiliğe uğrayan kadınlar bence kürtaj olmalılar tabiki çünkü eğer o çocuk cünyaya gelirse o annenin o bebeğe manen verebileceği hiç bişey olmaz gibime geliyor (bunun dini tarafını ben bilemem tabi) en iyi din adamları bilir ki en güzel cevabı onlar verir

ben 5 yıldır evliyim bebek istiyorum olmuyor canla başla tedavi görüyoruz
içime o can düşmedi bilmiyorum nasıl bir duygu ama hamile arkadaşlarımı gördüğümde içim kıpır ediyor
bi insan hamile olduğunu 3-4 haftalıkken bile öğrenebilir değilmi
bi bt hcg değeri var
ve okudum kadarıyla kandaki bu oran sadece hamile bi kadında yükseliyor
yani bebek çoktan sizin kanınıza işemiş bile değilmi

sonra kürtaj olmaya karar veren bi kadın kararını anca 6 haftalıkken fakan veriyor ve çoğu kişi bu dönemde bebeğinin canının kalp atışını duyuyor
ve kalbi atan bi canlının kalbini durduruyor

çoğu arkadaş bunu normal görmüştür eminim ama ben normal göremiyorum bir kalbi durdurmayı normal göremiyorum
14-15 yaşında cinselliğe başlasın çocuklar ooooh bi güzel yaşaşın hormonlar varya hamile kalsınlar aldırsınlar sonra bidaha kalsınlar bidaha aldırsınlar ne olacak kendi bedeni değilmi ne önemi var
ama bu çocuklar evlendirilmeye kalkışıldığında yine bir yaygara bunlar daha oyun çağında hormonları falan yok tabi

burdan 15 yşındaki bi çocuğun evlenerilmesi gerektiğini düşünmüyorum lütfen o tarafa çekmeyin
ki tamamen karşıyım bu çocukları gerek aileleri gerek öğretmenleri gerekse danışnamlar okulallara gelip bilgiler vermeliler
toplumumuz gitgite yozlaşıyor ne değer kaldı ne kültür
kimse kimsenin bedeninin bekçiliğini yapamaz tabiki ama madem bedenini özgürce kullanıyorsun madem insan haklarını savunuyorsun madem hayvan haklarını savunuyorsun
bunusa savun
her ay her ay zevkinden ödün vermeyen hamile kalıp umursamadan bedenindeki canı söküp alan o kadınlar varsın benim hemcinsim olmasınlar
hatta mümkünse hiç olmasınlar

hani anneye bi zararı vardır bu gebeliğin sakıncalıdır ölüm tehlikesi vardır o zaman kim ne diyebilir kürtaja olması gereken yerde yapılır
işte o anne çekiyodur acısını bişey diyemem
o anne yaşar acını bişey diyemem
ALLAH korusun tecavüze uğrar pisliğin birinin bebeğini taşımak istemez en doğal hakkı olabilir

bu beden sizinse o bedende o embriyo diye bahsettiğiniz o canın
doktorlar demiyormu sürekli bebeğiniz sizin üzüntünüzü sıkıntınızu mutluluğunu hissediyor diye demekki ruhuda verilmiş oluyor değilmi ?
demekki bi canı var demekki bi ruhu var

siz neden o bedene dokunuyosunuz peki
size bu hakkı size kim veriyor
ya çekin o ellerinizi o bedenden yada izin vermeyin madem bedeninize sizin izninizle gelmesine

Çok şükür dini bütün bir insan olduğuma inanıyorum.
Nasıl sigara içmek yasaklanmıyorsa,bireylerin kendi tercihi deniyorsa,kürtajda yasaklanmamalı.
Sigara içen bireyde kendi bedenine zarar vererek bir nevi intihar ediyor.Dinimizde intiharda günah.
Herkesin kendi vicanıyla muhakeme yapma özgürlüğü var,kimse kimseyi neden kürtaj yaptın diye yargılayamaz.
Ben kürtaja kesinlikle karşıyım ama bu düşüncem bir başkasını yargılamamı gerektirmez.Herkes kendi bedenine yapacağı şeylerde sertbest.Alkolde alır,sigara da içer,kürtaj da yaptırır,intihar da eder.
Günahından ve vicdanından kendisi sorumludur.
Bu yasanın çıkmasını istemiyorum,bu seferde merdiven altlarında kürtaj yapılmaya başlıcak,kan kaybından veya mikrop kaptığından dolayı ölen kadınlar olacak.
Rabbim herkesin yardımcısı olsun.

Son düzenleme:

Evet bende bunu yakıştıramadım zaten kendimize. Kadın kadının dostu olmalı her zaman. Birbirimize güvenemediğimiz , desteklediğimiz sürece neler çıkar ortaya. Biz aynı ülkede aynı topraklarda yaşıyoruz.Ben burada ki kimsenin de kürtaj yanlısı olduğunu düşünmüyorum zaten. Konu farklı bir yere geldi sadece..

offf................................offffff...........

İnan en çok korktuğum bu benim. Kadınlarımız kendilerini kasaplara emanet edecek. Geçenlerde bir kuaförde kürtaj yapıldığını öğredim...

offf................................offffff...........

Bu kadar SIKMAYIN kendinizi:) Biliyorum neler düsündügünüzü ve neden bu kadar SIKILDIGINIZI ama belkide tepkiler sonucu ufak degisiklikler yapilir sadece.
Süre biraz indirilir ve ek fikralar konur belki.
Yinede rahatsiz edici bulunacagibi tahmin edebiliyorum, siz tamaman bu hali ile kalsin karismasinlar bize diyorsunuz.
Ama belki iyi yönleride olur. Tecavüze ugrayanin kendisine tecavüz eden p.sligi mecburen mahkemeye vermesi ve o seref yoksunu insanlarin ceza almasi gibi.
Yasa nasil olacak bir aciklasalar daha iyi konusabilirdik.

Kalp kası diğer kaslar gibi değildir.Bağımsızdır.
Lisede bir deney yapmıştık.
Öğretmenimiz bir kalbe biraz su döktü ve kalemiyle hafifçe vurdu.
Kalp atmaya başladı.
Bize dedi ki: Kalp atması canlılık belirtisi değildir. Önemli olan beyindir. Çünkü bütün organların çalışmasını sağlayan şey beyne giden sinirlerdir. Bu yüzden "beyin ölümü" tıbben canlılığın sona erişidir.
Anne karnında beynin cenin vücuduna hakimiyeti 20 li haftalarda başlar diye biliyorum. Yanlışım varsa bilen arkadaşlar uyarsın lütfen.

her ay her ay zevkinden ödün vermeyen hamile kalıp umursamadan bedenindeki canı söküp alan o kadınlar varsın benim hemcinsim olmasınlar
hatta mümkünse hiç olmasınlar

İşin taa bu boyUtunu düşünüyorsunuz,kaç kadın vardır bu örnektEki gibi.Bir sepette bir iki çürük yumurta çıktı diye tüm yumurtaları çöpemi atarsınız siz?Kürtaj gidip kan vermeye benzemez,hem maddi hem manevi ağırlığı,acısı vardır.Cesaret ister,biz burada konuşuyoruz ama bir kadının kürtaja karar vermesi anlık bir olay değildir.4 Haftada gebe olduğunu anlayacak ama karar veremeyecek.6 Haftada düşünüp karar verecek.4 hafta sonra vakti kalmadığı için kürtaj olan kadın,sağlıklı düşünüp pişman olduğunda ne yapacak?Yani öyle sizin anladığınız tarzda olmuyor kürtajlar,olayı hep binde bir çıkan çürük yumurtalar sanmayın.Gerçekten çaresiz,bakamayacak,istem dışı gebelikeri düşünün.Hiçbir korunmada %100 değildir ve yarın ne olacağını kimse kestiremez,herşey iyiyken bir anda hayatınız alt üst olabilir ve o bebeği dünyaya getirmemeniz gerekebilir.

siz neden o bedene dokunuyosunuz peki
size bu hakkı size kim veriyor
ya çekin o ellerinizi o bedenden yada izin vermeyin madem bedeninize sizin izninizle gelmesine

Bebeğimi doğurmak veya kürtaj kararı hakkı sadece ve sadece benimdir,çünki o benim özelimdir.

Son düzenleme:

duygusal düşünmenizi anlayabiliyorum ....çocuğu olan insanlar bunun dünyanın en güzel duygusu olduğunu söylüyorlar...duygusal düşünmek olayın vehametini ve ortada kalan çocukların gerçeğini değiştirmiyor..... beta hcg hemen pozitifleşmiyor eğer bir ayla sınırlandırılırsa sanırım uçuca denk geliyor.....doğum kontrol yöntemlerine rağmen hamile kalıp bakamıyacağını düşünen bir kadın bu zamanı kaçırabilir
çok yazıldı ama ben de söyleyim beş haftalık embriyonun boyu birkaç milim...... kalbi bu dönemde atmaya başlar dedikleri aklınıza bir bebeğin kalp atışları gelmesin sadece hücre seyirmesinden ibaret.....sinir sistemi daha aylarca gelişmeyecek
umarım en yakın zamanda bir bebeğiniz olur

Son düzenleme:

Umarım en azından bir orta yol bulunur,

Kadınları bu kadar kolay sindirmeleri ağırıma gidiyor.

Gözden kaçırdığımız bir nokta daha var.
Gebelik haftası hangi günden sayılır? Son adet tarihinin ilk gününden.
4 haftanın içinde son adetin 1 haftası var zaten.
Kaldı 3 hafta.
İkinci adetin gelmesini bile bekleyemeyecek kadın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…