- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.671
- 498
- Konu Sahibi gelinciksurubu
-
O yasa niye çıkıyor sanıyordunuz gıcıklık olsun diyemi
Yoksulluk(maddi sıkıntı) korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin.Onları da sizi de biz rızıklandırırız.Onları öldürmek şüphesiz ki En büyük Günahlardandır (İsra Suresi 17-31)
IKINCISI iste konuyu basindan sonuna okumadiginiz nasil belli, bu konuyu da tartistik efendim. PEK cok bayan kiz cocuklarinin ERKEK olmamasi nedeniyle aldirildigini yazmisti zaten ve ne dedik?
Biz de dedik ki: Bu konu toplumun kanayan bir yarasidir. Bunu Türki`ye`yi gectim dünyada hic bir kadin istemez. Fakat NEDEN gelismis ülkelerde böyle bir sorun yok zannediyorsunuz?
Cünkü EGITILMISLERDIR. KADINA VE KIZ COCUGUNA DEGER VERILIR.
tabiki bu hak sizin herkes özgür günahıyla sevabıyla
sizin özeliniz doğruya
bizi ne ilgilendirir
bi canı yok ediyosunuz ne ilgilendirir ki bizi niye ilgilendirsinki
tabiki korunmalar %100 değildir tabiki hayat alt üst olabilir tabiki belki o çocuğa gerçekten bakamayacak durumdasınızdır tabiki sokağa atacak dereceye gelmişşeniz benim fikrim alınması yönünde (ki RABBİM bana böyle bir durum yaşatmasın hatta kimseye yaşatmasın işte bunlar özel durumlar)ama ben keyfi aldırmalara karşıyım canım
zevk uğruna hamile kalınıp cana kıyanlara karşıyım ama sadece karşıyım kızıyorum öfkeleniyorum benim yapabildiğim bu daha fazlası değil aldırmak isteyen zaten aldırıyor
kii bi gün doktordayım aşılamam yapılacak
yanımda terleyen bi kadın elinden yüzünden resmen su akıyor
sorun nedir diye sordum bebeğimi aldıracağım dedi
ben bebeğim olsun diye bekliyorum o canını aldıracak ve halini görmeliydin sanki kendi canı alınacaktı kocası 2 kızdan sonra tekrar kız olur diye aldıracaksın demiş bir gün önce doktora parasınıda ödemiş
ki kendisi asla aldırmak istemiyodu
doktora söyle dedim anlat durumu kocansa kocan varmı böyle bi hakkı dedim
boşar o zaman dedi
zaten kızlarıma birgün doğru dürüst babalık yapmadı hastalandıklarında umursamadı dedi buda aynısı olacak dedi kız olursa
şimdi bu kadına ne denebilir beden kendinin ama o kocası olacak ........................................... adam adam bile denmezya
yasak burda işe yaramazmı diyorsunuz
o kadın çıktı bakamadım bile ve hemen sonrasında beni aldı doktor içeri .............şu an bile elim ayağım titriyor bunları yazarken
birisi demişya kadın üzerinden siyaset yapılmasın ben buna katılıyorum mahremiyet bu şekilde dökülmemeli ortalığa kadını malzeme yapmamalıydı
bilemiyorum daha farklı bi şekilde düzenleme yapılabilrdi ama böyle olmamalıydı tabi...
ALLAH cc razı olsun canım tüm dileyenlere versin MEVLAMduygusal düşünmenizi anlayabiliyorum ....çocuğu olan insanlar bunun dünyanın en güzel duygusu olduğunu söylüyorlar...duygusal düşünmek olayın vehametini ve ortada kalan çocukların gerçeğini değiştirmiyor..... beta hcg hemen pozitifleşmiyor eğer bir ayla sınırlandırılırsa sanırım uçuca denk geliyor.....doğum kontrol yöntemlerine rağmen hamile kalıp bakamıyacağını düşünen bir kadın bu zamanı kaçırabilir
çok yazıldı ama ben de söyleyim beş haftalık embriyonun boyu birkaç milim...... kalbi bu dönemde atmaya başlar dedikleri aklınıza bir bebeğin kalp atışları gelmesin sadece hücre seyirmesinden ibaret.....sinir sistemi daha aylarca gelişmeyecek
umarım en yakın zamanda bir bebeğiniz olur
şu an gidilmiyormu merdiven altlarınaKesinlikle işe yaramaz,hatta bu yasak hem o bebeğin hemde kadının canına mal olabilir,al sana çifte cinayet.Çünki tabir edilen merdiven altlarına yönelecek kadınlar.Asıl o zaman cinayetler başlayacak.
Yasalar ayetlere göre hazırlanmıyor, değil mi?
bu ülkede ki bütün kadınlar müslüman mıdır?
alternatif inanışlara sahip olan ya da hiç birşeye inanmayan kadınları o ayet bağlar mı?
bağlamaz tabi .. ama çoğunluğu bağlar..
O halde bağladığı çoğunluk kendi inancına göre yaşar. Bu düşünceyi paylaşmayan 'azınlık' ise bu şekilde yaşamaya zorlanamaz.
Mesela sizin dini kanaatlerinizi paylaşan bir anne adayı bebeği engelli doğacağı halde bebeğini dünyaya getirmek isteyebilir. Böyle bir durumda ben o anne adayının yaşamını kolaylaştırmak için elimden geleni yaparım , devlet de yapmalı.
şunda bir anlaşılsa aslında çok iyi olacak
bütün kadınlar inanan, inanmayan, cinayettir diyen değildir diyen,bütün fikirdeki kadınlar;
bir çatı altında dayanışma içinde erkeklerin kadınlar üzerinde yaptırım uygulamasına karşıyım demelidir...
kendi aramızda, yıne de fikir ayrılıkları olacaktır..ama bu bizim fikir ayrılığımız olmasına rağmen,biz kadınlar olarak kimsenin üzerimizde karar verme yetkisi yoktur karar verdirtmeyiz demeliyiz...
konunun aslı, kürtajın cinayettir, değildir boyutundan çok, erkek cinsiyetine mensup olan,kadın ruhundan ve bedenınden bir haber olan kadını anlamayan insanların boyunduruğu altına girmek istememektir..
bunu dini bütün olan veyahut cinayettir diyen veyahut değildir diyen bütün kadınların demesi gerekmez mi?
ilk başta bu yasağa karşı çıkılır yasak engellenir, sonra kendi aramızda çayımızı kahvemizi içerken cinayettir değildir boyutunu tartışırız
o canı alma hakkını size kim veriyor sorabilirmiyim
o canı alma hakkını size kim veriyor sorabilirmiyim
ben bir sey merak ettim, aklima baska bi sey geldi
basbakan uc cocuk sevdasina girmisti
simdide kurtaj sorunu cikti ortalik karisti
Turkiye nüfusunu artirmak icin olmasin bu yasak?
diye dusunuyorum acizane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?