- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
Gözden kaçırdığımız bir nokta daha var.
Gebelik haftası hangi günden sayılır? Son adet tarihinin ilk gününden.
4 haftanın içinde son adetin 1 haftası var zaten.
Kaldı 3 hafta.
İkinci adetin gelmesini bile bekleyemeyecek kadın.
Yoksulluk(maddi sıkıntı) korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin.Onları da sizi de biz rızıklandırırız.Onları öldürmek şüphesiz ki En büyük Günahlardandır (İsra Suresi 17-31)
İşin taa bu boyUtunu düşünüyorsunuz,kaç kadın vardır bu örnektEki gibi.Bir sepette bir iki çürük yumurta çıktı diye tüm yumurtaları çöpemi atarsınız siz?Kürtaj gidip kan vermeye benzemez,hem maddi hem manevi ağırlığı,acısı vardır.Cesaret ister,biz burada konuşuyoruz ama bir kadının kürtaja karar vermesi anlık bir olay değildir.4 Haftada gebe olduğunu anlayacak ama karar veremeyecek.6 Haftada düşünüp karar verecek.4 hafta sonra vakti kalmadığı için kürtaj olan kadın,sağlıklı düşünüp pişman olduğunda ne yapacak?Yani öyle sizin anladığınız tarzda olmuyor kürtajlar,olayı hep binde bir çıkan çürük yumurtalar sanmayın.Gerçekten çaresiz,bakamayacak,istem dışı gebelikeri düşünün.Hiçbir korunmada %100 değildir ve yarın ne olacağını kimse kestiremez,herşey iyiyken bir anda hayatınız alt üst olabilir ve o bebeği dünyaya getirmemeniz gerekebilir.
Bebeğimi doğurmak veya kürtaj kararı hakkı sadece ve sadece benimdir,çünki o benim özelimdir.
Burda güzelce tartışıyoruz,dini ve siyasi içerikli şeyler lütfen yazmayın ki konu kapatılmasın
O kadar indirebileceklerini sanmiyorum. 6 hafta olur gibi tahmin ediyorum. Aksi cok sorun cikarir cünkü.
4. haftada zaten daha periyot günü yeni gecmis oluyor. Hatta bazi kadinlarda gecmiyor bile cünkü periyot zamani 30 gün olan var.
ben anneyimm,kadınımm,sevgili kocamın da eşiyimm..
herşeyden önemlisi ben bireyimmmm...
yaşama gözlerini açmamış, vicdani sorumluluğu sadece bana ait olan doğmamış bebeğimden çok fazla hakka sahip olmalıyım,saygı duyulmalıyım.bunu hakediyorum çünkü unutmayın ki dünyaya getirdiğim çocukları geleceğe ben hazırlıyorum...
size engel olan yok .. hem ben mesaj falan yazmadım Ayeti olduğu gibi paylaştım. rahatsız olduysanız o sizin sorununuz.
İşin taa bu boyUtunu düşünüyorsunuz,kaç kadın vardır bu örnektEki gibi.Bir sepette bir iki çürük yumurta çıktı diye tüm yumurtaları çöpemi atarsınız siz?Kürtaj gidip kan vermeye benzemez,hem maddi hem manevi ağırlığı,acısı vardır.Cesaret ister,biz burada konuşuyoruz ama bir kadının kürtaja karar vermesi anlık bir olay değildir.4 Haftada gebe olduğunu anlayacak ama karar veremeyecek.6 Haftada düşünüp karar verecek.4 hafta sonra vakti kalmadığı için kürtaj olan kadın,sağlıklı düşünüp pişman olduğunda ne yapacak?Yani öyle sizin anladığınız tarzda olmuyor kürtajlar,olayı hep binde bir çıkan çürük yumurtalar sanmayın.Gerçekten çaresiz,bakamayacak,istem dışı gebelikeri düşünün.Hiçbir korunmada %100 değildir ve yarın ne olacağını kimse kestiremez,herşey iyiyken bir anda hayatınız alt üst olabilir ve o bebeği dünyaya getirmemeniz gerekebilir.
Bebeğimi doğurmak veya kürtaj kararı hakkı sadece ve sadece benimdir,çünki o benim özelimdir.
Şu an 10 hafta.
Gayet makul zaten.
Sanki şimdi serbestmiş de her ilişki sonrası kürtaja gidiliyormuş gibi bir tablo çiziliyor.
Aslina bakarsaniz 10 olmus, 6 olmus, 5 olmus, yaptiran yine yaptiriyo/ yine yaptiracak.
Cinsiyeti ögrenince aldiran var. 4 kizi olup 5. ye kiz denince aldiran var oysaki 10. haftada belli olmaz ama iste aldiran yine aldiriyor. Sen 10 de istersen, aldiran 14, 15 tede aldiriyor. Üzülüyormuyum? Üzülüyorum, engelensin istiyorum ama iste yolu bulunamiyor. Belki denetim gelir diyorum, yasa belki ise yarar diyorum sadece.
Denetim ve egitim sart önce. Ben karsiyim bazi sebepler haric kürtaja ama biliyorum yaptiran yine yaptiracak. Belki birazcik daha dikkatli davranilacak.
yasak burda işe yaramazmı diyorsunuz
Tam da öyle.
Yaptıran yine yapacak ancak bu kez saçma sapan yerlerde, sağlıksız koşullarda ve ne yazık ki kendi sağlığını da tehlikeye atarak.
Anne bebek ölümleri artacak çünkü 4 hafta sınırının yasaklamaktan farkı yoktur.
tabiki bu hak sizin herkes özgür günahıyla sevabıyla
sizin özeliniz doğruya
bizi ne ilgilendirir
bi canı yok ediyosunuz ne ilgilendirir ki bizi niye ilgilendirsinki
tabiki korunmalar %100 değildir tabiki hayat alt üst olabilir tabiki belki o çocuğa gerçekten bakamayacak durumdasınızdır tabiki sokağa atacak dereceye gelmişşeniz benim fikrim alınması yönünde (ki RABBİM bana böyle bir durum yaşatmasın hatta kimseye yaşatmasın işte bunlar özel durumlar)ama ben keyfi aldırmalara karşıyım canım
zevk uğruna hamile kalınıp cana kıyanlara karşıyım ama sadece karşıyım kızıyorum öfkeleniyorum benim yapabildiğim bu daha fazlası değil aldırmak isteyen zaten aldırıyor
kii bi gün doktordayım aşılamam yapılacak
yanımda terleyen bi kadın elinden yüzünden resmen su akıyor
sorun nedir diye sordum bebeğimi aldıracağım dedi
ben bebeğim olsun diye bekliyorum o canını aldıracak ve halini görmeliydin sanki kendi canı alınacaktı kocası 2 kızdan sonra tekrar kız olur diye aldıracaksın demiş bir gün önce doktora parasınıda ödemiş
ve o gün kadını tek göndermiş elini tuttum yapma dedim etme dedim
ki kendisi asla aldırmak istemiyodu
doktora söyle dedim anlat durumu kocansa kocan varmı böyle bi hakkı dedim
boşar o zaman dedizaten kızlarıma birgün doğru dürüst babalık yapmadı hastalandıklarında umursamadı dedi buda aynısı olacak dedi kız olursa
şimdi bu kadına ne denebilir beden kendinin ama o kocası olacak ........................................... adam adam bile denmezya
yasak burda işe yaramazmı diyorsunuz
o kadın çıktı bakamadım bile ve hemen sonrasında beni aldı doktor içeri .............şu an bile elim ayağım titriyor bunları yazarken
birisi demişya kadın üzerinden siyaset yapılmasın ben buna katılıyorum mahremiyet bu şekilde dökülmemeli ortalığa kadını malzeme yapmamalıydı
bilemiyorum daha farklı bi şekilde düzenleme yapılabilrdi ama böyle olmamalıydı tabi...
Tamam, siz yaptırmayın. Sebebini de ayeti koyarak paylaştınız.
Ancak ben sizinle aynı dini inanca sahip değilim.
Yani bu ayet benim için sebep değil ancak beni de baskı altına alan bir yasa çıkartılıyor.
O yasa niye çıkıyor sanıyordunuz gıcıklık olsun diyemi
Bekarım ,hiç kürtaj yaptırmadım ,yaptırmak da istemezdim.Şimdi burada kürtaj hakkını savunuyorum diye,devletin yapması gerekenin kürtajı yasaklamak yerine ,çok çocuk yapın demek değil korunma yöntemlerinin desteklenmesi olduğunu,tecavüzleri önlemek için tecavüzcülerin cezalarının ağırlaştırılması gerektiğini ,her kadının kendi bedeni üzerinde tek hak sahibi olduğunu savunduğum için ne oldum biliyormusunuz?
BEKAR KÜRTAJCIIIII!!!!!VURUN KAHPEYE .GİTSİN ÖLSÜN MERDİVEN ALTLARINDAAAA!!!
Valla ömrüm boyunca bu düşünce yapısıyla mücadele ettim ,hala da ediyorum ve hiçbir zaman için yılmayacağım.Altı boş temelsiz düşüncelerle sırf yine kadınların duygusallığını ,namusunu kullanarak yapılan bu saldırılar artık geçersiz.Kadınlar gözünü açtı artık.Aman bana da ahlaksız demesinler ,aman benim namusuma da söz söylemesinler en iyisi gerçeğin doğrunun yanında olmak yerine susup bi kenarda sıramı bekleyeyim diyen kadınlar yok artık.Ha tabi vardır ama sayıları azalıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?