anneyiz ama önce KADINIZ...

Kürtaj ve yasalar hakkında neler düşünüyorsunuz ?

• Yasa çıksın, kürtaj yasaklansın.....

OY: 28 5,8%
  • Kürtaja karşıyım, özel durumlar haricinde kimse kürtaj olmasın, yasalarda bu konuda çıkabilir...

OY: 173 35,7%
  • Bırakın kadınlar maddi manevi özgürce karar versin

OY: 276 56,9%
  • diğer, yorum yapacağım .....

OY: 8 1,6%

• Ankete Katılan
    485

O kadar indirebileceklerini sanmiyorum. 6 hafta olur gibi tahmin ediyorum. Aksi cok sorun cikarir cünkü.
4. haftada zaten daha periyot günü yeni gecmis oluyor. Hatta bazi kadinlarda gecmiyor bile cünkü periyot zamani 30 gün olan var.

Yoksulluk(maddi sıkıntı) korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin.Onları da sizi de biz rızıklandırırız.Onları öldürmek şüphesiz ki En büyük Günahlardandır (İsra Suresi 17-31)

Burda güzelce tartışıyoruz,dini ve siyasi içerikli şeyler lütfen yazmayın ki konu kapatılmasın

Günlerdir binbir cesitli yollardan binbir farkli cümle kuruluslariyla bunu anlatmaya calisiyoruz. Yüklemi basa aldik olmadi, sona koyduk olmadi. Nokta koyduk olmadi. Ünlem fazla kacti. Soru sorduk yanit yok.

Anlayamiyorum ki!

Insanlar nasil kesin ve pesinen yargilara varabiliyorlar. Ama yine de var gücümüzle aciklamaya calisiyoruz ya hic degilse arada mutlu olmami sagliyor.

Tesekkurler Madamiks

Şu an 10 hafta.
Gayet makul zaten.
Sanki şimdi serbestmiş de her ilişki sonrası kürtaja gidiliyormuş gibi bir tablo çiziliyor.

Bu cümlelerin altını çizmeliyim,konunun özü,sözü ve noktalandığı yer burası sanırım.

Son düzenleme:
size engel olan yok .. hem ben mesaj falan yazmadım Ayeti olduğu gibi paylaştım. rahatsız olduysanız o sizin sorununuz.

Tamam, siz yaptırmayın. Sebebini de ayeti koyarak paylaştınız.
Ancak ben sizinle aynı dini inanca sahip değilim.
Yani bu ayet benim için sebep değil ancak beni de baskı altına alan bir yasa çıkartılıyor.

10 haftanın ilk iki haftası zaten periyoda dahil ......embriyo maksimum sekiz haftalkken kürete ediliyor

tabiki bu hak sizin herkes özgür günahıyla sevabıyla
sizin özeliniz doğruya
bizi ne ilgilendirir
bi canı yok ediyosunuz ne ilgilendirir ki bizi niye ilgilendirsinki

tabiki korunmalar %100 değildir tabiki hayat alt üst olabilir tabiki belki o çocuğa gerçekten bakamayacak durumdasınızdır tabiki sokağa atacak dereceye gelmişşeniz benim fikrim alınması yönünde (ki RABBİM bana böyle bir durum yaşatmasın hatta kimseye yaşatmasın işte bunlar özel durumlar)ama ben keyfi aldırmalara karşıyım canım
zevk uğruna hamile kalınıp cana kıyanlara karşıyım ama sadece karşıyım kızıyorum öfkeleniyorum benim yapabildiğim bu daha fazlası değil aldırmak isteyen zaten aldırıyor

kii bi gün doktordayım aşılamam yapılacak
yanımda terleyen bi kadın elinden yüzünden resmen su akıyor
sorun nedir diye sordum bebeğimi aldıracağım dedi
ben bebeğim olsun diye bekliyorum o canını aldıracak ve halini görmeliydin sanki kendi canı alınacaktı kocası 2 kızdan sonra tekrar kız olur diye aldıracaksın demiş bir gün önce doktora parasınıda ödemiş
ve o gün kadını tek göndermiş elini tuttum yapma dedim etme dedim
ki kendisi asla aldırmak istemiyodu
doktora söyle dedim anlat durumu kocansa kocan varmı böyle bi hakkı dedim
boşar o zaman dedi
zaten kızlarıma birgün doğru dürüst babalık yapmadı hastalandıklarında umursamadı dedi buda aynısı olacak dedi kız olursa

şimdi bu kadına ne denebilir beden kendinin ama o kocası olacak ........................................... adam adam bile denmezya
yasak burda işe yaramazmı diyorsunuz
o kadın çıktı bakamadım bile ve hemen sonrasında beni aldı doktor içeri .............şu an bile elim ayağım titriyor bunları yazarken

birisi demişya kadın üzerinden siyaset yapılmasın ben buna katılıyorum mahremiyet bu şekilde dökülmemeli ortalığa kadını malzeme yapmamalıydı
bilemiyorum daha farklı bi şekilde düzenleme yapılabilrdi ama böyle olmamalıydı tabi...

kürtajın yasaklanmasını savunmak kimseyi ne iyi anne, ne iyi insan, ne de vicdanlı yapmaz hiç kusura bakmayın...ya da kürtaj yasağına karşı çıkmak tam tersi...kürtajı istememekle KÜRTAJ YASAĞINI istememek arasındaki farkı bir anlayabilseniz...

ben de bir anne adayıyım, hem de 2 yılda 3 bebek kaybetmiş sonuncusunu o buz gibi masaya yatmak zorunda kalarak kaybetmiş bir anne adayıyım...duygusallıksa alın size en alası...ama bu yasanın da sonuna kadar karşısındayım.....

gereksiz yere doğmamış bebek, embriyo üzerinden demagoji, ajitasyon yapılması bana çok komik geliyor artık...

Şu an 10 hafta.
Gayet makul zaten.
Sanki şimdi serbestmiş de her ilişki sonrası kürtaja gidiliyormuş gibi bir tablo çiziliyor.

Aslina bakarsaniz 10 olmus, 6 olmus, 5 olmus, yaptiran yine yaptiriyo/ yine yaptiracak.
Cinsiyeti ögrenince aldiran var. 4 kizi olup 5. ye kiz denince aldiran var oysaki 10. haftada belli olmaz ama iste aldiran yine aldiriyor. Sen 10 de istersen, aldiran 14, 15 tede aldiriyor. Üzülüyormuyum? Üzülüyorum, engelensin istiyorum ama iste yolu bulunamiyor. Belki denetim gelir diyorum, yasa belki ise yarar diyorum sadece.
Denetim ve egitim sart önce. Ben karsiyim bazi sebepler haric kürtaja ama biliyorum yaptiran yine yaptiracak.
Belki birazcik daha dikkatli davranilacak.

Tam da öyle.
Yaptıran yine yapacak ancak bu kez saçma sapan yerlerde, sağlıksız koşullarda ve ne yazık ki kendi sağlığını da tehlikeye atarak.
Anne bebek ölümleri artacak çünkü 4 hafta sınırının yasaklamaktan farkı yoktur.

öte dünyada kürtajı yaptıran adına hesabı siz mi vereceksiniz size ne oluyor doğuran bebeği size mi doğuruyor size ne oluyor nedir bu saygısızlık

kürtajı hak gören, doğurmak isteyene doğurma ille aldıracaksın mı diyor ne oluyor?

4 hafta nasil olacak ki ben bunu anlamiyorum. Yani imkansiz. Önce bir periyot gecmesi gerek. Periyot gecmeden ben nasil bilebilirim. Her ay kan testi yaptiramaz ki insanlar.
Asla yapamazlar 4 hafta. Emin olun yapamazlar. En az 6 hafta olabilir. Daha asagisini yapamazlar. Insallah da yapmazlar. Cünkü baya sorun cikar.

Eda nurlu hanimefendi, öncelikle kirmizi ile yazdiginiz yeri bir daha yazmamanizi dilerim. Can, fetus, cenin vs bu kavramlari konustuk tartistik geri dönüp bakabilirsiniz. Ayrica dedik ki, bizim bu yasaya karsi cikma sebeplerimiz sunlar sunlar sunlardirrrrrr....eger bunlari okuduysaniz, yasayi savunanlarin BIR CANI ÖLDÜRMEK amacinda olmadiklarini anlarsiniz.

IKINCISI iste konuyu basindan sonuna okumadiginiz nasil belli, bu konuyu da tartistik efendim. PEK cok bayan kiz cocuklarinin ERKEK olmamasi nedeniyle aldirildigini yazmisti zaten ve ne dedik?

Biz de dedik ki: Bu konu toplumun kanayan bir yarasidir. Bunu Türki`ye`yi gectim dünyada hic bir kadin istemez. Fakat NEDEN gelismis ülkelerde böyle bir sorun yok zannediyorsunuz?

Cünkü EGITILMISLERDIR. KADINA VE KIZ COCUGUNA DEGER VERILIR.

Kürtaj yasasina karsi olmaktan ziyade, ATAERKIL yapinin bir parcasi olan ESLERIMIZI BEYLERIMIZI ERKEKLERIMIZI egitirsek bu sorun ortadan kalkacaktir.

bu yasayı destekleyen kadınlar kendilerinden ne kadar eminler. onların veya yakınlarıın başına gelmeyeceğinin garantisi var mı?

Ne güzel söylemişsin...

Ben de kendi açımdan ekleme yapayım.

Evliyim.Evlenmeden önce ilişki yaşamadım.Kızım da yok.

Ama bekarken ilişkiye girenler için "oh olsun,varsın ölsünler" demiyorum.Diyemem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…